Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Petak 4.10.2024.

IzudinB

Recommended Posts

Primera

Petak2.jpg

PRIMERA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Serie A

petak3.jpg

SERIE A - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Bundesliga

petak4.jpg

BUNDESLIGA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Ligue 1

Petak5.jpg

LIGUE 1 - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

HNL

petak6.jpg

HNL - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 3.10. u 21:06 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Facebook stranica Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Fenerbahce vs Olympiacos, Euroleageue, jedinica 1,70

BiH vs Nemacka, Liga Nacija, dvojka, 1,30 (petak 11.10)

Ukupna kvota 2,21

Uopste se ne slazem sa kolegama @fic i @noja57, a to nam nije prvi put da se ne slazemo, da bi se trebalo kladiti na utakmicama Euroleague u prvim kolima. Mislim da ce ova sezona biti paklena, jedna od najjacih sezona u istoriji Euroleague, a problem sa kladjenjem u prvim kolima je u tome, sto mi u kladjenje unosimo samo neka ocekivanja, na osnovu prosle sezone, ili na osnovu rostera koje ekipe imaju u ovoj sezoni. Sezona tek pocinje, prakticno jos nismo ni videli ekipe kako izgledaju na parketu, a posebno ne znamo kako ce igraci funkconisati zajedno u onim ekipama koje su dosta menjale.

Da sada ne ulazimo u krvna zrnca, ili igranje na dva fronta u jakim nacionalnim ligama poput spanske Acb Lige, ali je svakako preporuka za ljubitelje kosarke, najlepse sportske igre na svetu, da se malo saceka, barem prvih pet-sest kola da bi mogla da se stvori barem neka slika o timovima.

Moj trenutni problem sada nije kosarka i Euroleague, vec to sto se priblizava ova utakmica izmedju BiH i Nemacke, koja je bas utakmica kao pravljena za mene. Kada dodju ovakve utakmice poput reprezentacije Bosne i Hercegovine sa Barbarezom na klupi, protiv Nemacke sa Nagelsmannom, mene odmah ispuni neki entuzijazam, zivot mi se cini nikada lepsim, cak mi i nas Forum izgleda kao najbolji Forum na svetu, a mi kolege sa Foruma, pravi andjeli.

Problem sa kladjenjem na utakmici izmedju reprezentacije BiH i Nemacke je u tome sto ne mogu da "nahvatam" dovoljno utakmica sa kojima bih vezivao ovu dvojku na nemce, pa onda moram da igram i ovakve utakmice, kao sto je ova izmedju Fenerbahcea i Olympiacosa. 

Znaci, jedini razlog zasto se pravim pametan, pa sa jedne strane pozivam kolege da malo sacekamo sa kladjenjem na Euroleague, a sa druge strane, predlazem danas jedinicu na Fenerbahce, jeste u tome sto sam jedinice na Arsenal protiv Southamptona ili dvojke na Crvenu Zvezde protiv Imt-a i sve takve slicne utakmice vec vezivao sa nemcima protiv BiH, pa vise nemam sta da vezujem, pa moram sada da predjem na ovakve teske meceve, jer cu poludeti dok ne pocne mec izmedju Bih i Nemacke.

Ovaj mec izmedju Fenerbahcea i Olympiacosa je kao da treba da se kladite na mec Napoli vs Inter, ili na primer Aston Villa vs Liverpool, jedina povoljna stvar u ovako teskom mecu jeste sto u kosarci nema X-a, neresenog ishoda, pa mora neko da pobedi. Ovo je mec dve izuzetno popunjene ekipe, dva fenomenalna rostera, i gotovo sigurno dve ekipe koje ce biti u samom vrhu ovogodisnje Euroleague. Onako na prvu, ova utakmica prosto vristi da se odigra under poena kolika god da bude granica, ali cu ja ipak podrzati veceras Fenerbahce.

Ne moram ni da napisem, svi to vec znamo na Forumu, da je za mene svaka kvota preko 1,20 obicno bacanje novca, a uz to uvek imam osecaj da mi se susi ruka kojom predlazem bilo kakvo kladjenje preko te kvote. Ali, ako vec nesto moram da vezem sa dvojkom na nemce, a u kosarci nema neresenog ishoda, pa mora da se odluci za jednu ekipu, onda ce to ipak biti Fenerbahce. Ali, i da kazem, da o rasprodaji imovine pre ovoga meca nema ni govora.

Jos pre dve godine sam pisao o Fenerbahceu sa Itoudisom na klupi, koji je poceo jedan novi ciklus u razvoju kluba, gde se jos tada videlo iz aviona, da ce Fener iz godine u godinu rasti kao ekipa. Naravno, nisu imali strpljenja da prodju kroz tranziciju, jer su turci u pitanju a ne svedjani, pa su menjali trenera, malo i lutali sa igracima. Ja sam jos prosle godine njih gurao kroz svetu Poslednju Sansu, a verovatno cu i ove sezone, jer ih vidim kao Top poslozenu ekipu, pod uslovom da se igra na papiru, a ne na parketu. Mislim da su odlican i popunjen roster, gotovo savrsen, deluje i da su pustili trenera da radi na miru, jos kada ne bi bilo utakmica, Fenerbahce bi bio Top ekipa. Na zalost, moraju da se igraju i utakmice, a njih ce biti preko osamdeset ove sezone, Fenerbahce ce uporedo igrati i tesku tursku ligu, pa ako cemo vec padati kada se najmanje ocekuje, bilo bi lepo da to ne bude bas na prvoj utakmici Euroleague, pa jos u sred Turske.

Ja bih najvise voleo da veceras Fenerbahce igra sa Albom, a ne Olympiacosom, ali ako sam vec odlucio da cu svakako podrzati Fenerbahce u ovoj sezoni, onda bi bilo malo seljacki da ih na lakim utakmicama podrzim, a na teskim izbegavam. Iako su sve kladionice turke postavile za favorita po kvoti izmedju 1,65-1,70 ovde bi lako moglo da se padne, ali barem nema neresenog ishoda na mecu, a ako i padnemo, ionako nismo pre meca rasprodavali imovinu.

Hteo sam da kazem, da izmedju NoBet i kladjenja na ovom mecu, uvek bih izabrao ovo drugo, iako sam na pocetku posta napisao drugacije. Yebi ga, kriva je sveta Nemacka koja dolazi u Bosnu. Fenerbahce ako izgubi veceras, morace da dobije u sledecem kolu Efesa u gostima, a nakon toga ce malo da se odmori od utakmica, kada im dolazi Crvena Zvezda, pa idu Albi. 

A da ne govorim i o ostalim problemima koje imam sa ovim smesnim Forumom. Danas bih najradije predlozio ekstremni klizni handicap na Fener kod bet365 od neverovatnih +12,5 (da turci mogu kod kuce da izgube do 12 poena razlike) po kvotici od 1,08 ali vec znam da biste onda rekli da sam cirkusant, a isto cete reci i nakon sto padnete po ovoj ukupnoj kvoti od 2,21

U nastavku ću vam dati opcija da vežete sa utakmicom koju predlaže @LeonardoDrugi a to je duel Njemačke i Bosne i Hercegovine gdje mislim da će biti pravo maltretiranje (da se kulturno izrazim). Pokušati ću dati nekome moje KRATKO viđenje nekih utakmica a vi odlučite šta ćete sa njima.

NJEMAČKA

Leverkusen - Kiel, duel koji se igra u subotu gdje će prošlogodišnji prvak dočekati ekipu Kiela, novajliju u njemačkoj ligi za kojeg je sve izglednije da će se vratiti tamo odakle je došao. Kiel je do sada odigrao 5 utakmica, 1 nerješeno i 4 poraza sa gol razlikom 7:17 po čemu su najgora odbrambena ekipa u ligi. Redom su primali 3 od Hoffenheima, 2 od Wolfsburga, 6 od Bayerna, 2 od Bochuma gdje su izvukli 2:2 te u zadnjem kolu 4 od Frankfurta.  Doduše i zabili su 2 Hoffenheimu, 1 Bayernu, 2 Bochumu i 2 Frankfurtu ali njihova odbrana je kritična. 

Leverkusen sa druge strane, 3 pobjede, poraz i nerješeno. Nakon vodstva do 2:0, izgubili su 3:2 od Leipziga te u zadnjem kolu 1:1 protiv Bayerna. Što se tiče Lige prvaka, tu su 100%, 4:0 protiv Feyenoorda u gostima te 1:0 protiv Milana u međuvikendu. 

Leverkusen je daleko ozbiljnija ekipa i uz propuste Kiela u odbrani, nema se tu šta mnogo tražiti. Tečaj za Leverkusen je 1.10 ali uz neki hendikep ili zboj golova, uvijek možete izvući veću kvotu.

E. Frankfurt - Bayern, nedjelja, duel dvije ekipe iz samog vrha. Bayern sa 13 bodova dok Frankufrt ima 12. Bayern u 5 utakmica imao nerješeno sa Leverkusenom u zadnjem kolu dok je kiks Frankfurta iz prvog kola gdje su u gostima izgubili od ekipe Dortmunda sa 2:0. 

Ovo iznad može biti vrlo zbunjujuće ali Franfurt je do sada igrao protiv Hoffenheima 3:1, 2:1 pobjeda u gostima protiv Wolfsburga, 2:0 protiv Monchengladbacha te pomenutih 4:2 u gostima kod Kiela. Sve ekipe koje su kvalitetom daleko ispod Bayerna i mislim da osim Dortmunda, ovo će im biti pravi test. Moje lično mišljenje je da oni nema šta da traže protiv ekipe Bayerna ali u zadnje vrijeme ni za šta se nisam toliko puta zajebao kao za Bayern. 

Što se tiče Bayerna, u prethodnom nekom postu sam pisao o njima i mislim da je sve rečeno. Najbolje njihovu igru opisao je @LeonardoDrugi sa komentarom "A utakmicu sa Leverkusenom bih opisao kao da ste u subotu uvece izasli sa Top devojkom, otisli prvo na pice sa njom, pa na veceru, pa malo prosetali zajedno, pa otisli na zabavu sa njom, i kada je doslo jutro, otisli na burek sa njom, pa nakon svega toga, svako je otisao svojoj kuci."

Da li ćemo ganjati golove, pobjedu Bayerna, više od 1.5 gola Bayerna, oba tima daju gol?! Mislim da je sve izgledno.

ITALIJA

Napoli - Como, danas, i to će biti prvi put da gledam Napoli ove sezone. Trenutno napoli predvodi talijansku ligu sa 13 bodova, 4 pobjede, poraz i nerješeno i gol razlikom 11:4. Poraz je stigao u prvom kolu i to čak 3:0 protiv Verone u gostima. Nakon toga dobili su 3:0 Bolognu, 2:1 Parmu, obje utakmica kod kuće pa su onda u gostima dobili Cagliari sa 0:4, 0:0 sa Juventusom u gostima i onda u zadnjem kolu Monzda kod kuće 2:0. Sa druge strane, Como svojoj poziciji na 10. mjestu može zahvaliti pobjedama u posljednja 2 kola. Startao je Como porazom od Juventusa sa 3:0, 1:1 sa Cagliariem, izgubili od Udinesea 1:0 pa onda 2:2 sa Bolognom, dobili 3:2 Atalantu u gostima i onda 3:2 Veronu kod kuće. 

Ja, lično, bez puno razmišljanja, danas ću igrati pobjedu ekipe Napolia i odvojeno od toga da će ekipa Napolia postići barem 2 gola na utakmici.

Lukako, Politano, Kvaratskhelia, David Neres, Raspadori, Napoli zaista ima širinu u napadu i imaju zaista dosta načina da ugroze ekipu Comoa. Sa druge strane ekipa koja u prvih 6 kola, niti jednom nije sačuvala svoju mrežu i mislim da nemaju šanse u duelu protiv napada kakav ima Napoli. 

Opet ponavljam, ovo će biti prvi put da ću gledati Napoli ove sezone jer kod njih se dosta toga izdešavalo ali hajde da im damo priliku i da vidimo na šta će ličiti.

Juventus - Cagliari, utakmica koja će se odigrati u nedjelju i gdje ekipa Juventusa dočekuje zaista loš Cagliari, ekipu za koju mislim da će se boriti za opstanak. Prvo kolo, remi kod kuće protiv Rome 0:0 pa onda 1:1 u gostima kod Comoa da bi onda kiksali 1:0 protiv Leccea u gostima, 4:0 protiv Napolija kod kuće i 2:0 od Empolia kući. Posljednje kolo ih je diglo sa samog dna tablice gdje su dobili Parmu sa 3:2 u gostima u veoma ludoj završnici. 

Ovo kolo, idu ekipi koja je u 6 kola zabila 9 pogodaka ali primila 0. Doslovno, Juventus je odigrao 6 susreta, 3 pobjede i 3 poraza i još uvijek nije primio pogodak. 3:0 Como, 3:0 Verona u gostima pa onda 0:0 kući protiv Rome u groznoj utakmici te 0:0 protiv Empolija u gostima gdje sam i pao na njima da bi onda dobili PSV 3:1 u okviru lige prvaka i onda na domaćem terenu odigrali 0:0 protiv Napolija i u posljednjem kolu dobili 0:3 ekipu Genoe. U međuvikendu odigrali su utakmicu koja im je možda i najviše digla moral. Prvo poluvrijeme, u gostima protiv Leipziga, gubili su već 1:0. Vlahović je vratio 1:1 u 50. minuti da bi golman dobio crveni u 59. minuti. Nakon preokreta Šeška za 2:1, mislim da su svi mislili da je kraj. Vlahović i Conceicao vraćaju za 3:2 Juventusa što su na kraju i zadržali. 

Ono što bih preporučio i ono što ću ja igrati i bez obzira na kvote jeste pobjeda Juventusa, oba time NE DAJU gol, Cagliari ne daje gol, Cagliari manje od 1.5 gola.

ENGLEZI

Crystal Palace - Liverpool, Liverpool osim poraza od Nottinghama kod kuće 1:0, ne zna za poraz ove sezone. 9 utakmica, 1 poraz, 8 pobjeda. Trenutno su na vrhu premier lige sa 15 bodova i gol razlikom 12:2. Idu u goste Crystal Palaceu, ekipi koju sam gledao i protiv Junajteda i Chelsea, utakmicama gdje su izvukli remi ali to je bilo daleko od remija ali elem. Mnogo ozbiljnija je ekipa Liverpoola od obje navedene ekipe i mislim da neće dopustiti sebi kiks ovdje. U 6 utakmica Palace je izgubio 3 i izvukao 3 nerješeno. Gubili su i od Brentforda i od West Hama kao i Evertona u zadnjem kolu.

Moje mišljenje je da Crystal Palace ovdje nema šta da traži i da Liverpool koji je napokon u punom sastavu nema šanse da kiksa ovdje. Tečaj od 1.55 jednostavno bode oči i za čistu dvicu kao i za x2.

Arsenal - Southampton, utakmica gdje ću samo reći, kec ko kuća. 1:0 je Newcastle dobio Southampton, 1:0 ih je dobio Nottingham, 3:1 Brentoord, 3:0 Junajted u gostima i u zadnjem kolu 3:1 ih je dobio i Bournemouth. Šta očekivati od Arsenala? Jedini bod su dobili protiv Ipswicha, 1:1 kod kuće u pretprošlom kolu.

Arsenal nakon pobjede protiv PSG-a, teško može ispustiti bodove ovdje jer zadnje dvije sezone ih koštaju utakmice kao što je ova gdje gube glupe (već osvojene) bodove.

Man. City - Fulham, već sam pisao o ekipi Citya. Mislim da kako sezona bude odmicala, sve više i više će faliti Rodri a Fulham im dolazi u najboljem momentu jer su u 6 kola dobili 3 utakmice, 2 nerješeno i samo 1 poraz. 

Ruku na srce, Fulham je dobio Nottingham, Newcasle i Leicester dok su nerješeno igrali sa Ipswichom u gostima te West Hamom kod kuće. Kiks je došao protiv Junajteda 1:0 u prvom kolu. Sve ove ekipe su daleko od napadačkog potencijala Citya i glavni razlog keca ovdje je napad Citya koji nakon kiksa protiv Newcastlea 1:1 u zadnjem kolu, ovdje nema pravo na kiks. Trenutno su bod iza Liverpoola i ovo nisu utakmice gdje se gube bodovi, posebno ne kod kuće.

ŠKOTI

Odigrao bih i Celtic u gostima protiv Ross Countrya kao i Rangers protiv St. Johnstonea kod kuće, možda i najlošije ekipe u ligi. Rangers je kiksao protiv Lyona u Europi 4:1 kod kuće dok je Celtic doživio potop u njemačkoj sa čak 7:1 protiv Dortmunda. Celtic je trenutno prvi u ligi, gol razlika 20:0 (tobejarabi), 6 utakmica, 6 pobjeda dok je Rangers trenutno treći sa 13 bodova, 4 pobjede, poraz i remi. Ukoliko Rangers želi održati tu borbu za titulu živom, ovakve utakmice mora dobijati. Mislim da za Celtic pored ovih 20:0, suvišno je išta reći.

DODATNO

Ono što mi se još sviđa a što ne znam gdje uglaviti jesu utakmice

Inter - Torino, pobjeda Intera

Real - Villarreal, nakon utakmice Reala u ligi prvaka i kiksa, ovo je must win kod kuće jer će ova sezona biti zaista duga za njih

Alaves - Barcelona, X2 ili čista dvica jer Barcelona ne smije dozvoljavati ove kikseve ako žele da uđu u igru za titulu u Španiji

Marseille - Angers, kec

Chelsea - Nottingham, ovo moram probati sa jedinicom

PSV - Sparta R., kec ko kuća

Galatasaray - Alanya, kec

Hvala kolegi @furyshaa na odlicnim analizama

Na sve ovo jabih još nadodao 2 para

Benfica

Benfica koja nakon ubedljive pobjeda od 4:0 nad atelticom, gostuje kod "Nacionala"  zadnje ekipe u portugalskom prvenstvu

Mislim da se o kvaliteti nema sta previse pisati i benfica svakako zeli zadrzati korak za vodecim sportingom

Znaci  pobjeda benfice 2 (1.25) bet365

Dinamo

Dinamo dolaskom novog trenera dobio zivost i agresiju

Pobjedili su u prvenstvu 5:1 lokomotivu i smatram da su odigrali odlicnu utakmicu protiv Monaca u ligi prvaka

Dinamo gostuje u Varazdinu, no mislim da nema previse potrebe pisati o Varazdinu, sve je na Dinamu, razlika u kvaliteti je velika

Svakako da je Dinamu neuspjeh ne osvojiti Hrvatsko prvenstvo stoga vise kiksev tu nesmije bit, zaostaju 2 boda za vodecim "dvojcem" i samo pobjeda je imperativ

Znaci pobjeda Dinama  2 (1.53) bet365

prije sat vremena, furyshaa said:

U nastavku ću vam dati opcija da vežete sa utakmicom koju predlaže @LeonardoDrugi a to je duel Njemačke i Bosne i Hercegovine gdje mislim da će biti pravo maltretiranje (da se kulturno izrazim). Pokušati ću dati nekome moje KRATKO viđenje nekih utakmica a vi odlučite šta ćete sa njima.

NJEMAČKA

Leverkusen - Kiel, duel koji se igra u subotu gdje će prošlogodišnji prvak dočekati ekipu Kiela, novajliju u njemačkoj ligi za kojeg je sve izglednije da će se vratiti tamo odakle je došao. Kiel je do sada odigrao 5 utakmica, 1 nerješeno i 4 poraza sa gol razlikom 7:17 po čemu su najgora odbrambena ekipa u ligi. Redom su primali 3 od Hoffenheima, 2 od Wolfsburga, 6 od Bayerna, 2 od Bochuma gdje su izvukli 2:2 te u zadnjem kolu 4 od Frankfurta.  Doduše i zabili su 2 Hoffenheimu, 1 Bayernu, 2 Bochumu i 2 Frankfurtu ali njihova odbrana je kritična. 

Leverkusen sa druge strane, 3 pobjede, poraz i nerješeno. Nakon vodstva do 2:0, izgubili su 3:2 od Leipziga te u zadnjem kolu 1:1 protiv Bayerna. Što se tiče Lige prvaka, tu su 100%, 4:0 protiv Feyenoorda u gostima te 1:0 protiv Milana u međuvikendu. 

Leverkusen je daleko ozbiljnija ekipa i uz propuste Kiela u odbrani, nema se tu šta mnogo tražiti. Tečaj za Leverkusen je 1.10 ali uz neki hendikep ili zboj golova, uvijek možete izvući veću kvotu.

E. Frankfurt - Bayern, nedjelja, duel dvije ekipe iz samog vrha. Bayern sa 13 bodova dok Frankufrt ima 12. Bayern u 5 utakmica imao nerješeno sa Leverkusenom u zadnjem kolu dok je kiks Frankfurta iz prvog kola gdje su u gostima izgubili od ekipe Dortmunda sa 2:0. 

Ovo iznad može biti vrlo zbunjujuće ali Franfurt je do sada igrao protiv Hoffenheima 3:1, 2:1 pobjeda u gostima protiv Wolfsburga, 2:0 protiv Monchengladbacha te pomenutih 4:2 u gostima kod Kiela. Sve ekipe koje su kvalitetom daleko ispod Bayerna i mislim da osim Dortmunda, ovo će im biti pravi test. Moje lično mišljenje je da oni nema šta da traže protiv ekipe Bayerna ali u zadnje vrijeme ni za šta se nisam toliko puta zajebao kao za Bayern. 

Što se tiče Bayerna, u prethodnom nekom postu sam pisao o njima i mislim da je sve rečeno. Najbolje njihovu igru opisao je @LeonardoDrugi sa komentarom "A utakmicu sa Leverkusenom bih opisao kao da ste u subotu uvece izasli sa Top devojkom, otisli prvo na pice sa njom, pa na veceru, pa malo prosetali zajedno, pa otisli na zabavu sa njom, i kada je doslo jutro, otisli na burek sa njom, pa nakon svega toga, svako je otisao svojoj kuci."

Da li ćemo ganjati golove, pobjedu Bayerna, više od 1.5 gola Bayerna, oba tima daju gol?! Mislim da je sve izgledno.

ITALIJA

Napoli - Como, danas, i to će biti prvi put da gledam Napoli ove sezone. Trenutno napoli predvodi talijansku ligu sa 13 bodova, 4 pobjede, poraz i nerješeno i gol razlikom 11:4. Poraz je stigao u prvom kolu i to čak 3:0 protiv Verone u gostima. Nakon toga dobili su 3:0 Bolognu, 2:1 Parmu, obje utakmica kod kuće pa su onda u gostima dobili Cagliari sa 0:4, 0:0 sa Juventusom u gostima i onda u zadnjem kolu Monzda kod kuće 2:0. Sa druge strane, Como svojoj poziciji na 10. mjestu može zahvaliti pobjedama u posljednja 2 kola. Startao je Como porazom od Juventusa sa 3:0, 1:1 sa Cagliariem, izgubili od Udinesea 1:0 pa onda 2:2 sa Bolognom, dobili 3:2 Atalantu u gostima i onda 3:2 Veronu kod kuće. 

Ja, lično, bez puno razmišljanja, danas ću igrati pobjedu ekipe Napolia i odvojeno od toga da će ekipa Napolia postići barem 2 gola na utakmici.

Lukako, Politano, Kvaratskhelia, David Neres, Raspadori, Napoli zaista ima širinu u napadu i imaju zaista dosta načina da ugroze ekipu Comoa. Sa druge strane ekipa koja u prvih 6 kola, niti jednom nije sačuvala svoju mrežu i mislim da nemaju šanse u duelu protiv napada kakav ima Napoli. 

Opet ponavljam, ovo će biti prvi put da ću gledati Napoli ove sezone jer kod njih se dosta toga izdešavalo ali hajde da im damo priliku i da vidimo na šta će ličiti.

Juventus - Cagliari, utakmica koja će se odigrati u nedjelju i gdje ekipa Juventusa dočekuje zaista loš Cagliari, ekipu za koju mislim da će se boriti za opstanak. Prvo kolo, remi kod kuće protiv Rome 0:0 pa onda 1:1 u gostima kod Comoa da bi onda kiksali 1:0 protiv Leccea u gostima, 4:0 protiv Napolija kod kuće i 2:0 od Empolia kući. Posljednje kolo ih je diglo sa samog dna tablice gdje su dobili Parmu sa 3:2 u gostima u veoma ludoj završnici. 

Ovo kolo, idu ekipi koja je u 6 kola zabila 9 pogodaka ali primila 0. Doslovno, Juventus je odigrao 6 susreta, 3 pobjede i 3 poraza i još uvijek nije primio pogodak. 3:0 Como, 3:0 Verona u gostima pa onda 0:0 kući protiv Rome u groznoj utakmici te 0:0 protiv Empolija u gostima gdje sam i pao na njima da bi onda dobili PSV 3:1 u okviru lige prvaka i onda na domaćem terenu odigrali 0:0 protiv Napolija i u posljednjem kolu dobili 0:3 ekipu Genoe. U međuvikendu odigrali su utakmicu koja im je možda i najviše digla moral. Prvo poluvrijeme, u gostima protiv Leipziga, gubili su već 1:0. Vlahović je vratio 1:1 u 50. minuti da bi golman dobio crveni u 59. minuti. Nakon preokreta Šeška za 2:1, mislim da su svi mislili da je kraj. Vlahović i Conceicao vraćaju za 3:2 Juventusa što su na kraju i zadržali. 

Ono što bih preporučio i ono što ću ja igrati i bez obzira na kvote jeste pobjeda Juventusa, oba time NE DAJU gol, Cagliari ne daje gol, Cagliari manje od 1.5 gola.

ENGLEZI

Crystal Palace - Liverpool, Liverpool osim poraza od Nottinghama kod kuće 1:0, ne zna za poraz ove sezone. 9 utakmica, 1 poraz, 8 pobjeda. Trenutno su na vrhu premier lige sa 15 bodova i gol razlikom 12:2. Idu u goste Crystal Palaceu, ekipi koju sam gledao i protiv Junajteda i Chelsea, utakmicama gdje su izvukli remi ali to je bilo daleko od remija ali elem. Mnogo ozbiljnija je ekipa Liverpoola od obje navedene ekipe i mislim da neće dopustiti sebi kiks ovdje. U 6 utakmica Palace je izgubio 3 i izvukao 3 nerješeno. Gubili su i od Brentforda i od West Hama kao i Evertona u zadnjem kolu.

Moje mišljenje je da Crystal Palace ovdje nema šta da traži i da Liverpool koji je napokon u punom sastavu nema šanse da kiksa ovdje. Tečaj od 1.55 jednostavno bode oči i za čistu dvicu kao i za x2.

Arsenal - Southampton, utakmica gdje ću samo reći, kec ko kuća. 1:0 je Newcastle dobio Southampton, 1:0 ih je dobio Nottingham, 3:1 Brentoord, 3:0 Junajted u gostima i u zadnjem kolu 3:1 ih je dobio i Bournemouth. Šta očekivati od Arsenala? Jedini bod su dobili protiv Ipswicha, 1:1 kod kuće u pretprošlom kolu.

Arsenal nakon pobjede protiv PSG-a, teško može ispustiti bodove ovdje jer zadnje dvije sezone ih koštaju utakmice kao što je ova gdje gube glupe (već osvojene) bodove.

Man. City - Fulham, već sam pisao o ekipi Citya. Mislim da kako sezona bude odmicala, sve više i više će faliti Rodri a Fulham im dolazi u najboljem momentu jer su u 6 kola dobili 3 utakmice, 2 nerješeno i samo 1 poraz. 

Ruku na srce, Fulham je dobio Nottingham, Newcasle i Leicester dok su nerješeno igrali sa Ipswichom u gostima te West Hamom kod kuće. Kiks je došao protiv Junajteda 1:0 u prvom kolu. Sve ove ekipe su daleko od napadačkog potencijala Citya i glavni razlog keca ovdje je napad Citya koji nakon kiksa protiv Newcastlea 1:1 u zadnjem kolu, ovdje nema pravo na kiks. Trenutno su bod iza Liverpoola i ovo nisu utakmice gdje se gube bodovi, posebno ne kod kuće.

ŠKOTI

Odigrao bih i Celtic u gostima protiv Ross Countrya kao i Rangers protiv St. Johnstonea kod kuće, možda i najlošije ekipe u ligi. Rangers je kiksao protiv Lyona u Europi 4:1 kod kuće dok je Celtic doživio potop u njemačkoj sa čak 7:1 protiv Dortmunda. Celtic je trenutno prvi u ligi, gol razlika 20:0 (tobejarabi), 6 utakmica, 6 pobjeda dok je Rangers trenutno treći sa 13 bodova, 4 pobjede, poraz i remi. Ukoliko Rangers želi održati tu borbu za titulu živom, ovakve utakmice mora dobijati. Mislim da za Celtic pored ovih 20:0, suvišno je išta reći.

DODATNO

Ono što mi se još sviđa a što ne znam gdje uglaviti jesu utakmice

Inter - Torino, pobjeda Intera

Real - Villarreal, nakon utakmice Reala u ligi prvaka i kiksa, ovo je must win kod kuće jer će ova sezona biti zaista duga za njih

Alaves - Barcelona, X2 ili čista dvica jer Barcelona ne smije dozvoljavati ove kikseve ako žele da uđu u igru za titulu u Španiji

Marseille - Angers, kec

Chelsea - Nottingham, ovo moram probati sa jedinicom

PSV - Sparta R., kec ko kuća

Galatasaray - Alanya, kec

Ovde samo jos fali dvojka kao kuca na Crvenu Zvezdu koja se vraca u svinjac zvani srpsko prvenstvo, a gostuju u Beogradu, majko moja. 

Videli smp sta mogu cim izadju van granica Srbije sa gol razlikom 1:6 i nula bodova iz dva meca, pa je sada red da demonstriraju silu u svinjcu.

Drago mi je vidjeti da je forum ozivio i ds ima dobrih prijedloga i analiza. Ukljucujem se i ja od danas i nastojat cu biti aktivan..

Evo moj double za danas sa ukupnom kvotom od skoro 3.00

Turska, Caykur Rizespor - Antslya tip gol u oba poluvremena

Svedska, Landskrona - Skovde tip Landskrona daje 2 ili vise golova

Ova Lqndskrona je uradila nesto nevjerovatno. Bili du ubjedljivo prvi u toj drugoj ligi, ali su uspjeli da pobijede samo jednom u zadnjih 8 ligaskih uyakmica, i to u gostima. Tako su spaki na 4. Poziciju koja ne vodi nikuda. Danas im dolazi posljednja momcad koja je u slicnoj dakle losoj formi. Sem toga ta momcad je uspjela dobiti Landskronu cak 3 puta u zadnjih 5 medjusobnih duela, imaju 3-1-1. No davas mislim da domavi dobijaju i vracaju se u vrh tabele. Igram da ce dati 2 gola jer mi je to sigurnja puno oklada.

U Turskoj, Caykur Rize docekuje Antakyu i postavljeni su kao faborit. No nisam bas siguran da ce oni ovo dobiti. U losoj su formi a Antakyu su dobijali proskih sezona. Sada ce Antalya sigurno htjeti da se nadigrava i ostane neporazena. Antakya ima odlican napad a predvodi ih nekadasnja legenda Alex de Souza koji ge kao napadac Feneru pomogao da ostvari svoje najvece uspjehe. Antalya igra ofanzivno sa puno golova ali su i oni stali zadnja dva kola, 0-0 sa Kasimpasom u Istanbulu pa 0-2 kuci protiv Fenera a mislim da Alex de Souza nije bio nimalo neraspolozen nakon sto je Fener uzeo sva tri poena u Antalyi koja im trebaju u trci za titulu. No danas zato Antakya sigurno daje barem jedan gol i ova utajmica ide u 3+ vjerovatno i vise, ali po mrni je najsigutnija oklada gol u oba poluvrem3na...

prije 1 sat, Trnava1986 said:

Verona - Venezia zbroj kartona 3.5+ 1.33 supersport.

Sta reci koju posluku porati. Mislis da je Verona losa, a onda pogledas Veneziu. Danas borbena utakmica na noz za obje ekipe, 3 boda biti ili ne biti, sudac Guida 180 utakmica serije a 5.3 prosjek zutih, Verona po utakmici 3.3, Venezia ravno 2, 3.5+ pa sta bude.

Pozz svima super tip samo malo opreza guida ove sezone sudija 2 utakmice i dao na jednoj 4 zuta i 2 crvena a na derbiju juve roma samo 3 kartona inace okk sudija za kartone samo ove godine u seria A kao da ima neki drugi kriterij:) ja cu isto odigrat jer volim kartone samo cu igrat na bet365 jer cu stavit over 3.5 kartona i oba karton pa je kvota preko 1.4 i tezko da ce past 4 kartona i sve jedna ekipa:), za spanjolce se slazem i over mora doc... a najvisje jih volim live pa padne granica i kvote 1.61+ do 2.2... sretno danas 

Danas jsto augsburg gladbach oba po jedan karton cudo od kvote 1.22 ma da over na augsburg 1.5 kartona kvota 1.44 meni puno previse.. 2 ekipa po kartonima a i sudija nije tolko los i augsburg se bori iznad cone izpada pa ce branit na sve snage ako povede ako gube onda prljavo igraju.

prije 14 minute, jansavc said:

Pozz svima super tip samo malo opreza guida ove sezone sudija 2 utakmice i dao na jednoj 4 zuta i 2 crvena a na derbiju juve roma samo 3 kartona inace okk sudija za kartone samo ove godine u seria A kao da ima neki drugi kriterij:) ja cu isto odigrat jer volim kartone samo cu igrat na bet365 online kladionica" rel="external">bet365 jer cu stavit over 3.5 kartona i oba karton pa je kvota preko 1.4 i tezko da ce past 4 kartona i sve jedna ekipa:), za spanjolce se slazem i over mora doc... a najvisje jih volim live pa padne granica i kvote 1.61+ do 2.2... sretno danas 

Danas jsto augsburg gladbach oba po jedan karton cudo od kvote 1.22 ma da over na augsburg 1.5 kartona kvota 1.44 meni puno previse.. 2 ekipa po kartonima a i sudija nije tolko los i augsburg se bori iznad cone izpada pa ce branit na sve snage ako povede ako gube onda prljavo igraju.

Uvijek je odlicno kad neko doda i svoje misljenje.. sretno :)

• IzudinB unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Škotska - Hrvatska - 3+ (1.95) bet365 Hrvatska nastavlja svoju borbu za vrh ljestvice Grupe 1 s Portugalom. U petak navečer ih očekuje težak izazov protiv Škotske u Glasgowu na Hampden Parku. S pobjedom u ovom susretu, Hrvatska bi ostala u utrci za osvajanje skupine te bi dočekala posljednje kolo i spektakularni okršaj s Portugalom pred domaćim navijačima. Nakon dvostrukog plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva, motivacije za pobjedu među izabranicima Zlatka Dalića sigurno neće nedostajati. Hrvatska u ovu utakmicu ulazi kao favorit, posebno jer je njihov napad u posljednjim utakmicama djelovao ubojito, s pet postignutih pogodaka protiv Škotske i Poljske u protekla dva kola. Škotska je prošlog mjeseca uspjela osvojiti svoj prvi bod, odigravši remi bez golova protiv Portugala u hrabrom nastupu na Hampden Parku. Ipak, sreća je bila na strani domaćina, s obzirom na to da je Portugal promašio nekoliko čistih prilika. Hrvatska je slavila u posljednja dva međusobna susreta protiv Škotske, postigavši pritom pet pogodaka. Škoti su, pak, primili barem dva gola u tri od četiri utakmice u dosadašnjem dijelu Lige nacija, što dodatno ide u prilog našim igračima. Igrači poput Andreja Kramarića, Martina Baturine, Igora Matanovića i Ante Budimira u izvrsnoj su formi. Posebno se ističe Budimir, koji trenutno drži peto mjesto na listi strijelaca La Lige sa šest golova za Osasunu. Ozljede i izostanci Nakon nekoliko mjeseci bez ključnih igrača zbog ozljeda, Škotska će u ovom ciklusu konačno moći računati na povratak Jacka Hendryja, Johna McGinna i Stuarta Armstronga. Neće nastupiti Torinov napadač Che Adams, koji se još uvijek oporavlja od ozljede. U njegovom odsustvu, Tommy Conway, Lyndon Dykes i Lawrence Shankland konkurirat će za mjesto u napadu. Niti jedan od njih trenutno nije u top formi. Conway je zabio pet golova za Middlesbrough, Dykes još uvijek čeka svoj prvi pogodak u League One, dok je Shankland postigao samo jedan gol ove sezone nakon impresivnih 33 gola prošle godine za klub i reprezentaciju. Hrvatska će biti oslabljena neigranjem Lovre Majera i Brune Petkovića zbog ozljeda, ali Modrić će kao kapetan predvoditi iskusnu ekipu u kojoj je i Ivan Perišić. Krilni igrač PSV-a sudjelovao je u tri pogotka u dva dosadašnja susreta protiv Škotske, ali još uvijek čeka svoj prvi pogodak u Ligi nacija, unatoč tome što je odigrao 18 utakmica u ovom natjecanju. Dominik Livaković, prvi vratar Hrvatske, suspendiran je nakon crvenog kartona u utakmici protiv Poljske, pa će Nediljko Labrović iz Augsburga stajati na golu. Gvardiol će se jako morati paziti žutih kartona, jer bi u protivnom propustio susret s Portugalom u Splitu. Osim Gvardiola, suspenzija prijeti i Luki Modriću, Mateu Kovačiću, Marku Pjaci, Petru Sučiću, Ivanu Perišiću, Martinu Baturini i Mariju Pašaliću. Škotska: Gordon; Ralston, Souttar, Hendry, Robertson; McLean, Gilmour; McGinn, McTominay, Doak; Dykes Hrvatska: Labrović – Jakić, Šutalo, Gvardiol, Sosa – P. Sučić, Modrić, Kovačić – Perišić, Kramarić, Pjaca. Oklada na više od 2.5 gola na utakmici (koeficijent 1.95) čini se izvrsnom opcijom, jer su tri od četiri utakmice Škotske u Ligi nacija završile s najmanje tri postignuta pogotka. (Koeficijenti 14.11. u 23:11 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
    • Postovani kolega,mene vi uvijek razveselite svojim objavama...i nema veze ako ste "desperados"😀Kaj sad,tak je kak je.I ne zamjeram vam kad par ne prodje.Nek ste vi nama zivi i zdravi😀
    • Pozdrav, interesira me što je s Guts - Leonardo kupom?  Trebao je već biti definiran raspored i odigrat se prvo kolo ako se ne varam? @IzudinB @Goksim
    • Liga nacija LIGA NACIJA - DIREKTNI LINK NA PONUDU! (Koeficijenti 13.11. u 14:13 CET)  Koeficijenti su podložni promjenama Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal. Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija    
    • Liga nacija LIGA NACIJA - DIREKTNI LINK NA PONUDU! (Koeficijenti 13.11. u 14:11 CET)  Koeficijenti su podložni promjenama Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal. Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija    
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use