Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak 24.1.2023.

IzudinB

Recommended Posts

Serie A

Utorak1.pngScreenshot_26.png

SERIE A - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Bundesliga

Utorak2.pngScreenshot_27.png

BUNDESLIGA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 24.1. u 23:10 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Nemam nista pametno da napisem u danasnjem postu, ali cu malo da filosofiram, neka ipak ostane negde zapisano. Radi se o trenercini Dusku Ivanovicu, treneru Crvene Zvezde i njegovim konferencijama za stampu, nakon (dobijenih) utakmica. Za one kolege koji ne prate kosarku, radi se o treneru starog kova, klasicnom predstavniku stare trenrske skole na ovim prostorima. Njegova pojava na Balkanu je pravo osvezenje za sve ljubitelje kosarke, jer je on jedan atipican trener, kakvih vise nema, a nece ih nikada vise ni biti. Struka kaze da ce se evropska kosarka sve vise priblizavati Nba kosarci, a vidi se i da Euroleague ide u tom pravcu. To znaci da ce se igrati veliki broj utakmica, da ce porazi biti sastavni deo dana, i da ce se nakon poraza ici lagano na pivo i pljeskavice, a nakon toga na video igrice. Treneri ce se verovatno ljubiti u usta sa igracima, a jednoga dana ce verovatno morati i da se izvinjavaju igracima nakon izmena. Ne bih da idem predaleko, ali zaista mislim da nije daleko vreme kada ce igraci lupati samare trenrima ako se usude da ih menjaju.

Dusko Ivanovic je jedan od malobrojnih preostalih trenera koji igrace ne smatra ljudima vec stokom koji ne popusta igracima, niti cete ikada cuti gluposti od njega ili populisticke izjave u cilju pridobijanja igraca, publike ili navijaca. Njegovi treninzi traju preko pet sati, a na utakmicama nakon dve greske idete prvo na klupu, pa u svlacionicu, a ako ni to ne pomaze, idete na tusiranje hladnom vodom. To, naravno nailazi na otpor medju igracima, pogotovo ako ste budala, crnac ili oboje istovremeno. Navijaci Crvene Zvezde uopste ni ne znaju kako izgledaju pojedini igraci iz Zvezdinog rostera poput Raduljice (budala), Hassana (crnac, povredjen ali u glavu), Hollanda (crnac plus budala), a samo je vreme kada ce da im se pridruzi i Bentil (crnac plus budala). Sa druge strane, kladionicari bi trebalo da pevaju zbog ovakvih malobrojnih trenera, narocito na “malim” utakmicama, svi zajedno bi trebalo da im pozelimo zdravlje i da sto duze ostanu na klupama klubova. Pogledajte samo rezultate Crvene Zvezde na tkz “malim utakmicama”; protiv Cibone 39 poena razlike, protiv Mege 34 poena razlike, protiv Mzt-a u gostima 33 poena razlike, protiv Borca 29 poena razlike, protiv Buducnosti u gostima dvadeset razlike itd itd.

Uzivajte u njegovim konferencijama za stampu nakon utakmica. Od kada je dosao u Crvenu Zvezdu ima 18 pobeda i tek cetiri poraza (Armani, Barcellona, i Real Madrid kod kuce, te Zalgiris u gostima). Cak u gostima, od kada je preuzeo Crvenu Zvezdu ima osam uzastopnih pobeda i samo jedan poraz. Pa ipak, na konferencije za stampu dolazi nervozan, nezadovoljan, mrzovoljan, pun kritika prema igracima sto je danas prava retkost. Niti je pricljiv, niti se nekome dodvorava, kaze sta ne valja, a po njemu nikada nista ne valja, i dovidjenja.

Evo i delova sa njegove jucerasnje konferencije za stampu, nakon rutinske pobede nad Cedevitom gde su igrali taman koliko je bilo potrebno da pobede onaj krs i otpad od slovenackog tima, pa uzivajte;

Ivanovic; “...jedino pozitivno je sto smo pobedili, sve ostalo je bilo lose. To nije put kako bi Zvezda trebalo da igra. U jednoj basni pitali su kornjacu koji je najduzi put, a ona je odgovorila- pogresan put i kada tapkas u mestu. E to smo veceras mi radili, isli pogresnim putem i tapkali u mestu...”

Novinar; “... da li je razlog ovakvog izdanja vasih izabranika, umor zbog nedavnog duela sa Zalgirisom u Euroleague …?”

Ivanovic; “... Kakav umor? Od cega umor? Kada je bila utakmica sa Zalgirisom? Kakav qurac umor, umorni su lucki radnici i rudari, igraci nisu ljudi vec stoka i tako treba da se tretiraju (ovo nije rekao Ivanovic, ovo su moje reci, ovo sam ja dodao, ali isto misli i coach. Inace utakmica sa Zalgirisom je bila u petak, a utakmica sa Cedevitom juce, u ponedeljak. Igrace treba poslati u Kinu da beru pamuk na 40 stepeni i to na kolenima ceo dan, pa da vide sta je umor, i ovo sam ja dodao)

Novinar; “... zasto je Nikola Ivanovic igrao tako malo, samo tri minuta...?”

Ivanovic; “... igrao je dovoljno...” (ahahahahhhhaaaaa, i smeh sam ja dodao, tri minuta mu je dovoljno kada je budaletina polupismena.

Novinar; “...”... ova utakmica moze da bude korisna po igrace pred derby sa Partizanom (petak) ?”

Ivanovic; “... ako smo pametni, pa shvatimo kako ne treba da se igra, onda ce biti korisna...”

Bilo je uzivanje slusati ga i na konferenciji za stampu nakon poraza od Zalgirisa, kada su ga novinari pitali o igri Petruseva koji igra kao dopingovan, i koji je nakon dolaska Ivanovica napredovao do euro nivoa. Na pitanje novinara kako je zadovoljan igrom Petruseva, odgovorio je nervozno sledecim recima “... a ko je branio Ulanovasa kada je pogodio dve odlucujuce trojke na kraju? Pa, Petrusev... “

Ne znam zasto sam sve ovo napisao, ali sam siguran da svi kladionicari mogu imati koristi od ovakvog gonica robova. Ne znam da li je bilo ko sa Foruma imao prilike da vidi cuvare zeleznickih stanica po bosanskim vukojebinama. Niko na svetu ne zna cemu sluze te polupismene budale kada u tri nocu cuvaju zeleznicku prugu, ali zato znajte da pucaju i otvaraju vatru iz minobacaca na sve sto se mrdne u tri nocu. Eto to je Dusko Ivanovic, trenercina, vojno lice, gonic robova i cuvar zeleznicke stanice. Samo mu dajte pusku i dovoljno municije, uplatite na njegove ekipe i spavajte kao bebe.

Juce jako los dan, 1 od 3 pogodjeno glavnih oklada. Ovom prilikom se izvinjavam svima koju su me pratili. 

Kratsk komentar, Konyaspor bila puno bolja do primljenog gola, ima duplo vise i posjed i suteva i kornera nego Ankara ali nakon primljenog gola sve je stalo i Ankara je do kraja kontrolirala utakmicu...

Norveska-Njemavka rukomet je nakon prvog poluvremena slutilo na veliki over ali su ekipe skroz drugacije igrale u drugom poluvremenu sto je uzrokovalo sa znatno manje golova i pad oklade na over. 

Idemo dalje, novi je dan..

SCHALKE - LEIPZIG  Tip Leipzig daje 2 ili vise golova

Nema se ovdje sta puno pricati. Schalke sa ovim timom ide u zvaju. Uz to jako im je duga lista igraca sa povredama koji nece moci igrati. A i da mogu pitanje je sta mogu uciniti protiv Leipziga koji je kud i kamo jaci i kvalitetniji tim. Kada se otvori stranica sa statistikama kod Schalkea sve crveno znaci da su izgubili 9 od 10 utakmica u ligi, samo su dobili Minza 1-0 kuci a sve ostalo porazi. Kod Leipziga sve zeleno skoro, imaju 7-2-1, dakle samo jedan poraz i to od B Mgladbacha u gostima nekada u septembru kada su izgubili 0-3. No od tada Leipzig nema poraza a jedino Mainzu u gostima i Bayernu kuci sada u petak nisu uspjeli da zabiju 2 komada. Danas Schalkeu sigurno hoce a vjerovatno i 3 gola...Razmisljam da li igrati siguricu Leipzig daje 2 gola ili dobar single da daju 3 gola jer Schalke je ocajan i nema sta da trazi u Bundesligi ove sezone...

LAZIO - MILAN  Tip Oba tima daju gol, odlicna kvota oko 1.75  

RBit cu dosadan ali cu opet reci da je sezona u Seriji skoro okoncana nakon sto je Napoli dobio Juventusa i otklonio sve dilleme oko toga ko osvaja titulu. Uz to su Sampdoria i Cremonse nastavili sa porazima i prikovali se za dno tabele tako da su i putnici za seriju B poznati, mozda jedino neke saknse ima Verona ali i njoj treba cudo za opstanak. To znaci da nas do kraja sezone ocekuje mnogo iznenadjenja u Italiji i najveca borba ce biti oko pozicija koje vode u europa ligu i ligu prvaka. Tu Lazio ima sanse tako da je njima ovo vaznija utakmica nego Milanu koji tesko moze ostati bez lige prvaka a opet za titulu nema sanse. Zbog toga ovdje bih rekao da je veca sansa da ce Lazio konacno trijumfovati nego li Milan, no Milan ima dva remija u zadnje dvije ligaske utakmice, tako da treba biti oprezan i upravo je to razlog zasto biram okladu oba tima daju gol a placa se odlicnih 1.75. Lazio je porazen od Milana u zadnja 3 derbija i to dva puta nije bilo oba daju gol, Milan je slavio 20 i 4-0 a u zadnjoj utakmici u Rimu bilo je 2-1 za Milan. Danas mislim da oba tima zabijaju, Lazio zbog imperativa pobjede i borbe za ligu prvaka i zbog tog tih losijih rezultata sa Milanom u zadnjim susretima, a Milan zabija jer ekipa nema pobjede u 4 utakmice cini mi se ukljucujuci sva takmicenja

Lazio - Milan više od 2.5 gola (2.00) bet365

Lazio ima jednu pobjedu u Seriji A nakon pauze za Svjetsko prvenstvo, a došla je protiv Sassuola koji se bori za opstanak. Treba reći da su usred teškog razdoblja. Lazio je primio dva ili više golova u tri od posljednja četiri ligaška susreta, dok su njihove kolege zabile dva ili više golova u četiri utakmice u Seriji A zaredom. Pored toga su postigli i 14 golova u proteklih šest međusobnih susreta.

Screenshot_26.png

Izvor: bet365

Budući da Lazio trenutačno ne igra baš najbolje - velike su šanse da će se ovaj dvoboj pretvoriti u golijadu. Samo na jednoj utakmici na svom terenu Lazio nije uspio postići gol ove sezone. Domaćini imaju samo jednu pobjedu u prvenstvu u posljednja dva mjeseca i ne ulaze u ovaj susret u baš sjajnoj formi protiv semderostrukog europskog prvaka.

Milan je i dalje najbolji u Seriji A odmah nakon Napolija, dok su također i jedan od najkonstantnijih timova. Samo su dva puta izgubili cijele ove sezone, a bit će odlučni iskupiti se za poraz u Superkupu protiv velikog rivala Intera.

Posljednji okršaj između ova dva tima završio je pobjedom Milana sa 2-1, a dobili su i pet od prethodnih šest susreta. Pored toga su domaćini na ovom terenu pobijedili samo jednom u posljednjih šest godina. Milan je posljednji put u ligi izgubio utakmicu još u listopadu, a od njihova ukupno dva poraza u Seriji A, jedan je došao protiv potencijalnog prvaka Napolija. Uprkos tome, Milan nije uspio sačuvati svoju mrežu u zadnjih šest utakmica zaredom, a njihov posljednji susret bez primljenog gola na gostovanjima dogodio se početkom studenog.

Obrana nije bila jača strana ni jednoj od ove dvije momčadi u posljednje vrijeme, dok obje konstantno primaju golove, tako da mi se oklada na to da će biti više od 2.5 gola na utakmici najviše sviđa po kvoti 2.00 u bet365 kladionici.

POSLJEDNJI MEĐUSOBNI SUSRETI: 1-2, 4-0, 2-0, 3-0, 3-2

Lazio: Provedel; Hysaj, Casale, Romagnoli, Marusic; Milinkovic-Savic, Cataldi, Alberto; Pedro, Andersen, Zaccagni

AC Milan: Tatarusanu; Calabria, Kalulu, Tomori, Hernandez; Tonali, Bennacer; Saelemaekers, Diaz, Leao; Giroud

Screenshot_28.png

(Koeficijenti 24.1. u 12:10 CET) 

Bayern Munich - Koln 1 (1.20) bet365 ili 1 i više od 2.5 gola (1.41) bet365

Bavarci nemaju namjeru prepustiti titulu bilo kome u Njemačkoj. Nakon deset uzastopnih naslova, idu po 11. Za sada su na vrhu tabele sa pet bodova prednosti. U međuvremenu je Koln zapeo na donjem dijelu tabele i ima samo pet pobjeda do sada ove sezone. I što je najvažnije, samo jedna od tih pobjeda je stigla na gostovanju.

Screenshot_27.png

Aktualni prvaci su upisali pobjedu od 4-0 na gostovanju posljednji put kada su igrali protiv Kolna i to na gostovanju. Ovaj put igraju na Allianz Areni i imaju ogromnu prednost. Bayern je zadržao mrežu netaknutom u pet od prethodnih sedam nastupa na ovom terenu i u osam od prethodnih 12 u međusobnim susretima sa Kolnom. Treba spomenuti da Bavarci imaju i najbolji napad u ligi. Do sada su postigli 50 golova u 16 susreta.

Na drugoj strani imamo Kolna koji je primio 16 golova u proteklih šest gostovanja, a primili su ukupno 25 iz prethodnih sedam međusobnih susreta sa Bayernom. Ovdje očekujem utakmicu sa velikim brojem golova i naravno pobjedom Bavaraca. Koln također nije uspio postići gol u pet od posljednjih šest gostovanja. U ovoj utakmici sve navodi na veliku pobjedu Bayerna po kvoti 1.20 u bet365 kladionici koja računa okladu automatski dobitnom ako domaćin povede sa dva gola razlike u bilo kojem trenutku utakmice.

U bet365 kladionici također možete kombinirati pobjedu Bayerna i više od 2.5 gola po kvoti 1.41. Posljednji međusobni susreti: 0-4, 3-2, 3-2, 5-1, 1-2

Bayern Munich: Sommer; Pavard, Upamecano, De Ligt, Davies; Kimmich, Goretzka; Sane, Musiala, Gnabry; Choupo-Moting

FC Koln: Schwabe; Schmitz, Soldo, Chabot, Hector; Maina, Skhiri, Martel, Kainz; Tigges, Huseinbasic

Screenshot_30.png

Screenshot_29.png

(Koeficijenti 24.1. u 12:33 CET) 

Schalke - Leipzig 2 (1.53) bet365

Schalke je daleko najgora momčad u cijeloj njemačkoj Bundesligi i glavni su kandidati za ispadanje u niži rang na kraju sezone. Imaju samo dvije pobjede do sada, a zabili su i najmanje golova. Na drugoj strani imamo Leipzig koji je jedan od najboljih timova u Bundesligi u ovom trenutku. Trenutno im je potreban samo jedan bod kako bi se izjednačili sa drugoplasiranim Frankfurtom, dok isti broj bodova ima i Union Berlin i Freiburg iznad njih. Međutim, imaju šansu preuzeti drugu poziciju, s obzirom da Freiburg igra protiv Frankfurta ovog vikenda.

Screenshot_27.png

Leipzig je dobio četiri od proteklih pet utakmica u ligi, a od njihova ukupno tri poraza do sada ove sezone, dva su bila protiv momčadi koje su među prva tri na tabeli. Postigli su 12 golova u posljednja tri međusobna susreta sa Schalkeom, dok su postigli dva ili više golova u 12 od 14 utakmica ove sezone. U sjajnoj su formi nakon što su pobijedili u pet od posljednjih šest utakmica u ligi. Čak su remizirali sa aktualnim prvakom Bayernom prošlog tjedna.

S druge strane imamo Schalke koji je na 18. mjestu na tabeli i jedina su momčad koja još nije osvojila dvoznamenkasti broj bodova. Oni su trenutno glavni kandidati za ispadanje i mislim da su se već pomirili sa tom sudbinom. Posljednji put ligašku pobjedu upisali su u studenom, a prije toga u rujnu. Ovo su im jedine dvije pobjede u trenutnoj sezoni.

S obzirom na ogromnu razliku u kvaliteti između ove dvije momčad, očekujem pobjedu gostiju po kvoti 1.53 u bet365 kladionici koja će nam ovdje računati okladu automatski dobitnom ako Leipzig povede sa dva gola razlike u bilo kojem trenutku utakmice bez obzira na krajnji rezultat.

Schalke 04: Schwolow; Brunner, Yoshida, Matriciani, Uronen; Krauss, Latza; Kozuki, Drexler, Bulter; Terodde

RB Leipzig: Blaswich; Simakan, Orban, Gvardiol, Raum; Laimer, Schlager; Szoboszlai, Forsberg, Olmo; Silva

Screenshot_31.png

(Koeficijenti 24.1. u 13:22 CET) 

Mec Bayern vs Koln je najigraniji par u Evropi i neka to bude analiza za veceras. Ja bih samo da podsetim ko je i sta je Koln. Na njima sam pao i u Poslednjoj Sansi i u realnom kladjenju kada su igrali sa Partizanom u cetvrtom evropskom takmicenju. Koln je ekipa koja je izgubila dva puta od Partizana, cak nisu uspeli ni gol da daju. Svi znamo ko su i sta su srbi u fudbalu i hrvati u kosarci. Sta je Koln bice vam jasno ako kazem da su dva puta izgubili od Partizana, koji je ispao u prvom kolu srpskog Kupa od drugoligasa, i to na penale, gde su promasili sva cetiri penala ....  cccccc kakvi pajseri majko moja. I takav Koln danas ide najboljem klubu na svetu.

Kako mučna i jadna utakmica za gledati, nikad goru igru Bayerna nisam gledao.. Pavard, nijednu loptu koju je uputio u 16 nije prebacio igraca...Sane, Upamecano, Choupo-Moting, De Ligt, Davies, sta reci za takvu igru. Bayern kao svjetska velicina je pao na napadaca kao sto je Choupo-Moting, najblaze receno, jadno...Sve mi ovo smrdi.. ako se nesto ne promjeni za 15-tak dana oni plasticari iz Parisa ce ih poniziti, sto bi i volio.. fuj

7D7BF70D-3A79-4653-99F2-01F26D6E1188.thumb.jpeg.140b00203975e79f8524116726c34df6.jpeg

Evo i od mene nešto za treću smjenu 😄

Igram dva derbija u NBA koja su noćas na rasporedu. Prvi par pobjeda Miami Heata sa 5 ili više poena. Ne mogu reći da sam oduševljen tolkim hendikepom, no Bostonu je ovo druga utakmica u dvije večeri. Jučer su izgubili kod Orlanda i prekinuli niz od 9 pobjeda zaredom. Kelti će i večeras biti bez Smarta, Brogdona, Horforda i Browna. Miami igra dobru obranu, a napokon imaju i manje problema sa ozljedama pa bi s vremenom igra u napadu trebala postati bolja. Celticsi imaju dosta izostanka za ovaj susret i Miami to mora iskoristiti i vjerujem da će pobjediti sa 5 ili vise koseva razlike.

Druga utakmica na listiću je također derbi koji će se prikazati na nacionalnoj tv postaji (TNT). Borba za LA igrati će se na parketu Lakersa. Clippersi dominiraju u međusobnom ogledu gdje su dobili zadnjih 9 utakmica. I njima je zdrastveni karton bolji. Clippersi također igraju dobru obranu, a zdravi su i Leonard i George pa je to dobar znak za igru u ofenzivi. Lakersi idu na pogon LeBron Jamesa koji je upitan za ovaj sraz. Bez njega i sa čvrstom obranom Clippera Lakersi će teško nešto učiniti. Vjerujem da LeBron neće propustiti ovaj susret i da će igrati protiv gradskih rivala. Iako igra nestvarno dobro i sa 38 godina, Lakersima fali širine da budu još konkurentniji. Zdravi Clippersi su za dva koplja bolja momčad od Lakersa i to će pokazati večeras i ostvariti rutinsku pobjedu.

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use