Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Pravila Posljednje Šanse 2024/2025


Recommended Posts

Članak 1. Pravo sudjelovanja u Posljednjoj Šansi
1. Pravo sudjelovanja u Posljednjoj Šansi imaju svi članovi SvijetKladjenja foruma koji postave barem jednu prognozu prije kraja petog kola, odnosno do 29.9.2024. u 15:00 CET. Ovime dajemo priliku da se natjecanju priključe i oni koji potencijalno propuste prvo kolo. Članovi foruma koji ne postave svoje prognoze u prvih pet kola nemaju pravo sudjelovanja u natjecanju ove sezone. 

Članak 2. Format natjecanja
U sezoni 2025/2024 imat ćemo tri natjecanja: 
1.    Prva Liga Posljednje Šanse u kojoj će se natjecati devet članova SvijetKladjenja foruma: @LeonardoDrugi, @Fitoz (odnosno BoskoBuha), @fic, @Iblaz93, @unkdy, @noja57, @josip123, @Joker93, i @COLT.
2.    Druga Liga Posljednje Šanse u kojoj će se natjecati svi članovi foruma koji postave svoje prijedloge prema pravilima definiranim Članku 1. 
3.    Guts-Leonardo kup koji će se igrati prema pravilima definiranim u članku 22.

Članak 3. Trajanje Posljednje Šanse 
Natjecanje traje od 10.9.2024. do 26.5.2025. U sezoni 2024/2025 imati ćemo 74 kola! 
Raspored Lige i Kupa dostupan je u tablici natjecanja

Screenshot 2024-09-09 at 21.44.11.png

Članak 4. Nagradni fond
Nagradni fond u sezoni 2024/2025 isti je kao i u sezoni 2023/2024:

  • 600€ za pobjednika Posljednje šanse (Prva liga)
  • 300€ za drugo plasiranog u Posljednjoj šansi (Prva liga)
  • 300€ za prvo plasiranog u Drugoj ligi te možda i bitnije od novčane nagrade priznanje na forumu te zagarantirano mjesto u Prvoj ligi Posljednje šanse sljedeće sezone
  • 150€ za drugo plasiranog u Drugoj ligi te možda i bitnije od novčane nagrade priznanje na forumu te zagarantirano mjesto u Prvoj ligi Posljednje šanse sljedeće sezone
  • 300€ za pobjednika Guts-Leonardo Kupa

Članak 5. Objava finalnih rezultata, pobjednika i dobitnika nagrada
Finalni rezultati bit će objavljeni po završetku posljednjeg kola a najkasnije 31.5.2025.

Članak 6. Vrijeme žalbe
Vrijeme žalbe je 72 sata od objave finalnih rezultata. 

Članak 7. Isplata nagrada
Nagrade će biti isplaćeni preko skrilla ili po dogovoru sa dobitnikom drugog, za SvijetKladjenja, najpraktičnijeg načina najkasnije 30.6.2025. 
Ukoliko sudionik natjecanja prije zadnjeg kola i matematički osigura određeno mjesto koje rezultira isplatom nagrade SvijetKladjenja može u dogovoru sa igračem nagradu isplatiti i prije odigravanja zadnjeg kola. 

Članak 8. Viši rang i ispadanje
Posljednje plasirani u Prvoj ligi u sezoni 2024/2025 ispada u Drugu Ligu dok dva odnosno, prema članku 23., tri najbolje plasirana iz Druge lige imaju zagarantirano mjesto u sezoni 2025/2026. Na ovaj način će se sa vremenom Prva liga proširivati budući da će iz iste ispadati jedan a ulaziti tri natjecatelja. 

Članak 9. Natjecateljska kola
U Prvoj i Drugoj ligi Posljednje Šanse svakog tjedna biti će dva perioda za koja se postavljaju prijedlozi:

  • od petka do ponedjeljka
  • te od utorka do četvrtka

Prognoze za period od petka do ponedjeljka trebaju biti postavljene najkasnije do subote u 15:00 CET. Prognoze za period od utorka do četvrtka najkasnije do utorka u 15:00 CET.
Izuzetak je prvih pet kola Posljednje Šanse Druge Lige gdje će se prihvaćati oklade postavljene od utorka 10.9.2025. od 15 CET do nedjelje, 17.9. do 20:45 CET., kako bi dali priliku većem broju članova foruma uključiti se u natjecanje. Isto vrijedi za svih prvih pet kola Druge Lige Posljednje Šanse gdje se postavljenim tipom svaki član SvijetKladjenja foruma može prijaviti za sudjelovanje u natjecanju. Natjecatelji Prve Lige Posljednje Šanse, gdje su svi sudionici natjecanja svoje mjesto osigurali rezultatima iz prijašnje sezone, svoje tipove u prvih pet kola moći će postaviti u standardnom vremenu, od petka u 15:00 do subote u 15:00. 
Dnevne teme će biti otvorene prije početka perioda za postavljanje prognoza. Kada je to tehnički moguće, teme će biti otvorene ranije sa automatskim otključavanjem petkom u 15:00 CET te ponedjeljkom u 15:00 CET. Teme će biti otključane 24 sata odnosno postavljanje prognoza će biti moguće u period dok je tema i otključana a to će najčešće biti:

  • od petka u 15:00 CET do subote u 15:00 CET
  • od ponedjeljka u 15:00 CET do utorka u 15:00 CET

Ukoliko tema ostane otključana i prije ili nakon definiranog vremena (npr. u subotu u 16:08) te netko prijavi par u temi za to kolo koja je bila otključana, par će se priznati. 

Članak 10. Format postavljanja prognoza
Pri prijavi tipa potrebno je jasno navesti utakmicu, ukoliko nije očito natjecanje (dakle manje poznate lige), tip, koeficijent, kladionicu, te priložiti screenshot tipa iz ponude sa jasno vidljivim koeficijentom koji je napravljen najranije 30 minuta prije otključavanja teme za to kolo. Ukoliko sceenshot tipa iz ponude nije priložen, prijavljeni tip neće se priznati.

Koeficijent je potreban zbog članka 17. odnosno slučajeva gdje dva ili više članova možda budu na kraju sezone imali isti broj pogodaka. Sa ciljem standardizacije i preglednosti poželjno je da su prognoze postavljenje u sljedećem formatu: 

DATUM | SPORT | TIP - KOEFICIJENT - KLADIONICA

SCREENSHOT

OBRAZLOŽENJE

4.4. | Nogomet | Chelsea - Liverpool 1X (1.33) bet365

Primjer posljednja sansa.png

Očekujem da Chelsea neće izgubiti ovu utakmicu jer...

Sport i/ili natjecanje nije neophodno navoditi kada je očito o kojem se sportu I natjecanju radi (Liga Prvaka, Premier League, Serie A...). Isto je poželjno navesti ukoliko igrate manje poznate lige, kako bi obračunavanje oklada bilo jednostavnije i točnije. 

Članak 11. Minimalni tečaj
Svaki sudionik natjecanja će u svako kolu postaviti samo jedan prijedlog minimalnog tečaja 1,20 koji već nije bio postavljen na forumu u tom natjecanju. 

Članak 12. Jedinstven tip
U obzir će se uzimati samo tipovi koji su jedinstveni odnosno prvi put postavljeni u tom natjecanju. 

Ukoliko dva člana postave isti prijedlog u obzir će se uzeti samo onaj prvo postavljeni dok će drugo postavljeni biti tretiran kao promašen, neovisno o ishodu utakmice. Ako igrač primjeti da je prijavio već postavljeni par isti ima mogućnost zamijeniti dok je otključana tema za to kolo. Ukoliko isto nije napravljeno te je prijavljeni par već ranije prijavio drugi natjecatelj, tip će se smatrati kao promašen. 
Drugim riječima, nije dozvoljeno ponavljanje parova, odnosno ukoliko je već jedan član prijavio tip npr. "PSG - Lyon, pobjeda PSG-a, kladionica XY, 1,25" drugi članovi u istoj ligi isti par ne mogu ponoviti odnosno isti neće biti priznat. 

Zato sugeriramo da su tipovi postavljeni što ranije po objavi teme za to kolo te da obavezno provjerite da utakmica i tip koji sugerirate već nije prijavljena. 
Sudionici Prve lige Posljednje šanse mogu odigrati parove koji nisu već prijavljeni u toj ligi neovisno o tome jesu li isti već odigrani u Drugoj ligu. Također, sudionici Druge lige mogu odigrati parove koji su već prijavljeni u Prvoj ligi ukoliko isti već nisu odigrani u Drugoj ligi Posljednje šanse. 

Očigledno ponavljanje parova nekog od članova iz Druge lige, iz kola u kolo, nije dozvoljeno te ukoliko se ovo uoči član će biti prvo upozoren a ukoliko se ovo i nastavi isključen iz natjecanja. 

Članak 13. Analiza parova 
Poželjno je da je prijedlog obrazložen međutim isto nije neophodno za sudjelovanje u Posljednjoj šansi.
Pozivamo sve sudionike natjecanja da svoj prijedlog obrazlože pa makar i sa par kratkih rečenica jer je puno vjerojatnije da će ga drugi članovi i ispratiti ako je isti argumentiran.

Članak 14. Odgođena utakmica
Ukoliko je utakmica za koju je sudionik natjecanja prijavio tip odgođena u sljedećem će kolu sudionik natjecanja imati pravo prijaviti dva tipa, poštivajući sve druge članke, kako bi zbog pravičnosti imao isti broj prognoza kao i drugi članovi. 

Članak 15. Pravila ponašanja
Administratori i moderatori natjecanja zadržavaju pravo diskvalificiranja člana iz natjecanja ukoliko isti vrijeđa druge članove ili na bezobrazan i očigledan način pokušava varati. 

Članak 16. Tablica natjecanja
SvijetKladjenja će tjedno voditi evidenciju o pogođenosti svakog sudionika natjecanja te isto transparentno objavljivati u Tablici Posljednje Šanse 2024/2025. 
Tablica se definira na temelju broja pogođenih tipova u toj ligi, a u slučaju da dva ili više igrača imaju isti broj pogodaka na kraju sezone primjenit će se članak 17.

Članak 17. Rangiranje te pravilo većeg prosječnog pogođenog koeficijenta
Pobjednik Prve lige Posljednje šanse te Druge lige Posljednje šanse biti će sudionik koji je pogodio najveći broj tipova. Drugoplasirani će biti sudionik koji ima drugi najveći broj pogodaka u toj ligi te prema istoj logici trećeplasirani...
Ukoliko dva ili više članova imaju isti broj pogodaka kroz cijelu sezonu, imajući na umu da se priznaju samo prognoze prijavljene na forumu u vremenu definiranom člankom 8. u obzir će se uzeti koeficijenti odnosno član sa većim prosječnim pogođenim koeficijentom u toj sezoni bio bi bolje rangiran. Faktor koeficijenta vrijedi samo u situacijama gdje dva člana imaju isti broj pogodaka. Na ovo možemo gledati kao na gol razliku ukoliko dvije momčadi imaju isti broj bodova na kraju sezone.
Pravilo većeg koeficijenta primjenjivat će se neovisno o broj decimala. Drugim riječima, ukoliko natjecatelj A i B imaju isti broj pogođenih parova nakon 75 kola te natjecatelj A ima ima prosječni koeficijent od 1,25000 a natjecatelj B prosječni koeficijent of 1,24999, natjecatelj A biti će bolje rangiran jer ima "bolju gol razliku". 

Članak 18. Live klađenje
Tipovi trebaju biti postavljeni prije početka utakmice, prema članku 9. kako bi ih, ako žele i drugi članovi mogli ispratiti. Tipovi iz live ponude nisu dozvoljeni i neće biti uzeti u obzir. 

Članak 19. Betbuilder (Nutrija pravilo)
Od sezone Posljednje Šanse 2024/2025 betbuilder oklade se neće priznavati odnosno u obzir će se uzimati isključivo oklade iz osnovne ponude kojima je, prema članku 11., koeficijent minimalno 1,20 ili veći. 

Oklade iz osnovne ponude gdje kladionica nudi ponudu na npr. total goals/both teams to score (npr. over 2,5 golova i da će obje ekipe dati gol), ili Results/Goals Range (npr. pobjeda domaćina i da će na utakmici biti od 1-5 golova) će se priznavati ukoliko je,  prema članku 11. , zadovoljeno pravilo minimalnog koeficijenta.

Članak 20. Kladionice
S ciljem što pravednijeg natjecanja, od sezone Posljednje Šanse 2024/2025, oklade je moguće prijaviti isključivo u kladionicama koje će biti navedene u članku 20. nakon prvog kola Posljednje Šanse 2024/2025., odnosno nakon što svi sudionici natjecanja demokratski glasaju u temi prvog kola i odaberu kladionice koje će se uzimati u obzir. 

Limitiranjem broja kladionica osigurat ćemo da svi natjecatelji gledaju ponudu istih kladionica, te eliminitirati mogućnost prijavljivanja tipova iz manje poznatih kladionica upitnog renomea, od kojih neke često znaju imati nerealne koeficijente.

Iznimno, isključivo u prvom kolu Posljednje Šanse, biti će prihvaćene oklade iz svih kladionica.

Članak 21. "Draw no bet"

Oklade iz osnovne ponude poput "draw no bet" ili raznih varijacija azijskih hendikepa, u kojima je jedan od mogućih ishoda i povrat uloga odnosno koeficijent 1,00 neće se priznavati budući da bi isto rezultiralo sa velikim brojem "void" oklada kroz sezonu. Pozivamo igrače da u ovakvim situacijama razmotre oklade na pobjedu jedne momčadi, dvoznak ukoliko koeficijent zadovoljava pravilo minimalnog koeficijenta, ili druge varijacije poput pobjede ekipe u barem jednom poluvremenu ili toga da ekipa daje više od npr. 1,5 golova na utakmici.

Članka 22. Obračunavanje oklada
Oklade se obračunavaju na temelju pravila kladionice u kojoj su i igrane. Ako je prijavljen tip za pobjedu momčadi kod kladionice koja za to natjecanje ima early payout opciju oklada će se smatrati dobitnom ukoliko ta momčad povede sa dva gola razlike, isto kako i kladionica obračunava tu okladu.
Drugim riječima, ako je kod kladionica koja ima early payout opciju tip za utakmicu Barcelona - Real Madrid pobjeda Real Madrida te Real Madrid u Ligi Prvaka povede 2:0 dok utakmica završi 3:2 za Barcelonu oklada na pobjedu Real Madrida će se smatrati dobitnom. 

Članak 23. Neaktivnost
Svakom sudioniku Prve i Druge lige Posljednje Šanse tolerirat će se maksimalno 5 propuštenih kola u kojima nisu postavili prognoze prema članku 8. i 10. Ukoliko netko kroz isto natjecanje propusti više od 5 kola biti će diskvalificiran iz liga natjecanja i Guts-Leonardo kupa. 

Članak 24. Sudjelovanje u Guts-Leonardo kup
Pravo sudjelovanja u Guts-Leonardo Kupu ostvaraju svi sudionici Prve i Druge lige, prema članku 1. 

Članak 25. Format natjecanja Guts-Leonardo kupa
Raspored Guts-Leonardo Kupa biti će objavljen naknadno, a najkasnije 3.11.2024.

Članak 12. (Jedinstveni tip) primjenjivat će se i u Guts-Leonardo kupu
U ¼, ½ i finalu Guts-Leonardo kupu dozvoljeno je odigravanje istih parova koji su i na listićima drugih sudionika natjecanja međutim odigrani listić sa 4 para ne smije biti identičan listiću drugih natjecatelja. Dakle, dozvoljeno je da netko ponovi okladu na PSG ili Manchester City iako je isti već na listiću nekog drugoga međutim ponavljanje cijelog listića (svih tri odnosno četiri para) nije dozvoljeno. 

  • Ukoliko više učesnika u finalu Guts-Leonardo Kupa pogodi listiće sa četiri para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 pobjednik će se odlučiti na temelju članka 16. odnosno pogođenog listića sa najvećim ukupnim tečajem. Članak 16. u Guts-Leonardo kupu primjenjivat će se samo u finalu dok je glavni cilj igrača u prethodnim kolima proći kolo te osigurati nastup u finalu. 
  • Ukoliko svi učesnici jednog od kola kupa ili finala promaše svoj finalni listić finalno kolo će se ponoviti unutar 30 dana, vjerojatno već sljedećeg tjedna.
  • Ukoliko samo jedan natjecatelj ostane u igri prije finala isti će se smatrati pobjednikom. Dakle, ukoliko u četvrtom kolu samo jedan sudionik ima dobitni listić isti će jedini proći u finale a samim tim i biti smatran pobjednikom Guts-Leonardo kupa. 
  • Ukoliko je neki od parova sa listića otkazan učesnik Guts-Leonardo kupa par će zamjeniti sa nekim od parova iz prvog sljedećeg kola prvenstva identičnog tečaja. Dakle, ako učesnik kupa odigra listića sa četiri para te su tri para pogođena dok je četvrti par sa listića koeficijenta 1,30 odgođen kako bi igrač prošao u sljedeće kolo treba prijaviti drugi par identičnog koeficijenta iz ponude kod iste kladionice prvog sljedećeg prvenstvenog kola. Na ovaj način osiguravamo da netko ne prolazi iz kola u kola zahvaljujući prijavljenim parovima koji su odgođeni. 

Članka 26. Pobjednik Guts-Leonardo kupa te plasman u Prvu ligu
Pobjednik Guts-Leonardo kupa izborit će plasman u Prvu ligu ukoliko se isti već ne natjeće u istoj. Ukoliko je pobjednik Guts-Leonardo kupa natjecatelj iz Prve lige isti će osvojiti novčanu nagradu međutim, osim financijske nagrade i prestiža, osvajanje Kupa neće mu garantirati ostanak u Prvoj ligi. Drugim riječima, ukoliko posljednje plasirani iz Prve lige osvoji Guts-Leonardo kup isti će osvojiti novčanu nagradu za osvajanje kupa međutim i igrati u Drugoj ligi sljedeće sezone. 

Ukoliko je pobjednik Guts-Leonardo kupa natjecatelja Prve Lige ili natjecatelji Druge lige koji završe na prvom ili drugom mjestu, promociju u Prvu ligu izboriti će i treće plasirani u Drugoj ligi. Dakle, ako Guts-Leonardo kup osvoji netko tko je deseto plasirani u Drugoj ligi osvajanjem kupa dobit će novčanu nagradu i izboriti promociju u Drugu ligu sljedeće sezone. U tom slučaju treće plasirani iz Druge lige ne bi bio promoviran u Prvu ligu.

Ukoliko pak Guts-Leonardo kup osvoji netko od sudionika Prve lige ili pobjednik ili drugo plasirani Druge lige onda će i treće plasirani u Drugoj ligi izboriti plasman u Prvu ligu sljedeće sezone. 

Članak 27. Prošlogodišnji pobjednik Prve lige (BoskoBuha odnosno @Fitoz)
Prošlogodišnji pobjednik Prve Lige ostvaruje pravo prijaviti par po svom izboru koji je izuzet članka 16. (minimalni tečaj) u maksimalno tri prvenstvenih kola Prve lige. 

Članak 28. Ostalo
SvijetKladjenja u svakom trenutku zadržava pravo prekinuti natjecanje ili izmjeniti pravila, ukoliko je nešto bitno bilo izostavljeno, sa ciljem pravičnosti.

Link to comment
Share on other sites

Gost
This topic is now closed to further replies.
  • Posts

    • Jedan za ovaj rani termin. Vjerovati ćemo da je Zvezda go*** od kluba kao što @LeonardoDrugi priča i nadati se da Benfica neće nešto mnogo kalkulisati.
    • Ova utakmica po meni je za igru na kartone, over 3,5 kartona po tecaju od 1.3 je vrlo izgledan  Benfica je pretrpjela promjenu u sastavu u odnosu na ranije godine, te pored Sportinga i Porta tesko da moze do titule prvaka Portugala. Balkanci kao i Portugalci igraju "prljavo"  te nije slucajno M.Oliver delegiran za ovu utakmicu. Sretno svima sta god odigralo
    • Pozz!  Kolega @mester imamo isti objavljeni par za danas,bilo bi dobro da si izabereš neki drugi par da ti ne propadne drugo kolo,ako sam dobro shvatio pravila,ne smiju biti postavljena dva ista para.   Edit: Rekao bi ti i ranije,ali tek sad vidjeh
    • Izabrao si pravog kolegu da pitas za stav. Teoretski gledano, ja bih uvek igrao protiv Zvezde cim izadju vam granica Srbije. U praksi, ipak nemam hrabrosti da ulozim svoj novac na cistu dvojku. Sto se kvaliteta Zvezde tice, mislim sa su oni krs od tima kakav se retko vidja, ovo mislim samo u odnosu na Top evropski nivo. Sa druge strane, to je najpokvareniji klub na svetu, pravo zlo u svakom smislu. Pa ipak, mislim da Zvezda, ako ne racunamo onaj roster kada su bili prvaci Evrope, trenutno ima jedan od svojih najboljih rostera u svojoj istoriji. Ta beogradska govna vise ne pripadaju srpskom proseku, a zlo je u tome sto kada Predsednik Srbije odluci da se malo odmori, Zvezda ce doci na nivo Rudesa. Zvezda je napravila najbolji tim koji je mogla da sklopi u ovom trenutku, ali ja mislim da je to dovoljno samo za evropsko dno. Imaju trenera koji je najbolji izbor za njih, bas kakav im i treba.  Po meni, Zvezda ima dobar ili odlican tim, ali kao klub su deset puta bolesniji od Dinama, a videli smo gde je Dinamo u odnosu na Top ekipe. Zvezda je svoje pokazala na gostovanju Bodo/Glimtu i meni je to parametar i nista drugo. Problem je Benfica kojoj ne verujem previse, pa me ova utakmica ne ispunjava entuzijazmom. Da Zvezda igra protiv neke Top ekipe koja trci puno, na primer protiv Arsenala ili Psv-a, napisao bih post na deset stranica teksta.  Zvezdi ide na ruku ovaj novi format takmicenja Lige Prvaka, pa sam procenio da se nece brukati ove sezone. Za ovu sezonu sam odlucio samo dve stvari kada je Zvezda u pitanju. Prva je da cu ih cekati do smrti, ako treba kada budu gostovali nekoj Top ekipi, i za to cak i pozajmiti novac, ako ga ne bude dovoljno. Druga stvar je da cu disciplinovano i strpljivo cekati, uz postepeno podizanje novcanog uloga, X na njihovim utakmicama, pocev vec od danas. Znaci, moj odgovor tebi jeste da bih protiv bilo koje Top evropske ekipe koja igra protiv tih drvoseca uvek podrzao pobedu evropske ekipe, ali mi Benfica nije u toj grupi timova. Danas sam odigrao samo X u singlu, sa namerom da cekam Zvezdu da remizira u sezoni (samo u evropskim utakmicama). Samo jos da dodam da su oni ovako dobar tim sastavili “na crtu”, odnosno da su procenili da im se isplati da rizikuju, jer im je protivnik za ulazak u Ligu Prvaka bio Bodo/Glimt pa su uz pomoc drzave potrosili i novac koji nisu imali, dakle kupovali si “na crtu” racunajuci da ce novac vratiti kroz Ligu Prvaka, sto se i dogodilo.  Za mene je vazno samo da nikako ne zaboravim na sta su licili protiv Bodo/Glimta u Norveskoj, i da me nikako ne napusti strpljenje cekajuci drvosece iz Zvezde na gostovanjima.  
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use