Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak 20.8.2024.

IzudinB

Recommended Posts

Liga prvaka - Kvalifikacije

Utorak1.jpg

LIGA PRVAKA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 19.8. u 20:05 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Facebook stranica Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Bodo/Glimt vs Crvena Zvezda, Liga Prvaka, Bodo/Glimt daje gol na utakmici, kvota 1,12

Ferencvaros vs Borac Banja Luka, Liga Evrope, jedinica, kvota 1,22

Ukupna kvota 1,36

(plus jos jedan par po izboru sa utakmica od weekenda do ukupne kvote od 1,60)

Prvo da napisem predloge za treci par na ovom osnovnom double-tiketu od gore, a koji sluze da se podigne ukupna kvota, pod uslovom da ste spremni da cekate cetiri dana. To su predlozi na timove koji su najmanje menjali u odnosu na proslu sezonu, a sto najvise i volim da igram. Ako na ovaj osnovni double od gore dodate bilo sta iz ponude na golove Real Madrida protiv Valladolida (nedelja) svakako se mozete dovuci do ukupne kvote od 1,55-1,60 a to su Real Madrid daje vise od gola, over 1,5 gol na utakmici, barem jedan gol u drugom poluvremenu, Real Madrid daje prvi gol na utakmici …

Ja mislim da je Real Madrid najbolja ekipa na svetu, i da postoji razlog zasto je najniza cena karte da ih gledate uzivo nesto ispod 400 eura, i to za mesto negde u golubarniku gde nista ne mozete da vidite, osim sto imate osecaj da ste uzivo na stadionu. Ako mislite da Real Madrid nije u stanju da postigne vise od gola Valladolidu, pa jos kod kuce, tu je Psv, koji opet igra u gostima (subota), i gde je opet dvojka kvotirana sa manje od 1,15 majko moja. Ne znam gde da pronadjem vreme da napisem prvi post sa predlogom za dugorocno kladjenje, a to je titula Psv-a, i tu nema sta vise da se ceka, iako sam hteo da jos malo sacekamo da ih vidimo kako ce igrati uporedo Ligu Prvaka i holandsko prvenstvo. Ako vam se ne svidjaju ni Real Madrid, a ni Psv, dodajte na ovaj osnovni double jedinicu kao kuca na Inter (subota) ili golove na mecu Wolfsburg vs Bayern (nedelja), ali ono sto je sigurno je, sta god da izaberete, ukupna kvota nece ici ispod 1,50 ali ni preko 1,60

Najava utakmice Bodo/Glimt vs Crvena Zvezda

Ko pobedi u ovom dvomecu, ide u grupnu fazu Lige Prvaka, a ko izgubi ispada. Kada sam u jednom od proslih postova napisao da su svi hrvatski, srpski i crnogorski klubovi ispali iz evropskih takmicenja jos do Gospe, kolega @mesrine me je ispravio i napisao da Rijeka nije ispala, vec da ce igrati Conference League. To je tacno, ko izgubi iz dvomeca Bodo/Glimt vs Crvena Zvezda ne ispada, vec nastavlja takmicenje u Ligi Evrope. To je isto kao kada izadjete uvece na veceru sa devojkom svog zivota, i samo vam stoji u glavi kako da je nakon vecere poprskate, ali na kraju ipak nista ne bude, pa se zadovoljite masturbacijom. I masturbacija je oblik sexa, samo po principu “uradi sam”, sto svakako nije ono sto ste ocekivali. Za Rijeku je Conference League masturbacija, bas kao i Liga Evrope za Crvenu Zvezdu, ako nije u stanju da prodje jedan Bodo/Glimt.

Ko nikada nije upoznao magiju kockanja, nikada nece razumeti kakve probleme kockanje moze da donese. Evo, danas, na primer. Imamo problem da li da pozelimo da Crvena Zvezda ispadne i odmah uzmemo novac, ili je ipak bolje da prodju u grupnu fazu Lige Prvaka i na taj nacin uzimamo novac cetiri meseca. Isti je slucaj i sa Borcem iz Banja Luke, koji bi teoretski mogao da igra grupnu fazu Lige Evrope, a vi bi do tada imali sasvim dovoljno vremena da rasprodate svu imovinu.

Crvena Zvezda

Iako sam vec sto puta na Forumu pomenuo ono automobilsko smece zvano Yugo, koje je bilo simbol nekadasnje zajednicke drzave, moram jos jednom da se vratim na taj krs od automobila, jer ne vidim bolji nacin da vas upoznam sa Crvenom Zvezdom u sezoni 2024/2025.

Automobil Yugo

Ideja za pravljenje automobila u Srbiji je dosla kao smisljena propaganda da se tadasnja zemlja predstavi kao zdrava i normalna zemlja, bas kao i sve ostale zemlje, poput, na primer, Nemacke. Posto u toj septickoj jami od zemlje, nije bilo nikoga ko bi bio u stanju da napravi automobil, izbor je pao na kopiju italijanskog Fiata, a to je bilo moguce jer tada nisu ni postojala autorska prava. To automobilsko smece se proizvodilo preko dvadeset godina, i necete verovati, prodato je u preko milion primeraka. Jos dok je izlazio iz fabrike, to smece je bilo zastarelo barem trideset godina u odnosu na konkurenciju. Kada bi u jednoj recenici trebalo da predstavite to smece, to je bio automobil koji je jos sa nula predjenih kilometara imao skandalozan dizajn, ocajni kvalitet, sigurnost ispod svakog nivoa, snagu ravnu kao da idete kocijama sa konjima, dakle to je bio automobil, slika i prilika bivse zajednicke zemlje i ljudi koji su ziveli tamo. Verovatno se pitate, pa ko je onda kupovao to smece, zar ne? Pa ljudi, gradjani. Iako je i zvanicno taj automobil proglasen za najgori, najruzniji i najbesmisleniji automobil ikada vidjen na svetu, za srbe ili jugoslovene, ili kako god da nazovete ljude koji su to kupovali, tada, a i danas, taj automobil je predstavljao ponos jedne nacije. Iako je imao svrhu da se prevezete iz tacke A u tacku B a da nije bilo vazno za koje vreme, i dan-danas da pitate gradjene over 60,70, 80, 100 godina … koji se secaju tog smeca, svi ce ga se secati sa nostalgijom i pozitivnim emocijama. Ali, ne nasedajte na to, ti ljudi se secaju svoje mladosti koja se nikada vise nece vratiti, a ne tehnickih ili estetskih karakteristika te crne ovce automobilske industrije.

Crvena Zvezda, sezona 2024/2025

I Crvena Zvezda postoji kao deo smisljene propagande da se Srbija predstavi kao zdrava i normalna zemlja. Dok su Yugom hteli da kopiraju italijanski Fiat, Crvena Zvezda bi trebalo da bude Bayern za siromasne. Ako je Yugo sa nula kilometara zaostajao trideset godina u odnosu na konkurenciju, Crvena Zvezda u odnosu na Real Madrid zaostaje stoitrideset godina. Ako ste se pitali kod Yuga pa ko je uopste kupovao to smece, onda se verovatno pitate kome treba Crvena Zvezda, zar ne? Odgovor je isti, treba gradjanima Srbije. Crvena Zvezda je srpski Bayern bas kao sto je i Yugo samo u bivsoj zajednickoj zemlji mogao biti prodat u milion primeraka, dok je van granica te zemlje bio i zvanicno najgori automobil ikada, bas kao sto je i Crvena Zvezda najgori klub na svetu.

Sa automobilom Yugo niste mogli da se vosite brze od 80 km na sat, ali ste u njega, na primer mogli da ubacite sto i da se kartate do mile volje. Crvena Zvezda je sedmostruki uzastopni prvak Srbije gde je ne samo nemoguce, vec i zabranjeno da neko drugi uzme titulu, ali je van granica Srbije taj kvalitet neupotrebljiv, bas kao sto je i Yugo van granica bio najgori automobil ikada vidjen. Da sada ne gubimo vreme da vam ispricam kako je Crvena Zvezda ucestvovala, a ne igrala Ligu Prvaka prosle sezone, to mozete sami proveriti za manje od sedam sekundi.

Kada bi Crvena Zvezda zivela od onoga sto sama zaradi, trajala bi koliko i Yugo, a secali bi se Zvezde, bas kao sto se secamo i Yuga, koji je bio slika i prilika jedne zemlje. Crvena Zvezda je danas slika i prilika Srbije, bas kao sto je i fudbalska reprezentacija slika i prilika tamosnje lige koja se zove, necete verovati Superliga Srbije. O selektoru da i ne govorimo, bas kao i Yugo, za gradjane Srbije je najbolji, a van granica zemlje, najveci coban medju selektorima.

Bodo/Glimt, sezona 2024/2025

Kada biste rulju u Hrvatskoj, Srbiji, BiH ili Crnoj Gori pitali kako je moguce da se na Balkanu igra tako los fudbal, i kako je moguce da svi isapdnu do Gospe, verovatno biste dobili dva odgovora. Ili bi bilo “mi smo mala zemlja”, ili bi bilo “koliko para toliko muzike … bla bla bla “ Ali sta cemo onda sa Norveskom? Da li su oni velika zemlja sa 6 miliona stanovnika? Da li su tamo mora topla? Da li su priroda i geografija bile nezne prema njima? Zasto kada zamisljate zivot bez problema, se setite Skandinavije, zasto kada kazete automobil pomislite na Volvo, a ne Yugo, i zasto su u Skandinaviji porezi visoki, dok na Balkanu Crvena Zvezda i Partizan nisu uplatili ni euro poreza u poslednjih sto godina?

Ovaj Bodo/Glimt je u svojoj istoriji vise bio drugoligas nego prvoligas, a do pre nekoliko godina ste za njega culi isto kao sto ste culi za Madagaskar. Razlika izmedju Norveske i Srbije je u tome sto je u Norveskoj moguce da Bodo/Glimt bude tri puta prvak zemlje u poslednjih cetiri godina, iako ligu tamo igra i Rosenborg, dok je u Srbiji zabranjeno da Crvena Zvezda izgubi jednu jedinu utakmicu. Osobno sam na Bodo/Glimt obratio paznju nakon onih istorijskih 6:1 protiv Rome sa Mourihnom sto sam odgledao, i sto bih svrstao u 100 najznacajnih sportskih dogadjaja na svetu, kada je Mourinho izveo rezerve na minus temperaturi i zaledjenom vestaskom terenu, majko moja. Bodo/Glimt je po meni, trenutno najzdraviji i najposteniji klub na svetu. Klub je postavljen na najzdravijim temeljima prilagodjen zemlji poput Norveske. Imaju zdravog predsednika, zdravog trenera, zdrave mladje kategorije, i sto je najvaznije, zdravu klupsku politiku. Zive od onoga sto zarade, a zaradjuju od prodaje mladih igraca, uz to igraju zdrav, praktican, posten i smislen fudbal. Biti u Norveskoj prvak ispred Rosenborga, je kao da Sibenik bude tri puta u zadnjih cetiri godina ispred Dinama. Za razliku od Yuga ili Crvene Zvezde, jedan ovako mali klub je pokazao i da van Norveske moze da ima kvalitet. Igrali su Conference League, igrali su Ligu Evrope, evo ih na pobedu protiv Crvene Zvezde i u Ligi Prvaka. Osim toga, izbacivali su i jedan Celtic, Alkmaar, a dva puta su dobili i Besiktas, a prolazili su i grupu sa Romom.

Bodo/Glimt vs Crvena Zvezda

Ova dva kluba uopste ne mogu da se porede, jer su to dva potpuno razlicita sveta, bas kao i Norveska i Srbija, dve potpuno razlicite i neuporedive kategorije. Crvena Zvezda je po Transfermarktu duplo skuplja ekipa, a ja bih rekao da je individualno tri puta kvalitetni tim. Ali zasto je onda veliki bet365 “prolaz dalje” nrvezana kvotirao sa 1,50 a prolaz dalje Crvene Zvezde sa 2,50? E zato sam ja na Forumu da vam to objasnim.

Crvena Zvezda je Yugo sa Pirellijevim gumama. Vi hocete da od automobilskog krsa, bede i sramote, napravite automobil tako sto cete staviti Pirellijeve gume. Crvena Zvezda je zlo evropskog fudbala koja igra u najpokvarenijoj ligi na svetu i koja se gura od strane drzave, bas kao sto se i Yugo gurao uz pomoc propagande. Bodo/Glimt je rumunska Dacia, auto namenjen odredjenoj ciljnoj grupi, ali ipak je auto u odnosu na onu kockastu sramotu zvanu Yugo, koja cak i nova nije mogla brze od 80 km na sat. Dok u Norveskoj Bodo/Glimt ore po zeledjenim terenima, i igra posten, direktan, svrsishodan i praktican fudbal sa puno trcanja, otvaranja, dodavanja i posedom, Crvena Zvezda nikada u svojoj istoriji nije cula za pritisak na njihovim utakmica unutar Srbije. Ako zakazu igraci, tu su sudije, ako zakazu sudije, tu je Fudbalski Savez, a ako svi oni zadremaju, tu je Predsednik. Ne znam da li to znate, Crvena Zvezda jos nijednom nije igrala u Novom Pazaru pred tamosnjom publikom. Novi Pazar je u Sandzaku, a taj deo Srbije se samo formalno zove Srbijom. Zbog toga, tamo srpske ekipe nisu dobrodosle, a o tome uvek brine Fudbalski Savez Srbije, koji uredno kaznjava Novi Pazar igranjem pred praznim tribinama i to uvek dve utakmice pred gostovanje Crvene Zvezde.

Da se vratim na ovu neverovatnu kvotu da Bodo/Glimt prolazi dalje od 1,50 u odnosu na kvotu od 2,50 da Zvezda prolazi dalje. Iako je sve na strani Zvezde, kladionice su mali Bodo/Glimt proglasili za favorita. Iako imaju tri puta kvalitentniji roster, iako se revans igra u Beogradu, iako ce u Norveskoj biti 10.000 gledlaca, a u Beogradu 60.000. To je zato sto su kladionice morale da se odluce izmedju zdravlja i zla, pa su procenile da zdrav sistem ima uvek prednost nad zlom

Predlozi za kladjenje

U Crvenoj Zvezdi su prezadovoljni sto ih je zreb za ulazak u Ligu Prvaka bacio na norvezane, jer im je bilo vazno samo da ne idu na Galatasaray. Da sam na njihovom mestu, ne bih bio miran. Posto Crvenoj Zvezdi zelim sve najgore, ja sam im bas pozeleo Bodo/Glimt, a kada nekome pozelim sve najgore, to se obicno i ostvari. Problem u ovom dvomecu nije Bodo/Glimt vec procena sta da ocekujemo od Crvene Zvezde u mecu godine za njih.

Ja mislim da je Bodo/Glimt idealan protivnik ako zelite da Crvena Zvezda ispadne. Srpski timovi, a pogotovo reprezentacija uopste nisu u stanju da igraju protiv brzih ili ekipa koje puno trce i lako se oslobadjaju lopte. U Srbiji se igra spor, bezidejan, primitivan, zastareo fudbal, prava uspavanka, da ne poverujete da je moguce da igraci toliko malo trce. To ste mogli da vidite i u reprezentaciji, gde drva poput Mitrovica i Vlahovica nisu ni dodirnuli loptu na celom Evropskom Prvenstvu, dok je reprezentacija na celom turniru uputila tek tri suta ka golu. Kada su ovakvi napadaci, onda mozete tek misliti kakvi pajseri igraju u odbrani, dok vezni red ni ne postoji.

Crvena Zvezda dolazi u Norvesku sa 40 stepeni u hladu u Beogradu, na pravu zimsku temperaturu od 15 stepeni, gde se i polarni medvedi smrzavaju. Igrace na vestackoj travi gde lopta klizi kao da igrate na ledu, a protiv tima koji trci kao da su dopingovani. Osim sto odbranbeni igraci Crvene Zvezde nemaju pojma, pravo je pitanje kako ce se snaci na vestackoj podlozi protiv brzih igraca koji ne carine loptu. Na kraju, da ponovim ono sto mislim da je najvaznije, Crvena Zvezda igra utakmicu sezone, a da cele sezone uopste ne zna sta znaci igrati pod pritiskom jer njihove utakmice ne traju 90 minuta, vec dok ne povedu.

Znaci ovako. Na jednoj strani imao zdrav sistem i roster upitnog kvaliteta. Na drugoj strani imamo najvece evropsko zlo, i tri puta kvalitetniji roster. Na jednoj strani imamo postenu, ali ipak slabu norvesku ligu. Na drugoj strani imamo najpokvareniju ligu na svetu, i neprikosnovenog dozivotnog prvaka. Na jednoj strani imamo Bodo/Glimt koji mora da yebe majku da bi bio prvak Norveske, dok na drugoj strani imamo Crvenu Zvezdu i jedinu ligu na svetu za koju veliki bet365 ne nudi u ponudi opciju za konacnog pobednika, pa cak ni po kvoti od 1,01. Na jednoj strani cemo imati pravu sivu jesen sa vetrom i 15 stepeni, a na drugoj strani cemo imati revans u Beogradu na preko 30 stepeni i prepunim stadionom. Na jednoj strani cemo imati ekipu koja je mogla potpuno ravnopravno da igra sa Romom, Celtikom, Alkmaarom, Besiktasom dok na drugoj strani imamo ekipu koja je prosle sezone u grupi uzela samo jedan bod, i to Young Boysu, majko moja.

Ja zaista mislim da je Crvena Zvezda u stanju da izbaci norvezane, a ako nije, onda i ne zasluzuje da igra Ligu Prvaka. Sa druge strane, mislim da se u zivotu sve zasluzuje, pa sam sigurna da Bodo/Glimt kao klub zasluzuje da igra Ligu Prvaka. Problem je sto ne znam sta je bolje za nas kladionicare, posto ce ko god da udje u grupni deo, zazaliti sto je usao. Ali svakako mislim da ipak sve zavisi od Crvene Zvezde, a ne od norvezana.

Iz ove prve utakmice bih uvek predlozio da se igra protiv srpskog pogleda na fudbal. Secam se da su kladionice gol Mornara iz Bara na gostovanju nekom madjarskom krsu kvotirali sa preko 2,50, evo i gol Borca iz Banja Luke u gostima Ferencvarosu je kvotiran sa 2,10 gol Crvene Zvezde u Norveskoj je kvotiran sa 1,45 dok je gol Partizana belgijskom Gentu u sred Beograda kvotiran sa 1,36, Sa druge strane, gol Bodo/Glimta je kvotiran sa 1,12 gol Ferencvarosa je kvotiran sa 1,25 a gol Genta u gostima Partizanu sa 1,16.

Kladionice hoce da kazu da se srpski igraci krecu kao babe, da igraju zastareo, staromodan, neefikasan i los fudbal bez ikakve ideje i smisla, sto je tacno ako vidite kako kladionice kvotiraju da ce srpske ekipe postici, a kako kvotiraju da ce primiti golove, gde je primljeni gol Crvene Zvezde kvotiran sa 1,12 a primljeni gol Partizan u sred Beograda sa 1,16.

Dakle, ako igramo protiv srpskih drvoseca, ovo bi bili predlozi za kladjenje:

Bodo/Glimt daje gol na utakmici

Barem jedan gol u drugom poluvremenu

Over 1,5 gol na utakmici

Crvena Zvezda ce imati vise od jednog kartona na utakmici

Na utakmici ce biti vise od pet kornera

Bodo/Glimt (mozda) pobedjuje u kornerima

Bodo/Glimt (mozda) prvi dolazi do treceg kornera

Bodo/Glimt (mozda) prvi daje gol na utakmici

Ako Crvena Zvezda pobedi sa 1:0 onda je ceo ovaj post bio jedno obicno gubljenje vremena.

Ferencvaros vs Borac Banja Luka, najava utakmice

Sve u vezi Borca iz Banja Luke sam gore vec napisao kroz pricu o automobilskom smecu zvanom Yugo. Ja mislim da se sada Ebenezer Cobb Morley, koji se smatra formalnim osnivacem fudbala jer je jos 1863 napisao prva Pravila, sada okrece u grobu, kada vidi da jedan Borac iz Banja Luke igra kvalifikacije za Ligu Evrope, a jedan Chelsea kvalifikacije za Conference League.

Dinamo - Qarabag manje od 3.5 gola (1.40) bet365

Dok su "Modri" započeli sezonu izravno u doigravanju, Qarabag je već odradio četiri utakmice u Ligi prvaka ove sezone, pobijedivši Lincoln i Ludogorets.

Momčad Sergeja Jakirovića ušla je u novu sezonu s impresivnim rezultatima, ostvarivši tri pobjede u prva tri kola protiv Istre 1961, Osijeka i Šibenika. Osvojivši maksimalnih devet bodova, trenutno su na vrhu ljestvice i s pravom ulaze u dvomeč s Qarabagom puni samopouzdanja.

Dinamo Zagreb, prošlogodišnji prvak Hrvatske, želi ponoviti uspjehe iz prošlosti u europskim natjecanjima. Iako su u sezoni 2022/23. završili na posljednjem mjestu u skupini Lige prvaka s Chelseaom i AC Milanom, "Modri" imaju bogatu povijest u europskim natjecanjima. Prošle sezone stigli su do osmine finala Konferencijske lige, gdje su poraženi od PAOK-a.

Ove sezone, Dinamo ima priliku izboriti svoje mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka, a prvi korak na tom putu je dvomeč protiv Qarabaga. Jakirovićeva momčad ulazi u ovu fazu natjecanja kao favorit, a ciljat će na uvjerljivu pobjedu u prvoj utakmici koja se igra u utorak, kako bi stekli prednost prije uzvrata 28. kolovoza.

Qarabag je u posljednjim gostovanjima u kvalifikacijama za Ligu prvaka bio uspješan, pobijedivši u tri od četiri utakmice. Međutim, na domaćem terenu su u posljednje tri utakmice osvojili samo jedan bod, uključujući poraz 2-1 od Ludogoretsa u prethodnom kolu.

Natjecanje u Ligi prvaka za sezonu 2024/25 Qarabag je započeo u drugom pretkolu, gdje su pobijedili Lincoln s ukupnih 7:0, svladavši ih 2:0 u gostima i 5:0 kod kuće. U trećem pretkolu su imali dramatičan dvomeč protiv Ludogoretsa. Nakon poraza od 2:1 na domaćem terenu, u uzvratu su ostvarili spektakularnu pobjedu 7:2, postigavši četiri gola u produžecima.

Prošle sezone, Qarabag je stigao do osmine finala Europske lige, gdje su poraženi od Bayer Leverkusena. Ipak, nisu igrali u grupnoj fazi Lige prvaka od sezone 2017/18, kada su se suočili s Romom, Atletico Madridom i Chelseajem.

Dinamo: Nevistić; Ristovski, Bernauer, Mmaee; Špikić, Ademi, Mišić, Hoxha; Kulenović, Baturina, Petković

Qarabag: Buntic; Vešović, Mustafazade, Medina, Cafarquliyev; P. Andrade, Romao; L. Andrade, Benzia, Zoubir; Juninho

Očekuje se napeta utakmica, s neizvjesnim ishodom, u kojoj će Dinamo težiti stjecanju prednosti već u prvom susretu. Očekujem mali broj golova na ovoj utakmici, a na manje od 3.5 gola bet365 kladionica daje kvotu od 1.40. 

Screenshot_7.jpg

(Koeficijenti 20.8. u 08:05 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

Evo i nekoliko statistickih parametara za Bodo/Glimt ako neko sa Foruma uopste misli da je to bitno za kladjenje.

Bodo/Glimt je ove sezone odigrao ukupno 23 utakmice u norveskom prvenstvu i kvalifikacijama za Ligu Prvaka, dok norveski Kup nisam racunao, jer se Kup igra sa pravim krsevima od klubova, gde je Bodo/Glimt pobedjivao i sa po 6:0. Od 23 utakmice ove sezone, Bodo/Glimt samo jednom nije postigao gol na utakmici, a 22 puta jeste. Od 23 utakmice ove sezone, 13 puta je prosla igra over 2,5 gola na utakmici, pet puta je palo tacno dva gola na utakmici, dok je pet puta ove sezone prosla igra under 1,5 gol.

Kod kuce su svima dali barem jedan gol, na jedanaest utakmica kod kuce su postigli 31 gol sto je 2,8 gola po utakmici, dok su u gostima odigrali 12 utakmica i postigli 24 gola sto je tacno dva gola po utakmici.

Od 23 utakmice ove sezone, na 22 su uvek postigli barem jedan gol, pa ako samo Crvenoj Zvezdi danas ne uguraju barem jedan, neka ide i kockanje i zivot u qurac.

• IzudinB unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca, drugi deo Sede vlasi, bore na licu i dvadeset kilograma viska Zeljka Obradovica su vidljivi znakovi bioloskog starenja. I to takodje ne kazem ja, vec biologija. Teorija takodje kaze da je pravo zivotno doba da napravis nesto od svog zivota kada imas vise od 25 godina, kada nemas nikoga ko zavisi od tebe, kada nemas racune iza sebe, ili kada si spreman da ulazis u rizik. Kada imate 40 ili 50 godina, vi jeste zreliji i racionalniji, ali imate i porodicu, imate nekoga ko zavisi od vas, pa ste vec mnogo manje spremni da preuzmete velike rizike. Ovu teoriju je u praksi potvrdio i sam Obradovic, jer je sve svoje najvece uspehe, ostvario bas kako kaze i teorija.  U Srbiju se vratio jer je odlucivao srcem, a ne razumom. A teorija kaze da sve greske moraju i da se plate. Teorije kazu da sa 64 godina zivota veoma tesko pristajete da se menjate, menjaju vam se i prioriteti, i u tim godinama najmanje sto je potrebno jeste da rizikujete. Potreban vam je mir, sigurnost i da uzivate. A kada to hocete u Srbiji, i uz to odlucite srcem, a ne razumom, onda svakako mora takva odluka i da se plati tako sto cete slusati kako vam 20.000 umno poremecenih bolesnika skandira u direktnom Tv prenosu da ste turcin i da treba da se napusite qurcine. Kada je Zeljko Obradovic poceo da se bavi trenerskim poslom, nije bilo ni interneta, ni mobilnih telefona, ni drustvenih mreza, a u vecem delu Srbije nije bilo ni struje. U to vreme se treniralo deset sati dnevno, i trener je bio sveto bice. Danas profesionalni igraci po Kolektivnom Ugovoru ne mogu da treniraju vise od dva i po sata dnevno, a pripreme pred pocetak sezone zakonom ne mogu da pocnu vise od dvadeset dana pred pocetak sezone. A ja bih dodao da ce za nekoliko godina igraci lupati samare trenerima koji odluce da ih menjaju u toku igre. A ima jos nesto. Ja sam siguran da pitamo kolege sa Foruma da nam objasne u kom delu Usa se nalaze savezne drzave Idaho, Wisconsin, Alabama ili Delavare da pola Foruma ne bi imalo pojma. A onda vi ocekujete da polupismeni crnac koji dolazi iz Nebraske uziva sto dolazi u Srbiju, i sto se od njega trazi da razume sta je beogradski derby i da se od njega trazi da se baca na glavu igrajuci protiv Zvezde. Hteo sam da kazem da je Zeljko Obradovic najbolji trener na svetu starog kova sa savrsenim teorijskim trenerskim principima. Ali i osoba sa 64 godine na pogresnom mestu i sa dolaskom nekih drugih vremena. Nijedan polupismeni crnac nije spreman niti je navikao, niti razume zasto je pobeda nad Zvezdom pitanje zivota ili smrti, zasto se trener toliko dere na njega, i zasto nakon samo jedne obicne greske bude zakucan ekserima za klupu. Nijedan polupismeni crnac ne razume zasto se od njega u Srbiji ocekuje da protiv Crvene Zvezde mora da se baca na glavu, kada je u njegovoj crnoj glavi kosarka samo obicna zabava. Upravo sam vam potpuno besplatno napisao zasto su rezultati Partizana takvi kakvi su, i zasto je danas kvota na Zvezdu 1,35-1,40 kao i koji su razlozi da Zeljko Obradovic promeni ceo roster, a da Partizan izgubi vec cetiri utakmice kod kuce, iako je sezona tek pocela Prognoza za kladjenje Petorica kolega sa Foruma su jos u ponedeljak, tri dana pred pocetak utakmice podrzala Crvenu Zvezdu. Oni koji su pokvareniji i vise zli su svoje predloge postavili kroz klizni handicap, dok su kolege sa pozitivnom licnosti u sebi odigrale cistu jedinicu. Postoje barem deset razloga zasto su to dobri predlozi, pod uslovom da se utakmica igra na papiru, a ne na parketu. Prvi razlog je svakako roster, Crvena Zvezda svakako ima bolji roster i tu nema sta da se prica. Drugi razlog je svakako sirina rostera, gde Zvezda takodje ima mnogo vise upotrebljivih igraca. Treci razlog je sto grk na klupi Zvezde koristi gotovo sve igrace, dok Obradovic cak i kada je imao duplo bolju ekipu, uvek je igrao sa sedam-osam igraca. Cetvrti razlog jeste forma, pozicija na tabeli, opsta slika tima, i za to uopste necu da trosim tastaturu. Peti razlog je svakako trenutna situacija u klubu, gde je u Zvezdi sve relativno mirno, dok je u Partizanu pravi raspad sistema, i jos niko nista ne sme da kaze Faraonu, iako ne izlazi iz kafane. Sesti razlog je naravno domaci teren, gde niko iz rostera Partizana uopste ni ne zna sta ga veceras ocekuje. Sedmi razlog je pritisak gde Partizan ako ovo izgubi ostaje u rangu Albe, a tek treba da igra sa Olympiacosom, Zalgirisom i Panathinaikosom. Osmi razlog jesu kvote kladionica koje jasno sugerisu ko je favorit, a deveti razlog je sto kvota osim sto favorizuje Zvezdu, jos i pada. Deseti, a mozda bi trebalo da bude prvi razlog jeste navijacka opredeljenost Psiha (Predsednika Srbije) Sve ovo je teorija kada bi se utakmica analizirala na osnovu onoga kako stoje stvari na papiru, i kada bi se derby igrao na papiru, a ne na parketu. Ono sto me brine jeste iskustvo padanja. Na primer, kao kada je Milan izgubio od Parme, pa ga Liverpool demolirao u sred Milana, a ja onda odigrao duplu sansu 1x na Inter u gradskom derby-ju a Milan lagano dobio. Ili na primer, kada nikada u zivotu ne igram na Dinamo, pa ih onda odigram kod kuce, takodje duplu sansu 1X protiv Hajduka, a oni izgube 0:1. Postoje samo dva nacina kako bi Partizan mozda mogao da pobedi. Jedan je da se veceras bacaju na glavu, da ih ide kao sto je Zvezdu islo u sred Istanbula kada su demolirali Fenerbahce, a koji je danas prvi na tabeli, kada sam takodje pao, a da Crvena Zvezda odigra najgoru utakmicu u zivotu. Drugi jedini moguci nacin da Partizan dobije jeste da se nekako dovuce do kraja utakmice, a da ne gubi, i onda u nekoj drami, jednim potezom nekako, a ne znam kako, resi utakmicu. I za kraj, moj prvi predlog za kladjenje je svakako prognoza da ce se Aba League raspasti u narednim godinama, i da ce je direktno srusiti srbi, kao sto su srusili sve do sada. Aba League ce direktno srusiti dva zla, sadasnji predsednik srpskog Kosarkaskog Saveza i sadasnji selektor Svetislav Pesic, koji ima 75 godina, pa ce vam sada biti jasnije kako starost utice na telo i mozak. To je moj prvi predlog za kladjenje za koji bih preporucio da rasprodate imovinu, ili barem podignete kredit i uplatite moj predlog. Da imam u sebi toliko zla koliko i kolege @Joker93 i @Fitoz verovatno bih i ja kao svoj predlog postavio u 15.00 casova i pola sekunde, ekstremni klizni handicap na Zvezdu od +4,5 po kvotici od 1,20. Ovako, posto sam ja Leonardo Veliki, prvo predlazem live kladjenje, zatim oba najekstremnija klizna handicapa kod velikog bet365 onaj od +9,5 na Zvezdu, kao i onaj od +15,5 na Partizan sa nadom da bih mozda mogao da uhvatim oba ekstremna handicapa nadajuci se da niko nikoga nije u stanju da potopi. I za kraj, imam predlog za administratora Hej @IzudinB U utorak smo postavili predlog za kolegu @fic iako ti to zabranjujes. Deluje da nas je kolega zaista napustio. Predlog mu je prosao, bas kako je i on pogadjao svoje predloge dok je bio sa nama. Drugi gol je pao u 90 plus 9-om minutu. Upisi mu ovaj pogodak, napravi ovaj put izuzetak, neka mu stoji zapisano kao pogodak poslednji predlog u Poslednjoj Sansi. Nece ti nista faliti, niko ti nista nece zameriti, nismo u Skandinaviji, a nadajmo se da se neces ni ti nikada ni pomeriti sa tog poslednjeg mesta u drugoj, amaterskoj. Mi smo mu postavili predlog, a deluje kao da su i sudbina i karma i Bog i sreca hteli da mu poslednji predlog u nasoj svetoj Poslednjoj Sansi prodje u 90 plus 9-om minutu.  
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca Ne bih mogao da se setim kada je cak sest kolega iz svete Poslednje Sanse za svoj predlog postavilo izbor iz jednog te istog meca. Jos interesantnije je sto je u pitanju jedan gradski derby, a zanimljivo je i da su trojica kolega iz prve lige, a trojica iz druge. Svima je zajednicko sto su svi igrali na Crvenu Zvezdu, uglavnom klizne handicape, dvojica kolega cak i cistu jedinicu, dok je samo kolega @jansavc na neki nacin "podrzao" Partizan ako se to uopste moze nazvati podrska, da nece izgubiti vise od 14 razlike. Iako je za ovaj medjuweekend ponuda bila slaba, pa je i to jedan od razloga, ipak je bilo lepo videti da je u ovom kolu svete Poslednje Sanse cak devet predloga bilo iz kosarke, najlepse sportske igre na svetu. Hajde onda da vidimo, koji je razlog zbog cega je ceo Forum ovoliko podrzao Crvenu Zvezdu u jednom gradskom derby mecu, a ne vidim nikoga sa Foruma koji bi bolje od mene najavio danasnji mec. Pre najave danasnjeg meca, samo da skrenem paznju kolegama sa Foruma koji imaju manje od dvanaest godina, a koji ce danas gledati utakmicu da Jones, Brown, Bonga, Washington, Davies, Lundberg, Ntkilina, Mike, Canaan, Yago, Miller-Mcintyre, Daum i Gieadraitis nisu srpska prezimena, a nisu ni belci osim Dauma i Giedraitisa. Maloletnim kolegama sa Foruma da kazem i da beogradska govna ne igraju Euroleague zato sto je neko impresioniran srpskom kosarkom, vec zato sto nema ruskih klubova, i zato sto su Psiho i srpska propaganda procenili da im se isplati da godisnje placaju po klubu 1,250.000 eura za ucesce srpskih klubova u Euroleague. Uz to, grad Beograd je bio prinudjen cak dva puta u kratkom periodu da organizuje FinalFour Euroleague, a i ove godine ce morati da bude organizator, naravno o svom trosku, pa kada sve to saberete, dosli smo vec do deset miliona eura, koliko srpsku drzavu kosta ova propaganda. Ovde se ne racuna uobicajenih po 25 miliona eura koji se godisnje bace na polupismene crnce po klubu. Crvena Zvezda Gledajuci proslu sezonu Crvene Zvezde, samo se potvrdila moja teorija za koju bi smeo da dam vitalne organe da je odbranim, da najboljih sto svetskih igraca Fantasy-a vise znaju o kosarci od prvih sto najboljih trenera na svetu. Crvena Zvezda je prosle sezone, kao i svake godine potrosila 30 miliona eura i za sav taj novac bila 16-ta na tabeli sa skorom 11-23, jedina dva gora kluba od njih su bili Alba i Asvel, a i to se ne bi desilo da je sezona trajala jos koju sedmicu. Gore od plasmana su bili potezi koje su vukli majmuni iz Zvezde, u smislu izbora trenera i igraca, za sta bi mi trebalo deset stranica teksta. Ipak, na kraju su osvojili Aba League, osam puta su demolirali Partizana, a to je u Srbiji najvaznije, pa je sezona proglasena istorijski uspesnom. Ako bih trebao da prokomentarisem proslu sezonu Crvene Zvezde u jednoj ili dve reci, to bi bile reci fijasko ili debakl, a u jednoj prosirenoj recenici, to bi bilo da nijedan Fantasy igrac na svetu, pa cak i seoski, ne bi nikada spojio u svom virtuelnom timu onako nefunkcionalan tim. Odluku da potpisu Napiera, a da su u rosteru imali Teodosica, Nedovica, Yaga i Hangu bih proglasio najdebilnijim izborom u istoriji svih sportova.  Sto se tice ove sezone, Zvezdi se mora priznati da su ipak nesto naucili iz gresaka iz prosle sezone, sto i nije bilo tesko, kada gore nije bilo ni moguce. Vratili su pre svega, svoje bivse igrace, koji su imali lose sezone u svojim klubovima, sto je odlican potez, jer oni bolje od bilo kog polupismenog crnca razumeju da je u Srbiji jedini smisao kosarke biti bolji od Partizana. Doveli su jos jednog belca Dauma, a jedina dva nova crnca su Miller-McInture i Canaan sto su odlicna pojacanja. Na taj nacin, Crvena Zvezda je prilicno ocistila roster iz prosle sezone od beskorisnih govana, smanjila broj crnaca na najmanju mogucu meru, i povecala broj srpskih igraca. Odlican potez im je i povratak Petruseva tokom sezone.  Moj utisak je da je Crvena Zvezda odlicno poslozila roster, ili barem isparavila greske iz prosle sezone, ali da to nikako nije dovoljno za prvih osam mesta na tabeli, i da ce se tokom sezone vuci tu negde oko sredine tabele i verovatno biti u igri za doigravanje. Ove sezone u Euroleague imaju skor 5-5 a mislim da su morali imati jednu sigurno, a mozda i dve pobede vise. Lepe pobede su one u gostima nad Fenerbahceom, Monacom i Parisom, ali su morali da dobiju ili Asvel u gostima, ili Barcellonu kod kuce, gde su prakticno imali pobedu u samoj zavrsnici. Partizan Nikada vidjeno u istoriji bilo kog sporta. Tri godine potpunog fijaska, jedan trofej od mogucih osamnaest, potrosenih sto miliona ni za sta, i jos niko nista Faraonu ne sme da kaze, vec promene ceo roster za jedno leto. Cetrnaest novih igraca, od toga samo tri srpska igraca, i to samo da ih ne bude sramota da nemaju nijednog srpskog igraca. A cak je jedan i polu srbin, polu hrvat, majko moja. Cak i da ne gledamo u krvna zrnca, tesko da bi i Guardioli neko dozvolio da promeni ceo roster, a ako bi mu neko ipak dozvolio, tesko da bi bilo ko dozvolio Guardioli da zivi kako Faraon zivi u Srbiji. U Srbiji je rec odgovornost prakticno zabranjena rec, a bilo kakva kritika bi veoma lako mogla da vas odvede na neko sluzbeno putovanje od nekoliko godina. Da nema mene na ovom smesnom Forumu, tesko da bi bilo gde mogli da procitate bilo kakve kritike Faraona.  Faraon i Psiho imaju mnogo toga zajednickog, ali i jednu veliku razliku. Vestom propagandom i manipulacijom polupismenih gradjana, i jedan i drugi su proglaseni velikim, najvecima, nedodirljivima, svetim kravama, bez kojih bi dosao propast sveta. Jedina razlika je u tome sto je jedan Predsednik, a drugi trener, pa je jedan Faraon za sest miliona, a drugi za milion fanatika. I jedan i drugi su proglaseni za nuklearnog fizicara, Mesiju, Boga, neurohirurga koji spasava zivote ili vatrogasca koji glavom skace u vatru i spasava zivote gradjana. I jednom i drugom se klice, salju poljupci, pruza podrska, i jednom i drugom se veruje vise nego svojim ocima, i jedan i drugi su se odavno odvikli od bilo kakve kritike. Cetiri sezone u klubu, jedno ispadanje u EuroCupu u sred Beograda od turske Burse, jedna osvojena Aba league i jedno cetvrtfinale Euroleague, i tacka. Ove sezone, uz promenjen ceo tim i jasnu poruku polupismenim fanaticima "... sada da odem necu, ko god da dodje posle mene zeli zlo Partizanu, nisam tip koji se predaje ... ovo sto vidite svojim ocima nije tacno ...imam apsolutnu podrsku ... bla bla bla ..." Partizan je promenio ceo roster, ali je u ovoj sezoni sve ostalo isto. Skor u Euroleague je 2-8 igra je ostala ista, losa, nepovezana, spora uz porodjajne muke da se postigne poen, i dalje se gubi na jednu loptu, u samoj zavrsnici, i dalje Faraon nije kriv vec igraci, i dalje beogradska govna zasluzuju pozivnice jer je tamo publika najbolja, i dalje ovo .. i dalje ono ... a rezultata nigde. Cak vise ne postoji ni ono sto je jedino i drzalo Partizan u propagandi da su zdrav klub, a to su utakmice kod kuce. Partizan je kod kuce vec izgubio od raspalih Virtusa, Armanija, te Monaca i Barcellone dok su u gostima sve izgubili osim Maccabija sa kim su igrali u Beogradu. Starost Placanje poreza, starost i smrt niko na svetu ne moze izbeci. Nauka smatra da starost pocinje sa 74,7 godina mada neke teorije idu cak i do 77 godina. Zeljko Obradovic ima 64 godina, pa sada ne znamo gde njega da ubrojimo. Da li je on srednje dobi, da li je starija osoba ili je jednostavno veoma stara osoba? To na kraju nije ni vazno, vazno je da svaka osoba na svetu starenjem postaje drugacija osoba, najcesce sve to ide na gore. To ne kazem ja, to kaze biologija, to kaze bilo koja nauka. Uz to ide i teorija da se ne stari u svim zemljama isto. Nije isto stariti u Srbiji ili u Usa ili u Skandinaviji. Ovde cu vam postaviti dve fotografije da vidite kako se stari u Srbiji a kako u Hollywoodu. Ovo ovde su dva glumca. Obojica imaju 61 godinu i obojica lose glume. Na jednoj slici mozete videti kako izgleda starost u 61-ovoj godini u Srbiji, a kako izgleda starost u 61-oj godini u Hollywoodu. Na jednoj slici je srpski glumac Dragan Bjelogrlic, a na drugoj americki glumac Bred Pit, pa svojim ocima mozete videti kako se stari u Srbiji, a kako u Hollywoodu.   Obradovic je trenercina, kakve Evropa jos nije videla, to je bio, to jeste i to ce uvek biti. Niti je zaboravio kosarku, tesko da bilo ko vise zna o kosarci od njega. Ali nije Faraon vec je od krvi i mesa. I on stari kao i sav obican svet. I on se menja starenjem, uglavnom na gore, kao i svi ostali. Vratio se u Srbiju, a deset godina ranije mu to nikada nije padalo na pamet, a to ima svoju cenu. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da mu ekipa ovako igra, a kamoli izgleda. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da ga u gradu koji najvise voli na svetu, Beogradu, 20 000 psihopata divljacki vredja. Znate li vi uopste, kolege sa Foruma, kako to izgleda kada vas 20.000 ljudi divljacki vredja da ste turcin i da treba da popusite qurcinu, ili da vam 20.000 ljudi peva da ste ubili zenu u saobracajnoj nesreci, sto je tacno. Pre deset godina Obardovic sebi nikada ne bi dozvolio da ga u sred Beograda ponizavaju raspali Virtus ili Armani. Ovde cu malo da se zaustavim. Previse daleko sam otisao. Malo sam se pogubio. Previse volim kosarku, najlepsu sportsku igru na svetu, i previse postujem trenerski posao, najstresniji posao na svetu. Uvek cu vise verovati svojim ocima, nego Obradovicu, ali je Obradovic ipak Obradovic. Uzecu ipak sebi malo vremena, da zavrsim post, narocito predlog za kladjenje. Ostavicu sebi vreme da iz mene izadje zlo. Kosarka i Obradovic to zasluzuju, mada za ovo drugo jos malo moram da razmislim. Nastavice se oko 18.00 casova. mec se igra u 20.00    
    • Hvala za info taman imao par minuta i pogledam forum i cini mi se ajde probajmo i proslo za 10min:)
    • @furyshaa sve si mi rekao sad kolega, hvala i nadajmo se ostvarenju zamisljenog scenarija. Neka se zeleni!
    • @mesrine gledam. Samo što je utakmica počela, faul, žuti karton, Njegomirović zove iz VAR sobe, crveni karton.  Crveni karton nikad u životu. Niti je bilo namjere niti nekog intenziteta. Zaslužen žuti i Bog te veselio. Nastavak utakmice, viktorija.  3 100% šanse za Borac i brdo nekih pokušaja. Ovdje Borac dobija pa makar izmislili neki penal jer prilike za to će biti jer se gura konstantno 18 igrača u 11 metara. 
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use