Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Nedjelja 19.11.2023.

IzudinB

Recommended Posts

Europsko prvenstvo - Kvalifikacije

Screenshot_50.png

EUROPSKO PRVENSTVO - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 19.11. u 00:13 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Facebook stranica Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Young Boys vs Crvena Zvezda, Liga Prvaka, (utorak, 28.11.) najava meca i predlozi za kladjenje

Postoje barem pedeset razloga zasto sam napisao analizu za mec koji se igra tek za osam dana. Prvi razlog je sto cu umreti ako danas ne napisem analizu za ovaj mec. Drugi razlog je sto ne mogu da cekam osam dana. Treci razlog je sto ne bih voleo da neko pre mene napise analizu za ovaj mec. Cetvrti razlog je da iskoristim priliku da se kurcim na Forumu, i podsetim sve kolege sa ovog smesnog Foruma, u trenutku kada je Sinner usao u Finale zavrsnog Mastersa, da sam ja prvi na Forumu skrenuo paznju na njega, i to kada vi svi niste ni znali sa koliko loptica se igra ova predivna igra. Prvi na Forumu sam pisao o njemu, najmanje talentovanom medju prvih sto igraca na svetu, prvi na Forumu sam pisao o njegovom poreklu, njegovoj porodici, o njegovom sexualnom zivotu koji je jedno veliko nista, o njegovom karakteru, o njegovim krvnim zrncima, kao i o tome sta od njega moze da se ocekuje. Prvi na Forumu sam pisao o njemu kada niko nije ni cuo za njega, i kada ste vi svi sa Foruma mislili da je Sinner nesto sto se dodaje jelima da bude ukusnije. Peti razlog je da iskoristim cetvrti i da vas nesto pitam; sta vi, kolege sa Foruma mislite, zasto sam izabrao bas Sinnera da vam ga predstavim na Forumu, kada jos niko nije ni cuo za njega, a ne recimo, Tsitsipasa, Zvereva, Rubleva, Dzumhura ili Auger Aliassime, za koje su svi culi. Sesti razlog je sto je pravo vreme da napadnem kolegu sa kojim igram prvu ligu vec drugu sezonu. Sedmi razlog je sto imam neki gadan osecaj da sveta Poslednja Sansa ulazi u krizni period, sto nije prvi put, pa necu birati sredstva da je odbranim po svaku cenu. Osmi razlog je zelja da budem koristan po Forum, pa posto su kvote za mec Young Boys vs Crvena Zvezda vec oho-hooo izasle, mozda budem koristan, ako neko uopste cita ovaj smesni Forum, a kamoli igra predloge. Deveti razlog je da obavestim moje neprijatelje iz prve lige Poslednje Sanse da ce over 1,5 gol na ovoj utakmici biti moj predlog za kolo koje se igra od 28.11-30.11 i koji sada ispunjava uslov o minimalnoj kvoti u svim kladionicama, a jedva cekam da vidim ko mi nece priznati predlog, kada kvote budu pale. Deseti razlog je sto zelim da iskoristim priliku i opet porucim svojim neprijateljima iz prve lige svete Poslednje Sanse da sam uzivao u svakom vasem padu, i nemam nameru da stanem. Jedanaesti razlog je najvazniji, u ovom postu bih hteo direktno da se obratim dvojici kolega koji su u poslednje vreme bili najglasniji, kolegama @Joker93 i @mesrine

Young Boys vs Crvena Zvezda, najava meca

Tabela u grupi G, kao i svaka tabela na svetu, jasno pokazuje kako stvari stoje. ManCity sa 12 i Leipzig sa 9 bodova su tamo gde i pripadaju, a Crvena Zvezda i Young Boys tamo gde zasluzuju sa po jednim bodom iz cetiri utakmice. Nakon ovog medjusobnog susreta, Crvenoj Zvezdi ostaje jos utakmica sa ManCity kod kuce, i neka im je Bog u pomoci, dok Young Boys ide Leipzigu, zalosna im majka. Ko bude treci, nastavlja evropska takmicenja, a ko bude cetvrti, imace samo cetiri utakmice vise u evropskim takmicenjima od splitskog Hajduka. Osnovne kvote na ovom mecu su, kao i uvek, postene 2,05-2,10 na jedinicu, 3,70-3,75 na X, i 3,25-3,30 na dvojku. Crvena Zvezda je procenila da joj je ovaj mec utakmica sezone, na sta svakako imaju pravo. Oni imaju pravo da misle sta hoce, kao sto i ja imam pravo da mislim da razmisljaju kao prave seljacine. Crvena Zvezda misli da je njima mesto u Ligi Prvaka, sto svakako imaju pravo da misle, kao sto i ja imam pravo da mislim, da bi Liga Prvaka morala sto pre da se zatvori, i kljuc baci lavovima, tako da je bogati igraju izmedju sebe da bi bili jos bogatiji, ali svakako da postoji ispadanje, i da ispada barem polovina ucesnika. Za analizu je najmanje bitno sta misli Crvena Zvezda, ili sta ja mislim, vazne su samo cinjenice, a one kazu sledece:

Kada je Crvena Zvezda morala da igra kvalifikacije za Ligu Prvaka, 2020-te godine nisu prosli kvalifikacije jer ih je izbacila Omonija sa Cipra. Sledece godine, 2021-e nisu prosli jer ih je izbacio Sheriff iz Moldavije, a 2022-e opet nisu prosli jer ih je izbacio Maccabi iz Haife. Ove 2023-e su konacno usli u grupnu fazu Lige Prvaka, ali ne zato sto su nekoga pobedili, vec zato sto su zbog koeficijenata direktno usli u Ligu Prvaka. Crvena Zvezda svakako ima prava da misli da se ove sezone nisu obrukali, i da gol razlika od 5:10 uopste nije smesna, kao sto i ja imam prava da mislim da stadion Crvene Zvezde treba preorati i posaditi marihuanu, kada dozvolite da vas izbace kiprani, moldavci i izraelci. Navijaci Crvene Zvezde imaju prava da misle “da je sve u novcu”, kao sto i ja imam prava da mislim “ a kako onda Quarabag, Astana, Ballkani, Ferencvaros, Bodo/Glimt, Nordsjaelland, Ludogorets i Molde mogu da prezive zimu i evropska takmicenja nastave na prolece, a vi ne mozete”

Crvena Zvezda je ove sezone mislila da moze da napadne Ligu Prvaka, samo sto to nisu smeli javno da kazu ili napisu, isto kao sto su i oba beogradska govna u kosarci konstruisana da osvoje Euroleague, a osvojice je sutra ili malo sutra. Fudbalska Crvena Zvezda je ove sezone sklopila izuzetno skup roster za balkanske prilike, doveli su i trenera za kojeg su mislili da ih moze odvesti tamo gde su mislili da pripadaju. Nakon pripremnih, prijateljskih utakmica, su cak i poceli da govore ono sto misle, izgledalo je kao da je pehar Lige Prvaka vec na granici izmedju Hrvatske i Srbije i ceka rutinsku carinsku kontrolu da prodje. Pobede u prijateljskim utakmicama su pocele protiv Borca iz Republike Sumske, pa su onda pali Zenit, Neftchi, Fenerbahce, a nakon sto su u sedmom mesecu, potopili Fiorentinu, koja je na utakmicu dosla sa plaze, i to sa 5:0, u Beogradu su verovali da ce se ManCity uplasiti i zbog straha od Crvene Zvezde, istupiti iz Lige Prvaka.

Sada, kada tabela, kao i svaka druga tabela na svetu, pokazuje realno stanje gde Crvena Zvezda pripada, a to je Druga Conference League, sada je u Zvezdi doslo i do promene razmisljanja. Nakon sto je osvajanje Lige Prvaka otislo u qurac, sada su se okrenuli kljucnoj utakmici sezone, toj u Bernu, i hoce u jednoj utakmici, da pokusaju da nas nateraju da zaboravimo sta su radili cele godine. Da bih bio sto korisniji po Forum, i da bi ova analiza imala sto vise smisla, sada cu malo da se udaljim od teme, i pokusam da sto realnije docaram kako razmisljaju ovi u Crvenoj Zvezdi. Jedini nacin da razumete sta je u njihovim glavama, jeste napor da razumete sta je sve prosle sezone radio moj protivnik iz prve lige Poslednje Sanse, kolega @unkdy

Kolega @unkdy, kurvanje ili ne sa Poslednjom Sansom?

Deo posta namenjen samo kolegi @unkdy sam napisao jos tokom prosle sezone, i cekao sam skoro osam meseci, najbolji trenutak da ga pustim, i evo, sada je doslo to pravo vreme. Bicu izuzetno ostar, grub, nepristojan i agresivan, bas kakve su i cinjenice, a koje svako moze proveriti. Ne zaboravite, to kako je razmisljao kolega @unkdy je vazno samo da biste sto bolje razumeli kako razmisljaju ovi iz Zvezde, sto je vazno za analizu.

Posto cu pisati o drugome, elementarna pristojnost nalaze da prvo pogledam sebe, da bih mogao da komentarisem sta rade i cime se sluze drugi. Za tri godine Poslednje Sanse, i preko dvestotine napisanih predloga, varao sam samo jednom. Ta prevara je prosla, niko nista nije primetio, i ne bih sada da se vracam na to. Olaksavajuca okolnost je sto se prevara desila kada nas je u prvoj ligi bilo trojica, kada sam igrao sa administratorima, sto je olaksavajuca okolnost, jer sam prevario one koji to zasluzuju. Olaksavajuca okolnost je i to sto je prevara bila nalik onoj kada susedu ukradete iz vocnjaka kilogram tresanja, a on ima sto tona tresanja. Sve ostalo u mom igranju Poslednje Sanse je bilo cisto, posteno i gospodski.

U realnom kladjenju imam otvorene racune kod kladionica bet365, William Hill, bwin, unibet i jos dve lokalne kladionice koje nisu poznate. Jedinu kladionicu koju sam koristio u Poslednjoj Sansi, a da kod njih nemam otvoren racun je Supersport. Razlog je ponuda koju oni nude za Aba League, na koju najvise volim da se kladim, a oni su jedina kladionica na svetu koji vec u petak imaju ponudu za sve utakmice, cak i one koje se igraju ponedeljkom. Cinjenica da sam za tri godine ucestvovanja u Poslednjoj Sansi, koristio samo pet kladionica, i to uglavnom one koje su poznate po drugim stvarima, a ne po visokim kvotama, je sama po sebi gospodski manir. Druga cinjenica, koja se takodje lako moze proveriti, jeste da nikada u svetoj Poslednjoj Sansi, nisam postavljao predloge iz ruskih, bugarskih, ukrajinskih i ostalih ciganskih kladionica. Odmah da kazem, kad sam vec gospodin, postoji grupa kolega u obe lige Poslednje Sanse, koje se takodje drze jedne ili samo nekoliko svetskih kladionica “koje ne hvataju na kvote” i njima svaka cast. Treca cinjenica, koja se takodje lako moze proveriti, a sto su takodje gospodski maniri, jeste da ukupnu prosecnu kvotu u svetoj Poslednjoj Sansi nikada nisam podizao preko ruskih, bugarskih, ukrajinskih i ostalih krs kladionica, vec sam tokom prosle sezone to cinio predlozima, pa sam tako tokom sezone postavljao poene na utakmici Shields-a po kvoti od 1,85, pa pobedu Partizana iz poluvremena nad Asvelom po kvoti od 1,74, pa pobedu Crvene Zvezde nad Megom, i to iz poluvremena po kvoti od 1,45 … pa ovo, pa ono ... Cetvrta cinjenica jeste da sam predloge postavljao samo iz sportova koje pratim, kosarke, glupog fudbala i tenisa, iako sam ponekad znao iz strateskih razloga da prepisujem predloge od amatera iz druge lige, i to za sportove koje ne pratim. Da ne govorimo o ostalim gospodskim manirima, kada sam svoje predloge ustupao drugima, predlagao unapred meceve koje treba postaviti u Poslednjoj Sansi, predstavljao na Forumu Alcaraza, Sinnera, Brighton, Leipzig, Sampdoriju, Feyenoord, Psv, Inter …

Pre nego sto pocnem ostro, grubo, nepristojno i agresivno da se ljutim na kolegu @unkdy, kao i uvek, pokazacu gospodske manire, i prvo napisati sta bih ocekivao od njega.

Da sam vlasnik Foruma, a niko ne zna zasto nisam, i da postoje mogucnosti, kolegi @unkdy bih ponudio novac da ne ode sa Foruma, odnosno da ostane zauvek, pod uslovom da zeli da se promeni. Mislim da bi on, teoretski receno, mogao da bude najkorisniji clan Foruma, i da bi ga po svaku cenu trebalo zadrzati medju nama. Teoretski receno, a da postoje mogucnosti, ponudio bih mu da bude placen za to, da doprinosi Forumu, barem jednim delom u odnosu na to koliko ima potencijala.

Sta sve znamo o njemu do sada? Znamo da radi, ili je radio, ili na neki nacin saradjuje, ili je saradjivao sa kladionicama. Znamo i da je sa juga, i to onog najgoreg, jer ne postoji juznije od Makedonije. Znamo da je na spektakularan nacin osvojio drugu ligu, a znamo i da jos uvek drzi neke od rekorda na ovom smesnom Forumu, koji nikada nece biti oboreni. Znamo i da sam ga jedini ja javno hvalio na ovom smesnom Forumu, napisao nekoliko postova namenjenim samo njemu, i da sam jedino ja, ili barem medju prvima, prepoznao kakav se potencijal krije u njemu. Znamo i da sam ga prvi na Forumu pozvao da se podigne kada je bio na kolenima, u prvom delu prosle sezone. Znamo i da sam mu prvi pozeleo da se sto pre vrati, iako nisam morao, jer mi je konkurent. Znamo i da je njegovo ucestvovanje u Poslednjoj Sansi posteno i cisto kao suza, i u duhu Pravila. Svaki postavljeni predlog je bio u duhu Pravila, spektakularno osvojeno prvo mesto u drugoj ligi je bilo u duhu Pravila, kao i rekordi koji nikada nece biti oboreni su cisti kao suza. Na kraju, znamo i to da sam ga jedino ja pobedio, a zasto ga nikada niko drugi nece pobediti osim mene, saznacete u ovom postu.

Sta ne znamo, a od danas cete saznati, zahvaljujuci meni? Kao prvo, povlacim sve sto sam do sada napisao o kolegi na Forumu. Povlacim svaki post u kojem sam ga hvalio. Njegovo igranje jeste bilo po Pravilima, ali nije bilo gospodsko, vec je bilo obicno kurvanje sa kockom na Forumu. Od onakvog potencijala i izgubljene dobiti koje smo mogli imati, dobili smo obicno kurvanje sa kockom. Ali, rekli smo, idemo ostro, grubo, nepristojno i agresivno, ali sa cinjenicama, pa da vidimo najpre sta smo dobili od njega, a sta smo ocekivali, sam vec napisao.

Od svih ucesnika Poslednje Sanse, kolega je predlagao najvise sportova. Tu je bilo zenskog tenisa, pa muskog, pa fudbala, E-sportsa, vaterpola, rukometa, kosarke, Nfl-a, zenske odbojke, hokeja … i ko zna sta vec, mada, ako cemo posteno, nije postavljao konjicki sport i biciklizam. Ako biste imali manje od dvanaest godina, rekli biste da se radi o jednom geniju koji sve ove sportove drzi u malom prstu.

Od svih ucesnika Poslednje Sanse, kolega je prijavljivao predloge iz najveceg broja kladionica, i to onih najgorih, ruskih, bugarskih, ukrajinskih i ostalih ciganskih kladionica. Pogledajte samo te krseve od kladionica, favbet, Betnomi, 10bet, ggbet, , 1xbet, Psk, 188bet … da imate manje od dvanaest godina, rekli biste … e svaka cast ovom geniju, kada je uspeo da otvori racune u svim ovim krsevima od kladionica. Da sam vlasnik ovog smesnog Foruma, svakom kolegi koji bi uspeo samo da ponovi nazive ovih smeca od kladionica, bih za nagradu poklonio avionsku kartu za put oko sveta. Inace u listu kladionica koje je kolega prijavljivao u svetoj Poslednjoj Sansi, nisam ubacio onih deset predloga za kladionice koje nije naveo, a za koje bih po screenshotu koji je prilozio, rekao da dolaze iz Kazahstana ili Turkmenistana. Moram samo za trenutak, da se malo udaljim od teme. Moj pretrazivac koji uporedjuje kvote, uopste ne ubacuje u pregled kladionicu favbet, a posto sam video da je to jedna od kladionica koja se najvise prijavljuje u svetoj Poslednjoj Sansi, a svi znamo zasto, odlucio sam jednog dana, i to u trenucima nervnog rastrojstva da se mom pretrazivacu kvota obratim mail-om i da im se nayebem mile majke, sto ih ne ubacuju. I gle cuda, za manje od sat vremena mi je stigao odgovor, u kome se pretrazivac zahvaljuje sto sam im se obratio, a ovde cu slobodno prevesti kako je to izgledalo: “... Postovani korisnice, zahvaljujemo vam se sto ste nam se obratili … bla bla bla... navedena kladionica nije u nasoj, jer je na crnoj listi svih svetskih pretrazivaca iz dobro poznatih razloga ...bla bla bla... Preporucujemo i Vama da navedenu kladionicu izbegavate i predlazemo da isto preporucite i ostalim korisnicima … bla bla bla... nadamo se da cete i dalje koristiti nase usluge ...bla bla bla” Kao sto dobro kucno vaspitanje nalaze, odmah sam im se zahvalio na dobronamernim informacijama, a to je ovako izgledalo: “... Hvala vam na tako brzom odgovoru, evo odmah cu da posaljem poruku kolegi @unkdy da izbegava postavljanje predloga u Poslednjoj Sansi, iz te kladionice, a on ce vas verovatno poslusati, te vam se i on najsrdacnije zahvaljuje ...”

Od svih ucesnika svete Poslednje Sanse, kolega je imao drugu od nazad najmanju prosecnu kvotu na kraju prosle sezone, u prvoj ligi ubedljivo najmanju, a u obe lige, samo je kolega @nutrija imao nizu prosecnu kvotu.

I ovde bih se zaustavio. Ako imate manje od dvanaest godina, pomislicete da je kolega @unkdy genije koji hoda nasim Forumom. Ako pitate mene, to je bilo obicno kurvanje sa kockom. Dok sam ja spavao dva sata dnevno, da napravim prvo siri izbor predloga za svetu Poslednju Sansu, pa onda uzi, pa jos uzi, pa najuzi, pa dok sam proverio listu povredjenih igraca, uporedio medjusobne susrete, procitao sve informacije o desavanjima u oba kluba, proverio sve mesecne cikluse kod zena, ako se radilo o zenskim sportovima, proverio vremenske prognoze, i na kraju svega, kontaktirao emigraciju da proverim da li je neki crnac iz rostera ljut na nekoga, kolega @unkdy je za desetak minuta pretrazio anomalije u ponudama, elegantno proverio odstupanje u kvotama, i kada je pronasao dovoljno najgoru kladionicu, koja je u jednom trenutku ponudila kvotu od 1,20 dok je u svim zdravim kladionicama kvota bila od 1,11 pa do 1,14, njegov predlog je bio spreman

To vam je i odgovor zasto najvise sportova, zasto najvise kladionica, i to onih najgorih, zasto najmanji prosecni koeficijent, zasto svi oni rekordi koji nikada nece biti oboreni, zasto onaj spektakularni ulazak u prvu ligu, i zasto ga niko nikada nece pobediti, osim mene, naravno. Pa zato sto vi igrate osamdeset puta godisnje sa kvotom od 1,20-1,25 naspram njegovih 1,11 pa do 1,14 kolike su kvote u zdravim kladionicama na njegovim predlozima.

Najmanje je vazno sta ja mislim o svemu, a mislim da od njega zasluzujemo mnogo vise, i da on samo kada bi hteo, vrlo lako bi mogao da bude najkorisniji clan ovog smesnog Foruma.

A onda je doslo istorijsko poslednje kolo istorijske proslogodisnje sezone prve lige Poslednje Sanse. Doslo je vreme da se misli o prosecnoj kvoti, pa jos u poslednjem kolu da se misli o decimalama, jer smo imali isti broj pogodaka, ali sam ja imao bolju prosecnu kvotu. Pocelo je istorijskim postom: “... mislim da administrator ima gresku, ja imam do sada ukupan pogodjeni koeficijent 79,58 a prosecni 1,224 Leonardo ima 81,28 a prosecni 1,250 … bla bla bla... pa meni treba tacno tri kvota, da budem prvi ...”

I evo nas ponovo na pocetku, vracamo se ponovo na drvosece iz Crvene Zvezde

Young Boys vs Crvena Zvezda, najava meca (nastavak)

Nadam se da ste sada mnogo bolje razumeli kako razmisljaju ovi iz Crvene Zvezde. Doslo je vreme da se prave racunice sa decimalama, da se prave racunice kako mogu da prezive zimu, i na prolece nastave evropsko takmicenje u drugoj ligi, Ligi Evrope, kada vec pehar Lige Prvaka nije prosao rutinsku kontrolu na carini izmedju Hrvatske i Srbije. Racunice u Beogradu kazu da bi za Zvezdu bilo najbolje da pobedi u Bernu, kao sto je i kolegi @unkdy bilo najbolje da pogodi kvotu od 3,00 u poslednjem kolu, a svi cemo se praviti da smo zaboravili sve one kvote tokom sezone, od 1,11 do 1,14 u zdravim kladionicama. Crvena Zvezda je u poslednjih deset godina, osam puta bila prvak Srbije, zadnjih sest godina uzastopno, sto se sve zajedno, sasvim slucajno (za decu mladju od dvanaest godina) poklapa sa periodom od kada je na vlasti strastveni navijac Crvene Zvezde. A sasvim slucajno (opet za decu mladju od dvanaest godina) dok je na vlasti bio neko drugi, pre toga je Partizan sest puta uzastopno bio prvak. Ove sezone, Crvena Zvezda igra skandalozno, trenutno je na sest bodova zaostatka od nikada goreg Partizana, u Ligi Prvaka stoji kako stoji, trener je “mrtvac koji hoda”, i sve oci su uprte u 28.11. kada treba da se spasava sezona, a mrtvac ozivi, ili da se zakuca i poslednji ekser u sanduk. Crvena Zvezda je ove sezone odigrala 18 utakmica u svim takmicenjima, i na samo jednoj nije prosla igra over 1,5 gol, i to bas na onoj utakmici koju sam postavio u Poslednjoj Sansi, i ko me yebe zbog toga. Od osamnaest utakmica u svim takmicenjima, na sesnaest utakmica je prosla igra over 2,5 gola na mecu, a na samo dve nije. Jedna, jedina utakmica koja je u njihovoj sezoni zavrsena sa “od nula do jednog gola” je ona koju sam ja postavio u Poslednjoj Sansi, i to su je cak igrali kod kuce, pa jos jednom, ko me yebe. Ko me yebe i sto sam sedmicama najavljivao Zvezdinu utakmicu sa Leipzigom, kao utakmicu godine za igru na golove, odbrojavao dane do nje, a onda postavio pobedu Armanija u gostima nad trulom Albom, i pao. Ali, samo da znate, da sam pao kao gospodin, jer sam hteo predlozima da podizem svoju ukupnu prosecnu kvotu u svetoj Poslednjoj Sansi, a ne izborom krseva od kladionica.

Da sam trener Crvene Zvezde, danas bih vam ovaj post pisao ili iz bolnice ili iz ludnice. Ja zaista ne znam sta se Zvezdinom treneru u ovom trenutku desava u glavi, i kako on uopste misli da igra u Bernu. Ako se otvori, na utakmici ce pasti dvanaest golova, jer Zvezdi golove nije dao samo onaj ko je zurio na autobus. Ja cu vam napisati potpuno besplatno ko je sve tim pajserima davao golove, a ako neko sa Foruma uspe samo da ponovi imena tih klubova, svakako je zasluzio avionsku kartu za put oko sveta. Dakle, Zvezdi su golove u sred Beograda dali Novi Pazar, Javor i to dva, Tsc, Radnik iz Surdulice, a u gostima svi osim Radnickog iz Kragujevca. Ali, ipak da napisem za one kolege koji bi da probaju da ponove imena klubova koji su sve Zvezdi davali golove u gostima, Mladost iz Lucana, Vozdovac cak tri komada, Cukaricki dva komada, Imt jedan i Zeljeznicar iz Panceva jedan.

Dakle, o prvom predlogu za kladjenje, a to su golovi na utakmici, nemamo sta vise da pricamo. Mozemo da padnemo, samo ako trener Zvezde odluci da se zatvori, i ceka, ne znam sta, sa jednim bodom iz cetiri utakmice, a i pehar Lige Prvaka nikada nece stici do Beograda jer nije prosao rutinsku cerinsku kontrolu. Teren Young Boysa ima vestacku travu, pa ako se jos i spusti temperatura, i zaledi teren, takodje mozemo da padnemo, ali ako padnemo zbog vremenske prognoze, onda neka ide i zivot i kockanje u qurac. Za pohlepne over 2,5 gola na utakmici, a za nas ostale dovoljno je i over 1,5 gol, toliko smo se vec upoznali, zar ne?

Drugi predlog za kladjenje su svakako kartoni na utakmici, sto niza klizna granica, i sto manja kvota, to bolje. Moji kriterijumi za igru na kartone nisu izbor sudije, cak se i ne zna ko ce suditi taj mec. Mojih kriterijuma je vise, a neki od njih su tehnicka i takticka obucenost igraca, situacija unutar kluba, medjusobni odnosi igraca, trenutni status trenera na klupi, kao i vaznost utakmice. Sto se tice Crvene Zvezde, oni ispunjavaju sve kriterijume, narocito prvi, i to vec sada, dok jos nisu ni izasli iz Beograda ka Bernu.

Treci predlog za kladjenje je ukupan broj faulova na utakmici, koji bugarske, kazahstanske i turkmenistanske kladionice sigurno ne daju u svojoj ponudi

Cetvrti predlog za kladjenje jesu korneri, takodje po sto manjoj kvoti i uz sto nizu kliznu granicu, pa ako oba trenera odluce da se zabunkerisu, i treba da padnemo.

Peti predlog jeste svakako gol Young Boysa na utakmici, koji se moze naci i po kvoti od 1,18, dok veliki bet365 nudi kvotu od 1,16 sto ako nije dobra kvota za ovakvu igru, ja onda stvarno ne znam sta je dobra kvota. Vozdovac im je dao tri komada, Cukaricki i Javor po dva komada, a Young Boys nece jedan, majko moja????

Sesti predlog za kladjenje jeste broj udaraca na gol. Svojim ocima sam video kada su igraci Bosne dva i po puta sutnuli na utakmici protiv Luxemburga, i jednom pogodili korner-zastavicu, da im se to racunalo u udarac. Budite sigurni da u napadu Crvene Zvezde ima dovoljno igraca koji pri sutu ka golu, mogu da pogode korner-zastavicu.

Do utakmice ima jos osam dana, za vas imam vec sest predloga, a tek sam poceo. Imam predloge i za ljubitelje visokih kvota, ili za kolege koji igraju sa zeninom karticom, i to nekoliko. Lep predlog za kladjenje, je i moguci penal na utakmici. Budite sigurni da u odbrani Crvene Zvezde ima dovoljno igraca, koji su u stanju da zeleci da oduzmu loptu protivniku, tako uklizaju i polome ligamente protivnickim igracima, da ce im to biti poslednja utakmica u zivotu. Iz istih razloga, za ljubitelje visokih kvota bih predlozio i opkladu “sudija ce konsultovati Var”, gde prolazite cak i ako Var pogresi, vazno je da je sudija gledao u monitor. Danas necu predlagati moguce opklade da ce u drugom poluvremenu (mozda) pasti vise golova nego u prvom, ili da ce u prvom pasti barem jedan, ili da ce neko (citaj Crvena Zvezda) dobiti crveni karton …. hajde da nesto ostavimo i za dan utakmice.

I za kraj, najvazniji deo posta, a to je da se obratim kolegama @Joker93 i @mesrine koji su bili najglasniji ovih dana. Mozda bi zaista svi na Forumu, trebalo da se dobro zamislimo, sto je sve veci broj kolega koji izrazavaju nezadovoljstvo, ljutnju ili proteste u vezi svete Poslednje Sanse. Mozda bi zaista svi na Forumu trebalo zaista da se dobro zamislimo, sto je barem pet kolega napustilo svetu Poslednju Sansu (do toliko sam brojao, posle nisam), a da razlog nije bio los plasman na tabeli, vec neko nezadovoljstvo. Mozda bi zaista svi na Forumu trebalo dobro da se zamislimo, da li svi ulazemo dovoljno da Poslednju Sansu cuvamo, ucinimo boljom ili postenijom. Ali, dok ne pocnemo da se zamislimo, imao bih i ja jedno pitanje za vas dvojicu. Kome ja da se obratim, i izrazim svoje nezadovoljstvo sto ja spavam dva sata dnevno, i za to vreme ne uspem da pronadjem dovoljno dobar predlog za svetu Poslednju Sansu, a za to vreme kolega @unkdy, za petnaest minuta uspe da pronadje anomaliju u kvotama, izabere E-sports, vaterpolo ili biciklizam po trenutnoj kvoti od 1,20, dok je u zdravim kladionicama 1,11-1,14 i nakon sto postavi predlog, spava kao beba???? Kom administratoru da se obratim sto on nije objavio ni jednu jedinu analizu, a ja sam preko 1000????? Koji administrator ce razumeti da sam ja za tri godine u Poslednjoj Sansi prijavljivao pet kladionica, a on stopet, i koji su razlozi za to? Kome ja da izrazim svoje nezadovoljstvo, sto sam ja igrao tri sporta, a on stotri, i sve ih poznaje, narocito situaciju sa povredjenim igracima u E-sportu. Kome da se obratim i izrazim svoje nezadovoljstvo i ljutnju sto ja prijavljujem veliki William Hill i jos veci bet365, a on kladionicu Betnomi ili favbet????? Kome ja da se obratim i koji administrator ce me razumeti, kada ja pogodim da ce se Simona Halep razvesti za manje od godinu dana od vencanja, a on postavi predlog iz zenske odbojke, a ne zna ni sa koliko lopti se igra ta igra???? Kome da objavim svih sto screenshotova koje imam memorisane u telefonu, gde svojim ocima mozete videti da je njegov predlog u Betnomi, 1,22 a kod ostalih deset kladionica ne prelazi 1,14????? Kome da se obratim sto je u poslednjem kolu Poslednje Sanse objavio jedinicu na utakmici Nfl izmedju San Francisca i Tampa Bay i pri tome nasao dovoljno najgoru kladionicu koja ima kvotu koja ispunjava Pravilo o minimalnoj kvoti, dok je u zdravim kladionicama 1,14 kao sto je u unibet 1,15 kao sto je kod bet365 i William Hill, ili 1,16 kao sto je kod bwin, a sto sve mozete proveriti za manje od sedam sekundi ???? Kome ja da se obratim, sto je on cist kao suza, jer Pravila su Pravila, a on ih ne krsi, jer pravila kazu da mozete da izaberete bilo koju kladionicu, pa makar i najgoru???? Kome ja da se obratim sto on kao najsigurniji par weekenda postavi E-sports Team Liquid vs Fluxo, a ja Finale Lige Prvaka izmedju ManCity i Intera????? Kome ja da izrazim svoje nezadovoljstvo, sto ja celu noc izmedju subote i nedelje pisem post namenjen samo vama dvojici, a svi znamo sta se radi subotom nocu, a pisem ga samo iz razloga sto volim svetu Poslednju Sansu vise od sexa, i sto zelim da je cuvam po svaku cenu.

Kada vas dvojica, meni odgovorite samo na jedno od ovih pitanja, tek onda mozemo da pokusamo da svi zajedno odgovorimo na vasa nezadovoljstva, i pokusamo da sacuvamo svetu Poslednju Sansu

A dok mi ne odgovorite, odgovoricu ja vama, koji je najbolji lek protiv nezadovoljstva i ljutnje. Lek je samo jedan, a to je rad na sebi, i to preko granice bola. Ako spavanje od dva sata dnevno ne daje rezultate, onda spavanje smanjiti na jedan sat. Ako i to ne daje rezultate, onda pokusati sa sto brzim i sto jeftinijim razvodom, pa otkaz na poslu, pa napustanje skole... pa ovo, pa ono, a sve to samo sa jednim ciljem: biti bolji od njih, u mom slucaju biti bolji na kraju sezone od kolege @unkdy a u vasem slucaju biti bolji od administratora.

Ostao sam vam duzan kraj price, a to je najvaznije, sta se desilo na kraju price. Kolegi je u poslednjem kolu prosle sezone trebala kvota od 3,00 jer je doslo vreme da se spasava sezona, kao i kod Crvene Zvezde. U poslednjem kolu mu vise nije trebala najgora kladionica, vec najbolja, jer samo najbolja kladionica na svetu nudi BetBuilder, a svi znamo koje je to.

Njegov predlog je bilo pravo remek-delo kockanja, u ta dva dana, od petka kada je otvorena tema pa do subote kada je zatvorena, prvi put u zivotu je radio posteno sa kockom. Ulozio je, jedan, jedini put u sezoni, sve sto zna, svo vreme, sav entuzijazam, svo znanje u jedan jedini predlog kojim bi spasavao sezonu.

U tom remek delu je pokusao znanjem da nadomesti kurvanje sa kockom. Cak pet igara u jednom predlogu, po kvoti od 3,00 sto nikada nije postavio, niti ce pogoditi u narednih sto godina. A evo kako je i izgledalo to remek-delo:

Veliko Finale Roland Garossa, majko moja:

Iga Swiatek pobedjuje sa 2.0 u setovima

Iga Swiatek – under 12,5 gemova na mecu

Under 19,5 gemova na mecu

Iga Swiatek prva dolazi do cetvrtog gema u prvom setu

Iga Swiatek osvaja gem na prvom na kojem servira

Ukupna kvota 3,05 …. savrsenstvo od predloga, ne moze bolje od ovoga. U jednom, jedinom predlogu za kladjenje sve se vidi, ko hoce da vidi. Vidi se ideja, ulozeni rad, entuzijazam, vidi se znanje … jednom recju pravo remek-delo.

Pola predloga je proslo jos dok mec nije ni poceo. Prvi set, laganih 6:2 za Swiatek, za nesto vise od cetrdesetak laganih minuta. U drugom setu jos laksih 1:0, pa 2:0, pa 3:0, pa 3:1a da niko ne zna kako, pa jos laksih 4:1 i 40.30 …. cccccc, majko moja …. samo jedan poen i jedan, jedini gem te deli da tvoje ime ostane upisano u istoriji ovog smesnog Foruma, a da drugog otera u ludnicu, bolnicu ili u tri pick*#*e materine …

Sta se posle desilo je istorija.

Iz tog poslednjeg kola je moglo mnogo toga da se nauci. Mogli smo, na primer, da vidimo sta sve kolega moze kada hoce. Mogli smo da vidimo gde moze da odvede znanje i ulozeni rad. Mogli smo da vidimo ideju i kreaciju. Mogli smo da vidimo da je moguce predloziti izbor za kladjenje koji moze da prodje i pre nego sto mec pocne.

Ali smo isto tako mogli da vidimo da su sreca, karma, sudbina i Bog, iako ne postoje, toga dana odlucili mene da nagrade za sve sto sam cinio na ovom smesnom Forumu.

Nakon sto je, pre nekoliko dana na Forumu predlozeno da se kolegi @Guts1950 ne prizna predlog jer vec stoti put objavljuje predloge u ligi u kojoj nikada nece biti, mogli smo od njega procitati istorijsku recenicu koja pokazuje razliku izmedju kockara i obicnih ljudi:

“...Slobodno mi uzmite taj posljednji par i svaki ostali koji pogresno stavim ...” a ja cu dodati “ ma mozes svaki dan da objavljujes u prvoj ligi, ionako nikada neces uci, iako ti mislis da hoces … ali ipak svaka tebi cast sto si pokazao da su kockari najzdraviji ljudi na planeti.”

Da hocu da budem seljak, mogao bih da predlozim da se od sledece sezone, postavljaju predlozi samo iz pet najboljih kladionica, a svi dobro znamo koje su to, pa da vidimo kolegu kako stoji sa pravim kvotama od 1,20, a ne onih 1,20 kod Betnomi, a kod bet365 1,11.

Posto sam uvek bio gospodin na Forumu, predlozicu da slobodno zaboravite na ovaj post, sve cemo obrisati jos juce, samo kolegu @unkdy naterajte da se vrati kockanju, a ne kurvanju, naterajte ga da bude najkorisniji clan ovog smesnog Foruma, pa makar ga platite ako treba, i obavezno cuvajte svetu Poslednju Sansu, jer je nijedan kladionicarski portal na svetu nema, kao sto nijedan Portal nema kolegu poput @IzudinB iako se vama ne cini tako.

• Goksim pinned this topic

👏 Remek delo od posta ko po obicaj, slazem se vecina sto si napisao i prav si, al gresis ako mislis da biram parove mehanicki ko nekj bot/softver, naprotiv skoro sve sto sam objavio ili sam pratio ili igrao na listicima nekad u ove 15 godisnu karieru kladenja 😄

U vezi kladionica igrao sam/ imam racun u preko 30 online, a oko 10tak su me blokirale ili limitirale, kad imam vise vremena ide duzi post u vezi sve ovo sto si napisao

prije 3 sati, unkdy said:

👏 Remek delo od posta ko po obicaj, slazem se vecina sto si napisao i prav si, al gresis ako mislis da biram parove mehanicki ko nekj bot/softver, naprotiv skoro sve sto sam objavio ili sam pratio ili igrao na listicima nekad u ove 15 godisnu karieru kladenja 😄

U vezi kladionica igrao sam/ imam racun u preko 30 online, a oko 10tak su me blokirale ili limitirale, kad imam vise vremena ide duzi post u vezi sve ovo sto si napisao

Nemoj i ti. Jedva pratim i njegove romane

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • @LeonardoDrugi, @Fitoz, @fic, @Iblaz93, @unkdy, @noja57, @josip123, @Joker93 i @COLT postavite svoje tipove za 21. kolo Posljednje Šanse za period od 19.11. do 21.11. Teme za Posljednju Šansu će biti otvorene za postavljanje tipova 24 sata od otvaranja teme. Prema članku 10. tipovi trebaju biti prijavljeni u sljedećem formatu: DATUM | SPORT | TIP - KOEFICIJENT - KLADIONICA SCREENSHOT OBRAZLOŽENJE KLADIONICE U KOJIMA JE MOGUĆE IGRATI PAROVE SU: Bet365, 22bet, unibet, William Hill, Betfair, pinnacle, SuperSport, PSK, Hrvatska Lutrija, Wwin, Lutrija BIH, Premier Kladionica, Mozzart, Meridijanbet, Snai.  TABLICA Ukoliko uočite neku grešku na tabeli, molim vas javite se u inbox ili temu predviđenu za greške OVDJE!
    • @Goksim, @furyshaa, @nenosk, @darko56, @nutrija, @jansavc, @soyer567, @Marko15, @smrcak888, @nuki01, @vjekos, @Dejvid, @mesrine, @Humanic, @Kiks77, @misterija, @ara008, @tome1993, @sestincan,  @pena29, @Ipoje4, @mester, @Ivan98, @zmajo, @ForzaItalia, @blacky44, @Leedsfan, @bruno34, @majstorchina, @jeneri29, @prlito, @Mudrinho Postavite svoje tipove za 21. kolo Druge lige Posljednje Šanse za period od 22.11 (PETAK) do 25.11. (PONEDJELJAK) sa minimalnim koeficijentom od 1.20. Teme za Posljednju Šansu će biti otvorene za postavljanje tipova 24 sata od otvaranja teme. Raspored Lige i Kupa dostupan je u tablici natjecanja Toplo sugeiram svim natjecateljima da izdvoje par minuta vremena i pročitaju Pravila Posljednje Šanse 2024/2025. Prema članku 10. tipovi trebaju biti prijavljeni u sljedećem formatu: DATUM | SPORT | TIP - KOEFICIJENT - KLADIONICA SCREENSHOT OBRAZLOŽENJE KLADIONICE U KOJIMA JE MOGUĆE IGRATI PAROVE SU Bet365, 22bet, unibet, William Hill , Betfair, pinnacle, SuperSport, PSK, Hrvatska Lutrija, Wwin, Lutrija BIH, Premier Kladionica, Mozzart, Meridijanbet, Snai.     Članak 20. Kladionice S ciljem što pravednijeg natjecanja, od sezone Posljednje Šanse 2024/2025, odnosno od šestog kola na dalje (uključujući Guts-Leonardo kup), limitiranjem broja kladionica osigurat ćemo da svi natjecatelji gledaju ponudu istih kladionica, te eliminitirati mogućnost prijavljivanja tipova iz manje poznatih kladionica upitnog renomea, od kojih neke često znaju imati nerealne koeficijente. Iznimno, isključivo u prvih pet ligaških kola Posljednje Šanse, biti će prihvaćene oklade iz svih kladionica. Od šestog kola Posljednje Šanse na dalje (uključujući Guts-Leonardo kup), oklade je moguće prijaviti isključivo u sljedećim kladionicama, koje su rezultat demokratskog glasanja sudionika natjecanja u prvom i petom kolu Posljednje Šanse: Bet365, 22bet, unibet, William Hill , Betfair, pinnacle, SuperSport, SuperSport, PSK, Hrvatska Lutrija, Wwin, Lutrija BIH, Premier Kladionica, Mozzart, Meridijanbet, Snai.    Članak 28. Gospodsko natjecanje Administratori natjecanja zadržavaju pravo upozoravanja, ili kažnjavanja sudionika natjecanja oduzimanjem određenog broja bodova, u slučajevima koji nisu pokriveni pravilima natjecanja a gdje sudionik natjecanja poduzima akcije koje nisu u dugu gospodskog natjecanja. TABLICA Ukoliko uočite neku grešku na tabeli, molim vas javite se u inbox ili temu predviđenu za greške OVDJE!
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca, drugi deo Sede vlasi, bore na licu i dvadeset kilograma viska Zeljka Obradovica su vidljivi znakovi bioloskog starenja. I to takodje ne kazem ja, vec biologija. Teorija takodje kaze da je pravo zivotno doba da napravis nesto od svog zivota kada imas vise od 25 godina, kada nemas nikoga ko zavisi od tebe, kada nemas racune iza sebe, ili kada si spreman da ulazis u rizik. Kada imate 40 ili 50 godina, vi jeste zreliji i racionalniji, ali imate i porodicu, imate nekoga ko zavisi od vas, pa ste vec mnogo manje spremni da preuzmete velike rizike. Ovu teoriju je u praksi potvrdio i sam Obradovic, jer je sve svoje najvece uspehe, ostvario bas kako kaze i teorija.  U Srbiju se vratio jer je odlucivao srcem, a ne razumom. A teorija kaze da sve greske moraju i da se plate. Teorije kazu da sa 64 godina zivota veoma tesko pristajete da se menjate, menjaju vam se i prioriteti, i u tim godinama najmanje sto je potrebno jeste da rizikujete. Potreban vam je mir, sigurnost i da uzivate. A kada to hocete u Srbiji, i uz to odlucite srcem, a ne razumom, onda svakako mora takva odluka i da se plati tako sto cete slusati kako vam 20.000 umno poremecenih bolesnika skandira u direktnom Tv prenosu da ste turcin i da treba da se napusite qurcine. Kada je Zeljko Obradovic poceo da se bavi trenerskim poslom, nije bilo ni interneta, ni mobilnih telefona, ni drustvenih mreza, a u vecem delu Srbije nije bilo ni struje. U to vreme se treniralo deset sati dnevno, i trener je bio sveto bice. Danas profesionalni igraci po Kolektivnom Ugovoru ne mogu da treniraju vise od dva i po sata dnevno, a pripreme pred pocetak sezone zakonom ne mogu da pocnu vise od dvadeset dana pred pocetak sezone. A ja bih dodao da ce za nekoliko godina igraci lupati samare trenerima koji odluce da ih menjaju u toku igre. A ima jos nesto. Ja sam siguran da pitamo kolege sa Foruma da nam objasne u kom delu Usa se nalaze savezne drzave Idaho, Wisconsin, Alabama ili Delavare da pola Foruma ne bi imalo pojma. A onda vi ocekujete da polupismeni crnac koji dolazi iz Nebraske uziva sto dolazi u Srbiju, i sto se od njega trazi da razume sta je beogradski derby i da se od njega trazi da se baca na glavu igrajuci protiv Zvezde. Hteo sam da kazem da je Zeljko Obradovic najbolji trener na svetu starog kova sa savrsenim teorijskim trenerskim principima. Ali i osoba sa 64 godine na pogresnom mestu i sa dolaskom nekih drugih vremena. Nijedan polupismeni crnac nije spreman niti je navikao, niti razume zasto je pobeda nad Zvezdom pitanje zivota ili smrti, zasto se trener toliko dere na njega, i zasto nakon samo jedne obicne greske bude zakucan ekserima za klupu. Nijedan polupismeni crnac ne razume zasto se od njega u Srbiji ocekuje da protiv Crvene Zvezde mora da se baca na glavu, kada je u njegovoj crnoj glavi kosarka samo obicna zabava. Upravo sam vam potpuno besplatno napisao zasto su rezultati Partizana takvi kakvi su, i zasto je danas kvota na Zvezdu 1,35-1,40 kao i koji su razlozi da Zeljko Obradovic promeni ceo roster, a da Partizan izgubi vec cetiri utakmice kod kuce, iako je sezona tek pocela Prognoza za kladjenje Petorica kolega sa Foruma su jos u ponedeljak, tri dana pred pocetak utakmice podrzala Crvenu Zvezdu. Oni koji su pokvareniji i vise zli su svoje predloge postavili kroz klizni handicap, dok su kolege sa pozitivnom licnosti u sebi odigrale cistu jedinicu. Postoje barem deset razloga zasto su to dobri predlozi, pod uslovom da se utakmica igra na papiru, a ne na parketu. Prvi razlog je svakako roster, Crvena Zvezda svakako ima bolji roster i tu nema sta da se prica. Drugi razlog je svakako sirina rostera, gde Zvezda takodje ima mnogo vise upotrebljivih igraca. Treci razlog je sto grk na klupi Zvezde koristi gotovo sve igrace, dok Obradovic cak i kada je imao duplo bolju ekipu, uvek je igrao sa sedam-osam igraca. Cetvrti razlog jeste forma, pozicija na tabeli, opsta slika tima, i za to uopste necu da trosim tastaturu. Peti razlog je svakako trenutna situacija u klubu, gde je u Zvezdi sve relativno mirno, dok je u Partizanu pravi raspad sistema, i jos niko nista ne sme da kaze Faraonu, iako ne izlazi iz kafane. Sesti razlog je naravno domaci teren, gde niko iz rostera Partizana uopste ni ne zna sta ga veceras ocekuje. Sedmi razlog je pritisak gde Partizan ako ovo izgubi ostaje u rangu Albe, a tek treba da igra sa Olympiacosom, Zalgirisom i Panathinaikosom. Osmi razlog jesu kvote kladionica koje jasno sugerisu ko je favorit, a deveti razlog je sto kvota osim sto favorizuje Zvezdu, jos i pada. Deseti, a mozda bi trebalo da bude prvi razlog jeste navijacka opredeljenost Psiha (Predsednika Srbije) Sve ovo je teorija kada bi se utakmica analizirala na osnovu onoga kako stoje stvari na papiru, i kada bi se derby igrao na papiru, a ne na parketu. Ono sto me brine jeste iskustvo padanja. Na primer, kao kada je Milan izgubio od Parme, pa ga Liverpool demolirao u sred Milana, a ja onda odigrao duplu sansu 1x na Inter u gradskom derby-ju a Milan lagano dobio. Ili na primer, kada nikada u zivotu ne igram na Dinamo, pa ih onda odigram kod kuce, takodje duplu sansu 1X protiv Hajduka, a oni izgube 0:1. Postoje samo dva nacina kako bi Partizan mozda mogao da pobedi. Jedan je da se veceras bacaju na glavu, da ih ide kao sto je Zvezdu islo u sred Istanbula kada su demolirali Fenerbahce, a koji je danas prvi na tabeli, kada sam takodje pao, a da Crvena Zvezda odigra najgoru utakmicu u zivotu. Drugi jedini moguci nacin da Partizan dobije jeste da se nekako dovuce do kraja utakmice, a da ne gubi, i onda u nekoj drami, jednim potezom nekako, a ne znam kako, resi utakmicu. I za kraj, moj prvi predlog za kladjenje je svakako prognoza da ce se Aba League raspasti u narednim godinama, i da ce je direktno srusiti srbi, kao sto su srusili sve do sada. Aba League ce direktno srusiti dva zla, sadasnji predsednik srpskog Kosarkaskog Saveza i sadasnji selektor Svetislav Pesic, koji ima 75 godina, pa ce vam sada biti jasnije kako starost utice na telo i mozak. To je moj prvi predlog za kladjenje za koji bih preporucio da rasprodate imovinu, ili barem podignete kredit i uplatite moj predlog. Da imam u sebi toliko zla koliko i kolege @Joker93 i @Fitoz verovatno bih i ja kao svoj predlog postavio u 15.00 casova i pola sekunde, ekstremni klizni handicap na Zvezdu od +4,5 po kvotici od 1,20. Ovako, posto sam ja Leonardo Veliki, prvo predlazem live kladjenje, zatim oba najekstremnija klizna handicapa kod velikog bet365 onaj od +9,5 na Zvezdu, kao i onaj od +15,5 na Partizan sa nadom da bih mozda mogao da uhvatim oba ekstremna handicapa nadajuci se da niko nikoga nije u stanju da potopi. I za kraj, imam predlog za administratora Hej @IzudinB U utorak smo postavili predlog za kolegu @fic iako ti to zabranjujes. Deluje da nas je kolega zaista napustio. Predlog mu je prosao, bas kako je i on pogadjao svoje predloge dok je bio sa nama. Drugi gol je pao u 90 plus 9-om minutu. Upisi mu ovaj pogodak, napravi ovaj put izuzetak, neka mu stoji zapisano kao pogodak poslednji predlog u Poslednjoj Sansi. Nece ti nista faliti, niko ti nista nece zameriti, nismo u Skandinaviji, a nadajmo se da se neces ni ti nikada ni pomeriti sa tog poslednjeg mesta u drugoj, amaterskoj. Mi smo mu postavili predlog, a deluje kao da su i sudbina i karma i Bog i sreca hteli da mu poslednji predlog u nasoj svetoj Poslednjoj Sansi prodje u 90 plus 9-om minutu.  
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca Ne bih mogao da se setim kada je cak sest kolega iz svete Poslednje Sanse za svoj predlog postavilo izbor iz jednog te istog meca. Jos interesantnije je sto je u pitanju jedan gradski derby, a zanimljivo je i da su trojica kolega iz prve lige, a trojica iz druge. Svima je zajednicko sto su svi igrali na Crvenu Zvezdu, uglavnom klizne handicape, dvojica kolega cak i cistu jedinicu, dok je samo kolega @jansavc na neki nacin "podrzao" Partizan ako se to uopste moze nazvati podrska, da nece izgubiti vise od 14 razlike. Iako je za ovaj medjuweekend ponuda bila slaba, pa je i to jedan od razloga, ipak je bilo lepo videti da je u ovom kolu svete Poslednje Sanse cak devet predloga bilo iz kosarke, najlepse sportske igre na svetu. Hajde onda da vidimo, koji je razlog zbog cega je ceo Forum ovoliko podrzao Crvenu Zvezdu u jednom gradskom derby mecu, a ne vidim nikoga sa Foruma koji bi bolje od mene najavio danasnji mec. Pre najave danasnjeg meca, samo da skrenem paznju kolegama sa Foruma koji imaju manje od dvanaest godina, a koji ce danas gledati utakmicu da Jones, Brown, Bonga, Washington, Davies, Lundberg, Ntkilina, Mike, Canaan, Yago, Miller-Mcintyre, Daum i Gieadraitis nisu srpska prezimena, a nisu ni belci osim Dauma i Giedraitisa. Maloletnim kolegama sa Foruma da kazem i da beogradska govna ne igraju Euroleague zato sto je neko impresioniran srpskom kosarkom, vec zato sto nema ruskih klubova, i zato sto su Psiho i srpska propaganda procenili da im se isplati da godisnje placaju po klubu 1,250.000 eura za ucesce srpskih klubova u Euroleague. Uz to, grad Beograd je bio prinudjen cak dva puta u kratkom periodu da organizuje FinalFour Euroleague, a i ove godine ce morati da bude organizator, naravno o svom trosku, pa kada sve to saberete, dosli smo vec do deset miliona eura, koliko srpsku drzavu kosta ova propaganda. Ovde se ne racuna uobicajenih po 25 miliona eura koji se godisnje bace na polupismene crnce po klubu. Crvena Zvezda Gledajuci proslu sezonu Crvene Zvezde, samo se potvrdila moja teorija za koju bi smeo da dam vitalne organe da je odbranim, da najboljih sto svetskih igraca Fantasy-a vise znaju o kosarci od prvih sto najboljih trenera na svetu. Crvena Zvezda je prosle sezone, kao i svake godine potrosila 30 miliona eura i za sav taj novac bila 16-ta na tabeli sa skorom 11-23, jedina dva gora kluba od njih su bili Alba i Asvel, a i to se ne bi desilo da je sezona trajala jos koju sedmicu. Gore od plasmana su bili potezi koje su vukli majmuni iz Zvezde, u smislu izbora trenera i igraca, za sta bi mi trebalo deset stranica teksta. Ipak, na kraju su osvojili Aba League, osam puta su demolirali Partizana, a to je u Srbiji najvaznije, pa je sezona proglasena istorijski uspesnom. Ako bih trebao da prokomentarisem proslu sezonu Crvene Zvezde u jednoj ili dve reci, to bi bile reci fijasko ili debakl, a u jednoj prosirenoj recenici, to bi bilo da nijedan Fantasy igrac na svetu, pa cak i seoski, ne bi nikada spojio u svom virtuelnom timu onako nefunkcionalan tim. Odluku da potpisu Napiera, a da su u rosteru imali Teodosica, Nedovica, Yaga i Hangu bih proglasio najdebilnijim izborom u istoriji svih sportova.  Sto se tice ove sezone, Zvezdi se mora priznati da su ipak nesto naucili iz gresaka iz prosle sezone, sto i nije bilo tesko, kada gore nije bilo ni moguce. Vratili su pre svega, svoje bivse igrace, koji su imali lose sezone u svojim klubovima, sto je odlican potez, jer oni bolje od bilo kog polupismenog crnca razumeju da je u Srbiji jedini smisao kosarke biti bolji od Partizana. Doveli su jos jednog belca Dauma, a jedina dva nova crnca su Miller-McInture i Canaan sto su odlicna pojacanja. Na taj nacin, Crvena Zvezda je prilicno ocistila roster iz prosle sezone od beskorisnih govana, smanjila broj crnaca na najmanju mogucu meru, i povecala broj srpskih igraca. Odlican potez im je i povratak Petruseva tokom sezone.  Moj utisak je da je Crvena Zvezda odlicno poslozila roster, ili barem isparavila greske iz prosle sezone, ali da to nikako nije dovoljno za prvih osam mesta na tabeli, i da ce se tokom sezone vuci tu negde oko sredine tabele i verovatno biti u igri za doigravanje. Ove sezone u Euroleague imaju skor 5-5 a mislim da su morali imati jednu sigurno, a mozda i dve pobede vise. Lepe pobede su one u gostima nad Fenerbahceom, Monacom i Parisom, ali su morali da dobiju ili Asvel u gostima, ili Barcellonu kod kuce, gde su prakticno imali pobedu u samoj zavrsnici. Partizan Nikada vidjeno u istoriji bilo kog sporta. Tri godine potpunog fijaska, jedan trofej od mogucih osamnaest, potrosenih sto miliona ni za sta, i jos niko nista Faraonu ne sme da kaze, vec promene ceo roster za jedno leto. Cetrnaest novih igraca, od toga samo tri srpska igraca, i to samo da ih ne bude sramota da nemaju nijednog srpskog igraca. A cak je jedan i polu srbin, polu hrvat, majko moja. Cak i da ne gledamo u krvna zrnca, tesko da bi i Guardioli neko dozvolio da promeni ceo roster, a ako bi mu neko ipak dozvolio, tesko da bi bilo ko dozvolio Guardioli da zivi kako Faraon zivi u Srbiji. U Srbiji je rec odgovornost prakticno zabranjena rec, a bilo kakva kritika bi veoma lako mogla da vas odvede na neko sluzbeno putovanje od nekoliko godina. Da nema mene na ovom smesnom Forumu, tesko da bi bilo gde mogli da procitate bilo kakve kritike Faraona.  Faraon i Psiho imaju mnogo toga zajednickog, ali i jednu veliku razliku. Vestom propagandom i manipulacijom polupismenih gradjana, i jedan i drugi su proglaseni velikim, najvecima, nedodirljivima, svetim kravama, bez kojih bi dosao propast sveta. Jedina razlika je u tome sto je jedan Predsednik, a drugi trener, pa je jedan Faraon za sest miliona, a drugi za milion fanatika. I jedan i drugi su proglaseni za nuklearnog fizicara, Mesiju, Boga, neurohirurga koji spasava zivote ili vatrogasca koji glavom skace u vatru i spasava zivote gradjana. I jednom i drugom se klice, salju poljupci, pruza podrska, i jednom i drugom se veruje vise nego svojim ocima, i jedan i drugi su se odavno odvikli od bilo kakve kritike. Cetiri sezone u klubu, jedno ispadanje u EuroCupu u sred Beograda od turske Burse, jedna osvojena Aba league i jedno cetvrtfinale Euroleague, i tacka. Ove sezone, uz promenjen ceo tim i jasnu poruku polupismenim fanaticima "... sada da odem necu, ko god da dodje posle mene zeli zlo Partizanu, nisam tip koji se predaje ... ovo sto vidite svojim ocima nije tacno ...imam apsolutnu podrsku ... bla bla bla ..." Partizan je promenio ceo roster, ali je u ovoj sezoni sve ostalo isto. Skor u Euroleague je 2-8 igra je ostala ista, losa, nepovezana, spora uz porodjajne muke da se postigne poen, i dalje se gubi na jednu loptu, u samoj zavrsnici, i dalje Faraon nije kriv vec igraci, i dalje beogradska govna zasluzuju pozivnice jer je tamo publika najbolja, i dalje ovo .. i dalje ono ... a rezultata nigde. Cak vise ne postoji ni ono sto je jedino i drzalo Partizan u propagandi da su zdrav klub, a to su utakmice kod kuce. Partizan je kod kuce vec izgubio od raspalih Virtusa, Armanija, te Monaca i Barcellone dok su u gostima sve izgubili osim Maccabija sa kim su igrali u Beogradu. Starost Placanje poreza, starost i smrt niko na svetu ne moze izbeci. Nauka smatra da starost pocinje sa 74,7 godina mada neke teorije idu cak i do 77 godina. Zeljko Obradovic ima 64 godina, pa sada ne znamo gde njega da ubrojimo. Da li je on srednje dobi, da li je starija osoba ili je jednostavno veoma stara osoba? To na kraju nije ni vazno, vazno je da svaka osoba na svetu starenjem postaje drugacija osoba, najcesce sve to ide na gore. To ne kazem ja, to kaze biologija, to kaze bilo koja nauka. Uz to ide i teorija da se ne stari u svim zemljama isto. Nije isto stariti u Srbiji ili u Usa ili u Skandinaviji. Ovde cu vam postaviti dve fotografije da vidite kako se stari u Srbiji a kako u Hollywoodu. Ovo ovde su dva glumca. Obojica imaju 61 godinu i obojica lose glume. Na jednoj slici mozete videti kako izgleda starost u 61-ovoj godini u Srbiji, a kako izgleda starost u 61-oj godini u Hollywoodu. Na jednoj slici je srpski glumac Dragan Bjelogrlic, a na drugoj americki glumac Bred Pit, pa svojim ocima mozete videti kako se stari u Srbiji, a kako u Hollywoodu.   Obradovic je trenercina, kakve Evropa jos nije videla, to je bio, to jeste i to ce uvek biti. Niti je zaboravio kosarku, tesko da bilo ko vise zna o kosarci od njega. Ali nije Faraon vec je od krvi i mesa. I on stari kao i sav obican svet. I on se menja starenjem, uglavnom na gore, kao i svi ostali. Vratio se u Srbiju, a deset godina ranije mu to nikada nije padalo na pamet, a to ima svoju cenu. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da mu ekipa ovako igra, a kamoli izgleda. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da ga u gradu koji najvise voli na svetu, Beogradu, 20 000 psihopata divljacki vredja. Znate li vi uopste, kolege sa Foruma, kako to izgleda kada vas 20.000 ljudi divljacki vredja da ste turcin i da treba da popusite qurcinu, ili da vam 20.000 ljudi peva da ste ubili zenu u saobracajnoj nesreci, sto je tacno. Pre deset godina Obardovic sebi nikada ne bi dozvolio da ga u sred Beograda ponizavaju raspali Virtus ili Armani. Ovde cu malo da se zaustavim. Previse daleko sam otisao. Malo sam se pogubio. Previse volim kosarku, najlepsu sportsku igru na svetu, i previse postujem trenerski posao, najstresniji posao na svetu. Uvek cu vise verovati svojim ocima, nego Obradovicu, ali je Obradovic ipak Obradovic. Uzecu ipak sebi malo vremena, da zavrsim post, narocito predlog za kladjenje. Ostavicu sebi vreme da iz mene izadje zlo. Kosarka i Obradovic to zasluzuju, mada za ovo drugo jos malo moram da razmislim. Nastavice se oko 18.00 casova. mec se igra u 20.00    
    • Hvala za info taman imao par minuta i pogledam forum i cini mi se ajde probajmo i proslo za 10min:)
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use