Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

33. kolo Prve lige Posljednje Šanse 2023/2024 - 5.1. - 8.1. (Pet-Pon)

Recommended Posts

Svoj sestorici kolega koji slave, cestitam padove kolege @BoskoBuha, a sestorici kolega iz prve lige koji tuguju sto je @noja57 prosao u 90+5 minutu, samo da kazem da ne ocajavaju, jer su tako prosle godine prolazili i predlozi kolege @fic u 90+9 minutu, pa je opet na kraju sezone jedva spasao zivu glavu, i to samo zato sto je u ligi bio i administrator. Da podsetim kolege koji ne znaju, da ove sezone u prvoj ligi nema vise administratora, a Pravila svete Poslednje Sanse kazu da na kraju sezone poslednjeplasirani ispada. 

Moj predlog je klizni handicap over poena od 83,5 na Partizan (domacin daje 84 ili vise poena na utakmici) protiv Krke, Aba League (subota) po kvoti od 1,22 kod velikog bet365 

U analizi samo da kazem da je Krka u Aba League do sada odigrala 14 utakmica, i da su im svi timovi, osim Borca, Mege, Cibone i Splita ubacili vise od 83 poena, pa cak i Mornar iz Bara, pa ako im najbolji napad Euroleague ne ubaci toliko, i treba da padnem.

251B6716-45DF-4DFC-A40A-3010A820F14D.jpeg.7410000ae07d8b3d71ec7b7f029f6894.jpeg

prije 20 sati, fic said:

Ponovno najavljujem moguću promijenu tipa, iz razloga što Inter imam i u kup natjecanju. Ipak od cijeloga vikenda oni mi se čine najsigurnijim tipom pa trenutno postavljam njih.

SuperSport

Screenshot 2024-01-05 at 15-11-04 Pretvori užitak u dobitak!.png

Ostavljam Inter, sviđa mi se sastav. Iako ima i Hrvatska u vaterpolu po 1,2, ali iskreno čak mi je Inter sigurniji.

Gost
This topic is now closed to further replies.
    • Bayern vs Inter, Champions League, najava meca, bez predloga za kladjenje Uvod Najavu ovog meca sam napisao samome sebi. I uzivao sam u tome. Ali, mislim da mozete imati koristi od najave meca. Necu nista predloziti za kladjanje, ali cu svakako napisati sta sam odigrao. Ne bih mogao da se setim kada sam poslednji put uzivao u necemu, kao sto je najava ove utakmice. Ne bih mogao ni da se setim kada sam bio sretniji u zivotu, ili kada sam neku utakmicu vise iscekivao od ove. Emocije Od najave utakmice i ovog posta, slobodno odmah oduzmite dobar deo na emocije ili na objektivnost, jer najavu svakako nisam pisao bez emocija, odnosno prilicno sam se gubio u analizi, odnosno nisam bio objektivan iako sam dao sve od sebe.  Bayern Ako pocnemo od Bayerna, prvo treba reci da se Finale Lige Prvaka igra u Munchenu, a pretpostavlja se da svi na Forumu imamo vise od dvanaest godina, pa znamo  sta neki grad (klub) zeli organizacijom ovakvog Finala u svom gradu. Kao drugo, ne treba nikada zaboraviti, da je cak i onaj nikada gori Bayern sa Tuchelom, prosle godine vodio u polufinalu Lige Prvaka u sred Madrida, sve do 88-og minuta (0:1 za Bayern do 88-og minuta, nakon 2:2 u Munchenu ... ccccccc). Znaci ako je nikada gorem Bayernu sa onim usatim majmunom na klupi nedostajalo dva minuta da igraju veliko Finale sa Dortmundom, moramo se zapitati kakav je tek bio "onaj" Bayern koji je sa 8:2 potopio Barcellonu u sred Barcellone i to iz poluvremena (4:1), Barcellonu sa Suarezom, seljacinom iz Rosarija, Piqueom, Ter Stegenom, Sergi Robertom, Busquetsom, Rakiticem, Griezmanom, Dembeleom i De Jongom. Znaci, imali smo prilike da ih gledamo kada su bili nedodirljivi, a imali smo prilike da ih gledamo kada su izgledali kao seoska ekipa sa onim cirkusantom na klupi, pa im je opet nedostajalo dva minuta da igraju veliko Finale. Ovo je bio deo posta o kome smo pricali o tome kakve su sve mogucnosti ovog svetog kluba. A kakva je realnost, sta je sa Bayernom u ovoj sezoni? Iz nemackog kupa su ispali jos u dvanaestom mesecu, i to u sred Munchena, kada nisu mogli cak ni do gola protiv Leverkusena, sto je svakako bolji rezultat od prethodne sezone, kada su ispali jos u jedanestom mesecu i to od seoskog Saarbruckena. Grupnu fazu Lige Prvaka su zavrsili na dvanaestom mestu, ispred njih su bili cak i Lille, Atalanta i Aston Villa, iako su u grupi za protivnike imali Slovan, Dinamo ili Shakhtar. U nemackom prvenstvu su prvi sa sest bodova prednosti, ali ako gledamo odnos ulozenog novca ili vrednosti tima i onoga sto vidimo sopstvenim ocima, moralo bi to mnogo bolje. Kod kuce nisu dobili ni Celtica, a na strani Aston Villu, dok su ih Barcellona (1:4) i Feyenoord (0:3) potopili. Ako verujemo sopstvenim ocima, do prvog mesta u nemackom prvenstvu su dosli tako sto su gazili krseve od tima, kao na primer Kiel, St. Pauli, Bochum, Heidenheim, Hoffenheim i slicna govna. Pogotovo u gostima nisu dobijali tek nesto jace protivnike, izgubili su od Barcellone, Aston Ville, Feyenoorda, Meinza, remizirali sa Eintrachtom, Dortmundom, Union Berlinom ... a uspelo im je da izgube kod kuce cak i od Bochuma. Ako mene pitate, ja bih im otpustio barem petoricu igraca, a najverovatnije i sestoricu, plus bih im jos vise ubrzao igru, a za to bi barem trojica morala da igraju za stan i hranu jer nece da trce, a posebno bih im zategao odbranu. Iako su cak 18 puta u sezoni u svim takmicenjima sacuvali mrezu, ipak su primili u sezoni 42 gola, od toga polovinu jeftinih, a recimo jedan Kiel im je dao cetiri gola u dve utakmice, Bochum tri komada kod kuce a St Pauli, Heidenheim i Wolfsburg po dva komada, takodje kod kuce. Ako bih bas morao negde da ih pohvalim, ipak bolje izgledaju nego sa onim usatim majmunom na klupi. Imali su i neke lepe pobede, kao onu nad Psg-om, pa demoliranja kod kuce Leipziga, Eintrachta ili Stuttgarda plus sto su izbacili Leverkusen iz Lige Prvaka bez primljenog gola, sa ukupnim rezultaom 5:0 iz dve utakmice. Pa ipak, ko se seca "onog" Bayerna, ovaj danasnji izgleda kao da jedete burek od pre tri dana dana, samo sto ste ga malo podgrejali.   Inter E sada se dobro vezite, polecemo. Slobodno mi oduzmite koliko god hocete na objektivnosti i emocijama, ali ja moram da vam predstavim ovogodisnji Inter ili cu umreti. Sto se mene tice, kada bi trebalo nekome da predstavim savrsenu italijansku ekipu, ili barem savrsenu italijansku ekipu u rangu "onog" Juventusa sa devet uzastopnih titula, ili "onog" Mourinhovog Intera, onda je to svakako ovaj danasnji Inter. Pravo savrsenstvo. Trenutno su najbolji, najorganizovaniji i najozbiljniji klub u Italiji, planski vuku poteze, odlicno balansiraju izmedju tri takmicenja, iako je vec pocetak cetvrtog meseca. Regularni deo Lige Prvaka su zavrsili na cetvrtom mestu, ali su prakticno bili drugi, jer su drugoplasirana Barcellona i treceplasirani Arsenal imali isti broj bodova sa Interom. U italijanskom prvenstvu su trenutno prvi sa tri boda prednosti u odnosu na juznjake, a u italijanskom kupu su dosli do polufinala gde imaju 1:1 iz prve utakmice kada su "gostovali" Milanu. Ako verujete svojim ocima, vase oci ce reci da je Inter u Ligi Prvaka imao samo jedan poraz (od Leverkusena u gostima), samo jedan X, neresni ishod (sa ManCity u gostima) i cak osam pobeda. Ali, ako verujete meni, a ne svojim ocima, Inter je ove sezone u Ligi Prvaka primio tek dva gola, eeeeeeej. Znate li vi sta znaci primiti dva gola u sezoni u Ligi Prvaka?????? I to jedan u regularnom delu, a drugi u dvomecu sa Feyenoordom. Probajte vi da izadjete ispred zgrade i da sa susedima odigrate na male golove, pa da vidite da li ste u stanju da ne primite gol, a kamoli da umesto sa susedima igrate sa ManCity, Arsenalom ili Leipzigom. Inter ove sezone ima trecu, a ne prvu najbolju odbranu u Serie A, samo zato sto su kod kuce u jednom neverovatnom mecu sa Juventusom primili cetiri komada (4:4), inace bi i ove sezone imali ubedljivo najbolju odbranu, kao i prosle sezone, kada su u celom prvenstvu primili tek 22 gola (gol razlika u "plusu" 67). Inter je prosle sezone imao dvadeset bodova vise od drugoplasiranog Milana, a po trideset bodova vise od Rome i Lazija, a ako gledamo zajedno proslu i ovu sezonu, u oba prvenstva zajedno imaju tek pet poraza, a ako gledamo poslednje tri sezone zajedno imaju tek devet poraza. Ako mene pitate, tajna Intera ima samo jedno ime, a to je njihov sportski diretkor Giuseppe Marotta o kome sam vec sto puta pisao na ovom smesnom Forumu, a i danas cu, ali malo kasnije. Taj genije je sastavio roster po italijanskim standardima, onako kako kazu italijanske trenerske knjige. Pragmaticna igra, sa klasicnim primerom italijanske taktike, filosofije i pristupa. Imaju postavku igre, mehanizme, savrseno pokrivaju teren, iznose loptu po sablonu, otvaraju kontru takodje po sablonu. Dok se u Nemackoj i Holandiji fudbal igra da bi publika dolazila i sledeci put na stadion, u Italiji takvi klubovi (Atalanta) na tabeli zaostaju deset bodova za Interom. Inter je u regularnom delu Lige Prvaka od prvih sedam utakmica, sest odigrao u 0-1 gola (cetiri puta pobedio tacnim rezultatom 1:0, jednom izgubio takodje tacnim rezultatom 0:1, jednom odigrao 0:0, a sedmi put nije mogao da odigra u teskom underu jer je igrao sa drvosecama iz Crvene Zvezde. U Italiji se titula osvaja pobedama od 1:0 a ne 5:1, a kada u Italiji dodje pad forme u sezoni, a koji se desi svakoj ekipi, sve italijanske trenerske knjige kazu da sampionske ekipe ako ne pobedjuju i u tom periodu, barem ne gube jer italijanski sampioni retko gube, a pobedjuju i kada slabije igraju, a vecinu sezone odigraju dobro. Bas kao sto je Inter odigrao, na primer u drugom mesecu sa ekipom Genoa u sred Milana i dobio sa bednih 1:0 i pored blede igre.  Da ne ispadne da se Inter samo brani, a da uopste ne napada. Inter je i ove sezone najbolja napadacka ekipa Serie A, bas kao sto su to bili i prosle sezone. Ove sezone su na primer dali dvadeset golova vise od Fiorentine koja se vodi kao dobra napadacka ekipa, a dali su vise golova cak i od provincijalaca iz Bergama, Atalante na koju svrsava pola Evrope. Inter je ove sezone postigao 89 golova u svim takmicenjima, a sada me mrzi da se secam da li su u ovoj sezoni pogadjali 18 ili 20 puta precku ili stativu po cemu su prvi u Evropi. Ako mislite da ih previse hvalim, vi ste u velikom problemu, zapravo sam tek poceo. Ja mislim da je Inter trenutno medju osam najboljih ekipa po kvalitetu u Ligi Prvaka, i mislim da bi morali da dodju do polufinala, a mislim i da su najizbalansiranija ekipa u Evropi. Mislim da imaju ubedljivo najbolju i najsiru odbranu u Evropi, gde moraju polovinu igraca da drze na klupi, a svi bi imali mesta u bilo kojem drugom timu Evrope (Dimarco, Dumfries, Bastoni, Carlos Augusto, De Vrij, Pavard, Darmian, Acerbi .... cccccccccccc). Srednji red je vise nego odlican, ali deluje da nije tako jak i izjednacen po kvalitetu poput odbrane, jer Calhanoglu, Mkhtitaryan i Barella nemaju bas toliko kvalitetne zamene u Zielinskom ili Frattesiju, da ne govorimo o Asllaniju. I napad je vise nego odlican, Thuram je najbolji strelac i asistent Intera, iako je Lautaro Martinez najveca zvezda, a jedan Arnautovic sedi na klupi. Secam se kao danas utakmice sa Udineseom gde je Inzaghi na klupi ostavio Barellu, De Vrija, Correu i Bissecka koji na klupi sede samo zato sto su u Interu. Za mene je Inter savrsena ekipa pre svega po govoru tela na utakmicama, pogotovo kada se spuste u odbranbeni bedem sa devet igraca ispred gola, kada se grle medjusobno nakon sto uklizaju i loptu posalju u korner. Sampionska su ekipa jer je Lautaro Martinez svaki put u svom sesnaestercu kada protivnik izvodi korner iako je argentinac. Sampionska su ekipa jer blokiran udarac protivnika slave kao da su postigli go. Sampionska su ekipa jer defanzivci ucestvuju u ofanzivnoj fazi igre, pa se zato u odbranu vracaju iscrpljeni i smanjene koncentracije, pa imaju kikseve ili previde. I obrnuto, imaju dvadeset precki ili stativa u sezoni, jer Lautaro pretci na utakmici sto kilometara i onda nema koncentracije u zavrsnici.  Inter prakticno nema konkurencije u italijanskom prvenstvu, a mene ko yebe sto sam se u jednom trenutku uplasio Napolija i velikog Contea, i ako igraju na samo 80% svojih mogucnosti, scudetto je njihov. U Interu ciljaju Ligu Prvaka, dok im je prosle sezone prioritet bio italijansko prvenstvo. Inter ima barem deset pozitivnih vrlina, a ja sam tek na pocetku, pa cu ovde ipak da se zaustavim, i da pomenem njihove mane. Inter je jedan od najstarijih rostera u Italiji, prosek godina im je 31. U rosteru imaju cak jedanest igraca preko 30 godina a cetvoricu preko 35 godina. Dugo godina su na okupu, vecina je 4-5-6 godina zajedno i ova sezona bi mogla da bude istoriska kada je u pitanju Liga Prvaka, sto se kaze sada ili nikada. Mana im je i sto primaju puno golova u zavrsnicama utakmica, po cemu su prvi u Serie A, a razlog toga sam vec objasnio, kolektivno mnogo trce u odbrani i napadu pa se iscrpljuju i pada im koncentracija. Zbog sjajne odbrane u kojoj ucetvuju i napadaci, u Ligi Prvaka nisu ni izbliza efikasni kao u italijanskom prvenstvu, pa su u prvih sedam utakmica Lige Prvaka, samo Zvezdi dali vise od gola, a i kome bi drugom dali nego beogradskim govnima, zar ne? Nesto su slabiji i u utakmicama sa direktnim rivalima, muce se protiv velikih klubova, iz dve utakmica sa Juventusom, od mogucih sest bodova uzeli su tek jedan, iz tri utakmice sa Milanom, od mogucih devet bodova, uzeli su tek dva, iz dve utakmice sa Napolijem od mogucih sest bodova uzeli su tek dva boda. I na kraju, mislim da ovaj Inter ne moze uopste da igra sa ekipom tipa Liverpoola, a mislim i da bi ih Real Madrid masakrirao, odnosno hteo sam da kazem da bi brze i tehnicki jake ekipe napravile istorijsku stetu Interu. Bayern vs Inter Ako neko od kolega sa Foruma hoce da me poseti veceras u 21.00 cas bolje da se ne izlaze troskovima, jer cu veceras sobu zakucati ekserima, iako se uporedo igra i utakmica izmedju Arsenala i Reala. Mislim da Bayern ove sezone jos nikada nije igrao protiv ovakvog tipa ekipe, a Inter je igrao i to ohoo-hooo sa napadackim ekipama (Arsenal, gradjani Feyenoord, Leipzig, Leverkusen) ... Bice interesantno videti da li crnac na klupi Bayerna zna kakva ga odbrana ceka. Bice interesantno videti pripremu oba trenera koji vode toliko razlicite ekipe. Interu gol nisu dali ni Arsenal ni gradjani ni Leipzig, dok je sveti Bayern ove sezone postigao 116 golova u svim takmicenjima, i samo na cetiri utakmice nije ugurao loptu u gol. Veliki bet365 je prolaz dalje Bayerna kvotirao sa 1,75 dok je prolaz  dalje Intera kvotiran sa 2,00, ali zato italijanske kladionice ne misle tako, pa Interu daju mnogo manje sanse, prolaz dalje Intera je kvotiran od 2,25 pa cak do 2,40  Gol Bayerna na utakmici, i to u sred Munchena nikada ove sezone nije bio kvotiran sa vise od 1,03, a evo bas protiv Intera je gol bavaraca kvotiran sa neverovatnih 1,20 a vise od jednog gola Bayerna je kvotirano sa 1,90 a vise od dva sa neverovatnih 4,20. Kada Bayern igra kod kuce u nemackom prvenstvu, treba da se porodite da dobijete kvotu vecu od 1,20 za vise od jednog gola Bayerna, a evo kada je u pitanju vise od dva gola Interu, kvota je 4,20 Predlog za kladjenje Nema ga. Sami odlucite. Ulozio sam sve sto sam imao u sebi da najavim ovaj mec, ulozio sam svoje znanje, vreme, emocije, entuzijazam, ljubav prema kockanju, adrenalin, a najvise strast. Mislim i da sam bio koristan. Imate dva toliko razlicita kluba, imate dva toliko razlicita rostera, imate dve toliko razlicite zemlje. Nisam stigao da napisem ni jednu rec o trenerima, a eto nedostaje mi jos deset stranica teksta o geniju koji je stvorio ovaj Inter i kome bi trebalo dati nagradu za zivotno delo.  Bio sam potpuno ozbiljan, gledao sam da budem sto korisniji, i da sto manje lupetam. Mogao sam sveo ovo da napisem na deset puta manje stranica, ali nisam hteo. Podrzacu Inter i tacka, i uopste nisam stedeo sa uplatama. Dobro sam razmislio, nicega se ne kajem, opet bih podrzao Inter cak i ako padnem. Finale se igra u Munchenu, kladionice su Bayern proglasile favoritom, ali yebi ga, ne mogu protiv Intera kada ih vidim da se grle nakon sto uklizaju i izbace loptu u korner. Ne mogu protiv Intera kada se brane sa deset igraca u bloku, a Sanè na utakmici pretrci manje od golmana. Ne mogu protiv Acerbija koji ima 37 godina i koji cita igru kao doktor, koji je istovremeno i prgav i smiren, koji je klasa i bedem ispred gola iako ni ne igra, ali donosi mir u svlacionici. Ne mogu da ne podrzim ekipu koja u celoj sezoni u Ligi Prvaka primi dva gola, i tacka. Bayern ce za mene uvek biti sveti klub, ali odbrana je odbrana, a napad sluzi samo da se proda koja karta vise. Ne mogu na korejce, japance i osam i po nemackih crnaca i tacka. Nece igrati ni Musiala, hvala qurcu. Yebi ga, ne mogu da podrzim Gnabrya koji ima trideset kilograma viska, a da ne podrzim odbranu Intera sa Dumfriesom, Dimarcom, Bastonijem, Carlos Augustom, Acerbijem, De Vrijom, Pavardom i Darmaianom. Ne mogu i tacka. Kladjenje protiv svetog Bayerna je kao da na kraju zime odete na neku planincinu i udjete u pecinu u kojoj (mozda) spava mecka i tesite sebe samoga kako mozda nece da ujede jer (mozda) jos spava zimski san. Razmontirali su "onu" Barcellonu u sred Barcellone, a nece Inter? Nedostajalo im je prosle godine dva minuta protiv Reala i to sa onim majmunom na klupi, a nece proci Intera, a Finale se igra u Munchenu? Ne mogu i tacka. Sve trenerske knjige kazu da odbrana, a ne napad cini ekipu sampionskom.  Nema nazad, idem sa Interom, sada ili nikada vise. Podrzacu ozbiljnije, koncentrisanije, fokusiranije, podrzacu one koji imaju mehanizme u igri. Podrzacu ekipu kojoj gol nisu dali ni gradjani, ni Arsenal, ni Leipzig, ni Young Boysi, ni Monaco, ni Young Boysi, ni Sparta Prag, ni drvosece iz Zvezde. Idemooooooo Intere, samo napredddddd protiv nemackih crnaca, sada ili nikada vise. Idem sa prolazom dalje Intera vezano sa titulom Intera u italijanskom prvenstvu, plus prolaz dalje Intera vezano sa jedinicom na Inter protiv Cagliarija za weekend.     I da znate, ako Bayern veceras napuca inter sa 4:0, nema veze, opet bih sve ponovio, pao sam i da ce Psv osvojiti holandsko prvenstvo, pa sam ziv i zdrav i opet ostajem najbolji kockar na Forumu.    
    • NOG | Bayern - Inter - Bayern pobjeda u bilo kojem pol. (1.50) bet365
    • Utorak 18:00 Slavia Prag-Sigma Olomouc 1,5+ golova @1,23 Lutrija BiH  
    • Arsenal - Real Madrid - X2 i oba daju (2.75) bet365 Real Madrid gostuje kod Arsenala na prepunom Emiratesu. Riječ je o susretu koji smo čekali gotovo dva desetljeća – točnije, 19 godina je prošlo otkako su se ova dva velikana posljednji put susrela u najelitnijem europskom natjecanju. Iako Arsenal ne zna za poraz u posljednjih sedam utakmica, forma je daleko od uvjerljive – tek tri pobjede u tom razdoblju razlog su za blagu zabrinutost navijača. Situaciju dodatno otežavaju ozljede: Arteta ne može računati na Gabriela i Havertza, dok su Calafiori, Jesus i Tomiyasu također na listi ozlijeđenih. S druge strane, ni Real ne dolazi bez problema. U slučaju da Courtois ne prođe liječnički test, na golu će ga zamijeniti Lunin, koji se također nedavno oporavljao od ozljede, a obrana je posebno ranjiva bez Carvajala, Militaa, Mendyja i Ceballosa. Ancelottijeva momčad nije slavila u posljednje dvije utakmice, primivši čak šest pogodaka, što je znak za uzbunu uoči gostovanja u Londonu. Vinicius Junior je u lošoj formi, dok Bellingham i Rodrygo ne podsjećaju na najbolje dane. Ali jedno ime ipak blista – Kylian Mbappe. Francuska zvijezda briljira u drugom dijelu sezone i bit će ključna figura Reala u ovoj utakmici. Iako nije zabio Sociedadu i Valenciji, njegova prijetnja pred suparničkim golom je konstantna, a svoj trenutak sigurno će tražiti na Emiratesu. Arsenal: Raya; Timber, Saliba, Kiwior, Lewis-Skelly; Odegaard, Partey, Rice; Saka, Merino, Martinelli Real Madrid: Courtois; Vazquez, Asencio, Rudiger, Mendy; Valverde, Camavinga; Rodrygo, Bellingham, Vinicius Jr; Mbappe Za hrabrije igrače, vrijedi razmisliti o pobjedi Real Madrida – momčadi koja zna kako igrati ovakve utakmice, bez obzira na formu. Kvota na pobjedu Kraljevskog kluba iznosi 3.10 u bet365 kladionici. S obzirom na obrambene probleme obje momčadi i niz individualnih pogrešaka u zadnjim utakmicama, izgledno je da ćemo vidjeti golove na obje strane. Stoga, preporučujem i opciju “oba tima daju gol” po kvoti 1.90. (Ukupna kvota 6.50). Malo sigurnija opcija X2 i oba daju (2.75) u bet365 kladionici. Sretno. (Koeficijenti 7.4. u 16:02 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use