Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak 11.4.2023.

IzudinB

Recommended Posts

Liga prvaka

Utorak1.png

LIGA PRVAKA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 6.4. u 1:22 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Pozdrav ekipa !

Slazete li se sa mojim misljenjem ali i ocekivanjima da su Benfika i Manchester City mnogo blizi pobjedi u ovim prvim utakmicama?

Koliko god bile ove ekipe izjednacene na papiru, mislim da je ovo pravi tren da se igra protiv Intera i Bayerna jer cini mi se da oba ova tima posustsju sa formom, pogotovo ovaj Inter koji nema ni glavu ni rep. Provukli su se do sada ali tesko ce protiv Benfike koja cijelu sezonu igra fantasticno. Izgubili je doduse Benfika sada za vikend kuci od Porta nakon vodstva 1-0 ali mislim da je i ovaj duel.protiv Intera jedan od razloga tome. Sigurno igraci u glsvi imaju vec taj ojrsaj orotiv Intera.  U drugoj utakmici, ako nije tacno da Bayern pada u formi, a meni se tako cini, onda se sigurno moze reci da je Manchester City znatno podigao formu. Haaland se vratio nakon povrede i jedna od mojih oklada ce sigurno biti da on zabija gol. 

Mečevi na rasporedu u utorak. Pošto pišem gotovo 2 dana prije moguće je da mečevi budu pomaknuti za srijedu.

Igram opet na favorite. Fokina (ATP: 24.) je prošlogodišnji finalist Monte Carla, izgubio je finale od Tsitsipasa. Iako je H2H na strani Fokina 2:0, do sada se još nisu susreli na zemlji. Dojam je da Fokina trenutno nije na toj razini, prije tri dana izgubio je meč u Portugalu na zemlji od 96. igrača svijeta. Imao je podosta problema sa prvim servisom, spašavao čak 8/10 break lopti, a pritom nije baš radio pritisak na protivnikov servis, samo 1/2 break lopte. Izgubio je u dva seta, a u drugom je imao break zaostatka i spašavao meč lopte da bi se nekako dovukao do tie breaka. U drugom setu u dva navrata je tražio medical time out. Meč je trajao nešto više od dva sata i nije izgledao presretan što je izgubio iako se radi o slabijem turniru. Khachanov (ATP: 11.) igra dobar tenis ove godine, izborio je polufinale Australije i Miamija. Iako ima negativan omjer, vidim ga kao stabilnijeg i španjolcu sigurno neće biti jednostavno.

Thiemu (ATP: 111.) koji nije u najboljoj formi, trebalo je samo sat vremena (6:2,6:2) da izbaci Sheltona (ATP: 39.) prije četiri dana. Ne vidim razloga da to ne napravi i Dimitrov (ATP: 26.) koji je podosta iskusniji od dvadesetogodišnjaka.

Tako kaže logika.

Sretno 

Screenshot_4.thumb.jpg.893c8358e8ac3412e01fff0e77adfce9.jpg

@LeonardoDrugi eh, znam da sam te jučer zaboravio ali samo iz razloga što sam htio u miru pogledati neke utakmice, bez klađenja a znam da sam krenuo pisati bilo šta, morao bih i odigrati. Pa da krenemo lagano.

Manchester City - Bayern, utakmica koju sa nestrpljenjem očekujem i vjerovatno utakmica sezone. City uz par kikseva kao da je tempirao formu i sada gazi po sve što se može osvojiti. 8 utakmica, 8 pobjeda u svim takmičenjima. 31 pogodak. Skoro 4 pogotka po utakmici. Deklasirali su Lajpcig sa nevjerovatnih 7:0 ali Bayern je daleko kvalitetnija ekipa od Lajpciga. Bayern sam igrao dosta puta u ovoj sezoni, slušajuci isključivo tebe i tvoj presveti Bayern, i u 80% slučajeva sam padao. Što na više golova, što na pobjedu. Vrlo su neuvjerljivi u nekim utakmicama, vrlo lako dopuštaju prilike za protivnike što pokazuju i rezultati. Ispali su od Freiburga 2:1 i to golom u 90+ minuti ali i to nakon što 15 minuta nisu uspjeli pasa spojiti kako treba. Deklasirali su Borusiju sa 4:2 ali opet primili 2 gola, izgubili su od Leverkusena 2:1, 5:3 dobili Augsburg, 2:1 Stutgart. Daleko od toga da će motiv u ovoj utakmici kao i u navedenima biti isti ali taj njihov napadački stil sigurno će ostaviti prilike za City koji je ultra ubojit iz kontri. 

Utakmica između Bayerna i PSG-a, bez obzira na kvote ili mišljenja drugih bila mi je samo jedna opcija u glavi. Pobjeda Bayerna. Bio sam ubjeđen u to, što zbog mentaliteta što zbog stila igre .. dok ovdje sada, bez obzira što je to Njemac i velikan poput Bayerna, ovdje naginjem pobjedi ekipe City-a. Daleko od toga da su nizali uspjeh do uspjeha ove sezone, 5 bodova su manje u odnosu na Arsenal (mišljenja sam da će osvojiti titulu pored Arsenala), mislim da su ubjedljivija ekipa ove sezone od Bayerna. Bayern nema tog klasičnog napadača, Chupo Moting je povrijeđen što i nije toliki kiks ali kada vidimo da će na lažnu 9ku morati Mane, Sane ili Gnabry .. nije to dovoljno uvjerljivo. Ima Bayern tu mašinu koja ako te uhvati, trica ti je do poluvremena ali City sa Halandom izgleda monstruozno. Ove sezone, samo u ligi, 30 golova. Halo ba, 30 golova u ligi. Sa druge strane, 6 utakmica lige prvaka, 10 golova. Dečko koji će rušiti rekord za rekordom.

Stavka koje još želim da se dotaknem jeste Neuer koji je čini mi se nogu ili ruku slomio na skijanju i to sa kumom hrvatom, eto debila. Zamjena Sommer koji nikada ništa bolje od Mehengladbaha ne bi vidio da se nije desilo što se desilo. Jednostavno nije to taj kvalitet golmana a u ovakvim utakmicama to može biti izrazito ključno.

Musiala je van forme. Mane tek došao nakon povrede. Gnabry / Coman nisu na nivou na kojem se očekuju. 

Grealish igra sezonu života posljednjih 10 utakmica. De Bruyne vratio samopouzdanje i pruža sve bolje i bolje partije. Halland monstruozan. Ake daleko najpodcjenjeniji štoper u ligi (iako zna imati fula ali ništa što godine neće ispraviti), Dias veoma solidan.

Također, treba pogledati i zadnju utakmicu Bayerna gdje je doslovno De Light zabio gol kakav nikada više ni na treningu neće zabiti. Dominacija na stranu ali to ne izgleda ubjedljivo ni sekunde dok kada gledaš City, nekako uvijek je gol u vazduhu, uvijek je napeto.

Što se klađenja tiče, volio bih da preskočim ovo i gledam uz pivo i pizzu ali nema šanse. Već u par opcija imam više od 1,5 gola te na dva listića više od 2.5 gola i mislim da ću se zadovoljiti sa ovim tipom. Kako god okrenem, mislim da je to jedino izgledno. Prognozirati protiv Bayerna je ludost, igrati vjerovatno još veča ludost. I jedna i druga ekipa zabijaju puno dok u odbrani i nisu toliko dominantni, mnogo prilika koje će se sigurno iskoristiti.

Druga utakmica, Benfica - Inter, to mi je must take. Tečaj od 1.30 da Benfica daje gol, kod kuće, u ovoj formi (na stranu zadnja utakmica sa Portom mada su i tu zabili gol), jednostavno ovo moram uzeti. Inter nikakav, forma opada ali drastično i sve više sam mišljenja da neće izboriti ligu prvaka jer dosta konkurenata ima koji tek dižu formu. I da, znam priču ovo je liga prvaka, ulog visok, đaba sve kada je Inter loš nazad i to ne samo posljednje utakmice nego čitavu sezonu.

Treća utakmica, Real Madrid - Chelsea, Real Madrid daje gol po tečaju 1.20 je sigurica aman takva.

Milan - Napoli, vjerovatno jedina utakmica gdje ne bih znao šta da odigram. Do prije par dana sam mislio da će ih Napoli preći ko plitak potok ali onda prije 2 kola, u sred Napulja, Milan nakon poraza od Fiorentine te 0:0 protiv Tottenhama i 1:1 protiv Salernitane, poraza 3:1 od Udinesea, u sred Napulja utrpa 4 komada Napoliju. Nije Napoli ni protiv Leccea bio toliko ubjedljiv, o Milanu protiv Empolija ne treba ni pricati. Ako bih već morao nešto uzeti, onda bi to bilo više od 3.5 kartona po tečaju od 1.18 jer mislim da, iako je prva utakmica, neće se paziti mnogo jer prevelik je ulog u pitanju. 

@LeonardoDrugi očekujem od tebe također pregled ove 4 utakmice i tipove koje bi odigrao iako možda nećeš odigrati.

Hej @furyshaa

Najpre se jos jednom zahvaljujem sto si izdvojio svoje vreme za objavu posta. Veoma lako bi mogli da postanemo internet-prijatelji, kada ne bi kidisao na sveti Bayern. Ako uspem da zaboravim ovu recenicu "... Bayern sam igrao dosta puta u ovoj sezoni slusajuci iskljucivo tebe i tvoj presveti Bayern i u 80% slucajeva sam padao ..." svakako cemo biti internet-prijatelji, a sve cu i uciniti da te dovedem sledece sezone u Poslednjoj Sansi.  Posto sam pod stresom zbog ove gore boldovane recenice, sada necu nista napisati dok se ne smirim, nisam u stanju ni da postavim predlog u Poslednjoj Sansi, ali se svakako zahvaljujem na odlicnoj analizi.

Dok se ne smirim zbog kritika na Bayern, i dok ne dodjem sebi, napisi mi samo dve stvari. U koliko procenata si padao na Chelsea ove sezone, ako je na Bayernu bilo tih 80% i gde bi to Bayern mogao jos nesto da poboljsa, kada u Ligi Prvaka ima osam pobeda iz osam utakmica, i kada mu ni Barcellona, ni Inter ni Psg nisu dali ni gola. Da li bi trebalo da jos vise poboljsa napad, ili da poboljsa jos vise odbranu, pa da mu ni Viktorija Plzen nije trebala dati ta dva jedina primljena gola u najvaznijem takmicenju.

Hej, bicemo internet-prijatelji i kolege sa Foruma, samo sam pod stresom, te sam impulsivno napisao post, zbog recenice da si padao na klub koji ove sezone u svim takmicenjima ima tridesetijednu pobedu, sedam neresenih ishoda i cetiri poraza. Vec sutra cu biti dobro i prava mala maca na Forumu.

Hej, zaista ti hvala jos jednom sto si odgovorio, i sto si odvojio svoje vreme.

Vjeruj mi, postotak na Chelsea je preko 90% i iskren da ti budem, da nisam Chelsea igra ove sezone, dobitak bi bio ogroman, barem imam takvo mišljenje. Ali nije mi žao, elem. Da se ne stekne pogrešno mišljenje, već za vikend imam Bayern protiv Hoffenheima (uzeo čim si ti napisao) i protiv Mainza ću ih igrati i protiv Herte i Werdera pa sve do kraja sezone i te neke ekipe mi zaista nije žao pasti. Nekako sam imao taj pik da ih odigram protiv Frajburga, da ih uzmem protiv Leverkuzena, da ih uzmem više golova protiv PSG-a prvu utakmicu, više od 2.5 drugu utakmicu (mada realno nije njihova krivica), pa niz od 3 iksa gdje su čak sve tri bile manje od 2.5 gdje sam te slijepo slušao za više golova, pobjede i sve moguće kombinacije. Da ne idem toliko daleko, siguran sam da sam ih igrao i protiv Stuttgarta i sličnih kikseva ali ono, valjda sam loše sreće jer sam siguran da sam par njihovih pobjeda iz inata preskočio.

prije 56 minute, furyshaa said:

Prognozirati protiv Bayerna je ludost, igrati vjerovatno još veča ludost.

Zamolio bih te da pročitaš i ovo i da se uzme u obzir da iako favorizujem ovdje City zbog već navedenih razloga, ni na jednom listiću se neće naći niti jedna opcija njihove pobjede samo zato što se kroz život držim one "ma njemac je to" i trpanja Barcelone do zadnjeg zvižduka sudije.

Pred nama je uzbudljiva završnica klupskih nogometnih natjecanja koju nikako ne treba propustiti. Sezona će završiti točno za dva mjeseca (10.6.)  kada ćemo gledati finale Lige Prvaka. 

Završnica Premier League će zasigurno biti i najpraćenija budući da nas očekuje dramatična završnica. Pitanje prvaka u ostalim ligama petice (Italija, Španjolska, Francuska, Njemačka(?)) je odavno ili gotovo sigurno riješeno. Arsenal je zakomplicirao situaciju kiksom protiv Liverpoola gdje su ispustili vodstvo od 2:0. Ovaj kiks mogao bi ih stajati naslova. Arsenal ima 6 bodova prednosti ali i utakmicu više u odnosu na City. Uz to gostuju kod Cityja te imaju nešto teži raspored do kraja sezone (gostovanje kod Newcastle te West Hama). Ne bi ovo bio prvi put da Arsenal ispušta osjetno bodovno vodstvo dok je City već bio u ovakvim situacijama i uglavnom stizao bodovne zaostatke.

Ako City uzme 3 boda u zaostaloj utakmici te slavi protiv Arsenala, bodovno bi se izjednačio s Arsenalom odnosno preuzeo prvu poziciju budući da se kao prvi kriterij gleda gol razlika gdje City nešto bolje (ali ne nenadoknadivo) stoji. Od ovog vikenda City (1,72) je ponovo prvi favorit za osvajanje Premier League, iako bookmakeri daju svega nešto manje šanse Arsenalu (2,10). 

Guardiola zna za kad treba tempirati formu momčadi. Evo kako je to izgledalo prijašnjih sezona.

Manchester Cityjev najveći problem jest raspored i činjenica da su u igri za naslov ili osvajanja raznih natjecanja. Samim tim, očekuje ih ubitačan ritam koji može rezultirati kojim iznenađujućim rezultatom. Arsenal ima kraću klupu ali se može fokusirati samo na Premier League.

Sudar Machenster Cityja i Bayerna u četvrtini finala Lige Prvaka "finale je prije finala" te definitivno sudar koja će pljeniti najviše pozornosti. 

City ima prednost domaćeg terena u prvoj utakmici koju će voditi Gil Manzano. Bayern je u boljoj poziciji budući da uzvratnu utakmicu u kojoj bi se trebalo riješavati pitanje prolaska igraju doma. Zanimljivo je da kladionice znatno više vjeruju Cityju. Očekivao sam poprilično izjednačene koeficijente (blagu prednost Cityja) kada je u pitanju klađenje na prolaz međutim tome nije tako. Koeficijent na prolaz Cityja je 1,50 a na prolaz Bayerna koeficijent je čak 2,50 kod bet365 !

Bayern ne briljira u posljednje vrijeme. Odigrali su fantastičnu utakmicu protiv Dortmunda da bi se onda poskliznuli u kupu. Smjena Nagelsmanna te postavljanje Tuchela šokirala je nogometni svijet te nije naišla na odobrovanje mnogih. Bayern bi trebao rutinski osvojiti Bundesligu a biti će izuzetno zanimljivo vidjeti kako će stojati na terenu protiv Cityja. 

I City i Bayern gaje sličan stil igre kratkim pasovima te težnju za posjedom lopte. Vidjet ćemo tko će se više nametnuti. U prvoj utakmici logično je za očekivati izraženiji posjedi Cityja koji je i domaćin a ukoliko dođu do vodstva u prvoj utakmici u uzvratu bi Bayern trebao biti taj koji će loptu pred svojim navijačima imati više u posjedu. 

Mnogi danas očekuju golijadu međutim nisam siguran da će tome biti tako. Zadnjih godina svjedočili smo utakmicama gdje se očekivala golija a koje su završile siromašnih 0:0. Ulog je velik i ovo će prvenstveno biti taktička bitka u kojoj bi Bayern bio itekako zadovoljan neriješenim ishodom dok će City tražiti prednost prije uzvrata na Allianz Areni. Ne kažem da ćemo vidjeti siromašni remi niti bi volio da to bude slučaj, međutim utakmica sa jedan ili svega dva gola sasvim je realna opcija. 

Momentum je na strani Manchester Cityja. City je fantastično tempirao formu dok Bayern igra toplo-hladno u vjerojatno neuobičnoj atmosferi nakon smjene trenera. Kod Bayerna nema toliko izrađenih pojedinaca već do izraza dolazi momčad dok se kod Cityja izdvaja Haaland. Zanimljiv je sljedeći prikaz. 

Screenshot 2023-04-10 at 23.01.19.png

Izvor. UEFA.com

I Bayern i City klubovi su koji su mi često na listićima te je poprilično izazovno odabrati jednog od njih. Ponajviše zbog forme, prednosti domaćeg terena te zadnjih zbivanja u Bayernu blagu prednost bi dao Cityju. Ali ne toliku prednost koliko daju bookmakeri.

Očekujem slavlje Cityja u prvoj utakmici od jednog ili najviše dva gola razlike što bi ostavilo pitanje prolaska otvorenim te učinilo uzvratnu utakmicu itekako zanimljivom. Mislim da je ovo jedna od utakmica koje su kao stvorene za klađenje uživo nakon što se kako će ekipe stajati na terenu. Utakmica u Munchenu gdje će Bayern biti pred svojim navijačima izgledat će sasvim drugačije od današnje gdje očekujem da City ima veći posjed lopte, inicjativu te stvori više prilika. 

Granica za kartone od 3,5 je poprilično niska međutim obje momčadi igraju tehnički lijep nogomet te su poprilično korektne. Veće tenzije možemo očekivati u uzvratu, uz pretpostavku aktivnog rezultata. 

Vjerojatni sastavi:

City: Ederson - Akanji, Dias, Ake - Stones, Rodri - Silva, De Bruyne, Gündogan, Grealish - Haaland
Out: -
Coach: Pep Guardiola

Bayern: Sommer - Pavard, Upamecano, de Ligt, Davies - Kimmich, Goretzka - Coman, Müller (c), Musiala - Mane
Out: Choupo-Moting (knee), Hernandez (knee), Neuer (broken leg)
Coach: Thomas Tuchel

Da ponovim jos jednom ovaj double od sledece subote

Bayern vs Hoffenheim, Bundesliga, pobeda Bayerna i over 1,5 gola na utakmici, kvota 1,28

ManCity vs Leicester, Premier League, pobeda ManCity, kvota 1,18

Ukupna kvota 1,51

Jeste, lupetam na Forumu kao otvoren prozor, bahato i nadmeno se ponasam, nekorektan sam prema administratorima, prelazim sve granice dobrog ukusa, lupetam kao da sam popio svu pamet ovoga sveta … ali barem niko ne moze reci da sam bio pohlepan na Forumu. Uvek sam bio oprezan, pazljiv i strpljiv, a i to je valjda neki kvalitet. Kvota na Bayern u subotnjem mecu protiv Hoffenheima nigde vise ne prelazi kvotu vecu od 1,18, osim ako nisu u pitanju balkanske ili ruske kladionice. Ali, sve zdrave kladionice daju opciju da ce Bayern pobediti i da ce na utakmici doci over 1,5 gol na utakmici, po kvoti od 1,28, kao na primer veliki bet365. To znaci da padamo samo ako Bayern ne pobedi ovaj krs od tima, ili ako konacni rezultat bude bas 1:0. Ako se to bas desi, onda zaista i treba da padnemo, a ko se i toga boji, mogao bi da brani uplate sa tacnim rezultatom 1:0 koji je kvotiran sa cak 15,00. Odmah da kazem mojim omiljenim neprijateljima iz prve lige Poslednje Sanse da ce u sledecem kolu bas to biti moj predlog, tako da nikome ne pada na pamet da to uzima. Kada je rec o Bundesligi, samo da kazem da Bayern do kraja sezone ima takav raspored da cak ni Tuchel ne bi mogao nista da pokvari, dolazi im Hoffenheim, idu Meinzu, idu Werderu, dolazi im Schalke (majko moja …) dolazi im Leipzig, a u poslednjem kolu idu nikad gorem Kolnu. Ovu drugu utakmicu iz doubla, pobedu ManCity necu ni da komentarisem. Mislim da bi svako sa Foruma trebao da se drzi ovih 1,51 na ova dva fixa, a treci par za podizanje kvote svako moze sebi naci iz ponude za ovaj medjuweekend, a evo i mojih predloga kako cu dodavati treci par na ova dva fixa godine, i tako pokusati da budem pohlepan.

Ajax vs Emmen, Eredivisie, jedinica i over 1,5 gol na utakmici, kvota 1,20-1,25 (nedelja) (Ukupna kvota sa ona dva fixa 1,81-1,88

Ovo je predlog kolege @unkdy iz Guts-Leonardo Kupa, ali posto je i on ispao iz najlepseg takmicenja na svetu, trebalo bi to da proslavimo time sto cemo uzeti sada mi njegov predlog i proci na njemu. Kome je do morala, uvek moze da ne uzme njegov predlog, i ode do najblize crkve.

Benfica vs Inter, Liga Prvaka, Benfica daje gol na utakmici, kvota 1,25 (Ukupna kvota sa ona dva fixa 1,88)

Kolegi @furyshaa hvala sto postoji. Prvo sam mislio da je dupla sansa 1X najbolji izbor za ovaj mec, ali nakon njegovog posta, nema vise nazad. Da ne poverujete da je Benfica ove sezone vec odigrala tridesetiosam utakmica (38), ne racunajuci dva glupa portugalska Kupa, i da tokom cele sezone, na svih tridesetiosam utakmica (38) samo dva puta nisu dali gol. Moze li neko to da poveruje, kod kuce su odigrali 19 utakmica u svim takmicenjima, i na svakoj su dali barem gol, a znali su po cetiri puta da postignu i po pet ili cetiri gola na utakmici. Ni u gostima nisu nista slabiji, od devetnaest utakmica, samo Guimaraesu i Bragi nisu dali gol, a na ostalih sedamnaest utakmica su uvek dali barem gol. Kada vidim ovogodisnji Inter, odmah se setim istorijske recenice sportskog direktora Intera Marotte, nakon osvojene titule sa Conteom, kada su ga pitali kako je izdrzao sa Conteom koga ni u sopstvenoj kuci ne podnose zbog karaktera, a ovaj rekao istorijsku recenicu “... uvek je bolje imati dva igraca manje, a za taj novac skuplje platiti najskupljeg trenera. Conte i Mourihno su osvajali titule u svim klubovima u kojima su radili, a jedini klub u kojem nista nisu osvojili, i to obojica, jeste truli Tottenham koji sam da igra Premier League, opet ne bi bio prvak. Dakle, Inter uopste nema los roster, ali igraju skandalozno, a zbog toga krivci svakako ne mogu biti tetkice koje u klubu otpusavaju wc solje. Cak je i Empoli pobedejivao u sred Milana, a po tri boda Interu su uzeli Udinese, Bologna i Spezia, a po bod su im uzeli cak i Sampdoria, Salernitana i Monza. U gostima su ove sezone odigrali u svim takmicenjima cak dvadeset utakmica i samo cetiri puta nisu primili gol (Viktoria Plsen, Milan, Sampdoria i Porto). Pa ako su im golove davali Lecce (dva) Udinese (tri) Monza (dva), Spezia (dva), pa cak i Cremonese ili Salernitana, zasto onda ne bi mogla Benfica koja je na svim utakmicama kod kuce dala barem gol, pa cak i Psg-u (jedan) ili Juventusu (cetiri)

Turk Telekom vs Brescia, EuroCup, jedinica kvota 1,16 (cetvrtak) Ukupna kvota sa ona dva fixa 1,75

Najpre da vam napisem kako sam padao ove sezone u Poslednjoj Sansi. Odigram na Armani jedinicu u Kup utakmici protiv Brescie, koja se borila da izbegne borbu za opstanak, i padnem zbog crnca, a Brescia nakon toga dobije i Virtus i osvoji Kup. Nakon toga, Brescia izgubi narednih pet utakmica, od Venezie cak trideset razlike, a uz porodjajne muke jedva dobije nikad goru Cedevitu kod kuce dva razlike. Nakon toga odigram na Fenerbahce u Istanbulu protiv tog istog Armania, a crnac koji me je sjebao protiv Brescie, odigra utakmicu zivota i postigne 28 poena sutirajuci trojke sa pola terena i opet me srusi u Poslednjoj Sansi. Ne znam zasto sam sve ovo napisao, ali sam hteo da kazem da ta ista Brescia koja je jedan prosecan tim, sada ide Turk Telekomu, koji je prvi u turskom prvenstvu, a koji je po kladionicama treci favorit za osvajanje EuroCupa. Turci u eliminacionu fazu ulaze kao prvi u grupi, kao prvi u turskom prvenstvu gde su lagano dobijali i Efes i Fenerbahce u gostima. Turk Telekom je kod kuce odigrao dvadeset utakmica, i ima samo dva poraza, a vec jedanaest uzastopnih utakmica kod kuce nisu porazeni. Ovo bi, da se igra na papiru, trebalo da bude jedinica kao kuca, bas kao sto sam mislio da ce Real Madrid lagano poptpiti Breogana, a oni su izgubili 24 poena razlike u jednoj skandaloznoj igri. Dakle, ono sto je do mene, ja sam napisao, ovo bi trebalo da bude jedinica kao kuca, a kada crnci izadju na teren, sta ce se tamo desiti, to je vec neka druga prica.

ManCity vs Bayern, Liga Prvaka, golovi na mecu (over 1,5 za one koji se zadovoljavaju mrvicama, ili over 2,5 za pohlepne) Ukupna kvota sa ona dva fixa 1,81 ili 2,52

Kada su izvuceni parovi za Ligu Prvaka, kvota na ManCity kao pobednika takmicenja je bila 3,00-3,25 dok je Bayern kao pobednik bio kvotiran sa 3,50 a to je bilo dok je trener bavaraca bio Nagelsmann. Danas, na dan meca, titula ManCity je kvotirana i dalje sa 3,25 dok je kvota na Bayern skocila na 4,50 ali su i dalje drugi favoriti. Isto tako, kvota na prolaz dalje je sa prvobitnih 1,85 na gradjane i 1,95 na Bayern promenjena na 1,50 na ManCity i 2,50 na Bayern. Pravo pitanje je kolika bi kvota bila na prolaz ManCity protiv Intera, kada je protiv Bayerna 1,50. Ovde je pravo pitanje da li su kladionice pod utiskom gradjana koji igraju kao dopingovani, ili nista ne veruju Bayernu sa Tuchelom na klupi, bas kao i ja. Malo sam pregledao rezultate Bayerna sa Nagelsmannom. Bayern je sa njim izgubio samo tri utakmice i to sve tri na strani (Augsburg jos jesenas, te M'gladbach i Leverkusen). Poraza od Augsburga se uopste ne secam, ovoga od M'gladbacha se secam kao juce da je bilo, kada je bayernov crnac dobio crveni karton jos u sedmom minutu, dok je poraz od Leverkusena bio pravi porno-film. Celnici Bayerna su verovatno, kao i ja, ocekivali da Bayern u ovom delu sezone ima kao i Napoli sedamdeset bodova razlike, a verovatno im se nije dopalo sto je Nagelsmann nakon poraza od Leverkusena otisao na skijanje, a verovatno im se nije dopalo ni sto je Nagelsmann ostavio zenu i dvoje dece i nasao drugu kurvu sa kojm se yebe. Ako im se nije svideo Nagelsmann, a svidja im se Tuchel, onda bi nekome trebalo da objasne zasto je kvota na titulu Bayerna skocila sa 3,50 na 4,50, zar ne? Dakle, svi cemo se sloziti da trenutno ManCity izgleda bolje, uverljivije, a i kvota na njih pada iz casa u cas, sa 1,80 i nesto je pala na samo 1,70 (kod unibet). Sa kolegom @furyshaa se ne slazem da Bayern ima slabu ili neubedljivu odbranu, cak mislim da imaju najbolju odbranu na svetu, a ako nije vazno sta ja mislim, postoji cinjenica da ove sezone na cak osamnaest utakmica nisu primili ni gol, a u Ligi Prvaka im takodje niko nije dao gol, ako ne racunamo Viktoriju Plsen. Ako cemo posteno, osamnaest puta nisu primili ni gol, ali su zato cak deset puta primili po dva gola. Svi na Forumu znamo kako igraju obe ekipe i kakav potencijal imaju. Ako pogledate rezultate gradjana u zadnjih desetak utakmica i gol razliku, onda je prva opcija za kladjenje, tacan rezultat od 4:0 za domacina po kvoti od 26,00. Osim toga, ako ManCity ne postigne gol na danasnjoj utakmici, ne znam sta uopste ima da ocekuje u Munchenu, a valjda je strucni stab gledao utakmice sa Psg-om. Sve mirise na golove, ali je problem sto je over 1,5 gola, malo golova, odnosno mala je kvota, a over 2,5 gola je ipak puno golova. Da je Nagelsmann na klupi, over 1,5 gol na utakmici bi bio predlog za rasprodaju imovine, a posto je Tuchel na klupi, najradije bi igrao da ManCity daje gol na utakmici, ali je kvota samo 1,15 dok je “barem jedan gol u drugom poluvremenu” kvotiran sa 1,16-1,18. Posto mene nicega nije sram na ovom Forumu, ovo bi bio moj redosled za vezivanje sa onim gore doublom

ManCity daje gol na utakmici, kvota 1,15

barem jedan gol u drugom poluvremenu, kvota 1,16-1,18

over 1,5 gol na utakmici, kvota 1,20

Da imam zenu, a da ona ima karticu, sa njenim novcem bih igrao da ce u drugom poluvremenu biti vise golova od prvog poluvremena po kvoti od 2,00 ili da ce ManCity na utakmici dati vise od jednog gola po kvoti od 1,66

Da kazem da, ako ima zainteresovanih, prodajem tiket na kojem sam odigrao da Bayern osvaja prvenstvo i Ligu Prvaka po kvoti od nesto manje od 4,00 a mozemo se dogovoriti da vam malo i podignem kvotu, ali je uslov da mi tiket vratite ako Tuchel bude smenjen vec u sredu, dan nakon utakmice.

Milan vs Napoli, Liga Prvaka NoBet

Samo da kazem da su juznjaci po procenama kladionica, veci favoriti za pobednika Lige Prvaka od Real Madrida, i to oho-hooo veci favoriti, kvota na Napoli je 5,00 a na Real Madrid 7,50 Eto sta sve covek mora da trpi i gleda zbog ljubavi prema kocki, da je Napoli veci favorit od Real Madrida za kvotu od 2,50 a manji je favorit od Bayerna za 0,5.

Real Madrid vs Chelsea, Liga Prvaka

Trojica kolega sa Foruma su postavila duplu sansu 1X, ali predlog kolege @furyshaa da Real daje gol na utakmici po kvoti od 1,16-1,18-1,20 je jos bolji

Maccabi vs Real Madrid, Euroleague, sto niza klizna granica za over poene na mecu, (samo kod bet365) Ukupna kvota sa ona dva fixa je 1,88

Zbog sve veceg priblizavanja evropske kosarke Nba-u, a i sve veceg broja utakmica u godini, kladjenje na kosarku ce biti pravi horor. Trebali ste samo da gledate utakmicu Breogan vs Real Madrid na kojoj sam pao, a gde je kvota na madridjane bila 1,13 a oni izgubili 24 razlike … ccccccc Znaci ovako. Zbog velikog broja utakmica i igranja na svakih dva-tri dana, posvecenost i zelja, a pogotovo pristup igraca utakmicama je iz dana u dan sve skandalozniji, sto se kaze “...ok, izgubili smo, ali sutra je novi dan ...” a ko yebe kockare. Svi timovi imaju padove, oscilacije, idu malo gore, pa puno dole, pa opet malo gore … i tako iz dana u dan. Na kraju, ko ode puno dole, a brzo se ne vrati gore, taj je otisao u qurac, kao sto su u qurac otisli Efes, Armani ili Virtus. Real Madrid ima roster za Nba, a na utakmicu sa Breoganom su otisli kao kada ja izadjem iz kuce po burek, daj samo da trknem sto pre, pa da se vratim i na miru i uzivanju gledam kako kolega @unkdy pada u Guts-Leonardo Kupu. Breogan im za tri cetvrtine lagano ubaci 70 poena, na kraju prime 96, a pre nekoliko dana im i Partizan ubacio preko sto poena jer su budale, i jer na klupi nema reda i discipline. U cetvrtak idu Maccabiju, utakmica je vazna, a klizni over od 153,5 bi mogao da bude pravi dar sa neba.

Podrzacu i predlog kolege @Guts1950 da ce na utakmici u Leverkusenu biti golova dovoljno za over 1,5 gola, a u petak cu uzeti i jedinice kao kuca na Barcellonu, Euroleague, kao i na Partizana, iako su kvote po 1,10. naravno sve uvek vezano sa Bayernom i ManCity-

Manchester City - Bayern Munchen 1 (1.61) bet365

Sve je spremno za prvu utakmicu dva titana Manchester Cityja i Bayern Munchena u četvrtfinalu Lige prvaka koja se igra na stadionu Etihad. Oba tima su došla do ove faze natjecanja bez previše problema. Građani su lako osvojili svoju skupinu sa Sevillom, Dortmundom i Kopenhagenom prije nego što su u osmini finala pobijedili RB Leipziga.

Erling Haaland je igrao u prethodnoj utakmici u kojoj je postigao pet od sedam golova svoje momčadi u domaćoj pobjedi protiv Leipziga. Norvežanin je zajednički najbolji strijelac natjecanja zajedno sa Kylianom Mbappeom i Mohamedom Salahom sa po 10 golova. Mbappe i Salah su eliminirani u osmini finala, čime je norveški predator ostao glavni favorit za zlatnu kopačku.

Vratio se Haaland na teren nakon što je preskočio međunarodnu dužnost, kao i pobjedu nad Liverpoolom. Započeo je utakmicu za vikend u Southamptonu, postigavši dva gola u pobjedi svoje momčadi od 4-1 na St. Mary stadionun. On će biti glavna prijetnja po gol Bayerna.

Bayern Munchen je lako prošao Barcelonu i Intera u grupnoj fazi Lige prvaka prije nego što je eliminirao PSG u osmini finala bez primljenog gola u obje utakmice. To, međutim, nije bilo dovoljno da uprava zadrži Juliana Nagelsmanna koji se neobjašnjivo oprostio od Bavaraca i otvorio prostor bivšem menadžeru Chelseaja Thomasu Tuchelu da preuzme vodstvo.

Dok je Tuchel vratio aktualne prvake Bundeslige na vrh tabele lakom pobjedom nad glavnim rivalom Dortmundom, Bavarci nisu blistali u svoje sljedeće dvije utakmice protiv Freiburga. Bavarci su ispali iz DFB Pokal kupa nakon šokantnog poraza kod kuće od Freiburga prije sedam dana. Uspjeli su se osvetiti u subotu u ligaškom susretu protiv istog protivnika, ali samo zahvaljujući Matthijsu De Ligtu koji je briljirao u još jednom turobnom nastupu njemačkih velikana.

Manchester City trenutno uživa u fenomenalnoj formi. Pobjeda nad Southamptonom bila je osma u nizu za Pepa Guardiolu i njegovu mašineriju. Građani su pritom postigli 31 gol. Mislim da će imati dovoljno prostora da postignu i koji protiv labilne obrane Bayerna. Bavarci nisu primili gol  u samo šest od 18 odigranih utakmica u svim natjecanjima. Očekujem pobjedu domaćina po kvoti 1.61 u bet365 kladionici. Ne zaboravite da nam bet365 računa okladu automatski dobitnom ako City povede sa dva gola razlike u bilo kojem trenutku utakmice bez obzira na krajnji rezultat.

Manchester City: Ederson; Akanji, Ruben Dias, Ake; Stones, Rodri, Bernardo Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish; Haaland

Bayern Munich: Sommer; Pavard, De Ligt, Upamecano, Davies; Goretzka, Kimmich, Sane, Musiala, Coman; Muller

Screenshot_53.png

(Koeficijenti 11.4. u 11:22 CET) 

Benfica - Inter 1 (2.20) bet365

Benfica će nastojati nastaviti svoj blistavi niz u Ligi prvaka večeras kada ugoste Intera u prvoj utakmici četvrtfinala na stadionu Da Luz. Portugalska momčad je uništila Club Bruggea u dvije utakmcie u osmini finala i tako se plasirala u svoje drugo četvrtfinale zaredom. To samo govori o kvaliteti i konstantnosti momčadi u zadnjih nekoliko godina. Ova godina je bila posebna za Benficu koja igra sjajno u svim natjecanjima.

Portugalci su bili prvi u skupini Lige prvaka ispred PSG-a i Juventusa, čime je Stara dama pritom eliminirana iz natjecanja. Samo je Napoli zabio više golova od Benfice koja je u ovom razdoblju Lige prvaka postigla čak 23 gola. Stoga ovdje smatram Benficu favoritima na domaćem terenu.

Nerazzurri su se nakon 12 godina vratili u četvrtfinale Lige prvaka. Učinili su to sa teškom pobjedom nad drugim portugalskim timom Portom, pobijedivši ih ukupnim rezultatom od 1-0 u dvije utakmice u osmini finala. Međutim, Inter nije prošao osobito dobro od te pobjede nad Portom. Momčad Simonea Inzaghija u posljednje vrijeme se muči sa postizanjem golova.

Nisu uspjeli postići gol u tri od posljednjih sedam utakmica na svim natjecanjima, pobijedivši samo jednom u tom periodu. Posljednji kiks dogodio se u petak kada se Inzaghijeva momčad morala zadovoljiti sa remijem od 1-1 protiv Salernitane.

Benfica je u petak izgubila derbi utakmicu u ligi protiv Porta, ali još uvijek imaju sedam bodova prednosti na vrhu tabele u domaćem prvenstvu. Domaćini će u ovu utakmicu ući mnogo raspoloženiji i imam razloga za očekivati da će večeras uspjeti pobijediti Intera. Stoga idem sa pobjedom domaćina po kvoti 2.20 u bet365 kladionici koja nam računa okladu automatski dobitnom ako Benfica povede sa dva gola razlike u bilo kojem trenutku utakmice bez obzira na krajnji rezultat.

Benfica: Vlachodimos; Gilberto, Silva, Verissimo, Grimaldo; Luis, Chiquinho; Mario, Silva, Aursnes; Ramos

Inter: Onana; D'Ambrosio, De Vrij, Bastoni; Darmian, Barella, Brozovic, Mkhitaryan, Dimarco; Martinez, Dzeko

Screenshot_54.png

(Koeficijenti 11.4. u 12:44 CET) 

SF Giants vs LA Dodgers 03:45 LAD runs 3.5+ @1.65

Ekipa Giantsa(4-6) docekuje Dodgerse(6-5). Sinoc LA lagano pobijedio 1:9. Ono sto igramo u ovom mecu je LA Dodgers 3.5+. Ono sto je zanimljivo je da za Giantse starta Alex Wood(3.00era) i ovo mu je prva utakmica sezone, a u proslosti protiv ove ekipe dodgersa ima lose brojke i obicno ne zavrsi dobro po njega ni ekipu. Drugi veliki faktor je vjetar koji ce po projekcijama biti oko 40km/h, ali ono sto je najbitnije da ce puhati prema van, odnosno pitcherima je puno teze bacati, a udaracima se sansu za HR jako povecavaju. Takoder kvota u SuperSportu je 1.65 i to treba iskoristiti jer je skoro na svim ostalim sajtovima koef oko 1.50. Sretno ako netko isprati. 

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use