Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Ponedjeljak 19.2.2024.

IzudinB

Recommended Posts

Premier liga

Ponedjeljak1.jpg1.jpg

PREMIER LIGA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Primera

Ponedjeljak2.jpg2.jpg

PRIMERA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 16.2. u 14:17 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Facebook stranica Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Hej @Guts1950

U subotu si mrtav pijan postavio predlog u svetoj Poslednjoj Sansi i pao.

Hajde da se malo bolje upoznamo. Ako si vec pio, sto je uvek pozitivno, reci svima nama na Forumu sta i koliko si popio. Bas nas sve interesuje sta pijes. Ako pijes kao gospodin, gospodska pica, onda nema veze sto si pao u Poslednjoj Sansi, barem si pao kao gospodin.

Bas bi me razocaralo da pijes kao seljak, jer ja sebe nikada nisam dozivljavao kao seljaka, vec kao gospodina.

Pošto vidim niko ništa, hajde da probamo naći neki tiket kvote 2.

Moreirense - Sporting, dvica (1.33)

Za danas duel Moreirense - Sporting koji sam gledao još tokom vikenda. Na prvo pogled ekipa Moreirensea solidna, 6. pozicija za njih sa 35 bodova ali ako bolje pogledamo nalaze se 17 bodova iza današnjeg gosta, odlične ekipe Sportinga koja ima 55 bodova i nalazi se na drugoj poziciji. Prva je trenutno Benfica sa 55 bodova ali čak 2 utakmice više. Sporting ove sezone izvanredan, 17 pobjeda, 1 nerješena i 2 poraza. 

Poraz je prvo stigao od Benfice 2:1 u gostima da bi kasnije kiksali i od Guimaresa 3:2 također u gostima što pokazuje da znaju iznenaditi u gostima. Nerješeno je stiglo protiv Brage, također u gostima na startu takmičenja, 1:1 je bilo. Sporting napreduje i u Evropi gdje ima pobjedu u gostima protiv ekipe Young Boysa sa 3:1 i mislim da je tu već jednom nogom u sljedećem kolu. 

Moreirense igra baš kako i pozicija na tabeli kaže. Onako. Ni blizu gornjeg dijela ali sasvim dovoljno za tu neku sredinu tabele. Izgubili su od Brage 1:0, 5:0 od Porta, 1:4 od Casa Pie, ali uspjeli su izvući 0:0 sa Benficom kod kuće.

Ove dvije ekipe sastale su se u prvom dijelu sezone gdje je Sporting uzeo pobjedu sa 3:0 i mislim da će i danas upisati nova 3 boda i nastaviti pohod na titulu. Sporting igra pravi napadački fudbal što govori i činjenica da u ligi sa Benficom i Porto oni su najbolja napadačka ekipa. 6 golova više od Benfice a čak 21 gol više od Porta. Gyokeres predvodi tu listu sa 16 golova dok prate ga Paulinho sa 9, Goncalves sa 7, Trincao sa 6 i Edwards sa 4. Najbolji strijelac Moreirensea je Andre Luis sa 6 golova i mislim da to dovoljno govori o razlici između ova dva tima. Iako u vrhu, nije Moreirense dobra napadačka ekipa. U 21 utakmici ove sezone zabili su 26 golova ali ruku na srce, nisu mnogo ni primali. 24 gola ove sezone što je čak među boljim odbranama u ligi.

Mišljenja sam da je Sporting daleko kvalitetnija ekipa i da će ovo dobiti. Tečaj je 1.33 i mislim da itekako ima value.

Everton - Crystal Palace, više od 7.5 kornera (1.26)

Ekipe koje volim igrati na kornere ali kada imaju kvalitetnijeg protivnika. Everton samo iz razloga što se na golu nalazi moj najmrži golman Pickford koji više voli uraditi neku za oko divnu paradu nego uhvatiti sigurnu loptu. Baš iz tog razloga Everton ove sezone dozvoljava okruglo 6 kornera po utakmici iako je ta brojka kod kuće za trun niža, 5.33. Što se tiče Crystal Palacea oni dozvoljavaju nešto manje, ukupno 5.00 dok je u gostima ta brojka malo veća, 5.83. Što se tiče izvođenja kornera, obje ekipe su tu negdje sa ukupnim zbirom od po 4.75 kornera po utakmici za Everton dok Crystal Palace izvodi u prosjeku 4.54 kornera po utakmici. 

Ovo je jedna od onih utakmica gdje se računa 6 bodova jer se Everton trenutno nalazi u toj zoni ispadanja, na 18. poziciji sa 19 bodova dok je Crystal Palace na 16. poziciji sa 24 boda. 5 bodova razlike i ova utakmica dolazi kao naručena za ekipu Evertona. Luton je kiksao protiv Junajteda, kiksaće vjerovatno i protiv Liverpoola tako da bi oni pobjedom ovdje mogli doći na to 17 mjesto i izaći iz te zone za ispadanje. Pobjedom Crystal Palace bi se mogao odvojiti od te zone sa čak 8 bodova što bi bio veliki skok za njih. 

Crystal Palace je zadnje 2 utakmice kiksao, prvo protiv Brightona sa 4:1 a onda i kod kuće protiv Chelsea sa 3:1 iako su imali vodstvo u toj utakmici. Everton ne zna za pobjedu u posljednjih 7 utakmica u ligi i ovo je odlična prilika za njih. Sastale su se ove dvije u FA Cupu ove godine gdje je prva utakmica završila rezultatom 0:0 dok je u ponovljenoj utakmici Everton kod kuće dobio sa 1:0. U prvoj utakmici vidjeli smo 14 kornera, 7 na obe strane dok je u ponovljenom susretu bilo samo 6 kornera, 5 za ekipu Evertona dok je 1 izveo Crystal Palace. U prvom ligaškom susretu ove dvije ekipe bilo je 11 kornera kada je kod kuće Crystal Palace izveo 9 kornera a Everton samo 2. 

U posljednjim susretima redom je bilo 10, 9, 9, 7, 9, 11, 14 i 6 kornera. Mišljenja sam da ovdje nećemo vidjeti utakmicu obilatu golovima ali da ćemo kornera vidjeti. Barem 8.

Everton - Crystal Palace, više od 2.5 kartona (1.14)

Kao što sam već rekao, veoma važna utakmica. Obje ekipe su trenutno u prosjeku na 2.08 dobijenih kartona po utakmici. Sudija P. Tierny koji nije baš idealan za kartone ali do sada na 15 utakmica pokazao je 54 kartona što je u prosjeku 3.6 kartona po utakmici. Sasvim dovoljno za naš prolaz. Uzevši u obzir da su u kupu ove dvije ekipe imale 5 žutih i u prvoj utakmici 2 žuta i crveni, mislim da je ovo veoma prolazan tip. Što se tiče prve utakmice ove dvije ekipe u ligi, vidjeli smo 5 žutih kartona a isto tako očekujem i danas. Mislim da će što više utakmica bude odmicala, tako rasti i tenzije i da će biti dovoljno grubih startova za barem 3 kartona. 

NAC Breda - Cambuur, više od 1.5 gola (1.15)

Cambuur ove sezone idealan za golove, u prosjeku na njihovim utakmicama pada 4.4 gola dok sa druge strane Breda u zlatnoj sredini sa 3.2 gola po utakmici. Ove dvije ekipe sastale su se 4 puta od 2019. godine gdje je padalo 1gol, 4 gola, 5 golova i u zadnjoj utakmici koja se odigrala ove sezone, palo je 5 golova. Očekujem barem 2 danas. Obje ekipe se bore za taj playoff tako da mislim da rani gol ovdje otvara goleadu u drugom poluvremenu.

Moj ulog, malo manje od 50e.

Screenshot 2024-02-19 at 17.29.38.png

prije 7 sati, LeonardoDrugi said:

Hej @Guts1950

U subotu si mrtav pijan postavio predlog u svetoj Poslednjoj Sansi i pao.

Hajde da se malo bolje upoznamo. Ako si vec pio, sto je uvek pozitivno, reci svima nama na Forumu sta i koliko si popio. Bas nas sve interesuje sta pijes. Ako pijes kao gospodin, gospodska pica, onda nema veze sto si pao u Poslednjoj Sansi, barem si pao kao gospodin.

Bas bi me razocaralo da pijes kao seljak, jer ja sebe nikada nisam dozivljavao kao seljaka, vec kao gospodina.

Pa san i u kupu, ali san dogura do 3. kola ka šta san ti i reka na početku sezone. Bia je naporan tjedan i onda san poslin baluna popia par piva, a kako san bančia i u petak večer i između nisan ništa poija brzo me okrenulo. Nisan gospodin definitivno, ali nisam ni seljačina.

• IzudinB unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use