Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Subota, 17.03.2012. (Listić dana)

Goksim

Recommended Posts

Nadal R.-Federer R. 1    1,85

Nadal je trenutno u puno boljoj formi,a  u korist mu ide i to što je federer malo oslabljen zbog tog nekakvog famoznog virusa .. U korist Nadalu idu i međusobni omjeri  21:10 ..Igra se na betonu na otvorenom (ispravite me ako griješim ) na podlozi na kojoj ga Federer još ni jednom nije dobio ..Može se reć da ga je znao i ubit od tenisa ..Po meni je Nadal danas veliki favorit i ova kvota mi se jednostavno čini prevelika i presmiješna ..

Nadal ti baš i nije u pono boljoj formi...sinoc je muku mučio sa Nalbandianom,dok je federer spakovao Del Potra kao da se radilo o challenger tipu igrača.Virus koji spominješ je već odavno prebrodio,radi se o tome da taj virus nestaje nakon 48 sati,a prosla je skoro sedmica od tada.Slažem se sa podlogom,da više odgovara nadalu,al ipak nije zemlja.Takodjer se slazem da Nadalov still igre neodgovara Federeru,al opet...ako Nadal bude returnirao loše kao sinoc protiv Nalbandiana...Federer ce to iskorisit.Mislim da je ovo 50 50 meč,ako bi vec riskirao...radije bi stavio de će meč ići preko 2.5 setova  2.3 kvota...mislim da ima jednake šanse da prodje nego da će ga nadal dobit.

Baš ovo,tko je jučer gledao federera i nadala sigurno nebi rekao da je nadal favorit,da bude preslika igre s jučer na danas kod oba igrača mislim da nadal nebi puno bolje dogurao...jučer je imao neforsiranih grešaka kao nikad,valjda je to taj nešto agresivniji i teži reket donio u njegovu igru(da više winnera lupa) ali to jučer nije bilo baš bajno.Dok fedex jučer odigrao stvarno odlično,u prvom setu samo svoj prvi servis gem ušao nesigurno.Kasnije i kad bi delpo lupio lopticu i najjače što je mogao on je za to nalazio rješenja i vraćao mu winnere.

Ja ću ovo igrat na fedexa pa kud puklo,mislim da je vrijeme da ga skine.

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Cibalia - Lučko 1   (1,50)

1.50 mi se čini jako,jako lijepa kvota, Cibalia je u naletu i ima tri pobjede u nizu od toga slaven i osijek u gostima što su vrlo respektabilne ekipe. Lučko pak izgubilo od Dinama 4:0 uz priče da se mogu nosit s Dinamom, dao Bog da dobe krila danas pa napadnu Cibaliu. Barem će ih onda bit lakše probit.

Telford - Fleetwood Town 2  ( 1.50)

Fletwood i Wrexam su jedine ekipe u konferencijskoj ligi u Engleskoj koje još imaju šanse za viši rang,a Fletwood igra jako dobar nogomet za svoju ligu, čak su i u kupu izbacili momčad iz višeg ranga ( League 1 ),al ih sustigao Blackpool. Smatram da će dvojka danas proći jer Fletwood gazi sve pred sobom, makar su u zadnjem kolu remizirali u gostima. Prva tekma završila 2:2,a ja danas igram čistu dvicu.

Istra - Šibenik 1 ( 1,65)

Istra odlično započela proljetni dio prvenstva i osvojila 7/9 bodova i naravno dva remija s Dinamom i jedan s Hajdukom i Pamić je čini se posložio momčad kako je želio. Šibenik dosta slab igraju s juniorima i znate već svi kakva je situacija kod njih, jedva da dečki imaju za kavu. Čudi me što je tečaj 1,65 al mislim da bi to trebalo lagano proći,osim ako se ne radi o nekoj podjeli bodova.

KVOTA   3,75

ULOG : 500 KN.

POZDRAV I SRETNO SVIMA KOJI POPRATE MOJ LISTIĆ.

I jedna informacija reda radi. Koja se sutra igra. Radnik Sesvete se ojačao strašno. Doveli su Tepuriča i još jednoga napadača iz Belupa i imaju napad odurno strašan. I u vezi su također pojačali i odlučili su dići se prema gore. Igraju sutra u gostima kod Marsonije  koja je 12. i zastoje bod za Radnikom. Marsonija pobjedom izlazi i crvene zone i zone ispadanja. Realno Radnik je puno jači od ove polusezone ali vrlo vjeroavtno je da Marsonija riješi sudce. Tako da bi ja odigrao na Marsoniju na koje je 2,75. Ali i na drugi Listić na Radnik na koje je 3. Šteta što nema u SS oba daju gol ili zbroj golova koji će biti velik. Eto ja ću probati 50 kuna jedne 50 na druge. X-a ovdje nema. :))) Sretno.

http://www.druga-hnl.com/upl/novosti/novosti_563_573.pdf

Molio bih tko malo poznaje Hrvatske sudce neka pogleda to Marsonia-Radnik pa neka potvrdi moje gore mišljenje. :)

ha evo ja sam iz broda i tesko mi je uopce ulaziti u to! stvar je u tome sto u marsoniji nema bas para, igraci se jedva placaju (ima puno onih koji place nisu vidjeli mjesecima), barem tako ljudi pricaju! ali zans kako to ide... kad vec ne mozemo platiti kvalitetne igrace, naci ce se para za suce! pitanje je samo da li imaju para i za to. ma zaheban bet, kazem ti, svasta tu moze biti!

pozdrav svima...e,što me nantes jučer zaj..o!! zadnjega nisu doma mogli dobit, a hoće u prvu ligu.rezultat govori da su htjeli (3:3), ali očito da je obrana jučer "štrajkala".evo od mene par prijedloga, pa me molim Vas ispravite ako znate kakav podatak.tenx!

estoril-uniao, estoril prvi u port.2 ligi...razvaljuje svih doma i u gostima,možda u zadnje vrijeme i nisu u nekoj formi,ali imaju veliki motiv...i mislim da bi ovo moglo proć.

Deportivo-alcoyano, a šta reć deportivo kralj 2. lige...uništava,i sigurno ulazi u primeru

waalwijl-de graafscap, ovaj domaćin nije neka sjajna ekipa,ali uredno doma dobivaju svoje protivnike,a ovi drugi je kandidat za ispadanje...ha, a 1,50 je pa vrijedi probat

millwal-southampton-naravno 2.nisam bas pogledao analize,ali mislim da se gosti ove godine bore za ulazak u prvu ligu, a domaći su "zlatna sredina".

A sto se tiče "vječnog derbija"...ha, pogledajte malo statistike od početka proljetnog dijela.čini mi se da Hajduk lakše zabija vani,nego doma.. a čini mi se da to isto vrijedi za Dinamo...a možda bi bilo od općeg interesa da Hajduk dobije,malo bi se priča o kriminalu u HNS-u stišala, a u prvom planu bi bila manja razlika između D.i H...ma mislim sve je to hvatanje za slamku, ali ima nesto...eto skloniji sam hajduku...pozdrav!

FC Sevilla-FC Barcelona (17.03. 20:00)

2

1,40

Hertha BSC-Bayern München (17.03. 18:30)

2

1,40

ĐokovićN(1.s9,5)-Isner J. (17.03. 19:00)

više

1,70

Barcelonu i Bayerna imamamo vec izanalizirano u predhodnim postovima.

A sad malo nesretnog tenisa "nesretnog" zbog juceasnjeg poraza cilica

pa evo jedna analiza s jedne stranice s kojom se u potpunosti slazem:

Domaći igrač John Isner će probati pred svojom publikom napraviti čudo i pobjediti prvog igrača svijeta Novaka Đokovića. Isner je dobio Simona prošlo kolo u 3 seta, a prije toga Ebdena, kako turnir odmiče čini mi se da podiže formu. Danas servis mora biti na nivou kako smo i navikli u njegovim mečevima. Inače Isner drži 90 posto svog servisa, oko 70 posto poena osvaja nakon prvog servisa, a u prosjeku svaki gem ubaci po as. S druge strane Novak drži 85 posto svog seriva i 67 posto osvojenih poena na svoj servis. Gledao sam Đokovića malo i nije me baš oduševio, da mislim da će polupat Isnera. Sa Andujarom, koji je zemljaš, je morao igrati 3 seta. Poslije je dobio Almagra, i on kao da tempira formu. U dva susreta koja su odigrala međusobno oba puta je 1.set otišao u over gemova, 7-6 i 7-5, nema razloga da opet ne vidimo bar 10 gemova.

RK Varteks-RK Međimurje 1 1.15

Derbi začelja,naime varteks je odigrao utakmicu sa porecom prije par dana gdje su vodili do neke 45 min i onda se pojavio opet problem jer nemaju siroku klupu da bi mogli izdrazati do kraja to im se dogadalo u zadnje 3 utakmice,napredak je vidljiv od kad je dosao novi trener.Svi su zdravi tako da ne vidim razloga zasto danas varteks nebi dobio,dobili su ih u prvom dijelu sezone bez problema u gostima a tada nisu bili komplenti.

Međimurje je najmlada ekipa u ligi,igraju decki sa nekih 17g imaju par starijih ali rijetko kad su oni videni na treningu, tako da stvarno danas nemaju sta traziti u varazdinu.

B.Dortmund-Werder Bremen 1 1.40

Domacini imaju doma omjer 10-1-1,imaju jednog ozljedenog igraca vec duze vrijeme(Mario Gotze).

U prvom susretu je zavrsilo 2:0 za dortmund a onda je werder bio kompletan a danas igraju bez(Marka Arnautovića,Claudia Pizzara, Naldo,Philippa Bargfredea,Tim Borowski,Marka Marina, Aarona Hunta,prvi golman Tim Wiese takoder i drugi golman vjerojatno ce im braniti 3 pitaj boga u kakvoj je taj formi..

Omjer  u gostima im je 3-4-6.

Sevil/Barce/dng-Barcelon daje 1.10 tu je sve jasno.

TEČAJ: 1,7710 mozda nije nesto veliki kof ali za mene je to neki srednji ulog mozda cak i prema visem  ;)

HVALA NA JAKO DOBROJ INFORMACIJI ZA B. DORTMUND STETA ONDA OBICNOG KECA IGRATI OVO CE IZGLEDA S HENDIKEPOM PROCI

Nadal R.-Federer R. 1    1,85

Nadal je trenutno u puno boljoj formi,a  u korist mu ide i to što je federer malo oslabljen zbog tog nekakvog famoznog virusa .. U korist Nadalu idu i međusobni omjeri  21:10 ..Igra se na betonu na otvorenom (ispravite me ako griješim ) na podlozi na kojoj ga Federer još ni jednom nije dobio ..Može se reć da ga je znao i ubit od tenisa ..Po meni je Nadal danas veliki favorit i ova kvota mi se jednostavno čini prevelika i presmiješna ..

Nadal ti baš i nije u pono boljoj formi...sinoc je muku mučio sa Nalbandianom,dok je federer spakovao Del Potra kao da se radilo o challenger tipu igrača.Virus koji spominješ je već odavno prebrodio,radi se o tome da taj virus nestaje nakon 48 sati,a prosla je skoro sedmica od tada.Slažem se sa podlogom,da više odgovara nadalu,al ipak nije zemlja.Takodjer se slazem da Nadalov still igre neodgovara Federeru,al opet...ako Nadal bude returnirao loše kao sinoc protiv Nalbandiana...Federer ce to iskorisit.Mislim da je ovo 50 50 meč,ako bi vec riskirao...radije bi stavio de će meč ići preko 2.5 setova  2.3 kvota...mislim da ima jednake šanse da prodje nego da će ga nadal dobit.

Baš ovo,tko je jučer gledao federera i nadala sigurno nebi rekao da je nadal favorit,da bude preslika igre s jučer na danas kod oba igrača mislim da nadal nebi puno bolje dogurao...jučer je imao neforsiranih grešaka kao nikad,valjda je to taj nešto agresivniji i teži reket donio u njegovu igru(da više winnera lupa) ali to jučer nije bilo baš bajno.Dok fedex jučer odigrao stvarno odlično,u prvom setu samo svoj prvi servis gem ušao nesigurno.Kasnije i kad bi delpo lupio lopticu i najjače što je mogao on je za to nalazio rješenja i vraćao mu winnere.

Ja ću ovo igrat na fedexa pa kud puklo,mislim da je vrijeme da ga skine.

A RAJA STA MISLITE DA PROBAMO S VISE GEMOVA KOD MENE JE 23,5 GRANICA MOZE LI MEC OTICI U 3 SETA

Za one koji imaju račun kod bwina...

U toku je druga vožnja veleslaloma. Koef. je 1,75 da će Hirscher biti bolji od Reichelt. S obzirom da su oba austrijanci postoje velike i ozbiljne spekulacije da će Reichelt dozirati soju vožnju kako bi bio loši od Hirschera i kako mu nebi uzeo bodove budući da svaki bod može biti odlučujući za VKG. Zadnjih dana smo imali prilike vidjeti da niti jedan austrijanac nije bio bolji od Hirschera, slučajno ili ne...

Inacve, Hirscher zaostaje 0.22 sekunde za Reicheltom, Reichelt starta zadnji budući da je prvi i trebao bi znati rezultast Hirschera koji starta predzadnji budući da je drugi. U situaciji da Hirscher uđe u cilj kao drugoplasirani dosta sam siguran da bi Reichelt dozirao jer bi tada sa 80 bodova Hirscher preuzeo vodstvo u VKG, a sa 60 bi i dalje bio drugi... Ako Hirscher uđe u cilj kao prvi, tada bi Reichelt možda odvozio maksimalno, jer bi i sa drugim mjestom Hirscher bio prvi u ukupno poretku...

Svaka čast za analize svima. Lijepo je vidjeti ovoliko aktivnih članova na forumu.  :D

Danas po meni najsigurniji Hertha - Bayern (-2+) Više (1,60)

Nema se što puno govoriti o Bayernu, po meni trenutno najjači u Njemačkoj bez obzira na prijašnje kikseve. Po meni danas bi mogli gledati novu golijadu bavaraca koji nemaju milost ni nad kime. 1,60 koeficjent za 3 gola na utamici je po meni izuzetno isplativo s obzirom na to kako Bayern igra u zadnje vrijeme. Da ne duljim povezati ću ovo s Barcelonom (1,40) i sa:

AtlanMyt(3.ut)-StPeterb 2 (1,65)

Radi se o St.Petersbourghu koji je po meni hokejaška Barca. Ljudi nemaju respekta prema nikome a već su pobjedili 7-1 prošli susret i pretprošli 4-0. Znači vode za sada 2:0 i mislim da će danas upisati i treću pobjedu. Prije tjedan danas su razbili CSKA sa čak 5-0 te nakon te utakmice trener im je izjavio da nije baš zadovoljan igrom te da možemo očekivati od njegove momčadi još jači pristup u sljedećim utakmicama. Rezultati, statistika, igra i još mnogo toga nam ukazuje da bi ovo moglo lako proći. Jednostavno fascinatna momčad, nemam više što za nadodati.

Jedini veći problem Atlantu je ozljeda beka Dmitrija Kosmačeva

Još jednom pohvale svima i sretno  ;)

Dinamo-Hajduk 1 1,85(ujutro ce vjervatno bit oko 2 2,10 na bonus tip-super tip) za hrabrije F2 3,20

razlog je jednostavan...dinamo briljira vec par sezona dok hajduk je jednostavno katastrofalan..ioako san zestoki hajdukovac moj odabir je ipak dinamo,jer hajduk ukratko receno pojma nema! :D

Ma okani se ti prijatelju naše lige! Dinamo Istru ne može dobti! Ja sam Dinamovac pa ne želim to igrati.

ni hajduk istru nemoze dobit!na poljudu :D

England » Blue Square Premier

16:00 Braintree - Kidderminster

-----------------------------------------------------

Braintree se nalazi na 12. mjestu tabele sa 53 boda. Solidna ekipa sa trenutno nelosim rezultatima; u zadnjih deset utakmica samo 2 remija, a mogu se pohvaliti da su na zadnjoj tekmi uzeli skalp Gatesheadu. Tesko je reci da ce dohvatiti playoff jer zaostaju 11 bodova, a ispred njih ima i boljih ekipa. Jedno je sigurno, Braintree je osigurao ostanak u ligi i to je najvaznije. Danas ce biti bez napadaca Britt Assombalonga koji je opozvan u primarni klub Watford.

Sto reci za Kidderminster.. kvalitetna ekipa od koje se puno ocekivalo, no u zadnje vrijeme su nanizali bas lose rezultate. Trenutno drze 8. mjesto na tabeli sa 57 bodova. Trener nije zadovoljan rezultatima i pokusat ce motivirati igrace jer ipak se ima jos za igrati, te mozda uspiju dohvatiti playoff. Realno gledajuci, u zadnjih deset tekmi imaju 6 poraza, 2 remija i 2 pobjede, te ne znam sta trener Burr moze izmisliti da podigne samopouzdanje igracima. Od vaznijih izostanaka treba napomenuti obrambenog Tom Sharpea, te napadaca Matt Jamillea. Burr najavljuje izmjene u postavi sa igracima koji nisu toliko igrali nadajuci se boljem rezultatu.

Bez obzira sto je Kidderminster kvalitetniji od Braintreea, trenutno su u knock downu i mislim da se nece oporaviti. Ovu utakmicu vidim sa dosta golova, Braintree igra rastereceno, u vecini utakmica zabija barem jedan gol, a ocekujem i zadnji trzaj od Kidderminstera.. Over 2.5 @ 1.70 (Expekt' target='_blank' style="text-decoration:underline;">Expekt) 4/10

// marathonbet Over 2.5 @ 1.72

1-4 FT

dosta tiplanja dns na HNL  ::) ,bjezite od HNL-a popadat ce te na tom (jezik pregrizo) ima puno boljih parova.sretno!

Hertha BSC-Bayern München 1,40 2

Bayern se probudio izgleda,sve osim njihove pobijede bilo bi veliko iznenađenje,Herta je u jako losoj formi i bodovno prikucana dole na tablici,vjeruejm da ce dortmund lagano odradit utakmicu u svoju korist tako da ce i bayern "morat" po pobijedu ako zele po naslov.

BDortmund(h0:1)-WerderBr 1,85 1

"Nogometaši Borussije Dortmund u impresivnom su nizu u Bundesligi. Bez poraza su već 19 utakmica, odnosno od 18. rujna kad su izgubili od Hannovera…

Posebno sjajno Kloppova momčad igra na svome terenu gdje je ove sezone ubilježila deset pobjeda, te po jedan remi i poraz. A u osam od zadnjih devet domaćih utakmica u prvenstvu Dortmunđani su imali prednost i na poluvremenu i na kraju.Kod kuće svladali u pet od zadnjih šest dvoboja.

S tri pobjede, četiri neodlučena rezultata i šest poraza klub iz Bremena nije nimalo uvjerljiv kao gost ove sezone. A da stvar bude gora, trenutno je teško opterećen ozljedama. U Dortmundu tako neće biti Arnautovića, Nalda, Borowskog, Hunta, Hartherza, Marina i Wiesea, baš kao ni suspendiranog najboljeg klupskog strijelca Pizarra.

Kod Borussije neće biti samo Götzea i Kocha, a vraća se suspendirani kapetan Kehl. U takvoj situaciji aktualni prvaci doista ne bi trebali imati problema sa slamanjem otpora desetkovanih gostiju."

FC Sevilla-FC Barcelona 1,45 2

Pod Michelom Sevilla je krenula sa dvije pobjede, ali vrlo se brzo vratila starim navadama, pa je u posljednja dva kola osvojen samo bod. Remi protiv Atletica na domaćem terenu još se i može "prožvakati", ali poraz kod davljenika Sportinga u Gijonu navijačima nije baš sjeo.

Dobra vijest za domaće navijače uoči Barcelonina dolaska jest da se bolnica u Sevilli u potpunosti ispraznila, te će Negredo, Kanoute, Navas, Medel i Spahić konkurirati za nastup. Petorka je tijekom tjedna imala problema s ozljedama, ali situacija se poboljšala i Michel može računati gotovo na svoje najjače snage jer zbog kazne neće biti Cokea i Fazija.

Barcelona niže pobjede i dobre rezultate, ali nikako da dočeka i kiks najvećeg rivala, te prednost od deset bodova sve više izgleda neuhvatljiva.

Na put u Andaluziju Guardiola je poveo dva oporavljenika Alexisa Sancheza i Thiaga Alcantaru, ali je ovog tjedna do kraja sezone izgubio Erica Abidala.

Barcelona će danas u Sevilli igrati sa četiri u posljednjoj liniji, za razliku od gostovanja u Santanderu gdje su u zadnjoj liniji bili tek Alves, Mascherano i Puyol. Izuzmemo li igrače kojih nema zbog izostanaka, Pep Guardiola na Sevillu ide s najjačim mogućim kadrom koji ima na raspolaganju.

Sevilla;

Palop, Cala, Spahić, Escude, Navarro, Medel, Rakitić, Navas, Del Moral, Reyes, Negredo

izostanci;Fazio, Coke

Barcelona;

Valdes, Adriano, Puyol, Pique, Alves, Iniesta, Busquets, Xavi, Fabregas, Messi, Alexis

izostanci;Abidal, Villa, Afellay, Fontas

3,76

Jučer me Nadal uništio,neznam kak je Nalbandian uspio tak dobro odigrat i cak je bio i pred pobjedom.Da je bar usao under...Danas je vec dosta mojih parova izanalizirano pa necu nest previse pametovat:

Dortmund-Werder  1 (1.35)

Vidio sam da Werderu fali skoro cijela prva postava,osim sto ce izgleda ipak braniti Wiese a ne treci golman kako sam tu procitao.Ali svejedno mislim da nece uspjet parirat sa tim nekim jazavcima u sastavu,iako i Dortmundu fali par bitnih igraca.Dortmund uvijek doma igra dobro,bore se za obranu naslova i mislim da ce dobit danas.

Hertha-Bayern  2 (1.40)

Nemam sta previse reci,Bayern je ocito usao u formu i ocekujem da tako i nastave danas protiv slabe Herthe jer moraju pobjeđivati i cekati kiks Dortmunda ako žele naslov.

Deportivo-Alcoyano  1  (1.35)

Depor je prvi u drugoj ligi i ocito da ce ispuniti cilj zadan prije sezone a to je vracanje u prvu ligu dje mu je i mjesto.U zadnjig 6 utakmica kod kuce Deportivo ima i isto toliko pobjeda i nadam se da nece kiksat bas danas protiv Alcoyana koji drzi 18. mjesto i bori se za ostanak u ligi.Nemogu nidje naci sastave pa se nadam da nema kod Depora nekih velikih izostanaka,inace kec ko kuca...

Dinamo-Hajduk  odg/3+ NE  (1.50)

Mislim da na derbiju danas nece biti puno golova,a kamoli da pokriju ovu okladu.Hajduk ce igrati zatvoreno samo sa Vukusicem naprijed i bazirat ce se igra na cuvanju svog gola.A Dinamo na moju zalost mislim da nece uspjet samo tako to probit.A i kad i ako neko prvi zabije bice cupanje da se taj gol prednosti obrani,tako da mislim da u kombinaciji sa puno prekida i grubom igrom bi ovo moralo proc

Đoković-Isner -5.5  2 (1.50)

Malo me strah ovog para jer Đoković ocito igra kako mu se da i kolko mu treba.Isner je odlican serviser,ima visok postotak prvog servisa na ovom turniru i bilo bi super da se poklopi da prvi servira.Jedino se strah kad loptica bude u igri jer mislim da Isner nema bas previse sanse u izmjeni sa osnovne crte.Ali valjda nece biti vise od brejka po setu i zbog tog fenomenalnog servisa Isnera mislim da ga Đoković nemoze bas sam tak razvalit.

Eto sretno ako netko prati...Ukupna kvota- 5.74 u PSK

Ugodan dan svima prije svega zelim :)

Uz ove analizirane parove moj danasnji prijedlog je

Dinamo-Hajduk 1x  1.25

caen -psg x2 1.2

herta -bayern 2 1.40

split-varazdin  1 1.35

dirk nowitzki over 23.5 koef 1.85 ,prije 2 dana dirk mi je donio 900 kn ,na danasnjoj tekmi ocekujem puno koseva,i ovo bi jednostavno moralo proc,Veliki Dirk dize formu,u zadnjoj tekmi u prvih 10 koseva svoje ekipe  je zabio 6,inace neko vrijeme je granica bila 27,5 a sada je 23.5 to treba max koristi pogotovo na domaćem terenu,pozz i sretno svima

Gost
This topic is now closed to further replies.

• Ko od kolega sa Foruma daje prednost emocijama, a ne razumu, mogao bi da odigra sebi ovaj double Dakle, imate samo dva para na cekanju, jedinicu na Rapid i dvojku na Real Madrid. Imate ukupnu kvotu od 1,93 na samo dva meca, a mozete uvek sebi da kazete, barem sam igrao na “one koji moraju”. Rapid “mora” da pobedi, ili barem odigra nereseno, a Real ako nije u stanju da dobije Virtus i udje barem u prvih deset, onda neka se ne zale. Ovaj predlog nisam ja, ovo nije moj predlog za kladenje, ovo nije najbolje od mene, ovo necu igrati u realnom kladjenju, ali uvek moze da bude kladjenje sa emocijama, a imamo i dvojicu kolega sa Foruma koje su ovo predlozili u svojim predlozima u svetoj Poslednjoj Sansi.  
    • Rapid vs Borac, Conference League, najava meca Danas ce glavna rec kojom cu se koristiti u postu biti pritisak. Cesto u sportu, a narocito kladjenju mozete cuti rec kako je na nekome pritisak, i uvek se ta rec koristi u nekom, recimo negativnom kontekstu, kao da se kaze da je ekipa na kojoj je pritisak zapravo hendikepirana ekipa. I ja volim da koristim tu rec kada najavljujem zavrsnicu obe lige svete Poslednje Sanse, pa cesto volim da napisem kao videcemo ovog (trenutnog) prvaka kakav je pod pritiskom, videcemo ove drugoligaske amatere koji malo zaostaju kakvi su pod pritiskom, pa onda videcemo ove, videcemo one ... bla bla bla. Ja mislim da je pritisak privilegija, i mislim da je uvek bolje biti pod pritiskom i biti @mesrine sa nekoliko pogodaka zaostatka za vodecima, nego nemati pritisak za vratom i biti @pena29 ne znam da li se razumemo. Mislim da je bolje imati pritisak, ali i privilegiju zaostajati za prvoplasiranim u svetoj Poslednjoj Sansi nekoliko pogodaka, nego biti u Poslednjoj Sansi kao parazit ili bakterija i cekati samo da vreme prodje, da se sezona zavrsi. Hteo sam da kazem da je bolje imati pritisak kao na primer sto je imao ManCity koji je prolaz dalje morao da trazi protiv Real Madrida, nego da nemate pritisak i da igrate protiv Grubisinog Polja kao Hajduk. Hej @pena29 nemoj se ljutiti na mene, ali ja te stvarno vidim kao nekog parazita ili bakteriju koja je usla u svetu Poslednju Sansu, i nema nameru da izadje iz nje, ali ti svakako ostajes moj omiljeni parazit i bakterija. Rapid vs Borac, najava meca. Borac i za nas sa Foruma vec postaje pritisak. Prvi sam ja posejao mrznju prema njima na ovom smesnom Forumu, pa smo se svi ukljucili, a oni ne misle da stanu, samo nam jos fali da igraju polufinale sa Chelsea i prodju engleze pa da se polijemo benzinom i samozapalimo. Pritisak se odjednom preneo i na nas kockare, pa sada treba da se odlucimo sta da radimo, jer ako i dalje budemo odlucili da ih cekamo da ispadnu, moze da se desi da dodje sezona kupanja, ili da se Hajduk ukljuci u evropska takmicenja, a da Borac jos nije ispao. Iako sam na pocetku sezone divljao sa uplatama protiv Borca, pa malo zaboravio na njih, pa se opet vratio i jos pojacavao uplate protiv njih, pogotovo na utakmici u Ljubljani, nakon koje sam postao beskucnik, i dalje smatram da je pritisak koji imamo u vezi sa tim sta da radimo sa Borcem danas, privilegija, a ne steta. Ko hoce da zivi bez pritiska, uvek moze da cita poeziju, seta u prirodi, gleda nocu u zvezde, umesto sto se kocka zar ne? Razum Ako koristimo samo razum, a ne emocije, a pogotovo ako ne koristimo mrznju, Borcu treba samo aplaudirati, i to iz klececeg polozaja. Treba kleknuti, traziti od njih oprost za sve sto smo napisali na ovom smesnom Forumu, i samo im aplaudirati. Sezonu su poceli jos 10.07. prosle godine kada je Hajduk ispadao, do sada su odigrali petnaest evropskih utakmica, i sve preziveli, zaradili nekoliko miliona, i uz Celje, kakvog li paradoksa, ostali jedini klub koji predstavlja nas region. Proputovali su celu Evropu od Cipra, preko Farskih Ostrva i Islanda i evo ih danas u Becu. Ako koristimo razum, mozemo reci i da su Atalanta i Liverpool, dve ekipe koje igraju najlepsi fudbal u Evropi, ispali iz evropskih takmicenja, a da Borac nije ni iz jednog takmicenja koje igra u ovoj sezoni. Mozemo reci takodje da je uvek bolje igrati ovako kako igra Borac, ruzno, prljavo, bezobrazno, zatvoreno i rudarski, i uz to oterati decu iz sobe kada oni igraju, a pri tome proci dalje, nego primiti dvanaest golova kao Dinamo, i onda dobijes otkaz kao trener, i uz to te proglase za neznalicu. Bas ove sezone smo imali prilike da vidimo kako prolaze napadacke ekipe koje tripuju na posed, visoki presing, tika-taka, brzo oslobadjanje lopte, tra-laaa-laaa (Liverpool, Atalanta, Psv, gradjani ...). Ako je Borac izabrao umesto fudbala, ulicnu tucu, opstrukciju i bunker uz deset kartona po utakmici, a pri tome prolazi dalje, a Atalanta posed lopte i ne prodju belgijski krs, onda Borcu samo treba aplaudirati, i to iz klececeg polozaja. Ako je neko na Forumu uopste promovisao igru na rezultat, a ne na utisak, onda sam to bio ja, pa bih bilo posteno i da kazem da bih u ovom trenutku pre bio trener Borca i da budem heroj u selu, nego da sam bio trener Dinama samo zato da bih svojim potomcima mogao da kazem da sam igrao protiv Bayerna, a da su me posle te utakmice proglasili za neznalicu i budalu, i to gori od mene. Ako koristimo razum, a pre svega ako smo posteni prema sebi, pocev od mene, onda bas i zasluzujemo sto smo gubili novac cekajuci da Borac ispadne. zasluzujemo da budemo beskucnici jer smo ocekivali da Olimpija moze barem da ugura gol. Sto se mene tice, one dve i po utakmice sto sam odgledao Borca, uopste ne bih smeo da kazem da su nesto nekome ukrali, da nesto nisu zasluzili, ili da se nisu borili. Cak bih rekao i da su sve zasluzili sto im se desava, novac, slavu, privilegiju da uz Celje jedini igraju evropska takmicenja. Prosli kvalifikacije, prosli grupni deo, prosli baraz  za osminu finala, zaradili novac, herojski se borili ... Emocije Kako da zaboravimo ko su i odakle dolaze? Kako da zaboravimo odakle se finansiraju i cime se sve sluze? Kako da zaboravimo koliko su voljen i postovan klub, i od koga u BiH? Kako da zaboravimo koga oni predstavljaju u evropskim takmicenjima, BiH ili nekoga drugog? Da li svi u BiH navijaju za njih, i ako ne, zasto ne navijaju? Koliko su omiljeni i ugledni van svoje teritorije? Da li je isto igrati sa albancima, cipranima, faranima i dogurati dovde, isto kao sto je Crvena Zvezda isla Interu i Milanu, a kod kuce docekivala Barcellonu? Kako da zaboravimo da su do sada vec imali sto kartona u svim takmicenjima u ovoj sezoni? Kako da zaboravimo da su albansku Egnatiju prosli tako sto su albanci u Banja Luci imali dva crvena kartona a Borac dao gol u 90 plus sestom  minutu, a u Albaniji domaci igraci promasili dva penala? Kako da zaboravimo da smo u Banja Luci svi igrali dvojku na austrijance, a Borac dao gol u 90 plus drugom, a mogli su da prime pre toga jos cetiri komada' Kako da volimo Borac kada su u Ljubljanu otisli na tucu, gde je utakmica deset puta prekidana, a nadoknada vremena trajala dvadeset minuta? Conference League U nekadasnjem sistemu ovog trecerazrednog takmicenja, oni koji su ispadali iz visih evropskih takmicenja, su upadali u Conference League, da ne ulazimo sada da li je to bila kazna ili nagrada. Prethodnih sezona, u ovo vreme ovu ligu su igrali Aston Villa, Roma, Ajax, Fenerbahce, Lille, Olympiacos, Dinamo, Besiktas, a sa izmenjenim sistemom, ove sezone dovde su dogurali Borac, Celje, Pafos, Jagielonija, Lugano, Djurgarden ... ali budimo posteni i Chelsea, Fiorentina i Betis. I ovde neka svako od kolega sa Foruma izabere razum ili emocije. Ako birate razum, svako takmicenje, bas kako i samo ime kaze, sluzi da ga igrate i da se borite dokle god ucestvujete. Ako birate emocije, onda je Conference League prava pravcata septicka jama, trecerazredno takmicenje koje sluzi da kladionice cetvrtkom nemaju slobodan dan, i da ovakve ekipe poput Borca i Pafosa imaju gde da igraju. Razum ili emocije? Neka svako odluci za sebe. Ovde se vracamo na glavnu rec posta, a to je pritisak. Od sedmog meseca prosle godine cekamo da Borac ispadne, a oni yebu i ne vade. Mi gubimo novac igrajuci protiv njih, plus smo se usmrdeli cekajuci da ispadnu, a oni ako ovako nastave mogu da igraju polufinale sa Chelsea. Meni se bas svidja pritisak, i bas ga smatram privilegijom da se inatim sa Borcem, da ga cekam da ispadne, a oni prolaze li prolaze. U ovom pritisku gde treba da se odlucimo sta treba da radimo, vidim svu magiju kockanja, a to je adrenalin, uzbudjenje, strast, emocije i borba samim sa sobom sta da radimo. Vi odlucite kako hocete, razum ili emocije, ja svakako idem sa emocijama, i to onim najgorim koje imam u sebi. Koliko god da imam ili nemam novca, koliko god da sam padao na Borcu, koliko god da sam se usmrdeo cekajuci ih da ispadnu, nema nazad. Po redosledu, najpre vagon tiketa sa jedinicom na mecu, pa onda isto toliko X-eva, praveci neku vrstu duple sanse 1X, a da je kvota nesto veca, dakle, sve opcije koje postoje da Borac nece pobediti, zatim Rapid daje gol, pa daje barem jos jedan, pa Rapid pobedjuje u kornerima, pa da ce Rapid imati vise suteva, pa ce Borac imati vise kartona na utakmici, pa (mozda) Rapid prolazi dalje, pa (mozda) Rapid prvi daje gol na utakmici, pa ovo pa ono ... tek sam poceo. Ako bas moram da objasnim emocije, odnosno objasnim zasto sam se odlucio za domacina, iako bi Rapid mogao biti cak i gost u sred Beca, posto je navijacima gostiju zabranjen dolazak, a pod uslovom da na utakmici dodju svi srbi koji zive u Austriji, evo i objasnjenja. Drzacu se emocija, jer mislim da (ponekad) u sportu ipak vrede sportski principi, sportska pravda i ako se u odluci koga cu podrzati drzim principa da svaki klub deli sudbinu zemlje ili grada odakle dolazi, onda izmedju Austrije ili Republike Srpske, odnosno Beca ili Banja Luke, odnosno Christiana Stokera ili Dodika, odnosno izmedju cokoladnih Mozart kuglica i banjaluckih cevapa, uvek biram ovo prvo. Najava utakmica Euroleague Bas mi se svidja ona moja ideja da ponudimo svim kolegama sa Foruma, ljubiteljima kosarke da pogode tri konacna ishoda Euroleague, bez koriscenja handicapa, i da onaj ko je u stanju to da pogodi, dobije kao nagradu besplatan put oko sveta. Za sada, samo sam ja osvojio nagradu, pogodivsi prosle sedmice tri utakmice, igrajuci na prvake Evrope protiv Real Madrida, i protiv beogradskih govana. Za danas cu samo ukratko da najavim nekoliko utakmica Euroleague, a na kraju posta cu da pokusam da osvojim i drugi uzastopni put oko sveta. Pre svega, hteo bih da cestitam svim ljubiteljima kosarke uzbudljivu zavrsnicu Euroleague. Do kraja regularnog dela je ostalo jos samo sest kola, utakmica koje nista ne odlucuju je sve manje, a takozvanih zicera takodje. Da kazem i nekoliko zanimljivih stvari, a to je da nikada u istoriji Euroleague, pobednik regularnog dela nije bio i pobednik Euroleague, a trenutno deluje da Olympiacos savrseno izgleda. Neverovatno zvuci i podatak da je Real Madrid na jednu pobedu manje od desetog mesta, poslednjeg koje vodi u doigravanje, kao i da je razlika izmedju desetog i cetvrtog mesta tek dve pobede. Zbog izjednacenosti i uloge crnaca u ovoj prelepoj ligi, uopste i ne cudi sto je prva nagrada put oko sveta za onog kolegu ko je u stanju da pogodi tri konacna ishoda bez koriscenja handicapa. Zato bih danas osim najave nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica, iskoristio priliku da uzivam u pritisku koji donosi privilegija da prognozirate ovako tesko takmicenje, i prognozirao cetiri ekipe koje odlaze na FinalFour, ali da imam pravo da cu jednu ekipu promasiti. Dakle, idemo veliki Leonardo, budi uvek ti prvi onda kada je najteze. Danas predvidjam buducnost da ce mozda na FinalFour otici sigurno Olympiacos, Panathinaikos, Fenerbahce i Partizan, majko moja. Cele sezone sam trovao po Forumu da beogradska govna nece uci u doigavanje, ali eto u samoj zavrsnici, moj talenat za predvidjanje buducnosti je video potencijalnu minu u Partizanu, kao ekipu koju bi trebalo izbeci na svaki nacin. Dakle, hajde bas da vidimo sta ce se desiti, za sada bih predlozio da sacekamo da vidimo da li ce se FinalFour igrati bez Real Madrida i Monaca. Crvena Zvezda vs Armani Crvena Zvezda bi sa neverovatnih osam pobeda na strani i odlicnom sezonom, veoma lako mogla da postane Psv za siromasne, i da dozivi fijasko, pod uslovom da su tolike budaletine kao i holandjani. Necu ni da napisem na koje mesto bi mogli da padnu ukoliko danas ne pobede Armani, pogotovo sto u sledecem kolu idu Olympiacosu. Ovde samo da kazem da imaju dva uzastopna poraza u Euroleague, od Bayerna i Zalgirisa, a nedavno i od Maccabija, ali i da Crvena Zvezda nije pobedila Armani vec devet uzastopnih medjusobnih utakmica, bez obzira da li se utakmice igrale u Beogradu ili Milanu. Da ne postoje ekstremni klizni handicapi, onda bih prognozirao NoBet na ovoj utakmici, a posto postoje, onda klizni handicapi na obe ekipe, narocito sto ekstremniji. Virtus vs Real Madrid Eto zasto je nagrada za kolegu koji pogodi tri konacna ishoda Euroleague bez koriscenja handicapa, put oko sveta. Sa jedne strane imate Virtus, ,obican krs od ekipe, a sa druge strane veliki Real Madrid koji ima deset poraza na strani, i koji na strani nije bio u stanju da dobije cak ni Asvel, Maccabi, Baskoniju ili Bayern, a kod kuce Zalgiris ili Efes. Ako mislite "da sada moraju" ili ste od onih kockara sa stavom "koga ce ako nece Virtusa", onda samo napred, za mene je NoBet. Fenerbahce vs Asvel Evo najzad i jednog meca kojeg bi morali da pogodimo. Ovaj mec bih uporedio sa utakmicom Serie A izmedju Intera i Monze gde je Inter "morao da pobedi" a Monza povela sa 2:0 u prvom poluvremenu, pa se Inter na kraju porodio da bi pobedio. Dakle, ovde sve zavisi samo od domacina, a ne od gosta, a to znaci da smo u njihovim rukama. Barcellona vs Partizan Samo cu zamoliti neprijatelje iz prve lige, da me puste jos jednom, poslednji put u zivotu, i nikada vise ne moraju, da prvi postavim kao svoj predlog ekstremni klizni handicap od +12,5 na Partizan, ili cu umreti. Evo, bicu dobar, necu vise nikada napisati nijedan post ako treba, necu se nikome podsmevati, bicu pozitivan i dobar, samo me pustite jos ovaj put, molim vas. A evo i tri moja predloga bez koriscenja kliznih handicapa za nagradu, besplatni put oko sveta. Jedinica na Fenerbahce, i overi poena na utakmicama Bayern vs Efes i Barcellona vs Partizan, a ako ne mogu overi, onda yebi ga, jedinica na Fenerbahce i pobede beogradskih govana, Zvezde kod kuce i Partizana u gostima, ali samo ako mora i sa tudjim novcem. I za kraj zamolio bih administratore, ako mozemo da otvorimo neki Topic na ovom smesnom Forumu, gde bismo mogli da udjemo i da placemo ako nam se place. Da imamo mesto na Forumu gde mozemo da placemo, kada se desi da odigramo over 1,5 gol na utakmici Atletico Madrid vs Real Madrid, pa se desi na utakmici da crncuga promasi penal, ili da imamo mesto gde mozemo da placemo kada onaj kolega Fic postavi kao svoj predlog da Ceska nece dati Hrvatskoj trideset ili vise golova, a cesi postignu 29 majko moja.    
    • Jutros sam ustao u 04.30. i poceo da pisem post na deset stranica teksta. I kada sam ga zavrsio oko 07.30. i pustio na ovaj smesni Forum, ekran sa kompjutera se samo “zamrznuo”, i eno ga stoji i dalje zamrznut. Dok se ne polijem benzinom i samozapalim, samo da kazem da me sacekate jos malo, da vidim sta moze da se uradi, i ne najavljujete utakmicu izmedju Rapida i Borca, posto hocu da bas ja budem prvi. Za sada samo da napisem najvaznije iz “zamrznutog” posta gde sam cak najavio i utakmice Euroleague. Zamolio bih administratore ako mogu ili hoce, da otvore neki Topic na ovom smesnom Forumu, gde bi mogli da udjemo ako zelimo da se isplacemo. Danas bih rado usao u taj Topic da se isplacem dva puta. Jednom, sto sam igrao over 1,5 gol na utakmici Atletico Madrid vs Real Madrid, gde je polupismena neobrazovana crncuga promasila penal, i to ne samo okvir gola, vec i vazduh. A drugi put bih da se isplacem, jer je kolega @fic postavio kao svoj predlog u svetoj Poslednjoj Sansi da Ceska nece postignuti 30 ili vise golova Hrvatskoj, gde su cesi dali 29, majko moja. Osim plakanja, hteo bih da se zapitam i dokle vise, ovo mu je vec stoti put da ovako prolazi.  
    • Nadam se da ste ispratili poklon kladionice😊
    • Sanja svinja kukuruz…. Gdje ti ovdje vidis hendikep ja neznam… ja value vidim bas u kvoti za Slovenija 3.0 kvota je za svekako za uzet… ovdje imas kandidate koji cejo najvjerovatnije nastupit za Slovenijo (https://www.rokometna-zveza.si/si/novice/2025/03/11575-Slovenski-rokometasi-v-pricakovanju-peklenskega-vzdusja). Sami kvalitetni igracije… jedi i hendikep je to da su skupa napravili samo jedan trening… ali svejedno… individualna kvaliteta sam siguran da je na Slovenskoj strani… Ja uzimam pobjedu za Slovenijo. LP.
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use