Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Četvrtak 13.2.2025. (Dnevna tema)

IzudinB

Recommended Posts

Europska liga

Screenshot_119.png

(Koeficijenti 10.2. u 20:07 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Konferencijska liga

Screenshot_118.png

(Koeficijenti 10.2. u 20:08 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Facebook stranica Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

18:45 CET - Budapest (Ferencváros Stadion)
FERENCVÁROSI TC (HUN) - FC VIKTORIA PLZEŇ (CZE)
Sudac: Giorgi Kruashvili GEO

18:45 CET - Brussels (King Baudouin Stadium)
ROYALE UNION SAINT-GILLOISE (BEL) - AFC AJAX (NED) 
Sudac: Donatas Rumsas LTU

18:45 CET - Herning (Arena Herning) 
FC MIDTJYLLAND (DEN) - REAL SOCIEDAD DE FÚTBOL (ESP)
Sudac: Orel Grinfeeld ISR

18:45 CET - Istanbul (Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi)
FENERBAHÇE SK (TUR) - RSC ANDERLECHT (BEL)  
Sudac: Nikola Dabanovic MNE

21:00 CET - Enschede (FC Twente Stadion) 
FC TWENTE (NED) - FK BODØ/GLIMT (NOR) 
Sudac: Sebastian Gishamer AUT

21:00 CET - Alkmaar (AZ Stadion) 
AZ ALKMAAR (NED) - GALATASARAY (TUR)
Sudac: Joao Pinheiro POR

21:00 CET - Thessalonki (Stadio Toumba) 
PAOK (GRE) - FC FCSB (ROU) 
Sudac: Lawrence Visser BEL

21:00 CET - Porto (Estádio do Dragão)
FC PORTO (POR) - AS ROMA (ITA)
Sudac: Tobias Stieler GER 

Koliko idem ispred vremena, govori i podatak da sam prvi ja na Forumu promovisao masturbaciju, kao oblik sexa po principu “uradi sam”. Prvi sam na Forumu izneo i naucne dokaze da masturbacija nije poremecaj vec prirodna pojava.

O tome sam pisao jos pre ohoooo-hoooo godina na ovom smesnom Forumu.

A u savremenom svetu, tek sada stizu ovakve stvari medju obicnim ljudima:

IMG_7566.thumb.jpeg.31254b6de264a9619e66e2560f748074.jpeg

IMG_7567.thumb.jpeg.73945a2cbc5ddb1aff46a8fe840775bb.jpeg

Za danas nemam predlog za kladjenje, osim da ovde podelim svoju tugu sto je kolega @fic prvobitno postavio kao svoj predlog u svetoj Poslednjoj Sansi over 1,5 gol na utakmici Monaco vs Benfica, pa se predomislio i promenio predlog, majko moja.

Borac - Olimpija - manje od 4 gola i manje od 12 kornera na utakmici (1.40) bet365

Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci odigrat će se jedna od najvažnijih utakmica u povijesti bosanskohercegovačkog klupskog nogometa. Aktualni prvak BiH, Borac iz Banje Luke, dočekuje slovenskog prvaka Olimpiju iz Ljubljane u prvoj utakmici nokaut faze UEFA Konferencijske lige.

Banjalučani su ove sezone već ispisali povijest plasmanom u grupnu fazu europskog natjecanja, a nakon sjajnih predstava u jesenskom dijelu sezone izborili su i povijesni plasman u nokaut fazu. Iako su bili nadomak plasmanu u Europsku ligu, izgubivši od Ferencvarosa tek nakon jedanaesteraca, momčad iz Banje Luke pokazala je da može ravnopravno parirati i najboljim europskim ekipama. Nakon zimske stanke, Borac je odigrao samo jednu službenu utakmicu - pobjedu protiv Čelika, što im je omogućilo optimalnu pripremu za ovaj povijesni susret.

S druge strane, Olimpija Ljubljana suvereno korača prema novoj tituli prvaka Slovenije s šest bodova prednosti nad konkurencijom. "Zmajčeki" su također osigurali prolaz skupine u Konferencijskoj ligi, iako su u posljednja dva kola osvojili samo bod, propustivši priliku za direktan plasman u osminu finala. Nakon zimske stanke, ljubljanska momčad pokazuje odličnu formu s dvije uzastopne pobjede u domaćem prvenstvu protiv Primorja i Kopera.

Borac Banja Luka i dalje mora igrati bez ozlijeđenog vratara Nikole Cetkovića, pa će Filip Manojlović nastaviti braniti. Siječanjska pojačanja Viktor Rogan, Max Juraj Čelić i Luka Zorić dodani su na popis igrača za Konferencijsku ligu i stoga su dostupni, ali novo pojačanje Amer Hiroš je izostavljen.

Što se tiče Olimpije, oni će biti bez napadača Pedra Lucasa koji se oporavlja od ozljede koljena. Novo pojačanje Jurgen Celhaka također ima pravo nastupa u četvrtak i mogao bi dobiti priliku u veznom redu uz Dioga Pinta i Agustina Doffa.

Mogući početni sastav Borca: Manojlović; Vukčević, Meijers, Carolina, Herrera; Grahovac, Ogrinec; Kulašin, Savić, Čavić; Despotović

Mogući početni sastav Olimpija: Vidovšek; Silva, Ratnik, Muhamedbegović; Sualehe, Celhaka; Florucz, Pinto, Doffo, Blanco; Tamm

Očekuje se izuzetno neizvjesna utakmica.Iako Olimpija na papiru ima nešto više individualnog kvaliteta, Borac je dokazao da na domaćem terenu može parirati svakom suparniku.

S obzirom na važnost susreta i činjenicu da obje momčadi imaju respektabilne napadačke linije, ali i čvrste obrane, može se očekivati taktički oprezna utakmica s ograničenim brojem prilika. Očekujem manje od 4 gola i manje od 12 kornera na utakmici po kvoti 1.40 u bet365 kladionici.

Screenshot_44.jpg

(Koeficijenti 13.02. 12:15 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

prije 7 minute, LeonardoDrugi said:

Samo da podsetin kolegu @IzudinB da ce sutra u novoj tabeli druge lige, kolege @nutrija i @nuki01 biti izjednaceni, ne bih voleo da se bas sutra desi neka neplanirana greska u upisivanju pogodaka.

Samo da podsjetim da je ovo dnevna tema i da se ovdje pišu analize. Greške i primjedbe o Posljednjoj Šansi pišemo u temu predviđenu za greške OVDJE!

Porto - Roma - 1 i 3+ (4.20) bet365

Momčad Martina Anselmija osigurala je plasman u nokaut fazu nakon minimalne, ali uvjerljive 1-0 pobjede nad Maccabijem iz Tel Aviva. No, u ovaj susret ulaze s nešto slabijom formom – dva uzastopna remija u domaćem prvenstvu i tri primljena gola. Također, Porto je izgubio zadnje tri domaće utakmice.

Roma je, s druge strane, ostvarila impresivnu pobjedu od 2-0 protiv Eintrachta iz Frankfurta u posljednjem kolu grupne faze, čime je prekinula niz od dva uzastopna poraza. Iako su njihovi nastupi u gostima bili ispod očekivanja, pobjeda u ovom susretu mogla bi im dodatno podići samopouzdanje.

Domaćini će biti oslabljeni izostancima Ivana Marcana, Marka Grujića i Martima Fernandesa zbog ozljeda. Također, više ne mogu računati na Nica Gonzaleza, koji je nakon pobjedničkog gola u posljednjem kolu grupne faze prešao u Manchester City.

Na drugoj strani, Roma također ulazi u susret s nekoliko važnih odluka za trenera. Saelemaekers i Leandro Paredes bili su pošteđeni u prošlom ligaškom susretu, ali se sada vraćaju u početnu postavu, zajedno s Manuuom Koneom, koji je odradio suspenziju protiv Venezije. Također, novi igrači Devyne Rensch i Victor Nelsson bit će na raspolaganju, dok su Lucas Gourna-Douath i Anass Salah-Eddine izostavljeni s popisa.

Porto: Costa; Djalo, Perez, Otavio; Mario, Eustaquio, Varela, Moura; Pepe, Mora; Aghehowa

Roma: Svilar; Mancini, Hummels, Ndicka; Saelemaekers, Kone, Paredes, Angelino; Dybala, Pisilli; Dovbyk

Vrijedi istaknuti da Porto nikada nije izgubio od Rome na svom terenu, a očekuje se da će tu neporaženost pokušati zadržati i večeras pred domaćim navijačima. Obje momčadi imaju snažan napadački potencijal, što obećava uzbudljivu i učinkovitu utakmicu s puno golova. Moj prijedlog za okladu je pobjeda Porta i više od 2.5 gola na utakmici po ukupnoj kvoti od 4.20 u bet365 kladionici.

Screenshot_132.png?x85174

(Koeficijenti 13.02. 12:23 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

Također bih da podsjetim na utakmicu Borca i Olimpije i da dadnem neki svoj uvid u ovu utakmicu. Borac je prvu takmičarsku utakmicu odigrao 09.02. protiv groznog Čelika i to odigrao takmičarsku utakmicu nakon skoro 2 mjeseca pauziranja. Posljednja utakmica je bila 19.12. i to protiv Omonie kod kuće u okviru Konferencijske lige gdje je Borac uspio izboriti plasman sa rezultatom 0:0. 

Put Borca u Evropi starta nerješenim rezultatom 1:1 kod kuće protiv Panathinaikosa. Nakon toga u goste idu APOELU gdje dobijaju utakmicu 0:1 ali po mom skromnom mišljenju bili su nadigrani u svakom smislu te riječi. Nakon tog gostovanja ponovo idu u goste strašnom Vikinguru sa Islanda gdje naravno gube 2:0 i time podkopavaju šansu za plasman. Ono što niko nije očekivao a ponajmanje ja jeste utakmica protiv LASK-a gdje je LASK od 7. minute igrao sa igračem manje, poveo u 51. minuti 0:1 da bi to držali sve do 82. minute da bi Borac na samom kraju golovima u 82. i 89. minuti uzeo 3 boda. Ponovo gostovanje, Shamrock Rovers i poraz od 3:0. Zadnje kolo 0:0 sa Omoniom i plasman dalje. 

Borac je u 6 utakmica Evrope postigao gol razliku 4:7. Kod kuće je to pak 3:2 i zaista ne bih smio da kažem niti kec, niti dvica niti bilo kakva dupla šansa za ovu utakmicu. Ono što me spriječava da to uradim jeste da o Olimpiji znam samo da su iz Slovenije i tu sva priča završava. 

Ono što također znam jeste da Borac danas dočekuje Olimpiju bez Hiroša koji je došao iz Željezničara te Damira Hrelje koji je također povrijeđen. Ono što vam niko nije rekao, a ja ću, jeste da Borac ima mali problem sa Enverom Kulašinom kojem je jučer umrla majka nakon duge borbe sa rakom te su ostali on i mlađa sestra. Zašto ovo govorim? Po meni, Kulašin je jedan od nosioca igre Borca prema naprijed te ukoliko ne nastupi danas (velika je šansa da neće iako nemamo nikakav info u vezi toga) Borac će biti znatno oslabljen. 

Naravno, tu je Despotović, Cavic, Kvržić ali ipak, Kulašin i Hrelja prednjače u odnosu na Cavica i Kvržića. Mislim da bi to mogla biti osjetna razlika na terenu.

Moje mišljenje i ono što bih ja igrao jeste neki minus golova, što veći to bolje jer čisto sumnjam da ovo može završiti 3:1, 2:2, pa čak ne mislim da ovo može završiti niti sa 3 gola. 

Znači, manje od 3.5 gola po tečaju od 1.15 ili manje od 2.5 gola po tečaju od 1.45 dok i opcije da će biti manje od 1.5 gola u prvom poluvrmenu po tečaju od 1.25 izgleda odlično.

Očekujem tešku utakmicu, utakmicu koja će se igrati na sredini terena sa dosta kontakta tako da se može razmotriti i opcija kartona po nekoj minimalnoj granici. 

Eh sada, zanemarite ovaj dio jer ću gledati samo statistiku.

Olimpija je do sada uspjela odigrati 1:1 protiv Rijeke (8 kartona) te ih dobiti kod kuće sa čak 5:0 (5 kartona). Dalje, u Evropi su izgubili 2:1 od Heidenheima (6 kartona), dobili LASK 2:0 kod kuće (6 kartona), u gostima su dobili 2:0 HJK (6 kartona), pa onda opet kod kuće su dobili 1:0 Larne (5 kartona, 4 žuta i crveni) da bi stigao potop od Cercle Bruggea sa 4:1 (8 kartona, 7 i crveni) i to u sred Slovenije. Tu utakmicu su igrali sa crvenim kartonom skoro 45 minuta. Zadnje kolo, 0:0 sa Jagiellonia u gostima (7 kartona).

Što se tiče Borca, 6 kartona protiv Panathinaikosa, 8 protiv APOELA, 3 protiv Vikingura, 10 protiv LASKA, 4 protiv Shamrocka i zadnje kolo 2 protiv Omonie. 

Naravno, može se desiti da Olimpija utrpa 5 komada Borcu, da ih raspe u sred Banja Luke ali po svemu prikazanom, veoma teško.

Screenshot 2025-02-13 at 14.48.01.png

prije 31 minute, furyshaa said:

Također bih da podsjetim na utakmicu Borca i Olimpije i da dadnem neki svoj uvid u ovu utakmicu. Borac je prvu takmičarsku utakmicu odigrao 09.02. protiv groznog Čelika i to odigrao takmičarsku utakmicu nakon skoro 2 mjeseca pauziranja. Posljednja utakmica je bila 19.12. i to protiv Omonie kod kuće u okviru Konferencijske lige gdje je Borac uspio izboriti plasman sa rezultatom 0:0. 

Put Borca u Evropi starta nerješenim rezultatom 1:1 kod kuće protiv Panathinaikosa. Nakon toga u goste idu APOELU gdje dobijaju utakmicu 0:1 ali po mom skromnom mišljenju bili su nadigrani u svakom smislu te riječi. Nakon tog gostovanja ponovo idu u goste strašnom Vikinguru sa Islanda gdje naravno gube 2:0 i time podkopavaju šansu za plasman. Ono što niko nije očekivao a ponajmanje ja jeste utakmica protiv LASK-a gdje je LASK od 7. minute igrao sa igračem manje, poveo u 51. minuti 0:1 da bi to držali sve do 82. minute da bi Borac na samom kraju golovima u 82. i 89. minuti uzeo 3 boda. Ponovo gostovanje, Shamrock Rovers i poraz od 3:0. Zadnje kolo 0:0 sa Omoniom i plasman dalje. 

Borac je u 6 utakmica Evrope postigao gol razliku 4:7. Kod kuće je to pak 3:2 i zaista ne bih smio da kažem niti kec, niti dvica niti bilo kakva dupla šansa za ovu utakmicu. Ono što me spriječava da to uradim jeste da o Olimpiji znam samo da su iz Slovenije i tu sva priča završava. 

Ono što također znam jeste da Borac danas dočekuje Olimpiju bez Hiroša koji je došao iz Željezničara te Damira Hrelje koji je također povrijeđen. Ono što vam niko nije rekao, a ja ću, jeste da Borac ima mali problem sa Enverom Kulašinom kojem je jučer umrla majka nakon duge borbe sa rakom te su ostali on i mlađa sestra. Zašto ovo govorim? Po meni, Kulašin je jedan od nosioca igre Borca prema naprijed te ukoliko ne nastupi danas (velika je šansa da neće iako nemamo nikakav info u vezi toga) Borac će biti znatno oslabljen. 

Naravno, tu je Despotović, Cavic, Kvržić ali ipak, Kulašin i Hrelja prednjače u odnosu na Cavica i Kvržića. Mislim da bi to mogla biti osjetna razlika na terenu.

Moje mišljenje i ono što bih ja igrao jeste neki minus golova, što veći to bolje jer čisto sumnjam da ovo može završiti 3:1, 2:2, pa čak ne mislim da ovo može završiti niti sa 3 gola. 

Znači, manje od 3.5 gola po tečaju od 1.15 ili manje od 2.5 gola po tečaju od 1.45 dok i opcije da će biti manje od 1.5 gola u prvom poluvrmenu po tečaju od 1.25 izgleda odlično.

Očekujem tešku utakmicu, utakmicu koja će se igrati na sredini terena sa dosta kontakta tako da se može razmotriti i opcija kartona po nekoj minimalnoj granici. 

Eh sada, zanemarite ovaj dio jer ću gledati samo statistiku.

Olimpija je do sada uspjela odigrati 1:1 protiv Rijeke (8 kartona) te ih dobiti kod kuće sa čak 5:0 (5 kartona). Dalje, u Evropi su izgubili 2:1 od Heidenheima (6 kartona), dobili LASK 2:0 kod kuće (6 kartona), u gostima su dobili 2:0 HJK (6 kartona), pa onda opet kod kuće su dobili 1:0 Larne (5 kartona, 4 žuta i crveni) da bi stigao potop od Cercle Bruggea sa 4:1 (8 kartona, 7 i crveni) i to u sred Slovenije. Tu utakmicu su igrali sa crvenim kartonom skoro 45 minuta. Zadnje kolo, 0:0 sa Jagiellonia u gostima (7 kartona).

Što se tiče Borca, 6 kartona protiv Panathinaikosa, 8 protiv APOELA, 3 protiv Vikingura, 10 protiv LASKA, 4 protiv Shamrocka i zadnje kolo 2 protiv Omonie. 

Naravno, može se desiti da Olimpija utrpa 5 komada Borcu, da ih raspe u sred Banja Luke ali po svemu prikazanom, veoma teško.

Screenshot 2025-02-13 at 14.48.01.png

Odlicno. Imamo jedan deo analize. Sada ostaje da drugi deo napise kolega @nutrija i da nam predstavi Olimpiju, kao i da predlozi sta da odigramo na ovoj utakmici.

Ako ovaj smesni Forum zaista ima regionalni karakter, onda bi to trebalo i da iskoristimo. Hej @nutrija cekamo na tebe do pocetka utakmice.

Evo @LeonardoDrugi baš stigao u Banjaluku, tako da nemam ouno vremena da pišem analize. 

Ja očekujem tvrdu utakmicu sa malo golova. Hteo sam da uzmem Olimpija daje gol ali mi se Borac čini tvrd suprotnik na domačem terenu. Inače neznam o njima ništa, osim to, da imaju stariju ekipu, i da za njih igra par igrača koji su ranije igrali u slovenskim klubovima.

Sa druge strane Olimpija je zadržala čitavu ekipu i još dodaja par pojačanja. Mislim da je za njih bitno da ne izgube ovu utakmicu i onda na domačem terenu pokušavaju da prodju dalje. Nešto slično kao što je bila utakmica na leto, kad su igrali protiv Rijeke.

Toliko od mene. Za mene je ovo no bet. Inače vreme u banjaluci oblačno oko 11 stepeni, što je idealno za igranje. 

prije 10 minute, nutrija said:

Evo @LeonardoDrugi baš stigao u Banjaluku, tako da nemam ouno vremena da pišem analize. 

Ja očekujem tvrdu utakmicu sa malo golova. Hteo sam da uzmem Olimpija daje gol ali mi se Borac čini tvrd suprotnik na domačem terenu. Inače neznam o njima ništa, osim to, da imaju stariju ekipu, i da za njih igra par igrača koji su ranije igrali u slovenskim klubovima.

Sa druge strane Olimpija je zadržala čitavu ekipu i još dodaja par pojačanja. Mislim da je za njih bitno da ne izgube ovu utakmicu i onda na domačem terenu pokušavaju da prodju dalje. Nešto slično kao što je bila utakmica na leto, kad su igrali protiv Rijeke.

Toliko od mene. Za mene je ovo no bet. Inače vreme u banjaluci oblačno oko 11 stepeni, što je idealno za igranje. 

“… evo bas stigao u Banja Luku …”

nije valjda da i ti igras za Olimpiju?

PPPPPPPPao je kolegaaaaaaa @Fitoz ziveoooooooooooo. Zivelaaaaa Poslednja Sansaaaaaaaaaaa. Paoooooooo je, srusen je, i ovo je tek pocetak njegovih uzastopnih padova. Ziveo rukomet, zivela Wislaaaaaaaa, ziveo @pena29 koji je sada na aparatima prikljucen negde u bolnici i ne moze da veruje da njegovi @nuki01 i @Fitoz imaju tri promasaja u poslednja dva kolaaaaaaaaaa.

Cestitam svima koji slave pad Fitoza, a sebi zelim da sto duze traje ovaj najlepsi dan u zivotu. A kolegi pena29 zelim da ga sto pre skinu sa aparata u bolnici i da se sto pre vrati kuci i svojim ocima gleda kako ova njegova dvojica Fitoz i nuki01 ispadaju iz svojih liga.

Zivela sveta Poslednja Sansa koja nikome ne dozvoljava da spava kao beba, koja kida nerve i skracuje zivot, ziveli svi outsideri koji pobedjuju favorite, ziveo rukomet, ziveli svi underi 1,5 gola na utakmici, zivela tabela Poslednje Sanse, ziveli nutrija i Leonardo Drugi

Zivela Wisla, ziveli Piroch i Fazekas koji su sami postigli 18 od 31 gola Wisle. Jos samo da Fenerbahce u nedelju odigra nereseno 1:1 sa Kasimpasom, a valjda ce Dinamo pobediti Goricu, pa da sam sa sobom igram zavrsnicu Guts-Leonardo Kupaaaaaaaaaaaaaaa.

Evo cak se i sveta Georgina smeje gledajuci u svom telefonu istovremene padove nukija01 i Fitoza u istom kolu. Iz njenog lica se ne vidi da li se smeje njima ili peni29 koji je tvrdio da je nemoguce da oni mogu da padnu.

IMG_7569.jpeg.035bd8bbf460826d1b4b78025538adf6.jpeg

prije 1 sat, LeonardoDrugi said:

PPPPPPPPao je kolegaaaaaaa @Fitoz ziveoooooooooooo. Zivelaaaaa Poslednja Sansaaaaaaaaaaa. Paoooooooo je, srusen je, i ovo je tek pocetak njegovih uzastopnih padova. Ziveo rukomet, zivela Wislaaaaaaaa, ziveo @pena29 koji je sada na aparatima prikljucen negde u bolnici i ne moze da veruje da njegovi @nuki01 i @Fitoz imaju tri promasaja u poslednja dva kolaaaaaaaaaa.

Cestitam svima koji slave pad Fitoza, a sebi zelim da sto duze traje ovaj najlepsi dan u zivotu. A kolegi pena29 zelim da ga sto pre skinu sa aparata u bolnici i da se sto pre vrati kuci i svojim ocima gleda kako ova njegova dvojica Fitoz i nuki01 ispadaju iz svojih liga.

Zivela sveta Poslednja Sansa koja nikome ne dozvoljava da spava kao beba, koja kida nerve i skracuje zivot, ziveli svi outsideri koji pobedjuju favorite, ziveo rukomet, ziveli svi underi 1,5 gola na utakmici, zivela tabela Poslednje Sanse, ziveli nutrija i Leonardo Drugi

Zivela Wisla, ziveli Piroch i Fazekas koji su sami postigli 18 od 31 gola Wisle. Jos samo da Fenerbahce u nedelju odigra nereseno 1:1 sa Kasimpasom, a valjda ce Dinamo pobediti Goricu, pa da sam sa sobom igram zavrsnicu Guts-Leonardo Kupaaaaaaaaaaaaaaa.

Evo cak se i sveta Georgina smeje gledajuci u svom telefonu istovremene padove nukija01 i Fitoza u istom kolu. Iz njenog lica se ne vidi da li se smeje njima ili peni29 koji je tvrdio da je nemoguce da oni mogu da padnu.

IMG_7569.jpeg.035bd8bbf460826d1b4b78025538adf6.jpeg

Majko mila,koje ushićenje,koje likovanje,nasladjivanje. Ako je toliko radosti mnogima donijelo,neka i bilo tako. No,obično se to vrati,tako da očekujem i Leov pad,dugo ga nije bilo. No,ako i bude,neću se nasladjivati. Mislim da je Fitoz miran,i dalje ima ogromna 4 boda prednosti.

prije sat vremena, pena29 said:

Majko mila,koje ushićenje,koje likovanje,nasladjivanje. Ako je toliko radosti mnogima donijelo,neka i bilo tako. No,obično se to vrati,tako da očekujem i Leov pad,dugo ga nije bilo. No,ako i bude,neću se nasladjivati. Mislim da je Fitoz miran,i dalje ima ogromna 4 boda prednosti.

Ma,mislim da kolega Leo nije zloban.Vjerujem da samo pokusava malo "zakuhati" na forumu da se malo ljudi angaziraju i zainteresiraju🙂

prije 21 minute, pena29 said:

Ja znam ,da Leo zna,da mi znamo da Leo nije zloban, al za podbanje svaki pad je koban!

No,bolje da se zakuha jer vani je postalo hladno.

A mogao bi i bundesligaški derbi završiti bez golova-)))

Vjerujem da će Leo promijeniti par iz strahaaaa.

Zakuhalo se na vrhu, a ne na dnu vase, druge amaterske.

prije 4 sati, pena29 said:

Tako je kolega.. ne samo da sam miram jer pored tih +4 sto imam nad drugoplasiranim ili treceplasiranim, kolega "nasladjivač" je zaboravio da jos niti jednom nisam koristio privilegiju koju imam kao pobjednik proslogodisnje PS a to je da postavljam tecajeve ispod 1.2 i to tri puta, pa tako mogu postaviti 3x tecaj od po 1.01.. 

Lijepo je vidjeti i procitati kako se kolega smije padu, ali ko se zadnji smije nasladje se smije. Zivio kolega

Ja sam samo komentirao situaciju,nikog od vodećih ne znam osobno,volim ponekad komentirati,nekad se i našaliti.Leo je živopisan,to daje draž ovom kladjenju,a mi neutralni imamo pravo podržavati koga hoćemo. Vi ste imali fantastičan niz,na vašem mjestu ja bih sad koristio kvotu1,01 jer padovi znaju doći u serijama. Valjda Leo ne voli da netko 2x zaredom bude prvak Prve lige,možda se potajno nada da i sam može biti prvak pritom zaboravljajući da je on bio prvak Lige kad je u 1.ligi bilo ljudi koliko i prstiju na ruci jedne ruke-)

Kolega,sretno dalje!

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Evo kolega, idemo zajedno. Odigrao sam tvoj izbor, over 1,5 gol na utakmici. Dodao sam gol Olimpije i jedinicu na Inter. Inter sam dodao da imam barem jedan pogodjen par. Idemo zajedno, nema nazad. Odigrao sam sa novcem koji sam odvojio ako nekad dodje do treceg svetskog rata, da imam da pobegnem u Juznu Ameriku, jer drugog novca nemam.
    • Mali doprinos temi je ovaj moj prijedlog iz posljednje sanse, u kojeg sam poprilicno uvjeren, za razliku od kolege iznad ali razumljivo obzirom na njegov krah ljubavi sa bavarskim fekalijama. Mislim da i nije tako tesko pogoditi kako ce igrati ove ekipe veceras. Psv bi napadao sve da je i donio prednost iz Torina, jer samo tako znaju igrati, i nista drugo ne dolazi u obzir. Doduse vjerojatno bi u tom slucaju bili malo oprezniji, a veceras nemaju sta cekati tako da ih ocekujem visoko i napadacki od prve minute, a Juve oprezniji i na kontre, pa tko koga, a ne bi me cudilo da prvo zasvjetli 0-1 Muani, iz neke kontre ili slicno, no ne bitno tko i kako zabije prvi, vjerujem da minimum 2 gola padaju pa makar oba zabio Juve a da PSV i ne docekamo, no nesto mi nije taj scenarij vjerojatan, tako da kao sto rekoh ocekujem da sijeva od samog starta, uz golove sa obje strane i potencijalno da ova utakmica bude ljepotica ovog nokaut eliminacijskog dijela lige.
    • Da ne bude samo teorije, evo kako bih odigrao realno kladjenje, kada bih imao novca, ili kada bi mi kladionice vratile novac kojim sam mislio da Bayern moze do dva gola protiv skota u sred Munchena: Drzao bih se doubla, jedinica na Inter (subota) plus gol Olimpije Borcu (sutra) sto daje ukupnu kvotu od 1,50 A onda bih na taj osnovni double, dodavao uvek po jedan par, i igrao samo triple, i to sto tripli. Na jednoj tripli bi bio sto veci handicap na Juve, na drugoj nesto u vezi golova na mecu Real vs ManCity, na trecoj bi probao taj over 1,5 gol na utakmici Psv vs Juve, na cetvrtoj prolaz Juventusa za sto manje novca, a dodao bih i golove sa meca Bundeslige izmedju Kiela i Leverkusena (weekend), a probao bih i sa duplom sansom 1X na Olimpiju, ali ne zato sto nesto znam o njima, vec samo sto bih voleo da vise ne gledamo ovaj Borac ako ne moramo.  
    • Psv vs Juventus, Liga Prvaka, najava meca Mnogo je lakse najaviti ovaj mec, nego proceniti u kom pravcu ce utakmica otici, jer ove dve ekipe nemaju nista zajednicko.  Psv, sta sve oni mogu. Psv je u stanju da dobije Liverpoola, iako je dva puta gubio na toj utakmici. U stanju su da postignu tacno 101 gol u sezoni (u svim takmicenjima) i 71 gol u holandskom prvenstvu, iako smo jos uvek u drugom mesecu. Bili su u stanju da sezonu otvore sa deset uzastopnih pobeda, i da vec nakon tri meseca budu u prednosti nad drugoplasiranim Ajaxom devet, pa deset, pa jedanaest bodova prednosti. Bili su u stanju da vec krajem desetog meseca imaju gol  razliku “u plusu 40 golova”, a u ovom trenutku im nedostaje pet gola da bi bili “u plusu 50 golova”. U stanju su da igraju najspektakularniji fudbal u Evropi trenutno, u stanju su da postignu vise golova od Liverpoola u medjusobnoj utakmici, i ukupno u sezoni. U sezoni su imali pobede nad krsevima od timova po 8:0, 7:1, 6:0, 6:1, 5:0, 5:1, 5:2 … Ali isto tako su u stanju da me sjebu u dugorocnom kladjenju na pobednika holandskog prvenstva, gde sam vec potrosio novac koji sam sebi vec proglasio dobitnim jos u desetom mesecu, a oni sve prosuli, kao prave seljacine. Psv vise nije u stanju da dobije ni Tekstilac iz Dervente, u drugom mesecu imaju skor jednu pobedu, tri neresena ishoda i poraz. U prvenstvu imaju tri uzastopna remija, gde su uvek vodili, pa ispustili prednost. (3:3 sa Nec-om, 1:1 sa Willem-om, 2:2 sa Utrechtom). Na zadnjih sedam utakmica na strani (u svim takmicenjima) su uvek primili gol, i to ne gol, vec golove, cak 14 komada. Golove im daje ko hoce i koliko hoce, Zwolle tri, Nec tri, Excelsior tri, Zvezda dva, Utrecht dva puta po dva komada, Breda dva, Juventus dva komada … Znaci, u stanju su da pobede Liverpool nakon sto su dva puta bili u zaostatku, ali i da sjebu celu sezonu, za samo pola meseca, jednom recju deluju kao seoski cirkus koji gostuje u nasem gradu.  Juventus, sta sve oni mogu Ako uplatite 100€ da ce Juventus i ManCity biti prvaci Italije i Engleske, zaradicete tacno 515.000€ a da niste uzeli lopatu u ruke. Znaci, kvote od 51,00 i 101,00 jasno govore gde su Juve i gradjani danas. Juventus je u stanju da ima sesnaest X-a, neresenih ishoda u prvenstvu. Tesko pobedjuju, ali tesko i gube, do utakmice sa Napolijem, pre desetak dana, nisu imali nijedan poraz u italijanskom prvenstvu. Nisu u stanju da dobiju Empoli, Cagliari, Parmu, Veneziju, Lecce ili Brugge, ali ne gube ni od ManCity, Intera, Milana, Rome, Leipziga ili Aston Ville. Juventus u gostima ove sezone ima skor od sest pobeda, devet neresenih ishoda i samo jedan poraz od Napolija ( gde su vodili). Sto se mene tice, najvrednije kod Juventusa je sto cak sesnaest puta nisu primili gol, jedanaest puta u sezoni su primili samo jedan gol, i samo jednom u sezoni primili vise od dva gola (4:4 sa Interom) Sta ja mislim o ove dve ekipe Mislim da veceras igraju dva potpuno razlicita sveta, i da treba do utakmice da se odlucim i izaberem koji klub cu kupiti, i postati vlasnik kluba, uvek bi to bio Juventus. Morao sam malo da kontaktiram emigraciju da cujem sta mediji u svetoj Holandiji govore o Psv-u. Uglavnom se slazemo, sve kritike idu u pravcu takticke nediscipline, prepotentnosti, anarhije i nonsalancije. Kritike su upucene igracima koji se neodgovorno odnose, nemaju autoritet na klupi i uglavnom igraju bez pritiska, pa se tako i objasnjava primljeni broj golova, i cinjenica sto su vec sto puta u sezoni bili u rezultatskom zaostatku. Znaci u dve reci, sezonu bi mogli da objasnite recima takticka nedisciplina, iako imaju tri puta jaci roster od biko koje druge holandske ekipe. Sto se tice Juventusa, ne moram nikoga nista da pitam. Nece biti prvaci Italije u narednih sto godina, a da mene pitaju, Antonio Conte na klupi bi im legao kao budali samar. Postujem im odbranu, postujem im prakticnost i relativnu disciplinu, a svidja mi se i sto tesko gube, iako i tesko pobedjuju. A najvise mi se svidja sto ce prodati onog drvosecu Vlahovica i sto su ga zakucali ekserima za klupu. Uvek moze i sa manje crnaca u rosteru, pogotovo u napadu. Sve u svemu, Juventus je tacno na onom mestu na tabeli Serie A koje i zasluzuju.  Hteo sam da kazem da bi Psv mogao da bude ono sto kaze srce, lepa igra, puno golova i spektakl, a Juventus ono sto kaze razum, daj da se prodje dalje i uzme italijanski Kup, ionako se niko nece secati za sto godina kako smo igrali. Bas kao sto se desilo prosle godine, kada je nikada gori Juve dobio Atalantu bez primljenog gola u nikad gorem Finalu jednog kupa. Predlozi za kladjenje Mislim da ovde vec ulazimo u deo nadprirodnih moci svakoga od nas da predvidjamo buducnost, odnosno da procenimo u kom pravcu ce otici utakmica. Mirise na golove, ako gledamo kako igra Psv. Ali u italijanskom prvenstvu bi holandski treneri umrli od gladi, a holandski pogled na fudbal ne bi prosao ni u italijanskim seoskim ligama. Ako mirise na golove, sta da radimo sa cinjenicom da Juventus sesnaest puta u sezoni nije primio gol. Sa druge strane, ne znamo kako Psv misli da prodje, ako ne napadne jer je napad jedino sto imaju. Gledam juce one seljake iz Atalante. Pruzi ti se prilika jednom u sto godina da prodjes dalje u Ligi Prvaka, a da jedna ekipa izmedju Reala i gradjana mora da ispadne, Bog, sreca ili sudbina ti za protivnika da belgijance, pri tome imas aktivni rezultat iz prve utakmice, plus su te pokrali u prvoj utakmici, i ti budes tolika seljacina da primis tri komada za poluvreme. Dakle, priprema utakmice - nula, glava -promaja, mentalitet -seljacki, a Juventus nikada nije bio takav klub. Dakle, ovako. Svako od nas treba najpre da vidi koliko u sebi ima talenta da predvidja buducnost i to iskoristi za procenu u kom smeru bi mogla da ode utakmica. Ako se klubovi odluce za borbu prsa u prsa, bice deset golova. Ako Psv napadne kako zna i ume, u stanju je da postigne cetiri gola. A da ne govorimo koliko prima i ko im je sve davao golove. Ali i Juventus bi bio Atalanta, a ne Juve kada u ovakvim utakmicama ne bi igrao sah umesto fudbala.  Evo i moje prognoze. Prva je live, dakle sacekati prvih deset minuta, pa tek onda divljati sa uplatama, nakon sto smo videli kako ce se otvoriti utakmica, i uopste ne stedeti za one kolege koje jos uvek imaju novca kod sebe. Drugo, veoma mi se svidja onaj predlog iz druge, amaterske, a to je neki handicap na Juve, da ih Psv nece potopiti. Trece, mislim da je izuzetno privlacna i igra ko prolazi dalje, jer su obe kvote interesantne, svaka na svoj nacin, a sve zavisi od toga da li cete kroz live prepoznati potencijal napada i poseda sa jedne strane, ili prakticnost i racionalnost plus odbrana, sa druge strane. Ipak, sada pre utakmice deluje da je lakse kroz live, a nakon prvih deset minuta, proceniti igru na golove, odnosno kladjenje na golove na utakmici. Sve to pod uslovom da ste i stanju da gledate istovremeno dve utakmice i da se pri tome kladite na dve utakmice istovremeno, jer ko je lud da ne gleda Real i gradjane.  
    • Liga prvaka, Real-City 2 Logičnog objašnjenja nemam, a dosad se pokazalo da logika i nogomet nisu uvijek u simbiozi. Računam na jednostavni zakon brojeva ,visokih brojeva,tj.da je vrijeme da Real više izgubi meč u kojem se očekuje da će ići dalje. Žao mi je samo Luke,ali ova garnitura Reala je takva da svima idu na živce,osim njihovim navijačima,pa čak i nekim njihovim navijačima. Jučer čitam kako su napravili tablicu La Lige, kao bez grešaka Vara,na kojoj je Real prvi. Oni pričaju o sudačkim greškama, nevjerojatno. Da je Var postojao od 1955. oni bi imali maksimalno 6LP i 15 La Liga. I sad im fora objašnjavati da Jude B.kod crvenog kartona nije rekao Fuck you nego Fuck off. Nije go*** nego se pas ... I koliko pametan moraš biti otac da sinu crncu daš ime Jude. Ali bitno je da mali Juda još kao dijete sanjao da će igrati u bijelom kraljevskom dresu.    
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use