Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Petak 31.1.2025. (Dnevna tema)

IzudinB

Recommended Posts

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Facebook stranica Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Partizan vs Crvena Zvezda, Euroleague najava meca

Najpre da ispostujem kolege sa Foruma koji vole sustinu, a ne suplje price. Odmah da napisem sto krace moguce da bih danas predlozio kladjenje na sve moguce klizne handicape na Partizan, pogotovo ekstremne, kao sto je na primer onaj od +6,5 na domacina po kvoti od 1,18 a za one koji se ne gade malih kvotica, pogotovo onaj od +11,5 po kvotici od 1,08. U analizi za kladjenje bih uvek pre izdvojio desavanja van parketa, dakle u danasnjem mecu bih podrzao domacina ne iz sportskih razloga vec drustvenih. Za kraj i da kazem, da ova utakmica nije najpametniji izbor za kladjenje, kada u ponudi za weekend imate utakmicu svetog Bayerna protiv Kiela, Bundesliga, ili na primer danas, utakmicu Fenerbahcea i Virtusa iz kosarke.

Dakle, ko misli da je za analizu vazna sustina, a ne post od deset stranica teksta, moze slobodno da se udalji, i vidi sta drugi imaju da kazu, ova utakmica nije zahvalna za kladjenje, ali bih uvek predlozio da se u ovom trenutku podrzi domacin sa kliznim handicapima, i to zbog vansportskih razloga. A sada dovidjenja, pustite me na miru da ostali deo posta napisem samome sebi, i to na deset stranica teksta, ne morate nista da citate ako necete.

Uvod

Mnogo je udobnije i komotnije sedeti u sobi, i izbeci objavu analize za ovakvu vrstu utakmice, pogotovo sto nakon utakmice koja moze da ode u bilo kojem pravcu, mogu da vas sacekaju ekstremisti sa Foruma i da vas proglase prvom budalom Foruma. Ova utakmica je klasican primer gde utakmica moze otici u bilo koji smer, pritisak zlo i mrznja su na granici pucanja, utakmica je izuzetno vazna, ekipe su nakrcane crncima i strancima, pogotovo domacin, tako da je mnogo lakse predloziti da ce Bayern sutra imati vise kornera od Kiela, na utakmici Bundeslige, nego predloziti nesto na ovakvoj utakmici. Tako bi bilo kada bi slusali razum, ali je problem sta da radimo kada nam srce kaze da bas tu treba da budemo u prvim redovima, kada je utakmica teska, a hocete nesto da predlozite, a znate da ekstremisti sa Foruma jedva cekaju da pogresite, pa da vam nakon utakmice poyebu sve po spisku.

Okolnosti u kojima se igra utakmica (sportske)

Za mene je ovo uvek bilo vazno prilikom izbora da li se kladiti ili ne. Mislim da je uvek vazno u kojem delu sezone ili godine se igra neka utakmica, i da nije isto da li na primer danas igra Napoli sa Veronom, ili letos u prvom kolu italijanskog prvenstva kada ih je Verona nagazila sa 3:0. Ili da nije isto da li ce Dinamo danas igrati sa Slavenom koji ih je potopio sa 4:1, a u sred Zagreba im uzeo bod, u odnosu na to kakva je bila situacija pre nekoliko meseci. Iz tog razloga i mislim da uopste nisu iste okolnosti pod kojima se danas igra utakmica, u odnosu na, na primer, okolnosti koje su bile 21.11. kada je Partizan razmontirao Zvezdu u utakmici Euroleague gde je bio formalni gost.

Iako mislim da nijedna ekipa nece uci u doigravanje, ili da budem precizniji, to im zelim od sveg srca, a najvise da se sto pre ugase, mislim da po prvi put, zaista imaju neke realne sanse da se to zaista i desi, a pre svega zbog ostalih klubova. Iz te "srednje" grupe timova, Zalgiris, Baskonija i Virtus su se urusili sami od sebe, Barcellona je nikada gora, Armani toplo-hladno, a Paris je sledeci koji ce se urusiti. Tako se desilo da su se beogradska govna odjednom nasla u situaciji da sami odlucuju o svojoj sudbini, pogotovo Zvezda koja bi danasnjom pobedom mogla da udje cak i medju prvih sest, a nakon samo nekoliko dana cak i medju prvih cetiri, jer nakon utakmice sa Partizanom im dolazi Asvel, pa idu Albi, pa im dolazi Zalgiris, pa idu Bayernu, pa im dolazi Armani, sto znaci da imaju raspored kao da su ga sami sebi pravili, teoretski bi ako sve dobiju sto bi morali, mogli lagano da se uguraju i medju prve cetiri ekipe. 

Sa druge strane, Partizan se potpuno vratio iz mrtvih, na jednu pobedu je od doigravanja, i ako bi danas izgubio, a u sledeca dva kola gostuje, Virtusu i Monacu, to bi opet bilo jedan korak napred, a tri nazad. Hteo sam da kazem, kada je u pitanju sportski deo, da ulazimo u samu zavrsnicu nikada ujednacenije Euroleague, danasnji poraz jedne ekipe ne znaci i kraj sezone, ali zato pobeda znaci kao da ste pobedili deset uzastopnih utakmica. Za Partizan je veoma vazno sto u ovako izjednacenoj Euroleague vodi racuna i o medjusobnoj kos razlici, gde ima bolji skor od gotovo svih ekipa, i na tome mogu da zahvale samo Obradovicu koji i o tome vodi racuna, a posto su Zvezdu dobili u prvom mecu sa dvanaest poena razlike, cak i da veceras izgube, trebalo bi da budu tolike budaletine pa da pred svojom publikom izgube vecom razlikom i tako sami sebi pucaju u noge.

Okolnosti u kojima se igra utakmica (van sportske)

Recenicom "...Nije tako bas sve kako ti vidis i sta gledas. Opusteno strucnjace za sisteme, bice utakmice..." kolega @noja57 je hteo da mi kaze da se u Srbiji nista ne desava, da ono sto gledamo svojim ocima uopste nije tacno, da nikoga nema na ulicama, da skole i univerziteti rade, da srpska vlada nije pala i da grupica studenata na ulicama sama sebi lomi vilice bezbol palicama. Kolega hoce da nam kaze da je Srbija prava kamilica, mirna i stabilna zemlja poput Svedske, da su ljudi fenomenalni i jedinstveni, a da su gradjani na ulicama zapravo svedjani koji su dosli u Srbiju da sire ljubav i mir i da nista nije tacno sto vidimo svojim ocima, bas kao sto kazu i srpske vesti.

Ja bih ipak vise verovao svojim ocima, nego kolegi, i bas ovaj faktor bih stavio u prvi plan za analizu utakmice. Ja mislim bas suprotno od kolege, da srpsko drustvo nikada nije bilo u gorem stanju, da podele nikada nisu bile vece, da je zlo, nasilje i mrznja na ivici pucanja, a pomenuo bih i da nijedna vlada, a pogotovo ovakva nikada ne bi pala zato sto ljudi na ulicama salju poljupce i bacaju cvece. Pre nekoliko dana se desilo da je grupica studenata lepila nalepnice u tri nocu ispred prostorija vladajuce stranke, a da su iz prostorija izasli huligani sa bezbol palicama i devojci slomili vilicu. Znaci, imate nekoga ko je sa dvadeset godina zivota spreman da polomi devojku zbog Psiha, ili hajde da kazemo za ideju.

Ne treba zaboraviti da je poslednja utakmica Aba League izmedju beogradskih govana prekinuta, i da se nije ni nastavila, Zvezda je osvojila titulu za zelenim stolom, a da Partizan prakticno i ne pristaje da igra srpsko prvenstvo zna se zbog cega. Ne znam da li treba uopste da podsecam u kakvoj atmosferi se igraju utakmice beogradskih govana, kako se vredjaju Zeljko Obradovic i sta se skandira zeni (eks) predsednika Zvezde, koja ima 70 godina. Ne znam da li treba da podsecam na tucu Nunnalija i Lazarevica pre pocetka utakmice, bacanja kesa urina na igrace, prekide, policiju ispred i u dvorani, medjusobne odnose klubova gde su jedni druge cinkarili Euroleague za sve svoje propuste, ili da utakmice Aba League ovih govana moraju da se igraju sa zastitnom ogradom iza klupa igraca.

Iako kolega kaze, bas kao i srpske vesti, da na ulicama Srbije, gradjani bacaju cvece i salju poljubce jedni drugima, ja mislim da ova utakmica dolazi u najgori cas, i da su beogradske tribine najmanje sto treba Srbiji u ovom trenutku. Mislim i da je sreca sto je ovo utakmica Euroleague koju ce gledati ceo svet, a ne utakmica Aba League, a olaksavajuca okolnost je i sto ce na terenu biti malo sprskih igraca, jer je tesko poverovati da crnce uopste dotice, a pogotovo da se brinu sto skole i Univerziteti lepo rade, a srpska vlada toliko stabilna, bas kako kolega kaze. 

U analizi za kladjenje, ja bih bas ovu mrznju, zlo i pritisak stavio u prvi plan, uvek pre sportskih razloga u vidu toga ko ima bolji roster, bolju formu i slicno. A ako je pritisak u prvom planu, onda bih uvek pre podrzao formalnog domacina, odnosno onoga pred cijim se navijacima igra. A nekako uvek vise verujem i u sportski rezon, da ne kazem sportsku pravdu. Crvena Zvezda je proslu svoju utakmicu igrala kao formalni gost u sred Beograda, protiv Maccabija, deset puta slabije ekipe prakticno bez publike, pa su jednu toliko vaznu utakmicu  odigrali kao qurci, i izgubili. Neki sportski rezon kaze, kada izgubis onakvu utakmicu, onda ti nista ne preostaje nego da se vadis u sledecoj, a to je bas ova u neprijateljskoj atmosferi, protiv protivnika koji ti je najmanje potreban u ovom trenutku. Ovo jeste teorija ali poucna, bas kao i ona Dinamova koji ne dobije Celtic u Zagrebu, pa im onda cak i pobeda nad Milanom nista ne znaci. Hteo sam zapravo da kazem, da kada bi se ponovo igrala utakmica izmedju Maccabija i Zvezde, da bi ih sada Zvezda potopila sa cetrdeset razlike, kao sto bi i Dinamo da danas igra protiv Celtica verovatno dobio, ali yebi ga ... ne postoji uvek druga prilika, ako ne iskoristis prvu. Bas kao i ja, kada sam jednom izasao sa devojkom moga zivota i nista se nije desilo, pa je ona sada u Peru-u, a ja pisem yebene analize u pet ujutro za gore od sebe. A kada bi mi neko pruzio drugu priliku, danas bih je vezao lancima za sebe.

Ja danas stavljam pritisak, zlo i mrznju ispred sportskih razloga, i tacka. Podrzacu domacina, i neka padnem ako treba. Sve ovo moze da se napise i obrnuto, zbog prevelikog pritiska, mozda treba podrzati gosta sa nekim ekstremno velikim handicapom. Neka svako odluci za sebe, a neka svako odluci za sebe, da li je Srbija raj na zemlji gde je sve opusteno kako kolega kaze, i da ce ovo biti utakmica kao i svaka druga, poput utakmice Partizana i Mornara.

U moju korist kada zelim da ova analiza ide u pravcu koji ja zelim, idu i neprestani pozivi klubova upuceni navijacima da se "okrenu samo igri", a po najnovijim vestima i policija isto misli. Posto analizu pisem ja, a ne kolega, postavicu i dve fotografije, iako sam se dvoumio, posto je na slici dete. Radi se o detalju sa jedne od nekadasnjih utakmica beogradskih govana, gde je sin nekadasnjeg predsednika Crvene Zvezde pomislio da je pametno da na utakmicu dodje sa svojim detetom. Bolje da vam ne pisem kakve su sve uvrede navijaci Partizana pevali upucene porodici tog deteta, valjda je dovoljna ova slika kako otac grli svoje dete.

IMG_7491.thumb.jpeg.8e50a1c14ad2b31f67477cc575759a51.jpeg

IMG_7493.thumb.jpeg.f0be3a04f4e07fbbc39b209ae1ff9a6c.jpeg

IMG_7492.thumb.jpeg.a73e8ed91f97ca01325eef614efa44f3.jpeg

Ovu  sezonu  Evrolige treba pogoditi  i jedan par  a kamoli  4-5 parova ?? Par puta sam odigrao nesto vise i naravno promasivao. 

Sad sam odigrao minimalni tiket sa najmanjim  kvotama i naravno  sa malom uplatom. 

image.png.0cbf743afa078fe767ff1c9e75a2ac78.png

Jednog trenutka  sam pomislio  da dodam jos tri ovaka para sa @1.20  pa udarim onaj cuveni  sistem 5/7 , velikog "strucnaka " koji  je znalac za sve . Mi  "Lale" imamo jednu poslovicu za to: "razume se u  to ,  k'o  Marica u  kriv q...."

Izracunao sam ako  me krene pa eventualno pogodim  6 parova ( sto je tesko) ako prodam kola (  i tako sam mator pa ih  retko vozim) uz mnogo  srece kad podignem dobitak bice za jedan bolji  bicikl. Toliko  o Velikom ( strucnjaku)  i  njegovim idejama !!!

prije 54 minute, noja57 said:

Ovu  sezonu  Evrolige treba pogoditi  i jedan par  a kamoli  4-5 parova ?? Par puta sam odigrao nesto vise i naravno promasivao. 

Sad sam odigrao minimalni tiket sa najmanjim  kvotama i naravno  sa malom uplatom. 

image.png.0cbf743afa078fe767ff1c9e75a2ac78.png

Jednog trenutka  sam pomislio  da dodam jos tri ovaka para sa @1.20  pa udarim onaj cuveni  sistem 5/7 , velikog "strucnaka " koji  je znalac za sve . Mi  "Lale" imamo jednu poslovicu za to: "razume se u  to ,  k'o  Marica u  kriv q...."

Izracunao sam ako  me krene pa eventualno pogodim  6 parova ( sto je tesko) ako prodam kola (  i tako sam mator pa ih  retko vozim) uz mnogo  srece kad podignem dobitak bice za jedan bolji  bicikl. Toliko  o Velikom ( strucnjaku)  i  njegovim idejama !!!

Ovo s Maricom i krivim q...m kazemo i mi u Zagrebu.Ta Marica je bila neka vrazja zenska😀😀😀.Svako dobro i lijep pozdrav

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use