Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak 25.6.2024.


IzudinB

Recommended Posts

prije 3 sati, mesrine said:

Danska - Srbija 1, Eriksen daje gol

Rezerviram post za svoju viziju i najavu ove jedinice stoljeca jer cu umrijeti ako to ne ucinim prvi :D

I ja rezervisem igru over 1,5 gol na utakmici po kvoti od 1,25 a dvadeset stranica teksta cu naknadno ubaciti. Po deset za reprezentaciju Srbije, a deset za njihovog selektora koji pojma nema.

Link to comment
Share on other sites

Netherland - Austria Nathan Ake u50,5 passes 1,83     bet365
Netherland - Austria Phillipp Mwene o1,5 fouls 3,10     betfair

Ne vidim nizozemce kao toliko favorite ovdje, Austrija mi se dojmila i biti ce ovo zanimljiv mec. Ake u City ima prosjek od 62 dodavanja, dok za repku to pada debelo ispod 50. Vjerujem da ce slican scenarij biti i u ovom mecu i da cemo vidjeti jos jednu tekmu njegovu s manje od 50 dodavanja

Mwene u bundesligi u prosjeku ima 1,5 faula isto tako i za repku. Ovoliko tecaj na o1,5 faula je po meni previsok i prema najavama bi trebao se naci kao starter, ovakav protivnik takodjer daje dobre sanse da vidimo barem 2 faula s njegove strane.

Link to comment
Share on other sites

Argentina - Čile 1 (1,45) bet365

Argentina u drugo kolo Copa Americe ulazi sa tri, dok Čile ima svega jedan bod. 

Argentina je u prvoj utakmici slavila 2:0 protiv Kanade u utakmici gdje su realno mogli dati daleko veći broj golova, ali i primiti koji jer se Kanada propisno ispromašivala i stvorila više šansi nego se očekivalo. Čile se pak mučio sa tvrdim Peruom i odigrao siromiašnih 0:0. Unatoč posjedu lopte od 60% uputili su svega 2 udarca u okvir gola i realno podbacili jer su bili blagi favoriti u toj utakmici. 

S obzirom na razliku u kvaliteti ove dvije reprezentacije, kao i viđeno u prvom kolu, očekujem da će Aregntina imati 6 bodova u grupi nakon prva dva kola te vjerojatno odmarati neke igrače, poput Španjolske protiv Albanije, u zadnjem kolu grupne faze. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

U utorak će Engleska i Francuska biti na barem 90% listića. Mislim, sa razlogom. 

 

Francuska - Poljska

Poljska je najveće razočarenje Eura te su prva reprezentacija koje je ispala sa natjecanja. Na Westfalenstadionu u Dortmundu očekuje ih suda sa dvostruki osvajačem Europskog prvenstva, Francuskom.

Od Francuza se do sad očekivalo više budući da su protiv Austrije slavili samo sa 1:0 dok su u festivalu promašaja sa Nizozemskom odigrali 0:0. Mogli su tu utakmicu lako i izgubiti da gol Xavija Simonsa u 69. minuti nije kontroverzno, ali vjerojatno ispravno, poništen zbog zaleđa. Mbappe zbog slomljenog nosa u toj utakmici nije nastupio a vjerujem da će preskočiti i ovu utakmicu. Unatoč tome Francuska ima fantastičnu momčad koja još nije pokazala puni potencijal dok sa druge strane imamo demotivirane Poljake koje su izgubili sve šanse u prolasku. 

Ako Francuska izbjegne poraz protiv Poljske ili ako Austrija ne pobijedi Nizozemsku, završit će u prvih dva i proći u osminu finala.

Francuska će biti prva u grupi ako pobijedi, a Nizozemska ne, ali ako Francuska i Nizozemska oboje pobijede ili oboje odigraju neriješeno, bit će podijeljeni za prvo i drugo mjesto prema gol-razlici, zatim postignutim golovima, zatim disciplinskim bodovima i zatim rangiranjem Europskih kvalifikacija, u kojem je Francuska bolje rangirana.

 

Engleska - Slovenija 

Smatram da je Slovenija svoju šansu prokockala u zadnjoj minuti utakmice sa Srbijom gdje su primili gol doslovno u zadnjem napadu, kada je Luka Jović nakon kornera dao gol glavom i tako izazvao oduševljenje u Srbiji te veliko razočarenje u Slovenijii. Isto je sigurno ostvailo ogroman trag na psihu i motivaciju igrača a sad ih očekuje daleko teži protivnik.

Englezi su protiv Srbije slavili sa minimalnih 1:0 dok su protiv Danske odigrali 1:1. Pobjeda bilo kojim rezultatom ili ako Danska ne pobijedi Srbiju osigurat će prvo mjesto - čime će izbjeći mogući susret s Njemačkom u prvom krugu nokauta - a čak i ako se dogodi katastrofa i Engleska nekako izgubi, Englezi bi vjerojatno prošli sa već osvojena četiri boda kao jedna od četiri nabjolje trećeplasirane reprezentacije. 

Očekujem da će Englezi rutinski slaviti protiv demoralizirane Slovenije a osim motivacije Englezima jasno na ruku ide i iskustvo te kvaliteta. 

 

Jedini razlog zašto bi sugerirao srednje a ne maksimalne uloge jest činjenica da će i Francuska i Engleska proći skupinu čak ako i ne pobjede u zadnjem kolu.

Link to comment
Share on other sites

Engleska - Slovenija 1 (1.33) ili Engleska sa dva ili više razlike (1.95) bet365

Uoči posljednje utakmice grupne faze, Engleska je praktički osigurala prolazak u nokaut fazu nakon remija 1-1 protiv Danske u drugom kolu.

Englezi će se suočiti sa Slovenijom večeras, s ciljem da pobjedom završe grupnu fazu i ostanu na vrhu ljestvice.

Engleska je ostvarila pet pobjeda i jedan remi u prethodnih šest susreta sa Slovencima. Engleska je pobijedila u šest i remizirala u dvije od osam kvalifikacijskih utakmica za Euro.

Englezi su razočarali svoje navijače s letargičnim nastupima u obje utakmice na Europskom prvenstvu 2024. do sada. Posebno su bili bezopasni u remiju od 1-1 protiv Danske u četvrtak popodne. Ipak, Tri lava su još uvijek na vrhu skupine C i mogli bi tamo ostati čak i s bodom protiv Slovenije u posljednjem kolu.

Grupa-C.jpg

(Koeficijenti 24.6. u 22:00 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

Što se tiče Slovenije, oni su bili uskraćeni za svoju prvu pobjedu na Europskim prvenstvima primivši izjednačujući gol od Luke Jovića u 96. minuti. Ekipa Matjaža Keka ulazi u ovaj susret nakon dva uzastopna remija od 1-1.

Slovenija je ostvarila samo dvije pobjede u posljednjih šest utakmica u svim natjecanjima. Posljednje četiri utakmice Slovenije završile su s golovima na obje strane terena. 

Navijači u Engleskoj su ljuti na Garetha Southgatea koji se muči pronaći način da dominira na terenu protiv slabijih protivnika s tako talentiranom ekipom. Cole Palmer i Anthony Gordon imali su izvrsne sezone za svoje klubove, ali još uvijek nisu dobili niti jednu minutu u Southgateovoj ekipi na Euru.

Predviđeni sastav Engleske (4-5-1): Pickford – Walker, Stones, Guehi, Trippier – Alexander-Arnold, Rice, Saka, Bellingham, Foden – Kane

Matjaž Kek nema tako velik sastav kao njegov kolega. Vjerojatno ćemo vidjeti Sloveniju u istoj formaciji 4-4-2 s Šeškom i Šporarom u napadu.

Predviđeni sastav Slovenije (4-4-2): Oblak – Karničnik, Drkušić, Bijol, Janža – Stojanović, Gnezda Čerin, Elšnik, Mlakar – Šporar, Šeško

Na papiru, Slovenija je najslabija ekipa u skupini C. U stvarnosti, uspjeli su izboriti dva remija od 1-1 protiv Danske i Srbije u prva dva kola. Jedini problem za Matjaža Keka i njegovu momčad je činjenica da će se suočiti s vrlojakom engleskom ekipom.

Engleska mora pojačati igru i podići raspoloženje u svlačionici nakon slabih nastupa u prva dva kola. Također si ne mogu priuštiti neuspjeh u ovoj utakmici kako bi osigurali potencijalno lakšeg protivnika u osmini finala.

Uz dužno poštovanje prema onome što je Slovenija postigla do sada na turniru, očekujem da Engleska konačno pokaže svoju snagu. Glavna prognoza je da će Engleska pobijediti s dva ili više golova s koeficijentom 1.95 u bet365 kladionici.

Screenshot_288.jpg

(Koeficijenti 24.6. u 22:00 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

Ukoliko igrate samo pobjedu Engleske po kvoti 1.33, bet365 kladionica će računati okladu automatski dobitnom ako Englezi povedu sa dva gola razlike u bilo kojem trenutku utakmice, bez obzira na krajnji rezultat.

Screenshot_287.jpg

(Koeficijenti 24.6. u 22:00 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Danska - Srbija 1 (2.30) ili oba daju (1.66) bet365

Srbija je zadržala nade za prolaz dalje zahvaljujući izjednačujućem pogotku u posljednjim trenucima, čime su osigurali remi od 1-1 protiv susjedne Slovenije u četvrtak popodne.

U posljednjoj utakmici grupne faze, Srbija će tražiti svoju prvu pobjedu na turniru protiv Danske.

Danci su pružili snažan nastup u remiju 1-1 protiv Engleske prije pet dana. Morten Hjulmand je postigao jedan od najspektakularnijih golova turnira, čime je osigurao bod protiv moćne Engleske.

Danska je izgubila samo 1 od posljednjih 13 utakmica u svim natjecanjima. Obje ekipe su postigle gol u svakoj od posljednje četiri utakmice Danske. Danci su pobijedili u sva tri prethodna susreta sa Srbijom.

Grupa-C.jpg

(Koeficijenti 24.6. u 23:00 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

S druge strane, Srbija je bila na rubu ponora u četvrtak, ali je zamjena Luka Jović pronašao kasni izjednačujući pogodak nakon prekida. Bod iz utakmice protiv Slovenije drži Srbe u igri za drugo mjesto u skupini C. Potrebna im je pobjeda nad Danskom kako bi osigurali mjesto u nokaut fazi.

Srbija je pobijedila u samo 2 od posljednjih 8 utakmica u svim natjecanjima.

Danski izbornik Kasper Hjulmand nema razloga mijenjati početni sastav iz susreta protiv Engleske. Joachim Maehle je zaslužio zadržati svoje mjesto na desnom krilu.

Predviđeni sastav Danske (3-5-2): Schmeichel – Andersen, Christensen, Vestergaard – Maehle, Hjulmand, Hojbjerg, Kristiansen, Eriksen – Hojlund, Wind.

Dragan Stojković je bio prisiljen zamijeniti Filipa Kostića na lijevoj strani, ali njegova zamjena Filip Mladenović odigrao je lošu utakmicu protiv Slovenije. Mijat Gaćinović trebao bi zauzeti mjesto Filipa Mladenovića u početnom sastavu protiv Danaca. Također, Dušan Tadić je dobio prednost ispred Sergeja Milinkovića-Savića na poziciji broj 10 protiv Slovenije.

Predviđeni sastav Srbije (3-5-2): Rajković – Veljković, Milenković, Pavlović – Živković, Ilić, Lukić, Gaćinović, Tadić – Vlahović, Mitrović.

Srbija je imala razočaravajuće kvalifikacije u relativno laganoj grupi, a njihova forma se nije poboljšala od tada. Momčad Dragana Stojkovića pobijedila je u samo dvije od posljednjih osam utakmica u svima natjecanjima, uključujući bolni poraz od 0-4 u prijateljskoj utakmici protiv Rusije. Srbija nije briljirala ni u prva dva susreta na Euru 2024. Trebaju pobjedu u posljednjem kolu grupne faze, što znači da će vjerojatno ostaviti više prostora iza sebe.

Danska je razočarala na otvaranju turnira, ali su se vratili s odličnim nastupom protiv Engleske u četvrtak. Danci su izgubili samo jednu od posljednjih 13 utakmica u svim natjecanjima, s tri pobjede i dva remija u posljednjih pet utakmica.

Na kraju, Danska je pobijedila u sva tri prethodna međusobna susreta sa Srbijom. Na osnovu svega viđenog do sada na ovom Euru, predviđam pobjedu Danaca s koeficijentom 2.30 u bet365 kladionici koja nam računa okladu automatski dobitnom ako Danci povedu sa dva gola razlike u bilo kojem trenutku utakmice, bez obzira na krajnji rezultat.

Screenshot_290.jpg

(Koeficijenti 24.6. u 23:00 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

Druga preporuka je Oba tima daju gol s koeficijentom 1.66 u bet365 kladionici. Svaka od posljednje četiri utakmice Danske u svim natjecanjima završila je s golovima na obje strane. Srbija je sačuvala mrežu netaknutom u samo dvije od posljednjih 14 utakmica u svim natjecanjima. Primili su osam golova u posljednja tri susreta protiv Danaca.

Ovo je ključna utakmica za obje ekipe u pogledu daljnjih europskih avantura i očekujem dramu večeras na Allianz Areni.

Screenshot_291.jpg

(Koeficijenti 24.6. u 23:00 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Danska vs Srbija, najava meca

Kada neko sa strane, a ko nikada nije upoznao magiju kockanja, prica o kockarima, uvek je prva recenica da su to bolesni ljudi. Onda redom idu lupetanja da kladionicari nista ne rade, da otezano misle, da su uvek u gubitku, jer "kuca nikada ne gubi", a zavrsava se time da su to propali ljudi na putu da uniste sebe i porodicu. Dakle, najgori ljudi na svetu. A onda dodje realan zivot, pa kada je meni jednom trebala neka informacija o Aba League, deset tadasnjih administratora sa naseg Foruma se javilo za manje od sedam minuta da se ponudi da mi pomogne. Kada mi jednom telefon nesto nije dobro radio, ja nisam otisao u grad, vec na Forum, gde se kolega @COLT odmah ponudio da pomogne. Secam se i kada mi je neka budala obrisala deset stranica posta o Leipzigu, a ja nisam znao da li postoji mogucnost da se napisano vrati, pa sam se opet prvo obratio kolegama sa Foruma da pitam ima li nekakve nade za mene. Sa druge strane realnog zivota imate nekadasnje predsednike, eeeej predsednike, Amerike i Francuske, koji su u sred predsednickog kabineta pravili takve orgije, da ni najgore porno produkcije kasnije nisu mogle da snime porno filmove na osnovu onoga sto je iscurilo u javnost, jer i najgore porno produkcije imaju neke standarde sta moze da se snimi, a sta ne. Dva predsednika dve najmocnije zemlje, kojima su date u ruke citave zemlje su zbog nekoliko ejakulacija sjebali svoje brakove, rasturili i porodice i karijere, i na kraju otisli osramoceni u zaborav. Drzavni americki tuzilac je napisao izvestaj na cetiristotine stranica teksta o tome sta je sve Monica Lewinsky radila Predsedniku Amerike i to dobrovoljno. I onda se za kockare kaze da su bolesni ljudi, a stotine miliona ljudi koji glasaju za ovakve budaletine su zdravi, majko moja.

Ko nikada nije osetio magiju kockanja, uopste ne moze da razume kakve sve probleme prosecni kockari mogu da imaju. Evo, na primer, danasnji slucaj. Danasnji najveci zivotni problem svakog kockara jeste da li odigrati ovu jedinicu XXI-og veka na Dansku po 2,30, ili odigrati fix zivota da Srbija ne prolazi grupu po 1,50 ili pak odigrati golove na ovom mecu, pa napustiti kockanje kao gospodin, ili ipak pozeleti da Srbija kako zna i ume prodje dalje i u eliminacionoj fazi naleti na svetu Nemacku, majko moja. Ko se nikada nije kladio u zivotu, nikada nece razumeti ove zivotne probleme. Zbog ovakvih zivotnih problema, ja nisam spavao celu noc, a kamoli radio stvari koje se rade nocu.

Danska

Na zalost, nisam ih nijednom pogledao, nista o njima ne znam, osim nekog uopstenog znanja, koje nista ne znaci. Nesto malo se secam iz skole, imam neke prijatelje emigrante koji zive u toj zemlji, zbog kladjenja znam neke igrace, i to je sve. Ali zato bih o Srbiji mogao da napisem knjigu, pa bolje da predjem na njih

Srbija

Najgora zemlja na svetu, koja nikada nece biti prava, moderna, savremena zemlja, a razlog su ljudi. Postoji samo jedan nacin da to postanu, prava utopija, a to je da se svim ljudima koji tamo zive ukine glasacko pravo, i na celo zemlje dovede cela emigracija koja je pobegla iz te zemlje. Postoji i alternativno resenje, a to je da se svi gradjani, over 50 godina zakljucaju u kavez, kljuc od kaveza baci lavovima, da im se ukinu sva ljudska prava, a voda i hrana dostavlja putem poste.

U Srbiji se igra najpokvarenija fudbalska liga na svetu, na najgorim stadionima na svetu, iako su po tom pitanju poceli nesto da rade, i sa najgorom trenerskom skolom na svetu, i onda ne znam kako misle da imaju dobru reprezentaciju. U Srbiji se nikada nije igrao dobar fudbal, u njihovoj reprezentaciji nikada nisu bili zdravi odnosi, i nikada ni na jednom evropskom, a pogotovo svetskom prvenstvu, ne da nisu imali zapazene rezultate, vec je to bilo tuzno ili smesno gledati. Hteo sam da napisem post na deset stranica teksta o tim cirkusantima, ali posto sam celu noc izgubio na dilemi, da li da odmah igram protiv njih, ili im pruzim priliku, pa da ih sacekam protiv svetih nemaca i odigram svoju zivotnu opkladu koje cu se secati dok sam ziv, ipak sam od svega odustao. Neka svako za sebe proveri koliko godina Srbija nije ucestvovala na evropskim i svetskim prvenstvima, a koliko jeste, i kakvi su im bili rezultati i kakvi su im bili napadi, a kakve odbrane. Neka svako za sebe proveri kakve rezultate je imala Crvena Zvezda u Evropi, a pogotovo svi ostali srpski klubovi, koliko pobeda su imali, i kakve gol razlike su imali.

Kao sto Srbija nikada nece biti savremena i moderna zemlja, isto tako se tamo nikada nece igrati moderan i brz fudbal. U Srbiji kao da igraci misle da ce umreti ako nesto urade u sprintu, tamo kao da je zabranjeno da se trci, kao da je neka sramota ako igraci brzo trce. Napadaci se krecu manje od seljacine iz Rosarija, vezni red je jos sporiji od napadaca, a Sead Kolasinac je doktor fudbala za odbranbene igrace. Kada vidite kakve je sve kosarkaske trenercine Srbija imala u svojoj istoriji, prvo sto se zapitate, kako je moguce da njihova fudbalska reprezentacija igra tako sporo, lose, nepovezano, bez smisla, bez zelje, bez ideje, bez mozga, bez znanja ... i zasto reprezentaciju ne povere bilo kom njihovom kosarkaskom treneru.

Selektor reprezentacije Srbije

Slika i prilika zemlje, pogotovo srpskog fudbala. Trener u rangu Pirla i Dejana Stankovica, a verovatno je jos i gori od njih, iako se cini da je to nemoguce. Hteo sam i o njemu da napisem deset stranica teksta, kada bih video razlog zasto to da radim. zato cu ovde samo prepisati jedan citat:

"... Kada umrete, vi ne znate da ste umrli. Vama nije tesko, jer ne znate da ste mrtvi. Tesko je drugima, onima oko vas. Isto je kada ste glupi ..."

Prognoza meca, eventualni predlozi za kladjenje

Zaista bih voleo da Srbija prodje, ali samo radi toga jer bi do utakmice sa svetom Nemackom bilo dovoljno vremena da se rasproda sva imovina i zaradjeni novac ulozi na taj mec. Da sam na mestu Srbije, ja na eventualni mec sa nemcima ne bih ni izasao, vec bih predao, a sluzbeni rezultat od 0:3 za zelenim stolom proglasio istorijskim uspehom, bas kao sto se i radi u toj zemlji. 

Ova kvota od 2,30 na jedinicu je toliko visoka jer i kladionice znaju da u reprezentaciji Srbije ima nekog potencijala, ali niko ne zna kada ce taj potencijal da pokaze svoje rezultate, jer ce prvenstvo proci za nekoliko dana, a Vlahovic i Mitrovic jos nisu dodirnuli loptu na celom prvenstvu. Sa jedne strane postoji neupotrebljivi potencijal, srbovanje i srpska propaganda, a sa druge strane realan zivot, odnosno ono sto mozete da vidite svojim ocima, jedan udarac ka golu protiv Engleske, izjednacenje u poslednjoj sekundi utakmice protiv Slovenije nakon skandalozne igre, i jedan bod Crvene zvezde u Ligi Prvaka i na kraju najgora, najsporija, najbesmislenija igra jedne reprezentacije na celom turniru.

Neka svako za sebe proceni sta je najbolji predlog za kladjenje, i da li uopste vredi gubiti vreme na gledanje reprezentacije Srbije, o novcu da i ne govorimo, ali eto moji konacni predlozi za kladjenje bi bili po redosledu:

over 1,5 gol na utakmici po neverovatnoj kvoti od 1,30 koja jos neverovatnije raste

najniza moguca klizna granica kartona

obe ekipe ce primiti barem po karton po kvoti od 1,25

Srbija vise od jednog kartona

Danska daje gol po kvoti od 1,22 sto bi i bio moj predlog u Poslednjoj Sansi

Ko je juce pao na Dzumhuru, a da sam ja uticao na to, neka ne skace sa mosta na glavu, i neka se ne poliva benzinom i samozapaljuje. Tu sam ja da vas vodim kroz Damirove igre na travi. Sutra je novi dan, drugo kolo kvalifikacija, i iako igra protiv jos goreg igraca od sebe, svakako sutra budite sa ,mnom na ovom smesnom Forumu.

Link to comment
Share on other sites

ENGLAND-SLOVENIJA

Slovenija je odigrala 2 teške utakmice, gde je izvukla po remi i za sada još drži 3. mesto koje jih vodi u 1/8 finala. Za siguran prolazak dalje, danas nesme da izgubi. Slovenija osim na golu nema kvalitet poput igrača Engleske i jedino što jim preostane da izvuku dobar rezultat je borba i emocije na terenu. Sa obzirom da je danas u zemlji dan nezavisnosti i tako cela zemlja ne radi i čeka početak ove utakmice to je sigurno dodatan motiv igračima, koji su več izjavljali, da moraju preko svojih granica kako bi postigli dobar rezultat protiv Engleza, koji bi čak mogao i da jim donese ugovore sa boljim klubovima gde treutno igraju. Ali činjenica je da če ovo biti več 3 teška utakmica za 10 dana i da su na prošloj utakmici koja je počela u 15h več neki od njih pre kraja tekme tražili zamjene zbog umora i grčeva, a sad dolazi susret za fizički mnogo snažnijom reprezentacijom.

Englezi su bili pre prvenstva posle Francuske glavni favorit za osvajanje titule. Kvalifikacije su odradili rutinski, ali njihove uvodne 2 odigrane utakmice nisu bile na očekivanoj razini. Zbog toga su bili mnogo kritizirani sa strane svojih navijača i novinara, koji jim na terenu okrivljuju nedovoljnu borbu i fizičkog kontakta za svoju reprezentaciju. Ova utakmica je poslednja šansa za Engleze, kako bi osvojili 1. mesto u grupi. U slučaju, remija mogla bi Danska da osvoji 1. mesto u grupi, što bi značilo, da Englezi u subotu u Dortmundi igraju protiv domače Nemačke.

Slovenija bi za prolazak dalje mogla i da izgubi sa minimalnom razlikom, jer je Hrvatska trenutno iza njih sa gol razlikom -3 i u tom slučaji čekali bi još utakmicu Turska-Češka, gde Česi nebi smeli da pobede. Kvaliteta i fizika su na strani od Tri lava, kojim bi ovo mogla da bude jedna od ključnih utakica, da napokon vrate "fudbal kuči", pod uslovom, da ne ogigraju kao što je Tottenham odigrao protiv Mure.

   

     

Link to comment
Share on other sites

prije 13 minute, nutrija said:

ENGLAND-SLOVENIJA

Slovenija je odigrala 2 teške utakmice, gde je izvukla po remi i za sada još drži 3. mesto koje jih vodi u 1/8 finala. Za siguran prolazak dalje, danas nesme da izgubi. Slovenija osim na golu nema kvalitet poput igrača Engleske i jedino što jim preostane da izvuku dobar rezultat je borba i emocije na terenu. Sa obzirom da je danas u zemlji dan nezavisnosti i tako cela zemlja ne radi i čeka početak ove utakmice to je sigurno dodatan motiv igračima, koji su več izjavljali, da moraju preko svojih granica kako bi postigli dobar rezultat protiv Engleza, koji bi čak mogao i da jim donese ugovore sa boljim klubovima gde treutno igraju. Ali činjenica je da če ovo biti več 3 teška utakmica za 10 dana i da su na prošloj utakmici koja je počela u 15h več neki od njih pre kraja tekme tražili zamjene zbog umora i grčeva, a sad dolazi susret za fizički mnogo snažnijom reprezentacijom.

Englezi su bili pre prvenstva posle Francuske glavni favorit za osvajanje titule. Kvalifikacije su odradili rutinski, ali njihove uvodne 2 odigrane utakmice nisu bile na očekivanoj razini. Zbog toga su bili mnogo kritizirani sa strane svojih navijača i novinara, koji jim na terenu okrivljuju nedovoljnu borbu i fizičkog kontakta za svoju reprezentaciju. Ova utakmica je poslednja šansa za Engleze, kako bi osvojili 1. mesto u grupi. U slučaju, remija mogla bi Danska da osvoji 1. mesto u grupi, što bi značilo, da Englezi u subotu u Dortmundi igraju protiv domače Nemačke.

Slovenija bi za prolazak dalje mogla i da izgubi sa minimalnom razlikom, jer je Hrvatska trenutno iza njih sa gol razlikom -3 i u tom slučaji čekali bi još utakmicu Turska-Češka, gde Česi nebi smeli da pobede. Kvaliteta i fizika su na strani od Tri lava, kojim bi ovo mogla da bude jedna od ključnih utakica, da napokon vrate "fudbal kuči", pod uslovom, da ne ogigraju kao što je Tottenham odigrao protiv Mure.

   

     

Hej kolega

sta nam predlazes za kladjenje na ovom mecu?

 

Link to comment
Share on other sites

Nakon dvadesetak dana pauze od foruma, koju uzeh jer dadoh pogrešan tip 😀 red je da se vratim i da kažem da sam osrednji ulog za svoje standarde stavio na 4,5+ kartona (dakle 5 i više) na utakmici Danske i Srbije.

Ni Makkelie nije neki kartondžija pa je jučer samo Hrvatima izvukao 6 žutih i s još 2 Talijanima probio sve ponuđene granice, a kvota je sa cca. 2,20 koliko je bila sinoć ako se dobro sjećam pala na trenutnih 2,04 i opet mi se doima valueom, iako sudi Letexier, koji ipak ima malo veći prosjek datih kartona od Makkeliea.

Jednostavni su razlozi, @LeonardoDrugi ih je dijelom već opisao s igračke strane, a meni ne preostaje ništa drugo nego da dodam da su to ipak Balkanci a da malo ko očekuje da će pobijediti, što znači da će prije ili kasnije tokom utakmice proraditi vrela krv i da očekujem čitav niz gluposti i debilizama kakav dolikuje samo Balkancima. Dobar dio od onih 8 kartona sinoć je bio baš to i vjerujem da će se to isto dešavati i večeras, samo je bitno da rezultat što duže bude u egalu i ne sumnjam da će glupih prekršaja, rasprave s Letexierom, koškanja igrača na obje strane i ostalih nesportskih stvari biti na izvoz

Link to comment
Share on other sites

prije 17 minute, misterija said:

Nakon dvadesetak dana pauze od foruma, koju uzeh jer dadoh pogrešan tip 😀 red je da se vratim i da kažem da sam osrednji ulog za svoje standarde stavio na 4,5+ kartona (dakle 5 i više) na utakmici Danske i Srbije.

Ni Makkelie nije neki kartondžija pa je jučer samo Hrvatima izvukao 6 žutih i s još 2 Talijanima probio sve ponuđene granice, a kvota je sa cca. 2,20 koliko je bila sinoć ako se dobro sjećam pala na trenutnih 2,04 i opet mi se doima valueom, iako sudi Letexier, koji ipak ima malo veći prosjek datih kartona od Makkeliea.

Jednostavni su razlozi, @LeonardoDrugi ih je dijelom već opisao s igračke strane, a meni ne preostaje ništa drugo nego da dodam da su to ipak Balkanci a da malo ko očekuje da će pobijediti, što znači da će prije ili kasnije tokom utakmice proraditi vrela krv i da očekujem čitav niz gluposti i debilizama kakav dolikuje samo Balkancima. Dobar dio od onih 8 kartona sinoć je bio baš to i vjerujem da će se to isto dešavati i večeras, samo je bitno da rezultat što duže bude u egalu i ne sumnjam da će glupih prekršaja, rasprave s Letexierom, koškanja igrača na obje strane i ostalih nesportskih stvari biti na izvoz

Hteo sam da kazem da srpski fudbaleri, narocito odbranbeni uopste nisu u stanju da igraju moderan i brz fudbal, a da odbranbeni igraci uopste nisu u stanju da igraju protiv timova tipa Arsenal, Feyenoord, Leipzig ili Psv. Srpski igraci to nisu u stanju pre svega mentalno, a potom ni po znanju. Najbolji primer je gol koji su primiti od Slovenije, gde je slovenacki igrac pretrcao kao brzi voz dvadesetoricu srpskih igraca, i uz to pretrcao ceo teren. Pri tome je Milinkovic-Savic cak i odustao od trcanja na pola terena, verovatno misleci ko je bre ovaj slovenac sto igra za stan i hranu, dok ja igram za sto miliona. Sa druge strane, kada im je protivnik statican, onda srpske drvosece jos i mogu da nesto odigraju, kao na primer protiv Engleske, gde je odbrana bila sasvim pristojna. Problem je sto nisam gledao dance, ali ako budu trcali i brzo igrali, bice kartona, iako ni ne znam ko sudi. Po znanju, tehnickoj obucenosti, mentalnom sklopu, sporosti srpskih igraca, vaznosti utakmice, i znanju i karakteru selektora, kada bi se igralo na papiru, a ne na terenu, na ovoj utakmici bi moralo da bude kartona.

Link to comment
Share on other sites

Kao i mnogi, ja sam još pod dojmom jučerašnje utakmice. Ostajem pri napisanom oko double-a na Francusku i Englesku danas. Uz oklade na pobjedu, probat ću ono što u zadnje vrijeme dosta spominjem, a to je točan rezultat na poluvremenu 2:0 i za Francusku i za Englesku budući da su koeficijenti na ovo stvarno primamljivi a mislim da ćemo se svi složiti da bi obje reprezentacije trebale voditi već na poluvremenu.

 

U Copa Americi očekujem da Argentina slavi protiv Čilea, dok mi je utakmice Perua i Kanade najbolje za live klađenje. Nemam visoko mišljenje o reprezentaciji Perua koji je često pojam za igranje undera. Kanada će sigurno dominirati i biti bliža pobjedi međutim poprilično se muče sa realizacijom. 

Link to comment
Share on other sites

Ceo dan skace kvota na over 1,5 gol na utakmici Danska vs Srbija kao da sutra vise nece biti kladjenja. Ne bih mogao da se setim kada je skoro jedan over 1,5 gola na utakmici bio kvotiran sa 1,40 majko moja.

Kladionice verovatno misle da Srbija ne moze do gola, cim su gol Srbije kvotirali sa neverovatnih 1,44

Prate lì uopste Vlahovic i Mitrovic kretanje kvota kod kladionica, vide lì oni sta kladionice misle o njihovom znanju, kada smeju da ponude kvotu od 1,44 da ce Srbija sa dva spica u rosteru postici barem jedan gol u utakmici godine.

Ili mozda misle da selektor Srbije nece u prvih jedanaest postaviti nijednog ni drugog, sto bih isto o ja uradio.

A5AC725D-B01C-4E05-90EB-79CAB1E88F38.jpeg.7f800023137c6b42c4f2e3fa74bbe3a1.jpeg

505B8681-F271-4857-A017-309725409EB5.jpeg.cbe27f75582df0376251287f25d0de99.jpeg

Link to comment
Share on other sites

On 24. 06. 2024. at 9:05, prlito said:

 

Netherland - Austria Nathan Ake u50,5 passes 1,83     bet365
Netherland - Austria Phillipp Mwene o1,5 fouls 3,10     betfair

Ne vidim nizozemce kao toliko favorite ovdje, Austrija mi se dojmila i biti ce ovo zanimljiv mec. Ake u City ima prosjek od 62 dodavanja, dok za repku to pada debelo ispod 50. Vjerujem da ce slican scenarij biti i u ovom mecu i da cemo vidjeti jos jednu tekmu njegovu s manje od 50 dodavanja

Mwene u bundesligi u prosjeku ima 1,5 faula isto tako i za repku. Ovoliko tecaj na o1,5 faula je po meni previsok i prema najavama bi trebao se naci kao starter, ovakav protivnik takodjer daje dobre sanse da vidimo barem 2 faula s njegove strane.

Netherland - Austria Nathan Ake u50,5 passes 1,83 WON 0,83 bet365
Netherland - Austria Phillipp Mwene o1,5 fouls 3,10 VOID 0,00 betfair

Mali profit jucer

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Posts

    • Evo par prijedloga i od mene. Nadam se da će biti više sreće nego sa Francuskom i Engleskom.  Danas se voze kvalifikacije VN Austrije te očekujem da M.Verstappen uzme pole position za što kladionice daju lijepih 1,50.  U utakmici Italije i Švicarske sugeriram under 2,5 golova za što je koeficijent oko 1,45. Očekujem oprezan ulazak u utakmicu sa obje strane te manji broj poluprilika bez izrazitih 100%tnih šansi. Ako jedna reprezentacija i povede, zadržavat će igru a u toj sitauciji teško vidim više od ili 1:1 ili eventualno 2:0 za tu reprezentaciju. Mislim da u obzir može doći i veći broj kartona, najbolje na live klađenju.  Njemačka bi po svemu trebala uvjerljivo pobjedniti Dansku ali nakon Francuske i Engleske idem sa tim da Njemačka prolazi što se nagrađuje sa 1,30.  U Copa America očekujem da Čile neće izgubiti od Kanade koja je, kako sam i najavljivao slavila u prošloj utakmici protiv Peru-a.
    • Njemačka - Danska 1 (1.65) bet365 Danska je osigurala drugo mjesto u skupini C nakon remija bez golova protiv Srbije u posljednjoj utakmici grupne faze. Sada će se suočiti s domaćinom Njemačkom u osmini finala na stadionu BVB Arena u Dortmundu. Njemačka je pobijedila pet i remizirala dva od posljednjih sedam susreta u svim natjecanjima. Zadržali su pozitivan zamah zahvaljujući kasnom pogotku super zamjene Niclasa Fullkruga u posljednjoj utakmici grupne faze. Fullkrug je postigao svoj drugi gol na turniru unatoč tome što nije započeo niti jednu od tri utakmice svoje momčadi na natjecanju. Mannschaft je zauzela prvo mjesto u skupini A sa sedam bodova nakon remija od 1-1 protiv Švicarske. Danska je odigrala tri remija u skupini C. Nisu pobijedili u posljednja četiri međusobna susreta s Njemačkom. Ni jedna od tri utakmice Danske u grupnoj fazi nije donijela tri ili više golova. Danska je odigrala jednu od najdosadnijih utakmica na Europskim prvenstvima u utorak navečer. Srećom za glavnog trenera Kaspera Hjulmanda, takav rezultat bio je dovoljan za drugo mjesto u skromnoj skupini C. Julian Nagelsmann će imati veliki problem zbog odsutnosti Jonathana Taha. Pouzdani stoper zaradio je drugi žuti karton na turniru protiv Švicarske te je suspendiran za ovu utakmicu. S druge strane, Fullkrug ozbiljno prijeti Kaiu Havertzu na poziciji broj 9, ali očekujemo da ćemo ipak vidjeti napadača Arsenala kako vodi napad domaćina. Što se tiče Danaca, bit će bez veznjaka Mortena Hjulmanda koji je također suspendiran. Također očekujemo da će Andreas Skov Olsen započeti utakmicu umjesto Jonasa Winda u subotu. Predviđeni Sastavi: Njemačka (4-5-1): Neuer – Kimmich, Rudiger, Schlotterbeck, Mittelstadt – Andrich, Kroos, Musiala, Gundogan, Wirtz – Havertz Danska (3-5-2): Schmeichel – Andersen, Christensen, Vestergaard – BAH, Delaney, Hojbjerg, Maehle, Eriksen – Hojlund, Skov Olsen Domaćini bi trebali biti prejaki za Dance u Dortmundu. Iako Njemačka nije blistala u posljednjoj utakmici skupine protiv Švicarske, vjerujem da ovdje mogu do pobjede po kvoti 1.65 u bet365 kladionici koja računa okladu automatski dobitnom ako Nijemci povedu sa dva gola razlike u bilo kojem trenutku utakmice, bez obzira na krajnji rezultat. Prije svega, igraju pred domaćim navijačima i pokazali su impresivne nastupe u prve dvije utakmice. Momčad Juliana Nagelsmanna neporažena je u sedam uzastopnih susreta u svim natjecanjima, pri čemu su pobijedili pet utakmica u tom procesu. To je snažan niz, pogotovo ako znamo da su se susreli s ekipama poput Francuske, Nizozemske i Ukrajine. Danska također nije poražena u sedam uzastopnih susreta, ali nisu bili uvjerljivi u grupnoj fazi. Danci su se plasirali u osminu finala nakon tri remija u skupini C, postigavši pri tome samo dva gola. (Koeficijenti 29.6. u 12:00 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
    • Švicarska - Italija manje od 2.5 gola (1.44) bet365 ili Italija prolazi na penale (8.50) bet365 Švicarska i Italija će danas poslijepodne na Olimpijskom stadionu Berlin započeti nokaut fazu Europskog prvenstva 2024. Očekuje nas napeta utakmica u osmini finala između ova dva izuzetno kvalitetna tima. Italija ulazi u ovaj dvoboj kao blagi favorit, ali Švicarska još nije doživjela poraz na ovom prvenstvu. Švicarska je turnir započela uvjerljivom pobjedom od 3-1 protiv Mađarske, a potom su uslijedili uzastopni remiji protiv Škotske i Njemačke. Trener Murat Yakin može biti posebno zadovoljan nastupom svoje momčadi u posljednjoj utakmici grupne faze, iako su greške u zadnjim trenucima utakmice protiv Njemačke rezultirale izjednačujućim golom Niclasa Fullkruga. Italija je također preživjela dramatičan kraj utakmice protiv Hrvatske, kad su Azzurri vodili do osme minute sudačke nadoknade, kada je rezervist Mattia Zaccagni postigao prekrasan gol za izjednačenje i osigurao drugo mjesto u skupini B. Švicarska će biti bez suspendiranog desnog krilnog braniča Silvana Widmera, ali očekuje se povratak Rubena Vargasa u početnu postavu umjesto Fabiana Riedera. Italija će vjerojatno zadržati istu formaciju s Federicom Dimarcom kao lijevim krilom, što se pokazalo uspješnim protiv Hrvatske. Švicarska (3-4-2-1): Sommer – Elvedi, Akanji, Rodriguez – Schar, Freuler, Xhaka, Aebischer – Ndoye, Vargas – Embolo Italija (4-5-1): Donnarumma – Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Darmian – Barella, Jorginho, Raspadori, Pellegrini, Dimarco – Retegui Obje reprezentacije su do sada pokazale izuzetnu obrambenu čvrstoću na turniru. Švicarska je ograničila Njemačku na samo tri udarca u okvir gola u posljednjem kolu skupine A, dok je Italija bez većih problema spriječila većinu napada Hrvatske u ponedjeljak. Tri od posljednje četiri utakmice Švicarske u svim natjecanjima završile su s manje od tri gola, dok je isti scenarij viđen u pet od posljednjih šest utakmica Italije. Kad se uzme u obzir važnost ovog susreta, vjerujem da u ovom susretu nećemo vidjeti veliki broj golova. Preporučujem klađenje na manje od 2.5 golova po koeficijentu od 1.44 u bet365 kladionici. (Koeficijenti 29.6. u 11:00 CET) Koeficijenti su podložni promjenama Među mnogim zanimljivim tržištima klađenja za ovu utakmicu, izdvajam način pobjede. Teško je trenutno odvojiti ove dvije momčadi. Švicarska je ovdje autsajder, ali su izgubili samo 1 od posljednjih 17 utakmica u svim natjecanjima. Ako pretpostavimo da postoji mogućnost produžetaka i eventualno penala, favoriziramo Italiju da prođe u tim okolnostima. Gianluigi Donnarumma je izvrstan čuvar penala. Obranio je penal Luki Modriću u ponedjeljak protiv Hrvatske. Također, pomogao je Azzurrima da osvoje prethodno Europsko prvenstvo s senzacionalnim obranama u raspucavanju penala u finalu protiv Engleske na Wembleyu. Možete se kladiti na pobjedu Italije na penale po visokim koeficijentom od 8.50 u bet365 kladionici. (Koeficijenti 29.6. u 11:00 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
    • Secam se kao juce da je bilo, kada je u jedanaestom mesecu 2022-ge godine Nemacka izgubila na Svetskom Prvenstvu u Qataru od Japana sa 1:2 i tako oborila pola Foruma u svetoj Poslednjoj Sansi, ili cak mislim da je bio u pitanju Guts-Leonardo Kup, sada me mrzi da se secam. Ono sto mislim da je vazno, zapravo najvaznije, jeste da znate da na Forumu postojim i zbog toga da vas podsecam na ovakve stvari. Dakle, nisam na Forumu samo da lupetam kao otvoren prozor, vec da podsetim sve kolege na ispadanje Nemacke iz grupe pre nesto manje od dve godine, kada je pola Foruma izgubilo novac. Posto svi znamo da “kuca nikada ne gubi” i da kladionice postoje jer nas napadaju tamo gde smo najosetljiviji, a to je mozak, ja stvarno ne vidim bolji trenutak da pokusamo da vratimo izgubljeni novac. Nemci igraju kod kuce, zato su i organizovali turnir, da bi pokusali da se vrate, protivnik je nista posebno, a i lopovima iz Uefe sigurno ne bi odgovaralo da Finale igraju Gruzija i Rumunija, zar ne? Ja na Forumu postojim i zbog ovakvih stvari, da vas podsecam na padove koji nisu mogli da se izbegnu, i da je doslo vreme da se izgubljeni novac vrati kuci. A da lì ce se novac vratiti kroz cistu jedinicu Nemacke po kvoti od 1,50 preko duple sanse od 1,15 ili kako znaju i umeju po kvoti od 1,30 to zavisi od stepena vase pohlepe, samo nemojte da zaboravite da nemci nisu prosli grupu sa Japanom i Costa Ricom, i da su protiv Japana vodili od 33-eg do 75-og minuta, majko moja.
    • Nemacka vs Danska, Nemacka prolazi dalje, kvota 1,30 Spanija vs Gruzija, Spanija prolazi dalje, kvota 1,08-1,10 Ukupna kvota 1,40-1,43 Negde oko 02.00 ujutro sam cvrsto odlucio da cu celu noc posvetti vama, kolegama sa Foruma, i to tako sto cu, na deset stranica teksta najaviti danasnje dve utakmice osmine finala. Rekoh sebi, nema veze sto necu spavati celu noc, vazno je da budem koristan po Forum. I onda, jos nisam ni poceo, kazem sam sebi: "... kome da pisem dobitne analize????? Zasto da ih pisem??? Ko ce to da mi plati i koliko??? Vredi li izgubiti celu noc na gore od sebe, kada vec znam da cu dobiti bednih jedan i po "like"-ova? Secam se kao juce da je bilo, kada sam prvi na Forumu najavio da je X na utakmici Slovacka vs Rumunija, u svim svetskim kladionicama na kvoti od 2,00 ili cak i manje, i da sam za to dobio jedan i po "like", a na kraju je X dosao "iz iksa" A znate li koliko sam dobio "like"-ova za onu istorijsku prognozu da ce se Simona Halep razvesti za manje od godinu dana, jer sam znao da je sa njom nemoguce izdrzati vise od toga? Nijedan. E, pa zato, sada neka vam dobitne analize pisu @unkdy i @Fitoz sa nula objavljenih analiza u poslednjih deset godina. Stvarno sam hteo da napisem analize za jedine dve reprezentacije koje najvise pratim, Nemacku i Italiju, ali sam ipak odlucio da ne zasluzujete da ne spavam zbog vas. Hteo sam i da predlozim da se rasproda sva imovina do 21.00 casova, za sta imate sasvim dovoljno vremena, i da se sve sto imamo ulozi na prolaz dalje Nemacke i Spanije, ali ipak odustajem od takvog poziva.  Za mene je ipak dupla sansa 1X na Nemacku po kvoti od 1,15 i prolaz dalje Spanije po 1,10 a po ukupnoj kvotici od 1,26 sva sustina kockanja, sve ono sto mi se svidja u kladjenju. Dakle, sto manje maste, sto manje rizika,, sto veca razlika u kvalitetu protivnika, a kvotica koliko god da je mala nije vazno, samo je vazno da je prolazna. Iako bih najradije napisao da je ovaj double fix XXI-og veka (dupla sansa na nemce i prolaz dalje Spanije), ipak cu samo napisati, da koliko god da uplatimo, uvek je malo, a ako nemci izgube u regularnom delu utakmice od onakve Danske, i to u sred Nemacke, ili Gruzija izbaci Spaniju, onda svakako nema ljutnje, onda i treba da padnemo. Samo da kazem da sam dance gledao jedino u utakmici protiv Srbije, i da mislim da oni nisu nista posebno, kao i da mislim da je po kvalitetu igre ova grupa sa Engleskom, Danskom, Slovenijom, i Srbijom najgora grupa ikada u bilo kom takmicenju turnirskog tipa u istoriji svih sportova. Sve utakmice su otisle u undere, sve utakmice su zavrsile sa X-om, odnosno neresenim rezultatom osim jedne, ili preciznije da kazem, niko u ovoj grupi nije pobedio nijednu utakmicu, osim sto je Srbija jedina izgubila u grupi, protiv Engleske. U postu koji sam nameravao da pisem celu noc, planirao sam i da se podsmevam drvosecama iz reprezentacije Srbije, kao i onoj seljacini sa klupe, ali sam odustao. Samo da vam napisem jednu stvar, da razumete kakva je to zemlja, i kakvi su tamo ljudi, jer ce vam to trebati za kasnije posto za -11 dana  Borac iz Banja Luke, a nesto kasnije i Crvena Zvezda krecu u osvajanje Lige Prvaka. Fudbalski savez Srbije je prilikom organizovanja odlaska te reprezentacije na Evropsko Prvenstvo kontaktirala Nemacki Savez koji je snosio troskove dolaska svih reprezentacija, a ovi su angazovali carter let mlade avio-kompanije Sundair, a koji su opet angazovali svoju sestrinsku kompaniju Fly Air registrovanu u Zagrebu. I znate, sta se desilo? Pred samo poletanje, Predsednik je pred svim srpskim televizijama, koje su u tom trenutku prekinule svoj program, usao u avion da pozeli srpskim pajserima uspeh, jer je propaganda zato i izmisljena, ali je fijasko nastao nakon sto je u direktnom prenosu poletanja, avion, pored registarskog broja, imao i hrvatsku zastavu, jer je kompanija registrovana u Hrvatskoj, majko moja. I tako se desio apsurd, da je Predsednik mahao hrvatskom avionu, a da je najveci i najgori deo srpskog drustva, oni najstariji, i najneobrazovaniji sve to gledao u direktnom prenosu, majko moja. Ovo je ujedno i analiza meca nemacke reprezentacije protiv Danske. U svetoj Nemackoj je moguce da kapiten reprezentacije bude turcin, i da u reprezentaciji ima pet i po crnaca, a skoro polovina reprezentativaca nisu nemci, dok je u Srbiji generalni sekretar fudbalskog saveza poslat u koncentracioni logor jer je banalnom greskom dozvolio da u direktnom prenosu Predsednik mase hrvatskoj zastavi. I znate sta se na kraju desilo? Stetu je morala da pokriva premijerka Srbije, koju vam jednom moram predstaviti na deset stranica teksta, sledecim recima: "... ovo sto se dogodilo je apsolutna sramota...odmah treba utvrditi kako se to desilo, i ko je odgovoran za to sto su reprezentativci Srbije putovali hrvatskim avionom i sa hrvatskom zastavom. tako nesto je nedopustivo. Predsednik je bio izuzetno ljut i ocajan, i sigurno je da je to bio jedan od razloga plasmana nase reprezentacije ... Mi imamo nasu Air Serbiju, i svi putujemo tom kompanijom ... kad sleti avion da se vidi "Air Serbia", da se vidi nasa zastava ... to je nas ponos..." Ne znam zasto sam sve ovo napisao, verovatno da jos jednom ponovim da Borac iz Banja Luke igra za -11 dana, a onda i Crvena Zvezda, pa da vam porucim da cuvate svoj novac Da se vratim na post, dupla sansa na Nemacku i prolaz dalje Spanije po ukupnoj kvotici od 1,26 je moj danasnji predlog za mene a za sve vas ostale, prolaz dalje Nemacke i Spanije po ukupnoj kvoti od 1,40-1,43 a ako padnemo, i treba da padnemo, nema ljutnje. Disciplinovano i strpljivo cekanje eliminacije reprezentacije Italije, iskljucivo u singlu, uz postepeno povecavanje uplate, ako danas padnemo. Ostajem i dalje pri tome da Italija ima jednu od najgorih reprezentacija u istoriji te zemlje. Takodje, ostajem i dalje pri stavu da je nemoguce da osvoje titulu. Ako sam mogao da cekam tacan rezultat od 1:0 za Juventus, i to skoro dve godine, ili ako sam mogao da cekam X, nereseni ishod Lazia, vise od deset kola, odnosno ako sam docekao Dzumhura u poslednjem kolu kvalifikacija na Wimledeonu, onda ne znam u cemu je problem da sacekam ovih nekoliko utakmica reprezentacije Italije da ispadnu.  Sa jedne strane mislim da oni imaju krs od tima, ali isto tako imam izuzetno postovanje za njihovu trenersku skolu, ili filosofiju, koja kao da je izmisljena za mene. Uopste ne mislim da je Italija izjednacila na srecu protiv Hrvatske, niti mislim da nisu zasluzili remi, vec naprotiv, mislim da je to bilo jedno remek-delo kako se u Italiji gleda na fudbal i trenerski posao. Nisam bas siguran da ce italijani proci svajcarce, ali nisam siguran ni da nece, ali sam spreman da bankrotiram ako opet osvoje titulu. Prolaz dalje Italije je kvotiran sa 1,75, dok je prolaz dalje Svajcarske 2,10 gde ne smem da singlujem ni jedno ni drugo, ali za duplu sansu 1X na Svajcarce po 1,55 sam uvek spreman da izgubim novac. Ne zaboravite, ovo nije predlog za kladjenje u rangu onih gore prolaza dalje Nemacke i Spanije, vec je strpljivo i disciplinovano cekanje da ispadnu, bas kao sto je bilo cekanje Dzumhura da ispadne sa Wimbledona.  
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use