Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Srijeda 8.3.2023.

IzudinB

Recommended Posts

Liga prvaka

Srijeda1.png

LIGA PRVAKA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 3.3. u 01:52 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Bayern vs Psg, Liga Prvaka najava meca

Danasnji post ima samo jedan problem, a to je neresivi problem koji se zove; kako iskljuciti emocije. Negativne emocije su, naravno, ka francuskim crnim plasticnim govnima, za koje da mi sada neko ponudi da ih kupim (ceo klub, sa tetkicama koje ciste toalete) za 100 eura, ne bih prihvatio, jer bi bilo malo seljacki da sam vlasnik kluba koji ne podnosim. Sa druge strane, su pozitivne emocije, i to ka nemackoj visoj rasi, odnosno ka Bayernu, najzdravijem i najboljem klubu na svetu, gde bih jos juce pristao da im otpusavam wc solje, samo kada bi pristali da me prime u svoj klub.

U cemu je problem sa Psg, zasto ih vecina ne podnosi? Moj utisak, ili barem moj slucaj, je da mi sam klub uopste nije odvratan, cak ni vlasnik, arapin, a najmanje mi smeta sto su bogati. Problem su igraci, sama pojava, ponasanje, govor tela, estetski kriterijumi, oblik lobanje igraca … pre svega ovih majmuna u napadu. Pocelo je sa Neymar Juniorom, jer je on prvi dosao u klub. Retko odbojna pojava, retko odvratno lice, poceo je da se gadi celom svetu jos u Barcelloni glumeci padavicara, a jos odbojniji je postao kada je poceo da se uvlaci u shupak seljacini iz Rosarija, pristajuci jos od pocetka karijere da bude drugi u timu. A onda je pocelo jos gore, iako ste mislili da gore ne moze. Poceo je da glumi povrede, i to bas pred Karneval u Riu, a gde ce bolje da traje rehabilitacija nego u Brasilu, zar ne? Kada je video da mu to prolazi, poceo je da se povredjuje i pred sestrin rodjendan, jer je ona pravila sjajne zabave za svoj rodjendan, a uvek je bolje ici u Brasil dva puta, nego jednom, zar ne? Da ne zaboravimo i da se rehabilitacija u Brasilu uvek nenadano produzavala zbog komplikacija. I evo nas na pocetku price. Sestri je sasvim slucajno rodjendan bas 11.03. a Neymar, je eto bas sada (opet) povredjen i nece igrati utakmicu sezone sa Bayernom. Neymar Junior je prava mala maca naspram Mbappè-a. Pogledajte samo oblik lobanje tog crnca, tu isturenu vilicu i te nevidjeno ruzne oci. Dete imigranata, rodjen u predgradju Parisa, polupismeni prostak kamerunsko-alzirskog porekla, da se ne bavi sportom, danas bi negde po periferiji Parisa otimao torbice babama, i bavio se najnizim oblikom kriminala, kradjom novcanika ili kradjom po buticima. Ovog treceg iz napada, nemam namere ni da komentarisem, ne pada mi na pamet da trosim tastaturu na njega. I onda je nekome (Leonardo, nekadasnji sportski direktor kluba, inace brazilac) palo na pamet da bi bilo pametno spojiti ta tri pajsera zajedno, i da bi to bas bilo cool, imati najbolji napad na svetu.

Svako ko se bavio kolektivnim sportom, makar i na seoskom nivou, zna koliko je tesko napraviti skladnu celinu od skupa razlicitih karaktera. Timski sport je igra gde rezultat ne zavisi od pet najskupljih ili najboljih igraca, vec zavisi od discipline, odnosa unutar tima, rada, ponasanja … jednom recju najbolji tim je onaj koji najbolje funkcionise zajedno, a to ne moraju biti individualno najbolji igraci. Ja ne mogu da podnesem pola kolega sa Foruma, i celu prvu i drugu ligu Poslednje Sanse, a da se nikada nismo niti videli, niti upoznali, mozete samo zamisliti kako to izgleda kada zajedno putujete, trenirate, spavate po hotelima … a ne podnosite se. Iako nikada nisam usao u svlacionicu francuskih crnih plasticnih govana, niko bolje od mene na Forumu, ne moze napisati sta se tamo desava. Dakle, Neymar Junior misli da je on najbolji, odnosno svetski broj jedan, ali bi pristao da se podredi seljacini iz Rosaria, ali ne i primitivnom crncu iz predgradja. Mbappè misli da je on zapravo najbolji na svetu, a da ova dva juznoamericka seljaka ne bi imali mesta ni u Zmaju iz Makarske. Za to vreme, seljacina iz Rosaria se vuce po terenu kao slina, uzima pare na ime, boli ga qurac sta ova dva majmuna misle, i jedva ceka da se sezone sto pre zavrsi i ode u Argentinu, gde se oseca kao riba u vodi. I to nije sve, kao da su ovi iz Psg-a, namerno hteli da skupe na jednom mestu najgore likove na svetu. Necete verovati, u ekipu su ugurali i Hakimi-a, polupismenog marokanca koji trenutno ne igra jer je optuzen za silovanje, a dok ceka sudjenje, trenutno se razvodi. Sta tek reci o Sergio Ramosu, koji gde god da je igrao, iza sebe je ostavljao rasulo i pustos. Pa ipak, best of je svakako odabir golmana od pre nekoliko godina. Psg je imao svog prvog golmana, Navasa, koji je u karijeri osvojio tri Lige Prvaka, a osvojio bi i cetvrtu da nije izgubio finale od Bayerna, ali je ipak nekome (Leonardu) palo na pamet da uopste ne bi bilo lose dovesti i Donnarummu, i tako od nicega stvoriti ne jedan, vec dva problema.

I evo nas kod danasnje analize. Sa jedne strane francuska crna plasticna govna. Neizbalansirani, natrpani bez ikakvog smisla, sa dvanaest i po crnaca i tri juznoamerikanaca … ccccccc, bez balansa, gde je napad odsecen od veznog reda, a vezni red odsecen od odbrane. Neymar Junior vise nije ni prosecan igrac, da mu ja vodim karijeru, za njega bi americka Mls liga legla kao budali samar, a o kineskoj da i ne govorim. Seljacina iz Rosaria jeste los, tu nema sumnje, ali se barem vidi da nema zelju da izgine na terenu, a dok tako stvari stoje, ne zaboravite da ce na kraju ove godine, opet dobiti zlatnu loptu. Glavni problem francuskih crnih plasticnih govana jeste neprofesionalni i uobicajeno lagodni pristup utakmicama, gde protiv slabijih protivnika prodaju “fore”, traze dodavanja petom, smeju se, glume igracine, uvezbavaju proslave golova, gledaju ko ima cool tetovazu, a ko fensy frizuru... da bi onda dosla utakmica sa svetim Bayernom, gde treba da se odigra cvsto, pametno, disciplinovano, a to ne znaju, pa zasto onda nekoga i cudi da kod kuce Bayernu nisu dali ni gol. Cak mislim i da je rezultat od 0:1 jos i sjajan, kakav su utisak ostavili, a na mene su ostavili sledeci utisak; za ovaj nivo fudbala, imaju dva igraca manje na terenu (seljacina iz Rosaria i Neymar Junior), uz to su ove sezone potrosili sto miliona za pojacanja, a od svih novih igraca, samo je jedan bio na terenu, a i taj nije doneo nikakvu vrednost. Osim toga, na mene su ostavili utisak otrovne ekipe, otrovnih ljudi, otrovnog karaktera, sujetnih ljudi koji ne samo sto se ne podnose, vec i ne govore izmedju sebe. Kada uz to, imate i trenera bez autoriteta, dobijete ovaj rezultat od 0:1 u sred Parisa. Da ipak budem posten i objektivan, ima nesto i pozitivno medju tim crnim govnima. Psg je odlicna ekipa, ali za decu do 12 godina koji igraju Fifu, a u realnom zivotu ponekad mogu da bljesnu na individualni kvalitet, ali samo kada igraju protiv Auxerra ili Maccabi Haife. Naravno, najpozitivnije od svega, po igrace je, sto ce i ova sezone, pre ili kasnije proci.

Sa druge strane su nemci, visa rasa. O njima samo jedna recenica, a i to je mnogo. Osporavani tokom cele sezone, kao i trener, a Barcellona, Inter i Psg (svi zajedno) im nisu dali ni jedan gol u pet utakmica, a kamoli ih pobedili.

Poslednja Sansa samo sto je otvorena u ponedeljak, a vec tri predloga su bila sa ove utakmice i svi ocekuju golove u nekoj varijanti. Kada bi se fudbalom bavili akademici, zaista ne znam ko bi normalan na Forumu predlozio under golove na ovakvom mecu, pogotovo teski under, a na prvoj utakmici je dosao bas teski under. To je zato sto je fudbal najgluplja igra na svetu, a igraju ga najgori ljudi na svetu, pre svega crnci i juznoamerikanci, pa je zato i moguce da u prvoj utakmici bude 0:1. Razum kaze da bi danas moralo da bude golova, a svako ko misli drugacije, morao bi i da napravi screenshot uplate na teski under, obavezno pre utakmice, pa da vidimo koliko ima takvih kolega. Igra sa kvotama, koja uvek dosta govori, je posebna prica. Jedinica je kvotirana sa 1,75, nereseni ishod sa 4,50 a dvojka sa 3,80. Kada veliki bet365 nekoga kvotira sa 1,75 onda dvojka obicno bude 4,30-4,35, a danas je dvojka 3,80. Golovi su posebna prica, over 2,5 gola na utakmici je kvotiran sa 1,44, dok je over 1,5 kvotiran sa 1,14.

Posebno zanimljivo je kvotiranje “prolaza dalje” gde je prolaz dalje Bayerna kvotiran sa 1,16 a prolaz dalje plasticnih crnih govana sa neverovatnih 5,00, gde kladionice verovatno misle da ce igraci gostiju imati turisticku posetu Munchenu. Kakvo je to ponizenje, majko moja … ovde nije jasno da li prolaz dalje Psg-a po kvoti od 5,00 govori sta kladionice misle o Bayernu ili o crnim govnima iz Psg-a? Teoretski receno, Psg-u je potrebno da povedu, i na taj nacin utakmicu dovedu u neizvesnost, a kladionice nude 5,00 za prolaz dalje gostiju, majko moja. U svetu postoje milioni kockara, koji jure samo nerealna iznenadjenja i visoke kvote, pa ili umru ili ih docekaju i obogate se, a ovde nude kvotu od 5,00 za najbolji napad na svetu (samo za decu do 12 godina).

Dakle, danas verovatno idemo svi sa analizom na golove, a koliko golova zavisi od karaktera svakog od nas. Golovi su razumna, jednostavna, realna, narodna ili seljacka procena, ili public-bet, a to znaci, ako dodje teski under da ce svako ko je predlozio golove biti proglasen cirkusantom i klovnom.

I za kraj, moram, ali jednostavno moram da vam ispricam jednu pricu Duska Vujosevica sa nekog trenerskog seminara, a na temu koliko je tesko raditi sa mladim (i glupim) ljudima. Dusko Vujosevic je poznat kao potpuno atipican tip trenera, koji se vezuje sa igracima, puno radi sa njima na individualnom planu, a posebno je poznat i po “van terenskom” radu sa mladim igracima. Inace Dusko Vujosevic je izuzetan poznavalac umetnosti, ima jednu od najvecih i najskupocenijih kolekcija umetnickih slika (originala) u regionu, a ujedno je i pasionirani ljubitelj knjizevnosti, gde takodje ima izuzetno skupocenu kolekciju knjiga. Cak i danas, kada iz zdravstvenih razloga, nije u stanju da cita knjige, a zeni ne pada na pamet da mu cita, prinudjen je da placa studentkinjama da dolaze u kucu i da mu naglas citaju. Bas zbog toga je poznat u radu sa mladim igracima, gde je pored kosarke ucio igrace i da zavole umetnost, teatar, film, muziku i knjige. Kod retkih mladih igraca je to uspevalo, ali uglavnom nije. E bas kod takvog jednog psiha se Vujosevic i zaustavio, i na trenerskom seminaru ispricao svoje iskustvo sa glupim ljudima.

Jednom mladom i talentovanom igracu je predlozio da pogleda film, remek-delo americke kinematografije “Lovac na Jelene”, film star cak 45 godina, klassik nominovan za devet Oskara, od kojih je dobio pet, ukljucujuci i onaj za najbolji film, a proglasen je i medju pedeset najboljih americkih filmova svih vremena. U nekoliko recenica, a za kolege sa Foruma koji imaju manje od 14 godina, u filmu se radi o sest nerazdvojnih prijatelja koji zive mirnim i jednostavnim zivotom, baveci se lovom na jelene u slobodnom vremenu. Na pocetku filma postoji i scena gde je glavni lik upucao predivnog jelena. Nakon toga, stize ljubazni poziv od drzave da se ide u Vijetnam, u pakao rata, gde glavni junaci i odlaze, dozivljavajuci tamo teske fizicke i psiho traume. Da skratim, film ima tragican kraj, ali na samom kraju postoji simbolicna scena, gde glavni junak nakon povratka iz rata, i sa psiho traumama, ponovo odlazi u lov na jelene, te postoji scena gde se u okviru snajpera vidi prelepi primerak jelena, gde je scena zaustavljena nekoliko sekundi, da bi na kraju, glavni junak opalio u vazduh.

E sada se vracam na mladog i glupog kao qurac, igraca iz Vujosevicevog tima. Nakon jednog od treninga, Dusko Vujosevic mu je predlozio da pogleda film, cak mu je i dao svoju kopiju koju je imao, a dao mu je i sedam dana fore da ga na miru pogleda. Inace film traje skoro tri sata i ima dosta spor pocetak. I sada, nakon sedam dana, prepricava Vujosevic pred prepunom dvoranom svojih kolega, svoje iskustvo sa pajserima;

Vujosevic: “... pa dobro, jesi li vec pogledao film?...”

Pajser: “... nisam … u stvari jesam, gledam ga svaki dan po malo ...”

Vujosevic: “... cekaj, pa ne moze tako film da se gleda, nadji vremena pa ga odgledaj celog...”

Pajser: “... dobro, odgledacu ga .. treba mi jos malo vremana...”

Vujosevic: “... koliko?.”

Pajser: “... neka bude petnaest dana...”

(Nakon petnaest dana, Vujosevic ga pita, a ovaj se izvinjava da stvarno nije imao vremena, a nakon jos dve, dodatne sedmice, dolazi pajser na trening i kaze da je odgledao film.)

Vujosevic: “.. pa kakav je, da li ti se svidja?...”

Pajser: “..dobar je...”

Vujosevic: “.. jesi li video onu scenu na kraju kada glavni junak cilja jelena snajperom?...”

(Pajser se nesto zamislio... nesto se seca, kao kroz maglu...)

Vujosevic: “... reci mi sta mislis, zasto ga nije pogodio (ocekuje da majmunu ne duva promaja u glavi i da ima barem malo mozga u glavi)

Pajser: (malo razmislja) … pa nije se dovoljno fokusirao... da ga ubije …

Mozete li to da verujete? U dvorani, gde su bile ostale kolege treneri, haos, smeh do suza... niko ne moze da veruje sta slusa.

Eto, ovo vam je najvazniji deo posta, da znate na koga mi, kockari ulazemo svoj novac. Na seljake, polupismene budaletine, neznalice i kompletno obolele licnosti. To se zove funkcionalna nepismenost, znate da citate, ali ne razumete to sto ste procitali. Pa kada su uz sve to jos i crni ili dolaze iz Juzne Amerike, a danas je moguce da ih bude i vise od petnaest na terenu, stvarno bi bilo seljacki da, nakon sto padnete, svu krivicu svaljujete na kolege koji pisu analizu, a ne na stoku sa terena.

prije 1 sat, IzudinB said:
21:00 CET - Munich (Fußball Arena München)
Bayern München (GER) - Paris Saint Germain (FRA)
Sudac: Daniele Orsato" rel="">Daniele Orsato (ITA)

U utorak je prošao over kartona na Chelsea - Dortmund. Na kraju je utakmica završila sa 7 žutih kartona iako smo na četvrti trebali čekati do sudačke nadoknade, međutim vidjelo se da će u završnici biti još kartona. Upozoravao sam na suca čudnog kriterija, koji je na kraju oprostio neke od preoštrih startova a dao čak dva (prva) kartona za zadržavanje, po jedan na svakoj strani. 

Očekujem puno laganiji prolaz danas te mi je over 3,5 kartona kod bet365 na utakmici Bayern - PSG mi je tip tjedna. Orsato je iskusan sudac koji se ne libi dijeliti kartone. 

Svake godine gledamo ispadanje PSG-a u Ligi Prvaka u knock-out fazi i već tradicionalno u tim utakmicama vidimo velik broj kartona. PSG vjeruje u prolaz i neće se tek tako predati. Očekujem nervozu sa njihove strane budući da im je osvajanje Lige Prvaka postala opsesija. Osvajanje prvenstva se kod valsnika i navijača podrazumjeva, a pravi iskorak se traži u Europi. Samim tim ispadanje u ovoj fazi značilo bi, ne baš uspješnu sezonu za PSG. 

Otegotna okolnost je da Neymar neće igrati koji je uvijek kandidat za dobiti karton ali i izboriti koji kod protivničkih igrača. Unatoč tome, očekujem veći broj kartona nego u prvoj utakmici kada smo vidjeli 4 žuta i jedan crveni (drugi žuti i 90+). 

bet365 daje 1,33 za over 3,5 kartona te 1,72 za over 4,5 kartona

Bayern - PSG, očekujem tvrdu utakmicu, sa dosta nervoze. Sudac Orsato koji je po meni sasvim solidan na kartonima a mislim da će imati razloga da ih pokazuje večeras. Brza igra, dosta startova, jednostavno ne vidim da neće biti kartona. Siguran sam da se Mbappe i Messi ne mogu čuvati čitavu utakmicu na 100% nivou i da će u jednom trenutku proći i da će se faulovi morati praviti, dok sa druge strane isto važi i za Comana, Musialu, Sanea, Davisa pogotovo, Gnabrya. U prvoj utakmici smo vidjeli 4 žuta kartona, gdje je 2 dobio Pavard i bio isključen u 92' minuti. Ulaskom Mbappea, PSG je živnuo, čak smo vidjeli i 2 gola koja su poništena zbog ofsajda. Ove dvije ekipe su se susrele u 2021. godini gdje je PSG eliminisao Bayerna zbog više golova u gostima te smo u prvoj utaskmici vidjeli 5 kartona a u drugoj 4. Mislim da će danas biti minimalno 5 kartona ali ostaje da vidimo. Također utakmica gdje vidim golove jer će se u jednom trenutku utakmica morati otvoriti i ne znam zašto ali imam osjećaj da bi ovo moglo biti 2:2 ili 3:2 za neku ekipu. (ili pak 0:0 u što čisto sumnjam)

Druga utakmica, Tottenham je izgubio u Milanu 1:0 i u toj utakmici smo vidjeli 11 kornera. 8 za Tottenham i 3 za Milan. Milan je poslije te utakmice odlično nastavio u ligi gdje je dobio Monzu u gostima 1:0 (13 kornera) te kod kuće savladao Atalantu sa 2:0 (7 kornera) ali zadnje kolo su izgubili protiv Fiorentine 2:1 (16 kornera). Razlog slabijih kornera sa Atalantom vidim u tome da Atalanta nije imala niti jedan šut u okvir gola (3 ukupno) dok Milan od 3 šuta u okvir gola, 2 su završila u mreži. Sa druge strane Tottenham je nakon Milana dobio West Ham 2:0 (11 kornera) i Chelsea 2:0 (8 kornera) pa onda ispao od niželigaša Sheffielda 1:0 (6 kornera) te zadnje kolo u gostima izgubili od Wolvesa 1:0 (12 kornera). Mislim da će ovdje Tottenham morati kad tad baciti sve karte u napad te uz Perišića i Emersona, Sona i Kuluševskog, sigurno bi trebalo biti kornera. Sa druge strane Leao, Salemaekers, Theo Hernandez, u sredini Giroud, jednostavno vidim dosta igre po strani i centaršuteva gdje bi trebalo biti i kornera.

Monaco sa uzeo sa foruma iz PS.

Screenshot 2023-03-08 at 09.23.05.png

prije 9 sati, Goksim said:

U utorak je prošao over kartona na Chelsea - Dortmund. Na kraju je utakmica završila sa 7 žutih kartona iako smo na četvrti trebali čekati do sudačke nadoknade, međutim vidjelo se da će u završnici biti još kartona. Upozoravao sam na suca čudnog kriterija, koji je na kraju oprostio neke od preoštrih startova a dao čak dva (prva) kartona za zadržavanje, po jedan na svakoj strani. 

Očekujem puno laganiji prolaz danas te mi je over 3,5 kartona kod bet365 online kladionica" rel="external">bet365 na utakmici Bayern - PSG mi je tip tjedna. Orsato je iskusan sudac koji se ne libi dijeliti kartone. 

Svake godine gledamo ispadanje PSG-a u Ligi Prvaka u knock-out fazi i već tradicionalno u tim utakmicama vidimo velik broj kartona. PSG vjeruje u prolaz i neće se tek tako predati. Očekujem nervozu sa njihove strane budući da im je osvajanje Lige Prvaka postala opsesija. Osvajanje prvenstva se kod valsnika i navijača podrazumjeva, a pravi iskorak se traži u Europi. Samim tim ispadanje u ovoj fazi značilo bi, ne baš uspješnu sezonu za PSG. 

Otegotna okolnost je da Neymar neće igrati koji je uvijek kandidat za dobiti karton ali i izboriti koji kod protivničkih igrača. Unatoč tome, očekujem veći broj kartona nego u prvoj utakmici kada smo vidjeli 4 žuta i jedan crveni (drugi žuti i 90+). 

bet365 daje 1,33 za over 3,5 kartona te 1,72 za over 4,5 kartona

I ja mislim da ide ova utakmica u over kartona lagano. Odlucio sam za betbuilder over 3,5 zuta i psg dobija barem jedan zuti. bet365 za ovo daje 1,36. Po meni je ovo najvecja fixica u 2023. Ali kvota je premala za igrat u singlu. Na sta ces vezati ove kartone? Volio bih da nam das neke screene od tiketa kao prije neko vrijeme, vrlo cesto sam te izpratio i imao ROI 70%! :))

prije 45 minute, Rome said:

I ja mislim da ide ova utakmica u over kartona lagano. Odlucio sam za betbuilder over 3,5 zuta i psg dobija barem jedan zuti. bet365 online kladionica" rel="external">bet365 za ovo daje 1,36. Po meni je ovo najvecja fixica u 2023. Ali kvota je premala za igrat u singlu. Na sta ces vezati ove kartone? Volio bih da nam das neke screene od tiketa kao prije neko vrijeme, vrlo cesto sam te izpratio i imao ROI 70%! :))

E to su bili dani kad je stavljao tikete gdje su ulozi po 1000 e

Bayern Munchen - PSG | Oba tima daju gol i više od 2.5 gola (1.61) bet365

Pobjeda u francuskoj prijestolnici ogromna je prednost za Bavarce, međutim, bit će svjesni da još uvijek ništa nije gotovo. Igranje na domaćem terenu je prednost, ali Bayern zna da će morati da se dobro potrudi kako bi prošli u četvrtfinale Lige prvaka. Bavarci jesu veliki favoriti za prolazak nakon pobjede od 0-1 u prvoj utakmici, no ipak nikako ne smijemo podcijeniti snagu PSG-a koji u svojim redovima ima Kyliana Mbappea i Lionela Messija.

Dolazak u osminu finala je vjerojatno minimalno očekivanje u klubovima poput Bayerna, dok će prolazak u četvrtfinale biti veliki izazov. Posljednje dvije avanture u Ligi prvaka završile su baš u tom krugu. Bayern je neporažen u osam domaćih utakmica u Ligi prvaka, a pobijedili su sedam u tom periodu.

Domaćini nisu bili baš konstantni, ali su pobijedili šest od posljednjih sedam utakmica u svim natjecanjima. Vratili su se sa pauze za Svjetsko prvenstvo i odmah remizirali dvije utakmice na domaćem terenu, ali čini se da su se vratili na pravi put pred svojim navijačima sa pobjedama od 3-0 protiv Bochuma i Union Berlina. Bayern je također bio uspješan za vikend savladavši Stuttgarta na gostovanju sa 2-1. Benjamin Pavard je suspendiran, a Manuel Neuer i Lucas Hernandez su dugoročno ozlijeđeni. Dobra vijest za Juliana Nagelsmanna je povratak Sadija Manea.

Mnogi su propitivali način na koji se vodi PSG ovih dana, s obzirom da vlasnici provode previše kontrole i donose loše odluke. Menadžeri imaju tendenciju da dobijaju otkaze, a Christophe Galtier zna da samo osvajanje naslova u domaćoj ligi neće biti dovoljan za njegov ostanak u glavnom gradu Francuske. Ako večeras ispadne iz Lige prvaka, vjerojatno će biti otpisan.

Uprkos svim ulaganjima u PSG pod njihovim trenutnim vlasnicima, klub je došao u samo jedno finale u kojem su na kraju izgubili od Bayerna. Ako bi večeras ispali, onda bi to bilo peto ispadanje u osmini finala u posljednjih sedam sezona. Ovo će također biti veliki izazov za PSG koji je pobijedio samo dvije u posljednjih osam gostujućih utakmica u Ligi prvaka.

PSG je izgubio tri utakmice zaredom u svim natjecanjima prošlog mjeseca, ali izgleda da se vraćaju sa tri uzastopne pobjede pred ovaj susret, unatoč teškom rasporedu i okršajima protiv Lillea, Marseillea i Nantesa. Parižani sada imaju osam bodova prednosti na vrhu tabele u Ligue 1 i bit će iznimno motivirani da ostanu u Ligi prvaka, jer to je ipak njihova najveća želja već dugi niz godina.

Mbappe je oborio rekord i postao najbolji strijelac u povijesti PSG-a u subotu navečer kada je postigao jedan od četiri gola svoje momčadi protiv Nantesa. Neymar je van terena do kraja sezone, što je veliki udarac za gostujuću ekipu, dok se očekuje da će Prenel Kimpembe i Renato Sanchez također propustiti ovaj susret.

Očekujem mnogo više napadačkog nogometa u ovoj drugoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Stoga vjerujem da ćemo večeras gledati jedan zanimljiv susret sa više od 2.5 gola po kvoti 1.40 u bet365 kladionici. Ako tome dodamo da će oba tima postići gol na Allianz Areni večeras, onda nam bet365 kladionica povećava kvotu na 1.61. Ako igrate na pobjedu bilo kojeg od ova dva tima, bet365 kladionica računa okladu automatski dobitnom ako tim na koji ste igrali povede sa dva gola razlike u bilo kojem trenutku utakmice, bez obzira na krajnji rezultat.

Bayern Munich: Sommer; Stanisic, Upamecano, De Ligt; Coman, Kimmich, Goretzka, Davies; Sane, Musiala; Choupo-Moting

PSG: Donnarumma; Pereira, Marquinhos, Ramos; Hakimi, Ruiz, Verratti, Vitinha, Mendes; Messi, Mbappe

Screenshot_49.png

(Koeficijenti 8.3. u 12:13 CET) 

Tottenham - Milan 1 (1.85) ili 1X i manje od 5 golova (1.33) bet365

Nedosljedni rezultati mogli bi skupo koštati Tottenhama u njihovoj borbi za prva četiri mjesta u Premier ligi nakon najnovijeg poraza protiv Wolvesa. Taj je rezultat uslijedio samo nekoliko dana nakon što su izbačeni iz FA kupa, ali Antonio Conte tražit će reakciju igrača na domaćem terenu u Ligi prvaka u kojoj će pokušati okrenuti rezultat protiv Milana i proći u četvrtfinale.

Antonio Conte je odsutan dok se oporavlja od operacije, ali mogao bi se vratiti večeras, dok neki mediji javljaju kako neće produžavati ugovor ovog ljeta. To bi moglo utjecati na momčad, dok je Harry Kane također povezan sa odlaskom. Tottenham se mučio da izađe iz slabe skupine Lige prvaka, ali su ostvarili četiri pobjede u posljednjih šest utakmica u ovom natjecanju.

Tottenham je izgubio 1-0 u trećoj gostujućoj utakmici zaredom, dok su izgubili četiri od posljednjih šest utakmica u svim natjecanjima. Međutim, porazi su uglavnom bili na gostujućim terenima, dok je Tottenham pobijedio u četiri od posljednjih pet utakmica pred domaćim navijačima, uključujući tri zaredom od razočaravajućeg poraza u londonskom derbiju protiv Arsenala.

Eric Dier je suspendiran, ali Pierre-Emile Hojbrerg dostupan je nakon što je propustio prvu utakmicu. Bentancur, Bissouma, Lloris i Sessegnon su također van terena.

Sedmerostruki europski prvak posljednjih godina nije sjajan u Ligi prvaka, a njihova obrana talijanskog naslova izgleda da je završila prije nego što smo stigli u travanj. Ozljede u momčadi nisu pomogle, ali Milan sada izgleda mnogo bolje, jer se trude da završe u četiri najbolje momčadi u Seriji A, te napreduju u četvrtfinale Lige prvaka.

Osvojili su Ligu prvaka 2007. godine, međutim od tada su došli tek u jedno četvrtfinale 2012. godine. Ovo je već najbolji niz Milana u Ligi prvaka od 2014. godine kada su izgubili u osmini finala protiv Atletico Madrida. Milan je izgubio samo jednu od posljednje četiri utakmice u natjecanju i u ovaj susret ulaze sa prednošću od jednog gola.

Bili su u lošoj formi nakon što su izgubili četiri utakmice zaredom na svim natjecanjima krajem siječnja do početka veljače, ali nakon toga su nanizali četiri pobjede. No, taj niz biva ponovo prekinut sa porazom protiv Fiorentine za vikend, što je značilo da su izgubili tri od posljednja četiri gostovanja. U ovoj utakmici će im nedostajati Ibrahimović, Calabria i Florenzi. Bennacer je pod upitnikom.

Tottenham je kod kuće u dobrom nizu i imaju visoko samopouzdanje nakon pobjeda nad Manchester Cityjem i Chelsaejem na ovom stadionu. S druge strane, Milan je uspio pobijediti samo dva puta u gostima u posljednjih pet mjeseci, a obje su bile protiv dosta slabijih timova. Čini se da je Tottenham također favorit kladionica i ovdje očekujem njihovu pobjedu po kvoti 1.85 u bet365 kladionici koja nam računa okladu automatski dobitnom ako domaćin povede sa dva gola razlike u bilo kojem trenutku utakmice bez obzira na krajnji rezultat.

Ako želite nešto sigurnije 1X i manje od 5 golova na utakmici po kvoti 1.33 u bet365 kladionici izgleda dosta primamljivo.

Tottenham: Forster; Romero, Lenglet, Davies; Emerson, Hojbjerg, Skipp, Perisic; Kulusevski, Kane, Son

AC Milan: Maignan; Kalulu, Kjaer, Tomori; Saelemaekers, Krunic, Tonali, Hernandez; Diaz, Giroud, Leao

Screenshot_51.png

Screenshot_50.png

I(Koeficijenti 8.3. u 12:55 CET) 

Pozz svima

Vidim vec puno bilo price oko kartona bayern i psg... sve gore napisano drzi orsato je dobar sudac za kartone i uvjek je znao puno njih izvadit, u poslednje vrjeme je stao na kartonima i nakon svetskog tezko prosao over 3 samo jednu utakmicu je prosao over 3 kartona psv sevilla sve ostalo seria A ostalo na 3 a bilo materijala, inace se kladim vecina na kartone i vidim nesto jebe orsata:), ali sve jedno danas vidim puno favlova na utakmici i sigurno nervoze vise od 60min dalje. Ako vam je kvota over 3.5  koja je tu negdje oko 1.3 mala preporucujem over 1.5 kartona svaki i bet365 daje 1.61 kvotu ako bude 4 kartona sumljam da ce bit 4 0 za nekoga moze se desit 3 1 ali neka padnem ako zavrsi na 4:) ako bude vise kartona 5+ tezko da jedna ekipa ostane na 1... a znam kad stize nervoza i guranje u praksi oba igraca zavrsita sa kartonom kao jucer na chelsea dortmund. Ja osobno vidim value na kvotu 1.61 oba over 1.5 ... a lovit cu i live ako bude favlova i orsato nece vadit kartone. Utakmica pocinje sa overom 5.5 kartona kvota oko 2 malo vise i do 20min ako nema kartona pada na 4.5 za kvotu 1.66 do 1.8 .. ako se doda.jos golove na onaj moj tip kvota brzo na 1.8 i vise..

Screenshot_20230308_130227.jpg

Ne znam tocno zasto ali imam osjecaj cijeli dan da ce danas PSG proci dalje.

Kvota za to je itekako lijepa i velika, a ima i prilicno argumenata za tip kao sto ih naravno ima i protiv njega. Presveti Bayern nije ni blizu izdanja u kakvom smo ga navikli gledati, bitna obrambena karika Pavard izostaje zbog crvenog kartona u Parizu, ne igraju nista specijalno, primaju golove (u zadnjih 6 tekmi primili su od Stuttgarta, od Gladbacha cak 3, te Wolfsburga 2, a ostale 3 zadrzali clean sheet kontra Uniona, Psga i Bochuma) a igra prema naprijed nije onako tecna i uvjerljiva kao sto smo navikli. Nagelsmann pak takoder u nekoliko navrata nervozan, i ne djeluje mi kao da su savrseno ustiman stroj kao prije, i mislim da su itekako ranjivi, a tu ranjivost bi neka luda vecer ove dvojice genijalnih iz psga mogla iskoristiti i naplatiti sva ispadanja i proci dalje veceras. Iako su parizani daleko od bilo kakve prave ekipe, karaktera itd i svi znamo kako igraju samo kad im se hoce a ostatak vremena drkaju k, nekako mi se mota po glavi luda vecer veceras, totalno otvorena tekma, puno golova, puno individualnih majstorija i takvoj ludnici mislim da ce PSG izvuci ono sto hoce a to je prolaz, a bet 365 to placa sa kvotom 5, sto je i malo podcjenjivacki prema PSGu, pa nije Bayern nepobjediv i neprolazan. Vidjeli smo to i 2009. u finalu nasred Alianz Arene u tekmi gdje su vec unaprijed upisali pobjedu i osvajanje "unsere Pokal" a ovaj odnos kvota mi sugerira da se opet previse uzdize presveti Bayern a zanemaruje individualna kvaliteta s druge strane, a bude li s te strane i barem malo pravog timskog duha a kad ce biti ako ne u tekmi u koju im stane citava sezona, onda je moguce sve pa i ono cemu se nadam, i igram, iako ne volim ni jednu od te dvije ekipe, a to je prolaz parizana. Okrece se kolo srece

Uzivajmo veceras svakako

U danasnjem Topicu sedam posta napisanih za utakmicu Bayern vs Psg. U obe lige Poslednje Sanse, sest predloga vezano za ovaj mec.

Predlazem sledeci raspored u narednih pet sati, sve do 21.00:

Najpre razvod braka, sto brzi i sto jeftiniji. Zatim predlazem da se najedete kao svinja. Potom iskljucenje svih telefona i zamracivanje prostorije u kojoj cete gledati mec. Ton podesiti sto jace da se trese cela zgrada kada Bayern da gol. Neposredno pred pocetak utakmice, najbolje oko 20.45. jedna doza kvalitetnog avganistanskog leka, a u poluvremenu kada se malo sredite, slobodno se opustite uz neki dobar skotski caj.

Sretno svima i uzivajte.

prije 16 sati, mesrine said:

Ne znam tocno zasto ali imam osjecaj cijeli dan da ce danas PSG proci dalje.

Kvota za to je itekako lijepa i velika, a ima i prilicno argumenata za tip kao sto ih naravno ima i protiv njega. Presveti Bayern nije ni blizu izdanja u kakvom smo ga navikli gledati, bitna obrambena karika Pavard izostaje zbog crvenog kartona u Parizu, ne igraju nista specijalno, primaju golove (u zadnjih 6 tekmi primili su od Stuttgarta, od Gladbacha cak 3, te Wolfsburga 2, a ostale 3 zadrzali clean sheet kontra Uniona, Psga i Bochuma) a igra prema naprijed nije onako tecna i uvjerljiva kao sto smo navikli. Nagelsmann pak takoder u nekoliko navrata nervozan, i ne djeluje mi kao da su savrseno ustiman stroj kao prije, i mislim da su itekako ranjivi, a tu ranjivost bi neka luda vecer ove dvojice genijalnih iz psga mogla iskoristiti i naplatiti sva ispadanja i proci dalje veceras. Iako su parizani daleko od bilo kakve prave ekipe, karaktera itd i svi znamo kako igraju samo kad im se hoce a ostatak vremena drkaju k, nekako mi se mota po glavi luda vecer veceras, totalno otvorena tekma, puno golova, puno individualnih majstorija i takvoj ludnici mislim da ce PSG izvuci ono sto hoce a to je prolaz, a bet 365 to placa sa kvotom 5, sto je i malo podcjenjivacki prema PSGu, pa nije Bayern nepobjediv i neprolazan. Vidjeli smo to i 2009. u finalu nasred Alianz Arene u tekmi gdje su vec unaprijed upisali pobjedu i osvajanje "unsere Pokal" a ovaj odnos kvota mi sugerira da se opet previse uzdize presveti Bayern a zanemaruje individualna kvaliteta s druge strane, a bude li s te strane i barem malo pravog timskog duha a kad ce biti ako ne u tekmi u koju im stane citava sezona, onda je moguce sve pa i ono cemu se nadam, i igram, iako ne volim ni jednu od te dvije ekipe, a to je prolaz parizana. Okrece se kolo srece

Uzivajmo veceras svakako

U nista potrosenih 90min, al ajde, druga utakmica sinoc je bila grijeh gledati tako daa..utakmica i igra takva da sam zaspao gledajuci bolikurcevitost i nepokretnost francuza cak i u ovoj tekmi, a ovi sveci samo iskoristili ponudeno..

Veliko razocarenje od utakmice u svakom smislu

uglavnom, hvala od pocetka nervoznom Hakimiju na kartonu (JEDINOM UOPCE NA UTAKMICI) i Verrattiju na onoj nonsalanciji za 1-0, jer pitanje je kad bi i da li bi se uopce donekle otvorila i pokrenula nakupina setaca iz Pariza...bar je iz tih razloga prolazan tip u PS

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use