Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Četvrtak 7.12.2023.

IzudinB

Recommended Posts

Premier liga

Četvrtak1.pngScreenshot_1.png

PREMIER LIGA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Ligue 1

Četvrtak5.pngScreenshot_5.png

LIGUE 1 - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 1.12. u 13:35 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Facebook stranica Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Nema sta reci.

3 utakmice, 3 ziceri…
mozete kladiti triple ili single slza nesto sigurnije…

Zagreb igra ovu sezonu stvarno odlicno trebajo mu bodovi tako da prema zadnje plasiranemu timu je pobjeda “must have” i to ce se i dogoditi!

Na ostalih dveh utakmicah je razlika imeđu  timova stvarno prevelika tako da su pobjede jasne… i svim to timova jednostavno trebaju bodovi.

Moj odabor za danas.

IMG_0584.jpeg

Tottenham - West Ham 1 (1.70) bet365

Nakon uzbudljivog remija protiv aktualnog prvaka Premier lige, Manchester Cityja, prošlog vikenda, Tottenham Hotspur se priprema za novi izazov u sklopu lige. Momčad Angea Postecogloua pokazala je nevjerojatnu borbenost, osvojivši bod unatoč brojnim ozljedama koje su ih zadesile.

Postecoglou je istaknuo samopouzdanje svoje momčadi u drugom poluvremenu, pokazavši da Tottenham ima mentalnu snagu nositi se s izazovima. Iako se trenutačno nalaze na petom mjestu u Premier ligi, samo dva boda dijele ih od četvrtoplasiranog Manchester Cityja, dok devet bodova razdvaja Spurs od vodećeg Arsenala.

Unatoč brojnim ozljedama koje su zadesile Tottenhamovu svlačionicu, Postecoglou može računati na povratak Richarlisona, koji se vratio nakon kratkog izbivanja zbog operacije prepona. S druge strane, neki od ključnih igrača poput Rodriga Bentancura, Jamesa Maddisona i drugih bit će odsutni, stvarajući dodatni izazov za Postecogloua u sastavljanju momčadi.

Očekuje se da će Christian Romero biti ključna figura u obrani nakon što je odslužio suspenziju, pružajući dodatnu stabilnost u zadnjoj liniji. Postecoglou vjerojatno neće praviti velike promjene u početnoj postavi, s igračima poput Sona, Kulusevskog, Johnsona i Gila koji će zadržati svoja mjesta u napadu.

West Ham United se suočava s izazovom nakon remija 1-1 protiv Crystal Palacea prošlog vikenda. Uprkos tome, West Ham zadržava respektabilno deveto mjesto na tablici, samo četiri i pet bodova iza Newcastlea i Brightona, te šest bodova iza četvrtoplasiranog Tottenhama. Prije tog remija sa Crystal Palaceom, Čekićari su bili u nizu od četiri uzastopne pobjede u svim natjecanjima.

Ozljede su i dalje izazov za West Ham, s Michailom Antoniom izvan stroja, dok je neizvjesno hoće li se branič Kurt Zouma oporaviti nakon provala u njegovu obiteljsku kuću prošlog vikenda. Unatoč tim izazovima, povratak glavnog napadača Jarroda Bowena pruža dodatnu snagu momčadi, posebice u odsutnosti Antonia. Bowen, koji je već zabio u svakom od svojih šest gostujućih nastupa u prvenstvu ove sezone, bit će ključni igrač u napadu.

Uz podršku Mohammeda Kudusa, Tomasa Souceka i Lucasa Paquete u sredini terena, očekuje se da će West Ham pružiti čvrst otpor protivniku. Mogući izostanak Zoume otvara priliku za Konstantinosa Mavropanosa da zadrži svoje mjesto u središnjoj obrani uz Nayefa Aguerda. Edson Alvarez i James Ward-Prowse vjerojatno će nastaviti dominirati vezanim redom.

U posljednjih pet međusobnih utakmica Tottenham je ostvario tri pobjede, West Ham jednu uz jedan remi. U svakoj od tih pet utakmica palo je dva ili više golova.

Tottenham: Vicario; Porro, Romero, Davies, Udogie; Bissouma, Lo Celso; Johnson, Kulusevski, Gil; Son

James Maddison, Rodrigo Bentancur, Micky van de Ven, Manor Salomon, Ivan Perišić, Ryan Sassegnon, Alfie Whiteman, Eric Dier, Ashley Phililips i Pape Matar Sarr su van terena za domaćine.

West Ham: Areola; Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson; Alvarez, Ward-Prowse; Kudus, Soucek, Paqueta; Bowen

Za West Ham neće biti samo Michail Antonija.

Očekujem pobjedu Tottenhama po kvoti 1.72 u bet365 kladionici u londonskom derbiju protiv West Hama, unatoč njihovom nizu bez pobjede. Tottenham je igrao protiv jakih protivnika u prethodnim utakmicama, ali nakon susreta s West Hamom, raspored im postaje povoljniji. Vjerujem da će prekinuti seriju loših rezultata, uzeti važne bodove u ovom susretu. Ne zaboravite da bet365 kladionica računa okladu automatski dobitom ako Tottenham povede sa dva gola razlike u bilo kojem trenutku utakmice, bez obzira na krajnji rezultat.

Screenshot_50.png

(Koeficijenti 7.12. u 11:57 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

Partizan vs Armani, Euroleague, jedinica

Nesto iz ponude sa meca Crvena Zvezda vs Mladost po kvoti od 1,30 (subota)

Ukupna kvota 1,85

Jedinica na Partizan nije moja najsigurnija jedinica u zivotu, ali ako bi mi administratori dozvolili, danas bi je postavio kao moj predlog za sutrasnje kolo Poslednje Sanse. Trebali ste da gledate ove sezone utakmice Armanija, majko moja. Utakmice Armanija bi trebalo pustati po zatvorima, najtezim osudjenicima, i masovnim ubicama, pa da vidite kako bi od njih napravili ljude, ili bi zavrsili u ludnici. Na srecu, vi kolege sa Foruma, imate mene, pa sam ja gledao utakmice Armanija umesto vas. Armani je gubio kod kuce od Pistoie, po kvoti od 1,08 a danas bi da pobede u sred Beograda pred 20.000 ljudi. Ovu jedinicu bih igrao, cak i ako padnem, i to pojacano sa uplatom. Crvena Zvezda u subotu igra protiv nekih seljaka, jedinica je kvotirana sa 1,02 a svi znamo sta je Zvezdi ostalo od takmicenja, nakon onog smesnog jednog boda u Ligi Prvaka, gde ni cak taj jedan bedni bod nisu zasluzili.

Do kvote od 1,30 na tom mecu Crvene Zvezde se mozete dovuci, ako pobedu beogradskih govana vezete sa over 1,5 gol na mecu.

Kada su izasle kvote za Partizan protiv ovih cirkusanata iz Milana, jedinica je bila 1,65, a vec sada je 1,40 a kladionice nemaju nameru da prestanu sa obaranjem kvote.

Ako i dalje za mene ne vaze Pravila, koja postoje za sve ostale, za sutrasnje kolo Poslednje Sanse, postavljam ovu danasnju jedinicu na Partizan po kvoti od 1,40

prije 26 minute, LeonardoDrugi said:

Partizan vs Armani, Euroleague, jedinica

Nesto iz ponude sa meca Crvena Zvezda vs Mladost po kvoti od 1,30 (subota)

Ukupna kvota 1,85

Jedinica na Partizan nije moja najsigurnija jedinica u zivotu, ali ako bi mi administratori dozvolili, danas bi je postavio kao moj predlog za sutrasnje kolo Poslednje Sanse. Trebali ste da gledate ove sezone utakmice Armanija, majko moja. Utakmice Armanija bi trebalo pustati po zatvorima, najtezim osudjenicima, i masovnim ubicama, pa da vidite kako bi od njih napravili ljude, ili bi zavrsili u ludnici. Na srecu, vi kolege sa Foruma, imate mene, pa sam ja gledao utakmice Armanija umesto vas. Armani je gubio kod kuce od Pistoie, po kvoti od 1,08 a danas bi da pobede u sred Beograda pred 20.000 ljudi. Ovu jedinicu bih igrao, cak i ako padnem, i to pojacano sa uplatom. Crvena Zvezda u subotu igra protiv nekih seljaka, jedinica je kvotirana sa 1,02 a svi znamo sta je Zvezdi ostalo od takmicenja, nakon onog smesnog jednog boda u Ligi Prvaka, gde ni cak taj jedan bedni bod nisu zasluzili.

Do kvote od 1,30 na tom mecu Crvene Zvezde se mozete dovuci, ako pobedu beogradskih govana vezete sa over 1,5 gol na mecu.

Kada su izasle kvote za Partizan protiv ovih cirkusanata iz Milana, jedinica je bila 1,65, a vec sada je 1,40 a kladionice nemaju nameru da prestanu sa obaranjem kvote.

Ako i dalje za mene ne vaze Pravila, koja postoje za sve ostale, za sutrasnje kolo Poslednje Sanse, postavljam ovu danasnju jedinicu na Partizan po kvoti od 1,40

Prvo, sto se mene tice, obzirom da nisi u mojoj ligi ja ti priznajem taj danasnji tip za PS.

Drugo, jedinica na Partizan protiv Olimpia Milano u mojoj kladioni je 1.50, a konacan ishod 1.45, pa znaci na to da idemo za sve pare ili? 

Dvoumim se u singlu konacan ishod ili obicna 1 bez produzetaka pa molim obrazlozenje malo jace :D

prije 1 minutu, mesrine said:

Prvo, sto se mene tice, obzirom da nisi u mojoj ligi ja ti priznajem taj danasnji tip za PS.

Drugo, jedinica na Partizan protiv Olimpia Milano u mojoj kladioni je 1.50, a konacan ishod 1.45, pa znaci na to da idemo za sve pare ili?

Hej kolega

zaista nisam najsigurniji u ovu jedinicu, ali sam u svako doba spreman da padnem ako treba. Singlovao  sam ovu jedinicu ukljucujuci i produzetke kao da sutra vise nece biti kladjenja. Odgledao sam sve utakmice Armanija, i ja koji bi trenera Messinu proglasio svecem, kazem da je ono sramota epskih razmera kako oni igraju. Cela zemlja se smeje Messini kako igraju, a klub je na to odgovorio produzetkom Ugovora treneru sve do 2026-te, iako je vec pod ugovorom. Da nisam gledao na sta lici Armani, nikada ne bih predlagao singlovanje, sto ne znaci da je nemoguce da padnemo. Ako nesto znaci, ja sam ovu jedinicu ukljucujuci i produzetke vezivao cak i sa utakmicama Lige Prvaka.

prije 4 minute, LeonardoDrugi said:

Hej kolega

zaista nisam najsigurniji u ovu jedinicu, ali sam u svako doba spreman da padnem ako treba. Singlovao  sam ovu jedinicu ukljucujuci i produzetke kao da sutra vise nece biti kladjenja. Odgledao sam sve utakmice Armanija, i ja koji bi trenera Messinu proglasio svecem, kazem da je ono sramota epskih razmera kako oni igraju. Cela zemlja se smeje Messini kako igraju, a klub je na to odgovorio produzetkom Ugovora treneru sve do 2026-te, iako je vec pod ugovorom. Da nisam gledao na sta lici Armani, nikada ne bih predlagao singlovanje, sto ne znaci da je nemoguce da padnemo. Ako nesto znaci, ja sam ovu jedinicu ukljucujuci i produzetke vezivao cak i sa utakmicama Lige Prvaka.

Armani je otpad od ekipe u zadnje vrijeme ali ja nebi zanemarivao kvalitet koji imaju i obrambeno i napadacki, ako im se poklopi vecer mogu razmontirat Partizan kao i Zvezdu prije par kola. 
Partizan je favorit i to stoji ali po meni nikako zicer za rasprodavanje imovine i vece uloge. Sretno svima sa odabirom! 

Previse volim Poslednju Sansu da bih pravio cirkus od nje. Naravno da ne mora da mi se prizna predlog za sutrasnje kolo Poslednje Sanse.

Ipak cu ovde postaviti predlog da na leto imam razlog da se kurcim kako su gospoda poput mene, u svetoj Poslednjoj Sansi, podizala prosecni ukupni koeficijenat, predlozima, a ne izborom kladionica. Dakle, iako se ne priznaje, moj predlog za sutrasnje kolo Poslednje Sanse je jedinica na Partizan po kvoti od 1,44 kod WilliamHilljer sam uvek bio gospodin.

AD3DBC37-8DCB-42C5-B4DE-D1D582D61784.jpeg.dec8417c040d7bee0cd0716999b35c8a.jpeg

prije 5 minute, Joker93 said:

Armani je otpad od ekipe u zadnje vrijeme ali ja nebi zanemarivao kvalitet koji imaju i obrambeno i napadacki, ako im se poklopi vecer mogu razmontirat Partizan kao i Zvezdu prije par kola. 
Partizan je favorit i to stoji ali po meni nikako zicer za rasprodavanje imovine i vece uloge. Sretno svima sa odabirom! 

Tacno tako. Ceo svet zna da imaju kvalitet. Ako odigraju kao protiv Zvezde, dobice i Boston. Samo sto ja ne verujem u to. Trebao si da ih vidis kod kuce protiv Pistoie, majko moja. Imaju kvalitet, a igraju kao qurci. U domacem prvenstvu, su jedva u prvih osam, gazi ih ko hoce, niko ih se ne boji, i jos im se smeju. Ne bih mogao da se setim kada je u tako kratkom vremenu, kvota sa 1,65 pala na 1,37 na bilo kojoj utakmici.

Slazem se da (mozda) ne treba silovati, ali ko je spreman da padne, ne bi trebalo da stedi, ili barem veze sa necim “na cekanju” od weekenda, ili sa utakmicama Lige Prvaka.

Ja nisam uspeo da obuzdam sebe, pa necu sutra proglasiti Dan Zalosti na Forumu ako padnem, jer sam odlucio svojom voljom i bez pritiska.

Everton - Newcastle 2 (2.37) bet365

Nakon turbulentnog razdoblja obilježenog financijskim nepravilnostima i oduzimanjem 10 bodova, Everton je pronašao svjetlo na kraju tunela. Sjajna pobjeda nad Forestom prošlog vikenda, uz odlučujući pogodak Dwighta McNeila, označila je povratak tima u borbu za opstanak. Klub je sada na 18. mjestu, samo tri boda iza Lutona.

Ova pobjeda dolazi u pravo vrijeme jer ih očekuje gust raspored od sedam utakmica do kraja 2023. godine. Ključni trenuci stvaranja pozitivnog momentuma dogodili su se u gostima, no sada se Everton vraća na Goodison Park, gdje su imali izazovnu sezonu.

Očekuje se da će se Everton suočiti s teškim izazovom protiv Newcastle Uniteda, posebno s obzirom na njihovu nisku učinkovitost kod kuće. Unatoč nedavnom usponu, klub je ostvario samo četiri pobjede od 17 domaćih utakmica ove sezone.

Dycheov tim ima dosta problema pred sobom, posebno u napadu. Dominic Calvert-Lewin, ključni napadač, je van terena s ozljedom lista, dok su Amadou Onana, Andre Gomes i Dele Alli također van terena. Očekuje se da će ljetno pojačanje Beta preuzeti odgovornost u napadu, podržan od strane McNeila, Doucourea i Harrisona. Obrana također ima svoje poteškoće.

Utakmica će biti izazovna, posebno s obzirom na povijest susreta s Newcastleom, gdje je Everton izgubio pet od posljednjih šest susreta.

Unatoč izazovima s ozljedama, Newcastle United ulazi u utakmicu s visokim moralom nakon zadivljujuće serije rezultata u proteklih osam dana. Pobjede protiv Chelsea i Manchester Uniteda, zajedno s kontroverznim remijem u Ligi prvaka protiv PSG-a, stavile su Newcastle u središte pozornosti. Anthony Gordon, junak tih pobjeda, proširio je svoj golgeterski učinak postigavši ključne golove, a ukupno je sakupio sedam pogodaka.

Momčad Eddieja Howea, nakon izazovnog početka sezone, sada briljira s rezultatima, pobjedivši u sedam od posljednjih 10 utakmica u Premier ligi. Njihov uzlet na tablici ih postavlja na impresivno šesto mjesto, samo bod iza petoplasiranog Tottenhama i Manchester Uniteda i četiri boda iza četvrtoplasiranog Manchester Cityja koji je izgubio od Aston Ville sa 1-0.

Ipak, Newcastle će se suočiti s određenim izazovima, posebno s obzirom na ozljede ključnih igrača. Nick Pope bit će izvan terena između četiri i pet mjeseci, otvarajući vrata za Martina Dubravku da preuzme ulogu prvog vratara do siječanjskog prijelaznog roka. Sven Botman, Jacob Murphy, Joe Willock, Sean Longstaff, Callum Wilson, Matt Targett, Elliot Anderson, Dan Burn, Harvey Barnes i Javi Manquillo također su izvan terena zbog ozljeda.

Napadač Anthony Gordon, iako upitan nakon ozljede, pokazao je volju za povratak na teren na treninzima prve momčadi te se očekuje da će zajedno s Miguelom Almironom i Alexanderom Isakom predvoditi napad.

U posljednjih šest utakmica između ova dva tima, Newcastle je ostvario pet pobjeda, a Everton samo jednu.

Everton: Pickford; Young, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko; Harrison, Gueye, Garner, Doucoure, McNeil; Beto

Amadou Onana, Andre Gomes, Dele Alli i Dominic Calwert-Lewin su van terena za domaćine.

Newcastle: Dubravka; Trippier, Schar, Lascelles, Livramento; Miley, Guimaraes, Joelinton; Almiron, Isak, Gordon

Na drugoj strani nema Nicka Popea, Svena Botmana, Jacoba Murphya, Joea Willocka, Seana Longstaffa, Calluma Wilsona, Matta Targetta, Elliota Andersona, Dana Burna, Harveya Barnesa i Javia Manquilloa.

S obzirom na težak raspored Newcastlea u idućih dvanaest dana, uključujući utakmice s Tottenhamom, Milanom i Chelseajem, očekuje se da će Svrake pružiti iznimnu predstavu u ovoj utakmici.

Dajem prednost Newcastleu, kako u kvaliteti igre tako i u motivaciji. Ostvarili su dobre rezultate u posljednje vrijeme i ovdje dolaze sa visokim samopouzdanjem. Očekujem da će Newcastle iskoristiti teškoće Evertona na domaćem terenu i ostvariti pobjedu koja će im donijeti važne bodove prije zahtjevnog niza utakmica koji ih očekuje. Kvota na pobjedu gostiju iznosi 2.37 u bet365 kladionici koja računa okladu automatski dobitnom ako Newcastle povede sa dva gola razlike u bilo kojem trenutku utakmice, bez obzira kako se ona završila.

Screenshot_51.png?resize=447%2C135&ssl=1

(Koeficijenti 7.12. u 14:00 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

Kao zicer se moze odigrat i ova oklada mladog nadarjenog igraca.

Mitja Janc da zabija vise od 4,5 gola na utakmici prema Barceloni kdje igra njegov stariji brat. Mitja Janc je u ovi sezoni napravio korak napred i dobro zamjenio Aleksa Vlaha koji je isao u Aalborg. Igra stvarno odlicna i je najbolji strelec u Ligi prvakov ove sezone!!! Danas ce se sigurno  zelit dokazat prema svojem starijem bratu tako da je granica 4,5 gola po kvoti 1.4 jako dobar izabor. Sumnjam da ce danas i on baciti penale tako da golova nece falit.

Za one hrabrije mozete odabrat i 6,5 gola vise po kvoti 2.1!

IMG_0585.jpeg

Danas sam se malo  raskomotio i ulozio  nesto vise od svog proseka:

ovo  bi moglo  da dodje ;

- Protiv nalosije ekipe u ligi, Albe  vredi  uvekigrati  dogod ne veze bar dve pobede

- Real je Real pa i na nezgodnom  gostovanju  kod Panathinaikos

-  Danas sam imao mogucnost da gledam ovaj mec uzivo.  Sin je preko svojih  poslovnih  veza nasao karte i  hteo  da me povede ali  sam odustao.   Jednostavno  ta buka i  atmosfera nisu  za moje godine. Bolje mi je kad gledam na TV.  Ako  mi  nije po  volji promenim  kanal.

Sto  se samog meca tice , nema Mirotica , Milano  je kako  lepo rece kolega @LeonardoDrugi ( sa kojim se cesto  razmimoilazim sto se kladjenja tice) : "Partizan protiv ovih cirkusanata iz Milana "

Srecno , pa da ima dosra zelene boje na listicima

image.png.0e3d49262fd0d0b26b4ba25b1c93944a.png

Jos jedan single koji stvarno ima vrednost.

Barcelona-Celje

Svi znamo pobjedit ce Barcelona ali nisam siguran da moze danas Celje u Barceloni postici 30 i vise golova tako kako i za Barcelono vjerujem da Celju nece dati 40 golova…. Ako zauzem sve to skupa… siguran sam da ce na utakmici past manje od 70 golova po kvoti 1,59!!!

Sretno.

IMG_0587.jpeg

• IzudinB unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Crvena Zvezda vs Barcellona, najava meca Neko od kolega sa Foruma bi mogao da pomisli da imam nesto protiv Crvene Zvezde ili Srbije, cim dobijem ovoliki entuzijazam kada treba da se kladi protiv Zvezde ili bilo kog srpskog kluba, a kamoli reprezentacije. Moj najveci zivotni problem nije Crvena Zvezda ili Srbija, vec selo. Psiholozi i psihoterapeuti tvrde da svaki poremecaj u nama vuce svoje korene jos iz ranog detinjstva, a cesto i iz adolescencije. Osim toga, svaki poremecaj dobija na tezini, ako uz probleme iz detinjstva, imate i neredovan i neuravnotezen sexualni zivot, posto je svaki muskarac nagonsko a ne racionalno bice. Meni se selo smucilo jos u ranom detinjstvu, tu nema nikakvih dilema. Najverovatnije su me moji terali da idem ponekad na selo, i pored moje volje. Iz ranog detinjstva su mi ostale traume u nekom delu mozga, kada god se pomene rec selo. Kada bih morao da se setim prve reci koja me asocira na rec selo, to bi svakako bila rec urin. Taj nepodnosljivi smrad urina i dan-danas mi razara mozak kada cujem za selo i seljake. Verovatno mi je to ostalo u mozgu jos iz detinjstva kada su me terali da udjem u stalu ili svinjac, da mi pokazu zivotinje ili stoku. Ono cega se secam jeste stoka koja je lezala u urinu i govnima, mislim da nikada u zivotu nisam video cistu kravu ili svinju. Najverovatnije da jos iz tog ranog detinjstva ne volim selo, miris sela, miris stale, ne volim svez vazduh, ne volim domacu hranu, a kada vidim koke kako leze na jajima ili svinje kako leze u urinu, odmah mi pozli. Uz to idu i uobicajeni problemi sa selom, sta tamo da radite recimo subotom uvece u 23.00 casa, sta da radite na selu kada nema koncerata, stadiona, bordela, teatra, bazena ili zabava. Pitanje je i sta da radite sa svezim vazduhom na selu, kada tamo nema kladionica, ili ima samo jedna i to seoska. Da ne govorimo o entuzijazmu da uzmete lopatu u ruke i radite na zemlji po najvecem suncu, jedan od najneisplativijih poslova na svetu. To sto ne podnosim selo i miris stale i urina nije poremecaj iako psihoterapeuti kazu da jeste, jer zasto onda mladi ljudi ne ostaju na selu, kada je tamo svez vazduh i tako lepo, zar ne? Zasto su sela sve starija, i zasto svi zele da odu u grad, pogotovo mladi? Verovatno da postoji neki razlog. Ja ne bih imao neprijateljske odnose sa selom, kada bi sve bilo na svom mestu, kada bi seljaci uvek ostali na selu, a gradjani u gradu. Problem nastaje kada seljak dodje u grad, i ostane zauvek, a pri tome hoce da svi mi zaboravimo odakle je dosao. E zato je i nastao ovaj danasnji post. Beograd Grad Beograd nikada celim svojim delom nije bio seljacki grad u svojoj istoriji. Uvek je jednim svojim delom imao u sebi jasno gradjansko jezgro, da kazemo pravi, stari Beograd, "stare" ili "rodjene" Beogradjane kako se to obicno kaze. Na zalost, Beograd je dva puta u svojoj istoriji poseljacen, prvi put nakon Drugog Svetskog Rata, kada su tadasnji pobednici, komunisti direktno iz sume vozovima naselili i poseljacili Beograd. Drugi put se to desilo devedesetih godina, svi znamo iz kojih razloga. Problem sa seljakom koji dodje u grad je sto bi on da zaboravi svoju proslost, i da se niko ne seca odakle on dolazi. To mozete videti na svakom koraku, evo na primer u arhitekturi. Beograd je imao jedan od najlepsih pogleda na svetu, tik uz obalu reke, ali je onda nekom seljaku palo na pamet da tamo napravi Dubai za siromasne, pravu imitaciju Dubaija, i na taj nacin za sva vremena poseljaci Beograd. Kako to izgleda, mozete videti na ovoj slici Seljak kada dodje u grad, obicno pozeli i da ostavi trag iza sebe, da se vidi da je bio u gradu. Seljaku nikada nece pasti na pamet da u gradu napravi park ili botanicku bastu, jer ga to podseca na selo i stalu, vec se okrece betonu i spomenicima, a kako to izgleda kada nekom seljaku padne na pamet da u sred starog centra Beograda napravi spomenik, mozete videti na ovim slikama Crvena Zvezda Eto, to je moj problem sa Zvezdom, sto ih ja gledam kao selo i stalu, kao miris urina, kao seljaka koji ne zeli da ostane na selu, vec hoce po svaku cenu da dodje u grad. U stali imaju dvanaest pobeda, jedan nereseni ishod i nula poraza, uz gol razliku "u plusu" 35, a u gradu imaju sve poraze i gol razliku 2:11. U stali imaju 11 uzastopnih pobeda, a u gradu skidaju gace i okrecu ledja cim udju u grad. U stali je zakonom zabranjeno da ih dobijete, pa zato Crvena Zvezda drzi svetski rekord u tome koliko je zabranjeno da ih dobijete u stali, sto na danasnji dan iznosi tacno sedam godina, osam meseci  i sest dana, ali zato u gradu nisu u stanju da uzmu cak ni bod Young Boysima ili Benfici. Kada Crvena Zvezda igra u stali, ona ima posed lopte, igraju leprsavo, daju golove iz peterca, daju po pet golova za poluvreme, a ako nesto podje po qurcu, tu su uvek sudije, jer Zvezdine utakmice ne traju 90 minuta, vec se igra dok Zvezda ne povede. A onda seljaci dodju u grad a zele da se zaboravi odakle dolaze.  Svaka propaganda na svetu ima samo jedan problem, a to je javnost, zapravo ono sto vidite svojim ocima. A svake oci koje dobro vide, kazu da su stala i miris urina u njoj, i grad dve potpuno razlicite stvari, dva potpuno razlicita nivoa. Sve je drugacije, ritam zivota, nacin zivota, nacin ophodjenja, mentalitet, oblacenje ... Kada bi Crvena Zvezda pristala da kaze, mi smo seljaci, nama je mesto u stali (Conference League), a i to je pitanje, a ne u gradu (Liga Prvaka), kada bi pristala da kaze da ne bi uspeli da izvuku opstanak ni u jednoj od liga "petice", kada bi pristali da kazu da se ne bi spasili ispadanja cak ni u engleskoj, ili italijanskoj drugoj ligi, kada bi pristali da priznaju da ne moze sa Rade Krunicem da idete na Rodrija ... ja i Crvena Zvezda uopste ne bi imali nikakvih problema, pa ne bi bilo ni ovog posta, a ja bi se vratio uspavankama od analiza kao kolega @IzudinB Crvena Zvezda vs Barcellona, predlozi za kladjenje Crvena Zvezda cak i kada je gubila sa po 0:9 (iz dve utakmice) od Tottenhama ili Bayerna ili sa 2:10 (iz dve utakmice) od Psg-a, je znala da dobije Klopp-ov Liverpool sa 2:0 i to "iz poluvremena". To se desi kada velike ekipe dodju na beogradsku livadu sa entuzijazmom kao kada vi treba da se kladite na mec spanske druge lige izmedju Elche-a i Almerie. Za ovakav mec, zapravo ni ne treba analiza, kvota na dvojku govori sve za sebe. Problem je moj entuzijazam za ovakve meceve kada me savlada ovakva euforija da moram da "pumpam" i "naduvavam" ovakve analize. Kao i uvek, ako na ovakvom mecu ne dodje dvojka, nema ljutnje, ako Zvezda ne izgubi, ili primi samo jedan ili nijedan gol, nemam ni ja pravo da se ljutim sto ce se potvrditi da sam prva budala Foruma. Samo neka je ovakvih utakmica sto vise za kladjenje, barem da ih ima svaki dan, kao kada Dinamo ide Bayernu, Zvezda Interu, kada reprezentacija Nemacke dolazi u BiH, ili da reprezentacija Srbije ide Spaniji svaki dan. A za manje od tri meseca i Dinamo ide Arsenalu, a i to ce brzo, mnogo brze nego sto mislite.    
    • Crvena zvezda - Barcelona - over 3.5 gola (1.90) bet365 Barcelona će večeras tražiti nastavak pobjedničkog niza u Ligi prvaka kada se susretnu s Crvenom zvezdom. Nakon uvjerljive pobjede od 4-1 nad Bayernom, Barcelona je sada u nizu od dvije pobjede u natjecanju, a njihov napad pokazuje sve veći intenzitet. Barca je u zadnje četiri gostujuće utakmice u Europi izgubila samo jednom, a nova pobjeda na ovom gostovanju produžila bi im niz na tri uzastopna trijumfa i približila ih plasmanu u nokaut fazu. S druge strane, Crvena zvezda je pronašla svoj ritam nakon teškog poraza od 5-1 od Monaca, ostvarivši tri uzastopne pobjede u domaćem prvenstvu, što im je dodatni poticaj za traženje prve pobjede u ovom natjecanju. Također, njihov domaći učinak ove sezone je vrlo solidan, s tek jednim porazom u svim natjecanjima. U ovaj dvoboj dolaze s nizom od tri domaće utakmice bez poraza. Ozljede i izostanci Crvena zvezda dočekuje Barcelonu u Ligi prvaka s nekoliko važnih izostanaka u momčadi. Krilni igrač Peter Olayinka neće igrati zbog ozljede Ahilove tetive, dok će Nemanja Radonjić također propustiti susret nakon što je bio prisiljen napustiti igru protiv Vojvodine u osmoj minuti. Također, status vratara Omrija Glazera i braniča Ognjena Mimovića ostaje upitan, jer su obojica većinu ove sezone proveli van terena zbog ozljeda. S druge strane, Barcelona također ulazi oslabljena u ovaj susret, jer su izvan pogona Marc-Andre ter Stegen, Marc Bernal, Ronald Araujo, Ferran Torres, Eric Garcia i Andreas Christensen. Očekivane postave: Crvena zvezda: Ilić; Young-woo, Spajić, Djiga; Silas, Krunić, Elsnik, Maksimović, Rodić; Duarte, Ndiaye Barcelona: Pena; Kounde, Cubarsi, Martinez, Balde; De Jong, Pedri; Yamal, Olmo, Raphinha; Lewandowski Očekuje se golijada, s obzirom na Barceloninu efikasnost pred protivničkim golom, pa je tip na više od 3.5 golova vrijedan razmatranja. Raphinha, koji je pod vodstvom Hansija Flicka jedan od najopasnijih napadača, u posljednje tri utakmice postigao je pet golova i mogao bi biti ključan igrač u ovoj utakmici. (Koeficijenti 6.11. u 05:40 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
    • Liga prvaka  Slovan - Dinamo  Manje od 4.5 golova  Kvota 1.20
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use