Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak 9.4.2024.


IzudinB

Recommended Posts

Liga prvaka

Screenshot_53.jpg

LIGA PRVAKA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 8.4. u 11:20 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Facebook stranica Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Link to comment
Share on other sites

Arsenal vs Bayern, Liga Prvaka, najava meca

Danas cu uciniti taj napor da sto manje lupetam na ovom smesnom Forumu, i da pokusam da budem sto korisniji. Kao prvo, izgubio sam celu noc, samo da bih prvi na Forumu napisao najavu ove utakmice. Kao drugo, ne znam koga ova utakmica moze da ostavi ravnodusnim. Kao trece, imam utisak da cemo svi umreti, ako se ne kladimo na ovaj mec. Kao cetvrto, dosli smo do same zavrsnice Lige Prvaka i svih nacionalnih prvenstava, svi smo imali prilike da gledamo i Arsenal i Bayern, tako da svako od nas ima predstavu sta moze ili ne moze da se ocekuje od ove dve ekipe.

Arsenal

Kada vidite kakav raspored ima Arsenal u ovih poslednjih mesec dana, prvo sto pomislite jeste da bi njima mozda bolje bilo da istupe iz svih takmicenja. Veceras igraju sa Bayernom, pa im dolazi Aston Villa, pa idu Bayernu i Wolvsima, pa im dolazi Chelsea, pa idu Tottenhamu, pa ce jednu utakmicu da odmore sa Bournemouthom, pa idu ManUtd-u, da bi im u poslednoj utakmici sezone dolazi Everton. Sto se tice engleske Premier League, cak su i svetske kladionice poklekle, te su morale da ih prihvate za konkurenta za titulu, gde su u ovom trenutku kvotirani sa 2,75 dok je kvota na titulu gradjana kvotirana sa 2,50. Ovo je prvi put u sezoni da se titula Arsenala spustila ispod kvote od 4,00 a tek cemo videti da li su spremni “sada ili nikada vise” za titulu, ili su i dalje mladi, glupi i zeleni, odnosno tek cemo videti da li su i dalje engleska verzija Dortmunda. Pokazuju neke znake da imaju mozga, kao na primer, da ni na jednoj utakmici Lige Prvaka ove sezone kod kuce nisu primili gol. Osim toga, ove sezone, na svim zvanicnim utakmicama, devet puta u gostima, i devet puta kod kuce nisu primili nijedan gol, imaju najbolju odbranu, najbolji napad, i najbolju gol-razliku u Premier League, a u zadnjih cetiri uzastopnih utakmica nisu primili nijedan gol. Imaju i najvise pretrcanih kilometara od svih ekipa Premier League, najvise asistencija, najvise suteva ka golu, a i najbolji su u ligi po xG Expected Goals. Kod kuce imaju skor u svim takmicenjima 16 pobeda tri neresena ishoda i samo dva poraza, jedan od West Hama, yebem li im majku, a drugi od Liverpoola u Fa Cupu. Trenutno imaju sest uzastopnih pobeda kod kuce, a tokom sezone su imali i sedam uzastopnih pobeda.

Arsenal ove sezone igra spektakularnije od Feyenoorda iz prosle sezone, napadaju sa sedam ili osam igraca, i ekipa su sa najvise igraca u Premier League koji su postigli barem po jedan gol. Ali, i dalje nista nisu osvojili, ispali su iz oba engleska Kupa, a i svi znamo sta se desilo u zavrsnici prosle sezone. Isto tako, svi dobro znamo kuda vodi napadacka igra, i koliko je napadacka igra bitna za osvajanje bilo kog prvenstva. Ne treba zaboraviti ni gubitnicki mentalitet, niti sta se sve sa njima desavalo u proslosti. Svaka njima cast sto su jedna od retkih ekipa sa toliko malo crnaca u rosteru, ali neka se svako od kolega sa Foruma seti koliko je mladih, glupih i zelenih ekipa osvajalo bilo koje nacionalno prvenstvo.

Bayern

Svi smo imali prilike da ih gledamo svojim ocima tokom ove sezone, a Salihamidzic i Tuchel su i dalje na slobodi. Samo cu da citiram izjavu njihovog novog sportskog diretkora, na srecu, nemca, cije reci najbolje oslikavaju sezonu bavaraca:

“.... svi od igraca nesto zahtevaju, svi nesto traze za sebe, svi nesto zele … a onda tamo gde je bitno, na terenu, ne vidimo nista od onoga sto se ocekuje od igraca jednog kluba kakav je Bayern ...”

Ja tacno mogu da zamislim ovu sliku. Sanè verovatno hoce duplo vecu platu od Haryy Kane, Gnabry hoce vise novca od obojice zajedno, Noyer, Muller i Kimmich hoce da se svi crnci iz rostera oteraju u tri pic*#*#ke materine, Choupo-Moting misli da je bolji cak i od Lewandowskog, a sedi na klupi, a Musiala i Tel misle da je svim igracima preko trideset godina mesto u nekom parku gde treba da hrane golubove sa ostalim starim osobama, dok svi zajedno misle da Tuchel treba da ode jos juce. Dakle, imamo jedan raspad sistema, i govor tela igraca i trenera na klupi, koji sve govori. Svi jedva cekaju da se sezona zavrsi, niko sa nikim ne moze da izdrzi vise od dva minuta, iz aviona se vidi da nema dva igraca koja govore medju sobom. Pa ipak, Bayern ove sezone u Ligi Prvaka ima skor od 6 pobeda, jedan neresen ishod, i samo jedan poraz, u gostima od Lazia. Jasno je da ovu sezonu igraju samo zbog Lige Prvaka, kao sto je i jasno, da u utakmicama “prolazimo dalje ili ispadamo”, mogu svakoga da dobiju. Sa druge strane, da sam na njihovom mestu, a da znam, da ako prodjem Arsenal, mada ne znam kako, idem ili na Real Madrid ili na gradjane, uvek bih pre izabrao da napustim Ligu Prvaka u ovom trenutku. Bayern nikada nije izgledao ovako lose, nikada u svojoj istoriji nije imao ovoliko crnaca u svom rosteru, i nikada u svojoj istoriji nisu igrali ovako sporo i nepovezano. Ono sto se ja secam, ovako lose, Bayern je poslednji put izgledao u sezoni 2008/2009 kada je Wolfsburg bio prvak.

Bayern u gostima na svim zvanicnim utakmicama ove sezone, samo cetiri puta nije primio gol, a 16 puta jesu. Eintracht im je dao pet komada, Leverkusen, Bochum i Heidenheim su im dali po tri komada, Leipzig, Darmstad, Freiburg i Wolfsburg po dva. U gostima su odigrali 20 utakmica, i na 17 je prosla igra over 2,5 gola, a na poslednjih osam utakmica u gostima, na sedam su padali teski overi, samo u Rimu je prosao teski under. Osim sto nikada u svojoj istoriji nisu imali ovoliko crnaca u rosteru, nikada nisu primali ovoliko golova, a da ne pominjem da li im se bilo kada u istoriji dogodilo da igraju sa onakvim seljacima poput Heidenheima i povedu sa 2:0 i na kraju izgube sa 2:3.

Predlozi za kladjenje

Hteo sam da napisem jos deset stranica teksta, sa predlozima o broju suteva na utakmici, kornerima ili golu, ili golovima, ali sam onda video onu lepoticu od predloga kolege @jansavc iz svete Poslednje Sanse, da ce Arsenal dati gol i da ce na utakmici biti vise od jednog kartona, majko moja, pa se ovde zaustavljam, a ako i padnemo na ovakvom predlogu, neka padnemo.

Mada je najbolji predlog za kladjenje, podici sav novac iz banke, i iz kuce, i sa zenine kartice, uplatiti na racun kladionice, i sacekati prvih 15 minuta u live, i onda uplatiti “sada ili nikada vise” na ono sto zelite.

Moram samo da napomenem jos jednu stvar. Odlicno se secam kada su izasle kvote za ovaj mec. Prolaz dalje Arsenala je bio kvotiran sa 1,80 dok je prolaz bayerna bio 1,85 ili 1,90 dok je danas prolaz Arsenala kvotiran sa 1,50 a prolaz bavaraca sa neverovatnih 2,50 majko moja.

 

 

Link to comment
Share on other sites

@LeonardoDrugi upravo čitam, ukoliko Bayern izgubi od Arsenala, Tuchel dobija otkaz i mijenja ga ni manje ni više Miroslav Klose. Ja da sam na mjestu Bayernovih igrača, gledao bih da izgubim ali što manjom razlikom, po mogućnosti 1:0. Na drugu ruku, mislim da ništa neće dobiti mijenjanjem trenera sa samo par utakmica do kraja. 

Što se tiče moje objave, samo bih da najavim utakmicu Zrinjski - Velež koja se igra u subotu i mišljenja sam da će Zrinjski pojesti Velež. Nakon sinoćnjih dešavanja, https://www.klix.ba/sport/nogomet/red-army-ugasio-ultrase-navijaci-veleza-oduzeli-sve-transparente-fanovima-zrinjskog/240408187 mislim da su tenzije nikad veće i da na "domaćem" terenu Velež teško može igrati protiv ekipe Zrinjskog. Tečaj u ovom trenutku je 1.60 na pobjedu Zrinjskog dok je opcija 1x kvotirana sa 1.12.

Da nadodam, Zrinjski se koliko toliko vratio u utrku za prvaka države jer je prišao na 7 bodova Borcu i iako mi jedan dio mozga govori da je to odavno riješeno, drugi dio mi kaže da Zrinjski uz poneki kiks Borca u gostima može doći do titule. (samo i isključivo samo pod uslovom da dobija svoje utakmice ma protiv koga igrali). 

također, i dalje moje mišljenje je da je Zrinjski jedina "kvalitetna" ekipa u državi. 

Link to comment
Share on other sites

Arsenal - Bayern 1 (1.66) bet365

Arsenal je u sjajnoj formi s deset pobjeda i remijem u posljednjih jedanaest utakmica Premier lige. Za vikend su slavili protiv Brightona 3-0, što ih je lansiralo na vrh tablice. Momčad Mikela Artete također je pokazala karakter preživljavajući težak test protiv Porta u osmini finala Lige prvaka.

Bayern Munchen primio je pet golova u uzastopnim porazima od Borussije Dortmund i Heidenheima. Sedam od posljednjih osam utakmica Bayerna u svim natjecanjima rezultiralo je s tri ili više golova. Bayern neće obraniti naslov Bundeslige nakon jedanaest uzastopnih naslova u domaćem prvenstvu. Bilo da je to prokletstvo Harryja Kanea, nedostatak znanja Thomasa Tuchela, nadmoć Bayera Leverkusena ili kombinacija svih tih faktora, činjenica je da Bavarci prolaze kroz jedno od najtežih razdoblja posljednjih desetljeća u domaćem natjecanju.

Bayern je uništio Arsenal s dvije pobjede od 5-1 u fazi osmine finala Lige prvaka 2016./17. Dvije momčadi posljednji su se put sastale na pripremama 2019. godine kada je Arsenal slavio s 2-1. Oba su tima postigla pogodak u svakom od prethodnih pet međusobnih susreta.

Bayern nije imao uspjeha posljednjih dana. Izgubili su prednost od dva gola i doživjeli ponižavajući poraz od 2-3 protiv Heidenheima u subotu. Bio je to njihov drugi uzastopni poraz u ligi.

Bavarci sada zaostaju 16 bodova za Leverkusenom na vrhu tablice Bundeslige. Nisu briljirali ni u utakmicama osmine finala Lige prvaka protiv Lazija. Momčad Thomasa Tuchela izgubila je prvu utakmicu 0-1 na stadionu Olimpico.

Situacija je potpuno suprotna s Arsenalom koji je pobijedio deset puta i remizirao jednom u posljednjih jedanaest ligaških utakmica. Arsenal je izgledao sjajno u pobjedi od 3-0 protiv Brightona u subotu. Teško je zamisliti scenarij u kojem Bayern može izbjeći poraz u Sjevernom Londonu. Pobjeda domaćina je pravi izbor uz koeficijent od 1,66 u bet365 kladionici. Ne zaboravite da nam bet365 kladionica računa okladu automatski dobitnom ako Arsenal povede sa dva gola razlike u bilo kojem trenutku utakmice, bez obzira na krajnji rezultat.

Obrana Arsenala izgleda čvrsto kao i uvijek. Topnici su primili samo dva gola u posljednjih osam utakmica Premier lige. Čak su sačuvali mrežu netaknutom i u gostujućem dvoboju protiv Manchester Cityja prije deset dana. Međutim, Bayern se jednostavno ne može obraniti ovih dana.

Screenshot_6.jpg

(Koeficijenti 9.4. u 11:00 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Real - City oba daju (1.66) bet365

Manje od dvanaest mjeseci nakon što je Real Madrid doživio poniženje od Manchester Cityja u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka na Etihad stadionu, Los Blancosi će imati svoju priliku za osvetu.

Real Madrid je postigao deset golova u posljednje tri pobjede u La Ligi. Jude Bellingham vodi na ljestvici strijelaca Reala u La Ligi i Ligi prvaka. Real Madrid je izgubio samo jednu utakmicu u domaćem prvenstvu ove sezone. Neporaženi su u 13 uzastopnih susreta u svim natjecanjima od sredine siječnja i nesretne eliminacije iz Kupa kralja od strane gradskih rivala Atletico Madrida. Momčad Carla Ancelottija zadržala je zdravu prednost od osam bodova na vrhu Primere pobjedom od 2-0 nad Athletic Bilbaom prije devet dana u glavnom gradu.

Manchester City je nastavio svoju utrku za naslov u Premier ligi s pobjedom od 4-2 protiv Crystal Palacea u subotu. Dva gola Kevina De Bruynea, uključujući i njegov 100. gol, obilježila su utakmicu. Erling Haaland također je bio precizan na Selhurst Parku nakon što je preskočio prošlotjednu pobjedu 4-1 protiv Aston Ville. Manchester City je primio gol u šest od prethodnih osam susreta u svim natjecanjima.

Nakon remija od 1-1 u prvoj utakmici u Madridu, Manchester City je slavio protiv Los Blancosa s 4-0 u uzvratu na Etihad stadionu kako bi se plasirali u prošlosezonsko finale Lige prvaka. Real Madrid je eliminirao Građane u polufinalu Lige prvaka 2021./22. nakon nevjerojatnog kasnog povratka u uzvratnoj utakmici u Madridu. Oba su tima postigla gol u šest od posljednjih sedam međusobnih susreta.

Ovo je postalo veliko rivalstvo tijekom posljednjih nekoliko godina. Rekorderi s 14 osvojenih naslova Lige prvaka suprotstavit će se aktualnim prvacima. Momčad Carla Ancelottija sigurno nije zaboravila prošlosezonsku mizeriju na Etihadu. Imali su devet punih dana za pripremu protiv svojih suparnika iz Manchestera. Znajući koliko su Los Blancosi bili jaki tijekom cijele sezone, ima smisla podržati njihovu pobjedu barem u ovoj prvoj utakmici pred domaćim navijačima.

Obrana Građana nije bila pouzdana posljednjih tjedana. Njihovi braniči općenito su padali poput muha u posljednjih nekoliko tjedana. Kyle Walker i Josko Gvardiol posljednja su dva dodatka ozljedama. Momčad Pepa Guardiole zadržala mrežu netaknutom u posljednjih osam utakmica u svim natjecanjima. Sada se suočavaju s najsmrtonosnijim napadačkim redom u španjolskoj La Ligi.

S druge strane, Man City je postigao četiri gola u svakoj od posljednje dvije pobjede u Premier ligi. Šest od posljednjih sedam međusobnih susreta između Madrida i Cityja donijelo je golove na obje strane tako da je moj glavni prijedlog ovdje da oba tima postižu gol po kvoti 1.66 u bet365 kladionici.

Screenshot_7-1.jpg

(Koeficijenti 9.4. u 11:05 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

prije 2 sati, IzudinB said:

Arsenal - Bayern 1 (1.66) bet365 online kladionica" rel="external">bet365

 

Arsenal je u sjajnoj formi s deset pobjeda i remijem u posljednjih jedanaest utakmica Premier lige. Za vikend su slavili protiv Brightona 3-0, što ih je lansiralo na vrh tablice. Momčad Mikela Artete također je pokazala karakter preživljavajući težak test protiv Porta u osmini finala Lige prvaka.

 

Bayern Munchen primio je pet golova u uzastopnim porazima od Borussije Dortmund i Heidenheima. Sedam od posljednjih osam utakmica Bayerna u svim natjecanjima rezultiralo je s tri ili više golova. Bayern neće obraniti naslov Bundeslige nakon jedanaest uzastopnih naslova u domaćem prvenstvu. Bilo da je to prokletstvo Harryja Kanea, nedostatak znanja Thomasa Tuchela, nadmoć Bayera Leverkusena ili kombinacija svih tih faktora, činjenica je da Bavarci prolaze kroz jedno od najtežih razdoblja posljednjih desetljeća u domaćem natjecanju.

 

Bayern je uništio Arsenal s dvije pobjede od 5-1 u fazi osmine finala Lige prvaka 2016./17. Dvije momčadi posljednji su se put sastale na pripremama 2019. godine kada je Arsenal slavio s 2-1. Oba su tima postigla pogodak u svakom od prethodnih pet međusobnih susreta.

 

Bayern nije imao uspjeha posljednjih dana. Izgubili su prednost od dva gola i doživjeli ponižavajući poraz od 2-3 protiv Heidenheima u subotu. Bio je to njihov drugi uzastopni poraz u ligi.

 

Bavarci sada zaostaju 16 bodova za Leverkusenom na vrhu tablice Bundeslige. Nisu briljirali ni u utakmicama osmine finala Lige prvaka protiv Lazija. Momčad Thomasa Tuchela izgubila je prvu utakmicu 0-1 na stadionu Olimpico.

 

Situacija je potpuno suprotna s Arsenalom koji je pobijedio deset puta i remizirao jednom u posljednjih jedanaest ligaških utakmica. Arsenal je izgledao sjajno u pobjedi od 3-0 protiv Brightona u subotu. Teško je zamisliti scenarij u kojem Bayern može izbjeći poraz u Sjevernom Londonu. Pobjeda domaćina je pravi izbor uz koeficijent od 1,66 u bet365 online kladionica" rel="external">bet365 kladionici. Ne zaboravite da nam bet365 online kladionica" rel="external">bet365 kladionica računa okladu automatski dobitnom ako Arsenal povede sa dva gola razlike u bilo kojem trenutku utakmice, bez obzira na krajnji rezultat.

 

Obrana Arsenala izgleda čvrsto kao i uvijek. Topnici su primili samo dva gola u posljednjih osam utakmica Premier lige. Čak su sačuvali mrežu netaknutom i u gostujućem dvoboju protiv Manchester Cityja prije deset dana. Međutim, Bayern se jednostavno ne može obraniti ovih dana.

 

Screenshot_6.jpg

 

(Koeficijenti 9.4. u 11:00 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

 

Slažem se sa svim napisanim te mislim da bi danas Arsenal trebao slaviti pred domaćim navijačima.

Bayern je u ogromnoj krizi. Izgubili su naslov, realno i prošle sezone su ga teško i mnogi bi rekli nezasluženo dobili. Nisu se proslavili sa nekim odlukama i smjenama trenera a Tuchel nije donio previše dobrog i ne bi se iznenadio da bude smjenjen kad ispadnu iz Lige Prvaka. Već su krenule špekulacije tko bi ga mogao zamjeniti. Bayern je u zadnjem kolu izgubio 3:2 od Heidenheima a više od poraza šokira činjenica da je Bayern imao rutinsko vodstvo od 2:0 na poluvremenu. Kako je koeficijent na njih prije utakmice bio 1,40, nakon vodstva od 2:0 koeficijent na live klađenju na Bayern je bio oko 1,01 dok je koeficijent da će Heidenheim slaviti bio astronomski. Sigurno oko 100 što dovoljno govori kakav "podvig" je Bayern napravio u drugom poluvremenu. U tom raspoloženju idu na teško gostovanje kod Arsenala koji igra možda i najljepši nogomet posljednjih godina. Arsenal tradicionalno zna posustati u borbi za naslov međutim mislim da je danas sve na strani Arsenala. 

Probat ću i 1:0 na poluvremenu za Arsenal za što kladionice daju oko 3,60. 

Link to comment
Share on other sites

prije 7 minute, josip123 said:

Ovo se jednostavno mora objaviti, jedan jedini, neponovljivi Damir.. 😂😂

Screenshot_20240409_144920.jpg

Dzumhur i tenis ...

Kada vidim ovakve stvari, odmah se setim jednih Olimpijakih Igara, ne znam kojih. Tamo je ucestvovao neki crnac iz neke africke vukojebine, u nekoj plivackoj kategoriji, ako se ne varam na 200 metara. I onda se desilo da je trka zavrsena za manje od dva minuta, a crnac nije preplivao ni deset metara. Onda su svi otisli, svi plivaci, sudije, gledaoci, sluzbena lica ... a crnac je i dalje plivao u mestu. Secam se da su na kraju dosle i tetkice koje treba da ociste svlacionice, pa da idu kucama, a ovaj je i dalje plivao. Na kraju su ga terkice oterale u tri pick*#*#e materine i otisle kucama, a ovaj nesrecnik jos nije dosao do cilja. I jos su kamere prenosile trku, majko moja.

E tako ja vidim Dzumhura i tenis.

Link to comment
Share on other sites

Hej @furyshaa

Kada budes imao vremena, a do 21.00 cas, napisi kako bi ti poredjao po redosledu igru “prolazi dalje”, odnosno da igras u zivot, koji bi “prolaz dalje” prvo eliminisao:

Psg prolazi Barcellonu, Liverpool prolazi Atalantu , Aston Villa prolazi Lille, Leverkusen prolazi West Ham.

Ako hoces, napisi i da igras u zivot, koga bi podrzao da prolazi dalje izmedju Arsenala i Bayerna.  Gledaj da sto vise razmislis, u igri “prolazi dalje” nema X-a, neresenog ishoda, pa ako promasis jedan izbor od samo dve mogucnosti, onda neka ide i zivot i kockanje u qurac.

 

Link to comment
Share on other sites

@LeonardoDrugi Na ovu temu bih mogao biti pametolog i pisati do jutra ali ako već mora brzo onda brzo će i biti.

Kada su tek izvučeni parovi, svašta mi se motalo po glavi. Redom ćemo:

1. Arsenal v Bayern - Tek kada su izvučeni parovi mislio sam da Bayern ima sasvim dovoljno vremena da vrati formu i da se digne bar malo jer i to malo bi bilo dovoljno protiv Arsenala. Za Arsenal sam već pisao i ostajem pri tome. Mogu krenuti furiozno a mogu odigrati kao protiv Porta, utakmicu gdje Arteta želi biti Pep i usrati sve. Bayern je kao ranjeni medvjed, ako ga nećeš završiti budi siguran da ćeš najeb*ti. Tako se i Lazio proveo. Umjesto u prvoj utakmici da su zabili drugi pa i treći, oni nisu imali dovoljno muda ni fokusa i to im se obilo o glavu. Arsenal ukoliko odigra furiozno i napadački, može demolirati Bayern, onako kako je to nekada Bayern radio Barceloni. Izaći u pressing sa 7 igrača i ni slučajno pustiti da dođu do zraka. Bayern liči na sve samo ne na ozbiljnu ekipu. Izgledaju kao da su sastavljeni 30 minuta prije utakmice. Ali opet, Njemac je to. Njihov sistem, mehanizam, ukoliko te uhvate u mašinu, nemaš ti šta tu da radiš. Jedina prepreka Arsenalu je Arsenal po mom mišljenju. Kada pogledam ovu utakmicu pitam se samo da li će Arsenal biti Arsenal iz prethodnih godina ili su dorasli da igraju ovakve utakmice. Što se tiče prolaza, sada, Arsenal bih odigrao na prvu ali jedva čekam ovu utakmicu.

2. Real v City - Kao i utakmica iznad, jedva čekam gledati ali za klađenje prije meča je lutrija. Može otići na obje strane, i City i Real, može otići i na više golova a može biti i 1:0 za nekoga. Sve u svemu, utakmica o kojoj kada razmišljam kladioničarski, glava me zaboli od kombinacija jer sve dolazi u obzir. Moje mišljenje je to da je ovo doslovno 51-49 u nečiju korist a pošto ja pišem, onda dajem ovih 51 ekipi Citya jer gledajući obje ekipe, City mi je trun ubjedljivi iako kroz historiju, nikada nemoj otpisati Real.

3. PSG v Barcelona - Utakmica u kojoj bih dao veću šansu PSG-u samo iz razloga što je Barcelona dosta kritična u odbrani. Mislim da brzina Mbapea, Dembelea, Kolo Muania nije pojmljiva Barseloninom veznom redu i odbrani i da će imati mnogo problema. Kada ovo kažem, mislim da onaj takozvani džep, prostor između odbrane i veznog reda neće biti dobro branjen i da će PSG imati dovoljno prilika za prolaz. Što se tiče ove prognoze, ovo je više 60-40 za tim koji favorizujete, koji vam se oku više dopada ali pošto sam realan, mislim da PSG samo zbog brzine može dosta uraditi. Imati će sve u svojim rukama, prilika im neće faliti ali je samo pitanje realizacije.

Ne bih da me se pogrešno shvati, PSG-ova odbrana je također kritična ali mislim da Barcelona nema toliko ubojit napad kao PSG jer nisam gledao niti jednu utakmicu Barcelone već odavno gdje su biti dominantni.

Čak i prva utakmica sa Napolijem, mogu biti sretni sa 1:1.

4. Atletico v Borussia - E ovo mi je možda i najlakši tip. Mislim da je Simeone čim su izvučeni parovi imao u planu šta i kako. Mislim da Borusija sa ofanzivnom igrom i napad za napadom nema šta da radi protiv Atletika. Ko će dobiti, rezultat i to, ne bih znao ali prolaz Atletika zbog Simeonea i iskustva mi je najizgledniji od svih ovih parova.

5. Bayer v West Ham - Bayern će ovo preći kao plitak potok. West Ham je divna ekipa ali u dvomeču sa ovakvom njemačkom mašinerijom, nema šta da traže. Mentalitet, spremnost, momentum, sve je na strani Bayera i nekako mi je nemoguće da ovo izgube. To je moj broj 1 za ovu sedmicu. 

6. Liverpool v Atalanta - Moj broj 2 za ovu sedmicu. Atalanta sa svojom šupljom igrom i Kolašincem nazad nema šta da traži u Engleskoj. Divna ekipa ali divna za borbu za Evropu u talijanskoj ligi.

7. Milan v Roma - Mislim da će biti veoma interesantna utakmica i da će igrači poput Dybale, Leaoa ili Pelegrinia riješiti utakmicu. Po mom ukusu ovdje Milan ima malo više šanse za prolaz čisto zbog odlične forme u posljednje vrijeme. Sa druge strane i Roma igra odlučno ali mom oku više šmeka Milan. 

1. Prolaz Leverkusena

2. Prolaz Liverpoola

3. Prolaz Atletika

4. Prolaz Milana

5. Prolaz PSG-a

6. Prolaz Arsenala

7. Prolaz Citya

Za Benficu zaista ne pratim niti Benficu niti Marsej jer Benfica igra toplo hladno a Mersej još gore. Malu prednost bi dao Benfici jer mi eto, više šmeka.

 

Link to comment
Share on other sites

prije 12 minute, furyshaa said:

@LeonardoDrugi Na ovu temu bih mogao biti pametolog i pisati do jutra ali ako već mora brzo onda brzo će i biti.

Kada su tek izvučeni parovi, svašta mi se motalo po glavi. Redom ćemo:

1. Arsenal v Bayern - Tek kada su izvučeni parovi mislio sam da Bayern ima sasvim dovoljno vremena da vrati formu i da se digne bar malo jer i to malo bi bilo dovoljno protiv Arsenala. Za Arsenal sam već pisao i ostajem pri tome. Mogu krenuti furiozno a mogu odigrati kao protiv Porta, utakmicu gdje Arteta želi biti Pep i usrati sve. Bayern je kao ranjeni medvjed, ako ga nećeš završiti budi siguran da ćeš najeb*ti. Tako se i Lazio proveo. Umjesto u prvoj utakmici da su zabili drugi pa i treći, oni nisu imali dovoljno muda ni fokusa i to im se obilo o glavu. Arsenal ukoliko odigra furiozno i napadački, može demolirati Bayern, onako kako je to nekada Bayern radio Barceloni. Izaći u pressing sa 7 igrača i ni slučajno pustiti da dođu do zraka. Bayern liči na sve samo ne na ozbiljnu ekipu. Izgledaju kao da su sastavljeni 30 minuta prije utakmice. Ali opet, Njemac je to. Njihov sistem, mehanizam, ukoliko te uhvate u mašinu, nemaš ti šta tu da radiš. Jedina prepreka Arsenalu je Arsenal po mom mišljenju. Kada pogledam ovu utakmicu pitam se samo da li će Arsenal biti Arsenal iz prethodnih godina ili su dorasli da igraju ovakve utakmice. Što se tiče prolaza, sada, Arsenal bih odigrao na prvu ali jedva čekam ovu utakmicu.

2. Real v City - Kao i utakmica iznad, jedva čekam gledati ali za klađenje prije meča je lutrija. Može otići na obje strane, i City i Real, može otići i na više golova a može biti i 1:0 za nekoga. Sve u svemu, utakmica o kojoj kada razmišljam kladioničarski, glava me zaboli od kombinacija jer sve dolazi u obzir. Moje mišljenje je to da je ovo doslovno 51-49 u nečiju korist a pošto ja pišem, onda dajem ovih 51 ekipi Citya jer gledajući obje ekipe, City mi je trun ubjedljivi iako kroz historiju, nikada nemoj otpisati Real.

3. PSG v Barcelona - Utakmica u kojoj bih dao veću šansu PSG-u samo iz razloga što je Barcelona dosta kritična u odbrani. Mislim da brzina Mbapea, Dembelea, Kolo Muania nije pojmljiva Barseloninom veznom redu i odbrani i da će imati mnogo problema. Kada ovo kažem, mislim da onaj takozvani džep, prostor između odbrane i veznog reda neće biti dobro branjen i da će PSG imati dovoljno prilika za prolaz. Što se tiče ove prognoze, ovo je više 60-40 za tim koji favorizujete, koji vam se oku više dopada ali pošto sam realan, mislim da PSG samo zbog brzine može dosta uraditi. Imati će sve u svojim rukama, prilika im neće faliti ali je samo pitanje realizacije.

Ne bih da me se pogrešno shvati, PSG-ova odbrana je također kritična ali mislim da Barcelona nema toliko ubojit napad kao PSG jer nisam gledao niti jednu utakmicu Barcelone već odavno gdje su biti dominantni.

Čak i prva utakmica sa Napolijem, mogu biti sretni sa 1:1.

4. Atletico v Borussia - E ovo mi je možda i najlakši tip. Mislim da je Simeone čim su izvučeni parovi imao u planu šta i kako. Mislim da Borusija sa ofanzivnom igrom i napad za napadom nema šta da radi protiv Atletika. Ko će dobiti, rezultat i to, ne bih znao ali prolaz Atletika zbog Simeonea i iskustva mi je najizgledniji od svih ovih parova.

5. Bayer v West Ham - Bayern će ovo preći kao plitak potok. West Ham je divna ekipa ali u dvomeču sa ovakvom njemačkom mašinerijom, nema šta da traže. Mentalitet, spremnost, momentum, sve je na strani Bayera i nekako mi je nemoguće da ovo izgube. To je moj broj 1 za ovu sedmicu. 

6. Liverpool v Atalanta - Moj broj 2 za ovu sedmicu. Atalanta sa svojom šupljom igrom i Kolašincem nazad nema šta da traži u Engleskoj. Divna ekipa ali divna za borbu za Evropu u talijanskoj ligi.

7. Milan v Roma - Mislim da će biti veoma interesantna utakmica i da će igrači poput Dybale, Leaoa ili Pelegrinia riješiti utakmicu. Po mom ukusu ovdje Milan ima malo više šanse za prolaz čisto zbog odlične forme u posljednje vrijeme. Sa druge strane i Roma igra odlučno ali mom oku više šmeka Milan. 

1. Prolaz Leverkusena

2. Prolaz Liverpoola

3. Prolaz Atletika

4. Prolaz Milana

5. Prolaz PSG-a

6. Prolaz Arsenala

7. Prolaz Citya

Za Benficu zaista ne pratim niti Benficu niti Marsej jer Benfica igra toplo hladno a Mersej još gore. Malu prednost bi dao Benfici jer mi eto, više šmeka.

 

Savrsen post, bas kako sam i ocekivao od tebe. Hvala sto si odvojio svoje vreme da odgovoris.

Link to comment
Share on other sites

Samo jos da napisem jedno zapazanje. Na kakve grane je pao Bayern govore kvote koje nude kladionice na gol(ove) Bayerna. Kvota da ce Bayern veceras postici barem gol iznosi 1,50-1,55 a da ce postici vise od gola neverovatnih 3,40-3,50 majko moja.

”Onaj” Bayern je znao Barcelloni da ugura osim komada, a ovakvim ekipama poput Arsenala je mogao da postigne koliko hoce golova, a danas je kvota da ce Bayern do gola cak 1,55.

Ili onih 7:1 za nemce u sred Brasila, a danas ne mogu grupu sa Japanom da prodju, majko moja.

Link to comment
Share on other sites

prije 3 sati, LeonardoDrugi said:

Samo jos da napisem jedno zapazanje. Na kakve grane je pao Bayern govore kvote koje nude kladionice na gol(ove) Bayerna. Kvota da ce Bayern veceras postici barem gol iznosi 1,50-1,55 a da ce postici vise od gola neverovatnih 3,40-3,50 majko moja.

”Onaj” Bayern je znao Barcelloni da ugura osim komada, a ovakvim ekipama poput Arsenala je mogao da postigne koliko hoce golova, a danas je kvota da ce Bayern do gola cak 1,55.

Ili onih 7:1 za nemce u sred Brasila, a danas ne mogu grupu sa Japanom da prodju, majko moja.

Svaka čast na zapažanju! Lagano prođe 3.40-3.50 Bayern 2+

Link to comment
Share on other sites

  • IzudinB unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use