Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Četvrtak 4.1.2024.


IzudinB

Recommended Posts

Primera

Četvrtak1.pngScreenshot_44.png

PRIMERA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 28.12. u 14:17 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Facebook stranica Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Link to comment
Share on other sites

Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava utakmice

Kao prvo, da kazem da sam u delu Foruma namenjenom samome sebi, upravo objavio preporuke za dugorocno kladjenje, kada su u pitanju beogradska govna u drugom delu Euroleague. Nisam nesto posebno zadovoljan mojom novom objavom u “Leonardovim prorocanstvima”, ali zaista mislim da mozete imati koristi od nje. Moj novi post bih opisao kao nedovoljno kvalitetan, a izuzetno koristan.

Nakon sto su iz Euroleague izbaceni zli rusi, kladjenje na meceve Euroleague predstavlja pravi horor. Liga je izuzetno izjednacena i naporna, utakmice idu jedna za drugom, evo na primer, gotovo sve ekipe su proslog weekenda igrale svoja nacionalna prvenstva, pa ove sedmice igraju dva kola Euroleague, pa za sledeci weekend opet igraju, prakticno cetiri utakmice u sedam-osam dana, zbog cega kladionice mogu samo da pevaju.

Horor za kladjenje nije samo zbog izjednacenosti timova. Ekipe su nakrcane crncima, utakmice se igraju na svaka dva dana, pritisak na trenere je ogroman, jer sa dva ili tri poraza, cela sezona moze da ode u qurac, a trener postane “mrtvac koji hoda” dok se ne nadje novi trener. Asvel je promenio vec dva trenera, a ocekuje se i treci, trenere su promenili vec Crvena Zvezda, Baskonija, i Fenerbahce, a verovatno ce biti jos toliko smena do kraja sezone.

Ako na sve ovo dodate jos cinjenicu da “svako svakog moze da dobije”, ili da polovina ekipa prakticno i nema prednost domaceg terena, koga onda moze da cudi da jedan raspad sistema poput Crvene Zvezde koji nema nijednu pobedu u gostima, bude u stanju da pobedi jedan Fenerbahce koji nema nijedan poraz u sezoni na domacem terenu. E sad, dodajte jos i gradski derby poput ovoga izmedju Crvene Zvezde vs Partizana, pa ne znam koga mogu da cude kvote od 1,75 na domacina i 2,15 na gosta.

Ko na Forumu voli visoke kvote, morao bi da peva zbog ovakvih meceva, pogotovo u kladionicama gde nema X, neresenog rezultata. Sanse su vam 50-50% kvota od 1,75 je odlicna, a ona od 2,25 jos bolja, a pritom se ne igra u blatu, vec u dvorani.

Sta mislim o jednima i drugima sam napisao u Topicu “Leonardova prorocanstva”, a za danas samo nekoliko recnica.

Mec sigurno nece biti prekinut, sa te strane budite mirni, jer beogradska govna su jedno kada igraju medju strancima, a pravi varvari kada igraju na Balkanu, medju stokom, u Aba League. Dvorana je rasprodata za manje od pola dana, gostujucih navijaca nece biti, a ako ih i bude, bice im to poslednja utakmica u zivotu. Partizan mnogo bolje stoji, a zasto je tako, mozete procitati u Topicu namenjenom samo meni. Partizan ce najverovatnije lagano uci u doigravanje, ili je jednom nogom medju tim ekipama, dok Zvezdi treba cudo da se vrati, najverovatnije jos deset pobeda, a mozda i to nece biti dovoljno. Kada bi se igralo na papiru, a ne na parketu, pa jos da je ovo prva utakmica u sezoni, odnos suvog kvaliteta rostera obe ekipe bih procenio sa 55:45 u korist Partizana. Sa naknadnom pamecu, dakle na polovini sezone, odnos ove dve ekipe bih procenio na 75:25 u korist Partizana. Ekipe su dva potpuno razlicita pogleda na kosarku. Crvena Zvezda je grupa igraca, dok je Partizan timcina. Individualno su jos “tu i tamo”, ali po tome kako funkcionisu zajedno su nebo i zemlja. Crvena Zvezda je potpuno nefunkcionalna celina, sa dobrom spoljnom linijom, koja nemoze da igra zajedno cak ni ispred zgrade. Partizan kao tim je jak kao zemlja, sa jasno definisanom hijerarhijom, za mnogo zdravijim odnosima unutar tima, a o razlici izmedju dva trenera, da i ne govorimo.

Crvena Zvezda osim sto igra “kod kuce”, nema dovoljno prostora da gubi. Po meni, oni nemaju gotovo nikakve sanse da se uguraju u doigravanje, pa ako gube kod kuce, pa makar i protiv Partizana u ovakvim utakmicama, pogotovo ako znamo da, do pre dva dana, nisu imali ni jednu pobedu u gostima, ne znam cemu bi mogli da se nadaju. Bolji raspored ne bi sami sebi sastavili, dolazi im Partizan, idu Asvelu, pa Armaniju, pa im dolazi Baskonija, pa idu Albi, pa im dolazi Valencia. Sa pobedom nad Partizanom, i barem dve pobede na gostovanjima Asvelu, Albi ili Armaniju, bi mozda i mogli da se vrate, kada bi u sportu postojala teorija. Partizan bas nije u govnima preko glave, ali zato ima raspored kao da mu je Zvezda sastavljala. “Idu” Zvezdi, idu Fenerbahceu, dolazi im Maccabi, idu Panathinaikosu, dolazi im Zalgiris, pa idu Monacu i Virtusu. Ne znam gde Partizan racuna da bi mogao da pobedi u gostima, kada ide Zvezdi, Fenerbahceu, Panathinaikosu, Monacu i Virtusu. Ja mislim da bi najlakse mogli da dobiju Zvezdu, a oni neka misle sta hoce.

Predlozi za kladjenje:

Prvi predlog za kladjenje je, svakako da bacite novcic, pismo-glava, pa sta ispadne, to odigrajte, jer imate 50-50% sansi. Drugi predlog je NoBet gde nikada niste na gubitku. Treci i najpametniji predlog je live kladjenje, gde mozete najpre da sacekate, a u kosarci moze dosta toga da se vidi unapred, pa onda da udarite po uplati, i da ne zalite.

Ako ste neizlecivi zavisnici od kocke, i ne mozete da cekate pocetak meca, evo nekoliko razmisljanja, pa izaberite onaj koji vam se cini najrazumnije.

Prvo bih nesto o teskim kliznim handicapima kod bet365. Na prvi pogled izgleda privlacno, klizni handicap na Zvezdu od +8,5 (da nece izgubiti vise od 8 razlike kod kuce, ako ce uopste izgubiti). Sad sto je kvotica 1,18 je neka druga prica. Drugi jandicap je onaj od cak 11,5 na Partizan po kvotici od 1,20 (Partizan nece izgubiti vise od 11 razlike, ako uopste izgubi). Na drugi pogled, ako znate da je Partizana jedan Zadar razmontirao sa 16 razlike, pa Real Madrid sa isto toliko, pa Maccabi sa 15 razlike, NoBet se cini boljim izborom.

Potpuno druga stvar su poeni na mecu. Sve vristi da se odigra over poena, ali vaznost meca, pritisak i prijateljski odnosi svakako ne obecavaju vatromet poena. Uz to, kladionice su postavile osnovnu granicu na 164,5 sto ja ne bih postavio da se igra pet cetvrtina, a ne cetiri. A kako, sa druge strane da odigramo under poena, kada znamo koliko ekipe mogu da postignu poena, a i gde ste vi videli kockara da se kladi na nesto gde ceka da to nesto ne dodje.

Neka bude ovakav redosled predloga za razmisljanje, pa izaberite samo jedan.

Prvo, procitajte moj novi post, i ne stedite sa “like”-ovima.

Drugo, live kladjenje, nakon sto vidimo kuda ide mec, pa onda, udarite za sav novac koji imate

Trece, neki bezobrazni handicap na domacina, da Zvezda nece tesko izgubiti, ako ce uopste izgubiti

Cetvrto, neki over poena na mecu, ali sa sto nizom granicom, i sa zeninim novcem.

Peto, pismo-glava

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Las Palmas - Barcelona 2 (1.50) bet365

Barcelona se trenutno nalazi na četvrtom mjestu na ljestvici, s sedam bodova zaostatka za vodećim Real Madridom. Izjednačeni su s Atletico Madridom te su odlučni ostvariti više pobjeda kako bi se približili vrhu.

S druge strane, Las Palmas prolazi kroz niz od dva uzastopna susreta bez pobjede i nedavno su doživjeli poraz od Bilbaa, koji se trenutno nalazi na petom mjestu na tablici. Kod kuće, Las Palmas nije ostvario pobjedu u dvije od posljednje četiri utakmice u ligi. S druge strane, Barcelona ima nevjerojatan niz bez poraza u gostima.

Dodatni podatak je da Barcelona ima stopostotni rekord bez poraza protiv Las Palmasa na ovom stadionu u njihovim dosadašnjim susretima. S obzirom na ove činjenice, predviđam da će Barcelona ostvariti pobjedu po kvoti od 1.50, što je moj glavni odabir za klađenje u ovoj utakmici. Ne zaboravite da nam bet365 kladionica računa okladu automatski dobitnom ako Barca povede sa dva gola razlike u bilo kojem trenutku utakmice, bez obzira na krajnji rezultat.

Važno je napomenuti da je Las Palmas postigao i primio gol u tri od posljednjih pet domaćih susreta. S obzirom na snažnu ofanzivu Barcelone, očekujem mnogo golova na ovom susretu. Stoga, moj drugi prijedlog za klađenje je ulog na više od 2.5 golova po kvoti od 1.60.

Screenshot_93.png?resize=449%2C134&ssl=1

Screenshot_94.png?resize=445%2C107&ssl=1

(Koeficijenti 4.1. u 11:03 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

U realnom kladjenju na danasnjoj utakmici, cu (umereno) odigrati poene svih igraca Partizana na spoljnim pozicijama, kolike god da budu granice, a vec sam video da su visoke. Crvena Zvezda ima katastrofalnu spoljnu liniju, kada je u pitanju odbrana, gde odvajam Teodosica koji uopste i ne igra odbranu. Gotovo sve ekipe u Euroleague koriste takve stvari, Partizan posebno, gde je ideja da se igrom 1 na 1, kaznjavaju rupetine u odbrani. Secam se da je Armani jednom prilikom dao 63 poena Virtusu samo na strani gde je bio Teodosic, a od ukupno ubacenih 80 i nesto. Sve ovo zna i veliki bet365 pa je izbacio ponudu na poene samo za dva igraca Partizana, i to visoku granicu, od 15,5 za Puntera i 12,5 za Nunnally-a.

Zvezda na bekovskim pozicijama ima Teodosica, Nedovica, Yaga i mladog Topica od kojih ne da ne znate ko igra goru odbranu, vec je uopste i ne igraju. Igra je samo  Lazic, pa ako on sam moze da odbrani desetoricu, i treba da padnemo.

Link to comment
Share on other sites

Juventus - Salernitana - Juve više od 1.5 gola (1.33) ili oba ne daju gol (1.57) bet365

Juventus će ugostiti Salernitanu u njihovom susretu osmine finala Coppa Italije u četvrtak. Salernitana trenutno pokazuje nestabilnu formu, a suočit će se s Juventusom koji bilježi izniman niz pobjeda u posljednje vrijeme. Naime, Juventus ima niz od 13 uzastopnih utakmica bez poraza u svim natjecanjima.

Kod kuće, Juventus također održava niz bez poraza od 12 utakmica u svim natjecanjima. S druge strane, Salernitana je ostvarila samo jednu pobjedu u posljednjih 20 gostujućih utakmica. Juventus ima stopostotni rekord bez poraza protiv Salernitane u međusobnim dvobojima na ovom stadionu.

Treba napomenuti da je Juventus postigao barem 2 gola protiv Salernitane u svim njihovim međusobnim dvobojima na ovom stadionu. Osim toga, Salernitana nije uspjela postići gol u većini svojih susreta protiv Juventusa. Stoga, predviđam da će Juventus postići više od 1.5 golova po kvoti od 1.33, što je moj glavni prijedlog za klađenje u ovoj utakmici. Također, očekujem da oba tima neće postići gol (both teams to score: no) po kvoti od 1.57 kao moj drugi prijedlog za klađenje na ovoj utakmici.

Screenshot_95.png?resize=450%2C108&ssl=1

Screenshot_96.png?resize=447%2C108&ssl=1

(Koeficijenti 4.1. u 11:10 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

prije 32 minute, mesrine said:

Igokea-Split? 

@noja57 @LeonardoDrugii ostali, misljenja?

Bas kao sto i kvote kazu. Igokea je jaca, ali sta in to vredi, kada nemaju mozga. Izgubili su u seriji pet ili sest utakmica, u svim takmicenjima, od Zvezde i Mege po trideset i dvadeset razlike, a cak ih je i Cibona dobila. Kada bi se igralo na papiru, ovde bi kvota trebalo da bude 1,33 ali posto igraju kao qurci, kvota je 1,60. 

Za mene je NoBet, ali bih igrao jedinicu da nisam pre toga pao na njima po kvoti od 1,10 protiv Cibone

Link to comment
Share on other sites

prije sat vremena, mesrine said:

Igokea-Split? 

@noja57 @LeonardoDrugii ostali, misljenja?

Domacini bez dva standardna igraca?? ( neprovereno) . Vidim  da polako  raste @ na njih.  Ako  si  bas nameracio da igras ovaj  par imas lep  kljizni hendikep (+9,5) @1.23

ja ih  necu  igrati.   Igokea ima seriju od pet poraza.

Link to comment
Share on other sites

  • IzudinB unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Posts

    • Subota 20:30h | LNB Francuska košarka Elan Chalon vs Paris Basketball konačni ishod 2 (1.33) Supersport Paris novi euroligaš, top ekipa, prvo kolo izgubili, sumnjam da će si dozvolit da i drugo kolo izgube. Moraju dobit i dići samopouzdanje pred početak eurolige.     
    • Bayern Munich - Bayer Leverkusen - 1 i oba daju (2.60) ili Harry Kane postiže gol (1.80) bet365 Na Allianz Areni očekuje se prava nogometna poslastica jer se sastaju dva vodeća bundesligaška kluba u derbiju sezone. Bayern se nada da će zadržati savršeni niz protiv aktualnog prvaka, Bayer Leverkusena. Bavarci su u vrhunskoj formi i u posljednje tri utakmice u svim natjecanjima postigli su nevjerojatnih 20 golova. Ovaj niz uključuje i impresivnu pobjedu od 9-2 nad hrvatskim prvakom Dinamom u prvom kolu Lige prvaka. Njihova posljednja žrtva bio je Werder, kojeg su prošlog vikenda svladali s uvjerljivih 5-0 na gostovanju, u utakmici u kojoj Bremen nije uputio niti jedan udarac na gol tijekom cijelih 90 minuta. Bayer Leverkusen također ulazi u ovaj dvoboj s visokim moralom, nakon što su prošlog vikenda preživjeli težak ispit protiv Wolfsburga, ostvarivši dramatičnu pobjedu od 4-3 uz kasni pogodak Victora Bonifacea na BayAreni. Obje momčadi zabijaju bez problema na početku sezone, pa nas u subotu očekuje prava golijada. Bayern je posebno ubojit u napadu, postigavši 20 golova u posljednje tri pobjede, dok je Leverkusen u svakoj od prethodne tri pobjede u svim natjecanjima zabio najmanje četiri gola. Međutim, momčad Xabija Alonsa pokazuje ranjivosti u obrani, primivši barem jedan gol u tri od posljednje četiri utakmice, uključujući tri pogotka u prošlotjednoj pobjedi nad Wolfsburgom. Ozljede i izostanci Bayern se suočava s nekoliko izostanaka u obrani. Hiroki Ito neće biti na raspolaganju do listopada, dok će Josip Stanišić biti van terena do studenog. Desni bek Sacha Boey neće biti dostupan sve do prosinca. Napadač Arijon Ibrahimović trebao bi se vratiti početkom sljedećeg mjeseca, dok će vratar Daniel Peretz izostati još nekoliko dana. Međutim, dobra vijest za Bayern je povratak Manuela Neuera, koji će ponovno zauzeti mjesto između vratnica. S druge strane, Bayer Leverkusen nema problema s ozljedama. Bayern: Neuer; Laimer, Upamecano, Kim, Davies; Kimmich, Pavlović; Olise, Musiala, Gnabry; Kane Leverkusen: Hradecky; Tapsoba, Tah, Hincapié; Frimpong, Palacios, Xhaka, Grimaldo; Terrier, Wirtz; Boniface S obzirom na sve navedeno, oklada na pobjedu Bayerna i oba tima daju gol čini se kao odlična opcija, s koeficijentom 2.60 u bet365 kladionici. Također, vrijedi se kladiti na to da će Harry Kane postići gol u bilo kojem trenutku, uz koeficijent 1.80. Engleski napadač već je postigao pet golova u prva četiri kola ove sezone, a postigao je i četiri pogotka protiv Dinama u prvoj utakmici Lige prvaka. (Koeficijenti 27.9. u 20:57 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
    • Newcastle - Manchester City - Haaland daje gol (1.72) bet365 Branitelji naslova prošlog su vikenda odigrali remi od 2-2 na svom terenu protiv glavnih rivala za titulu, Arsenala. Neposredno prije kraja prvog poluvremena Leandro Trossard je zaradio crveni karton za Arsenal. City je u tom susretu uputio čak 33 udarca na gol, a kasni izjednačujući pogodak postigao je John Stones u osmoj minuti sudačke nadoknade. Momčad Pepa Guardiole i dalje drži prvo mjesto na tablici s četiri pobjede i jednim remijem u prvih pet kola. S druge strane, Newcastle je prošlog vikenda pružio najslabiju predstavu ove sezone, nakon što su izgubili sa 3-1 u gostima kod Fulhama. Nešto očito ne štima u ekipi Eddieja Howea ove sezone. Iako njihov ukupni skor nije loš, nastupi su daleko od optimalnih i Newcastle trenutno ne izgleda kao momčad koja bi mogla konkurirati za europska natjecanja. Ozljede i izostanci Newcastle će se suočiti s problemima zbog ozljedda nekoliko ključnih igrača. Callum Wilson, Sven Botman i Jamaal Lascelles, te Lewis Miley i dalje su izvan terena, a Wilson se neće vratiti prije sljedeće reprezentativne stanke. Trener Eddie Howe također je otkrio da Matt Targett neće igrati ovog vikenda, dok je napadač Alexander Isak pod znakom sumnje zbog ozljede nožnog prsta te ovaj tjedan nije trenirao s prvom momčadi. S druge strane, Manchester City dolazi bez ključnog veznjaka Rodriga, koji je ozlijedio ligamente koljena i propustit će ostatak sezone nakon operacije. Također, Oscar Bobb i Nathan Ake su na listi ozlijeđenih, dok Kevin De Bruyne nastavlja oporavak. Nakon što je Pep Guardiola u pobjedi u EFL Kupu nad Watfordom u tjednu napravio devet promjena u sastavu, očekuje se povratak glavnih igrača za susret s Newcastleom. Newcastle: Pope; Livramento, Schar, Burn, Hall; Tonali, Guimaraes, Joelinton; Gordon, Isak, Barnes Manchester City: Ederson; Akanji, Dias, Gvardiol; Lewis, Kovačić; Savinho, Bernardo, Gundogan, Doku; Haaland Obrana Newcastlea pokazala je mnoge slabosti prije tjedan dana na Craven Cottageu. Svaka od posljednjih pet utakmica u svim natjecanjima završila je s golovima na obje strane, što će sigurno biti dobra vijest za Erlinga Haalanda. Nevjerojatni norveški napadač prošlog je vikenda postigao svoj deseti pogodak u sezoni protiv Arsenala. Zabio je u svakoj od prethodnih pet utakmica u ligi, a sada ga čeka propusna obrana Newcastlea, pa je za očekivati da će ponovno biti strijelac s koeficijentom 1.72 u bet365 kladionici. (Koeficijenti 27.9. u 20:07 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use