Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Srijeda 18.1.2023.

IzudinB

Recommended Posts

Premier liga

Srijeda1.pngScreenshot_127.png

PREMIER LIGA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 17.1. u 00:23 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

“ ... ja svakako ne mogu nazad, cekam ih (Napoli) i dalje da odigraju nereseno, danas je kvota 5,50 ...”

LeonardoDrugi, the doctor, utorak, 17.01.

Napoli vs Cremonese 2:2

Ako me nema dva dana na Forumu, ne brinite za mene, dobro sam, samo slavim to koliko sam pametan, strpljiv i disciplinovan.

Evo moja tri najizglednija tipa za danas. Pisat cu ukratko o njima jer pisem sa mobilnog sto je jako neprakticno ali samo da kazem glavne razloge zasto igram na njih...

Turski kup, FATIH KARAGUMRUK - ISTANBUL BASAKSEHIR  Tip Oba tima daju gol, kvota je oko 1.70 

Opet pisem o Fatihu Karagumruku koji me je ispostovao za vikend protiv Kasimpase iako su primili ocigledno neregularan gol za 2-2 u 10. minuti nadoknade ali sa tim golom je Kasimpasa ostao u trci za opstanak mada ja njima predvidjam drugu ligu. Sa druge strane, Fatih Karagumruik je na putu da uradi ono sto je uradio Istanbul Basaksehir, da od malenog i prosjecnog kluba napravi veliki i poznati klub. Uistinu nikada oni nece biti kao jedan od tri velikana iz Istanbula, ali sa ovakvim progresom sigurno mogu doci na nivo na kojem je danas Istanbul Basaksehir. Fatih Karagumruk igra lijep i atraktivan fudbal sa mnogo golova. Nije ni cudo jer ih vodi fudbalski umjetnik Andrea Pirlo koji je u klub doveo mnogo stranih igraca, uglavnom iz Itaijanske lige a Borini i dalje igra sjajno i redovno zabija. Danas igraju kup utakmicu sa gradskim rivalom ali mislim da ovdje nema nekih tenzija, oba kluba imaju jako mali broj navijaca. Ekipa koju predvodi Emre Belezoglu igra jako dobro i trenutno su na 3. poziciji u turskoj Superligi. Oni ne mogu ugroziti prve dvije pozicije a u borbi su sa vise timova da sacuvaju ovu trecu.Stoga je upitno ovdje kolika im je ambicija za kup. Za vikend su nakon dugo vremena osjetili ukus poraza u Trabzonu i to sa 0-1 gdje takodje nisu ni zabili gol. Mislim da u danasnjem susretu oba tima ce upisati golova i moj tip ovdje je da ce oba tima dati gol bez obzira na ambicije za kup i sastave u kojima ce izici..

Turski kup, ANKARAGUCU - BESIKTAS   Tip 1X , kvota oko 1.60

Besiktas se u zadnjem kolu izvuka o u Konyi sa preokretom i golom pri kraju susreta za pobjedu od 2-1. Sa time su ostali u borbi za vrh i nastavil niz dobrih rezultata.  No zelim da naglasim da Besiktas ne igra dobro niti da je bas dobra situacija. Senog Gunes ima ozbiljnih problema da nametne neku sigurnu, uvjerljivu igru. Da situacija bude gora, iz kluba su otisli nazad za Englesku i Delle Alli ali i Weeghorst. Posebno sa Della Allijem niko nije bio zadovoljan. Odlazak centarfora su pokusali nadomjestiti dovodjenjem J Muleka iz Kasimpase koji bi sada trebao biti glavni napadac ali on nije u nekoj posebnoj formi i mislim da ce za Besiktas uslijediti teski dani. Stoga je upizna i njihova ambicija u kupu a svakako gostuju u Ankari kod Ankaragucu koji im je ljuti rival cini mi se iako je Besiktas znatno uspjesniji i jaci tim. Ankaragucu je u donjem diijelu tabele, igra toplo hladno ali kup utakmica i to protiv ovakvog rivala je sigurno veci izazov za njih nego za Beisktas koji sigurno ima druge planove. Ankaragucu je kuci izgubila sve bitnije utakmice a i krajem septembra je tu i Besiktas slavio sa 3-2 a u mecu su oba tima zaradila i po crveni karton sto dovoljno govori o tenzijama. Da li ce Besiktas i ovoga puta izici kao pobjednik? Mislim da nece i da je ovaj mec otvoren za iznenadjenje. Najsigurnija oklada mi je 1X sto se placa oko 1.60. Moze se igrati i Draw no Bet na domacina ali za mene je 1x najizgledniji tip ovdje.

Rukomet SP, FRANCUSKA - CRNA GORA  bilo kakav hendikep na Francusku 

Nisam neki strucnjak za rukomet ali imao sam srecu da djelimicno pratim zadnje utakmice obe ove selekcije. Crna Gora je zalutala na ovo prvensto i protiv amatera iz Cilea su igrali tako sporo i bezvoljno da su uspjeli da umrtve i tako dinamicnu igru kao sto je rukomet. Cile je imao jako mnogo suteva u stative i samo da je to uslo Cile bi dobio Crnu Goru iako je Crna gora dobila ali neizvjesno je bilo veci dio utakmice. Mislim da im Francuska moze zabili onoliko golova koliko zeli a da ce Crna Gora ostati na jako mali broj golova. Francuska je dominirala cijelu utakmicu protiv izuzetno kvalitetne Slovanije i na kraju slavila sa 3 razlike mada je vodila tokom utakmica i sa po 6-7 golova prednosti. Velika je ovdje razlika u kvaliteti i mislim da ce ih danas Francuska pometi na terenu. Hendikep od -9.5 na Francusku je 2.60 sto mi je sjajanvalue a cista pobjeda na Francusku je 1.05. Predlazem pobjedu Francuske u hendikepu a svako neka po svojoj zelji bira odgovarwjuci hendikep. 

prije 25 minute, LeonardoDrugi said:

“ ... ja svakako ne mogu nazad, cekam ih (Napoli) i dalje da odigraju nereseno, danas je kvota 5,50 ...”

LeonardoDrugi, the doctor, utorak, 17.01.

Napoli vs Cremonese 2:2

Ako me nema dva dana na Forumu, ne brinite za mene, dobro sam, samo slavim to koliko sam pametan, strpljiv i disciplinovan.

Cestitam i drago mi je da si uspio mada mislim da je ovo krajnje los sistem igranja te da tebe bas prati kladionicarski maler..Ako vec igras tako. zasto samo ne trazis tip X na jednoj utakmici svakog dana, isto to nekako dodje u konacnici...

📍Crystal Palace - Mancester UTD Tip: Tim2 2+ @1.86.....Mancester je trenutno u brutalnoj formi I neracunajuci prijateljske meceve, upisali su cak 9 vezanih pobjeda.Ten Hag je preporodio Crvene Djavole I nisu ovako igrali jos od doba Aleksa Fergusona.U svakom od tih meceva su pored pozitivnog rezultata I pokazali sjajnu igru I ogromnu zelju.Djeluju svjezije I jako motivisano.Pored toga, I Markus Rasford igra u cini mi se zivotnoj formi.Pred ovaj mec im dodatno samopouzdanje daje i velika pobjeda u derbiju protiv Mancester Sitija, kada su nakon primljenog gola uspjeli preokrenuti rezultat.Pored Rasforda tu su I vise nego odlicni Anthony I Fernandes kao kreator igre, koji je svoje odlicne partije sa Mundijala nastavio  I u klubu.Ovaj fantastican niz ih je doveo na 4.mjesto I sa potencijalnom pobjedom u ovom mecu bi dosli na samo 6 bodova od vodeceg Arsenala, sa kojim igraju za vikend, te bi im Jos dvije vezane pobjede znacile ogromnu psiholosku prednost u borbi za titulu.Rasfor je igrao derbi sa manjim bolovima, tako da postoji mogucnost da ga Ten Hag odmori u ovom duelu, kako bi potpuno bio spreman za mec sa Arsenalom za vikend.Ocekuje se start Anthony-a i Garnacha, kao I debi pojacanja iz Besiktara, Werghosta.On ce svakako biti jako motivisan i imace veliki zelju da odma pokaze da se na njega moze racunati.Sto se tice Kristal Palasa, nalaze se u jako losoj formi.Na prethodnih 6 meceva u ligi I kupu, uspjeli su pobjediti samo Burnemaut, te su ostalih 5 duela izgubili, I u tom periodu su upisali gol razliku 3:11.Mancester je u naletu I ovaj mec im je jako vazan, te sumnjam da mogu napraviti kiks.Stvorice Junajted solidan broj sansi I ocekujem njihovu dominaciju od samog starta, te vjerujem da ce oni postici bez vecih problema 2-3 gola.

📍Olimpijakos - Aris Tip: pp0-2&d1-3 @1.49...Posto preferiram igru na golove, a Grci nisu bas sinonim za napadacki fudbal, nisu bas ceste moje opklade na njih.Ova tima su igrali nedelju u prvenstvu, kada sam iz nekih svojih razloga igrao da Olimpijakos da DVa Ili vise gola i cekao ih za isplatu I oni naravno pobjede 1:0.U tom mecu su Arisu ponistena DVa Gola, a Olimpijakos je prespavao prvo poluvrijeme da bi u prvom napadu u nastavku postigli gol.Kasnije su napadali cijeli poluvrijeme ali rezultat je ostao 1:0.Da ne duzimo previse, ni jedna ni druga ekipa nisu poznate po previse napadackom fudbalu, derbi je mec a I cetvrtfinale kupa je u pitanju, pa prema tome smatram da u prvom poluvremena vidimo maksimum jedan gol, al eto ovaj tip Nas odigurava na cak DVa Gola,dok smatram da bi smo u nastavku trebali vidjeti makar jedan gol, dok 4 jako tesko.

Crystal Palace - Manchester United 2 (1.70) ili X2 i barem jedan gol na utakmici (1.25) bet365

Manchester United je napravio veliki preokret u drugom poluvremenu u gradskom derbiju protiv Manchester Cityja u subotu na Old Traffordu. Marcus Rashford je nastavio svoju fenomenalnu formu nakon pauze za Svjetsko prvenstvo. Engleski napadač je zabio u svakoj od sedam utakmica svoje momčadi od Boxing Daya.

Screenshot_137.png

Izvor: bet365

Crveni đavoli su dobili svih sedam utakmica u tom periodu. Pobjeda nad gradskim rivalom dovela ih je samo na bod ispod drugoplasiranog Manchester CItjya na tabeli Premier lige. Momčad Erika ten Haga nastojat će održati sjajnu formu i večeras kada putuju u London na utakmicu protiv Crystal Palacea na Selhurst Parku. Gosti će ovdje biti veliki favoriti, posebno zato što Crystal Palace u posljednje vrijeme nije baš u najboljoj formi.

Palace je u nedelju dožiovio svoj treći uzastopni poraz u svim natjecanjima kada je na gostovanju kod Chelseaja izgubio sa 1-0. Iz nekog razloga, momčad Patricka Viere se muči u napadu. Nisu uspjeli pogoditi mrežu u tri od posljednje četiri utakmice u Premier ligi. Znajući da je Manchester United u posljednje vrijeme bilo vrlo teško slomiti, nisam baš optimističan što se tiče pozitivnog ishoda za domaćine.

Manchester United je u nizu od sedam uzastopnih pobjeda, a mislim da će taj niz produžiti i ovdje protiv Crystal Palacea koji nije u formi. Očekujem pobjedu gostiju po kvoti 1.70 u bet365 kladionici, koja nam računa okladu automatski dobitnom ako United povede sa dva gola razlike u bilo kojem trenutku utakmice. Za one koji žele nešto sigurnije možete igrati X2 i barem jedan gol na utakmici po kvoti 1.25 u bet365 kladionici.

Crystal Palace: Guaita; Clyne, Tomkins, Guehi, Mitchell; Schlupp, Doucoure, Eze; Olise, Mateta, Zaha

Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Varane, Martinez, Shaw; Fred, Casemiro; Antony, Eriksen, Fernandes; Rashford

Screenshot_136.png

Screenshot_135.png

(Koeficijenti 18.1. u 11:29 CET) 

AC Milan - Inter Oba tima daju gol (1.61) bet365

Samo četiri dana nakon što je ugostio finale španjolskog Superkupa, King Fahd Internacionalni stadion u Rijadu bit će mjesto susreta talijanskog Superkupa između Milana i Intera. Domaći navijači u glavnom gradu Saudijske Arabije će tako imati čast gledati poznati Derby della Madonnina u svom gradu.

Inter će u ovu utakmicu ući kao favorit nakon niza od tri pobjede i remija u posljednje četiri utakmice u svim natjecanjima. Nerrazzurri nisu igrali izvanredan nogomet u tom periodu, pobijedivši Veronu sa 1-0 i Parmu u produžecima u talijanskom kupu u dvije od ove četiri utakmice. Ipak, ovo je puno bolja forma od one koju je Milan pokazao posljednjih tjedana.

Momčad Stefana Piolija primila je po dva gola u svakoj od prethodne dvije utakmice Serije A, uključujući remi od 2-2 protiv Leccea. Ako računamo prijateljske utakmice za vrijeme pauze zbog Svjetskog prvenstva, Milan nije zadržao mrežu netaknutom u prethodnih osam utakmica u svim natjecanjima. To će biti glazba za uši Edina Džeke i društva koji će u srijedu biti silno motivirani iskoristiti spomenute rupe u zadnjoj liniji Milana.

Oba tima ovih su dana ranjiva u obrani, tako da mislim da ćemo vidjeti golove na obje strane terena po kvoti 1.61 u bet365 kladionici. 

AC Milan: Tatarusanu; Calabria, Tomori, Kjaer, Hernandez; Bennacer, Tonali; Saelemaekers, Diaz, Leao; Giroud

Inter: Onana; Skriniar, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Gagliardini, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Martinez, Dzeko

Screenshot_140.png

(Koeficijenti 18.1. u 12:29 CET) 

Crystal Palace - Junajted, dvica ko kuća. Junajted 4 sa 38 bodova, isto kao i Newcastle koji je treci ali i sa utakmicom više. Pobjedom danas idu na drugu poziciju gdje prestižu i City-a koji svoju utakmicu igra protiv Tottenhama sutra. 12 pobjeda, 2 nerješena i 4 poraza Junajteda sa gol razlikom 29:21. Junajted u strašnom naletu, 7 utakmica, 7 pobjeda u svim takmičenjima. Palace na 12. poziciji sa 22 boda i gol razlikom 17:26. Gledao sam ih prošlo kolo protiv Chelsea i sve osim trice Junajteda je iznenađujuće. 5 utakmica, 4 poraza bez datog gola od ekipa redom, Nottingham Forest, Fulham, Tottenham i Chelsea dok su uspjeli pobjediti Bournemounth u gostima 2:0. Crveni pod imperativom pobjede nad velikim gradskim rivalom City-em žele to drugo mjesto i mislim da Palace nije ekipa koja ih može zaustaviti u ovom naletu.

Milan - Inter, ne znam da me iko više puta ove sezone oborio od ove dvije ekipe ali hajde. Milan posljednje 4 utakmice, pobjeda protiv loše Salernitane u gostima 2:1, veliki kiks protiv Rome 2:2 (kiks iz razloga što su do 87. minute imali 2:0), onda su ispali od Torina u COPPA Italiji i to od Torina koji je od 70 minute imao igrača manje, plus produžeci gdje je Milan primio gol u 114 minuti) te zadnje kolo 2:2 protiv Leccea u gostima gdje su prvo poluvrijeme gubili 2:0 i na kraju se uspjeli vratiti koliko toliko. Sa druge strane Inter koji je poslije pauze odlično krenuo pobjedom protiv Napolija od 1:0 da bi odmah sljedeće kolo remizirao sa Monzom u gostima 2:2 gdje su gol primili u 93 minuti i izgledali toliko loše drugo poluvrijeme da mi je bilo došlo da povračam. Ako već tu nisam povratio, onda utakmica protiv Parme u kupu gdje su nažalost prošli u produžetcima. Utakmica gdje su gubili od 38. minuta i gdje čitavo prvo poluvrijeme nisu imali šuta po golu te prvi šut po golu je bio u 88. minuti kada su na veliku sreću zabili gol, izborili produžetke i onda na još jednu sreću golom Acerbia prošli dalje. Šugavo ali ništa čudno. Elem, mislim da bi danas sigurno mogli vidjeti i više od 2.5 gola jer obje odbrane nisu baš na visokom nivou ali mislim da je ovdje sve u tom otvaranju utakmice i kakav se tempo nametne. Mišljenja sam da ćemo vidjeti barem 2 gola ali eto, ostaje da se vidi ...

Kilmarnock - Rangers, dvica. Rangers drugi, Kilmarnock drugi ali sa zada. Rangers 48:20 gol razlika sa 15 pobjeda, 4 nerješena i 2 poraza dok Kilmarnock 17:35 sa 5 pobjeda, 5 nerješenih i 11 poraza. Kilmarnock nakon gostovanja Celticu gdje su bili demolirani sa 80% posjeda lopte Celtica, 24 šuta i 10 u okvir gola, gdje su oni uputili 2 šuta i ni jedan po golu dočekuje Rangers gdje ne vidim baš mnogo bolji ishod. Rangers nažalost nije uspio učiniti ligu zanimljivijom iako je vodio 2:1 protiv Celtica nije uspio izdržati jer su u 88. primili gol. I dalje je 12 kola u pitanju i svašta se može desiti tako da moraju pobjeđivati ovakve utakmice. Posljednja 4 susreta, 4 pobjede Rangersa bez primljenog gola što očekujem i danas.

Posljednji par C. Brugge - Royal Union, gdje sam se čak razmišljao i o čistoj dvici ali sigurnije je ovako. Royal ganja Genk, 10 bodova manje od prvoplasiranog ali i utakmica manje. 5 utakmica, 4 pobjede, 1 nerješena Royala. U gostima odličan, 7 pobjeda 1 nerješena i 2 poraza sa čak 5 pobjeda u nizu. Brugge ispod sredine, 10. mjesto. 7 pobjeda, nerješenih i 8 poraza, gol razlika 26:28. 5 susreta, 2 pobjede, 1 nerješena i 2 poraza. Zadnje 2 utakmice, 2 poraza od mnogo lošijih ekipa nego što je Royal. Posljednjih 5 međusobnih susreta, svih 5 je dobio Royal sa 14 pogodaka i 6 primljenih golova. Brugge nakon odlične serije ponovo u krizi. 9 utakmica zaredom, 7 pobjeda, 1 nerješena i 1 poraz ali forma ide donjom putanjom i siguran sam da se ovdje neće zaustaviti. 

Screenshot 2023-01-18 at 13.16.20.png

Cercle Brugge - Royal Union SG   2 i više od 2,5   3.00 (bet365)

Oostande - Anwerp   2   1,70 (bet365)

Belgijanci - za Royal sam pisao u PŠ, ali evo ovako i u dnevnoj temi stvarno su dobri, guraju jako u Europi, ali i doma. Domaćina su dobili zadnjih 6 utakmica, a zadnjiih 8 utakmica su također dobili. Često idu i preko 2,5 golova. Uvjeren sam u pobjedu koju možete uzeti i po 1,90. Oostande jako loš tim i imaju zadnjih 5 poraza znači sve poraze od kraja SP i to obe utakmice protiv ekipa iz donjeg ranga. Brzo ovo počima u 18:30 pa požurite sa uplatama. Antwerp je dobio zadnje 4 međudsobne utakmice,

image.png.4cb517c44e5e6b8d85c6c3cd7d4b6baa.png

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use