Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Subota 31.8.2024.

IzudinB

Recommended Posts

Premier liga

s1.jpg

PREMIER LIGA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Primera

s2.jpg

PRIMERA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Serie A

s3.jpg

SERIE A - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Bundesliga

s4.jpg

BUNDESLIGA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Ligue 1

s5.jpg

LIGUE 1 - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 26.8. u 18:02 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Facebook stranica Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Arsenal - Brighton - X2 (3.00) ili oba daju (1.80) bet365

Arsenal i Brighton su među četiri momčadi koje imaju perfektan učinak nakon prva dva kola nove sezone u Premier ligi. Ove dvije ekipe susrest će se u prvom meču trećeg kola na Emirates stadionu.

Arsenal je prošlog vikenda prošao kroz težak ispit na Villa Parku, ostvarivši pobjedu od 2-0 protiv Aston Ville zahvaljujući golovima Leandra Trossarda i Thomasa Parteyja u drugom poluvremenu.

Brighton je također imao sreće u posljednjem kolu, kada su osvojili tri boda protiv Manchester Uniteda. Drugi gol Uniteda je poništen zbog čudnog zaleđa Joshue Zirkzeea, dok je Brighton ubrzo nakon toga postigao pobjednički gol preko Joaoa Pedra.

Ozljede i izostanci

Nakon izvještaja da je Gabriel Jesus pretrpio ozljedu prepona na treningu, Brazilac je izostao iz sastava za utakmicu protiv Aston Ville na Villa Parku i očekuje se da će propustiti i ovaj susret.

Jesus se pridružio Takehiru Tomiyasu i Kieranu Tierneyu na popisu ozlijeđenih za Arsenal.

Matt O’Riley iz Brightona je bio prisiljen napustiti igru protiv Crawleya samo devet minuta nakon što je ušao zbog ozljede gležnja. O'Riley se pridružio Sollyju Marchu na listi ozljeda za Brighton, dok su Brajan Gruda i Mats Wieffer pod upitnikom.

Arsenal: Raya; White, Saliba, Gabriel, Timber; Odegaard, Partey, Rice; Saka, Havertz, Trossard

Brighton: Steele; Veltman, Dunk, Van Hecke, Kadioglu; Milner, Gilmour; Minteh, Pedro, Mitoma; Welbeck

Arsenal lovi naslov i na domaćem terenu nemaju prostora za pogreške. Ipak, teško je pronaći vrijednost u njihovoj pobjedi s kvotom 1.33, s obzirom na dobru formu Brightona na početku sezone.

Galebovi su ostvarili dvije pobjede, postigli šest golova i bili su izvanredni u predsezoni, a dolaze u ovu utakmicu s nizom od sedam uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima. Taj niz uključuje i uvjerljivu pobjedu od 4-0 protiv Crawleyja u Carabao Cupu, unatoč tome što je trener Hurzeler odmarao sve ključne igrače.

Preporučujem okladu na pobjedu ili neriješen ishod za Brighton uz visoku kvotu 3.00 kao glavnu opciju, dok se oklada da će obje momčadi postići gol čini izvrsnom opcijom s kvotom 1.80.

Screenshot_97.jpg

(Koeficijenti 30.8. u 22:30 CET)

West Ham vs Manchester City - 2 (1.38) ili 2 i više od 3.5 gola (2.60) bet365

Aktualni prvaci će ovog vikenda pokušati zadržati svoj savršen učinak na početku sezone 2024/25. Manchester City putuje u London gdje će se u posljednjem subotnjem susretu Premier lige sukobiti s West Hamom.

Građani su prošlog vikenda na Etihadu iznenađujuće primili prvi gol od novopromoviranog Ipswich Towna. Međutim, trebalo im je samo pet minuta da postignu tri gola i naprave brzi preokret. Utakmica je završila rezultatom 4-1 za momčad Pepa Guardiole. Erling Haaland je upotpunio hat-trick, čime je već na četiri gola u dvije utakmice, nakon što je bio strijelac i u prvoj utakmici u pobjedi od 2-0 nad Chelseajem.

West Ham je prošle subote ostvario svoju prvu pobjedu u sezoni, pobijedivši Crystal Palace s 2-0 u gostima. Tomas Soucek i Jarrod Bowen bili su strijelci za Čekićare, koji su također bili blizu pozitivnog rezultata u prvom kolu protiv Aston Ville.

Ozljede i izostanci

Trener West Hama, Julen Lopetegui, suočava se s nekoliko izazova u sastavljanju momčadi, jer je iskusni lijevi bek Aaron Cresswell zadobio ozljedu zadnje lože.

Aaron Wan-Bissaka je bio igrač utakmice na lijevom beku protiv Bournemoutha, ali bi mogao prijeći na svoju prirodnu poziciju desnog beka. Očekuje se povratak Emersona Palmierija, kao i Kudusa, Lucasa Paquete te potencijalno Michaila Antonia, koji će se nadati da će zamijeniti Niclasa Fullkruga u napadu.

Što se tiče Manchester Cityja, Oscar Bobb će nekoliko mjeseci biti van terena nakon operacije. Rodri je upitan zbog ozljede, ali se vratio treninzima ovog tjedna, pa bi mogao biti uključen na stadionu London.

Phil Foden je propustio pobjedu nad Ipswichom zbog bolesti, ali se očekuje da će se oporaviti na vrijeme za ovu utakmicu, a isto vrijedi i za Matea Kovačića, koji je zadobio ozljedu prošlog vikenda.

West Ham: Areola; Wan-Bissaka, Todibo, Kilman, Emerson; Alvarez, Soucek; Bowen, Paqueta, Kudus; Antonio

Manchester City: Ederson; Lewis, Akanji, Dias, Gvardiol; Kovacic, Bernardo; Savinho, De Bruyne, Doku; Haaland

Manchester City je dominirao u ovom susretu u nedavnoj povijesti. Pobijedili su u pet od posljednjih šest susreta s West Hamom, uz jedan neriješen ishod.

Guardiolina momčad je sjajno započela sezonu s šest postignutih golova u dvije utakmice.

Stoga teško mogu predviđati bilo što drugo osim njihove pobjede u ovom susretu po kvoti 1.38 u bet365 kladionici koja računa okladu automatski dobitnom ako City povede sa dva gola razlike u bilo kojem trenutku utakmice, bez obzira na krajnji rezultat.

Očekujem i uzbudljivu utakmicu s mnogo golova, s obzirom na to da West Ham također ima snažnu napadačku liniju predvođenu Jarrodom Bowenom, Mohammedom Kudusom i novopridošlim Niclasom Fullkrugom.

Oba prošlogodišnja susreta ove dvije ekipe rezultirala su s najmanje četiri gola. Preporučujem okladu na pobjedu Manchester Cityja i više od 3.5 gola na utakmici, s kvotom 2.60.

Screenshot_98.jpg

(Koeficijenti 30.8. u 23:30 CET)

Sistem “pet od sedam” gde se trazi pet pogodaka iz sedam predloga

Hej @noja57

Neces verovati, danas cu predloziti onaj cuveni sistem “pet od sedam” gde nijedna predlozena kvota ne prelazi 1,20 majko moja. Imao sam samo dve opcije. Ili da ti predlozim da preskocis danasnji post i da ga uopste ne procitas pa da se pretvaramo da se postujemo, ili druga opcija, da se lepo posvadjamo kao ljudi, pa sam izabrao ovo drugo. Teska srca sam izabrao ovo drugo, jer se od svih 14 155 registrovanih kolega sa Foruma, jos samo sa tobom nisam tesko posvadjao. Pre tri dana mi je kolega sa Foruma ljubazno napisao da se najverovatnije yebem sa muskarcima, dok si me ti svojevremeno nazivao “strucnjakom za sisteme”, Nikoletinom Bursacem i piscem u pokusaju, a obojica ste prave male mace kako su me sve nazivale ostale kolege sa Foruma svih ovih prethodnih godina.

Ti i ja imamo samo jedan problem, ne podnosimo se. Ti ne podnosis mene, a ja se sa tobom ne slazem ni u cemu. Prvo sam mislio da kada bi ti i ja seli negde da rucamo zajedno, da ne bi izdrzali za stolom cak ni dok konobar ne bi doneo mineralnu vodu, a sada mislim da se ti i ja ne bi slozili ni da je danas subota.

Ti mene procenjujes na osnovu onoga sto pisem na Forumu, a ja mislim da bi trebalo da me procenjujes na osnovu onoga sta radim za Forum. Za to vreme, ja se od prvog dana ni u cemu nisam slagao sa tobom, ili sam razmisljao potpuno drugacije od tebe. Mislim iskljucivo na kladjenje, razume se.

Ja mislim da bi na svakom Forumu na svetu, bilo koji registrovani kolega morao da ima slobodu da napise sta god hoce, a da oni koji citaju Forum trebaju samo da odluce da li ce imati koristi od posta ili ne, i da vec nakon sedam sekundi zaborave sta su procitali. Sa druge strane, ti mislis da ja lupetam kao otvoreni prozor, i da ono sto napisem na sto stranica teksta, bih mogao da napisem u dve recenice, i tako olaksam zivot ostalim kolegama. Ja ipak mislim da barem jedan od kolega sa Foruma moze imati koristi ako u ovoj sezoni predstavim Inter ili Psv, dok ti mislis da bi mi bilo pametnije da pisem uspavanke kao @IzudinB

Ti mene procenjujes na osnovu onoga sto lupetam o Simoni Halep, Predsedniku, ujni Danici, Norveskoj, Srbiji, Salihamidzicu ili Pirlu, a ja mislim da bi trebalo da me procenjujes na osnovu toga sto sam postavljao predloge kolegi @fic u 14.57 casova, jer se za tri minuta zatvarala tema u Poslednjoj Sansi, a kolega jos uvek nije bio postavio svoj predlog, gde mi je bilo seljacki da padne, samo zbog toga sto nije postavio predlog. Mislim da bi trebalo da me procenjujes na osnovu toga, sto pisem analize u tri ujutro dok svi vi spavate, ili na osnovu toga sto sam predstavljao ekipu Feyenoord 01.01. u sest sati ujutro, dok ste se vi svi vracali sa Doceka Nove Godine.

Nas problem je sto ne gledamo isto na kockanje, pa kada na to dodamo da smo potpuno razliciti po karakteru, onda od jednog problema dobijemo sto problema. Mislim da je kolega @Iblaz93 ako se ne varam, ili neko vec drugi, jednom prilikom rekao da je najveca prednost ovog smesnog Foruma, razlicitost. Da ne poverujete da postoji neko ko dolazi iz druge, amaterske, lige a da je u stanju nesto pametno da kaze. Tek sa pojavom svete Poslednje Sanse, kada smo probudili pola Foruma, moglo je da se vidi koliko se svi razlicito kladimo. Ponekad deluje da na Forumu ne postoje dvojica kolega koji isto misle, a kamoli isto se kladi. Na Forumu smo mogli da vidimo i da se upoznamo sa hazarderima hrabrog srca, sa zicerasima, sa profesionalcima, sa amaterima, sa onima koji na kladjenje gledaju kao na cirkus, i sa onima koji zive od kocke. Mogli smo da vidimo kartonase, Bet-Builderase, ljubitelje overa, prelaza, skijaskih skokova, Formule 1, pesme Evrovizije, predsednickih izbora u Usa. Na ovom smesnom Forumu ima kolega koji kockanju posvete manje od sedam sekundi dnevno, i onih koji spavaju manje od dva sata dnevno zbog kocke. Ima kolega koji igraju zmiju od tiketa sa trideset parova, kao i onih koji igraju samo singlove. I na kraju, imamo tebe koji volis da poredjas trinaest parova, da imamo sta da pratimo nocas kada se igraju Nba utakmice, pa onda jos trinaest da pratimo tenis jer se igra UsOpen, a imamo i mene koji ce da predlozi sistem “pet od sedam” gde nijedna kvotica ne prelazi 1,20

Kako spojiti sve nas, ovakve pacijente na jednom mestu? Sta da radimo kada smo svi toliko razliciti? Sta da radi kolega @Goksim koji juri tacne rezultate od 2:0 na poluvremenu sa mojim predlogom da ce Psv pobediti po kvotici od 1,10? Sta ja da radim kada neki kolega sa Foruma, predlozi pobednika Dore na muzickom izboru za predstavnika na pesmi Evrovizije? Sta ja da radim sa tvojih trinaest predloga da imamo sta da pratimo tokom noci u Nba, i sta ti da radis sa mojim sistemom “pet od sedam” gde nijedna kvota ne prelazi 1,20? Sta ja da radim sa kolegama @unkdy i @Fitoz koji zajedno nisu napisali dve analize za deset godina, a nerviraju me sto su mi disali za vrat dve godine u svetoj Poslednjoj Sansi, a ovaj drugi cak i pobedio, a da niko ne zna kako?

Meni je dugo godina u glavi bila ideja da organizujem jedan weekend, gde cemo se svi iz svete Poslednje Sanse skupiti na jednom mestu, i jesti i piti kao svinje. U glavi sam sve vec organizovao, gde bi sve troskove snosio ja, a vi samo troskove dolaska. Mislio sam na sve, cak i na kurve, koje bih bez ikakvih problema mogao da organizujem za nezaboravne orgije. A onda sam se jedno vece i sam najeo kao svinja, pa vrlo brzo zaspao, a negde pred jutro kada je fermentacija u stomaku dala svoje rezultate, sanjao sam takav masakr na toj nasoj zajednickoj veceri, kakav vi niste videli ni u americkim filmovima. Secam se samo pucnjave, krvi po zidovima i da nije bilo prezivelih, a sve je pocelo kada sam se u snu nesto posvadjao sa kolegama @IzudinB  i @soyer567. I od tada me je napustila ta zelja da se bilo kada i bilo gde upoznam sa bilo kime sa ovog smesnog Foruma.

Kladionicarski sistemi

Teorija kaze da kladionicarski sistemi sluze da pokusamo da “uhvatimo” nesto sumnjivije ili neizvesnije predloge, koji bi mozda mogli, a mozda i ne bi mogli da prodju. Oni sluze i da barem nesto zaradimo, ako smo dobro procenili, a malo gresili, jednom ili nijednom. Teorija kaze da se na ovaj nacin najcesce igraju prelazi iz poluvremena, overi ili underi, igra “oba daju”, handicapi u kosarci, pa sve do pokusaja “hvatanja” X-a, neresenog ishoda. Nijedna teorija kladionicarskih sistema ne kaze da se igraju u njemu kvote od 1,16.

Ja, Leonardo

Ali sta ja da radim, kada ne zelim da igram na tiketu vise od tri para, a u ponudi imam sto predloga, gde su umreti, ako ih ne odigram? Ako veliki bet365 ne zeli da postavi “konacnog pobednika” srpskog prvenstva Crvenu Zvezdu cak ni po kvoti od 1,01 jer nece da izgubi ni sto eura ako ne mora, zasto bih ja stavljao trinaest parova na jednom tiketu, ako me niko na to ne tera?

Hteo sam da kazem, odnosno da ponovim, da se potpuno slazem sa onim amaterom iz druge lige koji je rekao da smo svi mi sa Foruma jedna grupa bolesnika, gde ne postoje dvojica kolega koji isto misle, ali da to nije mana, vec vrlina, a da nas sve zajedno drzi ljubav prema kockanju, najlepsoj i najzdravijoj stvari na svetu.

Nas problem

Tebe nervira sto lupetam, a ja bih jos juce uvenuo kao biljka nakon prve napisane analize, ako bi me neko naterao da pisem uspavanke kao @IzudinB. Ti se kladis tako sto nakon orezivanja voca i rada u vinogradu udjes na pet minuta u kucu da se ugrejes, pogledas ponudu i sastavis tiket, a ja sam samo na ovom danasnjem postu izgubio celu noc petak na subotu, iako svi znamo sta se radi nocu. Ti se meni podsmevas pitanjem koliko je isplativ sistem “pet od sedam” sa kvoticama od 1,16 pa me nazivas “strucnjakom za sisteme”, a ja tebe nikada nisam pitao a koliko je isplativ tvoj tiket od trinaest parova sastavljen da ima sta da se prati tokom noci kada su Nba utakmice.

Predlog kako da resimo nas problem

Predlazem da uopste ne obracamo paznju jedan na drugoga, da se pravimo kao da ne postojimo. Ja cu uvek, kao i do sada, procitati svaki tvoj predlog, a ti moje mozes, a i ne moras. Mozemo i dalje da se zovemo strucnjacima za sisteme, Nikoletinom Bursacem ili piscima u pokusaju. Ali, predlazem da se nikada ne razdvajamo, jer ja sigurno nikada necu napustiti ovaj smesni Forum dok na njemu postoji sloboda. Predlazem da i ti nikada ne napustis nas Forum, a pogotovo svetu Poslednju Sansu. Ja se sa tobom ne bih slozio ni da je danas subota, ali zaista mislim da si ti jedan od najvaznijih nasih kolega, i da je prava privilegija imati te medju nama. Mislim da si ti savrsen primer magije kockanja, i ono sto kocka predstavlja. Imas 167 godina, i dalje se kockas, i igras svetu Poslednju Sansu sa nama, za mene je to najjednostavnije objasnjenje zasto ovaj smeni Forum toliko traje, i zasto je sahranio svu konkurenciju. Moram da ti ispricam jednu pricu. Od kada znam za sebe, moja zivotna zelja je bila da jednom skocim padobranom. Kao amater, razume se. I onda sam imao tu nesrecu da budem u grupi za obuku medju kolegama deset puta gorim nego sto smo mi sa Foruma. Ali se desilo da je u grupi bila i jedna gospodja od 80 godina, koja je odlucila da skoci jednom u zivotu, ili ce umreti. I ona je sa celom grupom, od koje vise od polovine mogla da joj budu cak i praunuci, hrabro prosla celu obuku, sva testiranja, simulacije, lekarske preglede, probne letove … i na kraju prosla celu obuku bez ijedne greske. Ali zbog stroge procedure, i rigoroznih kriterijuma, nije bilo nikakvih sansi da ona skoci u osamdesetoj godini zivota. I gospodja naravno angazuje citav tim advokata, pa lekarske timove, pa potrosi svo vreme ovoga sveta, a i novac, da izgura svoje pravo da skoci na sopstvenu odgovornost, i opet nista. Prolazili su tako meseci, angazovala se i javnost, pocele da se pisu peticije, ukljucila se i porodica gospodje, i neces verovati, na kraju se desi cudo, majko moja. Ipak je pritisak urodio plodom. Ipak ce imati pravo da skoci, ali samo  u narucju instruktora, uz specijalne dozvole debljine prosecnog kuvara gde je u svakoj pisalo da skace na sopstvenu odgovrnost.

Na dan skakanja, ceo grad je dosao da je podrzi. Bilo je suza, straha, treme, pritiska, ali je ceo grad bio uz nju. I skocila je, majko moja. Nikada to necu zaboraviti. Instruktor se sav polomio da je svojim telom zastiti i da joj olaksa skok, ali tu srecu, taj entuzijazam, tu euforiju, te njene oci … to se stavrno nikada ne zaboravlja.

E, vidis, @noja57 isto tako ja vidim svoj zivot, jednoga dana. Kockacu se i kada budem imao 167 godina, bas kao i ti. Igracu svetu Poslednju Sansu i kada dodju generacije 3000-to godiste, bas kao i ti. Ja ne vidim bolju reklamu za kockanje, najzdraviju stvar na svetu od tebe, i da sam vlasnik ovog smesnog Foruma, ja bih te placao samo da nikada ne odes od nas.

U novoj kladionicarskoj sezoni ti zelim da se obogatis preko noci i preko tiketa, u realnom zivotu ti zelim sve najbolje, a u svetoj Poslednjoj Sansi ti zelim da nastavis tamo gde si stao prosle sezone. Bio si predposlednji, a nisi ispao samo zato sto kolega @Rome pola godine nije postavljao svoje predloge. A sada me pusti da napisem predloge za sistem “pet od sedam”, a ubuduce me zovi kako god hoces.

Sistem

Ako ne odigram ovih sedam parova mislim da cu umreti, ali svakako nemam nameru da ih sve stavim na narodni ili seljacki tiket. Naravno da je sistem neisplativ, ako padnemo na jednom, a kamoli dva predloga, ali je svakako isplativiji nego da predloge stavimo sve zajedno i promasimo jedan par. Ako promasimo jedan ili dva para, vracamo samo nekoliko bednih procenata, ali zasto bi nas zbog toga bilo sramota, kada velikog bet365 nije sramota sto nece da ponude Crvenu Zvezdu kao pobednika srpskog prvenstva cak ni po kvotici od 1,01.

Svaki Forum na svetu sluzi da, ako zelite, uzmete nesto od napisanih predloga za kladjenje, a ako ne zelite, dovidjenja. Ako predlozim, na primer, jedinicu na Psv po kvotici od 1,10 pohlepne kolege bez problema mogu uzeti pobedu iz poluvremena ili pobedu i over 1,5 gola na mecu, pa cete umesto moje ukupne kvotice od 2,47 vi dobiti ukupnu kvotu od 102,47

Psv vs Go Ahead Eagles, holandsko prvenstvo, jedinica, kvota 1,15 (nedelja)

Ako ne racunamo holandski Superkup, Psv je do sada odigrao tri zvanicne utakmice, sve tri pobedio uz gol razliku 15:3. Igrao je sa krsevima od tima i pobedjivao rezultatima 5:1 kod kuce i 3:1 i 7:1 u gostima. Kao i Inter, vec sada je skoro prepolovio svoju kvotu kao pobednik holandskog prvenstva sa 1,75 na manje od 1,40

Bas kao i Inter, tek cemo ih videti od cega su napravljeni, kada budu poceli uporedo da igraju Ligu Prvaka i holandsko prvenstvo, ali, sto se mene tice, ja sam vec sve video. Sto se mene tice, oni su Top ekipa, odlicno poslozena i popunjena, a ako sutra i padnemo na kvotici od 1,15 onda smo verovatno i zasluzili da padnemo, ali sto se mene tice, cak i ako padnem, opet bih isto odigrao, bas kao i sve ostale predloge. Pohlepne kolege sa Foruma koji imaju dovoljno maste, iz ove jedinice svakako mogu mnogo vise izvuci od ove smesne kvote.

Bayern daje vise od gola Freiburgu, Bundesliga, kvota 1,16 (nedelja)

Iako mislim da je Tuchel veeeeeeoma los trener, ipak mislim da nije toliko los, da bih ga zamenio sa Vincentom Kompany-om. A posebno mu nikada ne bih ponudio ugovor na tri godine, osim ako u ugovoru ne pise da nakon sto bude otpusten, mora da vrati sav novac koji je primio. Iako sam gledao Bayern, ipak bi morali jos malo da ih vidimo, da bi moglo nesto da se proceni. Ja sam video dosta ponovljenih gresaka i nedostataka iz prosle sezone, ali barem napadu nista ne fali, nadajmo se da mu nista ne fali barem sutra protiv ovakvog krsa od tima. A ako renovirani Bayern u prvoj zvanicnoj utakmici kod kuce nije u stanju da postigne vise od jednog gola, spusticemo se na kolena, i zamolicemo Salihamidzica i Tuchela da se vrate, sve cemo im oprostiti.

Holandija vs BiH, reprezentacije, Liga Nacija, jedinica kao kuca (sledeca subota)

Ja cu umreti ako ne odigram ovu jedinicu kao kuca, sedam dana pre pocetka ovog meca. Ja ovako zamisljam raj na zemlji. Deveti mesec u godini, jos uvek je toplo, ali ne i neizdrzivo toplo, dani su jos uvek dugi, devojke i dalje setaju u kratkim haljinama, sve nacionalne lige su pocele, uskoro ce i sveta Poslednja Sansa … jos samo kada bi svaki dan u ponudi za kladjenje bile ovakve utakmice kao ova izmedju Holandije i Bosne. Kada bi sutra dosao smak sveta, neka apokalipsa, i ponovo se vratili dinosaurosi, i novi svet poceo ponovo da se stvara, ja mislim da bi nakon milion godina stvaranja novog sveta, i neke nove Holandije i neke nove Bosne, i nekih novih generacija, razlika izmedju ove dve reprezentacije opet bila ista, i opet bih prognozirao ce tu neku novu reprezentaciju BiH tada, umesto Barbareza, voditi Edin Dzeko. Isto kao i kod prethodnih parova, pohlepne kolege uz dovoljno maste, mogu sebi promeniti zivot uz pomoc kocke, a ako Bosna ne izgubi, niko nema pravo da se ljuti sto smo izgubili svoj novac.

Juventus vs Roma, Serie A, 1X dupla sansa, kvota 1,16 (nedelja)

Sto se mene tice, nema nazad. Inter, pa prazno, a ostale poredjajte kako hocete. Ovu duplu sansu sam izabrao iz dva razloga. Prvi je sto je ovo poslednja utakmica na tiketu od onih koji se igraju ovog weekenda, utakmica se igra u nedelju u 20.45. pa cu kroz live, svakako moci da se branim, da li kroz CashOut ili nesto drugo, videcemo u nedelju uvece. Drugi razlog je igranje protiv Rome. Ko je duze na Forumu, zna sta mislim o ovakvim pacijentima poput De Rossia, Solskjaera, Dejana Stankovica ili onog nesretnika Pirla kojima date u ruke jedan ManUtd, Juventus, Romu ili spasavanje Sampdorije ispadanja. Kao sto sam vec sto puta napisao na Forumu, ja zaista mislim da prvih 1000 svetskih igraca Fantasy-a vise znaju o fudbalu nego prvih milion svetskih trenera, sportskih direktora i vlasnika klubova zajedno. I zato mislim da nijedan od prvih 1000 svetskih igraca Fantasy-a, nikada u svoj virtuelni tim ne bi stavio kao trenera de Rossia, cak i da je besplatan. Ovi majmuni iz Rome su procenili da je pametno zameniti Mourinha ovim cirkusantom, sto se i pokazalo tacno nekoliko kola nakon smene. Ali da su mene pitali, ja bih im rekao da ce im se dugorocno vise isplatiti da igraci sami prave izmene izmedju sebe, pogotovo sada nakon sto je entuzijazam kod igraca prosao nakon sto su videli ledja zahtevnom treneru poput portugalca, a jos i ne znaju sta ih ceka, kada budu poceli da igraju dve utakmice sedmicno. Da ovi majmuni iz Rome citaju nas Forum, ne bi morali da cekaju celo leto da pocne nova sezona, ja bih im unapred rekao da ih ceka pravi fijasko, bas poput onih nista-nista u gostima kod Cagliarija i 1:2 u sred Rima protiv onog krsa Empolija.

Da iskoristim ovaj post, pa da delimicno najavim i prognozu za jednu ekipu koja bi veoma lako mogla da ispadne iz Serie A. Kolege sa Foruma, pocnite da odvajate svoj novac sa strane, ovaj Empoli stipa za oci koliki je to krs od tima.

Arsenal vs Brighton, Premier League, over 1,5 gol na utakmici, kvota 1,16 (subota)

E ovde bi vec mogli da padnemo. Ovaj Brighton nije vise ona ekipa iz prosle godine, niti imaju istog trenera, ali Arsenal jeste, i dalje su mladi, glupi i zeleni. U prvim kolima svih nacionalnih liga, jedino imam poverenja u ekipe koje su malo menjale u odnosu na proslu sezonu, pa bi ovaj predlog mozda i mogao da prodje, posto je Arsenal uvek dobro igrao kada ne treba, i kada to nije vazno.

Real Madrid vs Betis, La Liga, Real Madrid daje gol na utakmici, kvota 1,08

Dokle god kladionice budu dozvoljavale igru da Real Madrid daje gol na utakmicama kod kuce, mene nece biti sramota da igram kvote od 1,08. Protivnik je mogao biti i sa losijom odbranom za ovaj tip kladjenja, ali je zato termin ove utakmice fenomenalan za postizanje golova, nedelja u 21.30. majko moja. Gledao sam ovaj Real Madrid prosle sedmice kada su igrali kod kuce protiv Valladolida. Sa jedne strane usminkan stadion, najskuplji na svetu … popunjen do poslednjeg mesta, pokretni krov se zatvara jer je spoljna temperatura skoro 40 stepeni … pale se klima uredjaji na zatvorenom stadionu da se igraci i navijaci ne bi znojili, majko moja … Ovi iz Valladolida se spustili u blok sa deset igraca ispred gola, kompaktni, uigrani, mirni … pravi autobus parkirali ispred gola. A ovi iz Reala sa deset poteza viska svaki igrac, … jedan solira, drugi hoce da se useta u gol, treci nervozan jer jos nije postigao gol, cetvrti dribla i svoje saigrace … pravi cirkus. I onda u 50-om minutu jedan odbitak od zivog zida i goooooooool za 1:0, pa u 88-om minutu drugi goooool, i na kraju treciiiiiiiiii u 90 plus sestom, i ko nije gledao utakmicu, rekao bi lagana pobedica.

Sedmi par

Posto sam celu noc izgubio zbog ovog @noja57 nisam se jos odlucio za konacni izbor sedmog para u sistemu. Najblizi sam overu 1,5 gola na utakmici ManUtd vs Liverpool, ali uvek kada uplatim nesto na ManUtd, imam osecaj da mi se susi ruka kojom sam uplatio da ManUtd moze barem do jednog gola, posto Liverpool svakako moze. Tu je i dvojka na Crvenu Zvezdu, ali kako sada da igram protiv ovog Radnickog iz Kragujevca kod kuce, kada sam prvo procenio da uopste nisu losi, pa ih igrao da prolaze Mornar iz Bara, a oni ispali kao pocetnici. Zvezda je uvek Zvezda unutar granica Srbije, ali ovaj Radnicki, majko moja … ono sto treba da dobije izgubi, a tamo gde treba da izgubi pobedi sa 5:3. A tu je i predlog overa 1,5 gola na utakmici Newcastle vs Tottenham ili predlog da Napoli mozda nece pobediti, ali valjda nece ni izgubiti u sred Napulja protiv Parme. Mozda bi najbolje bilo da mi sedmi predlog za kladjenje izabere @noja57 kada vec zbog njega nisam spavao celu noc.

Za pohlepne kolege sa Foruma i ljubitelje narodnih ili seljackih tiketa, ukupna kvota na ovih zajednickih sedam predloga je 2,47

Mislim da ne treba previše objašnjavati šta i kako. 

Leverkusen i Leipzig, ne vidim kako može završiti 0:0 ili 1:0 za neku od ekipa a i ako završi, ko me jebe.

Galatasaray nakon kiksa protiv Young Boysa mora se vratiti domaćem prvenstvu gdje će voditi veliku bitku ove godine pored Fenerbahcea i sa Besiktasem. Adana 3 utakmice, 2 poraza i nerješeno dok Galata 2 utakmice, 2 pobjede. Očekujem i ovaj meč da će riješiti u svoju korist jer su kvalitetom daleko iznad današnjeg protivnika.

City i Arsenal, mislim da ću ove dvije ekipe u Engleskoj gurati do samog kraja i mislim da će biti opet tijesna bitka između ova dva tima. Prednost naravno dajem ekipi Citya iz razloga što mislim da su dosta iskusniji i pametniji od Arsenala što se pokazalo i prethodne dvije sezone. Arsenal sve bolji i bolji ali i dalje fali to nešto.

Barcelona bi trebala koristiti sve ove kikseve Reala i praviti bodovnu razliku na ovakvim utakmicama. Real za sada 3 utakmice, pobjeda i dvije nerješeno dok Barcelona sad za sad je 100%, 3/3. Dolazi im ekipa koja ima pobjedu, poraz i nerješeno i mislim da bi Barcelona ovo trebala riješiti u svoju korist.

Screenshot 2024-08-31 at 11.54.37.png

prije 15 sati, IzudinB said:

Arsenal - Brighton - X2 (3.00) ili oba daju (1.80) bet365 online kladionica" rel="external">bet365

Arsenal i Brighton su među četiri momčadi koje imaju perfektan učinak nakon prva dva kola nove sezone u Premier ligi. Ove dvije ekipe susrest će se u prvom meču trećeg kola na Emirates stadionu.

Arsenal je prošlog vikenda prošao kroz težak ispit na Villa Parku, ostvarivši pobjedu od 2-0 protiv Aston Ville zahvaljujući golovima Leandra Trossarda i Thomasa Parteyja u drugom poluvremenu.

Brighton je također imao sreće u posljednjem kolu, kada su osvojili tri boda protiv Manchester Uniteda. Drugi gol Uniteda je poništen zbog čudnog zaleđa Joshue Zirkzeea, dok je Brighton ubrzo nakon toga postigao pobjednički gol preko Joaoa Pedra.

Ozljede i izostanci

Nakon izvještaja da je Gabriel Jesus pretrpio ozljedu prepona na treningu, Brazilac je izostao iz sastava za utakmicu protiv Aston Ville na Villa Parku i očekuje se da će propustiti i ovaj susret.

Jesus se pridružio Takehiru Tomiyasu i Kieranu Tierneyu na popisu ozlijeđenih za Arsenal.

Matt O’Riley iz Brightona je bio prisiljen napustiti igru protiv Crawleya samo devet minuta nakon što je ušao zbog ozljede gležnja. O'Riley se pridružio Sollyju Marchu na listi ozljeda za Brighton, dok su Brajan Gruda i Mats Wieffer pod upitnikom.

Arsenal: Raya; White, Saliba, Gabriel, Timber; Odegaard, Partey, Rice; Saka, Havertz, Trossard

Brighton: Steele; Veltman, Dunk, Van Hecke, Kadioglu; Milner, Gilmour; Minteh, Pedro, Mitoma; Welbeck

Arsenal lovi naslov i na domaćem terenu nemaju prostora za pogreške. Ipak, teško je pronaći vrijednost u njihovoj pobjedi s kvotom 1.33, s obzirom na dobru formu Brightona na početku sezone.

Galebovi su ostvarili dvije pobjede, postigli šest golova i bili su izvanredni u predsezoni, a dolaze u ovu utakmicu s nizom od sedam uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima. Taj niz uključuje i uvjerljivu pobjedu od 4-0 protiv Crawleyja u Carabao Cupu, unatoč tome što je trener Hurzeler odmarao sve ključne igrače.

Preporučujem okladu na pobjedu ili neriješen ishod za Brighton uz visoku kvotu 3.00 kao glavnu opciju, dok se oklada da će obje momčadi postići gol čini izvrsnom opcijom s kvotom 1.80.

Screenshot_97.jpg

(Koeficijenti 30.8. u 22:30 CET)

Ovo je bilo  majstorski. Svaka cast! Ja  sam malo  skromnije odigrao sam  1X &0-3. 

• IzudinB unpinned this topic
On 31. 08. 2024. at 2:52, LeonardoDrugi said:

Sistem “pet od sedam” gde se trazi pet pogodaka iz sedam predloga

Hej @noja57

Neces verovati, danas cu predloziti onaj cuveni sistem “pet od sedam” gde nijedna predlozena kvota ne prelazi 1,20 majko moja. Imao sam samo dve opcije. Ili da ti predlozim da preskocis danasnji post i da ga uopste ne procitas pa da se pretvaramo da se postujemo, ili druga opcija, da se lepo posvadjamo kao ljudi, pa sam izabrao ovo drugo. Teska srca sam izabrao ovo drugo, jer se od svih 14 155 registrovanih kolega sa Foruma, jos samo sa tobom nisam tesko posvadjao. Pre tri dana mi je kolega sa Foruma ljubazno napisao da se najverovatnije yebem sa muskarcima, dok si me ti svojevremeno nazivao “strucnjakom za sisteme”, Nikoletinom Bursacem i piscem u pokusaju, a obojica ste prave male mace kako su me sve nazivale ostale kolege sa Foruma svih ovih prethodnih godina.

Ti i ja imamo samo jedan problem, ne podnosimo se. Ti ne podnosis mene, a ja se sa tobom ne slazem ni u cemu. Prvo sam mislio da kada bi ti i ja seli negde da rucamo zajedno, da ne bi izdrzali za stolom cak ni dok konobar ne bi doneo mineralnu vodu, a sada mislim da se ti i ja ne bi slozili ni da je danas subota.

Ti mene procenjujes na osnovu onoga sto pisem na Forumu, a ja mislim da bi trebalo da me procenjujes na osnovu onoga sta radim za Forum. Za to vreme, ja se od prvog dana ni u cemu nisam slagao sa tobom, ili sam razmisljao potpuno drugacije od tebe. Mislim iskljucivo na kladjenje, razume se.

Ja mislim da bi na svakom Forumu na svetu, bilo koji registrovani kolega morao da ima slobodu da napise sta god hoce, a da oni koji citaju Forum trebaju samo da odluce da li ce imati koristi od posta ili ne, i da vec nakon sedam sekundi zaborave sta su procitali. Sa druge strane, ti mislis da ja lupetam kao otvoreni prozor, i da ono sto napisem na sto stranica teksta, bih mogao da napisem u dve recenice, i tako olaksam zivot ostalim kolegama. Ja ipak mislim da barem jedan od kolega sa Foruma moze imati koristi ako u ovoj sezoni predstavim Inter ili Psv, dok ti mislis da bi mi bilo pametnije da pisem uspavanke kao @IzudinB

Ti mene procenjujes na osnovu onoga sto lupetam o Simoni Halep, Predsedniku, ujni Danici, Norveskoj, Srbiji, Salihamidzicu ili Pirlu, a ja mislim da bi trebalo da me procenjujes na osnovu toga sto sam postavljao predloge kolegi @fic u 14.57 casova, jer se za tri minuta zatvarala tema u Poslednjoj Sansi, a kolega jos uvek nije bio postavio svoj predlog, gde mi je bilo seljacki da padne, samo zbog toga sto nije postavio predlog. Mislim da bi trebalo da me procenjujes na osnovu toga, sto pisem analize u tri ujutro dok svi vi spavate, ili na osnovu toga sto sam predstavljao ekipu Feyenoord 01.01. u sest sati ujutro, dok ste se vi svi vracali sa Doceka Nove Godine.

Nas problem je sto ne gledamo isto na kockanje, pa kada na to dodamo da smo potpuno razliciti po karakteru, onda od jednog problema dobijemo sto problema. Mislim da je kolega @Iblaz93 ako se ne varam, ili neko vec drugi, jednom prilikom rekao da je najveca prednost ovog smesnog Foruma, razlicitost. Da ne poverujete da postoji neko ko dolazi iz druge, amaterske, lige a da je u stanju nesto pametno da kaze. Tek sa pojavom svete Poslednje Sanse, kada smo probudili pola Foruma, moglo je da se vidi koliko se svi razlicito kladimo. Ponekad deluje da na Forumu ne postoje dvojica kolega koji isto misle, a kamoli isto se kladi. Na Forumu smo mogli da vidimo i da se upoznamo sa hazarderima hrabrog srca, sa zicerasima, sa profesionalcima, sa amaterima, sa onima koji na kladjenje gledaju kao na cirkus, i sa onima koji zive od kocke. Mogli smo da vidimo kartonase, Bet-Builderase, ljubitelje overa, prelaza, skijaskih skokova, Formule 1, pesme Evrovizije, predsednickih izbora u Usa. Na ovom smesnom Forumu ima kolega koji kockanju posvete manje od sedam sekundi dnevno, i onih koji spavaju manje od dva sata dnevno zbog kocke. Ima kolega koji igraju zmiju od tiketa sa trideset parova, kao i onih koji igraju samo singlove. I na kraju, imamo tebe koji volis da poredjas trinaest parova, da imamo sta da pratimo nocas kada se igraju Nba utakmice, pa onda jos trinaest da pratimo tenis jer se igra UsOpen, a imamo i mene koji ce da predlozi sistem “pet od sedam” gde nijedna kvotica ne prelazi 1,20

Kako spojiti sve nas, ovakve pacijente na jednom mestu? Sta da radimo kada smo svi toliko razliciti? Sta da radi kolega @Goksim koji juri tacne rezultate od 2:0 na poluvremenu sa mojim predlogom da ce Psv pobediti po kvotici od 1,10? Sta ja da radim kada neki kolega sa Foruma, predlozi pobednika Dore na muzickom izboru za predstavnika na pesmi Evrovizije? Sta ja da radim sa tvojih trinaest predloga da imamo sta da pratimo tokom noci u Nba, i sta ti da radis sa mojim sistemom “pet od sedam” gde nijedna kvota ne prelazi 1,20? Sta ja da radim sa kolegama @unkdy i @Fitoz koji zajedno nisu napisali dve analize za deset godina, a nerviraju me sto su mi disali za vrat dve godine u svetoj Poslednjoj Sansi, a ovaj drugi cak i pobedio, a da niko ne zna kako?

Meni je dugo godina u glavi bila ideja da organizujem jedan weekend, gde cemo se svi iz svete Poslednje Sanse skupiti na jednom mestu, i jesti i piti kao svinje. U glavi sam sve vec organizovao, gde bi sve troskove snosio ja, a vi samo troskove dolaska. Mislio sam na sve, cak i na kurve, koje bih bez ikakvih problema mogao da organizujem za nezaboravne orgije. A onda sam se jedno vece i sam najeo kao svinja, pa vrlo brzo zaspao, a negde pred jutro kada je fermentacija u stomaku dala svoje rezultate, sanjao sam takav masakr na toj nasoj zajednickoj veceri, kakav vi niste videli ni u americkim filmovima. Secam se samo pucnjave, krvi po zidovima i da nije bilo prezivelih, a sve je pocelo kada sam se u snu nesto posvadjao sa kolegama @IzudinB  i @soyer567. I od tada me je napustila ta zelja da se bilo kada i bilo gde upoznam sa bilo kime sa ovog smesnog Foruma.

Kladionicarski sistemi

Teorija kaze da kladionicarski sistemi sluze da pokusamo da “uhvatimo” nesto sumnjivije ili neizvesnije predloge, koji bi mozda mogli, a mozda i ne bi mogli da prodju. Oni sluze i da barem nesto zaradimo, ako smo dobro procenili, a malo gresili, jednom ili nijednom. Teorija kaze da se na ovaj nacin najcesce igraju prelazi iz poluvremena, overi ili underi, igra “oba daju”, handicapi u kosarci, pa sve do pokusaja “hvatanja” X-a, neresenog ishoda. Nijedna teorija kladionicarskih sistema ne kaze da se igraju u njemu kvote od 1,16.

Ja, Leonardo

Ali sta ja da radim, kada ne zelim da igram na tiketu vise od tri para, a u ponudi imam sto predloga, gde su umreti, ako ih ne odigram? Ako veliki bet365 online kladionica" rel="external">bet365 ne zeli da postavi “konacnog pobednika” srpskog prvenstva Crvenu Zvezdu cak ni po kvoti od 1,01 jer nece da izgubi ni sto eura ako ne mora, zasto bih ja stavljao trinaest parova na jednom tiketu, ako me niko na to ne tera?

Hteo sam da kazem, odnosno da ponovim, da se potpuno slazem sa onim amaterom iz druge lige koji je rekao da smo svi mi sa Foruma jedna grupa bolesnika, gde ne postoje dvojica kolega koji isto misle, ali da to nije mana, vec vrlina, a da nas sve zajedno drzi ljubav prema kockanju, najlepsoj i najzdravijoj stvari na svetu.

Nas problem

Tebe nervira sto lupetam, a ja bih jos juce uvenuo kao biljka nakon prve napisane analize, ako bi me neko naterao da pisem uspavanke kao @IzudinB. Ti se kladis tako sto nakon orezivanja voca i rada u vinogradu udjes na pet minuta u kucu da se ugrejes, pogledas ponudu i sastavis tiket, a ja sam samo na ovom danasnjem postu izgubio celu noc petak na subotu, iako svi znamo sta se radi nocu. Ti se meni podsmevas pitanjem koliko je isplativ sistem “pet od sedam” sa kvoticama od 1,16 pa me nazivas “strucnjakom za sisteme”, a ja tebe nikada nisam pitao a koliko je isplativ tvoj tiket od trinaest parova sastavljen da ima sta da se prati tokom noci kada su Nba utakmice.

Predlog kako da resimo nas problem

Predlazem da uopste ne obracamo paznju jedan na drugoga, da se pravimo kao da ne postojimo. Ja cu uvek, kao i do sada, procitati svaki tvoj predlog, a ti moje mozes, a i ne moras. Mozemo i dalje da se zovemo strucnjacima za sisteme, Nikoletinom Bursacem ili piscima u pokusaju. Ali, predlazem da se nikada ne razdvajamo, jer ja sigurno nikada necu napustiti ovaj smesni Forum dok na njemu postoji sloboda. Predlazem da i ti nikada ne napustis nas Forum, a pogotovo svetu Poslednju Sansu. Ja se sa tobom ne bih slozio ni da je danas subota, ali zaista mislim da si ti jedan od najvaznijih nasih kolega, i da je prava privilegija imati te medju nama. Mislim da si ti savrsen primer magije kockanja, i ono sto kocka predstavlja. Imas 167 godina, i dalje se kockas, i igras svetu Poslednju Sansu sa nama, za mene je to najjednostavnije objasnjenje zasto ovaj smeni Forum toliko traje, i zasto je sahranio svu konkurenciju. Moram da ti ispricam jednu pricu. Od kada znam za sebe, moja zivotna zelja je bila da jednom skocim padobranom. Kao amater, razume se. I onda sam imao tu nesrecu da budem u grupi za obuku medju kolegama deset puta gorim nego sto smo mi sa Foruma. Ali se desilo da je u grupi bila i jedna gospodja od 80 godina, koja je odlucila da skoci jednom u zivotu, ili ce umreti. I ona je sa celom grupom, od koje vise od polovine mogla da joj budu cak i praunuci, hrabro prosla celu obuku, sva testiranja, simulacije, lekarske preglede, probne letove … i na kraju prosla celu obuku bez ijedne greske. Ali zbog stroge procedure, i rigoroznih kriterijuma, nije bilo nikakvih sansi da ona skoci u osamdesetoj godini zivota. I gospodja naravno angazuje citav tim advokata, pa lekarske timove, pa potrosi svo vreme ovoga sveta, a i novac, da izgura svoje pravo da skoci na sopstvenu odgovornost, i opet nista. Prolazili su tako meseci, angazovala se i javnost, pocele da se pisu peticije, ukljucila se i porodica gospodje, i neces verovati, na kraju se desi cudo, majko moja. Ipak je pritisak urodio plodom. Ipak ce imati pravo da skoci, ali samo  u narucju instruktora, uz specijalne dozvole debljine prosecnog kuvara gde je u svakoj pisalo da skace na sopstvenu odgovrnost.

Na dan skakanja, ceo grad je dosao da je podrzi. Bilo je suza, straha, treme, pritiska, ali je ceo grad bio uz nju. I skocila je, majko moja. Nikada to necu zaboraviti. Instruktor se sav polomio da je svojim telom zastiti i da joj olaksa skok, ali tu srecu, taj entuzijazam, tu euforiju, te njene oci … to se stavrno nikada ne zaboravlja.

E, vidis, @noja57 isto tako ja vidim svoj zivot, jednoga dana. Kockacu se i kada budem imao 167 godina, bas kao i ti. Igracu svetu Poslednju Sansu i kada dodju generacije 3000-to godiste, bas kao i ti. Ja ne vidim bolju reklamu za kockanje, najzdraviju stvar na svetu od tebe, i da sam vlasnik ovog smesnog Foruma, ja bih te placao samo da nikada ne odes od nas.

U novoj kladionicarskoj sezoni ti zelim da se obogatis preko noci i preko tiketa, u realnom zivotu ti zelim sve najbolje, a u svetoj Poslednjoj Sansi ti zelim da nastavis tamo gde si stao prosle sezone. Bio si predposlednji, a nisi ispao samo zato sto kolega @Rome pola godine nije postavljao svoje predloge. A sada me pusti da napisem predloge za sistem “pet od sedam”, a ubuduce me zovi kako god hoces.

Sistem

Ako ne odigram ovih sedam parova mislim da cu umreti, ali svakako nemam nameru da ih sve stavim na narodni ili seljacki tiket. Naravno da je sistem neisplativ, ako padnemo na jednom, a kamoli dva predloga, ali je svakako isplativiji nego da predloge stavimo sve zajedno i promasimo jedan par. Ako promasimo jedan ili dva para, vracamo samo nekoliko bednih procenata, ali zasto bi nas zbog toga bilo sramota, kada velikog bet365 online kladionica" rel="external">bet365 nije sramota sto nece da ponude Crvenu Zvezdu kao pobednika srpskog prvenstva cak ni po kvotici od 1,01.

Svaki Forum na svetu sluzi da, ako zelite, uzmete nesto od napisanih predloga za kladjenje, a ako ne zelite, dovidjenja. Ako predlozim, na primer, jedinicu na Psv po kvotici od 1,10 pohlepne kolege bez problema mogu uzeti pobedu iz poluvremena ili pobedu i over 1,5 gola na mecu, pa cete umesto moje ukupne kvotice od 2,47 vi dobiti ukupnu kvotu od 102,47

Psv vs Go Ahead Eagles, holandsko prvenstvo, jedinica, kvota 1,15 (nedelja)

Ako ne racunamo holandski Superkup, Psv je do sada odigrao tri zvanicne utakmice, sve tri pobedio uz gol razliku 15:3. Igrao je sa krsevima od tima i pobedjivao rezultatima 5:1 kod kuce i 3:1 i 7:1 u gostima. Kao i Inter, vec sada je skoro prepolovio svoju kvotu kao pobednik holandskog prvenstva sa 1,75 na manje od 1,40

Bas kao i Inter, tek cemo ih videti od cega su napravljeni, kada budu poceli uporedo da igraju Ligu Prvaka i holandsko prvenstvo, ali, sto se mene tice, ja sam vec sve video. Sto se mene tice, oni su Top ekipa, odlicno poslozena i popunjena, a ako sutra i padnemo na kvotici od 1,15 onda smo verovatno i zasluzili da padnemo, ali sto se mene tice, cak i ako padnem, opet bih isto odigrao, bas kao i sve ostale predloge. Pohlepne kolege sa Foruma koji imaju dovoljno maste, iz ove jedinice svakako mogu mnogo vise izvuci od ove smesne kvote.

Bayern daje vise od gola Freiburgu, Bundesliga, kvota 1,16 (nedelja)

Iako mislim da je Tuchel veeeeeeoma los trener, ipak mislim da nije toliko los, da bih ga zamenio sa Vincentom Kompany-om. A posebno mu nikada ne bih ponudio ugovor na tri godine, osim ako u ugovoru ne pise da nakon sto bude otpusten, mora da vrati sav novac koji je primio. Iako sam gledao Bayern, ipak bi morali jos malo da ih vidimo, da bi moglo nesto da se proceni. Ja sam video dosta ponovljenih gresaka i nedostataka iz prosle sezone, ali barem napadu nista ne fali, nadajmo se da mu nista ne fali barem sutra protiv ovakvog krsa od tima. A ako renovirani Bayern u prvoj zvanicnoj utakmici kod kuce nije u stanju da postigne vise od jednog gola, spusticemo se na kolena, i zamolicemo Salihamidzica i Tuchela da se vrate, sve cemo im oprostiti.

Holandija vs BiH, reprezentacije, Liga Nacija, jedinica kao kuca (sledeca subota)

Ja cu umreti ako ne odigram ovu jedinicu kao kuca, sedam dana pre pocetka ovog meca. Ja ovako zamisljam raj na zemlji. Deveti mesec u godini, jos uvek je toplo, ali ne i neizdrzivo toplo, dani su jos uvek dugi, devojke i dalje setaju u kratkim haljinama, sve nacionalne lige su pocele, uskoro ce i sveta Poslednja Sansa … jos samo kada bi svaki dan u ponudi za kladjenje bile ovakve utakmice kao ova izmedju Holandije i Bosne. Kada bi sutra dosao smak sveta, neka apokalipsa, i ponovo se vratili dinosaurosi, i novi svet poceo ponovo da se stvara, ja mislim da bi nakon milion godina stvaranja novog sveta, i neke nove Holandije i neke nove Bosne, i nekih novih generacija, razlika izmedju ove dve reprezentacije opet bila ista, i opet bih prognozirao ce tu neku novu reprezentaciju BiH tada, umesto Barbareza, voditi Edin Dzeko. Isto kao i kod prethodnih parova, pohlepne kolege uz dovoljno maste, mogu sebi promeniti zivot uz pomoc kocke, a ako Bosna ne izgubi, niko nema pravo da se ljuti sto smo izgubili svoj novac.

Juventus vs Roma, Serie A, 1X dupla sansa, kvota 1,16 (nedelja)

Sto se mene tice, nema nazad. Inter, pa prazno, a ostale poredjajte kako hocete. Ovu duplu sansu sam izabrao iz dva razloga. Prvi je sto je ovo poslednja utakmica na tiketu od onih koji se igraju ovog weekenda, utakmica se igra u nedelju u 20.45. pa cu kroz live, svakako moci da se branim, da li kroz CashOut ili nesto drugo, videcemo u nedelju uvece. Drugi razlog je igranje protiv Rome. Ko je duze na Forumu, zna sta mislim o ovakvim pacijentima poput De Rossia, Solskjaera, Dejana Stankovica ili onog nesretnika Pirla kojima date u ruke jedan ManUtd, Juventus, Romu ili spasavanje Sampdorije ispadanja. Kao sto sam vec sto puta napisao na Forumu, ja zaista mislim da prvih 1000 svetskih igraca Fantasy-a vise znaju o fudbalu nego prvih milion svetskih trenera, sportskih direktora i vlasnika klubova zajedno. I zato mislim da nijedan od prvih 1000 svetskih igraca Fantasy-a, nikada u svoj virtuelni tim ne bi stavio kao trenera de Rossia, cak i da je besplatan. Ovi majmuni iz Rome su procenili da je pametno zameniti Mourinha ovim cirkusantom, sto se i pokazalo tacno nekoliko kola nakon smene. Ali da su mene pitali, ja bih im rekao da ce im se dugorocno vise isplatiti da igraci sami prave izmene izmedju sebe, pogotovo sada nakon sto je entuzijazam kod igraca prosao nakon sto su videli ledja zahtevnom treneru poput portugalca, a jos i ne znaju sta ih ceka, kada budu poceli da igraju dve utakmice sedmicno. Da ovi majmuni iz Rome citaju nas Forum, ne bi morali da cekaju celo leto da pocne nova sezona, ja bih im unapred rekao da ih ceka pravi fijasko, bas poput onih nista-nista u gostima kod Cagliarija i 1:2 u sred Rima protiv onog krsa Empolija.

Da iskoristim ovaj post, pa da delimicno najavim i prognozu za jednu ekipu koja bi veoma lako mogla da ispadne iz Serie A. Kolege sa Foruma, pocnite da odvajate svoj novac sa strane, ovaj Empoli stipa za oci koliki je to krs od tima.

Arsenal vs Brighton, Premier League, over 1,5 gol na utakmici, kvota 1,16 (subota)

E ovde bi vec mogli da padnemo. Ovaj Brighton nije vise ona ekipa iz prosle godine, niti imaju istog trenera, ali Arsenal jeste, i dalje su mladi, glupi i zeleni. U prvim kolima svih nacionalnih liga, jedino imam poverenja u ekipe koje su malo menjale u odnosu na proslu sezonu, pa bi ovaj predlog mozda i mogao da prodje, posto je Arsenal uvek dobro igrao kada ne treba, i kada to nije vazno.

Real Madrid vs Betis, La Liga, Real Madrid daje gol na utakmici, kvota 1,08

Dokle god kladionice budu dozvoljavale igru da Real Madrid daje gol na utakmicama kod kuce, mene nece biti sramota da igram kvote od 1,08. Protivnik je mogao biti i sa losijom odbranom za ovaj tip kladjenja, ali je zato termin ove utakmice fenomenalan za postizanje golova, nedelja u 21.30. majko moja. Gledao sam ovaj Real Madrid prosle sedmice kada su igrali kod kuce protiv Valladolida. Sa jedne strane usminkan stadion, najskuplji na svetu … popunjen do poslednjeg mesta, pokretni krov se zatvara jer je spoljna temperatura skoro 40 stepeni … pale se klima uredjaji na zatvorenom stadionu da se igraci i navijaci ne bi znojili, majko moja … Ovi iz Valladolida se spustili u blok sa deset igraca ispred gola, kompaktni, uigrani, mirni … pravi autobus parkirali ispred gola. A ovi iz Reala sa deset poteza viska svaki igrac, … jedan solira, drugi hoce da se useta u gol, treci nervozan jer jos nije postigao gol, cetvrti dribla i svoje saigrace … pravi cirkus. I onda u 50-om minutu jedan odbitak od zivog zida i goooooooool za 1:0, pa u 88-om minutu drugi goooool, i na kraju treciiiiiiiiii u 90 plus sestom, i ko nije gledao utakmicu, rekao bi lagana pobedica.

Sedmi par

Posto sam celu noc izgubio zbog ovog @noja57 nisam se jos odlucio za konacni izbor sedmog para u sistemu. Najblizi sam overu 1,5 gola na utakmici ManUtd vs Liverpool, ali uvek kada uplatim nesto na ManUtd, imam osecaj da mi se susi ruka kojom sam uplatio da ManUtd moze barem do jednog gola, posto Liverpool svakako moze. Tu je i dvojka na Crvenu Zvezdu, ali kako sada da igram protiv ovog Radnickog iz Kragujevca kod kuce, kada sam prvo procenio da uopste nisu losi, pa ih igrao da prolaze Mornar iz Bara, a oni ispali kao pocetnici. Zvezda je uvek Zvezda unutar granica Srbije, ali ovaj Radnicki, majko moja … ono sto treba da dobije izgubi, a tamo gde treba da izgubi pobedi sa 5:3. A tu je i predlog overa 1,5 gola na utakmici Newcastle vs Tottenham ili predlog da Napoli mozda nece pobediti, ali valjda nece ni izgubiti u sred Napulja protiv Parme. Mozda bi najbolje bilo da mi sedmi predlog za kladjenje izabere @noja57 kada vec zbog njega nisam spavao celu noc.

Za pohlepne kolege sa Foruma i ljubitelje narodnih ili seljackih tiketa, ukupna kvota na ovih zajednickih sedam predloga je 2,47

Taj vikend nije uopce losa ideja, da se ekipa "Posljednje sanse " skupi.Problem je sto zivimo kojekuda i tko zna u kojima je tko obvezama.Ali u nekoj buducnosti skupimo lovu,nadjemo se i podruzimo.Mislim da se ne bi pobili,poglavito nakon sto bi svi popili koju vise...za kurve nisam ( zenu ne varam) ali striptizete bi bile vec prihvatljivije,dobro,za naseg kolegu Lea...s obzirom na njegove afinitete...mozda i jednog stripera da unajmimo...😀

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca, drugi deo Sede vlasi, bore na licu i dvadeset kilograma viska Zeljka Obradovica su vidljivi znakovi bioloskog starenja. I to takodje ne kazem ja, vec biologija. Teorija takodje kaze da je pravo zivotno doba da napravis nesto od svog zivota kada imas vise od 25 godina, kada nemas nikoga ko zavisi od tebe, kada nemas racune iza sebe, ili kada si spreman da ulazis u rizik. Kada imate 40 ili 50 godina, vi jeste zreliji i racionalniji, ali imate i porodicu, imate nekoga ko zavisi od vas, pa ste vec mnogo manje spremni da preuzmete velike rizike. Ovu teoriju je u praksi potvrdio i sam Obradovic, jer je sve svoje najvece uspehe, ostvario bas kako kaze i teorija.  U Srbiju se vratio jer je odlucivao srcem, a ne razumom. A teorija kaze da sve greske moraju i da se plate. Teorije kazu da sa 64 godina zivota veoma tesko pristajete da se menjate, menjaju vam se i prioriteti, i u tim godinama najmanje sto je potrebno jeste da rizikujete. Potreban vam je mir, sigurnost i da uzivate. A kada to hocete u Srbiji, i uz to odlucite srcem, a ne razumom, onda svakako mora takva odluka i da se plati tako sto cete slusati kako vam 20.000 umno poremecenih bolesnika skandira u direktnom Tv prenosu da ste turcin i da treba da se napusite qurcine. Kada je Zeljko Obradovic poceo da se bavi trenerskim poslom, nije bilo ni interneta, ni mobilnih telefona, ni drustvenih mreza, a u vecem delu Srbije nije bilo ni struje. U to vreme se treniralo deset sati dnevno, i trener je bio sveto bice. Danas profesionalni igraci po Kolektivnom Ugovoru ne mogu da treniraju vise od dva i po sata dnevno, a pripreme pred pocetak sezone zakonom ne mogu da pocnu vise od dvadeset dana pred pocetak sezone. A ja bih dodao da ce za nekoliko godina igraci lupati samare trenerima koji odluce da ih menjaju u toku igre. A ima jos nesto. Ja sam siguran da pitamo kolege sa Foruma da nam objasne u kom delu Usa se nalaze savezne drzave Idaho, Wisconsin, Alabama ili Delavare da pola Foruma ne bi imalo pojma. A onda vi ocekujete da polupismeni crnac koji dolazi iz Nebraske uziva sto dolazi u Srbiju, i sto se od njega trazi da razume sta je beogradski derby i da se od njega trazi da se baca na glavu igrajuci protiv Zvezde. Hteo sam da kazem da je Zeljko Obradovic najbolji trener na svetu starog kova sa savrsenim teorijskim trenerskim principima. Ali i osoba sa 64 godine na pogresnom mestu i sa dolaskom nekih drugih vremena. Nijedan polupismeni crnac nije spreman niti je navikao, niti razume zasto je pobeda nad Zvezdom pitanje zivota ili smrti, zasto se trener toliko dere na njega, i zasto nakon samo jedne obicne greske bude zakucan ekserima za klupu. Nijedan polupismeni crnac ne razume zasto se od njega u Srbiji ocekuje da protiv Crvene Zvezde mora da se baca na glavu, kada je u njegovoj crnoj glavi kosarka samo obicna zabava. Upravo sam vam potpuno besplatno napisao zasto su rezultati Partizana takvi kakvi su, i zasto je danas kvota na Zvezdu 1,35-1,40 kao i koji su razlozi da Zeljko Obradovic promeni ceo roster, a da Partizan izgubi vec cetiri utakmice kod kuce, iako je sezona tek pocela Prognoza za kladjenje Petorica kolega sa Foruma su jos u ponedeljak, tri dana pred pocetak utakmice podrzala Crvenu Zvezdu. Oni koji su pokvareniji i vise zli su svoje predloge postavili kroz klizni handicap, dok su kolege sa pozitivnom licnosti u sebi odigrale cistu jedinicu. Postoje barem deset razloga zasto su to dobri predlozi, pod uslovom da se utakmica igra na papiru, a ne na parketu. Prvi razlog je svakako roster, Crvena Zvezda svakako ima bolji roster i tu nema sta da se prica. Drugi razlog je svakako sirina rostera, gde Zvezda takodje ima mnogo vise upotrebljivih igraca. Treci razlog je sto grk na klupi Zvezde koristi gotovo sve igrace, dok Obradovic cak i kada je imao duplo bolju ekipu, uvek je igrao sa sedam-osam igraca. Cetvrti razlog jeste forma, pozicija na tabeli, opsta slika tima, i za to uopste necu da trosim tastaturu. Peti razlog je svakako trenutna situacija u klubu, gde je u Zvezdi sve relativno mirno, dok je u Partizanu pravi raspad sistema, i jos niko nista ne sme da kaze Faraonu, iako ne izlazi iz kafane. Sesti razlog je naravno domaci teren, gde niko iz rostera Partizana uopste ni ne zna sta ga veceras ocekuje. Sedmi razlog je pritisak gde Partizan ako ovo izgubi ostaje u rangu Albe, a tek treba da igra sa Olympiacosom, Zalgirisom i Panathinaikosom. Osmi razlog jesu kvote kladionica koje jasno sugerisu ko je favorit, a deveti razlog je sto kvota osim sto favorizuje Zvezdu, jos i pada. Deseti, a mozda bi trebalo da bude prvi razlog jeste navijacka opredeljenost Psiha (Predsednika Srbije) Sve ovo je teorija kada bi se utakmica analizirala na osnovu onoga kako stoje stvari na papiru, i kada bi se derby igrao na papiru, a ne na parketu. Ono sto me brine jeste iskustvo padanja. Na primer, kao kada je Milan izgubio od Parme, pa ga Liverpool demolirao u sred Milana, a ja onda odigrao duplu sansu 1x na Inter u gradskom derby-ju a Milan lagano dobio. Ili na primer, kada nikada u zivotu ne igram na Dinamo, pa ih onda odigram kod kuce, takodje duplu sansu 1X protiv Hajduka, a oni izgube 0:1. Postoje samo dva nacina kako bi Partizan mozda mogao da pobedi. Jedan je da se veceras bacaju na glavu, da ih ide kao sto je Zvezdu islo u sred Istanbula kada su demolirali Fenerbahce, a koji je danas prvi na tabeli, kada sam takodje pao, a da Crvena Zvezda odigra najgoru utakmicu u zivotu. Drugi jedini moguci nacin da Partizan dobije jeste da se nekako dovuce do kraja utakmice, a da ne gubi, i onda u nekoj drami, jednim potezom nekako, a ne znam kako, resi utakmicu. I za kraj, moj prvi predlog za kladjenje je svakako prognoza da ce se Aba League raspasti u narednim godinama, i da ce je direktno srusiti srbi, kao sto su srusili sve do sada. Aba League ce direktno srusiti dva zla, sadasnji predsednik srpskog Kosarkaskog Saveza i sadasnji selektor Svetislav Pesic, koji ima 75 godina, pa ce vam sada biti jasnije kako starost utice na telo i mozak. To je moj prvi predlog za kladjenje za koji bih preporucio da rasprodate imovinu, ili barem podignete kredit i uplatite moj predlog. Da imam u sebi toliko zla koliko i kolege @Joker93 i @Fitoz verovatno bih i ja kao svoj predlog postavio u 15.00 casova i pola sekunde, ekstremni klizni handicap na Zvezdu od +4,5 po kvotici od 1,20. Ovako, posto sam ja Leonardo Veliki, prvo predlazem live kladjenje, zatim oba najekstremnija klizna handicapa kod velikog bet365 onaj od +9,5 na Zvezdu, kao i onaj od +15,5 na Partizan sa nadom da bih mozda mogao da uhvatim oba ekstremna handicapa nadajuci se da niko nikoga nije u stanju da potopi. I za kraj, imam predlog za administratora Hej @IzudinB U utorak smo postavili predlog za kolegu @fic iako ti to zabranjujes. Deluje da nas je kolega zaista napustio. Predlog mu je prosao, bas kako je i on pogadjao svoje predloge dok je bio sa nama. Drugi gol je pao u 90 plus 9-om minutu. Upisi mu ovaj pogodak, napravi ovaj put izuzetak, neka mu stoji zapisano kao pogodak poslednji predlog u Poslednjoj Sansi. Nece ti nista faliti, niko ti nista nece zameriti, nismo u Skandinaviji, a nadajmo se da se neces ni ti nikada ni pomeriti sa tog poslednjeg mesta u drugoj, amaterskoj. Mi smo mu postavili predlog, a deluje kao da su i sudbina i karma i Bog i sreca hteli da mu poslednji predlog u nasoj svetoj Poslednjoj Sansi prodje u 90 plus 9-om minutu.  
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca Ne bih mogao da se setim kada je cak sest kolega iz svete Poslednje Sanse za svoj predlog postavilo izbor iz jednog te istog meca. Jos interesantnije je sto je u pitanju jedan gradski derby, a zanimljivo je i da su trojica kolega iz prve lige, a trojica iz druge. Svima je zajednicko sto su svi igrali na Crvenu Zvezdu, uglavnom klizne handicape, dvojica kolega cak i cistu jedinicu, dok je samo kolega @jansavc na neki nacin "podrzao" Partizan ako se to uopste moze nazvati podrska, da nece izgubiti vise od 14 razlike. Iako je za ovaj medjuweekend ponuda bila slaba, pa je i to jedan od razloga, ipak je bilo lepo videti da je u ovom kolu svete Poslednje Sanse cak devet predloga bilo iz kosarke, najlepse sportske igre na svetu. Hajde onda da vidimo, koji je razlog zbog cega je ceo Forum ovoliko podrzao Crvenu Zvezdu u jednom gradskom derby mecu, a ne vidim nikoga sa Foruma koji bi bolje od mene najavio danasnji mec. Pre najave danasnjeg meca, samo da skrenem paznju kolegama sa Foruma koji imaju manje od dvanaest godina, a koji ce danas gledati utakmicu da Jones, Brown, Bonga, Washington, Davies, Lundberg, Ntkilina, Mike, Canaan, Yago, Miller-Mcintyre, Daum i Gieadraitis nisu srpska prezimena, a nisu ni belci osim Dauma i Giedraitisa. Maloletnim kolegama sa Foruma da kazem i da beogradska govna ne igraju Euroleague zato sto je neko impresioniran srpskom kosarkom, vec zato sto nema ruskih klubova, i zato sto su Psiho i srpska propaganda procenili da im se isplati da godisnje placaju po klubu 1,250.000 eura za ucesce srpskih klubova u Euroleague. Uz to, grad Beograd je bio prinudjen cak dva puta u kratkom periodu da organizuje FinalFour Euroleague, a i ove godine ce morati da bude organizator, naravno o svom trosku, pa kada sve to saberete, dosli smo vec do deset miliona eura, koliko srpsku drzavu kosta ova propaganda. Ovde se ne racuna uobicajenih po 25 miliona eura koji se godisnje bace na polupismene crnce po klubu. Crvena Zvezda Gledajuci proslu sezonu Crvene Zvezde, samo se potvrdila moja teorija za koju bi smeo da dam vitalne organe da je odbranim, da najboljih sto svetskih igraca Fantasy-a vise znaju o kosarci od prvih sto najboljih trenera na svetu. Crvena Zvezda je prosle sezone, kao i svake godine potrosila 30 miliona eura i za sav taj novac bila 16-ta na tabeli sa skorom 11-23, jedina dva gora kluba od njih su bili Alba i Asvel, a i to se ne bi desilo da je sezona trajala jos koju sedmicu. Gore od plasmana su bili potezi koje su vukli majmuni iz Zvezde, u smislu izbora trenera i igraca, za sta bi mi trebalo deset stranica teksta. Ipak, na kraju su osvojili Aba League, osam puta su demolirali Partizana, a to je u Srbiji najvaznije, pa je sezona proglasena istorijski uspesnom. Ako bih trebao da prokomentarisem proslu sezonu Crvene Zvezde u jednoj ili dve reci, to bi bile reci fijasko ili debakl, a u jednoj prosirenoj recenici, to bi bilo da nijedan Fantasy igrac na svetu, pa cak i seoski, ne bi nikada spojio u svom virtuelnom timu onako nefunkcionalan tim. Odluku da potpisu Napiera, a da su u rosteru imali Teodosica, Nedovica, Yaga i Hangu bih proglasio najdebilnijim izborom u istoriji svih sportova.  Sto se tice ove sezone, Zvezdi se mora priznati da su ipak nesto naucili iz gresaka iz prosle sezone, sto i nije bilo tesko, kada gore nije bilo ni moguce. Vratili su pre svega, svoje bivse igrace, koji su imali lose sezone u svojim klubovima, sto je odlican potez, jer oni bolje od bilo kog polupismenog crnca razumeju da je u Srbiji jedini smisao kosarke biti bolji od Partizana. Doveli su jos jednog belca Dauma, a jedina dva nova crnca su Miller-McInture i Canaan sto su odlicna pojacanja. Na taj nacin, Crvena Zvezda je prilicno ocistila roster iz prosle sezone od beskorisnih govana, smanjila broj crnaca na najmanju mogucu meru, i povecala broj srpskih igraca. Odlican potez im je i povratak Petruseva tokom sezone.  Moj utisak je da je Crvena Zvezda odlicno poslozila roster, ili barem isparavila greske iz prosle sezone, ali da to nikako nije dovoljno za prvih osam mesta na tabeli, i da ce se tokom sezone vuci tu negde oko sredine tabele i verovatno biti u igri za doigravanje. Ove sezone u Euroleague imaju skor 5-5 a mislim da su morali imati jednu sigurno, a mozda i dve pobede vise. Lepe pobede su one u gostima nad Fenerbahceom, Monacom i Parisom, ali su morali da dobiju ili Asvel u gostima, ili Barcellonu kod kuce, gde su prakticno imali pobedu u samoj zavrsnici. Partizan Nikada vidjeno u istoriji bilo kog sporta. Tri godine potpunog fijaska, jedan trofej od mogucih osamnaest, potrosenih sto miliona ni za sta, i jos niko nista Faraonu ne sme da kaze, vec promene ceo roster za jedno leto. Cetrnaest novih igraca, od toga samo tri srpska igraca, i to samo da ih ne bude sramota da nemaju nijednog srpskog igraca. A cak je jedan i polu srbin, polu hrvat, majko moja. Cak i da ne gledamo u krvna zrnca, tesko da bi i Guardioli neko dozvolio da promeni ceo roster, a ako bi mu neko ipak dozvolio, tesko da bi bilo ko dozvolio Guardioli da zivi kako Faraon zivi u Srbiji. U Srbiji je rec odgovornost prakticno zabranjena rec, a bilo kakva kritika bi veoma lako mogla da vas odvede na neko sluzbeno putovanje od nekoliko godina. Da nema mene na ovom smesnom Forumu, tesko da bi bilo gde mogli da procitate bilo kakve kritike Faraona.  Faraon i Psiho imaju mnogo toga zajednickog, ali i jednu veliku razliku. Vestom propagandom i manipulacijom polupismenih gradjana, i jedan i drugi su proglaseni velikim, najvecima, nedodirljivima, svetim kravama, bez kojih bi dosao propast sveta. Jedina razlika je u tome sto je jedan Predsednik, a drugi trener, pa je jedan Faraon za sest miliona, a drugi za milion fanatika. I jedan i drugi su proglaseni za nuklearnog fizicara, Mesiju, Boga, neurohirurga koji spasava zivote ili vatrogasca koji glavom skace u vatru i spasava zivote gradjana. I jednom i drugom se klice, salju poljupci, pruza podrska, i jednom i drugom se veruje vise nego svojim ocima, i jedan i drugi su se odavno odvikli od bilo kakve kritike. Cetiri sezone u klubu, jedno ispadanje u EuroCupu u sred Beograda od turske Burse, jedna osvojena Aba league i jedno cetvrtfinale Euroleague, i tacka. Ove sezone, uz promenjen ceo tim i jasnu poruku polupismenim fanaticima "... sada da odem necu, ko god da dodje posle mene zeli zlo Partizanu, nisam tip koji se predaje ... ovo sto vidite svojim ocima nije tacno ...imam apsolutnu podrsku ... bla bla bla ..." Partizan je promenio ceo roster, ali je u ovoj sezoni sve ostalo isto. Skor u Euroleague je 2-8 igra je ostala ista, losa, nepovezana, spora uz porodjajne muke da se postigne poen, i dalje se gubi na jednu loptu, u samoj zavrsnici, i dalje Faraon nije kriv vec igraci, i dalje beogradska govna zasluzuju pozivnice jer je tamo publika najbolja, i dalje ovo .. i dalje ono ... a rezultata nigde. Cak vise ne postoji ni ono sto je jedino i drzalo Partizan u propagandi da su zdrav klub, a to su utakmice kod kuce. Partizan je kod kuce vec izgubio od raspalih Virtusa, Armanija, te Monaca i Barcellone dok su u gostima sve izgubili osim Maccabija sa kim su igrali u Beogradu. Starost Placanje poreza, starost i smrt niko na svetu ne moze izbeci. Nauka smatra da starost pocinje sa 74,7 godina mada neke teorije idu cak i do 77 godina. Zeljko Obradovic ima 64 godina, pa sada ne znamo gde njega da ubrojimo. Da li je on srednje dobi, da li je starija osoba ili je jednostavno veoma stara osoba? To na kraju nije ni vazno, vazno je da svaka osoba na svetu starenjem postaje drugacija osoba, najcesce sve to ide na gore. To ne kazem ja, to kaze biologija, to kaze bilo koja nauka. Uz to ide i teorija da se ne stari u svim zemljama isto. Nije isto stariti u Srbiji ili u Usa ili u Skandinaviji. Ovde cu vam postaviti dve fotografije da vidite kako se stari u Srbiji a kako u Hollywoodu. Ovo ovde su dva glumca. Obojica imaju 61 godinu i obojica lose glume. Na jednoj slici mozete videti kako izgleda starost u 61-ovoj godini u Srbiji, a kako izgleda starost u 61-oj godini u Hollywoodu. Na jednoj slici je srpski glumac Dragan Bjelogrlic, a na drugoj americki glumac Bred Pit, pa svojim ocima mozete videti kako se stari u Srbiji, a kako u Hollywoodu.   Obradovic je trenercina, kakve Evropa jos nije videla, to je bio, to jeste i to ce uvek biti. Niti je zaboravio kosarku, tesko da bilo ko vise zna o kosarci od njega. Ali nije Faraon vec je od krvi i mesa. I on stari kao i sav obican svet. I on se menja starenjem, uglavnom na gore, kao i svi ostali. Vratio se u Srbiju, a deset godina ranije mu to nikada nije padalo na pamet, a to ima svoju cenu. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da mu ekipa ovako igra, a kamoli izgleda. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da ga u gradu koji najvise voli na svetu, Beogradu, 20 000 psihopata divljacki vredja. Znate li vi uopste, kolege sa Foruma, kako to izgleda kada vas 20.000 ljudi divljacki vredja da ste turcin i da treba da popusite qurcinu, ili da vam 20.000 ljudi peva da ste ubili zenu u saobracajnoj nesreci, sto je tacno. Pre deset godina Obardovic sebi nikada ne bi dozvolio da ga u sred Beograda ponizavaju raspali Virtus ili Armani. Ovde cu malo da se zaustavim. Previse daleko sam otisao. Malo sam se pogubio. Previse volim kosarku, najlepsu sportsku igru na svetu, i previse postujem trenerski posao, najstresniji posao na svetu. Uvek cu vise verovati svojim ocima, nego Obradovicu, ali je Obradovic ipak Obradovic. Uzecu ipak sebi malo vremena, da zavrsim post, narocito predlog za kladjenje. Ostavicu sebi vreme da iz mene izadje zlo. Kosarka i Obradovic to zasluzuju, mada za ovo drugo jos malo moram da razmislim. Nastavice se oko 18.00 casova. mec se igra u 20.00    
    • Hvala za info taman imao par minuta i pogledam forum i cini mi se ajde probajmo i proslo za 10min:)
    • @furyshaa sve si mi rekao sad kolega, hvala i nadajmo se ostvarenju zamisljenog scenarija. Neka se zeleni!
    • @mesrine gledam. Samo što je utakmica počela, faul, žuti karton, Njegomirović zove iz VAR sobe, crveni karton.  Crveni karton nikad u životu. Niti je bilo namjere niti nekog intenziteta. Zaslužen žuti i Bog te veselio. Nastavak utakmice, viktorija.  3 100% šanse za Borac i brdo nekih pokušaja. Ovdje Borac dobija pa makar izmislili neki penal jer prilike za to će biti jer se gura konstantno 18 igrača u 11 metara. 
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use