Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Srijeda 28.8.2024.

IzudinB

Recommended Posts

Liga prvaka - Kvalifikacije

Srijeda1.jpg

LIGA PRVAKA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Konferencijska liga - Kvalifikacije

Srijeda2.jpg

KONFERENCIJSKA LIGA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 26.8. u 17:07 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Facebook stranica Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Crvena Zvezda vs Bodo/Glimt, Liga Prvaka, najava meca

Norveska

Siguran sam da niste imali pojma da je Norveska, iako ima tek nesto malo vise od pet miliona stanovnika, sesta evropska drzava po svojoj povrsini. Siguran sam da niste znali, ali imate srece sto postojim na ovom smesnom Forumu, da je Norveska po svojoj povrsini veca od Nemacke, Italije, Poljske ili Rumunije. Zahvaljujuci meni, danas cete saznati mnoge stvari o Norveskoj, kao na primer, da je Norveska druga zemlja na svetu po broju ostrva, gde ih je izbrojano nesto malo manje od 240.000. Norveska je po broju osvojenih medalja na svim Zimskim Olimpijskim Igrama, najuspesnija zemlja u istoriji Zimskih Igara. U Norveskoj je nastalo skijanje, a prve skije su napravljene jos pre 4000 godina, eeeej. Norveska ima najstariju skijasku skakaonicu na svetu. Norveska je najveci izvoznik lososa na svetu, a u Norveskoj se nalazi i najduzi putni tunel na svetu od cak 25 kilometara. Samo sto to nije mracni haustor u kojem uriniraju alkoholicari i klosari kako vi mislite, vec je taj tunel remek-delo svetskog inzenjerstva u toliko zahtevnom planinskom okruzenju. Norveska ima i najdublji podmorski tunel na svetu, na dubini od 300 metara i duzine oko 8 kilometara. Iako prakticno lezi na nafti, cela Norveska energiju dobija iz hidroelektrana. Norveska ima najdublje jezero u Evropi, a ima ih preko 450.000. U Norveskoj se nalazi i najseverniji grad na svetu, gde tokom dva letnja meseca, sunce nikada ne zalazi i sija cak i u ponoc, ali i gde tokom zimskog perioda nikada ne izlazi.

A ima i nekih stvari u Norveskoj koje me sada mrzi da se secam. Mrzi me da se secam da li je Norveska druga ili cetvrta zemlja na svetu, po dohodku po glavi stanovnika, gde je prosecna plata negde oko ili preko 4000 eura. Mrzi me da se secam u kom gradu ili aerodromu se nalazi najveci free shop u Evropi, kao sto me mrzi da se secam koje to godine je Oslo proglasen najskupljim gradom na svetu.

Ovo jeste kladionicarski Forum, ali ako ste mislili da sam preterao sa Norveskom, vi imate veliki zdravstveni problem, i potrebna vam je lekarska pomoc. Zapravo sam tek poceo, jer smo dosli do

Ljudi, norvezani, severnjaci

Ako pricamo povrsno kao seljaci, u seljackom govoru Norveska se smatra rajem na zemlji, modelom najblizem idealom uredjenosti jednog drustva. O Norveskoj se govori kao zemlji blagostanja ili zamisljenim zivotom bez problema. Ali, ako pitate struku, Norveska je vec sto godina medju prve tri zemlje na svetu po indeksu prosperiteta, indeksu humanog razvoja ( o cemu cu kasnije) a zemlja su koja ima najveci drzavni fond na svetu od preko jednog biliona dolara- Norveska je vec sto godina medju najmanje korumpiranim zemljama na svetu, a i zemlja su sa najmanje nejednakosti u prihodima izmedju ljudi. Norveska je i jedna od najzdravijih nacija na svetu, gde imaju najvisu stopu ocekivanog zivotnog veka na svetu. Po parametrima koji ocenjuju “najsrecniju zemlju na svetu” Norveska je gotovo uvek na prvom mestu.

Norveska uz Finsku i donekle Svedsku ima ubedljivo najbolji, najuspesniji i najsvrsishodniji obrazovni sistem na svetu, a ovde cu tek da se zaustavim. Pisacu polako da mozete da me pratite. Vise od 35% gradjana Norveske preko 16 godina, ima visoko obrazovanje, pa da ponovim jos jednom, znate li vi koliko je 35% gradjana?????? Kako je to moguce? Da krenemo od vrtica, koji nisu obavezni, ali vecina dece ipak ide u vrtic vec sa godinu-dve. Znaci nema babuskera i deda, vec se deca vec od malena druze sa drugom decom gde uce kako imati obzira prema drugima i kako sto pre postati samostalniji. Osnovna skola, kao i srednja su potpuno besplatni, a ni norveski univerziteti i drzavni univerzitetski koledzi ne naplacuju skolarinu za medjunarodne studente. U osnovnoj skoli u Norveskoj nema ocenjivanja, nema ucenja kod kuce, nema ponavljanja razreda i nema nikakvog pritiska kod dece. Deca se prvo u skoli igraju, pa se uce socijalnom i drustvenom zivotu, pa se uce osnovnim vestinama, kao na primer da se sami snadju u sumi, pa se uce engleskim jezikom, pa se onda upoznaju sa kompjuterskim sistemom izvodjenja nastave, gde gotovo sva deca od skole dobijaju tablet koji uvek mogu odneti kod kuce nakon skole. U Norveskoj je potpuno moguce da deca provedu dva sata surfujuci po internetu i drustvenim mrezama, ili igrajuci kompjuterske igrice koje inace postoje i kao nastavni predmet. Da ne ulazim sada jos i u sistem univerzitetskog skolovanja, jer ce utakmica poceti, ali cu samo da kazem da je savrsen.

Kada imate sever, a ne primitivni jug, kada imate najbolje ljude na svetu, kada imate najbolji obrazovni sistem na svetu, sta drugo mozete da ocekujete nego idealnu zemlju na svetu. Norvezani kao nacija provode najvise vremena na svetu citajuci. Kada god izadje bilo kakva knjiga u toj zemlji, norveska vlada odmah kupuje 1000 primeraka i poklanja ih bibliotekama, da bi norveski gradjani imali pristup citanju bez placanja. Da se vratim na moju omiljenu temu, a to je indeks humanog razvoja, koji govori o tome sta znaci biti liberalan, otvoren, tolerantan, razuman i human covek. Krenucu od onog istorijskog posta naseg kolege sa Foruma @Marko15 koji je izneo svoj stav o gej populaciji:

“... Podrzavam da ne marsiraju po gradu. Imam dvoje djece, ne znam sto ce biti sa njima, ali ne zelim da mi trasvestiti citaju u skolama djeci price i uvjeravaju ih da je spol fluidan. I slicna “rodna” sranja. Gay ideologiju i promociju iste ne podrzavam ...”

U Norveskoj ne samo da je moguce da gay populacija proseta kroz grad, a da im to nece biti poslednja setnja u zivotu, vec su istopolni brakovi dozvoljeni preko dvadesetipet godina. Jedan od razloga je svakako savrseni obrazovni sitem gde se deca od malih nogu uce toleranciji i postovanju licne slobode, a drugi razlog je sto u Norveskoj ne postoji nikakva zvanicna religija koja ce da truje gradjane. U Norveskoj, neverovatnih 88% norvezana koristi engleski jezik, pa ako nesto zele da znaju o licnim slobodama, mogu o tome nesto i da procitaju, ne moraju da se truju uz pomoc crkvetina. Da kazem i da je u Norveskoj preko polovine ukupno prodatih novih automobila, hibridno ili elektricno, iako je Norveska najredje naseljena zemlja na svetu, gde zivi svega nesto vise od pet miliona stanovnika na tolikoj teritoriji. Inace taksiji su u Norveskoj jeftiniji od sopstvenih automobila, ako to posmatrate kroz predjene kilometre, a cak je i cuveni norveski kralj Olav Peti koristio javni prevoz i uvek placao kartu da bi podstakao ljude da koriste javni prevoz i smanjili zagadjenje svete Norveske.

Veceras jedna fudbalska ekipa iz ovakve zemlje dolazi u Srbiju.

Srbija

Da bih zavrsio post do pocetka utakmice, samo cu da napisem da je Madjarska jos 2015-te godine izgradila betonski zid dugacak 175 kilometara i visok preko cetiri metara duz citave granice sa Srbijom. Zid je gradilo preko 900 ljudi, uglavnom robijasa i vojnika iz cele Madjarske, a sav taj trud je kostao preko 90 miliona eura, iako su robijasi radili “dobrovoljno”. Na vrhu betonskog zida je postavljena bodljikava zica po Nato standardima, a samo godinu dana kasnije je kroz zid pustena i struja. Samo dve godine, opet nakon toga, duz 175 kilometara madjarsko-srpske ograde, izgradjena je nova zastitna ograda, iza vec postojece za sta je madjarska vlada izdvojila jos dodatnih 125 miliona eura cime se dodatno pojacala zastita granice “zbog sigurnosti gradjana”. Ta nova ograda je opremljena termovizijskim kamerama, senzorima za kretanje, rasvetom najnovije generacije, dok je ispred nje iskopan kanal. Rekao bih da ce sledeci korak madjarske vlade biti ubacivanje u kanal ajkula i pirana.

Norvesko fudbalsko prvenstvo

Ako svi znamo koji su prvih deset evropskih nacionalnih liga, pa ako nakon njih u najbolje evropske lige ubacimo englesku, nemacku, italijansku i francusku drugu ligu, jasno je da je norvesko fudbalsko prvenstvo trecerazredna fudbalska liga. Ali je barem postena, a s'obzirom kakva je klima u Norveskoj, moze se reci da je najvaznije da je norveska liga zdrava. U Norveskoj uopste nije zabranjeno da osim Rosenborga i Lillestroma i neko drugi bude prvak, pa su tako prvaci bili i Molde, Stromsgodset, Viking, Valerenga, Stabaek, Start, Brann, Moss ili Bodo/Glimt. Stadioni su mali, ali korisni i isplativi, trava uglavnom vestacka, a rad sa mladjim kategorijama sasvim pristojan. Ako imate jednu od najboljih zemalja na svetu, ako imate najzdravije ljude na svetu i pri tome ste na severu, a ne na primitivnom jugu, kakva onda moze biti liga, nego sasvim pristojna. Upitnog kvaliteta, ali ipak, zdrava i pristojna liga, bas kakva je i zemlja.

Srpsko fudbalsko prvenstvo

Zamislite dve navijacke grupe, recimo Partizanovu i Zvezdinu. I sada zamislite da nekome od njih padne na pamet da organizuju tucu, sto uopste nije retkost medju navijackim grupama. Zamislite da se vodje navijaca “oci u oci” dogovore da tuca bude gospodska. Padne dogovor da nema nozeva, metalnih sipki i lanaca, vec samo pesnice i deset na deset. Pruze oni tako jedan drugome ruku, padne gospodski dogovor za sutra ujutro u nekoj beogradskoj sumi, i odu tako navijacke vodje svojim kucama. I onda se sutradan ujutro, deset najratobornijih golorukih navijaca Partizana pojavi u sumi na zakazanom mestu, kad ono u sumi ih ceka deset miliona zvezdasa sa vojskom, helikopterima, podmornicama i nosacima aviona dok Predsednik u pozadini komanduje juuuuuuurissssss

Bodo/Glimt, ekipa

Slika i prilika Norveske kao zemlje. Vise su u svojoj istoriji bili drugoligasi nego prvoligasi, ali eto uspelo im je i da budu tri puta prvaci u poslednje cetiri godine, uspelo im je i da igraju Conference League, da igraju Ligu Evrope, a na jedan korak su i od Lige Prvaka. Pokazali su i u praksi da moze i da se proizvode mladi igraci, i da imate rezultate iza sebe, i da zivite samostalno od rezultata i prodaje igraca. Pokazali su u praksi da ne postoje mali i veliki klubovi, da nije vazno koliko imate novca, vec kako stojite sa zdravljem, mozgom i idejama. Pobedjivali su, ili prolazili grupe sa Celticom, Alkmaarom, Besiktasom, a svi se secamo i onih istorijskih 6:1 sa Romom.

Crvena Zvezda, ekipa

Predsednik kluba kaze da je Crvena Zvezda srpski Bayern, a Predsednik kaze da je Crvena Zvezda najbolji regionalni klub, deset puta bolji od Dinama, dok ja kazem da je Crvena Zvezda slika i prilika Srbije.

Bodo/Glimt vs Crvena Zvezda, prvi mec u Norveskoj

Ko nije gledao prvi mec u Norveskoj ima jednu veliku rupetinu u zivotu. Trebali ste to da vidite. Zvezda 70 minuta u misjoj rupi, kao da igraju sa deset igraca manje, a norvezani kao dobro vodjena vojska sa severa, majko moja. Zvezda ili u bunkeru ili u nemoci, a Bodo/Glimt kao Barcellona iz najboljih dana. Zvezda je prvih 70 minuta odigrala kao pravi seljacki klub, ili kao neka sumska sekcija drvoseca, a Bodo/Glimt kao da im lopta ide po sinama, a ne po travi, majko moja. Ovi zvezdasi spori, bez ideje, sudaraju se medjusobno, niko sa nikim ne razgovara, golman tanak, bekovi uzas, nula ili slabo, vezni red cist prosek ili nula, a napad kao da im je Dragan Stojkovic Piksi rekao sta da rade. Sada me mrzi da se secam koji je to napadac Zvezde jednom sutnuo, a lopta pogodila korner zastavicu, a veliki bet365 upisao Zvezdi sut, majko moja. Barem nije bio upisan kao sut u okvir gola, vec samo sut, cak im se i to racuna u sut. Sa druge strane, Bodo/Glimt kao da je Psv ili Arsenal. Fizicki odlicno pripremljena ekipa, trce kao da od sutra vise nece biti utakmica. Ovi iz veznog reda, kome god saigracu da upute loptu, tamo i ode. A tek napadaci, majko moja. Drze loptu u nogama pola sekunde, pa ko je u boljoj poziciji, sutira i sa sto metara ako treba. Prosle godine Crvena Zvezda je bila u grupi sa ManCity, Leipzigom i Young Boys-ima i na kraju grupne faze su bili najgora ekipa u Evropi sa jednim bodom. Ali ovako nisu nadigrani ni od gradjana, niti od Leipziga sto se i moglo ocekivati. Da postoji neka mogucnost, a da sam na mestu Crvene Zvezde ja bih uvek pre izabrao da budem u grupi sa gradjanima i Leipzigom, nego sa Bodo/Glimtom. Da nije bilo poslednjih dvadeset minuta, kada se Zvezda digla i pokazala kakav-takav kvalitet, danas ove analize ne bi ni bilo. Na kraju, opsti utisak iz prvog meca je da norvezani nisu imali zute dresove, mislili bi smo da je igrao Psv a ne Bodo/Glimt, ali i da nikako ne mogu biti zadovoljni rezultatom iz prvog meca, dok je kod Crvene Zvezde najbolje od svega rezultat. Evo i malo statistike iz prvog meca:

Bodo/Glimt deset kornera, a Zvezda dva, Bodo/Glimt 337 pasova vise na utakmici i 150 vise uspesnih pasova. Bodo/Glimt 64 % poseda lopte, Zvezda 36%. Bodo/Glimt xG 1,48 a Zvezda 0,94 Bodo/Glimt 138 napada, Zvezda manje od 70 itd itd

Crvena Zvezda vs Bodo/Glimt, uzvratna utakmica

Danas ne treba da budete kockari, vec inzenjeri. Zvezdin teren je sto metara veci i jos toliko duzi. Trava na Zvezdinom terenu je korisnija za masovne koncerte, nego za tehnicki kvalitetniju ekipu. U Norveskoj se igralo na vestackoj travi, gde odbranbeni pajseri nemaju sta da traze, a za tehnicki bolje igrace lopta ide po sinama, a ne po travi. U Norveskoj je bilo manje od 8000 gledalaca, od kojih je vecina bila over 60 godina, dok ce u Beogradu biti sedam puta vise gledalaca, gde ce vecinu ciniti prva postava beogradske kriminalne sredine. U Norveskoj je bila temperatura manje od 19 stepeni, a u Beogradu se ovih dana temperatura ne spusta ispod 30 stepeni u hladu. Za norvezane je ovo jedna obicna utakmica, a za Zvezdu je pitanje zivota ili smrti. Ako Bodo/Glimt veceras ne prodje dalje, za njih je sutra novi dan. Ako Zvezda veceras ne prodje dalje, sutra se u Srbiji ocekuje drzavni udar. Seljacke ekipe poput Zvezde na gostovanjima skidaju gace i okrecu ledja, a kod kuce igraju kao dopingovani, dok zdrave ekipe kod kuce igraju dobro, a u gostima pametno. Bodo/Glimt vec mesec dana igra utakmice na svaka tri dana, i jos nijednu utakmicu nije odlozio zbog igranja na dva fronta. Utakmice je igrao 19.07. 23.07. 27.07. 31.07. 03.08. 07.08. 10.08. 13.08. 20.08. 24.08. dok je Crvena Zvezda odlozila zbog ovog dvomeca sve utakmice, pa je poslednji mec odigrala jos 15.08. sa Cukarickim, i to ne na njihovom terenu, vec na “neutralnom” i to bas sa vestackom travom, jer teren Cukarickog “nije bio u stanju za odigravanje meca”.

Crvena Zvezda vs Bodo/Glimt, prognoza meca

Kao prvo, ljubitelji malih kvota ovde nemaju sta da traze, a ljubitelji velikih kvota, ako se ne klade na danasnjem mecu, onda bolje da se ostave kockanja, i neka pisu poeziju. Osnovne kvote za danasnji mec su 2,05 na domacina 3,90 je X, nereseni ishod, dok je dvojka kvotirana sa 3,20 i ove kvote su se vec sto puta promenile. Prolaz dalje Crvene Zvezde je neverovatnih 2,50 dok je prolaz dalje norvezana kvotiran sa 1,50. Over 2,5 gola je 1,60 a under 2,30 dok je “oba daju gol 1,53 a ne daju 2,37

Ja bih ovaj mec ocenio izuzetno teskim za kladjenje, ali i izuzetno stimulativnim za dobro kockanje. A imate i ovu odlicnu analizu, koju sam samo za vas napisao potpuno besplatno. Ovde se radi o tome sta podrzati, zdravlje ili zlo, najbolju zemlju po indeksu prosperiteta i humanom razvoju, ili zemlju ogradjenu betonskim zidom i strujom u njemu. Jer Zvezda ima svakako bolji tim, igra kod kuce na oranici, i moze da peva kakav rezultat ima iz prvog meca. Ali i igra u najpokvarenijoj ligi na svetu, gde jos nikada nije upoznala sta znaci pritisak. Igra u ligi gde utakmice ne traju 90 minuta vec dok Zvezda ne povede. Igra u ligi gde ima jednu malcice tezu utakmicu godisnje.

Bodo/Glimt ima slabije pojedince, ali je timski jaca od gradjana, Leipziga i Young Boysa, a i igraju dinamicniji i brzi fudbal od sva ta tri tima. Ovakvih utakmica su odigrali vec sto, a Zvezda nijednu. Ali jos nikada nisu igrali po livadi, i pred preko 50.000 gledalaca. A tu je i publika, pogotovo srpska. Ako Zvezda rano ili lagano povede, neka se spreme gradjani ili Real Madrid. Ali, ako nesto podje po qurcu, navijaci Zvezde ce se vrlo brzo okrenuti destrukciji, vredjanju i pljuvanju na stari dobri srpski nacin.

U mom slucaju, ja bih sve igrao iz ponude da je to moguce. Sto se tice golova, najpre bih igrao da Zvezda daje gol na utakmici po kvotici od 1,16 pa onda da ce pasti barem jedan gol u drugom poluvremenu po kvotici od 1,16 pa onda over 1,5 gol na utakmici po 1,20, a da imam zenu, a ona da ima karticu sa njenim novcem bih probao i da obe ekipe daju gol, a cak i over 2,5 gola na utakmici. Yebi ga, prakticno bih sve igrao, osim da ce na utakmici doci teski under.

Igrao bih i kornere na utakmici, i to sto nizu kliznu granicu, pa onda kartone na mecu, takodje po sto nizoj granici, pa overe prekrsaja ili faulova na utakmici, pa onda bilo kakve handicape na norvezane, pa ovo, pa ono …

Ne znam kako sam zaboravio da vam napisem i nekoliko recenica o Norveskoj kao sigurnoj zemlji u odnosu na Srbiju kao Mexico u sred Evrope. Norveska je jos pre 60 godina ukinula dozivotnu robiju, a smrtna kazna nikada nije ni postojala. Najduzi zatvor je tamo 21 godinu, bas koliko je dobio Anders Breivik koji je najpre digao u vazduh automobil napunjen eksplozivom u blizini zgrade vlade Norveske, a zatim otisao na ostrvo Utoya i pucao u ucesnike omladinskog letnjeg kampa laburisticke stranke i pritom ubio 77 ljudi.

Pa ipak, od Drugog Svetskog Rata, za osamdeset godina, u Norveskoj je ubijeno manje od deset policajaca, a u zadnjih dvadeset godina, norveska policija nije ubila nijednu osobu, a u zadnjih devetnaest godina nisu ispalili cak nijedan metak. U Usa, americka policija svake godine ubije majmanje 1000 ljudi. Toliko o tome koliko je Norveska bezbedna zemlja. Ali zato ako vozite kola u pijanom stanju, idete u zatvor mesec dana i recite bye bye vozackoj dozvoli.

Nego da vas pitam … jeste culi vest o pre nekoliko dana kako je splitski taksista naplatio mladim italijankama koje su prvi put bile u Splitu, voznju od dvadesetak kilometara 550 eura, i jos se naljutio sto su platile karticom, jer nisu imale toliko gotovine kod sebe … a norveski kralj Olav Peti se vozi gradskim prevozom i jos placa kartu, majko moja.

prije 3 sati, LeonardoDrugi said:

Crvena Zvezda vs Bodo/Glimt, Liga Prvaka, najava meca

Norveska

Siguran sam da niste imali pojma da je Norveska, iako ima tek nesto malo vise od pet miliona stanovnika, sesta evropska drzava po svojoj povrsini. Siguran sam da niste znali, ali imate srece sto postojim na ovom smesnom Forumu, da je Norveska po svojoj povrsini veca od Nemacke, Italije, Poljske ili Rumunije. Zahvaljujuci meni, danas cete saznati mnoge stvari o Norveskoj, kao na primer, da je Norveska druga zemlja na svetu po broju ostrva, gde ih je izbrojano nesto malo manje od 240.000. Norveska je po broju osvojenih medalja na svim Zimskim Olimpijskim Igrama, najuspesnija zemlja u istoriji Zimskih Igara. U Norveskoj je nastalo skijanje, a prve skije su napravljene jos pre 4000 godina, eeeej. Norveska ima najstariju skijasku skakaonicu na svetu. Norveska je najveci izvoznik lososa na svetu, a u Norveskoj se nalazi i najduzi putni tunel na svetu od cak 25 kilometara. Samo sto to nije mracni haustor u kojem uriniraju alkoholicari i klosari kako vi mislite, vec je taj tunel remek-delo svetskog inzenjerstva u toliko zahtevnom planinskom okruzenju. Norveska ima i najdublji podmorski tunel na svetu, na dubini od 300 metara i duzine oko 8 kilometara. Iako prakticno lezi na nafti, cela Norveska energiju dobija iz hidroelektrana. Norveska ima najdublje jezero u Evropi, a ima ih preko 450.000. U Norveskoj se nalazi i najseverniji grad na svetu, gde tokom dva letnja meseca, sunce nikada ne zalazi i sija cak i u ponoc, ali i gde tokom zimskog perioda nikada ne izlazi.

A ima i nekih stvari u Norveskoj koje me sada mrzi da se secam. Mrzi me da se secam da li je Norveska druga ili cetvrta zemlja na svetu, po dohodku po glavi stanovnika, gde je prosecna plata negde oko ili preko 4000 eura. Mrzi me da se secam u kom gradu ili aerodromu se nalazi najveci free shop u Evropi, kao sto me mrzi da se secam koje to godine je Oslo proglasen najskupljim gradom na svetu.

Ovo jeste kladionicarski Forum, ali ako ste mislili da sam preterao sa Norveskom, vi imate veliki zdravstveni problem, i potrebna vam je lekarska pomoc. Zapravo sam tek poceo, jer smo dosli do

Ljudi, norvezani, severnjaci

Ako pricamo povrsno kao seljaci, u seljackom govoru Norveska se smatra rajem na zemlji, modelom najblizem idealom uredjenosti jednog drustva. O Norveskoj se govori kao zemlji blagostanja ili zamisljenim zivotom bez problema. Ali, ako pitate struku, Norveska je vec sto godina medju prve tri zemlje na svetu po indeksu prosperiteta, indeksu humanog razvoja ( o cemu cu kasnije) a zemlja su koja ima najveci drzavni fond na svetu od preko jednog biliona dolara- Norveska je vec sto godina medju najmanje korumpiranim zemljama na svetu, a i zemlja su sa najmanje nejednakosti u prihodima izmedju ljudi. Norveska je i jedna od najzdravijih nacija na svetu, gde imaju najvisu stopu ocekivanog zivotnog veka na svetu. Po parametrima koji ocenjuju “najsrecniju zemlju na svetu” Norveska je gotovo uvek na prvom mestu.

Norveska uz Finsku i donekle Svedsku ima ubedljivo najbolji, najuspesniji i najsvrsishodniji obrazovni sistem na svetu, a ovde cu tek da se zaustavim. Pisacu polako da mozete da me pratite. Vise od 35% gradjana Norveske preko 16 godina, ima visoko obrazovanje, pa da ponovim jos jednom, znate li vi koliko je 35% gradjana?????? Kako je to moguce? Da krenemo od vrtica, koji nisu obavezni, ali vecina dece ipak ide u vrtic vec sa godinu-dve. Znaci nema babuskera i deda, vec se deca vec od malena druze sa drugom decom gde uce kako imati obzira prema drugima i kako sto pre postati samostalniji. Osnovna skola, kao i srednja su potpuno besplatni, a ni norveski univerziteti i drzavni univerzitetski koledzi ne naplacuju skolarinu za medjunarodne studente. U osnovnoj skoli u Norveskoj nema ocenjivanja, nema ucenja kod kuce, nema ponavljanja razreda i nema nikakvog pritiska kod dece. Deca se prvo u skoli igraju, pa se uce socijalnom i drustvenom zivotu, pa se uce osnovnim vestinama, kao na primer da se sami snadju u sumi, pa se uce engleskim jezikom, pa se onda upoznaju sa kompjuterskim sistemom izvodjenja nastave, gde gotovo sva deca od skole dobijaju tablet koji uvek mogu odneti kod kuce nakon skole. U Norveskoj je potpuno moguce da deca provedu dva sata surfujuci po internetu i drustvenim mrezama, ili igrajuci kompjuterske igrice koje inace postoje i kao nastavni predmet. Da ne ulazim sada jos i u sistem univerzitetskog skolovanja, jer ce utakmica poceti, ali cu samo da kazem da je savrsen.

Kada imate sever, a ne primitivni jug, kada imate najbolje ljude na svetu, kada imate najbolji obrazovni sistem na svetu, sta drugo mozete da ocekujete nego idealnu zemlju na svetu. Norvezani kao nacija provode najvise vremena na svetu citajuci. Kada god izadje bilo kakva knjiga u toj zemlji, norveska vlada odmah kupuje 1000 primeraka i poklanja ih bibliotekama, da bi norveski gradjani imali pristup citanju bez placanja. Da se vratim na moju omiljenu temu, a to je indeks humanog razvoja, koji govori o tome sta znaci biti liberalan, otvoren, tolerantan, razuman i human covek. Krenucu od onog istorijskog posta naseg kolege sa Foruma @Marko15 koji je izneo svoj stav o gej populaciji:

“... Podrzavam da ne marsiraju po gradu. Imam dvoje djece, ne znam sto ce biti sa njima, ali ne zelim da mi trasvestiti citaju u skolama djeci price i uvjeravaju ih da je spol fluidan. I slicna “rodna” sranja. Gay ideologiju i promociju iste ne podrzavam ...”

U Norveskoj ne samo da je moguce da gay populacija proseta kroz grad, a da im to nece biti poslednja setnja u zivotu, vec su istopolni brakovi dozvoljeni preko dvadesetipet godina. Jedan od razloga je svakako savrseni obrazovni sitem gde se deca od malih nogu uce toleranciji i postovanju licne slobode, a drugi razlog je sto u Norveskoj ne postoji nikakva zvanicna religija koja ce da truje gradjane. U Norveskoj, neverovatnih 88% norvezana koristi engleski jezik, pa ako nesto zele da znaju o licnim slobodama, mogu o tome nesto i da procitaju, ne moraju da se truju uz pomoc crkvetina. Da kazem i da je u Norveskoj preko polovine ukupno prodatih novih automobila, hibridno ili elektricno, iako je Norveska najredje naseljena zemlja na svetu, gde zivi svega nesto vise od pet miliona stanovnika na tolikoj teritoriji. Inace taksiji su u Norveskoj jeftiniji od sopstvenih automobila, ako to posmatrate kroz predjene kilometre, a cak je i cuveni norveski kralj Olav Peti koristio javni prevoz i uvek placao kartu da bi podstakao ljude da koriste javni prevoz i smanjili zagadjenje svete Norveske.

Veceras jedna fudbalska ekipa iz ovakve zemlje dolazi u Srbiju.

Srbija

Da bih zavrsio post do pocetka utakmice, samo cu da napisem da je Madjarska jos 2015-te godine izgradila betonski zid dugacak 175 kilometara i visok preko cetiri metara duz citave granice sa Srbijom. Zid je gradilo preko 900 ljudi, uglavnom robijasa i vojnika iz cele Madjarske, a sav taj trud je kostao preko 90 miliona eura, iako su robijasi radili “dobrovoljno”. Na vrhu betonskog zida je postavljena bodljikava zica po Nato standardima, a samo godinu dana kasnije je kroz zid pustena i struja. Samo dve godine, opet nakon toga, duz 175 kilometara madjarsko-srpske ograde, izgradjena je nova zastitna ograda, iza vec postojece za sta je madjarska vlada izdvojila jos dodatnih 125 miliona eura cime se dodatno pojacala zastita granice “zbog sigurnosti gradjana”. Ta nova ograda je opremljena termovizijskim kamerama, senzorima za kretanje, rasvetom najnovije generacije, dok je ispred nje iskopan kanal. Rekao bih da ce sledeci korak madjarske vlade biti ubacivanje u kanal ajkula i pirana.

Norvesko fudbalsko prvenstvo

Ako svi znamo koji su prvih deset evropskih nacionalnih liga, pa ako nakon njih u najbolje evropske lige ubacimo englesku, nemacku, italijansku i francusku drugu ligu, jasno je da je norvesko fudbalsko prvenstvo trecerazredna fudbalska liga. Ali je barem postena, a s'obzirom kakva je klima u Norveskoj, moze se reci da je najvaznije da je norveska liga zdrava. U Norveskoj uopste nije zabranjeno da osim Rosenborga i Lillestroma i neko drugi bude prvak, pa su tako prvaci bili i Molde, Stromsgodset, Viking, Valerenga, Stabaek, Start, Brann, Moss ili Bodo/Glimt. Stadioni su mali, ali korisni i isplativi, trava uglavnom vestacka, a rad sa mladjim kategorijama sasvim pristojan. Ako imate jednu od najboljih zemalja na svetu, ako imate najzdravije ljude na svetu i pri tome ste na severu, a ne na primitivnom jugu, kakva onda moze biti liga, nego sasvim pristojna. Upitnog kvaliteta, ali ipak, zdrava i pristojna liga, bas kakva je i zemlja.

Srpsko fudbalsko prvenstvo

Zamislite dve navijacke grupe, recimo Partizanovu i Zvezdinu. I sada zamislite da nekome od njih padne na pamet da organizuju tucu, sto uopste nije retkost medju navijackim grupama. Zamislite da se vodje navijaca “oci u oci” dogovore da tuca bude gospodska. Padne dogovor da nema nozeva, metalnih sipki i lanaca, vec samo pesnice i deset na deset. Pruze oni tako jedan drugome ruku, padne gospodski dogovor za sutra ujutro u nekoj beogradskoj sumi, i odu tako navijacke vodje svojim kucama. I onda se sutradan ujutro, deset najratobornijih golorukih navijaca Partizana pojavi u sumi na zakazanom mestu, kad ono u sumi ih ceka deset miliona zvezdasa sa vojskom, helikopterima, podmornicama i nosacima aviona dok Predsednik u pozadini komanduje juuuuuuurissssss

Bodo/Glimt, ekipa

Slika i prilika Norveske kao zemlje. Vise su u svojoj istoriji bili drugoligasi nego prvoligasi, ali eto uspelo im je i da budu tri puta prvaci u poslednje cetiri godine, uspelo im je i da igraju Conference League, da igraju Ligu Evrope, a na jedan korak su i od Lige Prvaka. Pokazali su i u praksi da moze i da se proizvode mladi igraci, i da imate rezultate iza sebe, i da zivite samostalno od rezultata i prodaje igraca. Pokazali su u praksi da ne postoje mali i veliki klubovi, da nije vazno koliko imate novca, vec kako stojite sa zdravljem, mozgom i idejama. Pobedjivali su, ili prolazili grupe sa Celticom, Alkmaarom, Besiktasom, a svi se secamo i onih istorijskih 6:1 sa Romom.

Crvena Zvezda, ekipa

Predsednik kluba kaze da je Crvena Zvezda srpski Bayern, a Predsednik kaze da je Crvena Zvezda najbolji regionalni klub, deset puta bolji od Dinama, dok ja kazem da je Crvena Zvezda slika i prilika Srbije.

Bodo/Glimt vs Crvena Zvezda, prvi mec u Norveskoj

Ko nije gledao prvi mec u Norveskoj ima jednu veliku rupetinu u zivotu. Trebali ste to da vidite. Zvezda 70 minuta u misjoj rupi, kao da igraju sa deset igraca manje, a norvezani kao dobro vodjena vojska sa severa, majko moja. Zvezda ili u bunkeru ili u nemoci, a Bodo/Glimt kao Barcellona iz najboljih dana. Zvezda je prvih 70 minuta odigrala kao pravi seljacki klub, ili kao neka sumska sekcija drvoseca, a Bodo/Glimt kao da im lopta ide po sinama, a ne po travi, majko moja. Ovi zvezdasi spori, bez ideje, sudaraju se medjusobno, niko sa nikim ne razgovara, golman tanak, bekovi uzas, nula ili slabo, vezni red cist prosek ili nula, a napad kao da im je Dragan Stojkovic Piksi rekao sta da rade. Sada me mrzi da se secam koji je to napadac Zvezde jednom sutnuo, a lopta pogodila korner zastavicu, a veliki bet365 online kladionica" rel="external">bet365 upisao Zvezdi sut, majko moja. Barem nije bio upisan kao sut u okvir gola, vec samo sut, cak im se i to racuna u sut. Sa druge strane, Bodo/Glimt kao da je Psv ili Arsenal. Fizicki odlicno pripremljena ekipa, trce kao da od sutra vise nece biti utakmica. Ovi iz veznog reda, kome god saigracu da upute loptu, tamo i ode. A tek napadaci, majko moja. Drze loptu u nogama pola sekunde, pa ko je u boljoj poziciji, sutira i sa sto metara ako treba. Prosle godine Crvena Zvezda je bila u grupi sa ManCity, Leipzigom i Young Boys-ima i na kraju grupne faze su bili najgora ekipa u Evropi sa jednim bodom. Ali ovako nisu nadigrani ni od gradjana, niti od Leipziga sto se i moglo ocekivati. Da postoji neka mogucnost, a da sam na mestu Crvene Zvezde ja bih uvek pre izabrao da budem u grupi sa gradjanima i Leipzigom, nego sa Bodo/Glimtom. Da nije bilo poslednjih dvadeset minuta, kada se Zvezda digla i pokazala kakav-takav kvalitet, danas ove analize ne bi ni bilo. Na kraju, opsti utisak iz prvog meca je da norvezani nisu imali zute dresove, mislili bi smo da je igrao Psv a ne Bodo/Glimt, ali i da nikako ne mogu biti zadovoljni rezultatom iz prvog meca, dok je kod Crvene Zvezde najbolje od svega rezultat. Evo i malo statistike iz prvog meca:

Bodo/Glimt deset kornera, a Zvezda dva, Bodo/Glimt 337 pasova vise na utakmici i 150 vise uspesnih pasova. Bodo/Glimt 64 % poseda lopte, Zvezda 36%. Bodo/Glimt xG 1,48 a Zvezda 0,94 Bodo/Glimt 138 napada, Zvezda manje od 70 itd itd

Crvena Zvezda vs Bodo/Glimt, uzvratna utakmica

Danas ne treba da budete kockari, vec inzenjeri. Zvezdin teren je sto metara veci i jos toliko duzi. Trava na Zvezdinom terenu je korisnija za masovne koncerte, nego za tehnicki kvalitetniju ekipu. U Norveskoj se igralo na vestackoj travi, gde odbranbeni pajseri nemaju sta da traze, a za tehnicki bolje igrace lopta ide po sinama, a ne po travi. U Norveskoj je bilo manje od 8000 gledalaca, od kojih je vecina bila over 60 godina, dok ce u Beogradu biti sedam puta vise gledalaca, gde ce vecinu ciniti prva postava beogradske kriminalne sredine. U Norveskoj je bila temperatura manje od 19 stepeni, a u Beogradu se ovih dana temperatura ne spusta ispod 30 stepeni u hladu. Za norvezane je ovo jedna obicna utakmica, a za Zvezdu je pitanje zivota ili smrti. Ako Bodo/Glimt veceras ne prodje dalje, za njih je sutra novi dan. Ako Zvezda veceras ne prodje dalje, sutra se u Srbiji ocekuje drzavni udar. Seljacke ekipe poput Zvezde na gostovanjima skidaju gace i okrecu ledja, a kod kuce igraju kao dopingovani, dok zdrave ekipe kod kuce igraju dobro, a u gostima pametno. Bodo/Glimt vec mesec dana igra utakmice na svaka tri dana, i jos nijednu utakmicu nije odlozio zbog igranja na dva fronta. Utakmice je igrao 19.07. 23.07. 27.07. 31.07. 03.08. 07.08. 10.08. 13.08. 20.08. 24.08. dok je Crvena Zvezda odlozila zbog ovog dvomeca sve utakmice, pa je poslednji mec odigrala jos 15.08. sa Cukarickim, i to ne na njihovom terenu, vec na “neutralnom” i to bas sa vestackom travom, jer teren Cukarickog “nije bio u stanju za odigravanje meca”.

Crvena Zvezda vs Bodo/Glimt, prognoza meca

Kao prvo, ljubitelji malih kvota ovde nemaju sta da traze, a ljubitelji velikih kvota, ako se ne klade na danasnjem mecu, onda bolje da se ostave kockanja, i neka pisu poeziju. Osnovne kvote za danasnji mec su 2,05 na domacina 3,90 je X, nereseni ishod, dok je dvojka kvotirana sa 3,20 i ove kvote su se vec sto puta promenile. Prolaz dalje Crvene Zvezde je neverovatnih 2,50 dok je prolaz dalje norvezana kvotiran sa 1,50. Over 2,5 gola je 1,60 a under 2,30 dok je “oba daju gol 1,53 a ne daju 2,37

Ja bih ovaj mec ocenio izuzetno teskim za kladjenje, ali i izuzetno stimulativnim za dobro kockanje. A imate i ovu odlicnu analizu, koju sam samo za vas napisao potpuno besplatno. Ovde se radi o tome sta podrzati, zdravlje ili zlo, najbolju zemlju po indeksu prosperiteta i humanom razvoju, ili zemlju ogradjenu betonskim zidom i strujom u njemu. Jer Zvezda ima svakako bolji tim, igra kod kuce na oranici, i moze da peva kakav rezultat ima iz prvog meca. Ali i igra u najpokvarenijoj ligi na svetu, gde jos nikada nije upoznala sta znaci pritisak. Igra u ligi gde utakmice ne traju 90 minuta vec dok Zvezda ne povede. Igra u ligi gde ima jednu malcice tezu utakmicu godisnje.

Bodo/Glimt ima slabije pojedince, ali je timski jaca od gradjana, Leipziga i Young Boysa, a i igraju dinamicniji i brzi fudbal od sva ta tri tima. Ovakvih utakmica su odigrali vec sto, a Zvezda nijednu. Ali jos nikada nisu igrali po livadi, i pred preko 50.000 gledalaca. A tu je i publika, pogotovo srpska. Ako Zvezda rano ili lagano povede, neka se spreme gradjani ili Real Madrid. Ali, ako nesto podje po qurcu, navijaci Zvezde ce se vrlo brzo okrenuti destrukciji, vredjanju i pljuvanju na stari dobri srpski nacin.

U mom slucaju, ja bih sve igrao iz ponude da je to moguce. Sto se tice golova, najpre bih igrao da Zvezda daje gol na utakmici po kvotici od 1,16 pa onda da ce pasti barem jedan gol u drugom poluvremenu po kvotici od 1,16 pa onda over 1,5 gol na utakmici po 1,20, a da imam zenu, a ona da ima karticu sa njenim novcem bih probao i da obe ekipe daju gol, a cak i over 2,5 gola na utakmici. Yebi ga, prakticno bih sve igrao, osim da ce na utakmici doci teski under.

Igrao bih i kornere na utakmici, i to sto nizu kliznu granicu, pa onda kartone na mecu, takodje po sto nizoj granici, pa overe prekrsaja ili faulova na utakmici, pa onda bilo kakve handicape na norvezane, pa ovo, pa ono …

Ne znam kako sam zaboravio da vam napisem i nekoliko recenica o Norveskoj kao sigurnoj zemlji u odnosu na Srbiju kao Mexico u sred Evrope. Norveska je jos pre 60 godina ukinula dozivotnu robiju, a smrtna kazna nikada nije ni postojala. Najduzi zatvor je tamo 21 godinu, bas koliko je dobio Anders Breivik koji je najpre digao u vazduh automobil napunjen eksplozivom u blizini zgrade vlade Norveske, a zatim otisao na ostrvo Utoya i pucao u ucesnike omladinskog letnjeg kampa laburisticke stranke i pritom ubio 77 ljudi.

Pa ipak, od Drugog Svetskog Rata, za osamdeset godina, u Norveskoj je ubijeno manje od deset policajaca, a u zadnjih dvadeset godina, norveska policija nije ubila nijednu osobu, a u zadnjih devetnaest godina nisu ispalili cak nijedan metak. U Usa, americka policija svake godine ubije majmanje 1000 ljudi. Toliko o tome koliko je Norveska bezbedna zemlja. Ali zato ako vozite kola u pijanom stanju, idete u zatvor mesec dana i recite bye bye vozackoj dozvoli.

Nego da vas pitam … jeste culi vest o pre nekoliko dana kako je splitski taksista naplatio mladim italijankama koje su prvi put bile u Splitu, voznju od dvadesetak kilometara 550 eura, i jos se naljutio sto su platile karticom, jer nisu imale toliko gotovine kod sebe … a norveski kralj Olav Peti se vozi gradskim prevozom i jos placa kartu, majko moja.

Postovani kolega,zao mi je ako sam vas povrijedio na bilo koji nacin.Uvjeravam vas,da se prosecete sa svojim deckom,mozete slobodno.Ne bih vas na bilo koji nacin uvrijedio ili ne daj Boze,fizicki zlostavljao.Samo,dozvolite mi da izrazim svoje gadjenje prema vasoj devijaciji.Kad me vec maliciozno prozivate,pa cisto da pojasnim svoj stav.Lijep pozdrav.

Atletico Madrid - Espanyol 1 (1.25) bet365

Atletico Madrid je započeo ovu sezonu u La Ligi s pozitivnim rezultatom, ostvarivši pobjedu i remi u prva dva kola. Treće kolo također je zakazano na Metropolitano stadionu, domaćem terenu Atletico Madrida, što im pruža izvrsnu priliku za nastavak uspješnog niza. Osim toga, Atletico je pobijedio u sedam od posljednjih deset utakmica u svim natjecanjima.

S druge strane, Espanyol je, kako se i očekivalo, imao razočaravajući početak sezone, izgubivši obje uvodne utakmice LaLige. To im je osmi put bez pobjede u posljednjih deset utakmica, s pet poraza u tom razdoblju. Ipak, uspjeli su postići pogodak u dvije od posljednje četiri utakmice.

U međusobnim susretima, Atletico Madrid je u seriji od šest utakmica bez poraza protiv Espanyola. Zanimljivo, u posljednjih šest susreta obje su momčadi postigle gol. Na domaćem terenu, Atletico je neporažen u posljednja četiri susreta s Espanyolom, period u kojem su ostvarili tri pobjede.

Atletico Madrid trenutno ima snažnu formu kod kuće, s šest utakmica bez poraza u posljednjih sedam, od kojih su pobijedili pet i postigli 12 golova. S druge strane, Espanyol ima slab učinak na gostovanjima, s četiri utakmice bez pobjede i tri poraza u tom razdoblju.

Svi statistički podaci idu u prilog domaćinu, Atletico Madridu. Četiri uzastopne pobjede kod kuće i solidna međusobna forma protiv Espanyola dovoljni su razlozi da se očekuje pobjeda domaćina po kvoti 1.25 u bet365 kladionici. Ne zaboravite da nam bet365 kladionica računa okladu automatski dobitnom ako Atletico povede sa dva gola razlike u bilo kojem trenutku utakmice, bez obzira na krajnji rezultat.

Screenshot_59.jpg

(Koeficijenti 28.8. u 17:07 CET) 

Qarabag - Dinamo Zagreb – 1 (1.95) ili 3+ (1.57) bet365

Pred Qarabagom je nemoguća misija u pokušaju anuliranja tri gola zaostatka u uzvratnom susretu play-offa Lige prvaka protiv Dinama.

Hrvatski prvaci su slavili s uvjerljivih 3-0 u prvom susretu odigranom u Zagrebu. Novo pojačanje Marko Pjaca i Sandro Kulenović donijeli su ključnu prednost na uzbudljivoj večeri pred domaćim navijačima u hrvatskoj metropoli prošlog tjedna.

Prva utakmica je bila otvorena, s mnoštvom prilika na obje strane. No, u uzvratu možemo očekivati smanjen intenzitet zbog rezultata iz prvog susreta.

Obje momčadi su svoje forme prenijele i na domaće prvenstvo tijekom vikenda. Qarabag je šokantno izgubio kod kuće od Turana 0-1 u subotu. To im je prvi poraz ove sezone nakon dvije uvodne pobjede.

S druge strane, Dinamo Zagreb je preživio težak test protiv Gorice, ostvarivši pobjedu od 2-1 kod kuće, iako je trener Sergej Jakirović odmarao većinu ključnih igrača.

Dinamo Zagreb ima četiri pobjede u prva četiri kola nove sezone u hrvatskom prvenstvu.

Ozljede i izostanci

Nakon što je postigao prvi gol u pobjedi Qarabaga od 7-2 u uzvratnom susretu protiv Ludogoretsa u prethodnom kolu, brazilska zvijezda Juninho će nastojati unijeti sličnu dozu inspiracije svojoj momčadi i ovog puta.

Yassine Benzia, koji je u tom meču postigao dva gola, ostaje glavni kreator igre za Qarabag i trebao bi započeti u ovom susretu.

Dinamo Zagreb i dalje je bez usluga desnog beka Sadegaha Moharramija, koji se oporavlja od ozbiljne ozljede križnih ligamenata zadobivene u veljači.

Modri također ne mogu računati na veznjaka Arijana Ademija, koji bi se trebao vratiti za nekoliko tjedana nakon problema s mišićima.

Osim toga, gosti su oslabljeni na lijevoj strani obrane, gdje se Mauro Perković oporavlja od ozljede tetive.

Qarabag: Buntic; Silva, Mustafazade, Medina, Jafarquilyev; Romao, Andrade, Bayramov, Benzia, Zoubir; Juninho

Dinamo Zagreb: Nevisitic; Ogiwara, Theophile-Catherine, Mmaee, Pierre-Gabriel; Misic, Pjaca, Sucic, Baturina, Hoxha; Petkovic

Iako oba tima posjeduju veliko europsko iskustvo, razlika između njih sigurno nije velika kao što sugerira rezultat iz prvog susreta. Očekuje se da će suvereni prvaci Azerbajdžana uzvratiti udarac i barem izboriti pobjedu na svom terenu, iako bi to vjerojatno mogla biti njihova oproštajna utakmica.

Qarabag je već pokazao svoju snagu postigavši sedam golova u 120 minuta igre u uzvratu trećeg pretkola na gostovanju kod Ludogoretsa. Stvorili su brojne prilike u Zagrebu, što sugerira da bi domaća pobjeda mogla biti izgledna opcija s kvotom od 1.95.

Screenshot_49-1.jpg?resize=446%2C128&ssl

(Koeficijenti 27.8. u 23:00 CET)

Oklada na više od 2.5 gola tijekom utakmice čini se kao dobra opcija po kvoti 1.57, s obzirom da je šest od posljednjih sedam utakmica Qarabaga završilo s barem tri gola.

Screenshot_50-1.jpg?resize=449%2C131&ssl

(Koeficijenti 27.8. u 23:00 CET)

• IzudinB unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca, drugi deo Sede vlasi, bore na licu i dvadeset kilograma viska Zeljka Obradovica su vidljivi znakovi bioloskog starenja. I to takodje ne kazem ja, vec biologija. Teorija takodje kaze da je pravo zivotno doba da napravis nesto od svog zivota kada imas vise od 25 godina, kada nemas nikoga ko zavisi od tebe, kada nemas racune iza sebe, ili kada si spreman da ulazis u rizik. Kada imate 40 ili 50 godina, vi jeste zreliji i racionalniji, ali imate i porodicu, imate nekoga ko zavisi od vas, pa ste vec mnogo manje spremni da preuzmete velike rizike. Ovu teoriju je u praksi potvrdio i sam Obradovic, jer je sve svoje najvece uspehe, ostvario bas kako kaze i teorija.  U Srbiju se vratio jer je odlucivao srcem, a ne razumom. A teorija kaze da sve greske moraju i da se plate. Teorije kazu da sa 64 godina zivota veoma tesko pristajete da se menjate, menjaju vam se i prioriteti, i u tim godinama najmanje sto je potrebno jeste da rizikujete. Potreban vam je mir, sigurnost i da uzivate. A kada to hocete u Srbiji, i uz to odlucite srcem, a ne razumom, onda svakako mora takva odluka i da se plati tako sto cete slusati kako vam 20.000 umno poremecenih bolesnika skandira u direktnom Tv prenosu da ste turcin i da treba da se napusite qurcine. Kada je Zeljko Obradovic poceo da se bavi trenerskim poslom, nije bilo ni interneta, ni mobilnih telefona, ni drustvenih mreza, a u vecem delu Srbije nije bilo ni struje. U to vreme se treniralo deset sati dnevno, i trener je bio sveto bice. Danas profesionalni igraci po Kolektivnom Ugovoru ne mogu da treniraju vise od dva i po sata dnevno, a pripreme pred pocetak sezone zakonom ne mogu da pocnu vise od dvadeset dana pred pocetak sezone. A ja bih dodao da ce za nekoliko godina igraci lupati samare trenerima koji odluce da ih menjaju u toku igre. A ima jos nesto. Ja sam siguran da pitamo kolege sa Foruma da nam objasne u kom delu Usa se nalaze savezne drzave Idaho, Wisconsin, Alabama ili Delavare da pola Foruma ne bi imalo pojma. A onda vi ocekujete da polupismeni crnac koji dolazi iz Nebraske uziva sto dolazi u Srbiju, i sto se od njega trazi da razume sta je beogradski derby i da se od njega trazi da se baca na glavu igrajuci protiv Zvezde. Hteo sam da kazem da je Zeljko Obradovic najbolji trener na svetu starog kova sa savrsenim teorijskim trenerskim principima. Ali i osoba sa 64 godine na pogresnom mestu i sa dolaskom nekih drugih vremena. Nijedan polupismeni crnac nije spreman niti je navikao, niti razume zasto je pobeda nad Zvezdom pitanje zivota ili smrti, zasto se trener toliko dere na njega, i zasto nakon samo jedne obicne greske bude zakucan ekserima za klupu. Nijedan polupismeni crnac ne razume zasto se od njega u Srbiji ocekuje da protiv Crvene Zvezde mora da se baca na glavu, kada je u njegovoj crnoj glavi kosarka samo obicna zabava. Upravo sam vam potpuno besplatno napisao zasto su rezultati Partizana takvi kakvi su, i zasto je danas kvota na Zvezdu 1,35-1,40 kao i koji su razlozi da Zeljko Obradovic promeni ceo roster, a da Partizan izgubi vec cetiri utakmice kod kuce, iako je sezona tek pocela Prognoza za kladjenje Petorica kolega sa Foruma su jos u ponedeljak, tri dana pred pocetak utakmice podrzala Crvenu Zvezdu. Oni koji su pokvareniji i vise zli su svoje predloge postavili kroz klizni handicap, dok su kolege sa pozitivnom licnosti u sebi odigrale cistu jedinicu. Postoje barem deset razloga zasto su to dobri predlozi, pod uslovom da se utakmica igra na papiru, a ne na parketu. Prvi razlog je svakako roster, Crvena Zvezda svakako ima bolji roster i tu nema sta da se prica. Drugi razlog je svakako sirina rostera, gde Zvezda takodje ima mnogo vise upotrebljivih igraca. Treci razlog je sto grk na klupi Zvezde koristi gotovo sve igrace, dok Obradovic cak i kada je imao duplo bolju ekipu, uvek je igrao sa sedam-osam igraca. Cetvrti razlog jeste forma, pozicija na tabeli, opsta slika tima, i za to uopste necu da trosim tastaturu. Peti razlog je svakako trenutna situacija u klubu, gde je u Zvezdi sve relativno mirno, dok je u Partizanu pravi raspad sistema, i jos niko nista ne sme da kaze Faraonu, iako ne izlazi iz kafane. Sesti razlog je naravno domaci teren, gde niko iz rostera Partizana uopste ni ne zna sta ga veceras ocekuje. Sedmi razlog je pritisak gde Partizan ako ovo izgubi ostaje u rangu Albe, a tek treba da igra sa Olympiacosom, Zalgirisom i Panathinaikosom. Osmi razlog jesu kvote kladionica koje jasno sugerisu ko je favorit, a deveti razlog je sto kvota osim sto favorizuje Zvezdu, jos i pada. Deseti, a mozda bi trebalo da bude prvi razlog jeste navijacka opredeljenost Psiha (Predsednika Srbije) Sve ovo je teorija kada bi se utakmica analizirala na osnovu onoga kako stoje stvari na papiru, i kada bi se derby igrao na papiru, a ne na parketu. Ono sto me brine jeste iskustvo padanja. Na primer, kao kada je Milan izgubio od Parme, pa ga Liverpool demolirao u sred Milana, a ja onda odigrao duplu sansu 1x na Inter u gradskom derby-ju a Milan lagano dobio. Ili na primer, kada nikada u zivotu ne igram na Dinamo, pa ih onda odigram kod kuce, takodje duplu sansu 1X protiv Hajduka, a oni izgube 0:1. Postoje samo dva nacina kako bi Partizan mozda mogao da pobedi. Jedan je da se veceras bacaju na glavu, da ih ide kao sto je Zvezdu islo u sred Istanbula kada su demolirali Fenerbahce, a koji je danas prvi na tabeli, kada sam takodje pao, a da Crvena Zvezda odigra najgoru utakmicu u zivotu. Drugi jedini moguci nacin da Partizan dobije jeste da se nekako dovuce do kraja utakmice, a da ne gubi, i onda u nekoj drami, jednim potezom nekako, a ne znam kako, resi utakmicu. I za kraj, moj prvi predlog za kladjenje je svakako prognoza da ce se Aba League raspasti u narednim godinama, i da ce je direktno srusiti srbi, kao sto su srusili sve do sada. Aba League ce direktno srusiti dva zla, sadasnji predsednik srpskog Kosarkaskog Saveza i sadasnji selektor Svetislav Pesic, koji ima 75 godina, pa ce vam sada biti jasnije kako starost utice na telo i mozak. To je moj prvi predlog za kladjenje za koji bih preporucio da rasprodate imovinu, ili barem podignete kredit i uplatite moj predlog. Da imam u sebi toliko zla koliko i kolege @Joker93 i @Fitoz verovatno bih i ja kao svoj predlog postavio u 15.00 casova i pola sekunde, ekstremni klizni handicap na Zvezdu od +4,5 po kvotici od 1,20. Ovako, posto sam ja Leonardo Veliki, prvo predlazem live kladjenje, zatim oba najekstremnija klizna handicapa kod velikog bet365 onaj od +9,5 na Zvezdu, kao i onaj od +15,5 na Partizan sa nadom da bih mozda mogao da uhvatim oba ekstremna handicapa nadajuci se da niko nikoga nije u stanju da potopi. I za kraj, imam predlog za administratora Hej @IzudinB U utorak smo postavili predlog za kolegu @fic iako ti to zabranjujes. Deluje da nas je kolega zaista napustio. Predlog mu je prosao, bas kako je i on pogadjao svoje predloge dok je bio sa nama. Drugi gol je pao u 90 plus 9-om minutu. Upisi mu ovaj pogodak, napravi ovaj put izuzetak, neka mu stoji zapisano kao pogodak poslednji predlog u Poslednjoj Sansi. Nece ti nista faliti, niko ti nista nece zameriti, nismo u Skandinaviji, a nadajmo se da se neces ni ti nikada ni pomeriti sa tog poslednjeg mesta u drugoj, amaterskoj. Mi smo mu postavili predlog, a deluje kao da su i sudbina i karma i Bog i sreca hteli da mu poslednji predlog u nasoj svetoj Poslednjoj Sansi prodje u 90 plus 9-om minutu.  
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca Ne bih mogao da se setim kada je cak sest kolega iz svete Poslednje Sanse za svoj predlog postavilo izbor iz jednog te istog meca. Jos interesantnije je sto je u pitanju jedan gradski derby, a zanimljivo je i da su trojica kolega iz prve lige, a trojica iz druge. Svima je zajednicko sto su svi igrali na Crvenu Zvezdu, uglavnom klizne handicape, dvojica kolega cak i cistu jedinicu, dok je samo kolega @jansavc na neki nacin "podrzao" Partizan ako se to uopste moze nazvati podrska, da nece izgubiti vise od 14 razlike. Iako je za ovaj medjuweekend ponuda bila slaba, pa je i to jedan od razloga, ipak je bilo lepo videti da je u ovom kolu svete Poslednje Sanse cak devet predloga bilo iz kosarke, najlepse sportske igre na svetu. Hajde onda da vidimo, koji je razlog zbog cega je ceo Forum ovoliko podrzao Crvenu Zvezdu u jednom gradskom derby mecu, a ne vidim nikoga sa Foruma koji bi bolje od mene najavio danasnji mec. Pre najave danasnjeg meca, samo da skrenem paznju kolegama sa Foruma koji imaju manje od dvanaest godina, a koji ce danas gledati utakmicu da Jones, Brown, Bonga, Washington, Davies, Lundberg, Ntkilina, Mike, Canaan, Yago, Miller-Mcintyre, Daum i Gieadraitis nisu srpska prezimena, a nisu ni belci osim Dauma i Giedraitisa. Maloletnim kolegama sa Foruma da kazem i da beogradska govna ne igraju Euroleague zato sto je neko impresioniran srpskom kosarkom, vec zato sto nema ruskih klubova, i zato sto su Psiho i srpska propaganda procenili da im se isplati da godisnje placaju po klubu 1,250.000 eura za ucesce srpskih klubova u Euroleague. Uz to, grad Beograd je bio prinudjen cak dva puta u kratkom periodu da organizuje FinalFour Euroleague, a i ove godine ce morati da bude organizator, naravno o svom trosku, pa kada sve to saberete, dosli smo vec do deset miliona eura, koliko srpsku drzavu kosta ova propaganda. Ovde se ne racuna uobicajenih po 25 miliona eura koji se godisnje bace na polupismene crnce po klubu. Crvena Zvezda Gledajuci proslu sezonu Crvene Zvezde, samo se potvrdila moja teorija za koju bi smeo da dam vitalne organe da je odbranim, da najboljih sto svetskih igraca Fantasy-a vise znaju o kosarci od prvih sto najboljih trenera na svetu. Crvena Zvezda je prosle sezone, kao i svake godine potrosila 30 miliona eura i za sav taj novac bila 16-ta na tabeli sa skorom 11-23, jedina dva gora kluba od njih su bili Alba i Asvel, a i to se ne bi desilo da je sezona trajala jos koju sedmicu. Gore od plasmana su bili potezi koje su vukli majmuni iz Zvezde, u smislu izbora trenera i igraca, za sta bi mi trebalo deset stranica teksta. Ipak, na kraju su osvojili Aba League, osam puta su demolirali Partizana, a to je u Srbiji najvaznije, pa je sezona proglasena istorijski uspesnom. Ako bih trebao da prokomentarisem proslu sezonu Crvene Zvezde u jednoj ili dve reci, to bi bile reci fijasko ili debakl, a u jednoj prosirenoj recenici, to bi bilo da nijedan Fantasy igrac na svetu, pa cak i seoski, ne bi nikada spojio u svom virtuelnom timu onako nefunkcionalan tim. Odluku da potpisu Napiera, a da su u rosteru imali Teodosica, Nedovica, Yaga i Hangu bih proglasio najdebilnijim izborom u istoriji svih sportova.  Sto se tice ove sezone, Zvezdi se mora priznati da su ipak nesto naucili iz gresaka iz prosle sezone, sto i nije bilo tesko, kada gore nije bilo ni moguce. Vratili su pre svega, svoje bivse igrace, koji su imali lose sezone u svojim klubovima, sto je odlican potez, jer oni bolje od bilo kog polupismenog crnca razumeju da je u Srbiji jedini smisao kosarke biti bolji od Partizana. Doveli su jos jednog belca Dauma, a jedina dva nova crnca su Miller-McInture i Canaan sto su odlicna pojacanja. Na taj nacin, Crvena Zvezda je prilicno ocistila roster iz prosle sezone od beskorisnih govana, smanjila broj crnaca na najmanju mogucu meru, i povecala broj srpskih igraca. Odlican potez im je i povratak Petruseva tokom sezone.  Moj utisak je da je Crvena Zvezda odlicno poslozila roster, ili barem isparavila greske iz prosle sezone, ali da to nikako nije dovoljno za prvih osam mesta na tabeli, i da ce se tokom sezone vuci tu negde oko sredine tabele i verovatno biti u igri za doigravanje. Ove sezone u Euroleague imaju skor 5-5 a mislim da su morali imati jednu sigurno, a mozda i dve pobede vise. Lepe pobede su one u gostima nad Fenerbahceom, Monacom i Parisom, ali su morali da dobiju ili Asvel u gostima, ili Barcellonu kod kuce, gde su prakticno imali pobedu u samoj zavrsnici. Partizan Nikada vidjeno u istoriji bilo kog sporta. Tri godine potpunog fijaska, jedan trofej od mogucih osamnaest, potrosenih sto miliona ni za sta, i jos niko nista Faraonu ne sme da kaze, vec promene ceo roster za jedno leto. Cetrnaest novih igraca, od toga samo tri srpska igraca, i to samo da ih ne bude sramota da nemaju nijednog srpskog igraca. A cak je jedan i polu srbin, polu hrvat, majko moja. Cak i da ne gledamo u krvna zrnca, tesko da bi i Guardioli neko dozvolio da promeni ceo roster, a ako bi mu neko ipak dozvolio, tesko da bi bilo ko dozvolio Guardioli da zivi kako Faraon zivi u Srbiji. U Srbiji je rec odgovornost prakticno zabranjena rec, a bilo kakva kritika bi veoma lako mogla da vas odvede na neko sluzbeno putovanje od nekoliko godina. Da nema mene na ovom smesnom Forumu, tesko da bi bilo gde mogli da procitate bilo kakve kritike Faraona.  Faraon i Psiho imaju mnogo toga zajednickog, ali i jednu veliku razliku. Vestom propagandom i manipulacijom polupismenih gradjana, i jedan i drugi su proglaseni velikim, najvecima, nedodirljivima, svetim kravama, bez kojih bi dosao propast sveta. Jedina razlika je u tome sto je jedan Predsednik, a drugi trener, pa je jedan Faraon za sest miliona, a drugi za milion fanatika. I jedan i drugi su proglaseni za nuklearnog fizicara, Mesiju, Boga, neurohirurga koji spasava zivote ili vatrogasca koji glavom skace u vatru i spasava zivote gradjana. I jednom i drugom se klice, salju poljupci, pruza podrska, i jednom i drugom se veruje vise nego svojim ocima, i jedan i drugi su se odavno odvikli od bilo kakve kritike. Cetiri sezone u klubu, jedno ispadanje u EuroCupu u sred Beograda od turske Burse, jedna osvojena Aba league i jedno cetvrtfinale Euroleague, i tacka. Ove sezone, uz promenjen ceo tim i jasnu poruku polupismenim fanaticima "... sada da odem necu, ko god da dodje posle mene zeli zlo Partizanu, nisam tip koji se predaje ... ovo sto vidite svojim ocima nije tacno ...imam apsolutnu podrsku ... bla bla bla ..." Partizan je promenio ceo roster, ali je u ovoj sezoni sve ostalo isto. Skor u Euroleague je 2-8 igra je ostala ista, losa, nepovezana, spora uz porodjajne muke da se postigne poen, i dalje se gubi na jednu loptu, u samoj zavrsnici, i dalje Faraon nije kriv vec igraci, i dalje beogradska govna zasluzuju pozivnice jer je tamo publika najbolja, i dalje ovo .. i dalje ono ... a rezultata nigde. Cak vise ne postoji ni ono sto je jedino i drzalo Partizan u propagandi da su zdrav klub, a to su utakmice kod kuce. Partizan je kod kuce vec izgubio od raspalih Virtusa, Armanija, te Monaca i Barcellone dok su u gostima sve izgubili osim Maccabija sa kim su igrali u Beogradu. Starost Placanje poreza, starost i smrt niko na svetu ne moze izbeci. Nauka smatra da starost pocinje sa 74,7 godina mada neke teorije idu cak i do 77 godina. Zeljko Obradovic ima 64 godina, pa sada ne znamo gde njega da ubrojimo. Da li je on srednje dobi, da li je starija osoba ili je jednostavno veoma stara osoba? To na kraju nije ni vazno, vazno je da svaka osoba na svetu starenjem postaje drugacija osoba, najcesce sve to ide na gore. To ne kazem ja, to kaze biologija, to kaze bilo koja nauka. Uz to ide i teorija da se ne stari u svim zemljama isto. Nije isto stariti u Srbiji ili u Usa ili u Skandinaviji. Ovde cu vam postaviti dve fotografije da vidite kako se stari u Srbiji a kako u Hollywoodu. Ovo ovde su dva glumca. Obojica imaju 61 godinu i obojica lose glume. Na jednoj slici mozete videti kako izgleda starost u 61-ovoj godini u Srbiji, a kako izgleda starost u 61-oj godini u Hollywoodu. Na jednoj slici je srpski glumac Dragan Bjelogrlic, a na drugoj americki glumac Bred Pit, pa svojim ocima mozete videti kako se stari u Srbiji, a kako u Hollywoodu.   Obradovic je trenercina, kakve Evropa jos nije videla, to je bio, to jeste i to ce uvek biti. Niti je zaboravio kosarku, tesko da bilo ko vise zna o kosarci od njega. Ali nije Faraon vec je od krvi i mesa. I on stari kao i sav obican svet. I on se menja starenjem, uglavnom na gore, kao i svi ostali. Vratio se u Srbiju, a deset godina ranije mu to nikada nije padalo na pamet, a to ima svoju cenu. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da mu ekipa ovako igra, a kamoli izgleda. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da ga u gradu koji najvise voli na svetu, Beogradu, 20 000 psihopata divljacki vredja. Znate li vi uopste, kolege sa Foruma, kako to izgleda kada vas 20.000 ljudi divljacki vredja da ste turcin i da treba da popusite qurcinu, ili da vam 20.000 ljudi peva da ste ubili zenu u saobracajnoj nesreci, sto je tacno. Pre deset godina Obardovic sebi nikada ne bi dozvolio da ga u sred Beograda ponizavaju raspali Virtus ili Armani. Ovde cu malo da se zaustavim. Previse daleko sam otisao. Malo sam se pogubio. Previse volim kosarku, najlepsu sportsku igru na svetu, i previse postujem trenerski posao, najstresniji posao na svetu. Uvek cu vise verovati svojim ocima, nego Obradovicu, ali je Obradovic ipak Obradovic. Uzecu ipak sebi malo vremena, da zavrsim post, narocito predlog za kladjenje. Ostavicu sebi vreme da iz mene izadje zlo. Kosarka i Obradovic to zasluzuju, mada za ovo drugo jos malo moram da razmislim. Nastavice se oko 18.00 casova. mec se igra u 20.00    
    • Hvala za info taman imao par minuta i pogledam forum i cini mi se ajde probajmo i proslo za 10min:)
    • @furyshaa sve si mi rekao sad kolega, hvala i nadajmo se ostvarenju zamisljenog scenarija. Neka se zeleni!
    • @mesrine gledam. Samo što je utakmica počela, faul, žuti karton, Njegomirović zove iz VAR sobe, crveni karton.  Crveni karton nikad u životu. Niti je bilo namjere niti nekog intenziteta. Zaslužen žuti i Bog te veselio. Nastavak utakmice, viktorija.  3 100% šanse za Borac i brdo nekih pokušaja. Ovdje Borac dobija pa makar izmislili neki penal jer prilike za to će biti jer se gura konstantno 18 igrača u 11 metara. 
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use