Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Petak 16.03.2012.

moneyhunter

Recommended Posts

Jučer kiša žutih kartona, a ja se nisam odlučio igrati...

evo koliko kartona je podijeljeno:

Ath. Bilbao - Manchester Utd     D D D

Hannover - St. Liege                D D D D D D   + drugi žuti  D

PSV - Valencia                       D D D D D D D D D    + izravni D

Udinese - Alkmaar                   D D D D D D   + izravni  D

Besiktas - Atl. Madrid               D D D D D D D

Manchester City - Sporting        D D D D D D D

Olympiakos - Metalist Kharkiv    D D D D D D D

Schalke - Twente                     D D D D D D D D

jedino tekma Atletic B. - Man Utd je išla under kartona ....  ;D

a ja od svega što se događalo odigram:

Linz 1

Atletico Madrid 2

ne smijem se žaliti, listić je prošao, ali dugo si neću oprostiti ne igranje na žute kartone u ovom kolu, jer ne vjerujem da će ovako bit u ostalim tekmama....

Evo da se odmah zahvalim piceku ,njegov listić je u potpunosti prošo,žao mi samo što nisam stavio više para i ovom dečku što je napiso analizu za kolner-augsburg to je isto glatko prošlo ,ali sam na tom listicu imo i Utd(ne vjeruje srce pameti) ,tu mi žao što nisam stavio manje para pa bi bio u većem plusu,a ne u malom minisu ..Dečki odlični ste..Nadam se da cu vas uspjet uhvatit danas..

Sparta Rott. - Helmond 16.3.2012.20:00   +2,5  2  1.55

Oba kluba dosta dobro igraju ,redovno zabijaju i doma i u gostima ..Od njihovih 15 susreta 4 buta se desilo da je bilo manje od 2.5 ..S obzirom u kakvoj su formi trenutno to bi danas trebalo proć ..

Genclerbirligi - Trabzonspor odg  1  1.65  

Oba kluba Genc i Trabz  ,domaćini su u zadnjih 6 tekmi  zabili 10 komada  (u svih 6 je pao najmanje 1 ) ,ali su ih dosta i primili ,gosti  su u gostima zabili 12 (u svakoj bar 1 ) isto tako su dosta i primili ..Prema nekoj logici bilo bi stvarno čudno da se isto ne dogodi danas..

Jučer kiša žutih kartona, a ja se nisam odlučio igrati...

evo koliko kartona je podijeljeno:

Ath. Bilbao - Manchester Utd     D D D

Hannover - St. Liege                D D D D D D   + drugi žuti  D

PSV - Valencia                       D D D D D D D D D    + izravni D

Udinese - Alkmaar                   D D D D D D   + izravni  D

Besiktas - Atl. Madrid               D D D D D D D

Manchester City - Sporting        D D D D D D D

Olympiakos - Metalist Kharkiv    D D D D D D D

Schalke - Twente                     D D D D D D D D

jedino tekma Atletic B. - Man Utd je išla under kartona ....  ;D

a ja od svega što se događalo odigram:

Linz 1

Atletico Madrid 2

ne smijem se žaliti, listić je prošao, ali dugo si neću oprostiti ne igranje na žute kartone u ovom kolu, jer ne vjerujem da će ovako bit u ostalim tekmama....

Sta ćes igrat danas ?

Sta ćes igrat danas ?

stvarno ne znam... htio sam igrat Ivanović - Sharapova 1.set 9,5 više koef 2,0 ali sad ne znam ni sam što ću jer mi se nekako ženski tenis ne igra, tu bude svega...

pa sam mislio Del Potro - Federer 1.set 9,5 više, pa sad mi i to ne miriši....

ne znam, stvarno danas treba pazit jer ponuda nije baš nešto, a zamke vrebaju na svakom koraku....

znam da ću danas ići na iznenađenje na jednom listiću za 50 kn:

Asvel - Le Mans 2 2,65 

Zagreb - Široki  2 2,80  

NE PREPORUČAM IGRATI OVO..... to ja malo rizičnije idem....   ;D

a što će mi biti normalan listić ne znam.... pogledat ću tu po forumu možda neđem jedan dobar par i jedan moj.... uglavnom postavit ću ga....  ;D

evo, odlučio sam što ću igrati:

Ski skokovi:   Kranjec R.  1.-6. mj    1,25   ;D

Robi Kranjec novi je svjetski prvak u letovima od veljače 2012.

Skokovi se danas oko 15:00 sati skaču na Planici u Sloveniji.

Ovo će biti idealna prilika da se Kranjec pokaže svojoj publici i ne vjerujem da će završiti ispod 6-og mjesta....

Del Potro - Federer 1.set 9,5 više   1,65   ;D

Nije dobro igrati zbrojeve gemova 1.set dok ne znaš tko će prvi servirati ali ipak ću ovo odigrati na instinkt...  ovog mjeseca već su igrali u Dubaiu i oba seta završila su tie-breakom za Federera, pa će valjda i sad Del Potro natuči 4 gema u prvom setu...

Hoffenheim - Stuttgart - Stuttgart daje gol 1,30     ;D

Hoffenheim je od 6 posljednjih tekmi u svakoj primio pogodak a u posljednjoj od Bayerna čak 7 komada, dok je Stuttgart u zadnjih 6 tekmi zabio 15 komada, istina je da na zadnjoj tekmi nije zabio nijedan, bilo je 0-0 sa Kaiserslauternom ali to je neka druga priča, mislim da ovo jednostavno mora proći inače ode mojih 200 kn u vjetar... dobitak je 510 kn...  ;D

Eto to je moj listić za danas, pa sretno ako netko uzme koji par....  ;D ;D ;D

Evo nešto kratko od mene nakon dugo vremena  :)

E.Frankfurt-Dynamo Dresden 1 (1,40)

Radi se o ogledu dviju momčadi 2. njemačke lige. Razlika u kvaliteti između ove dvije momčadi je velika i sve me upućuje na to da ovo odigram danas.

Frankfurt je najbolji domaćin u ligi i nema izgubljenu utakmicu na domaćem terenu (8-4-0 27/9). Uz sve te lijepe brojke imaju jak motiv za novu pobjedu, a to je osiguranje 2 mjesta na tablici što im omogućava prelazak u 1. ligu.

S druge strane Dresden s 33 osvojena boda nije ni gore ni dolje kako bi se reklo. Nisu ni blizu zoni ispadanja, a nisu ni blizu vrhu da bi se mogli natjecati za ulaz u 1. ligu. Stoga očekujem pomalo nezainteresiranu momčad danas i vjerujem da neće ni bod uhvatiti. Omjer njihovih gostovanja: (3-2-7 17/25).

Očekujem pobjedu Frankfurta koji je kompletan danas za razliku od Dresdena kojemu fale 2 bitnija igrača i uz to nemaju nikakvu motivaciju za pobjedu na ovom gostovanju za razliku od 'napaljenog' domaćina koji igra za 2-go mjesto pred svojim navijačima.

supersport šestica

Hoffenhe(6)-VfB Stuttgart  2

Tours(6)-Monaco  2

Aachen(6)-Union Berlin  X

VillaB(6)-Córdoba CF  1

Genclerb(6)-Trabzonspor  1

ZoryaLuh(6)-Krivbas  1

to je mišljenje a ne sigurna prognoza, u tu ponudu ti idu tekme koje su namjanje predvidive i najteže za pogodit, zato su i koeficijenti malo veći nego na normalnoj ponudi, i to možeš igrat samo na sreću....  ;D

Dugo vec promatram forum al nisam bio aktivan no nakon dva uspjesna dana odvazih se i ja da nesto nadam se pametno napisem. Evo neke moje prognoze za danas.

Benfica - Beira Mar f+2 (1,40)

Mozda bi bilo pametnije igrati cistu jedinicu al nekako mi se kocka iako je pitanje koliko je to kockanje kad je Benfica u glavnoj prici. Istina Beira Mar prima malo golova, 24 u 22 utakmice sto je vrlo impresivno za momcad koja se nalazi na toj poziciji no zabijaju i vrlo malo 17 zbog toga i ne cudi 13. pozicija u prvenstvu. Nakon što su u prethodnih 8 kola dohvatili tek bod, u prošlom su kolu uspjeli pobjediti Gil Vicente. U momčad Beira Mara nakon suspenzije se vraća bek Nuno Lopes koji će u početnom sastavu zamijeniti suspendiranog kapetana Huga. I dalje im nedostaju ozljeđeni Nuno Coelho, Tiago Cintra, Pedro Moreira, Serginho i Edson Sitta. Posebno su teški izostanci standardnog veznjaka Nuna Coelha i neizostavnog braniča Pedra Moreire.

S druge strane sjajna Benfica, istina prošlo kolo su se izvukli sretno al nemaju vise pravo na kiks pogotovo na domacem terenu. Portu su dosli na bod zaostatka i nemaju namjere ispustati bodove. Trener Benfice je izjavio da nema odmaranja igraca tako da je Aimar potpuno spreman za nastup a u momca se vraca i suspendirani Emerson.

Tako da mislim da ode nema dvojbe za hendikepom domacina i nadam se da ce sve vec biti rjeseno u prvom poluvremenu.

Arles - Laval 1x (1,25)

Otkad je Laurey prije 3 mjeseca preuzeo Arles napravio je velike stvari. Devet utakmica bez poraza(cetiri pobjede i pet remija). Nakon 3 uzastopna remija proslu utakmicu je u gostima svladao 3:0 losi Amiens. Ima Arles dosta problema s izostancima, ali takva situacija traje već tjednima i Laurey je pronašao dostojne zamjene. Od ozljede se oporavio Abdelhamid i on će po svemu sudeći zaigrati na mjestu centralnog braniča.

Laval je na oko u sigurnoj sredini ljestvice, ali ima samo pet bodova više od svog domaćina. Momčad Philippea Hinschbergera iza sebe ima čak četiri uzastopna remija i iznimno naporan ritam utakmica. Bit će im ovo već peti dvoboj u zadnjih dva tjedna i pitanje je kako će izdržati sa snagom.

Kod Arlesa dolaze sa željom prekida serije od pet kola bez pobjede, a bit će bez glavnog igrača obrane Signorina, te vrlo važnog veznjaka Belauda.

Ni s njima Laval nije briljirao i već pet kola ne zna za pobjedu, a veliki problem za goste bit će i činjenica da će im ovo biti već peta ligaška utakmica ovog mjeseca. U takvom bi se ritmu i jače momčadi od Lavalove teško nosile.

Marin Čilić - Frank Dancevic (1,25)

Cilic igra sve bolje, protiv Rosola je krenuo odlicno te je osvojio cak 9 gemova u nizu, poslije je malo izgubio koncetraciju no dobio je drugi set glatko u tie breaku.

Dancevic je odigrao vrlo tezak mec i dobio na racun prevelikih nizom pogresaka protivnika.

Protiv naseg tenisaca mislim da nema sanse jer tesko da ce si Cilic dozvoliti toliko gresaka.

EA Guingamp(2,5)-Lens manje (1,55)

Dva susjeda na tablici i ocekujem tvrdu i neizvjesnu utakmicu.

Guingamp već je sedam kola bez pobjede, a u posljednjih 11 kola uspjela je ostvariti samo jedan trijumf.

Od deset utakmica u Guingampu Lens je uspio dobiti samo jednu, uz sedam poraza, a ni na jednom od posljednja četiri ova gostovanja nije uspio zabiti ni pogodak.

Na temelju ovih statistika jednostavno moram odigrati manje golova tako da nadam se nekom rezultatu od 1-0,1-1 iako bi bilo i pametno hvatati poluvrijeme ili kraj x

Ukupna kvota: 3,3.

Sretno!

Pozdrav,

da ostavim i ja svoj post :)

tekma: Nacional Fun.-FC Porto  2 @ 1.50

Smatram da je Porto bolja momčad, odigrali su ove sezone tekmu u 10. mj. 2011 - Pobjeda Porta 5:0..

Uz dobar score protiv Nacionala mislim da se Porto bori za 1. mjesto , tj. da brani to 1. mjesto ( 53 boda )  na ljestvici.

Benfica mu je za leđima sa 52 boda - Braga također 52 boda.

Nacional je klub sa sredine tablice (26 bodova), ništa im previše ne znači niti gore niti dolje :P, bit će napaljeni vjerovatno na Porto kao prvaka ali smatram da će Porto barem 1 golom razlike pobjediti?

p.s. možda je malo mali koef. za igranje u gostima ali i to je bolje nego 1.3 :D kako znaju stavit kladionice :)

------

Dodao bih još jedan par :)

Lilleham(7.ut)-SpartaWSa (3:3) - Zadnja tekma u seriji - tko pobjedi ide dalje..

Vidi se iz dosadašnjih utakmica da je Lillehammer doma nešto kao naši Medvedi ( ali dok nisu ispali :( ).. :P - tj. 1. tekmu u seriji su izgubili 1:2 doma, pa su im sljedeću vratili 3:4 dobili na produžetke i od tada uredno doma pobjeđuju:

14/03/2012 Elitserien Doigravanje Sarpsborg vs. Lillehammer 0 - 4:3

12/03/2012 Elitserien Doigravanje Lillehammer vs. Sarpsborg 3 - 4:2

10/03/2012 Elitserien Doigravanje Sarpsborg vs. Lillehammer 0 - 5:2

08/03/2012 Elitserien Doigravanje Lillehammer vs. Sarpsborg 3 - 4:3

06/03/2012 Elitserien Doigravanje Sarpsborg vs. Lillehammer 3 - 3:3 3:4 (Prod.)

04/03/2012 Elitserien Doigravanje Lillehammer vs. Sarpsborg 0 - 1:2

Danas mislim da prolazi 1x, a za hrabrije ili sistem čista jedinica :)

Vidjet ćemo.

Pozdrav svima

Danas po meni bi trebalo doci Zagreb - Lokomita oba daju gol , ili +3 (obje momčadi zabijaju dosta golova, zagreb katastrofa sa obranom)

Federer - Del potro ( 2.5 3.5 4.5 ) 2, smatram kako del potro danas pobijeduje, i da bi mogo biti sl. ko prošli susret dva TB, Federer ima virozu nekakvu ..

nije bila viroza nego gripu koja je zahvatila njegovu cijelu obitelj ali mislim da ga je prosla.

Također jedan info :

Srry kaj je na eng. , ne da mi se prevoditi sada :) - nadam se da svi znaju engleski :)

@RFthebestever, I completely agree with your points. Also, what I find interesting is how many people are talking about Federer's illness even though he said in his post interview yesterday that he should be close to 100% after his day off, and how few people are talking about Del Potro's RECENT illness. For those who did not see his match against Istomin, Del Potro looked sick as a mule! I thought he was going to pass out on the court! I would be very surprised if he was able to practice today after exerting so much energy to beat Istomin which was a 2.5 hour match. Also you have to consider Fed's 3-0 h2h this year in which JDMP was not even able to take a set...

I hate to go against JDMP cause of his fighting spirit and I always get burned on betting against the injured player, BUT regardless of JDMP's condition, Federer is still the clear favorite in this matchup, therefore, with everything taken into consideration, this makes me extremely confident that Fed will take this match.

He

po tome što se može isčitat, Del Potro bolesniji od Federera...  :o

he..pa da , tak zgleda :D

Uglavnom, ja ću danas od tenisa:

Sharapova M.(h-3,5)-Ivanović  2@1,5 - za Ivanovićku sam ovako odigrao jer je lakom pobjedom protiv Bartolice i Wozniačkice dobila moju simpatiju :)

Azarenka V.(h-5,5)-Kerber       1@1,5

Federer R.-Del Potro J.M          1@1,4

To je onak moje igranje tenisa tj. Indian Wells-a :)

Nadam se da ću moći sutra pozeleniti sve :)

Evo da se odmah zahvalim piceku ,njegov listić je u potpunosti prošo,žao mi samo što nisam stavio više para i ovom dečku što je napiso analizu za kolner-augsburg to je isto glatko prošlo ,ali sam na tom listicu imo i Utd(ne vjeruje srce pameti) ,tu mi žao što nisam stavio manje para pa bi bio u većem plusu,a ne u malom minisu ..Dečki odlični ste..Nadam se da cu vas uspjet uhvatit danas..

Sparta Rott. - Helmond 16.3.2012.20:00   +2,5  2  1.55

Oba kluba dosta dobro igraju ,redovno zabijaju i doma i u gostima ..Od njihovih 15 susreta 4 buta se desilo da je bilo manje od 2.5 ..S obzirom u kakvoj su formi trenutno to bi danas trebalo proć ..

Genclerbirligi - Trabzonspor odg  1  1.65 

Oba kluba Genc i Trabz  ,domaćini su u zadnjih 6 tekmi  zabili 10 komada  (u svih 6 je pao najmanje 1 ) ,ali su ih dosta i primili ,gosti  su u gostima zabili 12 (u svakoj bar 1 ) isto tako su dosta i primili ..Prema nekoj logici bilo bi stvarno čudno da se isto ne dogodi danas..

Nema na cemu,ali koja je to muka bila! Pri tome mislim da Udinese manje od 3.5 i na Sharapovu...Neznam jel je ko gledao,igrale su 3 i pol sata i mislio sam da ce ju Kirilenko razvalit.Ova je imala valjda 100 neprisiljenih pogresaka,i jos jednom se pokazalo da je taj zenski tenis smrt za zivce i klađenje...Idem sad malo proanalizirat pa cu stavit parove,mozda bude i treci dan za redom  ;D

Pozdrav svima, pogotovo našem adminu Goksimu, kojeg bih ovom prilikom zamolio da se prikljući postavljanju parova, pošto iste najviše isčekujem i cijenim. Na ruku tome, evo i mojih par analiza za koje su nadam da su prolazne i da će pomoči nekome. Neke analize su c/p sa drugih portala. Sretno.

Bozoljac - Mertl (9,5)

2 @ 1,55

Pocetak dogadaja: 16.03. u 17:50

Podloga u Sarajevu je nevjerojatno brza. Statistike servisa, broj osvojenih poena na servisu i asevi su strasni. Bozoljac jucer 26 asova i jedna pruzena break lopta u 18 servis gemova, protiv Becka 17 asova i 95% poena iza prvog servisa. Mertl 25 asova u prvom kolu bez izgubljenog servisa u tri seta, a onda jučer 16 asova protiv domačeg igrača i tie-break prvog seta.

Zagreb - Siroki

@1,55

Pocetak dogadaja: 16.03. u 20:00

Samo cu priloziti izjave Velica, trenera Sirokog, u najavi ovog para. \"- Rezultatski nam utakmica više ništa ne znaci. Peti smo, ispunjen je san naraštaja u klubu. Sigurno smo u Eurokupu, a Zagreb s pobjedom može izboriti kvalifikacije za Eurokup jer je bolji u medusobnom obracunu sa Cibonom. - Pokušat cemo odigrati što bolje. Medutim, ne treba ocekivati neku spektakularnu igru, jer smo vec podignuli radnu razinu podizanja tjelesne spreme. Moramo završnicu domaceg prvenstva docekati maksimalno spremni. A kako je raspored zgusnut jedino se sad možemo posvetiti podizanju spreme.\" Mislim da je tim izjavama sve receno. Siroki je u mini-pripremama za zavrsnicu sezone domaceg prvenstva gdje zele osigurati naslov. U takvom stanju, gdje se radi fizicka snaga, a rezultat u utakmici nije bitan, idu na protivnika koji pobjedom osigurava kvale za Eurokup. Jos jedan podatak koji ide u prilog okladi je i nedolazak njihovog najboljeg sutera Pilepica. Zagreb ovu priliku ne smije propustiti i zato jaci ulog.

Lorenzi P. (h-4,5) - Chvojka E.

2 @ 1,60

Pocetak dogadaja: 17.3. u 01:00

Turnir u Guadalajari, tvrda podloga. Chvojka lagano iz meèa u meè diže svoju formu na ATP razinu i popravlja svoj servis. Ovdje je Lorenzi favorit samo zato što je nanizao nekoliko pobjeda na tvrdoj podlozi, ali ne doduše i protiv dobrih protivnika (Ginepri takoðer ne ide u tu kategoriju). Inaèe tipièni zemljaš, Lorenzi, mislim da æe ovdje imati podosta problema i mislim da ovdje Chvojka može èaki i do pobjede. Oèito mu ova podloga u Meksiku jako paše jer je u zadnja dva kola jako mirno eliminirao Rufina i Rodriguesa. Iako je Rodrigues još uvijek anononimac, odlièan je podatak kako je Chvojka mirno držao servu u prvom setu protiv Rufina tako da mislim da je spreman za ovaj meè danas. Sa 63% prvog servisa, u prosjeku 6 aseva po meèu te 60% osvojenih poena ukupno i preko 65% osvojenih poena na servi su i više nego odlièan pokazatelj kako Chvojka ovdje može uzeti èak i meè, a gotovo sigurno pokriti hendikep te da je ovo u najmanju ruku egal meč.

Federer R. - Del Potro JM

1 @ 1,45

Pocetak dogadaja: 16.3. u 21:00

Iako sam ovdje razmišljao igrati kontra hendikep na Del Potra jer i on konaèno mora dobiti, ipak na kraju odigravam èistu jedinicu na Rogera iz više razloga. Prošlo je veæ dvije i pol godine otkako je Del Potro uzeo Rogeru set. Zatim, Federer je izjavio kako je ona bolest koja ga je držala prije meèa s Raoniæem u potpunosti prošla te kako je 100% spreman sada. I jednostavno, izgled Del Potra u meèu protiv istomina koji je trajao 2 i pol sata. Del Potro jednostavno nije mogao stajati i zbog kolièine blijedosti u licu sam mislio da æe se onesvijestiti. Tako da mislim da on nikako nije spreman mentalno i fizièki trenutno još parirati Federeru. Još treba napomenuti kako je Federer dakle prvo pobijedio velikog servera, pogotovo drže æi ga u šaci u drugom i treæem setu (prvi je izgubio 7-6, oèito zbog te bolesti), sljedeæi meè je pak igrao s Belucijem, zemljašem. Dakle, sposoban je kompletno eliminirati sve igraèe i veæ je poznato da Federer dozira igru te da nikad neæe protivnika baš skroz uništiti. Zbog svih tih razloga, danas igram na Rogera.

M.Cilic-F.Dancevic  

1@1,20

Pocetak dogadaja: 16.3. u 21:10

Cilic se opet vraca u dobru formu nakon 3 mj izbivanja sa terena. Jucer protiv rosola 9 osvojenih gemova za redom i mislim da je ovo prilicno siguran tip.

Pozdrav svima, pogotovo našem adminu Goksimu, kojeg bih ovom prilikom zamolio da se prikljući postavljanju parova, pošto iste najviše isčekujem i cijenim. Na ruku tome, evo i mojih par analiza za koje su nadam da su prolazne i da će pomoči nekome. Neke analize su c/p sa drugih portala. Sretno.

Hvala na komplimentima.

Također jučer nisam prezadovoljan, budući da sam puno utakmica planirao igrati više žutih kartona u Europskoj ligi, na kraju sam odigrao samo neke i to sa nižim ulozima pa nisam bio oduđevljen kada sam vidio da je bilo jako puno kartona na gotovo svim utakmicama. Pratim to već par sezona i uvijek u ovoj fazi natjecanja, u uzvratnim utakmicama, frcaju kartoni na sve strane. Naredne godine neću ponoviti istu grešku, a i u uzvratima četvrtfinala očekujme sličan scenarij...

Danas neću uplacivati previše budući da čekam Porto i Benficu.

Vjerujem da će obje ekipe slaviti. Porto je u prošlom kolu kiksao doma protiv neugodne Academice na koju bi ovim putem htio skrenuti pažnju jer vjerujem da će biti izuzetno neugodna ekipa u narednim kolima, a ako nastave ovako i narednih sezona...

Uglavnom situacija u portugalskom prvenstvu je takva da dvije vodeće ekipe nemaju pravo na kiks budući da je razlika samo jedan bod. Porto si je znatno zakomplicirao situaciju sa X-om u prošlom kolu, međutim prije toga su imali veliki niz pobjeda, i dobrih igara. Nacional spada u prosjek portugalske lige, po formi nisu nešto, odbrana im je posebno loša unazad par utakmica, h2h je isto na strani Porta, kao i motivacija, a i kvaliteta. Uglavnom sve ukazuje na pobjedu Porta, a eventualnim kiksom vjerojatno gube prvo mjesto, a moguce, iako je još rano to reci, i prvenstvo, tako da mislim da se isplati riskirati i odigrati na Porto za 1,50-1,60...

Na Benficu je koef. samo 1,20 i inace ne igram takve koeficijente, međutim ovaj put sam i to stavio na listic i to bi trebao biti zadnji par. Benfica gaji fantastičnu napadačku igru, pogotovo kod kuće, Beira Mar je u gostima katastrofalan, po formi su jako loši, zadnjih 6 utakmica imaju 1 1 4 3:10, s tim da su od jacih ekipa unazad 6 kola igrali samo kod Sportinga...

Inace, proucavam ponudu za vikend, sve po malo, s naglaskom na skijanje i f1, pa ako nađem neku vecu grešku podijelim na forumu i portalu ;)

Arles-Laval 1X 1.25

vec je neko napisao analizu tako da nema smisla da i ja pisem.

KK Zagreb-HKK Široki 1 1.55 3/4 rezultat 4-24 znači Zagreb je zabio u 3/4 samo 4 koša nemam rijeci jednostavno..

Aktualni hrvatski prvak Zagreb CO sezonu za zaborav što se tiče ABA lige pokušat će završiti hvatanjem kvaifikacija za Eurokup. Protivnik Mrava, Široki WWin, već je osigurao to natjecanje zabetoniravši se na petoj poziciji.Nakon pobjede protiv Cibone, Zagreb hvata baš Ciboninu sedmu poziciju. Više od toga ne mogu. Zato je pobjeda protiv Širokobriježana imperativ, što za goste ne vrijedi. Oni dolaze potpuno rasterećeni.Zagreb je sigurno kvalitetnija momčad no što nam to sugerira tablica,vidjeli smo to i u susretu protiv Cibone kada su imali plodnu večer što se šuta za 3 tiče.Za Široki večeras neće nastupiti zbog ozljede gležnja Fran Pilepić njihov najbolji igrač,to bi moglo dodatno olakšati Zagrebov posao.Pošto su gosti osigurali 5.poziciju i ne mogu ni gore ni dolje sigurno će htjeti isprobati neke mlade igrače,prije svega hrvatskog kadetskog reprezentativca 17-godišnjeg Domagoja Bošnjaka koji je najavljen u sastavu,te odmoriti neke koji su igrali više.Ako Zagreb pogodi barem pola trica od onoga što su pogodili Ciboni,uz još više oporavljenog Kasuna,Simona koji je najavio svoj nastup i večeras pobjeda ne bi trebala izostati.Dakle,veća motivacija i imperativ pobjede kod Zagreba i rasterečenost gosta koji dolazi bez najboljeg igrača.

Al Ain FC-Al Ahli Dubai 1 1.60

Al Ain FC-Al Ahli Dubai,ova utakmica iznenađujuće se našla na današnjem listiću i to zbog informacija na koje sam naišao.Inače ne bih uvrstio ovu utakmicu na listić ali domaćin je neprikosnoven u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.U zadnjih 12 susreta na domaćem terenu u svim natejcanjima imaju 11 pobjeda i samo jedan susret odigran bez pobjednika,u prvenstvu imaju savršen score 7-0 uz gol razliku 17:3!Domaćin igra vrlo napadački jer ima dvojicu odličnih napadača koji se u ovoj ligi daleko ističu kvalitetom a to su Asamoah Gyan i Nacho Scocco.Domaćin će također biti posebno motiviran jer današnjom eventualnom pobjedom će se odlijepiti od prvih pratitelja na 7 bodova.Prvi susret ovih dviju ekipa u ovom prvenstvu Al Ain je glatko pobjedio 2:0 u gostima naravno.Gosti su tek prosječna gostujuća momčad,na gostovanjima su zabilježili 2 pobjede i 4 poraza.Uz sve te statističke podatke i napadačke kvalitete domaćina imamo i izostanak 3 ključna igrača u gostujućoj momčadi a to su brazilski napadač Graffite, Jeminez i Ismaeel EL Hamady.

Federer R.-Del Potro J.M. 1 1.45

Isto je več napisano.

tečaj:4,4950 @ SS

Gost
This topic is now closed to further replies.
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca, drugi deo Sede vlasi, bore na licu i dvadeset kilograma viska Zeljka Obradovica su vidljivi znakovi bioloskog starenja. I to takodje ne kazem ja, vec biologija. Teorija takodje kaze da je pravo zivotno doba da napravis nesto od svog zivota kada imas vise od 25 godina, kada nemas nikoga ko zavisi od tebe, kada nemas racune iza sebe, ili kada si spreman da ulazis u rizik. Kada imate 40 ili 50 godina, vi jeste zreliji i racionalniji, ali imate i porodicu, imate nekoga ko zavisi od vas, pa ste vec mnogo manje spremni da preuzmete velike rizike. Ovu teoriju je u praksi potvrdio i sam Obradovic, jer je sve svoje najvece uspehe, ostvario bas kako kaze i teorija.  U Srbiju se vratio jer je odlucivao srcem, a ne razumom. A teorija kaze da sve greske moraju i da se plate. Teorije kazu da sa 64 godina zivota veoma tesko pristajete da se menjate, menjaju vam se i prioriteti, i u tim godinama najmanje sto je potrebno jeste da rizikujete. Potreban vam je mir, sigurnost i da uzivate. A kada to hocete u Srbiji, i uz to odlucite srcem, a ne razumom, onda svakako mora takva odluka i da se plati tako sto cete slusati kako vam 20.000 umno poremecenih bolesnika skandira u direktnom Tv prenosu da ste turcin i da treba da se napusite qurcine. Kada je Zeljko Obradovic poceo da se bavi trenerskim poslom, nije bilo ni interneta, ni mobilnih telefona, ni drustvenih mreza, a u vecem delu Srbije nije bilo ni struje. U to vreme se treniralo deset sati dnevno, i trener je bio sveto bice. Danas profesionalni igraci po Kolektivnom Ugovoru ne mogu da treniraju vise od dva i po sata dnevno, a pripreme pred pocetak sezone zakonom ne mogu da pocnu vise od dvadeset dana pred pocetak sezone. A ja bih dodao da ce za nekoliko godina igraci lupati samare trenerima koji odluce da ih menjaju u toku igre. A ima jos nesto. Ja sam siguran da pitamo kolege sa Foruma da nam objasne u kom delu Usa se nalaze savezne drzave Idaho, Wisconsin, Alabama ili Delavare da pola Foruma ne bi imalo pojma. A onda vi ocekujete da polupismeni crnac koji dolazi iz Nebraske uziva sto dolazi u Srbiju, i sto se od njega trazi da razume sta je beogradski derby i da se od njega trazi da se baca na glavu igrajuci protiv Zvezde. Hteo sam da kazem da je Zeljko Obradovic najbolji trener na svetu starog kova sa savrsenim teorijskim trenerskim principima. Ali i osoba sa 64 godine na pogresnom mestu i sa dolaskom nekih drugih vremena. Nijedan polupismeni crnac nije spreman niti je navikao, niti razume zasto je pobeda nad Zvezdom pitanje zivota ili smrti, zasto se trener toliko dere na njega, i zasto nakon samo jedne obicne greske bude zakucan ekserima za klupu. Nijedan polupismeni crnac ne razume zasto se od njega u Srbiji ocekuje da protiv Crvene Zvezde mora da se baca na glavu, kada je u njegovoj crnoj glavi kosarka samo obicna zabava. Upravo sam vam potpuno besplatno napisao zasto su rezultati Partizana takvi kakvi su, i zasto je danas kvota na Zvezdu 1,35-1,40 kao i koji su razlozi da Zeljko Obradovic promeni ceo roster, a da Partizan izgubi vec cetiri utakmice kod kuce, iako je sezona tek pocela Prognoza za kladjenje Petorica kolega sa Foruma su jos u ponedeljak, tri dana pred pocetak utakmice podrzala Crvenu Zvezdu. Oni koji su pokvareniji i vise zli su svoje predloge postavili kroz klizni handicap, dok su kolege sa pozitivnom licnosti u sebi odigrale cistu jedinicu. Postoje barem deset razloga zasto su to dobri predlozi, pod uslovom da se utakmica igra na papiru, a ne na parketu. Prvi razlog je svakako roster, Crvena Zvezda svakako ima bolji roster i tu nema sta da se prica. Drugi razlog je svakako sirina rostera, gde Zvezda takodje ima mnogo vise upotrebljivih igraca. Treci razlog je sto grk na klupi Zvezde koristi gotovo sve igrace, dok Obradovic cak i kada je imao duplo bolju ekipu, uvek je igrao sa sedam-osam igraca. Cetvrti razlog jeste forma, pozicija na tabeli, opsta slika tima, i za to uopste necu da trosim tastaturu. Peti razlog je svakako trenutna situacija u klubu, gde je u Zvezdi sve relativno mirno, dok je u Partizanu pravi raspad sistema, i jos niko nista ne sme da kaze Faraonu, iako ne izlazi iz kafane. Sesti razlog je naravno domaci teren, gde niko iz rostera Partizana uopste ni ne zna sta ga veceras ocekuje. Sedmi razlog je pritisak gde Partizan ako ovo izgubi ostaje u rangu Albe, a tek treba da igra sa Olympiacosom, Zalgirisom i Panathinaikosom. Osmi razlog jesu kvote kladionica koje jasno sugerisu ko je favorit, a deveti razlog je sto kvota osim sto favorizuje Zvezdu, jos i pada. Deseti, a mozda bi trebalo da bude prvi razlog jeste navijacka opredeljenost Psiha (Predsednika Srbije) Sve ovo je teorija kada bi se utakmica analizirala na osnovu onoga kako stoje stvari na papiru, i kada bi se derby igrao na papiru, a ne na parketu. Ono sto me brine jeste iskustvo padanja. Na primer, kao kada je Milan izgubio od Parme, pa ga Liverpool demolirao u sred Milana, a ja onda odigrao duplu sansu 1x na Inter u gradskom derby-ju a Milan lagano dobio. Ili na primer, kada nikada u zivotu ne igram na Dinamo, pa ih onda odigram kod kuce, takodje duplu sansu 1X protiv Hajduka, a oni izgube 0:1. Postoje samo dva nacina kako bi Partizan mozda mogao da pobedi. Jedan je da se veceras bacaju na glavu, da ih ide kao sto je Zvezdu islo u sred Istanbula kada su demolirali Fenerbahce, a koji je danas prvi na tabeli, kada sam takodje pao, a da Crvena Zvezda odigra najgoru utakmicu u zivotu. Drugi jedini moguci nacin da Partizan dobije jeste da se nekako dovuce do kraja utakmice, a da ne gubi, i onda u nekoj drami, jednim potezom nekako, a ne znam kako, resi utakmicu. I za kraj, moj prvi predlog za kladjenje je svakako prognoza da ce se Aba League raspasti u narednim godinama, i da ce je direktno srusiti srbi, kao sto su srusili sve do sada. Aba League ce direktno srusiti dva zla, sadasnji predsednik srpskog Kosarkaskog Saveza i sadasnji selektor Svetislav Pesic, koji ima 75 godina, pa ce vam sada biti jasnije kako starost utice na telo i mozak. To je moj prvi predlog za kladjenje za koji bih preporucio da rasprodate imovinu, ili barem podignete kredit i uplatite moj predlog. Da imam u sebi toliko zla koliko i kolege @Joker93 i @Fitoz verovatno bih i ja kao svoj predlog postavio u 15.00 casova i pola sekunde, ekstremni klizni handicap na Zvezdu od +4,5 po kvotici od 1,20. Ovako, posto sam ja Leonardo Veliki, prvo predlazem live kladjenje, zatim oba najekstremnija klizna handicapa kod velikog bet365 onaj od +9,5 na Zvezdu, kao i onaj od +15,5 na Partizan sa nadom da bih mozda mogao da uhvatim oba ekstremna handicapa nadajuci se da niko nikoga nije u stanju da potopi. I za kraj, imam predlog za administratora Hej @IzudinB U utorak smo postavili predlog za kolegu @fic iako ti to zabranjujes. Deluje da nas je kolega zaista napustio. Predlog mu je prosao, bas kako je i on pogadjao svoje predloge dok je bio sa nama. Drugi gol je pao u 90 plus 9-om minutu. Upisi mu ovaj pogodak, napravi ovaj put izuzetak, neka mu stoji zapisano kao pogodak poslednji predlog u Poslednjoj Sansi. Nece ti nista faliti, niko ti nista nece zameriti, nismo u Skandinaviji, a nadajmo se da se neces ni ti nikada ni pomeriti sa tog poslednjeg mesta u drugoj, amaterskoj. Mi smo mu postavili predlog, a deluje kao da su i sudbina i karma i Bog i sreca hteli da mu poslednji predlog u nasoj svetoj Poslednjoj Sansi prodje u 90 plus 9-om minutu.  
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca Ne bih mogao da se setim kada je cak sest kolega iz svete Poslednje Sanse za svoj predlog postavilo izbor iz jednog te istog meca. Jos interesantnije je sto je u pitanju jedan gradski derby, a zanimljivo je i da su trojica kolega iz prve lige, a trojica iz druge. Svima je zajednicko sto su svi igrali na Crvenu Zvezdu, uglavnom klizne handicape, dvojica kolega cak i cistu jedinicu, dok je samo kolega @jansavc na neki nacin "podrzao" Partizan ako se to uopste moze nazvati podrska, da nece izgubiti vise od 14 razlike. Iako je za ovaj medjuweekend ponuda bila slaba, pa je i to jedan od razloga, ipak je bilo lepo videti da je u ovom kolu svete Poslednje Sanse cak devet predloga bilo iz kosarke, najlepse sportske igre na svetu. Hajde onda da vidimo, koji je razlog zbog cega je ceo Forum ovoliko podrzao Crvenu Zvezdu u jednom gradskom derby mecu, a ne vidim nikoga sa Foruma koji bi bolje od mene najavio danasnji mec. Pre najave danasnjeg meca, samo da skrenem paznju kolegama sa Foruma koji imaju manje od dvanaest godina, a koji ce danas gledati utakmicu da Jones, Brown, Bonga, Washington, Davies, Lundberg, Ntkilina, Mike, Canaan, Yago, Miller-Mcintyre, Daum i Gieadraitis nisu srpska prezimena, a nisu ni belci osim Dauma i Giedraitisa. Maloletnim kolegama sa Foruma da kazem i da beogradska govna ne igraju Euroleague zato sto je neko impresioniran srpskom kosarkom, vec zato sto nema ruskih klubova, i zato sto su Psiho i srpska propaganda procenili da im se isplati da godisnje placaju po klubu 1,250.000 eura za ucesce srpskih klubova u Euroleague. Uz to, grad Beograd je bio prinudjen cak dva puta u kratkom periodu da organizuje FinalFour Euroleague, a i ove godine ce morati da bude organizator, naravno o svom trosku, pa kada sve to saberete, dosli smo vec do deset miliona eura, koliko srpsku drzavu kosta ova propaganda. Ovde se ne racuna uobicajenih po 25 miliona eura koji se godisnje bace na polupismene crnce po klubu. Crvena Zvezda Gledajuci proslu sezonu Crvene Zvezde, samo se potvrdila moja teorija za koju bi smeo da dam vitalne organe da je odbranim, da najboljih sto svetskih igraca Fantasy-a vise znaju o kosarci od prvih sto najboljih trenera na svetu. Crvena Zvezda je prosle sezone, kao i svake godine potrosila 30 miliona eura i za sav taj novac bila 16-ta na tabeli sa skorom 11-23, jedina dva gora kluba od njih su bili Alba i Asvel, a i to se ne bi desilo da je sezona trajala jos koju sedmicu. Gore od plasmana su bili potezi koje su vukli majmuni iz Zvezde, u smislu izbora trenera i igraca, za sta bi mi trebalo deset stranica teksta. Ipak, na kraju su osvojili Aba League, osam puta su demolirali Partizana, a to je u Srbiji najvaznije, pa je sezona proglasena istorijski uspesnom. Ako bih trebao da prokomentarisem proslu sezonu Crvene Zvezde u jednoj ili dve reci, to bi bile reci fijasko ili debakl, a u jednoj prosirenoj recenici, to bi bilo da nijedan Fantasy igrac na svetu, pa cak i seoski, ne bi nikada spojio u svom virtuelnom timu onako nefunkcionalan tim. Odluku da potpisu Napiera, a da su u rosteru imali Teodosica, Nedovica, Yaga i Hangu bih proglasio najdebilnijim izborom u istoriji svih sportova.  Sto se tice ove sezone, Zvezdi se mora priznati da su ipak nesto naucili iz gresaka iz prosle sezone, sto i nije bilo tesko, kada gore nije bilo ni moguce. Vratili su pre svega, svoje bivse igrace, koji su imali lose sezone u svojim klubovima, sto je odlican potez, jer oni bolje od bilo kog polupismenog crnca razumeju da je u Srbiji jedini smisao kosarke biti bolji od Partizana. Doveli su jos jednog belca Dauma, a jedina dva nova crnca su Miller-McInture i Canaan sto su odlicna pojacanja. Na taj nacin, Crvena Zvezda je prilicno ocistila roster iz prosle sezone od beskorisnih govana, smanjila broj crnaca na najmanju mogucu meru, i povecala broj srpskih igraca. Odlican potez im je i povratak Petruseva tokom sezone.  Moj utisak je da je Crvena Zvezda odlicno poslozila roster, ili barem isparavila greske iz prosle sezone, ali da to nikako nije dovoljno za prvih osam mesta na tabeli, i da ce se tokom sezone vuci tu negde oko sredine tabele i verovatno biti u igri za doigravanje. Ove sezone u Euroleague imaju skor 5-5 a mislim da su morali imati jednu sigurno, a mozda i dve pobede vise. Lepe pobede su one u gostima nad Fenerbahceom, Monacom i Parisom, ali su morali da dobiju ili Asvel u gostima, ili Barcellonu kod kuce, gde su prakticno imali pobedu u samoj zavrsnici. Partizan Nikada vidjeno u istoriji bilo kog sporta. Tri godine potpunog fijaska, jedan trofej od mogucih osamnaest, potrosenih sto miliona ni za sta, i jos niko nista Faraonu ne sme da kaze, vec promene ceo roster za jedno leto. Cetrnaest novih igraca, od toga samo tri srpska igraca, i to samo da ih ne bude sramota da nemaju nijednog srpskog igraca. A cak je jedan i polu srbin, polu hrvat, majko moja. Cak i da ne gledamo u krvna zrnca, tesko da bi i Guardioli neko dozvolio da promeni ceo roster, a ako bi mu neko ipak dozvolio, tesko da bi bilo ko dozvolio Guardioli da zivi kako Faraon zivi u Srbiji. U Srbiji je rec odgovornost prakticno zabranjena rec, a bilo kakva kritika bi veoma lako mogla da vas odvede na neko sluzbeno putovanje od nekoliko godina. Da nema mene na ovom smesnom Forumu, tesko da bi bilo gde mogli da procitate bilo kakve kritike Faraona.  Faraon i Psiho imaju mnogo toga zajednickog, ali i jednu veliku razliku. Vestom propagandom i manipulacijom polupismenih gradjana, i jedan i drugi su proglaseni velikim, najvecima, nedodirljivima, svetim kravama, bez kojih bi dosao propast sveta. Jedina razlika je u tome sto je jedan Predsednik, a drugi trener, pa je jedan Faraon za sest miliona, a drugi za milion fanatika. I jedan i drugi su proglaseni za nuklearnog fizicara, Mesiju, Boga, neurohirurga koji spasava zivote ili vatrogasca koji glavom skace u vatru i spasava zivote gradjana. I jednom i drugom se klice, salju poljupci, pruza podrska, i jednom i drugom se veruje vise nego svojim ocima, i jedan i drugi su se odavno odvikli od bilo kakve kritike. Cetiri sezone u klubu, jedno ispadanje u EuroCupu u sred Beograda od turske Burse, jedna osvojena Aba league i jedno cetvrtfinale Euroleague, i tacka. Ove sezone, uz promenjen ceo tim i jasnu poruku polupismenim fanaticima "... sada da odem necu, ko god da dodje posle mene zeli zlo Partizanu, nisam tip koji se predaje ... ovo sto vidite svojim ocima nije tacno ...imam apsolutnu podrsku ... bla bla bla ..." Partizan je promenio ceo roster, ali je u ovoj sezoni sve ostalo isto. Skor u Euroleague je 2-8 igra je ostala ista, losa, nepovezana, spora uz porodjajne muke da se postigne poen, i dalje se gubi na jednu loptu, u samoj zavrsnici, i dalje Faraon nije kriv vec igraci, i dalje beogradska govna zasluzuju pozivnice jer je tamo publika najbolja, i dalje ovo .. i dalje ono ... a rezultata nigde. Cak vise ne postoji ni ono sto je jedino i drzalo Partizan u propagandi da su zdrav klub, a to su utakmice kod kuce. Partizan je kod kuce vec izgubio od raspalih Virtusa, Armanija, te Monaca i Barcellone dok su u gostima sve izgubili osim Maccabija sa kim su igrali u Beogradu. Starost Placanje poreza, starost i smrt niko na svetu ne moze izbeci. Nauka smatra da starost pocinje sa 74,7 godina mada neke teorije idu cak i do 77 godina. Zeljko Obradovic ima 64 godina, pa sada ne znamo gde njega da ubrojimo. Da li je on srednje dobi, da li je starija osoba ili je jednostavno veoma stara osoba? To na kraju nije ni vazno, vazno je da svaka osoba na svetu starenjem postaje drugacija osoba, najcesce sve to ide na gore. To ne kazem ja, to kaze biologija, to kaze bilo koja nauka. Uz to ide i teorija da se ne stari u svim zemljama isto. Nije isto stariti u Srbiji ili u Usa ili u Skandinaviji. Ovde cu vam postaviti dve fotografije da vidite kako se stari u Srbiji a kako u Hollywoodu. Ovo ovde su dva glumca. Obojica imaju 61 godinu i obojica lose glume. Na jednoj slici mozete videti kako izgleda starost u 61-ovoj godini u Srbiji, a kako izgleda starost u 61-oj godini u Hollywoodu. Na jednoj slici je srpski glumac Dragan Bjelogrlic, a na drugoj americki glumac Bred Pit, pa svojim ocima mozete videti kako se stari u Srbiji, a kako u Hollywoodu.   Obradovic je trenercina, kakve Evropa jos nije videla, to je bio, to jeste i to ce uvek biti. Niti je zaboravio kosarku, tesko da bilo ko vise zna o kosarci od njega. Ali nije Faraon vec je od krvi i mesa. I on stari kao i sav obican svet. I on se menja starenjem, uglavnom na gore, kao i svi ostali. Vratio se u Srbiju, a deset godina ranije mu to nikada nije padalo na pamet, a to ima svoju cenu. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da mu ekipa ovako igra, a kamoli izgleda. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da ga u gradu koji najvise voli na svetu, Beogradu, 20 000 psihopata divljacki vredja. Znate li vi uopste, kolege sa Foruma, kako to izgleda kada vas 20.000 ljudi divljacki vredja da ste turcin i da treba da popusite qurcinu, ili da vam 20.000 ljudi peva da ste ubili zenu u saobracajnoj nesreci, sto je tacno. Pre deset godina Obardovic sebi nikada ne bi dozvolio da ga u sred Beograda ponizavaju raspali Virtus ili Armani. Ovde cu malo da se zaustavim. Previse daleko sam otisao. Malo sam se pogubio. Previse volim kosarku, najlepsu sportsku igru na svetu, i previse postujem trenerski posao, najstresniji posao na svetu. Uvek cu vise verovati svojim ocima, nego Obradovicu, ali je Obradovic ipak Obradovic. Uzecu ipak sebi malo vremena, da zavrsim post, narocito predlog za kladjenje. Ostavicu sebi vreme da iz mene izadje zlo. Kosarka i Obradovic to zasluzuju, mada za ovo drugo jos malo moram da razmislim. Nastavice se oko 18.00 casova. mec se igra u 20.00    
    • Hvala za info taman imao par minuta i pogledam forum i cini mi se ajde probajmo i proslo za 10min:)
    • @furyshaa sve si mi rekao sad kolega, hvala i nadajmo se ostvarenju zamisljenog scenarija. Neka se zeleni!
    • @mesrine gledam. Samo što je utakmica počela, faul, žuti karton, Njegomirović zove iz VAR sobe, crveni karton.  Crveni karton nikad u životu. Niti je bilo namjere niti nekog intenziteta. Zaslužen žuti i Bog te veselio. Nastavak utakmice, viktorija.  3 100% šanse za Borac i brdo nekih pokušaja. Ovdje Borac dobija pa makar izmislili neki penal jer prilike za to će biti jer se gura konstantno 18 igrača u 11 metara. 
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use