Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Subota, 17.03.2012. (Listić dana)

Goksim

Recommended Posts

Nadal R.-Federer R. 1    1,85

Nadal je trenutno u puno boljoj formi,a  u korist mu ide i to što je federer malo oslabljen zbog tog nekakvog famoznog virusa .. U korist Nadalu idu i međusobni omjeri  21:10 ..Igra se na betonu na otvorenom (ispravite me ako griješim ) na podlozi na kojoj ga Federer još ni jednom nije dobio ..Može se reć da ga je znao i ubit od tenisa ..Po meni je Nadal danas veliki favorit i ova kvota mi se jednostavno čini prevelika i presmiješna ..

Nadal ti baš i nije u pono boljoj formi...sinoc je muku mučio sa Nalbandianom,dok je federer spakovao Del Potra kao da se radilo o challenger tipu igrača.Virus koji spominješ je već odavno prebrodio,radi se o tome da taj virus nestaje nakon 48 sati,a prosla je skoro sedmica od tada.Slažem se sa podlogom,da više odgovara nadalu,al ipak nije zemlja.Takodjer se slazem da Nadalov still igre neodgovara Federeru,al opet...ako Nadal bude returnirao loše kao sinoc protiv Nalbandiana...Federer ce to iskorisit.Mislim da je ovo 50 50 meč,ako bi vec riskirao...radije bi stavio de će meč ići preko 2.5 setova  2.3 kvota...mislim da ima jednake šanse da prodje nego da će ga nadal dobit.

Baš ovo,tko je jučer gledao federera i nadala sigurno nebi rekao da je nadal favorit,da bude preslika igre s jučer na danas kod oba igrača mislim da nadal nebi puno bolje dogurao...jučer je imao neforsiranih grešaka kao nikad,valjda je to taj nešto agresivniji i teži reket donio u njegovu igru(da više winnera lupa) ali to jučer nije bilo baš bajno.Dok fedex jučer odigrao stvarno odlično,u prvom setu samo svoj prvi servis gem ušao nesigurno.Kasnije i kad bi delpo lupio lopticu i najjače što je mogao on je za to nalazio rješenja i vraćao mu winnere.

Ja ću ovo igrat na fedexa pa kud puklo,mislim da je vrijeme da ga skine.

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Cibalia - Lučko 1   (1,50)

1.50 mi se čini jako,jako lijepa kvota, Cibalia je u naletu i ima tri pobjede u nizu od toga slaven i osijek u gostima što su vrlo respektabilne ekipe. Lučko pak izgubilo od Dinama 4:0 uz priče da se mogu nosit s Dinamom, dao Bog da dobe krila danas pa napadnu Cibaliu. Barem će ih onda bit lakše probit.

Telford - Fleetwood Town 2  ( 1.50)

Fletwood i Wrexam su jedine ekipe u konferencijskoj ligi u Engleskoj koje još imaju šanse za viši rang,a Fletwood igra jako dobar nogomet za svoju ligu, čak su i u kupu izbacili momčad iz višeg ranga ( League 1 ),al ih sustigao Blackpool. Smatram da će dvojka danas proći jer Fletwood gazi sve pred sobom, makar su u zadnjem kolu remizirali u gostima. Prva tekma završila 2:2,a ja danas igram čistu dvicu.

Istra - Šibenik 1 ( 1,65)

Istra odlično započela proljetni dio prvenstva i osvojila 7/9 bodova i naravno dva remija s Dinamom i jedan s Hajdukom i Pamić je čini se posložio momčad kako je želio. Šibenik dosta slab igraju s juniorima i znate već svi kakva je situacija kod njih, jedva da dečki imaju za kavu. Čudi me što je tečaj 1,65 al mislim da bi to trebalo lagano proći,osim ako se ne radi o nekoj podjeli bodova.

KVOTA   3,75

ULOG : 500 KN.

POZDRAV I SRETNO SVIMA KOJI POPRATE MOJ LISTIĆ.

I jedna informacija reda radi. Koja se sutra igra. Radnik Sesvete se ojačao strašno. Doveli su Tepuriča i još jednoga napadača iz Belupa i imaju napad odurno strašan. I u vezi su također pojačali i odlučili su dići se prema gore. Igraju sutra u gostima kod Marsonije  koja je 12. i zastoje bod za Radnikom. Marsonija pobjedom izlazi i crvene zone i zone ispadanja. Realno Radnik je puno jači od ove polusezone ali vrlo vjeroavtno je da Marsonija riješi sudce. Tako da bi ja odigrao na Marsoniju na koje je 2,75. Ali i na drugi Listić na Radnik na koje je 3. Šteta što nema u SS oba daju gol ili zbroj golova koji će biti velik. Eto ja ću probati 50 kuna jedne 50 na druge. X-a ovdje nema. :))) Sretno.

http://www.druga-hnl.com/upl/novosti/novosti_563_573.pdf

Molio bih tko malo poznaje Hrvatske sudce neka pogleda to Marsonia-Radnik pa neka potvrdi moje gore mišljenje. :)

ha evo ja sam iz broda i tesko mi je uopce ulaziti u to! stvar je u tome sto u marsoniji nema bas para, igraci se jedva placaju (ima puno onih koji place nisu vidjeli mjesecima), barem tako ljudi pricaju! ali zans kako to ide... kad vec ne mozemo platiti kvalitetne igrace, naci ce se para za suce! pitanje je samo da li imaju para i za to. ma zaheban bet, kazem ti, svasta tu moze biti!

pozdrav svima...e,što me nantes jučer zaj..o!! zadnjega nisu doma mogli dobit, a hoće u prvu ligu.rezultat govori da su htjeli (3:3), ali očito da je obrana jučer "štrajkala".evo od mene par prijedloga, pa me molim Vas ispravite ako znate kakav podatak.tenx!

estoril-uniao, estoril prvi u port.2 ligi...razvaljuje svih doma i u gostima,možda u zadnje vrijeme i nisu u nekoj formi,ali imaju veliki motiv...i mislim da bi ovo moglo proć.

Deportivo-alcoyano, a šta reć deportivo kralj 2. lige...uništava,i sigurno ulazi u primeru

waalwijl-de graafscap, ovaj domaćin nije neka sjajna ekipa,ali uredno doma dobivaju svoje protivnike,a ovi drugi je kandidat za ispadanje...ha, a 1,50 je pa vrijedi probat

millwal-southampton-naravno 2.nisam bas pogledao analize,ali mislim da se gosti ove godine bore za ulazak u prvu ligu, a domaći su "zlatna sredina".

A sto se tiče "vječnog derbija"...ha, pogledajte malo statistike od početka proljetnog dijela.čini mi se da Hajduk lakše zabija vani,nego doma.. a čini mi se da to isto vrijedi za Dinamo...a možda bi bilo od općeg interesa da Hajduk dobije,malo bi se priča o kriminalu u HNS-u stišala, a u prvom planu bi bila manja razlika između D.i H...ma mislim sve je to hvatanje za slamku, ali ima nesto...eto skloniji sam hajduku...pozdrav!

FC Sevilla-FC Barcelona (17.03. 20:00)

2

1,40

Hertha BSC-Bayern München (17.03. 18:30)

2

1,40

ĐokovićN(1.s9,5)-Isner J. (17.03. 19:00)

više

1,70

Barcelonu i Bayerna imamamo vec izanalizirano u predhodnim postovima.

A sad malo nesretnog tenisa "nesretnog" zbog juceasnjeg poraza cilica

pa evo jedna analiza s jedne stranice s kojom se u potpunosti slazem:

Domaći igrač John Isner će probati pred svojom publikom napraviti čudo i pobjediti prvog igrača svijeta Novaka Đokovića. Isner je dobio Simona prošlo kolo u 3 seta, a prije toga Ebdena, kako turnir odmiče čini mi se da podiže formu. Danas servis mora biti na nivou kako smo i navikli u njegovim mečevima. Inače Isner drži 90 posto svog servisa, oko 70 posto poena osvaja nakon prvog servisa, a u prosjeku svaki gem ubaci po as. S druge strane Novak drži 85 posto svog seriva i 67 posto osvojenih poena na svoj servis. Gledao sam Đokovića malo i nije me baš oduševio, da mislim da će polupat Isnera. Sa Andujarom, koji je zemljaš, je morao igrati 3 seta. Poslije je dobio Almagra, i on kao da tempira formu. U dva susreta koja su odigrala međusobno oba puta je 1.set otišao u over gemova, 7-6 i 7-5, nema razloga da opet ne vidimo bar 10 gemova.

RK Varteks-RK Međimurje 1 1.15

Derbi začelja,naime varteks je odigrao utakmicu sa porecom prije par dana gdje su vodili do neke 45 min i onda se pojavio opet problem jer nemaju siroku klupu da bi mogli izdrazati do kraja to im se dogadalo u zadnje 3 utakmice,napredak je vidljiv od kad je dosao novi trener.Svi su zdravi tako da ne vidim razloga zasto danas varteks nebi dobio,dobili su ih u prvom dijelu sezone bez problema u gostima a tada nisu bili komplenti.

Međimurje je najmlada ekipa u ligi,igraju decki sa nekih 17g imaju par starijih ali rijetko kad su oni videni na treningu, tako da stvarno danas nemaju sta traziti u varazdinu.

B.Dortmund-Werder Bremen 1 1.40

Domacini imaju doma omjer 10-1-1,imaju jednog ozljedenog igraca vec duze vrijeme(Mario Gotze).

U prvom susretu je zavrsilo 2:0 za dortmund a onda je werder bio kompletan a danas igraju bez(Marka Arnautovića,Claudia Pizzara, Naldo,Philippa Bargfredea,Tim Borowski,Marka Marina, Aarona Hunta,prvi golman Tim Wiese takoder i drugi golman vjerojatno ce im braniti 3 pitaj boga u kakvoj je taj formi..

Omjer  u gostima im je 3-4-6.

Sevil/Barce/dng-Barcelon daje 1.10 tu je sve jasno.

TEČAJ: 1,7710 mozda nije nesto veliki kof ali za mene je to neki srednji ulog mozda cak i prema visem  ;)

HVALA NA JAKO DOBROJ INFORMACIJI ZA B. DORTMUND STETA ONDA OBICNOG KECA IGRATI OVO CE IZGLEDA S HENDIKEPOM PROCI

Nadal R.-Federer R. 1    1,85

Nadal je trenutno u puno boljoj formi,a  u korist mu ide i to što je federer malo oslabljen zbog tog nekakvog famoznog virusa .. U korist Nadalu idu i međusobni omjeri  21:10 ..Igra se na betonu na otvorenom (ispravite me ako griješim ) na podlozi na kojoj ga Federer još ni jednom nije dobio ..Može se reć da ga je znao i ubit od tenisa ..Po meni je Nadal danas veliki favorit i ova kvota mi se jednostavno čini prevelika i presmiješna ..

Nadal ti baš i nije u pono boljoj formi...sinoc je muku mučio sa Nalbandianom,dok je federer spakovao Del Potra kao da se radilo o challenger tipu igrača.Virus koji spominješ je već odavno prebrodio,radi se o tome da taj virus nestaje nakon 48 sati,a prosla je skoro sedmica od tada.Slažem se sa podlogom,da više odgovara nadalu,al ipak nije zemlja.Takodjer se slazem da Nadalov still igre neodgovara Federeru,al opet...ako Nadal bude returnirao loše kao sinoc protiv Nalbandiana...Federer ce to iskorisit.Mislim da je ovo 50 50 meč,ako bi vec riskirao...radije bi stavio de će meč ići preko 2.5 setova  2.3 kvota...mislim da ima jednake šanse da prodje nego da će ga nadal dobit.

Baš ovo,tko je jučer gledao federera i nadala sigurno nebi rekao da je nadal favorit,da bude preslika igre s jučer na danas kod oba igrača mislim da nadal nebi puno bolje dogurao...jučer je imao neforsiranih grešaka kao nikad,valjda je to taj nešto agresivniji i teži reket donio u njegovu igru(da više winnera lupa) ali to jučer nije bilo baš bajno.Dok fedex jučer odigrao stvarno odlično,u prvom setu samo svoj prvi servis gem ušao nesigurno.Kasnije i kad bi delpo lupio lopticu i najjače što je mogao on je za to nalazio rješenja i vraćao mu winnere.

Ja ću ovo igrat na fedexa pa kud puklo,mislim da je vrijeme da ga skine.

A RAJA STA MISLITE DA PROBAMO S VISE GEMOVA KOD MENE JE 23,5 GRANICA MOZE LI MEC OTICI U 3 SETA

Za one koji imaju račun kod bwina...

U toku je druga vožnja veleslaloma. Koef. je 1,75 da će Hirscher biti bolji od Reichelt. S obzirom da su oba austrijanci postoje velike i ozbiljne spekulacije da će Reichelt dozirati soju vožnju kako bi bio loši od Hirschera i kako mu nebi uzeo bodove budući da svaki bod može biti odlučujući za VKG. Zadnjih dana smo imali prilike vidjeti da niti jedan austrijanac nije bio bolji od Hirschera, slučajno ili ne...

Inacve, Hirscher zaostaje 0.22 sekunde za Reicheltom, Reichelt starta zadnji budući da je prvi i trebao bi znati rezultast Hirschera koji starta predzadnji budući da je drugi. U situaciji da Hirscher uđe u cilj kao drugoplasirani dosta sam siguran da bi Reichelt dozirao jer bi tada sa 80 bodova Hirscher preuzeo vodstvo u VKG, a sa 60 bi i dalje bio drugi... Ako Hirscher uđe u cilj kao prvi, tada bi Reichelt možda odvozio maksimalno, jer bi i sa drugim mjestom Hirscher bio prvi u ukupno poretku...

Svaka čast za analize svima. Lijepo je vidjeti ovoliko aktivnih članova na forumu.  :D

Danas po meni najsigurniji Hertha - Bayern (-2+) Više (1,60)

Nema se što puno govoriti o Bayernu, po meni trenutno najjači u Njemačkoj bez obzira na prijašnje kikseve. Po meni danas bi mogli gledati novu golijadu bavaraca koji nemaju milost ni nad kime. 1,60 koeficjent za 3 gola na utamici je po meni izuzetno isplativo s obzirom na to kako Bayern igra u zadnje vrijeme. Da ne duljim povezati ću ovo s Barcelonom (1,40) i sa:

AtlanMyt(3.ut)-StPeterb 2 (1,65)

Radi se o St.Petersbourghu koji je po meni hokejaška Barca. Ljudi nemaju respekta prema nikome a već su pobjedili 7-1 prošli susret i pretprošli 4-0. Znači vode za sada 2:0 i mislim da će danas upisati i treću pobjedu. Prije tjedan danas su razbili CSKA sa čak 5-0 te nakon te utakmice trener im je izjavio da nije baš zadovoljan igrom te da možemo očekivati od njegove momčadi još jači pristup u sljedećim utakmicama. Rezultati, statistika, igra i još mnogo toga nam ukazuje da bi ovo moglo lako proći. Jednostavno fascinatna momčad, nemam više što za nadodati.

Jedini veći problem Atlantu je ozljeda beka Dmitrija Kosmačeva

Još jednom pohvale svima i sretno  ;)

Dinamo-Hajduk 1 1,85(ujutro ce vjervatno bit oko 2 2,10 na bonus tip-super tip) za hrabrije F2 3,20

razlog je jednostavan...dinamo briljira vec par sezona dok hajduk je jednostavno katastrofalan..ioako san zestoki hajdukovac moj odabir je ipak dinamo,jer hajduk ukratko receno pojma nema! :D

Ma okani se ti prijatelju naše lige! Dinamo Istru ne može dobti! Ja sam Dinamovac pa ne želim to igrati.

ni hajduk istru nemoze dobit!na poljudu :D

England » Blue Square Premier

16:00 Braintree - Kidderminster

-----------------------------------------------------

Braintree se nalazi na 12. mjestu tabele sa 53 boda. Solidna ekipa sa trenutno nelosim rezultatima; u zadnjih deset utakmica samo 2 remija, a mogu se pohvaliti da su na zadnjoj tekmi uzeli skalp Gatesheadu. Tesko je reci da ce dohvatiti playoff jer zaostaju 11 bodova, a ispred njih ima i boljih ekipa. Jedno je sigurno, Braintree je osigurao ostanak u ligi i to je najvaznije. Danas ce biti bez napadaca Britt Assombalonga koji je opozvan u primarni klub Watford.

Sto reci za Kidderminster.. kvalitetna ekipa od koje se puno ocekivalo, no u zadnje vrijeme su nanizali bas lose rezultate. Trenutno drze 8. mjesto na tabeli sa 57 bodova. Trener nije zadovoljan rezultatima i pokusat ce motivirati igrace jer ipak se ima jos za igrati, te mozda uspiju dohvatiti playoff. Realno gledajuci, u zadnjih deset tekmi imaju 6 poraza, 2 remija i 2 pobjede, te ne znam sta trener Burr moze izmisliti da podigne samopouzdanje igracima. Od vaznijih izostanaka treba napomenuti obrambenog Tom Sharpea, te napadaca Matt Jamillea. Burr najavljuje izmjene u postavi sa igracima koji nisu toliko igrali nadajuci se boljem rezultatu.

Bez obzira sto je Kidderminster kvalitetniji od Braintreea, trenutno su u knock downu i mislim da se nece oporaviti. Ovu utakmicu vidim sa dosta golova, Braintree igra rastereceno, u vecini utakmica zabija barem jedan gol, a ocekujem i zadnji trzaj od Kidderminstera.. Over 2.5 @ 1.70 (Expekt' target='_blank' style="text-decoration:underline;">Expekt) 4/10

// marathonbet Over 2.5 @ 1.72

1-4 FT

dosta tiplanja dns na HNL  ::) ,bjezite od HNL-a popadat ce te na tom (jezik pregrizo) ima puno boljih parova.sretno!

Hertha BSC-Bayern München 1,40 2

Bayern se probudio izgleda,sve osim njihove pobijede bilo bi veliko iznenađenje,Herta je u jako losoj formi i bodovno prikucana dole na tablici,vjeruejm da ce dortmund lagano odradit utakmicu u svoju korist tako da ce i bayern "morat" po pobijedu ako zele po naslov.

BDortmund(h0:1)-WerderBr 1,85 1

"Nogometaši Borussije Dortmund u impresivnom su nizu u Bundesligi. Bez poraza su već 19 utakmica, odnosno od 18. rujna kad su izgubili od Hannovera…

Posebno sjajno Kloppova momčad igra na svome terenu gdje je ove sezone ubilježila deset pobjeda, te po jedan remi i poraz. A u osam od zadnjih devet domaćih utakmica u prvenstvu Dortmunđani su imali prednost i na poluvremenu i na kraju.Kod kuće svladali u pet od zadnjih šest dvoboja.

S tri pobjede, četiri neodlučena rezultata i šest poraza klub iz Bremena nije nimalo uvjerljiv kao gost ove sezone. A da stvar bude gora, trenutno je teško opterećen ozljedama. U Dortmundu tako neće biti Arnautovića, Nalda, Borowskog, Hunta, Hartherza, Marina i Wiesea, baš kao ni suspendiranog najboljeg klupskog strijelca Pizarra.

Kod Borussije neće biti samo Götzea i Kocha, a vraća se suspendirani kapetan Kehl. U takvoj situaciji aktualni prvaci doista ne bi trebali imati problema sa slamanjem otpora desetkovanih gostiju."

FC Sevilla-FC Barcelona 1,45 2

Pod Michelom Sevilla je krenula sa dvije pobjede, ali vrlo se brzo vratila starim navadama, pa je u posljednja dva kola osvojen samo bod. Remi protiv Atletica na domaćem terenu još se i može "prožvakati", ali poraz kod davljenika Sportinga u Gijonu navijačima nije baš sjeo.

Dobra vijest za domaće navijače uoči Barcelonina dolaska jest da se bolnica u Sevilli u potpunosti ispraznila, te će Negredo, Kanoute, Navas, Medel i Spahić konkurirati za nastup. Petorka je tijekom tjedna imala problema s ozljedama, ali situacija se poboljšala i Michel može računati gotovo na svoje najjače snage jer zbog kazne neće biti Cokea i Fazija.

Barcelona niže pobjede i dobre rezultate, ali nikako da dočeka i kiks najvećeg rivala, te prednost od deset bodova sve više izgleda neuhvatljiva.

Na put u Andaluziju Guardiola je poveo dva oporavljenika Alexisa Sancheza i Thiaga Alcantaru, ali je ovog tjedna do kraja sezone izgubio Erica Abidala.

Barcelona će danas u Sevilli igrati sa četiri u posljednjoj liniji, za razliku od gostovanja u Santanderu gdje su u zadnjoj liniji bili tek Alves, Mascherano i Puyol. Izuzmemo li igrače kojih nema zbog izostanaka, Pep Guardiola na Sevillu ide s najjačim mogućim kadrom koji ima na raspolaganju.

Sevilla;

Palop, Cala, Spahić, Escude, Navarro, Medel, Rakitić, Navas, Del Moral, Reyes, Negredo

izostanci;Fazio, Coke

Barcelona;

Valdes, Adriano, Puyol, Pique, Alves, Iniesta, Busquets, Xavi, Fabregas, Messi, Alexis

izostanci;Abidal, Villa, Afellay, Fontas

3,76

Jučer me Nadal uništio,neznam kak je Nalbandian uspio tak dobro odigrat i cak je bio i pred pobjedom.Da je bar usao under...Danas je vec dosta mojih parova izanalizirano pa necu nest previse pametovat:

Dortmund-Werder  1 (1.35)

Vidio sam da Werderu fali skoro cijela prva postava,osim sto ce izgleda ipak braniti Wiese a ne treci golman kako sam tu procitao.Ali svejedno mislim da nece uspjet parirat sa tim nekim jazavcima u sastavu,iako i Dortmundu fali par bitnih igraca.Dortmund uvijek doma igra dobro,bore se za obranu naslova i mislim da ce dobit danas.

Hertha-Bayern  2 (1.40)

Nemam sta previse reci,Bayern je ocito usao u formu i ocekujem da tako i nastave danas protiv slabe Herthe jer moraju pobjeđivati i cekati kiks Dortmunda ako žele naslov.

Deportivo-Alcoyano  1  (1.35)

Depor je prvi u drugoj ligi i ocito da ce ispuniti cilj zadan prije sezone a to je vracanje u prvu ligu dje mu je i mjesto.U zadnjig 6 utakmica kod kuce Deportivo ima i isto toliko pobjeda i nadam se da nece kiksat bas danas protiv Alcoyana koji drzi 18. mjesto i bori se za ostanak u ligi.Nemogu nidje naci sastave pa se nadam da nema kod Depora nekih velikih izostanaka,inace kec ko kuca...

Dinamo-Hajduk  odg/3+ NE  (1.50)

Mislim da na derbiju danas nece biti puno golova,a kamoli da pokriju ovu okladu.Hajduk ce igrati zatvoreno samo sa Vukusicem naprijed i bazirat ce se igra na cuvanju svog gola.A Dinamo na moju zalost mislim da nece uspjet samo tako to probit.A i kad i ako neko prvi zabije bice cupanje da se taj gol prednosti obrani,tako da mislim da u kombinaciji sa puno prekida i grubom igrom bi ovo moralo proc

Đoković-Isner -5.5  2 (1.50)

Malo me strah ovog para jer Đoković ocito igra kako mu se da i kolko mu treba.Isner je odlican serviser,ima visok postotak prvog servisa na ovom turniru i bilo bi super da se poklopi da prvi servira.Jedino se strah kad loptica bude u igri jer mislim da Isner nema bas previse sanse u izmjeni sa osnovne crte.Ali valjda nece biti vise od brejka po setu i zbog tog fenomenalnog servisa Isnera mislim da ga Đoković nemoze bas sam tak razvalit.

Eto sretno ako netko prati...Ukupna kvota- 5.74 u PSK

Ugodan dan svima prije svega zelim :)

Uz ove analizirane parove moj danasnji prijedlog je

Dinamo-Hajduk 1x  1.25

caen -psg x2 1.2

herta -bayern 2 1.40

split-varazdin  1 1.35

dirk nowitzki over 23.5 koef 1.85 ,prije 2 dana dirk mi je donio 900 kn ,na danasnjoj tekmi ocekujem puno koseva,i ovo bi jednostavno moralo proc,Veliki Dirk dize formu,u zadnjoj tekmi u prvih 10 koseva svoje ekipe  je zabio 6,inace neko vrijeme je granica bila 27,5 a sada je 23.5 to treba max koristi pogotovo na domaćem terenu,pozz i sretno svima

Gost
This topic is now closed to further replies.

• Bayern vs Inter, Champions League, najava meca, bez predloga za kladjenje Uvod Najavu ovog meca sam napisao samome sebi. I uzivao sam u tome. Ali, mislim da mozete imati koristi od najave meca. Necu nista predloziti za kladjanje, ali cu svakako napisati sta sam odigrao. Ne bih mogao da se setim kada sam poslednji put uzivao u necemu, kao sto je najava ove utakmice. Ne bih mogao ni da se setim kada sam bio sretniji u zivotu, ili kada sam neku utakmicu vise iscekivao od ove. Emocije Od najave utakmice i ovog posta, slobodno odmah oduzmite dobar deo na emocije ili na objektivnost, jer najavu svakako nisam pisao bez emocija, odnosno prilicno sam se gubio u analizi, odnosno nisam bio objektivan iako sam dao sve od sebe.  Bayern Ako pocnemo od Bayerna, prvo treba reci da se Finale Lige Prvaka igra u Munchenu, a pretpostavlja se da svi na Forumu imamo vise od dvanaest godina, pa znamo  sta neki grad (klub) zeli organizacijom ovakvog Finala u svom gradu. Kao drugo, ne treba nikada zaboraviti, da je cak i onaj nikada gori Bayern sa Tuchelom, prosle godine vodio u polufinalu Lige Prvaka u sred Madrida, sve do 88-og minuta (0:1 za Bayern do 88-og minuta, nakon 2:2 u Munchenu ... ccccccc). Znaci ako je nikada gorem Bayernu sa onim usatim majmunom na klupi nedostajalo dva minuta da igraju veliko Finale sa Dortmundom, moramo se zapitati kakav je tek bio "onaj" Bayern koji je sa 8:2 potopio Barcellonu u sred Barcellone i to iz poluvremena (4:1), Barcellonu sa Suarezom, seljacinom iz Rosarija, Piqueom, Ter Stegenom, Sergi Robertom, Busquetsom, Rakiticem, Griezmanom, Dembeleom i De Jongom. Znaci, imali smo prilike da ih gledamo kada su bili nedodirljivi, a imali smo prilike da ih gledamo kada su izgledali kao seoska ekipa sa onim cirkusantom na klupi, pa im je opet nedostajalo dva minuta da igraju veliko Finale. Ovo je bio deo posta o kome smo pricali o tome kakve su sve mogucnosti ovog svetog kluba. A kakva je realnost, sta je sa Bayernom u ovoj sezoni? Iz nemackog kupa su ispali jos u dvanaestom mesecu, i to u sred Munchena, kada nisu mogli cak ni do gola protiv Leverkusena, sto je svakako bolji rezultat od prethodne sezone, kada su ispali jos u jedanestom mesecu i to od seoskog Saarbruckena. Grupnu fazu Lige Prvaka su zavrsili na dvanaestom mestu, ispred njih su bili cak i Lille, Atalanta i Aston Villa, iako su u grupi za protivnike imali Slovan, Dinamo ili Shakhtar. U nemackom prvenstvu su prvi sa sest bodova prednosti, ali ako gledamo odnos ulozenog novca ili vrednosti tima i onoga sto vidimo sopstvenim ocima, moralo bi to mnogo bolje. Kod kuce nisu dobili ni Celtica, a na strani Aston Villu, dok su ih Barcellona (1:4) i Feyenoord (0:3) potopili. Ako verujemo sopstvenim ocima, do prvog mesta u nemackom prvenstvu su dosli tako sto su gazili krseve od tima, kao na primer Kiel, St. Pauli, Bochum, Heidenheim, Hoffenheim i slicna govna. Pogotovo u gostima nisu dobijali tek nesto jace protivnike, izgubili su od Barcellone, Aston Ville, Feyenoorda, Meinza, remizirali sa Eintrachtom, Dortmundom, Union Berlinom ... a uspelo im je da izgube kod kuce cak i od Bochuma. Ako mene pitate, ja bih im otpustio barem petoricu igraca, a najverovatnije i sestoricu, plus bih im jos vise ubrzao igru, a za to bi barem trojica morala da igraju za stan i hranu jer nece da trce, a posebno bih im zategao odbranu. Iako su cak 18 puta u sezoni u svim takmicenjima sacuvali mrezu, ipak su primili u sezoni 42 gola, od toga polovinu jeftinih, a recimo jedan Kiel im je dao cetiri gola u dve utakmice, Bochum tri komada kod kuce a St Pauli, Heidenheim i Wolfsburg po dva komada, takodje kod kuce. Ako bih bas morao negde da ih pohvalim, ipak bolje izgledaju nego sa onim usatim majmunom na klupi. Imali su i neke lepe pobede, kao onu nad Psg-om, pa demoliranja kod kuce Leipziga, Eintrachta ili Stuttgarda plus sto su izbacili Leverkusen iz Lige Prvaka bez primljenog gola, sa ukupnim rezultaom 5:0 iz dve utakmice. Pa ipak, ko se seca "onog" Bayerna, ovaj danasnji izgleda kao da jedete burek od pre tri dana dana, samo sto ste ga malo podgrejali.   Inter E sada se dobro vezite, polecemo. Slobodno mi oduzmite koliko god hocete na objektivnosti i emocijama, ali ja moram da vam predstavim ovogodisnji Inter ili cu umreti. Sto se mene tice, kada bi trebalo nekome da predstavim savrsenu italijansku ekipu, ili barem savrsenu italijansku ekipu u rangu "onog" Juventusa sa devet uzastopnih titula, ili "onog" Mourinhovog Intera, onda je to svakako ovaj danasnji Inter. Pravo savrsenstvo. Trenutno su najbolji, najorganizovaniji i najozbiljniji klub u Italiji, planski vuku poteze, odlicno balansiraju izmedju tri takmicenja, iako je vec pocetak cetvrtog meseca. Regularni deo Lige Prvaka su zavrsili na cetvrtom mestu, ali su prakticno bili drugi, jer su drugoplasirana Barcellona i treceplasirani Arsenal imali isti broj bodova sa Interom. U italijanskom prvenstvu su trenutno prvi sa tri boda prednosti u odnosu na juznjake, a u italijanskom kupu su dosli do polufinala gde imaju 1:1 iz prve utakmice kada su "gostovali" Milanu. Ako verujete svojim ocima, vase oci ce reci da je Inter u Ligi Prvaka imao samo jedan poraz (od Leverkusena u gostima), samo jedan X, neresni ishod (sa ManCity u gostima) i cak osam pobeda. Ali, ako verujete meni, a ne svojim ocima, Inter je ove sezone u Ligi Prvaka primio tek dva gola, eeeeeeej. Znate li vi sta znaci primiti dva gola u sezoni u Ligi Prvaka?????? I to jedan u regularnom delu, a drugi u dvomecu sa Feyenoordom. Probajte vi da izadjete ispred zgrade i da sa susedima odigrate na male golove, pa da vidite da li ste u stanju da ne primite gol, a kamoli da umesto sa susedima igrate sa ManCity, Arsenalom ili Leipzigom. Inter ove sezone ima trecu, a ne prvu najbolju odbranu u Serie A, samo zato sto su kod kuce u jednom neverovatnom mecu sa Juventusom primili cetiri komada (4:4), inace bi i ove sezone imali ubedljivo najbolju odbranu, kao i prosle sezone, kada su u celom prvenstvu primili tek 22 gola (gol razlika u "plusu" 67). Inter je prosle sezone imao dvadeset bodova vise od drugoplasiranog Milana, a po trideset bodova vise od Rome i Lazija, a ako gledamo zajedno proslu i ovu sezonu, u oba prvenstva zajedno imaju tek pet poraza, a ako gledamo poslednje tri sezone zajedno imaju tek devet poraza. Ako mene pitate, tajna Intera ima samo jedno ime, a to je njihov sportski diretkor Giuseppe Marotta o kome sam vec sto puta pisao na ovom smesnom Forumu, a i danas cu, ali malo kasnije. Taj genije je sastavio roster po italijanskim standardima, onako kako kazu italijanske trenerske knjige. Pragmaticna igra, sa klasicnim primerom italijanske taktike, filosofije i pristupa. Imaju postavku igre, mehanizme, savrseno pokrivaju teren, iznose loptu po sablonu, otvaraju kontru takodje po sablonu. Dok se u Nemackoj i Holandiji fudbal igra da bi publika dolazila i sledeci put na stadion, u Italiji takvi klubovi (Atalanta) na tabeli zaostaju deset bodova za Interom. Inter je u regularnom delu Lige Prvaka od prvih sedam utakmica, sest odigrao u 0-1 gola (cetiri puta pobedio tacnim rezultatom 1:0, jednom izgubio takodje tacnim rezultatom 0:1, jednom odigrao 0:0, a sedmi put nije mogao da odigra u teskom underu jer je igrao sa drvosecama iz Crvene Zvezde. U Italiji se titula osvaja pobedama od 1:0 a ne 5:1, a kada u Italiji dodje pad forme u sezoni, a koji se desi svakoj ekipi, sve italijanske trenerske knjige kazu da sampionske ekipe ako ne pobedjuju i u tom periodu, barem ne gube jer italijanski sampioni retko gube, a pobedjuju i kada slabije igraju, a vecinu sezone odigraju dobro. Bas kao sto je Inter odigrao, na primer u drugom mesecu sa ekipom Genoa u sred Milana i dobio sa bednih 1:0 i pored blede igre.  Da ne ispadne da se Inter samo brani, a da uopste ne napada. Inter je i ove sezone najbolja napadacka ekipa Serie A, bas kao sto su to bili i prosle sezone. Ove sezone su na primer dali dvadeset golova vise od Fiorentine koja se vodi kao dobra napadacka ekipa, a dali su vise golova cak i od provincijalaca iz Bergama, Atalante na koju svrsava pola Evrope. Inter je ove sezone postigao 89 golova u svim takmicenjima, a sada me mrzi da se secam da li su u ovoj sezoni pogadjali 18 ili 20 puta precku ili stativu po cemu su prvi u Evropi. Ako mislite da ih previse hvalim, vi ste u velikom problemu, zapravo sam tek poceo. Ja mislim da je Inter trenutno medju osam najboljih ekipa po kvalitetu u Ligi Prvaka, i mislim da bi morali da dodju do polufinala, a mislim i da su najizbalansiranija ekipa u Evropi. Mislim da imaju ubedljivo najbolju i najsiru odbranu u Evropi, gde moraju polovinu igraca da drze na klupi, a svi bi imali mesta u bilo kojem drugom timu Evrope (Dimarco, Dumfries, Bastoni, Carlos Augusto, De Vrij, Pavard, Darmian, Acerbi .... cccccccccccc). Srednji red je vise nego odlican, ali deluje da nije tako jak i izjednacen po kvalitetu poput odbrane, jer Calhanoglu, Mkhtitaryan i Barella nemaju bas toliko kvalitetne zamene u Zielinskom ili Frattesiju, da ne govorimo o Asllaniju. I napad je vise nego odlican, Thuram je najbolji strelac i asistent Intera, iako je Lautaro Martinez najveca zvezda, a jedan Arnautovic sedi na klupi. Secam se kao danas utakmice sa Udineseom gde je Inzaghi na klupi ostavio Barellu, De Vrija, Correu i Bissecka koji na klupi sede samo zato sto su u Interu. Za mene je Inter savrsena ekipa pre svega po govoru tela na utakmicama, pogotovo kada se spuste u odbranbeni bedem sa devet igraca ispred gola, kada se grle medjusobno nakon sto uklizaju i loptu posalju u korner. Sampionska su ekipa jer je Lautaro Martinez svaki put u svom sesnaestercu kada protivnik izvodi korner iako je argentinac. Sampionska su ekipa jer blokiran udarac protivnika slave kao da su postigli go. Sampionska su ekipa jer defanzivci ucestvuju u ofanzivnoj fazi igre, pa se zato u odbranu vracaju iscrpljeni i smanjene koncentracije, pa imaju kikseve ili previde. I obrnuto, imaju dvadeset precki ili stativa u sezoni, jer Lautaro pretci na utakmici sto kilometara i onda nema koncentracije u zavrsnici.  Inter prakticno nema konkurencije u italijanskom prvenstvu, a mene ko yebe sto sam se u jednom trenutku uplasio Napolija i velikog Contea, i ako igraju na samo 80% svojih mogucnosti, scudetto je njihov. U Interu ciljaju Ligu Prvaka, dok im je prosle sezone prioritet bio italijansko prvenstvo. Inter ima barem deset pozitivnih vrlina, a ja sam tek na pocetku, pa cu ovde ipak da se zaustavim, i da pomenem njihove mane. Inter je jedan od najstarijih rostera u Italiji, prosek godina im je 31. U rosteru imaju cak jedanest igraca preko 30 godina a cetvoricu preko 35 godina. Dugo godina su na okupu, vecina je 4-5-6 godina zajedno i ova sezona bi mogla da bude istoriska kada je u pitanju Liga Prvaka, sto se kaze sada ili nikada. Mana im je i sto primaju puno golova u zavrsnicama utakmica, po cemu su prvi u Serie A, a razlog toga sam vec objasnio, kolektivno mnogo trce u odbrani i napadu pa se iscrpljuju i pada im koncentracija. Zbog sjajne odbrane u kojoj ucetvuju i napadaci, u Ligi Prvaka nisu ni izbliza efikasni kao u italijanskom prvenstvu, pa su u prvih sedam utakmica Lige Prvaka, samo Zvezdi dali vise od gola, a i kome bi drugom dali nego beogradskim govnima, zar ne? Nesto su slabiji i u utakmicama sa direktnim rivalima, muce se protiv velikih klubova, iz dve utakmica sa Juventusom, od mogucih sest bodova uzeli su tek jedan, iz tri utakmice sa Milanom, od mogucih devet bodova, uzeli su tek dva, iz dve utakmice sa Napolijem od mogucih sest bodova uzeli su tek dva boda. I na kraju, mislim da ovaj Inter ne moze uopste da igra sa ekipom tipa Liverpoola, a mislim i da bi ih Real Madrid masakrirao, odnosno hteo sam da kazem da bi brze i tehnicki jake ekipe napravile istorijsku stetu Interu. Bayern vs Inter Ako neko od kolega sa Foruma hoce da me poseti veceras u 21.00 cas bolje da se ne izlaze troskovima, jer cu veceras sobu zakucati ekserima, iako se uporedo igra i utakmica izmedju Arsenala i Reala. Mislim da Bayern ove sezone jos nikada nije igrao protiv ovakvog tipa ekipe, a Inter je igrao i to ohoo-hooo sa napadackim ekipama (Arsenal, gradjani Feyenoord, Leipzig, Leverkusen) ... Bice interesantno videti da li crnac na klupi Bayerna zna kakva ga odbrana ceka. Bice interesantno videti pripremu oba trenera koji vode toliko razlicite ekipe. Interu gol nisu dali ni Arsenal ni gradjani ni Leipzig, dok je sveti Bayern ove sezone postigao 116 golova u svim takmicenjima, i samo na cetiri utakmice nije ugurao loptu u gol. Veliki bet365 je prolaz dalje Bayerna kvotirao sa 1,75 dok je prolaz  dalje Intera kvotiran sa 2,00, ali zato italijanske kladionice ne misle tako, pa Interu daju mnogo manje sanse, prolaz dalje Intera je kvotiran od 2,25 pa cak do 2,40  Gol Bayerna na utakmici, i to u sred Munchena nikada ove sezone nije bio kvotiran sa vise od 1,03, a evo bas protiv Intera je gol bavaraca kvotiran sa neverovatnih 1,20 a vise od jednog gola Bayerna je kvotirano sa 1,90 a vise od dva sa neverovatnih 4,20. Kada Bayern igra kod kuce u nemackom prvenstvu, treba da se porodite da dobijete kvotu vecu od 1,20 za vise od jednog gola Bayerna, a evo kada je u pitanju vise od dva gola Interu, kvota je 4,20 Predlog za kladjenje Nema ga. Sami odlucite. Ulozio sam sve sto sam imao u sebi da najavim ovaj mec, ulozio sam svoje znanje, vreme, emocije, entuzijazam, ljubav prema kockanju, adrenalin, a najvise strast. Mislim i da sam bio koristan. Imate dva toliko razlicita kluba, imate dva toliko razlicita rostera, imate dve toliko razlicite zemlje. Nisam stigao da napisem ni jednu rec o trenerima, a eto nedostaje mi jos deset stranica teksta o geniju koji je stvorio ovaj Inter i kome bi trebalo dati nagradu za zivotno delo.  Bio sam potpuno ozbiljan, gledao sam da budem sto korisniji, i da sto manje lupetam. Mogao sam sveo ovo da napisem na deset puta manje stranica, ali nisam hteo. Podrzacu Inter i tacka, i uopste nisam stedeo sa uplatama. Dobro sam razmislio, nicega se ne kajem, opet bih podrzao Inter cak i ako padnem. Finale se igra u Munchenu, kladionice su Bayern proglasile favoritom, ali yebi ga, ne mogu protiv Intera kada ih vidim da se grle nakon sto uklizaju i izbace loptu u korner. Ne mogu protiv Intera kada se brane sa deset igraca u bloku, a Sanè na utakmici pretrci manje od golmana. Ne mogu protiv Acerbija koji ima 37 godina i koji cita igru kao doktor, koji je istovremeno i prgav i smiren, koji je klasa i bedem ispred gola iako ni ne igra, ali donosi mir u svlacionici. Ne mogu da ne podrzim ekipu koja u celoj sezoni u Ligi Prvaka primi dva gola, i tacka. Bayern ce za mene uvek biti sveti klub, ali odbrana je odbrana, a napad sluzi samo da se proda koja karta vise. Ne mogu na korejce, japance i osam i po nemackih crnaca i tacka. Nece igrati ni Musiala, hvala qurcu. Yebi ga, ne mogu da podrzim Gnabrya koji ima trideset kilograma viska, a da ne podrzim odbranu Intera sa Dumfriesom, Dimarcom, Bastonijem, Carlos Augustom, Acerbijem, De Vrijom, Pavardom i Darmaianom. Ne mogu i tacka. Kladjenje protiv svetog Bayerna je kao da na kraju zime odete na neku planincinu i udjete u pecinu u kojoj (mozda) spava mecka i tesite sebe samoga kako mozda nece da ujede jer (mozda) jos spava zimski san. Razmontirali su "onu" Barcellonu u sred Barcellone, a nece Inter? Nedostajalo im je prosle godine dva minuta protiv Reala i to sa onim majmunom na klupi, a nece proci Intera, a Finale se igra u Munchenu? Ne mogu i tacka. Sve trenerske knjige kazu da odbrana, a ne napad cini ekipu sampionskom.  Nema nazad, idem sa Interom, sada ili nikada vise. Podrzacu ozbiljnije, koncentrisanije, fokusiranije, podrzacu one koji imaju mehanizme u igri. Podrzacu ekipu kojoj gol nisu dali ni gradjani, ni Arsenal, ni Leipzig, ni Young Boysi, ni Monaco, ni Young Boysi, ni Sparta Prag, ni drvosece iz Zvezde. Idemooooooo Intere, samo napredddddd protiv nemackih crnaca, sada ili nikada vise. Idem sa prolazom dalje Intera vezano sa titulom Intera u italijanskom prvenstvu, plus prolaz dalje Intera vezano sa jedinicom na Inter protiv Cagliarija za weekend.     I da znate, ako Bayern veceras napuca inter sa 4:0, nema veze, opet bih sve ponovio, pao sam i da ce Psv osvojiti holandsko prvenstvo, pa sam ziv i zdrav i opet ostajem najbolji kockar na Forumu.    
    • NOG | Bayern - Inter - Bayern pobjeda u bilo kojem pol. (1.50) bet365
    • Utorak 18:00 Slavia Prag-Sigma Olomouc 1,5+ golova @1,23 Lutrija BiH  
    • Arsenal - Real Madrid - X2 i oba daju (2.75) bet365 Real Madrid gostuje kod Arsenala na prepunom Emiratesu. Riječ je o susretu koji smo čekali gotovo dva desetljeća – točnije, 19 godina je prošlo otkako su se ova dva velikana posljednji put susrela u najelitnijem europskom natjecanju. Iako Arsenal ne zna za poraz u posljednjih sedam utakmica, forma je daleko od uvjerljive – tek tri pobjede u tom razdoblju razlog su za blagu zabrinutost navijača. Situaciju dodatno otežavaju ozljede: Arteta ne može računati na Gabriela i Havertza, dok su Calafiori, Jesus i Tomiyasu također na listi ozlijeđenih. S druge strane, ni Real ne dolazi bez problema. U slučaju da Courtois ne prođe liječnički test, na golu će ga zamijeniti Lunin, koji se također nedavno oporavljao od ozljede, a obrana je posebno ranjiva bez Carvajala, Militaa, Mendyja i Ceballosa. Ancelottijeva momčad nije slavila u posljednje dvije utakmice, primivši čak šest pogodaka, što je znak za uzbunu uoči gostovanja u Londonu. Vinicius Junior je u lošoj formi, dok Bellingham i Rodrygo ne podsjećaju na najbolje dane. Ali jedno ime ipak blista – Kylian Mbappe. Francuska zvijezda briljira u drugom dijelu sezone i bit će ključna figura Reala u ovoj utakmici. Iako nije zabio Sociedadu i Valenciji, njegova prijetnja pred suparničkim golom je konstantna, a svoj trenutak sigurno će tražiti na Emiratesu. Arsenal: Raya; Timber, Saliba, Kiwior, Lewis-Skelly; Odegaard, Partey, Rice; Saka, Merino, Martinelli Real Madrid: Courtois; Vazquez, Asencio, Rudiger, Mendy; Valverde, Camavinga; Rodrygo, Bellingham, Vinicius Jr; Mbappe Za hrabrije igrače, vrijedi razmisliti o pobjedi Real Madrida – momčadi koja zna kako igrati ovakve utakmice, bez obzira na formu. Kvota na pobjedu Kraljevskog kluba iznosi 3.10 u bet365 kladionici. S obzirom na obrambene probleme obje momčadi i niz individualnih pogrešaka u zadnjim utakmicama, izgledno je da ćemo vidjeti golove na obje strane. Stoga, preporučujem i opciju “oba tima daju gol” po kvoti 1.90. (Ukupna kvota 6.50). Malo sigurnija opcija X2 i oba daju (2.75) u bet365 kladionici. Sretno. (Koeficijenti 7.4. u 16:02 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use