Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Srijeda 21.2.2024.

IzudinB

Recommended Posts

Premier liga

Srijeda1.jpg1.jpg

PREMIER LIGA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Liga prvaka

Srijeda2.jpg

LIGA PRVAKA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 16.2. u 14:22 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Facebook stranica Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Liverpool vs Luton, Premier League, Liverpool daje vise od jednog gola, kvota 1,22

Sparta Prague vs Galatasaray, Europa League, over 3,5 kartona, kvota 1,22 (cetvrtak)

Bayern vs Leipzig, Bundesliga, over 2,5 gola na utakmici, kvota 1,44 (subota)

Ukupna kvota 2,15

Liverpool daje vise od jednog gola na utakmici

Ovo je moj predlog iz svete Poslednje Sanse, i ovde ako padnemo, onda zaista ovaj zivot vise nema smisla. Danas igraju najbolji napad Premier League, i jedan od najboljih napada na svetu, protiv obicne seoske ekipe, trece najgore odbrane u Engleskoj. Za prolaz ovog predloga bi najbolje bilo da se igraci Liverpoola sete prve utakmice iz jedanaestog meseca, kada su u Lutonu gubili sa 0:1 i jedva spasili zivu glavu u 90'+5 minutu kada je Diaz postigao izjednacujuci goooooooooool.

Za Liverpool samo da kazem da vec trideseticetiri godine nisu osvojili titulu, a nece je osvojiti ni u narednih sto godina, i da treba da ih bude sramota, kada je u tolikom periodu cak i Hajduku uspelo da bude prvak. Titulu iz 2019/2020 kada je prvenstvo prekinuto, pa nastavljeno pod neregularnim uslovima, valjda samo oni sebi priznaju. Sto se mene tice, ja im tu titulu ne priznajem, a Klopp ako vec odlazi na kraju sezone, najpostenije bi bilo da vrati sav novac koji je primio za sve ove godine u Liverpoolu. Crvena liverpoolska govna su najbolji primer kuda vodi vodi lepa i napadacka igra, i koliko je vazno da se igra za gol vise. Od poslednje “prave” titule crvenih govana (u sezoni 1989/1990), Premier League su osvajali Leeds, Blackburn, Leicester, pa cak i Arsenal ili ovi jadnici Chelsea, samo crvena govna nikada … ccccccccc.

Liverpool je ove sezone odigrao 34 utakmice (ukupno, i kod kuce i u gostima) i samo jednom nisu postigli gol (kod kuce ManUtd-u). Kod kuce su postigli 51 gol na 17 utakmica, samo jednom manje od jednog gola (Arsenalu), dok su u gostima postigli 34 gola na 17 utakmica, i da ponovim uvek su postigli barem jedan gol. Po pet komada su dali Toullousu i Norwichu, cetiri komada su dali Lasku, Fulhamu, Chelsea, Bournemouthu, Brentfordu ,,, a kome su dali po tri komada me sada mrzi da pisem. Samo jos i da napisem da je u celoj sezoni, od svih odigranih 34 utakmica ove sezone, kod kuce i na strani, Liverpool odigrao samo jednom under 1,5 gol na utakmici (nista-nista sa ManUtd kod kuce) dok su sve ostale utakmice, 33 ukupno, otisle u over 1,5 gol na utakmici. I tako vec 34 godine, a titule nigde. Kao i uvek, kada bi se pitala rulja na tribinama, Klopp bi trebao da ostane dozivotno u Liverpoolu, a kada bi se ja pitao, Klopp bi najpre morao da vrati sav novac, a onda na njegovo mesto da se dovede Diego Simeone ili Antonio Conte.

Sta reci o Lutonu, osim da su pravi seljaci, prava seoska ekipa, kakve smo vec sto puta videli u evropskim ligama. Novi prvoligas, a najverovatnije da ce biti i bivsi, odnosno ako ne ispadne ove sezone, ispasce sledece. Ako ste romanticar u dushi, onda ce vam Luton svakako biti simpatican klub. Nemaju pojma, a bore se, narocito kod kuce, i za one romanticare, ovakvi klubovi koji igraju sa nicim, uvek imaju podrsku prosecnih ljubitelja fudbala. Na srecu, ja nisam prosecan, a pogotovo nisam romanticar, pa uopste ne vidim smisao ovakvih Salernitana ili Lutona. Da sam vlasnik Lutona ili Salernitane, ja bih svaki eventualni ulazak u prvu ligu, odmah prodao nekom drugom klubu, i tako barem osetio neku korist. Ovako, svi vec znamo sta ceka Luton. Tesko ce izboriti opstanak, a ako im u tome i uspe, onda ce ispasti sledece godine … a onda za samo nekoliko godina, ceka ih pad u sedmu, seosku ligu. Luton sam gledao na pocetku sezone, kada su imali jedan remi i sest poraza u prvih sedam kola, pa sam potpuno zaboravio na njih, da bi im se vratio kada su imali seriju jakih utakmica kod kuce gde su uzastopno igrali sa Arsenalom, ManCity, Newcastlom i Chelsea.

Sta drugo reci za Luton – osim da su seljaci, kada u najvaznijem delu sezone uzmu bod Burnley u gostima, dobiju Everton u gostima, potope Brighton kod kuce, uzmu bod Newcastlu u gostima, i onda izgube kod kuce, u utakmici sezone od Scheffielda sa 1:3. I za kraj, Liverpool je na svim utakmicama, osim jedne postigao gol, a Luton je na svim utakmicama u gostima primio barem po gol, a primao je i po tri ili cetiri komada, pa ako danas Luton primi jedan ili nijedan, neka ide i zivot i kockanje u qurac.

Sparta Prague vs Galatasaray, Europa League, over 3,5 kartona

Hej kolege sa Foruma, secate li se kolege @Goksim Secate li se nekadasnjeg kralja kocke? Ovo je njegov predlog, pa hajde da ga pratimo. Ako ima nekog od kolega sa Foruma da se ne seca ko je Goksim, tu sam ja da vas podsetim.

@Goksim je kreirao ovaj smesni Portal kada su ovakve ideje bile retkost. Sto se kaze, sa nule, ili ispod nule, ga je podigao do preko 14.000 registrovanih clanova. U svojim najboljim danima, dan na Forumu je pocinjao cekanjem sta ce on napisati. Njega smo cekali na Forumu da cujemo sta da radimo sa Dinamom, prelazima iz rukometnih utakmica, kao i da li da igramo tacne rezultate od 2:0 na poluvremenu. I ne samo to. Njega smo pitali i kakva ce biti vremenska prognoza za danas, ko je imao zdravstvenih problema takodje se njemu obracao. Zenski clanovi Foruma su se njemu obracali i kada je kasnio mesecni ciklus. A onda sam ja dosao na Forum, izbacio ga jednom u drugu ligu, pa jos jednom, a uspelo mu je i da ove sezone ispadne u prvom kolu Guts-Leonardo Kupa, najtezeg takmicenja na svetu. Svaka njegova prognoza, svaki njegov post za sve ove godine, svaka zarada na njegovim predlozima su jedno veliko nista, nasparam tri najvece cinjenice. Prva cinjenica je da ovaj Portal postoji tolike godine, i sto je najvaznije, za sve te godine, sahranio je barem pedeset ovakvih ili slicnih portala. Druga cinjenica je da su samo ovaj portal i Aba League preziveli u regionalnim okvirima, na prostoru gde zive najgori ljudi na svetu, i gde su najvaznija krvna zrnca, a ne nesto drugo. Treca i najvaznija cinjenica je da ovaj Portal ima mene, a to nije malo. Neka sve ovo bude analiza za ovaj predlog, a da iskoristim i svoje nadprirodne moci da kazem sta mislim o kolegi @Goksim iako se nikada nismo ni videli, niti upoznali.

Moje nadprirodne moci kazu da kolegi odavno kocka nije prioritet u zivotu, odnosno da su sada neke druge stvari u zivotu vazne, pa ako je vec tako, postujmo to, odigrajmo ovaj predlog, a on neka ostane dozivotno u drugoj ligi, vazno je sta je ostavio iza sebe, a to je ovaj smesni Portal i ja u njemu.

Bayern vs Leipzig, Bundesliga, golovi (subota)

Iako je Salihamidzic jos uvek na slobodi, problem Bayerna se moze resiti za samo jedno poslepodne. Bayern to nece da radi, jer tako demonstrira svoju velicinu. U Republici Srbiji postoji lep obicaj da navijacke grupe postrojavaju igrace nakon losih igara, zasta mislim da ne postoji vece ponizenje od toga. I ne samo postrojavanje, vec ko je hteo, mogao je da vidi samaranje igraca od strane navijaca, skidanje dresova, ili skidanje kapitenske trake, i to cak i u direktnim prenosima, majko moja. Bas bi bilo interesantno videti u subotu, a da je Bayern srpski klub, kako bi navijacke grupe docekale igrace Bayerna pred utakmicu sa Leipzigom. Ja bih predlozio da se donesu motorne testere, postave pored terena, pa ko promasi sansu za gol ….

Bayern je kod kuce, u prvoj utakmici sezone odigrao nemacki SuperKup sa Leipzigom gde je prosla igra over 2,5 gola na utakmici, a da Bayern nije postigao nijedan gol, dok je u devetom mesecu, na utakmici u Leipzigu, Bayern vec na poluvremenu gubio sa 0:2, da bi u drugom poluvremenu jedva izvukao nereseni ishod.

Liverpool - Luton, kec ko kuća (1.23)

Liverpool će na svom stadionu dočekati ekipu koja se nalazi u zoni ispadanja. Novajlija u Premier ligi i dobro ali dobro će se morati potruditi da taj status i zadrži. Liverpool je u ovom trenutku vodeća ekipa Premier lige sa 57 bodova, bod više od Citya i dva boda od Arsenala. Liverpool je najbolji napad ove sezone sa 59 zabijenih golova, gol više od City-a i Arsenala. Također, odbrana Liverpoola je također u vrhu a manje golova od Liverpoola (24) primio je samo Arsenal (22) dok je City na poziciji broj tri sa 26 primljenih pogodaka. Kao i inače, da se gledaju samo domaće utakmice, Liverpool bi bio još izraženiji u toj trci za titulu jer kod kuće imaju 10 pobjeda, 2 nerješene i niti jednom nisu gubili. Nerješeni susreti su stigli prije 4 odnosno 5 kola u duelima sa Arsenalom 1:1 te Junajtedom 0:0. Ruku na srce, gledao sam te utakmice i zaista je čudo da Liverpool nije dobio i jednu i drugu ekipu. Gol razlika 33:10 te su u segmentu domaćih utakmica najbolja napadačka i odbrambena ekipa.

Na drugoj strani Luton. Dobije Newcastle kod kuće, dobije Sheffield u gostima, dobije Evertona u gostima, pomete Brighton sa 4:0 kod kuće, odigra 4:4 sa Newcastleom u gostima i onda izgubi od Sheffielda sa 3:1 kod kuće iako je imao idealnu priliku da se izdvoji malo od te zone ispadanja. U prvom susretu ove dvije ekipe, Liverpool je uspio izvući nerješeno u 95. minuti iako su dominirali cijelim tokom utakmice. Zahvaljujući Sheffieldu i Burnleyu koji su po meni sigurni putnici u Championship, Luton nije najgora odbrana ove sezone. Vratio se Salah, dobio čitavo poluvrijeme protiv Brentforda te upisao asistenciju za drugi te zabio treći gol.

Liverpool dosta muku mući sa povredama, u tom duelu sa Brentfordom povrijedio se Jones u 34. minuti a samo 10 minuta kasnije i Diogo Jota. Na poluvremenu je Nunez ostao na klupi iako se prognozira da bi mogao biti na klupi za ovaj susret. Već neko vrijeme očekuje se i povratak Szoboszlaia što bi itekako pomoglo Liverpoolu u tom veznom redu. Ima Liverpool igrače poput Gravenbercha, Gakpoa, Elliotta koji mogu pokriti te šupljine tako da ne mislim da će biti mnogo problema večeras. 

Za Luton večeras neće nastupiti Adebayo koji je postigao 9 pogodaka ove sezone i sigurno je glavna oštrica ovog tima.

Također, ono što je "ohrabrujuće" je i to da Liverpool, osim te utakmice sa Arsenalom gdje su izgubili 3:1 u gostima, mete svoje protivnike. Brentfordu su zabili 4, Burnleyu 3, Chelsea su deklasirali sa 4 gola, Norwichu 5, Bournemouthu 4, Fulhamu 2, Newcastleu 4, West hamu 5 i taj niz ide zaista u nedogled. Liverpool će također, ovog vikenda, u nedjelju, odigrati i to finale EFL kupa gdje će igrati protiv ekipe Chelsea.

Uzevši sve ovo u obzir, mislim da će Liverpool i više nego lagano upisati pobjedu. 

Porto - Arsenal

Još uvijek nisam siguran šta ću odigrati ovdje ali par stvari se namece kao odličan izbor. Gledao sam Porto u ligi više nego što sam htio jer sam ga često i igrao i uzevši to u obzir, oni nema šta da traže protiv ovakve ekipe Arsenala. Gubio je Porto protiv Arouce 3:2, 0:0 kod kuće protiv Rio Avea, 1:1 protiv Boaviste, 2:0 ih je dobio Sporting uz još 2 poništena gola, Estoril ih je dobio u tom njihovom kupu sa 3:1, ponovo Estoril u ligi gdje su na domačem terenu izgubili 1:0 a bilo je tu i dosta tijesnih pobjeda koje bi mogli nabrajati do sutra. Što se tiče Portugalske lige, Porto se tu nalazi na poziciji broj 3 sa 7 bodova manje od Sportinga koji ima utakmicu manje i 7 bodova od prvoplasiranje Benfice sa istim brojem utakmica. 15 pobjeda, 3 nerješena i 4 poraza sa gol razlikom 37:16. Možda to izgleda impresivno ali za ekipu Porta i njihove standarde, mislim da je se ovo može okarakterisati kao lošija sezona. Zabili su čak 23 gola manje od Sportinga i 15 manje od Benfice. Može se reći da je bilo i par nesretnih kikseva ali sve je to stvar igre. 

Što se tiče Lige prvaka, tu se mogu samo zahvaliti Bogu na dobroj grupi. Barcelona, Shakhtar i Antwerp. U nekim univerzumima, ovo bi bila lakša grupa i u Ligi evrope dok čak ni za konferencijsku ligu ovo ne bi bila grupa smrti. Dobro je odigrao Porto, onako kako se i očekivalo. Kiks protiv Barcelone 2:1 u gostima te 0:1 kod kuće. Dobijali su ekipu Shakhtara sa 5:3 kod kuće te 1:3 u gostima. Antwerp 2:0 kod kuće te 1:4 u gostima.

Ali sada dolaze na skroz drugi nivo. Jedina olakšavajuća stvar je to što prvu utakmicu igraju kod kuće. Utakmicu protiv ekipe koja je prošle sezone do samog kraja držala prvo mjesto u premier ligi i izgubili ga samo zahvaljujući se. Ove sezone Arsenal nastavio tamo gdje je stao. Sami vrh i borba će biti gusta do samog kraja između njih, Liverpoola i Citya.

Šta me to toliko privlači da ovdje odigram čistu dvicu? Posljednjih susreti Arsenala. 5:0 Crystal Palace, 2:1 Nottingham Forest, 3:1 Liverpoola te 6:0 West Ham u gostima u gradskom derbiju te u posljednjem kolu 5:0 protiv ekipe Burnleya. Još jedna stvar koja je dobra kod Arsenala je to što nema mnogo razlike u postignutim golovima među igračima. Saka vodi listu sa 12 golova ali onda idu Trossard 7, Odegaard 5, Martinelli 5, Nketiah 5, Havertz 5, Ride 4, Jesus 4, Gabriel 4. Svi mogu zabiti gol, svi doprinose u napadu i nikada ne znaš odakle može da blicne. 

Ni Arsenal nije imao tešku grupu, PSV, Lens i Sevilla ali po mom skromnom mišljenju, opet kvalitetnija grupa nego što je Porto imao. Završili su prvi sa 4 pobjede, remijem i porazom. Poraz je stigao od Lensa 2:1 iako mi još nije jasno kako. Sjećam se da sam kiksao i to dobro iako sam imao X2 na Arsenal. U posljednjem kolu došao je i taj nerješeni rezultat protiv PSV-a gdje je ruku na srce Arsenal izašao u drugom sastavu. Zabio je Arsenal 6 Lensu kod kuće, 2 Sevilli kod kuće, 2 Sevilli u gostima te 4 PSV-u kod kuće. 

Arsenal igra brz, otvoren nogomet, čvrsto u sredini, jaki na skoku, ultra efikasni iz prekida. Imaju igrače poput Sake, Odegrarda, Ricea pa donekle i Martinellia i Trossarda koji u jednom potezu mogu napraviti lom te sam mišljenja da bi Arsenal ovdje trebao dobiti po tečaju od 1.70. Ne znam da li sam više privučen Arsenalom ili tečajem od 1.7 kada znam da igraju protiv ekipe koja se zaista dosta muči. Naravno, tu su i opcije od X2 što mislim da ću forsirati u dosta vezanih tiketa za vikend po tečaju od 1.19 ili pak Arsenal daje gol 1.16.

Što se tiče sastava, bitno pomena je taj izostanak Taremia koji je već potpisao za Inter kao slobodan agent i po trenutno gledanom, zbog "povrede" neće večeras nastupiti. Također, Porto ulazi u utakmicu bez Zaidua iz zadnje linije što će biti dodatna otežavajuća okolnost. Da li će Pepe sa svojih 40 godina uspjeti zatvoriti ovakav potencijal Arsenala? Ma vala i treba da padnem ako hoće.

prije 24 minute, furyshaa said:

Liverpool - Luton, kec ko kuća (1.23)

Liverpool će na svom stadionu dočekati ekipu koja se nalazi u zoni ispadanja. Novajlija u Premier ligi i dobro ali dobro će se morati potruditi da taj status i zadrži. Liverpool je u ovom trenutku vodeća ekipa Premier lige sa 57 bodova, bod više od Citya i dva boda od Arsenala. Liverpool je najbolji napad ove sezone sa 59 zabijenih golova, gol više od City-a i Arsenala. Također, odbrana Liverpoola je također u vrhu a manje golova od Liverpoola (24) primio je samo Arsenal (22) dok je City na poziciji broj tri sa 26 primljenih pogodaka. Kao i inače, da se gledaju samo domaće utakmice, Liverpool bi bio još izraženiji u toj trci za titulu jer kod kuće imaju 10 pobjeda, 2 nerješene i niti jednom nisu gubili. Nerješeni susreti su stigli prije 4 odnosno 5 kola u duelima sa Arsenalom 1:1 te Junajtedom 0:0. Ruku na srce, gledao sam te utakmice i zaista je čudo da Liverpool nije dobio i jednu i drugu ekipu. Gol razlika 33:10 te su u segmentu domaćih utakmica najbolja napadačka i odbrambena ekipa.

Na drugoj strani Luton. Dobije Newcastle kod kuće, dobije Sheffield u gostima, dobije Evertona u gostima, pomete Brighton sa 4:0 kod kuće, odigra 4:4 sa Newcastleom u gostima i onda izgubi od Sheffielda sa 3:1 kod kuće iako je imao idealnu priliku da se izdvoji malo od te zone ispadanja. U prvom susretu ove dvije ekipe, Liverpool je uspio izvući nerješeno u 95. minuti iako su dominirali cijelim tokom utakmice. Zahvaljujući Sheffieldu i Burnleyu koji su po meni sigurni putnici u Championship, Luton nije najgora odbrana ove sezone. Vratio se Salah, dobio čitavo poluvrijeme protiv Brentforda te upisao asistenciju za drugi te zabio treći gol.

Liverpool dosta muku mući sa povredama, u tom duelu sa Brentfordom povrijedio se Jones u 34. minuti a samo 10 minuta kasnije i Diogo Jota. Na poluvremenu je Nunez ostao na klupi iako se prognozira da bi mogao biti na klupi za ovaj susret. Već neko vrijeme očekuje se i povratak Szoboszlaia što bi itekako pomoglo Liverpoolu u tom veznom redu. Ima Liverpool igrače poput Gravenbercha, Gakpoa, Elliotta koji mogu pokriti te šupljine tako da ne mislim da će biti mnogo problema večeras. 

Za Luton večeras neće nastupiti Adebayo koji je postigao 9 pogodaka ove sezone i sigurno je glavna oštrica ovog tima.

Također, ono što je "ohrabrujuće" je i to da Liverpool, osim te utakmice sa Arsenalom gdje su izgubili 3:1 u gostima, mete svoje protivnike. Brentfordu su zabili 4, Burnleyu 3, Chelsea su deklasirali sa 4 gola, Norwichu 5, Bournemouthu 4, Fulhamu 2, Newcastleu 4, West hamu 5 i taj niz ide zaista u nedogled. Liverpool će također, ovog vikenda, u nedjelju, odigrati i to finale EFL kupa gdje će igrati protiv ekipe Chelsea.

Uzevši sve ovo u obzir, mislim da će Liverpool i više nego lagano upisati pobjedu. 

Porto - Arsenal

Još uvijek nisam siguran šta ću odigrati ovdje ali par stvari se namece kao odličan izbor. Gledao sam Porto u ligi više nego što sam htio jer sam ga često i igrao i uzevši to u obzir, oni nema šta da traže protiv ovakve ekipe Arsenala. Gubio je Porto protiv Arouce 3:2, 0:0 kod kuće protiv Rio Avea, 1:1 protiv Boaviste, 2:0 ih je dobio Sporting uz još 2 poništena gola, Estoril ih je dobio u tom njihovom kupu sa 3:1, ponovo Estoril u ligi gdje su na domačem terenu izgubili 1:0 a bilo je tu i dosta tijesnih pobjeda koje bi mogli nabrajati do sutra. Što se tiče Portugalske lige, Porto se tu nalazi na poziciji broj 3 sa 7 bodova manje od Sportinga koji ima utakmicu manje i 7 bodova od prvoplasiranje Benfice sa istim brojem utakmica. 15 pobjeda, 3 nerješena i 4 poraza sa gol razlikom 37:16. Možda to izgleda impresivno ali za ekipu Porta i njihove standarde, mislim da je se ovo može okarakterisati kao lošija sezona. Zabili su čak 23 gola manje od Sportinga i 15 manje od Benfice. Može se reći da je bilo i par nesretnih kikseva ali sve je to stvar igre. 

Što se tiče Lige prvaka, tu se mogu samo zahvaliti Bogu na dobroj grupi. Barcelona, Shakhtar i Antwerp. U nekim univerzumima, ovo bi bila lakša grupa i u Ligi evrope dok čak ni za konferencijsku ligu ovo ne bi bila grupa smrti. Dobro je odigrao Porto, onako kako se i očekivalo. Kiks protiv Barcelone 2:1 u gostima te 0:1 kod kuće. Dobijali su ekipu Shakhtara sa 5:3 kod kuće te 1:3 u gostima. Antwerp 2:0 kod kuće te 1:4 u gostima.

Ali sada dolaze na skroz drugi nivo. Jedina olakšavajuća stvar je to što prvu utakmicu igraju kod kuće. Utakmicu protiv ekipe koja je prošle sezone do samog kraja držala prvo mjesto u premier ligi i izgubili ga samo zahvaljujući se. Ove sezone Arsenal nastavio tamo gdje je stao. Sami vrh i borba će biti gusta do samog kraja između njih, Liverpoola i Citya.

Šta me to toliko privlači da ovdje odigram čistu dvicu? Posljednjih susreti Arsenala. 5:0 Crystal Palace, 2:1 Nottingham Forest, 3:1 Liverpoola te 6:0 West Ham u gostima u gradskom derbiju te u posljednjem kolu 5:0 protiv ekipe Burnleya. Još jedna stvar koja je dobra kod Arsenala je to što nema mnogo razlike u postignutim golovima među igračima. Saka vodi listu sa 12 golova ali onda idu Trossard 7, Odegaard 5, Martinelli 5, Nketiah 5, Havertz 5, Ride 4, Jesus 4, Gabriel 4. Svi mogu zabiti gol, svi doprinose u napadu i nikada ne znaš odakle može da blicne. 

Ni Arsenal nije imao tešku grupu, PSV, Lens i Sevilla ali po mom skromnom mišljenju, opet kvalitetnija grupa nego što je Porto imao. Završili su prvi sa 4 pobjede, remijem i porazom. Poraz je stigao od Lensa 2:1 iako mi još nije jasno kako. Sjećam se da sam kiksao i to dobro iako sam imao X2 na Arsenal. U posljednjem kolu došao je i taj nerješeni rezultat protiv PSV-a gdje je ruku na srce Arsenal izašao u drugom sastavu. Zabio je Arsenal 6 Lensu kod kuće, 2 Sevilli kod kuće, 2 Sevilli u gostima te 4 PSV-u kod kuće. 

Arsenal igra brz, otvoren nogomet, čvrsto u sredini, jaki na skoku, ultra efikasni iz prekida. Imaju igrače poput Sake, Odegrarda, Ricea pa donekle i Martinellia i Trossarda koji u jednom potezu mogu napraviti lom te sam mišljenja da bi Arsenal ovdje trebao dobiti po tečaju od 1.70. Ne znam da li sam više privučen Arsenalom ili tečajem od 1.7 kada znam da igraju protiv ekipe koja se zaista dosta muči. Naravno, tu su i opcije od X2 što mislim da ću forsirati u dosta vezanih tiketa za vikend po tečaju od 1.19 ili pak Arsenal daje gol 1.16.

Bravo kolega, sve si bolji i bolji. Evo, jos jednom da te pohvalim, ovako se pisu analize na ovom smesnom Forumu. 

Ali, kao i u drugoj, amaterskoj ligi Poslednje Sanse, gde si tu, uvek negde u samom vrhu, ali ne i na tronu, tako je i sa analizama. Odlican, sve bolji i bolji, ali jos uvek iza naseg najboljeg kockara na Forumu, koji ipak (jos uvek) pise najbolje analize i nikada ne gresi.

Ovo mi je umalo promaklo iako sam još prvi susret ove dvije ekipe jedva čekao uzvrat. 

Al Nassr - Al Feiha, kec ko kuća (1.20)

Al Nassr, ekipa koju predvodi Ronaldo a iza njega odmah Mane, Otavio, Talisca, Brozović, Laporte, Telles u okviru 1/8 finala Azijske lige prvaka dočekati će ekipu Al Feiha. Prva utakmica je završila dominacijom Al Nassra gdje su imali posjed lopte 77%, 14 šuteva u odnosu na 2 šuta Al Feiha, 3 šuta u okvir gola u odnosu na 0 šuteva u okvir gola Al Feiha. 11-3 za Al Nassr u kornerima. Velika dominacija. I to u gostima. Danas će u uzvratu dočekati ekipu kojoj ne ide baš najbolje ni u Saudijskoj ligi gdje se nalaze na 13. poziciji ali samo 4 boda udaljeni od mjesta koje vodi u drugu ligu. 

Ove dvije ekipe, od 2019 odigrale su 10 međusobnih susreta gdje je ekipa Al Nassra pobjedila čak 8 puta te je 2x bilo nerješeno. 

Al Nassr se nalazi trenutno na drugoj poziciji sa 49 bodova i mislim da ne mogu stići ekipu Al-Hilala koja trenutno ima 7 bodova više iako ima još 14 kola do samog kraja. Razlog iz kojeg ne mogu jeste to da Al-Hilal igra i više nego odlično i mislim da će teško kiksati u dominaciju koju vrše na utakmicama.

Al Nassr je prošlu utakmicu pobjedio sa 1:0 i to nije rezultat koji će tek tako čuvati i siguran sam da na domaćem terenu idu po pobjedu i osiguranje tog prolaza gdje će u četvrtfinalu imati ekipu Nasafa ili Al-Aina gdje će također biti veliki favoriti. U polufinalu vjerovatno idu na ekipu Al-Hilala i to će biti finale prije finala ako mene pitate.

Ronaldo i društvo imaju iskustva u puno ozbiljnijim utakmicama i puno težim natjecanjima tako da bi ova utakmica morala biti dobivena što i tipujem za danas. 

Porto - Arsenal 2 (1.66) bet365

Arsenal ulazi u utakmicu s nevjerojatnim nizom od pet pobjeda u Premier ligi. S druge strane, Porto ima samo jedan poraz u posljednjih 10 utakmica u svim natjecanjima, od čega su sedam puta izašli kao pobjednici. Obje momčadi pokazuju impresivnu obrambenu igru te su u tri od posljednjih pet utakmica sačuvale svoju mrežu netaknutom.

Osim što su ostvarili snažne nastupe u Ligi prvaka, obje momčadi se mogu pohvaliti snažnim obrambenim i napadačkim linijama tijekom cijele sezone. Igrači obje ekipe također su među najboljim strijelcima sezone u Ligi prvaka.

Unatoč tome, Arsenal ima dominirajući skor u njihovim prethodnim susretima u Ligi prvaka, s deset postignutih golova u posljednje četiri utakmice protiv Porta. Utakmice između ova dva tima često su bile iznad 2.5 gola, a Arsenal je postigao 10 golova u posljednje četiri utakmice protiv Porta.

Unatoč impresivnom domaćem nizu Porta, Arsenal ulazi u utakmicu s pozitivnom tradicijom i tri uzastopne pobjede na gostujućem terenu, uključujući utakmice protiv ekipa iz Premier lige. Napomena treba ići na iznimnu golgetersku formu Bukaya Sake, koji je postigao šest golova u posljednje četiri utakmice, što je dodatni razlog za očekivanje golova u ovoj utakmici.

Na temelju svih opažanja, preferiram opciju da Arsenal ostvari pobjedu s koeficijentom od 1.66. Također, očekujem snažan napadački prikaz oba tima, pa je i prijedlog od preko 2.5 gola po kvoti 1.95 u bet365 kladionici također privlačan. Sretno svima.

Screenshot_66.jpg

(Koeficijenti 21.2. u 12:11 CET)

Napoli - Barcelona X2 i 2+ (1.72) bet365

Iako Barcelona nije pružila istu dominaciju u ovosezonskom španjolskom prvenstvu, njihov nastup u Ligi prvaka ove sezone je mnogo bolji.

Barcelona trenutno bilježi četiri utakmice bez poraza, od kojih su tri završile pobjedom uz devet postignutih golova. Posljednju pobjedu od 2-1 ostvarili su protiv Celte Vigo u LaLigi.

S druge strane, Napoli nije u najboljoj formi, s jednom pobjedom u posljednjih pet utakmica, a u tri od njih nisu uspjeli postići gol. Ova nesigurna forma mogla bi ih ozbiljno ugroziti protiv španjolskog diva.

U povijesti međusobnih susreta, Barcelona je bila dominantnija. Postigli su 15 golova u posljednjih šest susreta protiv Napolija. Na stadionu Napolija, Barcelona je također na tri utakmice bez poraza, postigavši 9 golova u tom razdoblju.

Svi navedeni podaci idu u prilog gostujućem timu. Napoli je također bio bez pobjede u pet od posljednjih deset domaćih utakmica, ne postigavši gol u četiri. S druge strane, Barcelona je pobijedila u šest od posljednjih osam gostujućih utakmica, a njihova ofenzivna predstava bila je impresivna i u međusobnim susretima i u nedavnim utakmicama.

Stoga predviđam da Barcelona neće izgubiti na ovoj utakmici, te očekujem barem 2+ golova po kvoti 1.72 u bet365 kladionici.

Screenshot_65.jpg

(Koeficijenti 21.2. u 12:17 CET)

@furyshaa kolega da pridodam da Porto-Arsenal sudi "nizozemac" Serdar Gozubuyuk koji inace logicno sudi eredivisie, i mislim da i to u neku ruku ide u prilog Arsenalu jer vjerujem da ovaj nece ostati duzan na bilo kakve prljave poteze, igrice, a pogotovo grube prekrsaje i prigovore, a mi svi dobro znamo kako igraju portugalci, na celu s Pepeom ciji zuti ili daj Boze crveni karton je odlican za probati u singlu.

Nije doduse Gozubuyuk sudac od crvenih, ali zato je Pepe kao igrac svakako. Na stranu to, ali 15 zutih je podjelio na 3 utakmice u skupinama koje je sudio ove sezone i mislim da svakako njegovim delegiranjem za ovu tekmu mogu biti zadovoljniji englezi.

Pricekati cu jos sastave, ali planiram napasti jako pobjedu Arsenala, jer na temelju svega sto znam na obje strane, i potvrde vlastitog razmisljanja kroz tvoju analizu zaista vjerujem da prolazi pobjeda gostiju.

Za kraj, jos par statistickih podataka:

-Porto je pobjedio samo jednu od 10 zadnjih utakmica kontra engleza (Chelsea 2021.)

-Arsenal je samo jednom od 11 puta pobjedio prvu utakmicu nokaut dvomeca u LP

-Arsenal je najbolji u LP ove sezone po broju zabijenih golova u prvom pol (12od 16 golova palo u 1.p)

-zadnjih 13 utakmica Arsenal zabija barem gol u prvom pol

-samo City (91%) i Real (89%) imaju bolji postotak usp.dodavanja od Arsenala koji ima 86%.

-samo Atletico 17 i City 18 su zabili vise ove sezone u LP od Arsenala 16

-igrac koji je najinvolviraniji u golove svoje ekipe je Saka sa 3gola i 4 asista

A s ovim zadnjim podatkom cu i zavrsiti, za srecu, jer vjerujem da ce i veceras biti kljucni covjek dobre igre i  pobjede gostiju, jer je u sjajnoj formi, na penalu, uvjezbanim prekidima (iz kojih su vrlo opasni igraci zadnje linije) a sve skupa bi moralo biti dovoljno da vec veceras Arsenal dode do pobjede i zakoraci jednom nogom u iducu fazu natjecanja.

Sretno nam!

prije 8 minute, mesrine said:

@furyshaa kolega da pridodam da Porto-Arsenal sudi "nizozemac" Serdar Gozubuyuk koji inace logicno sudi eredivisie, i mislim da i to u neku ruku ide u prilog Arsenalu jer vjerujem da ovaj nece ostati duzan na bilo kakve prljave poteze, igrice, a pogotovo grube prekrsaje i prigovore, a mi svi dobro znamo kako igraju portugalci, na celu s Pepeom ciji zuti ili daj Boze crveni karton je odlican za probati u singlu.

Nije doduse Gozubuyuk sudac od crvenih, ali zato je Pepe kao igrac svakako. Na stranu to, ali 15 zutih je podjelio na 3 utakmice u skupinama koje je sudio ove sezone i mislim da svakako njegovim delegiranjem za ovu tekmu mogu biti zadovoljniji englezi.

Pricekati cu jos sastave, ali planiram napasti jako pobjedu Arsenala, jer na temelju svega sto znam na obje strane, i potvrde vlastitog razmisljanja kroz tvoju analizu zaista vjerujem da prolazi pobjeda gostiju.

Za kraj, jos par statistickih podataka:

-Porto je pobjedio samo jednu od 10 zadnjih utakmica kontra engleza (Chelsea 2021.)

-Arsenal je samo jednom od 11 puta pobjedio prvu utakmicu nokaut dvomeca u LP

-Arsenal je najbolji u LP ove sezone po broju zabijenih golova u prvom pol (12od 16 golova palo u 1.p)

-zadnjih 13 utakmica Arsenal zabija barem gol u prvom pol

-samo City (91%) i Real (89%) imaju bolji postotak usp.dodavanja od Arsenala koji ima 86%.

-samo Atletico 17 i City 18 su zabili vise ove sezone u LP od Arsenala 16

-igrac koji je najinvolviraniji u golove svoje ekipe je Saka sa 3gola i 4 asista

A s ovim zadnjim podatkom cu i zavrsiti, za srecu, jer vjerujem da ce i veceras biti kljucni covjek dobre igre i  pobjede gostiju, jer je u sjajnoj formi, na penalu, uvjezbanim prekidima (iz kojih su vrlo opasni igraci zadnje linije) a sve skupa bi moralo biti dovoljno da vec veceras Arsenal dode do pobjede i zakoraci jednom nogom u iducu fazu natjecanja.

Sretno nam!

Ja sam lično igrao golove na utakmici Barcelone, više od 1.5, kartone na Porto - Arsenal po nižoj granici od 2.5 i 3.5, ista granica za Gent - Macabi ali to su neke moje ideje za koje nisam siguran i ne bih iskreno uopste da ih dijelim. Mislim da Porto sa svojim nacinom igre može vrlo lako i sam preko 3-4 kartona a ni Arsenalu ne fali grubosti ukoliko zatreba. 

prije 12 minute, furyshaa said:

Ja sam lično igrao golove na utakmici Barcelone, više od 1.5, kartone na Porto - Arsenal po nižoj granici od 2.5 i 3.5, ista granica za Gent - Macabi ali to su neke moje ideje za koje nisam siguran i ne bih iskreno uopste da ih dijelim. Mislim da Porto sa svojim nacinom igre može vrlo lako i sam preko 3-4 kartona a ni Arsenalu ne fali grubosti ukoliko zatreba. 

Ali glavni pik koji svi napadamo je dvojka zar ne?

• IzudinB unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use