Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Četvrtak 10.10.2024. (Dnevna tema)

IzudinB

Recommended Posts

Liga nacija

Četvrtak1.jpgČetvrtak2.jpgČetvrtak3.jpgČetvrtak4.jpg

LIGA NACIJA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 7.10. u 00:08 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Facebook stranica Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Predlozi za kladjenje samo za kolege koji imaju otvoren racun kod velikog bet365

Efes vs Fenerbahce, Euroleague, klizni handicap na Fenerbahce+11,5 kvota 1,18

Bosna i Hercegovina vs Nemacka, Liga Nacija, dvojka, kvota 1,27 (sutra)

Ukupna kvota 1,50

I dalje mislim da se uopste ne treba kladiti u prvih pet kola Euroleague, ali isto tako mislim da bi bilo sta moralo da se vezuje sa ovom dvojkom na nemce, cak i u ovako slaboj ponudi. 

Efes vs Fenerbahce (handicap plus 11,5 na goste)

Cim sam izabrao predlog iz jednog teskog turskog derby meca, pa jos na goste, znaci da moramo bilo sta da vezujemo sa nemcima, samo da se vezuje, pa makar i pali. Za Efes mislim da ima sasvim dobru ekipu, ali i da su oni vec drugu godinu na kraju jednog velikog ciklusa, i da u svaku sezonu Euroleague ulaze sa time da sastave dobar roster, ali i da nemaju nikakve sanse da odu na FinalFour. Sa druge strane, mislim da je Fenerbahce, vec trecu sezonu u sred jednog velikog ciklusa, gde iz godine u godinu rastu, i gde ih po meni, vidim kao sigurne ucesnike FinalFoura. Mislim da svakoj ekipi koja u sezoni pobedi Fenerbahce kod kuce u sred Istanbula, treba reci "svaka cast", a za njihove igre na strani treba ici od utakmice do utakmice. Mislim da ce Fenerbahce kod kuce imati jedan ili nijedan poraz ove sezone, dok ce na strani biti moguce da budu potopljeni velikom razlikom, samo ako se raspadnu tokom utakmice, pa svi odigraju skandalozno, a da ce to biti jako retko.

Problem sa danasnjom analizom jeste sto se igra turski derby, sto je tek drugo kolo, i sto svakako nesto treba da mi se oduzme u analizi na objektivnosti, jer je Fenerbahce ove sezone sastavljen kao da su ga sastavljali za mene. Oni su ekipa bas kao stvorena za mene, popunjeni na svim pozicijama, cvrsti, jaki, gotovo bez rezervnih igraca, sa gotovo tri potpuno ravnopravne petorke. Mislim da su na svim pozicijama jaci od Efesa, da su u boljem trenutku u razvoju kluba od Efesa, da imaju boljeg trenera od Efesa, da imaju vecu disciplinu u igri od Efesa, ali isto tako mislim da sve to nista ne znaci u vecerasnjem mecu. Obe ekipe su u prvom kolu pobedile, Fenerbahce kod kuce odlicni Olympiacos, dok je Efes dobio u gostima Virtus. Obe ekipe su pobedile i u turskom prvenstvu, Fenerbahce se mucio kod kuce sa nekim krsem od tima, dok je Efes razvalio takodje krs od tima sa 40 razlike.

Ovo je svakako tezak mec za prognoziranje, sto svakako govore i kvote od 1,80 na domacina i 2,05 na goste, ali isto tako i jednom u sto godina sveta Nemacka igra sa Bosnom, a i ponuda za ovaj medjuweekend je ocajna, pa moramo nesto i da igramo. 

Moj predlog je da u jednom teskom mecu Fenerbahce (mozda) nece biti potopljen, ili mozda i hoce, ali ce za to morati da se desi barem pet-sest stvari na mecu, u sta ne verujem. Uvek bih radije igrao na Crvenu Zvezdu u srpskom lopovskom prvenstvu, ali je problem sto iz slabe ponude treba da izaberemo najmanje los predlog za kladjenje

Bosna i Hercegovina vs Nemacka, Liga Nacija (sutra)

Hej kolega @furyshaa

Ti si nasao da se ljutis na nas i Forum bas sada, jedan dan pred ovu utakmicu. Gledaj barem danas da sve zaboravis, i da resis moj problem. Na ovom mecu cekam dvojku za sto miliona, a sa ovom dvojkom sam vezivao cak i zenske fudbalske utakmice. Ako dodje X, nereseni ishod na ovoj utakmici, ispasce da sam se kladio za burek i jogurt, a ako dodje jedinica proglasicemo sto dana zalosti na ovom smesnom Forumu. Ti treba da resis moj problem tako sto ces me ubediti da ce doci dvojka na ovom mecu, i da bih mogao da pocnem i da spavam malo nocu, posto cu poludeti od ovog meca dok ne pocne. 

Najbolje ces me ubediti ako pokazes na Forumu sve screenshotove uplata na dvojku na ovom mecu, ili ako ovu dvojku postavis kao svoj predlog u svetoj Poslednjoj Sansi, ili ako dovoljno uverljivo pljujes po reprezentaciji svoje zemlje. Tebi najvise verujem na Forumu, jer ti nisi kao ostale kolege. Ti si jedan od retkih kolega koji je operisan od patriotizma, i koji shvata da nismo na patriotskom vec kladionicarskom Forumu. 

Razlika izmedju tebe i ostalih kolega sa Foruma, jeste u tome, sto ako pitas kolege iz Hrvatske, da li je tacno da je Dinamo izgubio sa 2:9 od Bayerna, oni bi rekli da nije. Ako bi ih pitao da li je tacno da je Dinamo septicka jama i da li bi trebalo zatvoriti Ligu Prvaka da bogati igraju samo izmedju sebe, oni bi rekli da nije i da Ligu Prvaka ne bi trebalo zatvoriti. Da pitas kolege iz Srbije, da li je Crvena Zvezda otrovan klub, a reprezentacija Srbije najgora reprezentacija na svetu, oni bi rekli da nije tacno ni jedno ni drugo.

Tebe sam zapamtio na Forumu po tome, sto niko na Forumu nije u stanju da tako lepo pljuje po svojoj reprezentaciji, zapravo niko kao ti nije u stanju da napise istinu kao ti. Secam se onog remek-dela od analize kada je Bosna i Hercegovina docekala u sred Bosne reprezentaciju Ukrajine, cak i povela na utakmici, pa na kraju izgubila.

Od tebe ocekujemo mnogo. Ocekujemo da zaboravis na ljutnju i da budes koristan po Forum. Ocekujemo da se dobro pripremis, kao i uvek, i sutra nas ubedis da mozemo da spavamo kao bebe pred ovaj mec. Ocekujemo da nam napises sve, cak i kakva je trava na terenu u Zenici, a vremenska prognoza za sutra se podrazumeva. Budi koristan po Forum, nemoj da se vise ljutis na nas i Forum, nisi ni ti Papa Francesco, a ni Forum nije u Svedskoj.

Meni je samo vazno da napises da li ce igrati Musiala, i da li ce ga cuvati Sead Kolasinac, i da li ce biti nemaca u nemackoj reprezentaciji, to mi je najvaznije.

Barcellona vs Aalborg, Liga Prvaka, rukomet, jedinica, kvota 1,13

Bosna i Hercegovina vs Nemacka, dvojka, kvota 1,27

Ukupna kvota 1,43

O rukometu znam samo za koliko se lopti igra. Ovo je predlog jedne neznalice koju sam upoznao preko drustvenih mreza. Samo sam ga pitao "daj mi jednu najsigurniju jedinicu iz rukometa po bilo kojoj kvoti", posto jedino jos utakmice iz rukometa nisam vezivao sa Nemackom, pa bi to bila i analiza.

Pozz momci!

Zanima me da li netko od vas zna neku kladaru gdje ima Pool. Trenutno se igra jedan turnir u glavnom gradu Vijetnama,ali nema nigdje u ponudi,koliko vidim.

Obično bude završnica na bet365,ali ne shvatljivo mi je da nema biljara u ponudi,baš nigdje.Ne znam u čemu je fora :) .

Unaprijed zahvaljujem! :) 

Btw...

Triple:

C.Alcaraz  1,08

Veszprem 1,20

Panathinaikos (koš)  1,18

@1,53  5/10 bet365

tiket.png.72e6fa87ffdf73134de4bb6a3d8f5144.png

Edit: Lost :(

(Koeficijenti 10.10.2024.g. u 10:01 CET)

Koeficijenti su podložni promjenama

Što se tiče utakmice između Njemačke i Bosne i Hercegovine, u mojim očima to je utakmica koju ti Bog pokloni sa neba. Utakmica poput one između Bosne i Nizozemske o kojoj ćemo reći par stvari i kasnije. Ali isto tako, Bog ti pokloni i utakmicu Dortmunda u zadnjem kolu protiv Mainza kojem ne treba apsolutno ništa, da prekinu taj niz Bayerna i oni odigraju 2:2 iako su gubili 2:0 i do boda došli u zadnjim minutama utakmice. Tako da, što se tiče fudbala i kockanja, ništa tu nije sigurno ma koliko izgledalo.

Kada je tek izašla kvota na ovaj meč, tačnije kad sam ja vidio, bila je 1.40 i ovo sam uzimao oberučke. Vezao sam sa svim mogućim od prošlog vikenda i čekam neke zaista lijepe dobitke u vezi ove utakmice. Lično, po meni, tečaj 1.40 na ekipu Njemačke protiv Bosne i Hercegovine je nešto što samo lud ne bih uzeo. I da, ukoliko mi se pruži prilika, u 15:00 pokušati ću biti prvi koji će uzeti ovu dvicu po tečaju koji god se bude nudio u tom trenutku.

Eh sada, onaj zanimljiviji dio. O Njemačkoj neću uopšte da pišem jer nisam dovoljno upućen u stanje države onako kako zaista jeste pa ne bi bilo fer niti da hvalim niti da kudim. Ono što ću reći jeste da je Njemačka na prethodnom Euru ispada u četvrtfinalu od kasnijeg prvaka Španije iako je bilo nekih diskutabilnih odluka u tom susretu. Meni je Njemačka bila glavni favorit i mišljenja sam da su nakon nekih težih vremena opet sastavili ekipu koja će se boriti za titule Europe i svijeta.

Ono što vam tačno mogu reći jeste stanje u Bosni i Hercegovini.

Stanje u državi seže unazad 30 godina gdje je negdje neko za zelenim stolom odlučio da je najbolje da država od 3 miliona stanovnika ima 3 predsjednika. Da stvar bude gora, uređenje države ide na to da je podjeljena na Federaciju BiH i Republiku Srpsku i Distrik Brčko, naravno. Federacija se dalje dijeli na 10 kantona koje se dalje dijele na 79 općina. Što se zakona tiče, tu imamo Parlament FBiH koji ima Predstavniči dom i Dom naroda a izvršnu vlast čine predsjednik i dva podpredsjednika kao i vlada FBiH. Sa druge strane Republika Srpska se dijeli na regije Banja Luke, Bijeljine, Trebinja, Pala i Doboja a te regije se dijele na 62 općine. Tu imamo Narodnu skupštinu i Vijeće naroda. Predsjednik, dva podpredsjednika i Vlada RS-a.

E sada zamislite jednu državu, od 3 miliona stanovnika, šačica jada, da ima ovakvo uređenje. Pa samo Beograd, kao grad ima polovicu tog stanovništva a da ne spominjemo gradove poput Istanbula sa 15 miliona stanovnika, Londona sa 13 miliona, Pariza sa 11 miliona, a pogotovo da ne spominjemo Tokio sa skoro 40 miliona ili slične svjetske metropole.

Zamislite vi da imate državni nivo, federalni nivo, kantonalni nivo, općinski nivo i da na svakom nivou imate ministre i kojekakve baje koje se pitaju za nešto. E sada zamislite da u državi od 3 miliona stanovnika imate 168 političkih subjekata sa 26.000 kandidata. I naravno, Bosna i Hercegovina je rekorder u Evropi sa brojem političara po broju stanovnika.

E sada, da sve ne bude kako je ovaj usrao situaciju ili onaj, moje mišljenje je da je narod u Bosni i Hercegovini jedna velika stoka i ološ koju treba udarati svakog Božijeg dana. Čast izuzecima ali tako je. Zamislite jedno Trnovo, to je općina u Bosni i Hercegovini, blizu Sarajeva. Općina Trnovo ima 1500 stanovnika, ako i toliko. Aktuelni načelnik Ibro Berilo se trenutno nalazi u pritvoru zbog pranja novca i zloupotrebe položaja. Da stvar bude gora, Ibro Berilo iz te male općine, trenutno je među bogatijim političarima u BiH. O kakvom političaru je riječ najbolje će vam opisati sljedeći dio:

"U svojoj političkoj karijeri je od 1978. do 1985. godine bio član Saveza komunista, zatim od 1992. do 2002. godine član SDA. Od 2004. do 2011. godine je bio član Stranke za BiH, od 2012. do 2016. godine bio je član SDP-a da bi 2016. godine ponovo postao član Stranke demokratske akcije (SDA)."

Kako je u Bosni i Hercegovini politički puhalo, tako se on prilagođavao.

Zašto je on bitan? Kao što sam rekao, u pritvoru je zbog pranja novca, zloupotrebe vlasti a njegova imovina i novci će tek biti ispitani. Kao takva osoba, osoba koja je u pritvoru, osoba o kojoj se pisalo u medijima, on se ponovo prijavio za načelnika općine a država Bosna o kakvoj mi ovdje pričamo, dala mu je pravo da izađe na izbore iako je u pritvoru i vodi se slučaj protiv njega. I naravno, pomeo je konkurenciju sa čini mi se 4x više glasova.

E pa ljudi moji, nije ni do države niti do onih koji je vodi nego do krezubog naroda koji živi u njoj. Žalosno je to da se nakon svih mogućnosti u svijetu, tehnologija napreduje, medicina napreduje, istražuje se svemir a mi gledamo ko se kako zove i ko je koje vjere i da li, o Bože dragi, ide u džamiju petkom.

Moja majka i njena komplet kuća (9 ljudi živi u toj kući) svi glasaju za SDA jer znate zašto? Zato što Bakir kada izađe na skup, skup počne sa Eselamu alejkum. I ne, ne šalim se.

I kako išta da u državi kao što je ta, ide naprijed? Znate kako, da bi auto išlo naprijed, sva 4 točka moraju da se vrte naprijed jer ako samo jedan zaglavi, ili ćeš završiti u jarku ili na krovu. E Bosna vam je država sa preko 1000 točkova i 98% njih ne ide naprijed. Niti pomišljaju.

I naravno, u državi kao što je ta, ako bošnjaci dobiju Telekom, onda će srbi dobiti centralnu banku. Ako hrvati dobiju autoput, onda će srbi sportske saveze. Ako srbi sigurnosnu agenciju, bošnjaci će nešto, hrvati će nešto. I sve se opstruira da slučajno ne bi bilo pomaka jer ako dođe do pomaka, onda se neće moći toliko krasti. I kome je to zaista cilj?

A da ne pričamo o predsjedništvu sa 3 predsjednika, hrvat, srbin i bošnjak gdje će se odluke uvijek rušiti ma koliko bile dobre za državu jer pobogu, uvijek će jedan biti protiv toga jer ugrožava njegovu nacionalnu stranu.

Najbolji primjer se desio prije par dana kada su obilne kiše, poplave, bujica zadesile jug zemlje, posebice Jablanicu gdje je preko 20 ljudi izgubilo živote da bi prve riječi obraćanja politike bile "Mi nismo zakazali, zakazala je vlast prije nas". Pa kako vas nije stid i sram?

I uz sve ovo, da vas ja pitam, kako išta da ide na bolje? Kako bilo šta da napreduje? O kakvom sportu da mi pričamo?

Želim odmah da kažem, uvijek se desi neki izuzetak poput male Lane Pudar.

Sada ćemo malo preći na sport. Fudbalski savez Bosne i Hercegovine vodi Vico Željković, ujak Milorada Dodika. Mislim da sam vam sa ovim sve rekao. U reprezentaciji naravno mora biti zastupljena svaka vjera po odgovarajućem procentu. Menadžeri su ti koji se pitaju i reprezentacija služi u velikoj mjeri za prodavanje igrača. Ali prodavanje igrača u Francusku drugu ligu ili Njemačku treću. Bosna i Hercegovina je u posljednje 4 godine trenera mijenjala čak 7x. Krajem 2019. godine otišao je Robert Prosinečki, Dušan Bajević je otišao 2020., Ivajlo Petev 2022., Faruk Hadžibegić 2023., Meho Kodro 2023., Savo Milošević 2024. i evo sada, na klupi Bosne i Hercegovine sjedi čovjek koji nema dana radnog staža kao trener, Sergej Barbarez. 18 pobjeda, 17 nerješeno i 30 poraza sa posljednjih 7 trenera. Ako izbacimo Roberta Prosinečkog, u posljednjih 6 trenerskih mandata imamo 9 pobjeda, 11 nerješeno i 23 poraza.

I sve to na stranu, mene zanima ko je i po kojoj osnovi odlučio da je dobra opcija reprezentaciju dati u ruke osobi koja nikada nije vodila niti neku općinsku ekipu u nekoj zvaničnoj utakmici? Ko je to bio toliko mudar i pronicljiv da poziciju direktora reprezentacije dadne Emiru Spahiću, također osobi koja nije vodila stoku u štalu a kamoli šta više?

Sergej Barbarez je osoba koja je prokockala sve i došla da uzme love na ime koje je nekada bila.

Što se tiče reprezentacije, kadra i ostalog, ponovit ću se ali najbolje je to opisao Senad Lulić (možda nije kvalitetom bio najbolji ali uvijek je igrao maksimalno borbeno): "Kod nas je reprezentacija kao da dođeš malo na odmor. Jedeš kolače, porodica, pokloni... onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas".

Kakav sklop igrača ima Bosna i Hercegovina najbolje opisuje mladi Anel Ahmedhodzic koji je bio predstavljen kao vođa nove reprezentacije ali se ispostavi da je taj vođa neko ko će na mig djevojke jer je neko popljuvao na instagramu, okrenuti leđa reprezentaciji i odbijati pozive selektora kao i direktora reprezentacije da bi nakon par dana izašao u javnost kako više neće igrati za reprezentaciju i da su svi krivi osim njega koji je žrtva.

Mladi Dedić, igrač Salzburga, iole pristojan igrač, povrijeđen.

Burnić, Bašić, Gazibegović, Barišić, Katić, Šarić, Tahirović, Huseinbašić, Gigović, Bajraktarević, Krunić i slični, samo su neka od imena koja će nastupiti protiv njemačke reprezentacije za koje vjerovatno nikada niste čuli a realno, da ih ovdje nisam napisao, ne biste čuli ni u budućnosti. Možda iznimka Krunića i Tahirovića ali kakav su tip igrača dovoljno govori karijera Krunića koji je od Milana preko Fenerbahcea došao do Zvezde sada kada bi trebao biti najizgrađeniji kao igrač.

Igrače poput Džeke (realno, kakvi smo i šta smo, treba ustati kada se kaže Džeko), Bičakčića ili Kolašinca neću da spominjem jer realno ta 3 igrača skupa imaju 103 godine.

Sa druge strane imamo Undava koji je prošlu sezonu Stuttgart odveo u ligu prvaka sa 18 golova i 9 asistencija u Bundesligi. Wirtza koji je bio pokretač Leverkusena koji je ostvario sezonu o kojoj svi sve znamo. Andrich, Kimmich, Tah, Rudiger, Pavlović, Fuhrich a reprezentaciji se priključio i Serge Gnabry.

U posljednjih 8 susreta, Bosna i Hercegovina ima 7 poraza i nerješeno.

Gubili su 5:0 od Portugala, 3:0 od Engleske, 1:0 od Italije, 5:2 od Nizozemske a da ne bude da su ih trpale samo jake zemlje svijeta, 4:1 su izgubili od Luksemburga, 2:1 od Slovačke, 2:1 od Ukrajine.

U posljednjih 14 susreta Bosna i Hercegovina ima samo 2 pobjede i to obje protiv ekipe Lihtenštajna, 2:1 i 2:0. U tom periodu dobila ih je i Slovačka 2:0, 3:0 Portugal, 2:0 Luksemburg, 1:0 Island.

U medijima ćete čitati o podvigu Bosne protiv Mađara u zadnjoj utakmici gdje smo odigrali 0:0 ali ruku na srce, 3 smo trebali primiti i sreća je jedino što nas je izvuklo u tom susretu. Sreća i neki bolikurac Mađara.

Njemci su utrpali 5 Mađarima iako su mogli koliko su htjeli te u zadnjem kolu 2:2 sa Nizozemskom iako sam mišljenja da su bili bolja reprezentacija.

Najogledniji primjer snage Bosne i Hercegovine je utakmica sa Nizozemskom gdje je sve bilo potaman dok Nizozemska nije htjela da zabije pogodak. Onog krenutka kada Nizozemska ubrza igru, Bosna i Hercegovina se raspadne. A kako i ne bi kad ti tri glavna igrača skupa imaju 103 godine.

E sada zamislite kako će proći Bosna i Hercegovina kada Wirtz, Gnabry i društvo ubrzaju igru jer meni lično, po kvaliteti, Njemačka je bolja ekipa od Nizozemske.

Prije, ali prije svega ovoga, kada bi dolazio Portugal, Belgija ili neka jača ekipa, po svim medijima se vodila priča o pobjedi, o načinu igre, o kalkulacijama dok sada, da mi ne ovisi malo bogatsvo o ovoj utakmici, vjerovatno ne bih ni znao da se ista igra.

Mislim da Bosna i Hercegovina niti na jedan jedini način ne može parirati ekipi Njemačke jer realno, sve ovo što se dešava u državi pa i oko same reprezentacije, sve je to uveliko truhlo i nama kao državi je potreban jedan veliki restart, da se krene ne od nule već iz minusa da bi se bilo šta sredilo a dok god se situacije krpe nekim gorim i nekvalitetnijim rješenjima, nema od te priče ništa. Dok god menadžeri guraju igrače i dok god korupcija i vjera određuju ko će igrati a ko voditi igru, od te priče nema ništa. Možete vi da volite, da bodrite, da se nadate ali čim euforija splasne i razum progleda, vidite da tu nema niti kvaliteta a Bogme ni neke želje za napretkom.

Real Madrid vs Partizan, Euroleague, pokusaj "hvatanja" dva znaka u jednom mecu, i vezivanje sa dvojkom na nemce, sve dok ne poludimo od tog meca (samo za kolege koji igraju kod bet365)

Ko je od kolega sa Foruma gledao prosle sezone Real Madrid, neka dobro zapamti onaj roster. Onakav roster na jednom mestu se nikada vise nece sastaviti, jer je to prosto nemoguce. 

Real Madrid je prosle sezone u Spaniji osvojio sve sto je igrao, dakle Superkup, domace prvenstvo i spanski Kup, prosetao se kroz regularni deo Euroleague, igrao veliko Finale Euroleague, vodio u prvoj cetvrtini velikog Finala sa jedanest poena razlike, vodio na poluvremenu pet poena razlike, u velikom Finalu dao protivniku, neverovatnih 54 poena u prvom poluvremenu, i onda ih stao sut, i na kraju, cele sezone ziveli od suta, ali i umrli od suta kada je bilo najvaznije. 

Dati protivniku 54 poena za poluvreme, u jednom onako velikom Finalu, je kao kada bi u Finalu Lige Prvaka neko na poluvremenu vodio sa 7:0 a da protivnik u Finalu nije Dinamo iz Zagreba. Ne znam da li je neverovatnije dati protivniku 54 poena u jednom poluvremenu, ili je jos neverovatnije dati u trecoj cetvrtini tuznih sedam poena i onako izgubiti Finale.

Ono sto je sigurno, jeste da onakav roster nikada vise necemo videti u svojim zivotima, iako je Real Madrid promenio prakticno samo tri ili cetiri igraca od kojih niko nije bio starter. Ovogodisnji roster Real Madrida bih uporedio sa kafanom, u kojoj je vlasnik kafane dozvolio najboljem konobaru da postane sef sale, a to se ne radi cak ni u seoskim kafanama. Proslogodisnji roster Real Madrida je bio savrsen spoj nesavrsenih igraca, koji su se poslozili u jednom rosteru, tada i nikada vise. Real Madrid je imao tri ili cetiri petorke od kojih je svaka mogla da igra sa bilo kime. Potencijalna mina onakvog rostera je bilo moguce nezadovoljstvo svih igraca, jer su u onakvoj timcini vise sedeli na klupi nego igrali, dok bi u bilo kojoj ekipi igrali dok ne padnu u nesvest. 

Kao sto to uvek biva u zivotu, savrsenstvo na jednom mestu je srusio, ko bi drugi nego balkanac, Hezonja, koji je prvi ispoljio nezadovoljstvo malom minutazom, a zapravo je imao najmanje prava da se zali. A onda su i ostali pozeleli da odu, pa kada su i otisli, Hezonja je promenio odluku, jer je seljak. Hezonja je klasican primer kosarkaskog invalida, sta znaci biti jednostran igrac, i sta znaci nemati mozga u odabiru puta svoje dalje karijere. Ako neko od kolega sa Foruma ima sina, a voleo bi da mu sin igra kosarku jednoga dana, onda treba da mu pokazete Hezonju kako treba da izgleda savrseno telo modernog kosarkasa. Dakle, njegova pozicija u igri plus telesne karakteristike = savrseni kosarkas na poziciji tri, eventualno cetiri. Ali sta mu to vredi, kada osim savrsenog tela i savrsenog suta, nema nista drugo, sta mu to vredi, kada nista drugo ne zna. Telo savrseno, sut savrsen, u stanju je da ubacuje sa deset metara, ali sta mu to vredi kada je sve ostalo na nuli, ili ispod nule. Odbrana ispod svakog nivoa, igra ledjima jos gora, dribling ni ne postoji, a igra uz kontakt nepostojeca. I bas takav, od svih ostalih igraca iz rostera Real Madrida je prvi pozeleo da ode, jer je mislio da zasluzuje vise.

Real Madrid je promenio samo tri ili cetiri igraca koji uopste nisu bili nosioci ili prva opcija, i pri tome doveli sasvim pristojne zamene, ali uopste nisu ni svesni sta su uradili, a to je da su dozvolili konobarima da postanu sefovi sale. Od toga da Musa i Hezonja budu samo jedna od ubilackih solucija savrsenog tima (konobari u sali), dozvolili su da im oni budu prve opcije (sefovi sale).

Posto samo kladionice vise znaju od mene o kosarci, a i to je upitno, nakon samo tri ili cetiri promene u onako savrsenom rosteru, kladionice vec na pocetku sezone Euroleague, Real Madrid vise nisu stavili cak ni medju prva dva favorita za osvajanje titule, vec su ih kvotirali sa neverovatnih 6,50 kao treceg kandidata.

A sve se to moglo videti i u realnom zivotu. Sezona jos nije ni pocela, a onakav Real Madrid je izgubio sve sto je bilo nemoguce izgubiti. Izgubili su SuperKup od Unicaje, izgubili su od Bayerna u Euroleague, a uspelo im je cak i da izgube u spanskom prvenstvu od novajlije u ligi, za koje ne znam ni kako se zovu, samo znam da u nazivu imaju Coruna.

Real Madrid i dalje ima najbolju prvu petorku u Euroleague, ali su izgubili u jednom prelaznom roku sve ono sto nikada vise nijedna ekipa nece imati. A za to neka zahvale konobaru Hezonji koga su promovisali u sefa sale. On je naravno najzadovoljniji, posto je prvo potpisao za Barcellonu, pa kada je video da ce mozda biti sef sale, onda se predomislio. Odmah da se razumemo, ja mislim da je Hezonja ako ne najbolji, onda svakako jedan od najboljih igraca na svojoj poziciji, ali samo ako ga drzite medju stolovima u kafani, nikako da mu dozvolite da bude sef sale.

Real Madrid je za klasu bolji od Partizana, i kada bih danas pronasao novac na ulici, uvek bih sa tim novcem pre odigrao jedinicu na Real, kada bih bio siguran da ce odigrati dobro. Posto nisam siguran u to, onda bih sa svojim novcem uvek pre odigrao na ekstremni klizni handikap od 17,5 na Partizan po kvoti od 1,18

Posto nisam bas ubedjen da ce Real Madrid odigrati kao da igra u zivot, niti deluju da su u ovom trenutku sposobni za to, mislim da je najbolji trenutak da pokusamo da uhvatimo oba znaka u jednom mecu, zahvaljujuci velikom bet365.

Jedan predlog je da vezemo jedinicu na Real sa dvojkom na svetu Nemacku po ukupnoj kvoti od 1,67 a onda istovremeno odigramo i klizni handicap od +17,5 na Partizan po kvoti od 1,18 i to takodje vezemo sa dvojkom na svetu Nemacku po ukupnoj kvoti od 1,50 i tako, uz malo srece, pokusamo da uhvatimo dva razlicita znaka na jednom mecu, zahvaljujuci velikom bet365. A ako sveta Nemacka sutra ne pobedi u Zenici, proglasicemo sto dana zalosti na Forumu

O Partizanu ovoga puta necu nista, posto bi mi za njih trebalo jos sto stranica teksta, ali je svakako sigurno da ekipe trenera tipa Obradovica veoma tesko budu potopljene na jednom mecu, cak i ako je u pitanju veliki Real Madrid.

prije 45 minute, furyshaa said:

Što se tiče utakmice između Njemačke i Bosne i Hercegovine, u mojim očima to je utakmica koju ti Bog pokloni sa neba. Utakmica poput one između Bosne i Nizozemske o kojoj ćemo reći par stvari i kasnije. Ali isto tako, Bog ti pokloni i utakmicu Dortmunda u zadnjem kolu protiv Mainza kojem ne treba apsolutno ništa, da prekinu taj niz Bayerna i oni odigraju 2:2 iako su gubili 2:0 i do boda došli u zadnjim minutama utakmice. Tako da, što se tiče fudbala i kockanja, ništa tu nije sigurno ma koliko izgledalo.

Kada je tek izašla kvota na ovaj meč, tačnije kad sam ja vidio, bila je 1.40 i ovo sam uzimao oberučke. Vezao sam sa svim mogućim od prošlog vikenda i čekam neke zaista lijepe dobitke u vezi ove utakmice. Lično, po meni, tečaj 1.40 na ekipu Njemačke protiv Bosne i Hercegovine je nešto što samo lud ne bih uzeo. I da, ukoliko mi se pruži prilika, u 15:00 pokušati ću biti prvi koji će uzeti ovu dvicu po tečaju koji god se bude nudio u tom trenutku.

Eh sada, onaj zanimljiviji dio. O Njemačkoj neću uopšte da pišem jer nisam dovoljno upućen u stanje države onako kako zaista jeste pa ne bi bilo fer niti da hvalim niti da kudim. Ono što ću reći jeste da je Njemačka na prethodnom Euru ispada u četvrtfinalu od kasnijeg prvaka Španije iako je bilo nekih diskutabilnih odluka u tom susretu. Meni je Njemačka bila glavni favorit i mišljenja sam da su nakon nekih težih vremena opet sastavili ekipu koja će se boriti za titule Europe i svijeta.

Ono što vam tačno mogu reći jeste stanje u Bosni i Hercegovini.

Stanje u državi seže unazad 30 godina gdje je negdje neko za zelenim stolom odlučio da je najbolje da država od 3 miliona stanovnika ima 3 predsjednika. Da stvar bude gora, uređenje države ide na to da je podjeljena na Federaciju BiH i Republiku Srpsku i Distrik Brčko, naravno. Federacija se dalje dijeli na 10 kantona koje se dalje dijele na 79 općina. Što se zakona tiče, tu imamo Parlament FBiH koji ima Predstavniči dom i Dom naroda a izvršnu vlast čine predsjednik i dva podpredsjednika kao i vlada FBiH. Sa druge strane Republika Srpska se dijeli na regije Banja Luke, Bijeljine, Trebinja, Pala i Doboja a te regije se dijele na 62 općine. Tu imamo Narodnu skupštinu i Vijeće naroda. Predsjednik, dva podpredsjednika i Vlada RS-a.

E sada zamislite jednu državu, od 3 miliona stanovnika, šačica jada, da ima ovakvo uređenje. Pa samo Beograd, kao grad ima polovicu tog stanovništva a da ne spominjemo gradove poput Istanbula sa 15 miliona stanovnika, Londona sa 13 miliona, Pariza sa 11 miliona, a pogotovo da ne spominjemo Tokio sa skoro 40 miliona ili slične svjetske metropole.

Zamislite vi da imate državni nivo, federalni nivo, kantonalni nivo, općinski nivo i da na svakom nivou imate ministre i kojekakve baje koje se pitaju za nešto. E sada zamislite da u državi od 3 miliona stanovnika imate 168 političkih subjekata sa 26.000 kandidata. I naravno, Bosna i Hercegovina je rekorder u Evropi sa brojem političara po broju stanovnika.

E sada, da sve ne bude kako je ovaj usrao situaciju ili onaj, moje mišljenje je da je narod u Bosni i Hercegovini jedna velika stoka i ološ koju treba udarati svakog Božijeg dana. Čast izuzecima ali tako je. Zamislite jedno Trnovo, to je općina u Bosni i Hercegovini, blizu Sarajeva. Općina Trnovo ima 1500 stanovnika, ako i toliko. Aktuelni načelnik Ibro Berilo se trenutno nalazi u pritvoru zbog pranja novca i zloupotrebe položaja. Da stvar bude gora, Ibro Berilo iz te male općine, trenutno je među bogatijim političarima u BiH. O kakvom političaru je riječ najbolje će vam opisati sljedeći dio:

"U svojoj političkoj karijeri je od 1978. do 1985. godine bio član Saveza komunista, zatim od 1992. do 2002. godine član SDA. Od 2004. do 2011. godine je bio član Stranke za BiH, od 2012. do 2016. godine bio je član SDP-a da bi 2016. godine ponovo postao član Stranke demokratske akcije (SDA)."

Kako je u Bosni i Hercegovini politički puhalo, tako se on prilagođavao.

Zašto je on bitan? Kao što sam rekao, u pritvoru je zbog pranja novca, zloupotrebe vlasti a njegova imovina i novci će tek biti ispitani. Kao takva osoba, osoba koja je u pritvoru, osoba o kojoj se pisalo u medijima, on se ponovo prijavio za načelnika općine a država Bosna o kakvoj mi ovdje pričamo, dala mu je pravo da izađe na izbore iako je u pritvoru i vodi se slučaj protiv njega. I naravno, pomeo je konkurenciju sa čini mi se 4x više glasova.

E pa ljudi moji, nije ni do države niti do onih koji je vodi nego do krezubog naroda koji živi u njoj. Žalosno je to da se nakon svih mogućnosti u svijetu, tehnologija napreduje, medicina napreduje, istražuje se svemir a mi gledamo ko se kako zove i ko je koje vjere i da li, o Bože dragi, ide u džamiju petkom.

Moja majka i njena komplet kuća (9 ljudi živi u toj kući) svi glasaju za SDA jer znate zašto? Zato što Bakir kada izađe na skup, skup počne sa Eselamu alejkum. I ne, ne šalim se.

I kako išta da u državi kao što je ta, ide naprijed? Znate kako, da bi auto išlo naprijed, sva 4 točka moraju da se vrte naprijed jer ako samo jedan zaglavi, ili ćeš završiti u jarku ili na krovu. E Bosna vam je država sa preko 1000 točkova i 98% njih ne ide naprijed. Niti pomišljaju.

I naravno, u državi kao što je ta, ako bošnjaci dobiju Telekom, onda će srbi dobiti centralnu banku. Ako hrvati dobiju autoput, onda će srbi sportske saveze. Ako srbi sigurnosnu agenciju, bošnjaci će nešto, hrvati će nešto. I sve se opstruira da slučajno ne bi bilo pomaka jer ako dođe do pomaka, onda se neće moći toliko krasti. I kome je to zaista cilj?

A da ne pričamo o predsjedništvu sa 3 predsjednika, hrvat, srbin i bošnjak gdje će se odluke uvijek rušiti ma koliko bile dobre za državu jer pobogu, uvijek će jedan biti protiv toga jer ugrožava njegovu nacionalnu stranu.

Najbolji primjer se desio prije par dana kada su obilne kiše, poplave, bujica zadesile jug zemlje, posebice Jablanicu gdje je preko 20 ljudi izgubilo živote da bi prve riječi obraćanja politike bile "Mi nismo zakazali, zakazala je vlast prije nas". Pa kako vas nije stid i sram?

I uz sve ovo, da vas ja pitam, kako išta da ide na bolje? Kako bilo šta da napreduje? O kakvom sportu da mi pričamo?

Želim odmah da kažem, uvijek se desi neki izuzetak poput male Lane Pudar.

Sada ćemo malo preći na sport. Fudbalski savez Bosne i Hercegovine vodi Vico Željković, ujak Milorada Dodika. Mislim da sam vam sa ovim sve rekao. U reprezentaciji naravno mora biti zastupljena svaka vjera po odgovarajućem procentu. Menadžeri su ti koji se pitaju i reprezentacija služi u velikoj mjeri za prodavanje igrača. Ali prodavanje igrača u Francusku drugu ligu ili Njemačku treću. Bosna i Hercegovina je u posljednje 4 godine trenera mijenjala čak 7x. Krajem 2019. godine otišao je Robert Prosinečki, Dušan Bajević je otišao 2020., Ivajlo Petev 2022., Faruk Hadžibegić 2023., Meho Kodro 2023., Savo Milošević 2024. i evo sada, na klupi Bosne i Hercegovine sjedi čovjek koji nema dana radnog staža kao trener, Sergej Barbarez. 18 pobjeda, 17 nerješeno i 30 poraza sa posljednjih 7 trenera. Ako izbacimo Roberta Prosinečkog, u posljednjih 6 trenerskih mandata imamo 9 pobjeda, 11 nerješeno i 23 poraza.

I sve to na stranu, mene zanima ko je i po kojoj osnovi odlučio da je dobra opcija reprezentaciju dati u ruke osobi koja nikada nije vodila niti neku općinsku ekipu u nekoj zvaničnoj utakmici? Ko je to bio toliko mudar i pronicljiv da poziciju direktora reprezentacije dadne Emiru Spahiću, također osobi koja nije vodila stoku u štalu a kamoli šta više?

Sergej Barbarez je osoba koja je prokockala sve i došla da uzme love na ime koje je nekada bila.

Što se tiče reprezentacije, kadra i ostalog, ponovit ću se ali najbolje je to opisao Senad Lulić (možda nije kvalitetom bio najbolji ali uvijek je igrao maksimalno borbeno): "Kod nas je reprezentacija kao da dođeš malo na odmor. Jedeš kolače, porodica, pokloni... onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas".

Kakav sklop igrača ima Bosna i Hercegovina najbolje opisuje mladi Anel Ahmedhodzic koji je bio predstavljen kao vođa nove reprezentacije ali se ispostavi da je taj vođa neko ko će na mig djevojke jer je neko popljuvao na instagramu, okrenuti leđa reprezentaciji i odbijati pozive selektora kao i direktora reprezentacije da bi nakon par dana izašao u javnost kako više neće igrati za reprezentaciju i da su svi krivi osim njega koji je žrtva.

Mladi Dedić, igrač Salzburga, iole pristojan igrač, povrijeđen.

Burnić, Bašić, Gazibegović, Barišić, Katić, Šarić, Tahirović, Huseinbašić, Gigović, Bajraktarević, Krunić i slični, samo su neka od imena koja će nastupiti protiv njemačke reprezentacije za koje vjerovatno nikada niste čuli a realno, da ih ovdje nisam napisao, ne biste čuli ni u budućnosti. Možda iznimka Krunića i Tahirovića ali kakav su tip igrača dovoljno govori karijera Krunića koji je od Milana preko Fenerbahcea došao do Zvezde sada kada bi trebao biti najizgrađeniji kao igrač.

Igrače poput Džeke (realno, kakvi smo i šta smo, treba ustati kada se kaže Džeko), Bičakčića ili Kolašinca neću da spominjem jer realno ta 3 igrača skupa imaju 103 godine.

Sa druge strane imamo Undava koji je prošlu sezonu Stuttgart odveo u ligu prvaka sa 18 golova i 9 asistencija u Bundesligi. Wirtza koji je bio pokretač Leverkusena koji je ostvario sezonu o kojoj svi sve znamo. Andrich, Kimmich, Tah, Rudiger, Pavlović, Fuhrich a reprezentaciji se priključio i Serge Gnabry.

U posljednjih 8 susreta, Bosna i Hercegovina ima 7 poraza i nerješeno.

Gubili su 5:0 od Portugala, 3:0 od Engleske, 1:0 od Italije, 5:2 od Nizozemske a da ne bude da su ih trpale samo jake zemlje svijeta, 4:1 su izgubili od Luksemburga, 2:1 od Slovačke, 2:1 od Ukrajine.

U posljednjih 14 susreta Bosna i Hercegovina ima samo 2 pobjede i to obje protiv ekipe Lihtenštajna, 2:1 i 2:0. U tom periodu dobila ih je i Slovačka 2:0, 3:0 Portugal, 2:0 Luksemburg, 1:0 Island.

U medijima ćete čitati o podvigu Bosne protiv Mađara u zadnjoj utakmici gdje smo odigrali 0:0 ali ruku na srce, 3 smo trebali primiti i sreća je jedino što nas je izvuklo u tom susretu. Sreća i neki bolikurac Mađara.

Njemci su utrpali 5 Mađarima iako su mogli koliko su htjeli te u zadnjem kolu 2:2 sa Nizozemskom iako sam mišljenja da su bili bolja reprezentacija.

Najogledniji primjer snage Bosne i Hercegovine je utakmica sa Nizozemskom gdje je sve bilo potaman dok Nizozemska nije htjela da zabije pogodak. Onog krenutka kada Nizozemska ubrza igru, Bosna i Hercegovina se raspadne. A kako i ne bi kad ti tri glavna igrača skupa imaju 103 godine.

E sada zamislite kako će proći Bosna i Hercegovina kada Wirtz, Gnabry i društvo ubrzaju igru jer meni lično, po kvaliteti, Njemačka je bolja ekipa od Nizozemske.

Prije, ali prije svega ovoga, kada bi dolazio Portugal, Belgija ili neka jača ekipa, po svim medijima se vodila priča o pobjedi, o načinu igre, o kalkulacijama dok sada, da mi ne ovisi malo bogatsvo o ovoj utakmici, vjerovatno ne bih ni znao da se ista igra.

Mislim da Bosna i Hercegovina niti na jedan jedini način ne može parirati ekipi Njemačke jer realno, sve ovo što se dešava u državi pa i oko same reprezentacije, sve je to uveliko truhlo i nama kao državi je potreban jedan veliki restart, da se krene ne od nule već iz minusa da bi se bilo šta sredilo a dok god se situacije krpe nekim gorim i nekvalitetnijim rješenjima, nema od te priče ništa. Dok god menadžeri guraju igrače i dok god korupcija i vjera određuju ko će igrati a ko voditi igru, od te priče nema ništa. Možete vi da volite, da bodrite, da se nadate ali čim euforija splasne i razum progleda, vidite da tu nema niti kvaliteta a Bogme ni neke želje za napretkom.

E ovako se pljuje svoja zemlja, ako ne valja. Ovakvu analizu ne bih ni ja napisao. Kolega, hvala ti sto si odvojio svoje vreme za nas Forum. Hvala ti sto nisi vecina u svojoj zemlji, hvala ti sto najverovatnije nisi over 35 godina, i hvala ti sto si operisan od patriotizma.

Nadam se da vise nisi ljut na nas i ovaj Forum, nadam se da nikada neces otici od nas, i da ces ovakav ostati i kada budes bio over 70 godina. 

Sto se mene tice, idem malo da spavam, smirio si me. Neka padnem ako treba sutra, ali barem znam protiv koga sam odigrao dvojku.

Jos jednom ti se zahvaljujem sto nisi vecina u tvojoj zemlji, a kada budes imao vremena napisi jos samo kakva je trava u Zenici, i kakvo je vreme u BiH, ne bih voleo da blato i oranica bude u korist drvoseca, a na stetu tehnicki kvalitetnijih igraca.

Italija - Belgija - 1 (1.95) ili manje od 2.5 gola (1.85) bet365

Italija je sjajno započela sezonu u Ligi nacija 2024./25., upisavši dvije uzastopne gostujuće pobjede nad Francuskom i Izraelom prošlog mjeseca.

Talijani su posebno impresionirali u prvoj utakmici, kada su unatoč golu Francuske već u prvoj minuti, preokrenuli utakmicu i slavili s uvjerljivih 3:1 na gostujućem terenu.

Sada imaju priliku zadržati prvo mjesto u skupini pobjedom protiv Belgije u trećem kolu na stadionu Olimpico u Rimu. Talijani nisu imali većih problema u prošlom kolu, kada su s lakoćom pobijedili Izrael rezultatom 2:1, primivši samo jedan kasni pogodak nakon što su dominirali cijelom utakmicom.

S druge strane, Belgija nije uspjela ozbiljnije ugroziti Francusku u drugom kolu, dopuštajući čak 25 udaraca prema svom golu, od kojih je 9 bilo u okvir. Iako su u prvom kolu pobijedili Izrael s 3:1, vrijedi istaknuti da će Belgija biti bez svojih glavnih zvijezda Romelua Lukakua i Kevina De Bruynea u nadolazeće dvije utakmice.

Ozljede

Talijanski izbornik Luciano Spalletti je u posljednji sastav uključio petoricu igrača bez nastupa za Azzurre, među kojima se ističe Daniel Maldini – sin talijanske legende Paola Maldinija – te mladi veznjak Rome Niccolo Pisilli.

Federico Chiesa i dalje izostaje zbog nedostatka fizičke spremnosti, dok se dvojac Atalante Gianluca Scamacca i Giorgio Scalvini oporavljaju od teških ozljeda prednjeg križnog ligamenta. Napadač Fiorentine Moise Kean izostat će zbog problema s leđima, a zamijenit će ga Lorenzo Lucca, koji je ove sezone već postigao pet pogodaka u devet utakmica za Udinese. Nicolo Barella se vraća na teren nakon što je prošlog mjeseca izostao zbog operacije sinusa.

S druge strane, belgijski izbornik Domenico Tedesco također se suočava s brojnim izostancima ključnih igrača. Romelu Lukaku odlučio je uzeti pauzu od reprezentacije do 2025. godine kako bi se potpuno fizički spremio za svoj novi klub Napoli. Kapetan Kevin De Bruyne je ozlijeđen, a vratar Thibaut Courtois odsutan do daljnjeg.

Tedesco je u momčad pozvao trojicu igrača iz talijanskih klubova, među kojima su Charles De Ketelaere iz Atalante i krilni napadač Juventusa Samuel Mbangula, koji je u kolovozu debitirao u Serie A i odmah postigao pogodak.

Mogući sastav Italije: Donnarumma; Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori; Bellanova, Barella, Ricci, Tonali, Dimarco; Raspadori, Retegui

Mogući sastav Belgije: Casteels; Castagne, Faes, Debast, Theate; Onana, Tielemans; Lukebakio, Trossard, Doku; Openda

Teško je pronaći mnogo razloga za optimizam uoči gostovanja Belgije u Italiji koja je u sjajnoj formi. Osim toga, Italija u ovaj susret ulazi s pet pobjeda u posljednjih šest međusobnih dvoboja protiv Belgije.

Pobjeda domaćina glavna je oklada s kvotom 1.90, dok je dobra opcija i klađenje na manje od 2.5 gola na utakmici s kvotom 1.85.

Screenshot_43.jpg

(Koeficijenti 10.10. u 15:08 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

• IzudinB unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Pozdrav svim premium igračima,a i kolegama iz drugoligaškog blata u kojem se i sam valjam;ali obrišem blato nakon nekog pada pa nastavljam dalje. Parafrazirao bih jednog Rusa da su svi dobitni listići dosadni,a svaki gubitni list ima svoju priču. Pogotovo kad krivi gol padne u 109.minuti ili ekipa na koju si igrao primi 5golova zaredom ili košarkaši propuste plus 25. Već sam pisao nekad da sam se uključio u Svijet kladjenja nakon što mi kolega,koji je sad premium igrač,ušao u elitu preko kupa,preporučio Leonardove tekstove. Usput,Kup je i nada za sve nas koji smo daleko od vodećih mjesta.  Mnogi možda nisu ni svjesni koliki trud Leonardo ulaže u komentare i analize. Nije lako napisati ni 2zanimljive originalne rečenice za prijedlog u nekom kolu,a kamoli eseje. Mnoge njegove komentare,usporedbe,metafore,ironije i slično znao sam prepričati na nekoj kavi ljudima koji nemaju veze s kladjenjem i podiglo bi atmosferu. Ovim putem zahvaljujem prije svega Leonardu kao autoru tekstova,a i fair play igraču koji nagovara kolegu da ne odustane,iako bi se njegovim ispadanjem sigurno spasio od ispadanja u drugoligaško blato jer je ljestvica gusta i svašta može biti:-) Iznenadilo me što me kolega naveo medju top3 omiljena igrača(iako sam drugoligaš i tek par godina ovdje) tako da sam bar u nečem u Top3 u Svijetu kladjenja. Neka zvuči patetično,ali hvala za svaku rečenicu i tekst koji nas nasmijao,Kralju kladioničara! Kolega Marko reče da se ispričava za post ,a ja se ispričavam duplo zbog duljine,ako je takav običaj. Podrška svim igračima!      
    • Bravo kolega😀Moze,ja cu samo gledati vase orgije😀Meni je isto zao sto kolega zeli odustati za sto nema potrebe.To je zivot,dobijes izgubis,ides dalje.Samo bi kolegi porucio da mu bude zao kad prodje vrijeme.Tu smo da se zezamo,kak bi se reklo,da se malo "podbadamo".Eto,ja zezam naseg Lea da je "desperados",on mene da sam nekakav dvolicni seronjski moralni policajac i meni on uljepsa dan.Mene je svako malo sin pitao kad je bio na maturalcu,jer se kaj Leo javlja i kaj je napisao.Dakle,ovaj forum je svima nama potreban.Osobno,nikad ne komuniciram na ovaj nacin ali trud koji kolega Leo ulaze da nas sve animira i zabavi je ogroman i to postivam.Zato i pisem ovaj post.U "drugoligaskom blatu"  sam bio prvi neko vrijeme.Sad sa dvije pogreske za redom padam tko zna na koje mjesto.I sto sada?Nista.Idemo dalje.Kolega koji zeli odustati,u realnom kladenju neka smanji uloge dok se ne poslozi a ovaj forum i natjecanje neka shvati kao trening forme.Eto.Podrska svima i sportski pozdrav.Isprika zbog ovog posta ali nekako imao potrebu sve ovo napisati.😀
    • Danas prakticno imam samo da predlozim neko gazenje Mornara iz Bara, od strane Partizana, Aba League, mada mi je ipak prvi izbor pobeda gostiju iz poluvremena po kvotici od 1,14-1,16. Mislim da je Mornar istorijski krs od tima, mislim da su svake godine sve gori i gori, i da na svetu tesko da postoji kosarkaska ekipa na ovako losem nivou, dok grad Bar i dalje ostaje na pocasnom, drugom mestu, najgore sredine za zivot, odmah iza Splita. Kvota na dvojku je 1,01 i ne bih rekao da je to kvota na Partizan, vec vise kvota protiv Mornara. Svidjaju mi se i neki klizni handicapi na Partizan po sto manjoj kvotici, znaci negde do sedam-osam, devet poena razlike, ali je predlog pobede Partizana iz poluvremena ipak bolji predlog. Prakticno, Partizan iako skandalozno igra a jos gore izgleda, ipak nema rezervne igrace, kao sto nema niti belce, niti srpske igrace, pa prakticno ko god bude igrao, bice deset puta jaci od onog krsa od tima, Mornara. Ovde zavrsavam sa predlogom za kladjenje, posto imam preca posla, moram da se bavim svojim kolegom iz prve, elitne lige, pa sve ostale kolege, neka slobodno preskoce ostali deo posta koji se ne odnosi na predlog za kladjenje. Hej @fic Nastavljam i danas sa postovima namenjenim samo tebi. Nastavljam da se borim za tebe, iako nisi moj najomiljeniji kolega sa Foruma. Mislim da nismo zasluzili "da nas odjavis" u sred sezone. Nisi prvi kolega koji je napustio, hoce da napusti, ili ce tek napustiti svetu Poslednju Sansu. Naravno da niko ne moze uticati na tebe, ako je to tvoja odluka, i ako mislis da smo zasluzili da nas "odjavis" u sred sezone, ali svi sa Foruma mislimo da ipak zasluzujemo barem neki malo gospodskiji odlazak. Mislimo da zasluzujemo barem jednu prosirenu recenicu da nam kazes sta ti smeta, da li mozemo nesto da promenimo, i da li sam ja razlog sto nas "odjavljujes", a ako jesam, taj problem mozemo najlakse da resimo. Ako su pak. razlozi padovi u realnom kladjenju, i to mozemo da resimo svi zajedno, potpuno sam siguran u to.  Danas cu da ti napisem sta gubis ako si zaista odlucio da nas "odjavis" u sred sezone. Kada si u cetvrtak onako lepo pao na francuzima, a odmah u petak jos jednom, na svojim predlozima u prvoj ligi svete Poslednje Sanse, i tako za samo dva dana sjebao sve ono sto si gradio dva i po meseca, meni se promenio zivot, i to na bolje. Postao sam drugi covek. Ispunio me je neki entuzijazam, neka radost, neka euforija, neki entuzijazam, nikada nisam bio sretniji u zivotu. A kada je jos i juce sveta Nemacka potopila Bosnu sa 7:0, pocevsi vec od drugog minuta da yebe i ne vadi, meni se ponovo vratila neodoljiva zelja da se svi mi iz svete Poslednje Sanse kad-tad skupimo jedan weekend zajedno. Ovo mi nije prvi put da mi u glavu dolaze ovakve gluposti, ali sada kada si pao dva puta uzastopno, jasno mi je da je jedan od razloga moja euforija i entuzijazam. Iako mislim da bi bilo jako lepo da se jednoga dana skupimo svi zajedno jedan weekend i jedemo i pijemo kao svinje, uvek sam bio siguran da mi nikada ne bismo bili u stanju da sedimo zajedno vise od dvadeset minuta. Kada god bih zamislio sve nas sa Foruma zajedno za stolom, uvek bi mi dolazile u glavu slike neke masovne tuce, pucnjave, nekog horora ... uvek bi video krv po zidovima restorana. Juce sam nakon utakmice Nemacke i BiH otisao u moj omiljeni bordel i poceo da skupljam informacije koliko bi me kostalo da organizujem zabavu za sve moje kolege sa Foruma, posto sam zeleo da sve troskove snosim samo ja. Smestaj i hranu sam sredio za manje od sedam sekundi, zapelo je oko alkohola, a o tome cu nekom drugom prilikom. Juce sam zapoceo pregovore oko orgija, tako da, ako sve bude u redu, ostalo bi da vi, sve moje kolege sa Foruma snosite samo troskove dolaska. I tu cu se potruditi da budem gospodin. Mojim omiljenim kolegama sa Foruma cu troskove dolaska pokriti bez problema, ali ti svakako nisi medju njima. Mojih omiljenih kolega sa Foruma ima samo tri, a to su @nutrija pa prazno, pa @pena29 pa @jeneri29 Hej kolega @fic A sada cu da ti ispricam na kakve sam sve probleme nailazio u organizaciji nase zajednicke zabave jednoga dana. Kao prvo, zamislio sam da se mi iz prve lige svete Poslednje Sanse na neki nacin odvojimo od ovih amatera iz drugoligaskog blata. Pozeleo sam da mi imamo Premium zabavu, a oni narodnu zabavu. Moj omiljeni bordel ima Top prostitutke za, kako samo ime i kaze, elitne klijente, i njih nije lako dobiti, jer postoji lista cekanja, a kada i nekako docekas svoj red, to skupo kosta. Da ne govorim o tome, da svako cekanje cesto zavrsi i tucom medju klijentima, jer se uvek nadje neka budala koja zeli elitni ili Premijum orgazam preko reda. Juce sam otisao u moj omiljeni bordel samo da skupim informacije. Problem je sto su cene usluge nakon godina Covida otisle do granica pristojnosti. Juce sam pitao jednu damu koliko bi nas iz prve lige kostala Premijum zabava, sa Top, elitnim prostitutkama. Uopste nisam hteo da se bavim drugoligasima, amaterima, za njih cemo uvek lako naci ulicarke, dame koje se vuku oko zeleznicke stanice. Poceli smo pregovore sa njenim pitanjem "koliko nas ima?" Rekao sam devetorica, znaci racunao sam i tebe u elitu. Nisam joj rekao da nas ima osmorica, vec devetorica, gledaj da to nikada ne zaboravis. Onda me je ona pitala da li zelim da svu devetoricu ona sama zabavlja, ili treba da dovede svoje koleginice sa posla. Onda sam je ja pitao " a sta je jeftinije" a dama je odgovorila da nista nije jeftino kada hoces da si Premijum elita. Pregovore smo nastavili time sto sam morao da znam, ako vec kosta koliko kosta, sta mozemo da dobijemo, odnosno kakve sve usluge mozemo da trazimo, i gde su granice. Rekla je samo " ... nista se ti ne brini, dobro znam sta moji klijenti najvise vole, nece biti nikakvih problema ..." Hej @fic Teorijski receno, negde sam na polovini pregovora. Ima neke nade, ali sve ide dosta tesko. Ima dosta problema, ali ni ja nisam bilo ko. Za sada ima najvise problema oko alkohola, mozda nece biti bas lako da na zabavu unesemo i opijate, a za cenu Premijum usluga cemo tek videti. Za sada sam cene prepolovio, ali ono sto je najbitnije, i tebe sam racunao, kao da si jos uvek medju nama. A da ti ne govorim kako sam se tek brukao pred damom. Kazem ja njoj da na nasem Forumu, imamo svakakve budale. Pita ona mene "pa kakav ste vi to Forum ...?????" Rekao sam joj "bolje ne pitaj". Rekao sam joj i da medju nama imamo i Papu (mislio sam na kolegu @Marko15) rekao sam joj da je on nas neki moralni policajac na Forumu i da on svima nama odredjuje sta su apsolutne slobode i dokle ide moral. Rekao sam dami, da on mozda ne bi pristao da ucestvuje u zabavi, jer ima neke poremecaje u svom sistemu vrednosti. Pita ona mene " ... sta ne bi taj tvoj kolega pristao ..."  Kazem joj da bi mozda poceo sa onim klasicnim ... kuca, porodica zena ... Znas sta mi je odgovorila? "Ne brini, opusti se, to svi moji klijenti kazu kada dodju prvi put. Ako je to jedini vas problem na Forumu, opusti se, to prepusti meni." Hej @fic Ako si zaista odlucio "da nas odjavis" i ako oko toga nema vise pregovora, ucini to gospodski, a ne kao seljak. Zavrsi sezonu kao gospodin, dozvoli nam da se (teoretski) skupimo svi zajedno jedan weekend, dozvoli sebi da vidis sta su sve Premijum dame u stanju da ucine. Tebe nisam stavio u narodnu zabavu sa ulicarkama, gde su nase kolege iz drugoligaskog blata, tebi sam (teorijski) obezbedio Premijum zabavu. Cak sam sredio da ako se nas moralni policajac na Forumu, kolega @Marko15 na nasoj zabavi budeo bavio moralom, i bude glumio Papu, uvek ce moci da gleda nase orgije. Gledanje se ni u jednom bordelu na svetu ne naplacuje, ako ste godisnji pretplatnik. Saljem ti fotografiju dame sa kojom sam pregovarao. Foto je sa njenog profila, dok je na drugoj fotografiji cenovnik, (za sada) njena poslednja ponuda, a koju sam prakticno prepolovio nakon teskih pregovora, a samo za tebe, jer si moj kolega iz prve, elitne.
    • Liga nacija LIGA NACIJA - DIREKTNI LINK NA PONUDU! (Koeficijenti 16.11. u 23:12 CET)  Koeficijenti su podložni promjenama Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal. Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija    
    • Liga nacija LIGA NACIJA - DIREKTNI LINK NA PONUDU! (Koeficijenti 16.11. u 23:11 CET)  Koeficijenti su podložni promjenama Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal. Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija    
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use