Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Četvrtak 24.10.2024. (Dnevna tema)

IzudinB

Recommended Posts

Europska liga

Četvrtak1.jpgČetvrtak2.jpg

DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Konferencijska liga

Četvrtak3.jpgČetvrtak4.jpg

DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 21.10. u 20:53 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Facebook stranica Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Fenerbahce - Manchester United - 3+ (1.72) bet365

Jedan od najzanimljivijih susreta ovog kola Europske lige bez sumnje će biti okršaj između Fenerbahcea i Manchester Uniteda. Jose Mourinho se suočava sa svojim bivšim klubom, s posebnim motivom nakon načina na koji je završila njegova druga era na Old Traffordu.

S druge strane, Erik Ten Hag također osjeća pritisak navijača zbog slabih rezultata. Unatoč osvajanju trofeja na kraju sezone 2023./2024., novi je početak bio daleko od očekivanja, sa samo tri pobjede u osam utakmica i negativnom gol razlikom od minus dva.

Na europskoj sceni, forma Uniteda je još zabrinjavajuća, s jednom pobjedom u devet utakmica. Nakon neriješenih rezultata protiv Twentea i Porta u prva dva kola Europske lige, nalaze se na 21. mjestu ljestvice.

Fenerbahce, iako bolje stoji na domaćem planu u odnosu na Manchester United, također se suočava s padom forme, unatoč euforiji nakon dolaska Josea Mourinha. Trenutno su četvrti na ljestvici turske Super lige, osam bodova iza Galatasaraya, ali s utakmicom manje. Očekivanja od Mourinhovog tima su visoka, a nastupi moraju biti bolji kako bi se uhvatio priključak u borbi za naslov.

Obje momčadi imaju mnogo toga za dokazati u ovom susretu, s potrebom za pobjedom kako bi smirile navijače. Dosadašnji međusobni susreti između Fenerbahcea i Manchester Uniteda bili su izjednačeni, s tri pobjede svake momčadi u šest susreta. Zanimljivo, nijedna utakmica nije završila remijem, a samo dvije su završile minimalnom razlikom.

Ozljede i izostanci

Fenerbahce je posebno pogođen ozljedama, a najnoviji udarac stigao je prošlog vikenda kada je lijevi bek Jayden Oosterwolde potrgao prednji križni ligament protiv Samsunspora. On se pridružuje Cengizu Underu, Ismailu Yükseku, Brightu Osayi-Samuelu i Irfanu Canu Egribayatu na listi ozljeda. Filip Kostić, Oguz Aydın, Bartug Elmaz i Levent Mercan nisu registrirani za nastupe u Europskoj ligi.

S druge strane, Manchester United također ima niz ozljeda. Leny Yoro se vratio treninzima, ali ostaje izvan kadra zajedno s Kobbiejem Mainoom, Harryjem Maguireom, Lukeom Shawom, Tyrellom Malacijom, Masonom Mountom i Tobyjem Collyerom. Casemiro će biti podvrgnut procjeni nakon što je izašao iz igre protiv Brentforda zbog ozljede lista.

Mogući početni sastav Fenerbahçea: Livaković; Djiku, Söyüncü, Becão, Müldür; Amrabat, Fred; Tadić, Szymański, Saint-Maximin; En-Nesyri

Mogući početni sastav Manchester Uniteda: Onana; Mazraoui, De Ligt, Martinez, Dalot; Ugarte, Casemiro; Garnacho, Eriksen, Rashford; Højlund

Iako Manchester United nije slavio u Istanbulu od 1996. godine, ove su sezone u pristojnoj formi na gostovanjima, s jednim porazom u pet utakmica. Oba tima bi mogla pronaći put do mreže, s obzirom na to da je United pokazao znakove oporavka u napadu protiv Brentforda.

Više od 2.5 gola po kvoti 1.72 čini se kao logičan izbor za ovu utakmicu, s obzirom da je četiri od posljednjih pet međusobnih susreta između ova dva tima završilo sa tri ili više golova.

Screenshot_51-1.jpg

(Koeficijenti 24.10. u 06:00 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

Real Madrid vs Crvena Zvezda, Euroleague, najava meca

Necu nista da predlozim za kladjenje, ali cu umreti ako jos jednom ne napisem kako je jedan seljak poput Hezonje uspeo da srusi nesto najbolje sto je ikada moglo da se vidi u evropskoj kosarci. Pre samo nekoliko dana sam sve ovo vec napisao, ali jednostavno ne mogu da izdrzim, mislim da cu umreti, ako opet ne ponovim kakva je Hezonja seljacina.

Uvod

Ko ima vise od dvanaest godina, sigurno zna da sampionska ekipa nije skup najboljih igraca, vec skup igraca koji najbolje funkcionisu zajedno. Ko ima vise od dvanaest godina verovatno se seca Psg-a, kada je polupismeni arapin odlucio da kupi Neymara Juniora, seljacinu iz Rosaria i spoji ih sa crncem sa periferije Parisa, pa nisu bili cak ni prvaci Francuske. Isto tako, ko ima vise od dvanaest godina, a da je barem nekada prosao pored skole, sigurno je cuo da su sve velike civilizacije bile srusene i nestale samo zbog pohlepe nekog cara, kralja ili ludaka na vlasti. Ko je, osim sto je prosao pored skole, nesto i cuo tamo, sigurno je cuo za Nerona koji je zapalio ceo Rim, a sto je bila najveca katastrofa u istoriji grada, a sve samo zato da bi na njegovim rusevinama sagradio "veci, bolji i lepsi grad". Neronu se nisu svidjali stari spomenici, uske i nepravilne ulice, te je odlucio da zapali ceo grad. Tu istorijsku katastrofu je ushiceno posmatrao sa jedne kule na periferiji Rima i divio se lepoti i velicini plamena.

Real Madrid

Kao sto je tada, a i sada, Rim bio jedan od najlepsih i najznacajnih gradova na svetu, tako je i Real Madrid vec nekoliko godina bio najbolje poslozen roster u istoriji evropske kosarke. Dakle, ne najbolji roster u istoriji kosarke, vec skup pojedinaca koji mogu najbolje da funkcionisu zajedno, a sve ovo sam vec sto puta napisao na Forumu, a napisacu i stoprvi put. U jednom trenutku, Real Madrid je imao cak petnaest od sesnaest igraca u rosteru koji su bili u Nba, gde nijedan od njih nije tamo ostavio nikakvog traga. 

Ja takodje imam vise od dvanaest godina, tako da ovde nije rec o tome da li neko navija za Real ili da li se nekome vise svidja Real ili Barcellona. Ovde se radi o kosarci, a ko voli kosarku, najlepsu sportsku igru na svetu, nije mogao da ne voli Real Madrid, jer se onakva timcina spoji na jednom mestu jednom ili nijednom u sto godina. Koliko je to tesko, mozete videti na primeru ManUtd, koji preko dvadeset godina ne moze da sastavi iole pristojan roster.

Kao i uvek, na zalost ovoga sveta, postoje i ljudi, odnosno stoka. Neron je bio mentalno poremecena licnost kojeg je narod potpuno legalno izabrao za svog vodju, jer narod uvek bira najgore, sto je posebna prica. Neron je pozeleo jos veci, bolji i lepsi grad od tadasnjeg Rima.

Hezonja mozda i nije mentalno poremecena licnost, mada je i to upitno, ali je seljacina. On je pozeleo jos veci, bolji i lepsi Real Madrid, ali je po njemu to moguce samo ako on bude nosioc igre. Prosle godine se Real Madrid prosetao kroz spansku ligu, prosetao se kroz regularni deo Euroleague, lagano u polufinalu FinalFoura izbacio Olympiacos, u Finalu vodili 14 razlike protiv Panathinaikosa, pri tome im dali 56 poena za poluvreme, i onda ih stao sut. Direktni krivac za to izgubljeno Finale je bio, ko bi drugi, nego najveca seljacina u tom savrsenstvu zvanom Real Madrid, a seljacina se zove Mario Hezonja. Pa poslusajte njegove reci nakon izgubljenog Finala: "... ja sam najveci krivac za ovo izgubljeno Finale ... sramim se sam sebe ... danas sam sam izgubio utakmicu ... nisam nista mogao pogoditi na celom turniru ... jako mi je krivo sto nista nisam ucinio za svoju ekipu ..." 

Za one koji nisu gledali veliko Finale Euroleague, Hezonja je dao osam poena za 32 minuta igre.

I takav jedan seljak je prvi pozeleo da ode iz Real Madrida, jer nije bio zadovoljan da deli minute sa ostalima, tokom leta pravio cirkus uslovljavajuci svoj ostanak, a nakon sto mu je Real Madrid ponudio petogodisnji ugovor, na kraju ostao i time srusio najbolji tim u istoriji evropske kosarke. 

Bas kao sto je Neron u samo jednom danu zapalio najlepsi grad na svetu, i u tome uzivao i divio se sebi kako je ucinio veliko delo, tako je i ova seljacina sjebala najbolji evropski klub. Real Madrid je zaredjao poraze na samom pocetku sezone, uopste ne lice na sebe, ali se seljacina ni na tome nije zaustavila, nastavio je da rusi i dalje. Za poraze je javno optuzio trenera koji pravi previse izmena, sto ako imate vise od dvanaest godina znaci da seljacina uopste ne bi trebalo da izlazi iz igre.

Crvena Zvezda

Crvena Zvezda uopste nema los tim, cak bih rekao da su konacno pogodili sa rosterom, sto je jednom moralo da se desi, s'obzirom da su potrosili sto miliona poslednjih godina, a da od njih nista nije bilo, osim brukanja. Crvena Zvezda je kao kada seljak iz Srbije skine opanke i dodje u veliki grad. Skinuo je opanke, ali je seljak uvek seljak. Nema nikakve dileme da Crvena Zvezda ima odlican roster, da odlicno igraju, ali i da u svojim redovima imaju Teodosica koji bi veoma lako mogao sve to da srusi, bas kao i Hezonja sto je srusio veliki Real Madrid. Crvena Zvezda je kao pravi seljacki klub, u jednom casu kosarke demolirala Fenerbahce u sred Istanbula, spustivsi ih na 57 poena, koliko je Real Madrid dao Panathinaikosu za samo jedno poluvreme, ali su kao pravi seljacka ekipa, odmah nakon toga izgubili vec dobijenu utakmicu protiv Barcellone u Beogradu.

Predlog za kladjenje

Neka svako odigra na svoju odgovornost sta misli da je najbolje, moj predlog je da veliki Real Madrid otpusti Hezonju i posalje ga u Cedevitu. Dok jos ima vremena. Mozda ce mu pasti na pamet i da zapali Real Madrid, kada ga je vec srusio

Zalgiris vs Maccabi, Euroleague, (teorijski) jedinica

Problem  sa kladjenjem je u tome sto mi pripremamo predloge teorijski. Najpre odlucite da ne spavate nocu, pa analizirate rostere, formu ili trenutke u kojima se klubovi nalaze, pa nakon toga proverite da li ima povredjenih igraca, pa proverite vremensku prognozu, pa ovo pa ono ... i tek onda objavite (teorijski) predlog za kladjenje.

A onda igraci izadju na teren ...  a vama ostaje samo da se pomolite Bogu, iako ne postoji, jer na desavanja na terenu, ne mozete da uticete. Na utakmici Armani Milano vs Zalgiris, Armani je vodio tri cetvrtine, prvu cetvrtinu je dobio 24:17, drugu 25:14, trecu je odigrao nereseno 17:17, dakle nakon tri cetvrtine su vodili 66:48 i na kraju izgubili. Zalgiris je u toj poslednjoj cetvrtini ubacio 37 poena Armaniju, sto je za one koji ne prate kosarku, kao kada bi neka ekipa u fudbalu u drugom poluvremenu dala sedam golova. Sada me mrzi da se secam, koliko je u jednom trenutku Armani vodio, mislim da je bilo preko 25 poena razlike, ali znam da je pobeda Zalgirisa jedan od Top pet preokreta u istoriji Euroleague. 

Teorije kazu da bi samo seljacke ekipe mogle nakon onakvog preokreta, prvu narednu utakmicu, pa jos kod kuce, da izgube. 

Zalgiris

Mislim da Zalgiris ima "onako" ekipu, sasvim pristojan roster, ali i da barem osam ekipa u Euroleague ima bolji roster od njih. I pored toga, mislim da ce Zalgiris biti jedno od prijatnijih iznenadjenja ove sezone, a da se u Kaunasu niko nece naigrati, odnosno ako neko misli tamo da pobedi, morace do pobede da dodje uz porodjajne muke. Mislim da se kod Zalgirisa poklopilo da u pravom trenutku po njih, na njihovu klupu dodje idealan trener po njih. Isto tako mislim i da je Zalgiris idealna sredina za Trinchierija. Po meni, Zalgiris bi morao da ima bolju sezonu od prethodne, a isto tako mislim da bi danas veoma lako mogla da dodje jedinica na ovom mecu.

Maccabi

Maccabi je nesto skuplja verzija beogradskih govana, sto znaci da svake godine odvoje odredjenu kolicinu novca, skupe grupu gradjana na jednom mestu, pa ako se uklope, onda je ok, a ako se ne uklope, probacemo sledece sezone. Razlika je samo u tome sto vlasnik Maccabija daje svoj novac, dok beogradska govna trose novac koji nije njihov, a sve zbog ludila jednog coveka. Maccabi vec drugu sezonu igra svoje utakmice u Beogradu, sto znaci da su samo na gubitku. Prakticno samo dvoranu koriste besplatno, dok sve ostalo placaju. Boravak u Beogradu, putovanja do Beograda ... sve troskove u vezi sa neigranjem kod kuce ... a da pri tome nemaju nikakvih prihoda jer igraju bez gledalaca. To znaci da ce svaki normalni vlasnik kluba koji ulaze svoj novac gledati da ne baca svoj novac, ako ne mora. Ovaj Maccabi je znacajno smanjio budzet, dozvolili su da im odu najbolji igraci, a ovu sezonu igraju samo da prodje vreme, i da se rat sto pre zavrsi, da bi mogli da se vrate u Tel Aviv. 

Predlog za kladjenje

Kada bi se kladili samo na ono na sta mozemo da uticemo, a to je znanje ili procena, ovde bi veceras trebalo da dodje jedinica kao kuca. Na zalost, postoje i stvari na koje ne moze da se utice, kao kada Juventus ne postigne gol Empoliju, kada na utakmici Bayern vs Leverkusen ne prodje over 2,5 gola, a na poluvremenu bude rezultat 1:1, kada Crvena Zvezda u sred Istanbula odigra svoju najbolju utakmicu u istoriji kluba, a Fenerbahce najgoru, ili kada Arsenal da vise od jednog gola kome hoce, a Shakhtaru jedva ugura jedan.

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use