Želimo vam puno sreće, zdravlja, uspjeha, lijepih trenutaka, pogođenih parova i dobitnih listića u novoj 2025. godini! Sretna nova godina! 🎅 🎄
-
Registriraj se na SvijetKladjenja forum
Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!
Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!
32. kolo Druge lige Posljednje Šanse 2024/2025 - 31.12. - 2.1. (Uto-Čet)
-
Od LeonardoDrugi · Objavljeno
Panathinaikos vs Vitrus, Euroleague, jedinica, kvota 1,13 (petak) Partizan vs Maccabi, Euroleague, jedinica, kvota 1,37 (petak) Arsenal vs Dinamo, Liga Prvaka, Arsenal daje vise od gola, kvota 1,20 (22.01) Ukupna kvota 1,86 Kada hocete da budete najbolji kockar na ovom smesnom Forumu, onda svakako morate da budete spremni da prihvatite ceo paket, a to znaci i da vas smatraju prvom budalom Foruma. Ko na to nije spreman, uvek moze da cita poeziju ili gaji cvece. Danas je 02.01. sto znaci da smo svi jos uvek puni otrova u sebi, pa bi najugodnija pozicija bila da i danas lezimo u krevetu, ne pisemo analize, ne preuzimamo nikakvu odgovornost, i smejemo se budalama koje se odluce da napisu prvu analizu u 2025-oj godini. Opustite se, ja nisam poput nasih, balkanskih vojnih generala, koji imaju dvesta kilograma viska, koji ne mogu da potrce deset metara, ili koji ce u ratu, sedeti u Beogradu, Zagrebu ili Sarajevu i vikati juuuurissss. Moj model su americki generali, koji izgledaju kao hrtovi, i koji se postave ispred svoje vojske i umesto poklica juuuurissss, vicu za mnom, vojsko moja. Dakle, samo napred Leonardo, ovo je prva analiza u 2025-oj godini, ko ce drugi da je napise umesto tebe, od tebe se to i ocekuje, neces valjda da lezis u krevetu, samo zato sto je tako udobnije.. Dakle, iako bih imao puno vaznijih stvari da radim 02.01. ja sam veoma pazljivo izabrao prvi predlog u Novoj Godini, a kao sto svi znamo, prvog poljubca, prvog samara i prvog orgazma se svi uvek secamo. Panathinaikos vs Virtus, Euroleague, jedinica (petak) Kao odgovoran kockar, morao sam da pronadjem stvarno najsigurniju jedinicu sa kojom bi skinuli mrak u prvom predlogu u Novoj Godini. Ako bismo gledali papir, ja stvarno ne bih mogao da pronadjem veci zicer u ovih nekoliko dana. Ne radi se samo o tome sto je Panathinaikos prvak Evrope, a Virtus pravi pravcati krs, nego ako gledate barem deset ukupnih parametara, oko ovog predloga ne bi trebalo uopste da se trosi tastatura. Sirina rostera, suvi kvalitet, deo sezone, situacije sa povredama, domaci teren, odnosi unutar timova, ambicije, stanje na papiru .... dakle, mislim da ne bih mogao da izaberem bolji predlog da skinemo mrak ili kako se kaze, da izgubimo nevinost u 2025-oj godini. Za ono sta se moze desiti na parketu, ne preuzimam odgovornost, ili bolje da se izrazim, ili uzmite, ili citajte poeziju. Uracunao sam cak i cinjenicu da je Virtus promenio trenera, da su na klupi postavili vojno lice, da se vec vide efekti novog trenera, ali da ga yebes, ovde ne moze nista da se predlozi osim jedinice, pod uslovom da se igra na papiru, a ne parketu. Partizan vs Maccabi, Euroleague, jedinica (petak), sada ili nikada vise E ovo je vec druga prica, ovde bi stvarno moglo lepo da se padne. Ovo ovde je klasicna kockarska prica o kvotama i pohlepi. Kada vidite ovu kvotu na Partizan kod kuce od 1,37, protiv jednog relativno loseg tima, vi ne mozete a da ne kazete sebi; ovo moram da uzmem, pa neka padnem ako treba, ili neka padnem, ali ce pasti i beogradska govna sa mnom. E zato se kaze "da kuca nikada ne gubi" i zato ja mislim da kada bismo dali ovaj nas Balkan bookmaker-ima, da bi ga oni sredili za jedno popodne. Ja mislim da nijedan kockar nema nikakvih sansi cak ni protiv seoskog bookmakera, a kamoli protiv ovih iz bet365. Kada je Partizan igrao u Beogradu protiv Panathinaikosa, prvaka Evrope, kvote su bile oko 1,91 na jedinicu i 1,86 na prvaka Evrope, pa ih je domacin potopio "iz poluvremena" sa laganih dvadeset razlike. Kada su igrali protiv Fenerbahcea, opet u Beogradu, kvota na jedinicu je bila 1,60 a dvojka 2,45 i opet je Partizan dobio "iz poluvremena", i opet lagano. Pre samo cetiri dana je Partizan igrao sa Cedevitom u Beogradu, kvota na jedinicu je bila 1,08 a Cedevita je "iz poluvremena" dosla do +14 poena razlike u cetvrtoj cetvrtini i izgubila prakticno dobijeni mec, jer su budale. Bookmakeri su izgubili svoju predvidjenu zaradu, samo zato sto su ovi iz Cedevite neopevane budale. Zapravo sam hteo da kazem, da bi (po meni, ili po mojoj proceni) ova jedinica na Partizan trebala da bude kvotirana sa 1,22-1,25, ali kladionice idu sa 1,37-1,40 iz sasvim opravdanih razloga, a to je da uzmu pare, ako mogu. Partizan je oborio pola sveta gubeci kod kuce od trulog Virtusa, Monaca, lose Barcellone i Armanija, da bi potom dobili Olympiacos i Panathinaikos kod kuce, te Zvezdu i Albu u gostima. Znaci da deluje da daju neke znakove zivota, da su (mozda) stabilizovali formu, i da bi sutra "morali" da dobiju Maccabi. Odmah da kazem, da bih uvek uhapsio svakog kockara koji napise da neko "mora" da pobedi. Ako je jedinica protiv Fenerbahcea bila kvotirana sa 1,60 onda je prosto nemoguce da jedinica protiv Maccabija bude 1,37-1,40. E sada dolaze bookmakeri. Oni znaju da Partizan nema roster za prvih 10-12 pozicija na tabeli, ni po sirini, ni po kvalitetu. Isto tako znaju, da vec na drugoj uzastopnoj utakmici, nijedan beli, a kamoli srpski igrac se nije upisao u strelce, ovaj put protiv Cedevite. To znaci da Obradovic igra samo sa suzenom rotacijom, i da belci u Partizanu sluze samo da daju iluziju vama na Forumu, a ne meni, odnosno ovakvima poput kolege @mesrine da se pecaju kao pastrmke kako je Partizan zdrav klub, a Srbija normalna zemlja. Maccabi je treci od nazad, imaju isto pobeda kao i truli Virtus, i samo dve pobede vise od najgore ekipe Euroleague ikada, Albe. Maccabi, zbog poznatih dogadjaja, igra Euroleague, samo iz dva razloga, da prodje vreme, odnosno rat, i zato sto se zovu Maccabi, ponos Israela. Znaci, vise putuju nego sto treniraju, nemaju domaci teren, nemaju nikakav finansijski interes, vec samo gubitke, rasprodali su pola tima, ali igraju jer su ponos Israela. Znaci, ne postoji nijedan, jedini razlog zasto bi kvota na jedinicu bila veca od 1,22-1,25. Ja mislim da bookmakeri svesno dizu kvotu, odnosno pristaju da izgube deo novca, ali bi da probaju da se obogate za jedan dan. Ja mislim da bookmakeri znaju da u ovakvom mecu sve zavisi od Partizana, a ne Maccabija, i da znaju da Partizan ne uliva poverenje, pa pristaju da se kockaju sa nama, procenjujuci da bi mogli dosta da izgube, ali i da se obogate za jedno vece. Alba i Maccabi igraju potpuno isto, uvek posteno i onoliko koliko mogu, znaju sta je njihova realnost, nemaju nikakav pritisak, ali i da razlika izmedju na primer Olympiacosa i njih, nije poput razlike izmedju Arsenala i Dinama. Mogao sam sve ovo da napisem i u dve recenice, ali sam hteo da kazem da su igraci Partizana koji su demolirali Panathinaikos i Olympiacos isti oni koji su pobedili Cedevitu samo zato jer su gosti budale, a to znaci da sutra sve zavisi od Partizana. Ne zaboravite da Obradovic igra sa sedam-osam crnaca, da ulazak u igru belca predstavlja incident i poruku za kolegu @mesrine i da ce u glavama tih crnaca utakmica protiv Maccabija biti jedna laka utakmica, na sta i bookmakeri racunaju. Sto se mene tice, ne verujem previse Partizanu, ali cu ih sutra testirati, sada i nikada vise. Partizan je zdrav klub isto toliko koliko je i Srbija zdrava zemlja, Partizan u Euroleague sluzi bas tome da predstavi tu iluziju, a to znaci da je svaka utakmica jedan veliki pritisak, gde poraz predstavlja nacionalnu tragediju. Da ne znamo da je predsednik Euroleague srbin, pomislili bismo da je nemoguce da neka ekipa ovoliko utakmica igra kod kuce, Barcellona, Armani, Olympiacos, Zalgiris, Panathinaikos, pa odmor kod Albe, pa Asvel kod kuce, pa gostovanje Efesu, pa Fenerbahce kod kuce, pa opet kod kuce Maccabi. Ako sutra izgube u sred Beograda, barem cemo znati na cemu smo, izgubicemo novac, ali ce i Partizan reci bye-bye doigravanju, sto takodje nije lose, ako vec moramo da izgubimo svoj novac. Partizan nakon ove utakmice sa Maccabijem, ide Panathinaikosu, pa Asvelu, pa Armaniju, pa im dolazi Paris i Zvezda. Ovu utakmicu Partizana bih uporedio sa utakmicom Dinama protiv Celtica u dvanaestom mesecu. Igras sa jednom ekipom poput Celtica ili Maccabija kod kuce, gde se pretpostavlja da barem moze da se igra protiv takvih protivnika, pa ako nisi u stanju to da dobijes, onda pobedu moras da trazis tamo gde uopste ne moze da se igra (protiv Arsenala u Londonu, ili Panathinaikosa u Atini). Arsenal vs Dinamo, Liga Prvaka, vise od jednog gola Arsenala Do utakmice je ostalo jos -20 dana, a meni deluje kao da se utakmica udaljuje, a ne priblizava, kao da vreme stoji, i nikada da dodje ova utakmica. Ja stvarno ne bih mogao da se setim kada me je neka utakmica punila ovolikim entuzijazmom, ali moram i da priznam da je poslednjih nekoliko meseci, zaista bilo ovakvih utakmica, bas stvorenih za mene, poput one reprezentacije Spanije protiv Srbije, pa reprezentacije BiH protiv Nemacke dva puta, i Holandije, pa ona Zvezdina protiv Barcellone i Intera, dakle svugde gde je bilo nasih. Ja zaista mislim da bi svaki odgovorni kockar morao da pocne vec sada sa "punjenjem" protiv Dinama, iako do meca ima jos - 20 dana, jer barem meni, deluje da skoro necemo imati jednu ovakvu utakmicu u ponudi. Meni svakako moze da se oduzme na objektivnosti, zbog poremecaja da mi se cini da je strana trava zelenija "od nase", ali hajde vas da vidimo, sta vi kazete. Da li engleska Premier League moze da se uporedjuje sa Hnl-om, da li Emirates Stadium moze da se poredi sa Maksimirom, da li vodjenje Arsenala moze da se poredi sa vodjenjem Dinama, da li Hrvatska moze da se poredi sa Engleskom, koliko je ovakvih utakmica u sezoni odigrao Dinamo, a koliko Arsenal, zasto je Arsenal zakucao ekserima Artetu za klupu, a zasto i na osnovu kojih kriterijuma su ovi majmuni iz Dinama procenili da je Cannavaro uopste trener, a kamoli najbolja opcija po njih. Ja mislim sa svaki odgovoran kockar mora najpre da rasproda svu imovinu, pa zatim da podigne kredit, i vec od juce pocne da uplacuje "nesto" iz ponude sa ovog meca, ali i da prihvati sam sa sobom da nema ljutnje, ako se padne, bas kao onda kada je ceo svet pao kada je Severna Makedonija dobila Italiju u sred Palerma. Mislim da ne bi smeli da mislimo na patriotizam, navijacku opredeljenost, emocije ili srce, vec samo na razum i interes, a to su: Arsenal pobedjuje u svim opcijama, svi overi do pedeset, svi handicapi do pedeset, Arsenal pobedjuje u golovima, kornerima, posedima, sutevima, trcanju, Arsenal daje prvi, drugi, pedesti gol na utakmici, Arsenal daje u prvom poluvremenu, Arsenal daje u drugom poluvremenu, Arsenal daje gol izmedju dva poluvremena, Raya ce dati gol iz igre, svi BetBuilderi, kartoni igraca Dinama, nesto iz ponude za autogol Dinama, mozda cak i da odigramo onu cuvenu opkladu kolege @Goksim od tacnog rezultata 2:0 na poluvremenu, pa zatim da ce mozda biti i neki penal na utakmici, ili da ce golman Arsenala dobiti upalu pluca na utakmici, ili da ce se igraci Dinama medjusobno sudariti na utakmici u overu 4,5, multigoal Arsenala 2-6 ili 3-6, a samo da kazem da je over 2,5 gola ekipe Arsenala kvotirano sa 1,61 dok sam ja vama predlozio vise od jednog po kvotici od 1,20 jer sam odgovoran. -
Od LeonardoDrugi · Objavljeno
I ja sam samo za live kladjenje. Prvo jer je 01.01. a drugo jer svaki euro mora da se cuva jos - 21 dan -
Od jansavc · Objavljeno
Pozz pored mog Hajduka, Arsenal mi je ekipa koju simpatiziram, danas bi cekao live, ovaj merino u vezi umjesto rici mi se ne svidza, onda igra mali nwaneri koji ima buducnost ali pitanje kako ce danas igrat, mislim da je najbolje pricekat 10min vidit stanje pa onda udarat, spojit sa kartonima:) -
Od mesrine · Objavljeno
Prvi glas foruma @LeonardoDrugi i ostali kolege, napada li se Arsenal jako ili cekamo stanje s terena, ili izbjegavamo u sirokom luku? Kakvih ste misljenja -
Od Goksim · Objavljeno
Tucak o novim pravilima: Ovo će biti vaterpolo kakav dosad nismo gledali HINA 15:56, 27. prosinca 2024. Foto: Igor Kralj/PIXSELL "MORAMO se što prije prilagoditi na nova pravila koja će sigurno dosta promijeniti vaterpolo", rekao je Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije koja se okupila u Zagrebu uoči nastupa na Svjetskom kupu u Bukureštu. Hrvatski vaterpolisti odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Mađarske u Zagrebu, u subotu od 18 sati, a taj će se dvoboj odigrati po novim, modificiranim pravilima vaterpolske igre. "Zanima me kako će sve to izgledati. Kraće je plivalište, kraće je vrijeme napada i vjerojatno će to, između ostaloga, donijeti i veći broj pogodaka. Na nama je da se što prije priviknemo na sve promjene u igri, a vjerujem da nećemo imati puno problema oko toga jer imamo polivalentne igrače u momčadi", rekao je Tucak pa dodao: "Igra će postati više fizička, bit će puno više kontakta, ali imamo igrače koji mogu odgovoriti svim tim zahtjevima. Sigurno je da će ovo biti vaterpolo koji dosad nismo imali prilike gledati." Krenulo je pomlađivanje Podsjetimo, Svjetski kup u Bukureštu se održava od 7. do 12. siječnja. "Ovo je naše prvo okupljanje nakon Olimpijskih igara. Ulazimo u novi ciklus, kadar je popunjen s novim, mladim igračima. Čeka nas i nastup na Svjetskom kupu u Bukureštu, turniru koji za nas nema veliki natjecateljski značaj jer smo već izborili nastup na Svjetskom prvenstvu", istaknuo je. "Svjetski kup će nam dobro doći da isprobamo nove igrače, da oni dobiju iskustvo i da se priviknu na reprezentaciju", komentirao je Tucak te se još jednom osvrnuo na budućnost hrvatske reprezentacije. "Pomlađivanje reprezentacije je krenulo. Postoji još krug igrača koji su nam vrlo zanimljivi, uvijek smo bili reprezentacija koja je otvarala vrata mladim igračima", zaključio je izbornik vaterpolske reprezentacije. Izvor: Index.hr
-
-
Teme
Recommended Posts