Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Nedjelja 15.1.2023.

IzudinB

Recommended Posts

Premier liga

Nedelja1.png1.png

PREMIER LIGA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Primera

Nedelja2.png2.png

PRIMERA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Serie A

Nedelja3.png3.png

SERIE A - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Ligue 1

Nedelja5.png5.png

LIGUE 1 - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 13.1. u 21:13 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

• IzudinB changed the title to Nedjelja 15.1.2023.

Premier liga

Chelsea - Crystal Palace (15:00) bet365
Sudac: Peter Bankes (3.86)
Prosjek ekipe 1: 2.17    
Prosjek ekipe 2: 2.06

A1.png

Newcastle - Fulham (15:00) bet365
Sudac: Robert Jones (6.00)
Prosjek ekipe 1: 1.67
Prosjek ekipe 2: 2.42

A2.png

Tottenham - Arsenal (17:30) bet365
Sudac: Craig Pawson (4.10)
Prosjek ekipe 1: 1.83
Prosjek ekipe 2: 1.76

A3.png

DIREKTAN LINK ZA KARTONE

Primera

Getafe - Espanyol (14:00) bet365
Sudac: Jorge Figueroa Vázquez (6.22)
Prosjek ekipe 1: 2.81
Prosjek ekipe 2: 2.19

B1.png

Almeria - Atl. Madrid (16:15) bet365
Sudac: José Sánchez Martínez (5.00)
Prosjek ekipe 1: 2.88
Prosjek ekipe 2: 2.88

B2.png

DIREKTAN LINK ZA KARTONE

Serie A 

Sassuolo - Lazio (12:30) bet365
Sudac: Luca Pairetto (5.00)
Prosjek ekipe 1: 2.24
Prosjek ekipe 2: 2.06

C1.png

Torino - Spezia (15:00) bet365
Sudac: Davide Ghersini (3.00)
Prosjek ekipe 1: 2.41
Prosjek ekipe 2: 2.59

C2.png

Udinese - Bologna (15:00) bet365
Sudac: Manuel Volpi (4.00)
Prosjek ekipe 1: 2.47
Prosjek ekipe 2: 2.59

C3.png

Atalanta - Salernitana (18:00) bet365
Sudac:     Gianluca Aureliano (4.00)
Prosjek ekipe 1: 2.71
Prosjek ekipe 2: 2.29

C4.png

AS Roma - Fiorentina (20:45) bet365
Sudac: Antonio Giua (4.75)
Prosjek ekipe 1: 2.00
Prosjek ekipe 2: 2.41

C5.png

DIREKTAN LINK ZA KARTONE

(Koeficijenti 14.1. u 18:44 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Kladionicarska igra na over poene na mecevima

Pre puno godina sam bio na nekom planetarnom programu od odvikavanja od kocke i ostalih oblika zavisnosti sto je bilo jedno od mojih najlepsih dogadjaja u zivotu. Tamo nisam otisao dobrovoljno vec u dogovoru sa zemaljskom kladionicom ciji sam tada bio clan, a sto je bila jedna velika igra, o cemu cu nekom drugom prilikom. Taj program odvikavanja od kocke je bilo nesto najbolje, najuzbudljivije, najlepse i najstrastvenije sto mi se desilo u zivotu i nesto sto nikada necu zaboraviti. Program odvikavanja je bio namenjen nama pacijentima, sto je lepsa rec koja se koristi za bolesne osobe. Organizatori programa nisu koristili izraz da smo mi bolesne osobe, vec osobe kojima je potrebna pomoc ili podrska. Sve je bilo fenomenalno organizovano, jednom recju na svetskom nivou, kao da smo na svetskom kongresu koji se bavi ozonskim rupama ili klimatskim promenama. Posto je u pitanju bio program odvikavanja na evropskom nivou, gde su organizatori koristili novac evropskih fondova, sve je bilo besplatno, pocev od troskova dolaska, smestaja u hotelu sa pet zvezdica i svega ostalog. Program se odvijao gotovo pet dana u dva grada Milanu i Veneziji, a mi pacijenti ili bolesnici smo imali tretman svetskih bankarskih kongresmena. Dorucak u krevetu ili restoranu po zelji, bazeni, masaze, nocni provodi, besplatni prevozi po gradu ...svi smo imali bedzeve, oznake da smo ucesnici “svetskog kongresa” koji nam je omogucavao da ulazimo besplatno gde god bi pozeleli. Ako volite hranu, mogli ste po ceo dan da jedete kao svinja, dakle non-stop 24 casa, jer su svedski stolovi bili puni od ranog jutra do kasne veceri.

Najveci paradoks je bio sto ucesnici, pacijenti medju kojima sam i ja bio, nisu bili samo propali kockari, ne samo kladionicari, vec i hazarderi, ljubitelji igara na srecu, alkoholicari, narkomani, patoloski slucajevi lovaca koji u sebi imaju neizlecivi nagon ubijanja … dakle jedna ogromna gomila svakakvih ludaka kojima je (po organizatorima) bila potrebna pomoc i podrska.

Sto se mene tice, jedan od najlepsih dana u mom zivotu je bilo jedno popodne kada smo imali predavanje gde su predavaci bili neki matematicari sa nekog instituta. Sala je bila dupke puna, sto se kaze, mi pacijenti smo sedeli jedan drugome na glavi, kada su u salu usle tre osobe, dva mlada lika i jedna dama, devojka i predstavili se. Rekli su kako se zovu, cime se bave (matematicki saradnici na nekom institutu) i predavanje poceli recima “svo troje smo pasionirani kladionicari i kladimo se svaki dan”. To je bio moj najlepsi dan u zivotu. U sali ovacije, euforija, svi na nogama, aplauzi i zvizduci pet minuta, kao da je Dybala postigao odlucujuci gol u nadoknadi vremena u Finalu Lige Prvaka. Mi pacijenti na nogama, aplaudiramo, obezbedjenje se smeje, a matematicari se zahvaljuju i smirivaju strasti … neprocenjivo, jedno od najlepsih iskustava u zivotu.

Da skratim, gotovo celo popodne, matematicari svetskog nivoa, iako se klade, su objasnjavali matematickim modelima kako “kuca nikada ne gubi” i kako je nemoguce na duze staze pobediti kladionice, odnosno kako je, matematicki gledano, nemoguce da kladionice budu na gubitku, a igraci na dobitku. Sada me mrzi da pisem o matematickim formulama, igrama sa kvotama i ostalim trikovima, ali nasi sjani profesori su hteli da dokazu da su matematicki mehanizmi sa kvotama, samo jedan od barem deset mehanizama kojima se kladionice brane. Mozda svi mi kladionicari to sve i znamo, ali uglavnom nasi sjani profesori su celo popodne za tablom ispisivali formule i primere dokazujuci da “kuca nikada ne gubi”. Najlepsi deo je dosao na kraju kada smo mi pacijenti, mogli da postavljamo pitanja. Predavanje je trebalo da se zavrsi oko 19.30. a svi zajedno smo ostali do 22,30 i tako preskocili veceru, sto se kaze, cak smo i gladovali zbog kocke.

Cim sam ovde, na kladionicarskom Forumu i pisem analize u nedelju u 07.00 ujutro za preko 13.000 pacijenata koje interesuje kocka, znaci da moje lecenje od svih oblika ovisnosti nije dalo rezultate, i da je poseta svetskom kongresu obolelih osoba bilo jedno obicno gubljenje vremena i da su organizatori prakticno bacili novac, ili su barem u gubitku.

Zadar vs Mornar, Aba League, igranje overa na utakmicama Zadra, da ili ne?

Evo nas na pocetku posta, o onome sto sam hteo da kazem pricom o matematickim modelima. Teoretski receno, igra na over poena bi trebalo da bude najlepsa kladionicarska igra. Nema X-a, neresenog ishoda, dakle u opciji su samo dva izbora, a mi trebamo da pogodimo jedan. Teoretski receno, u sportu svako tezi pobedi, pa bi bilo logicki da tezi i golovima i kosevima, odnosno sustina je uvek ista, dati gol ili kos vise od protivnika. Da ne govorim o prednosti koje nude kladionice ljubiteljima ove prelepe igre, a to je da eventualni produzeci idu u korist onima koji igraju na over poene.

Ekipa Zadra je jedna neverovatna ekipa, oni igraju na nacin kako niko ne igra u Aba League, a i u Evropi se moze naci malo ekipa koji igraju na takav nacin. 103 poena su dali Buducnosti u jednom neverovatnom mecu koji su izgubili kao neka seoska ekipa, 103 poena su dali Fmp-u, po 98 poena su dali Crvenoj Zvezdi u gostima, i Mzt-u, po 96 poena Megi i Studentskom Centru, a po 90 poena su dali Cedeviti i Mornaru. Cak su i Partizanu u gostima dali pristojnih 77 poena a primili 114 poena. Na tabeli stoje bas kako i igraju, osmo mesto, poslednje koje vodi u doigravanje, sedam pobeda i sedam poraza. Od cetrnaest njihovih utakmica, odgledao sam osam i po, i sve sto o njima moze da se kaze jeste da u Aba League, niko ne igra kao oni. Solidna ekipa, par dodavanja u napadu i sloboda da sutne ko se nalazi u najboljoj poziciji. Kontranapadi, ako prodju ok, ako ne prodju, dva ili tri dodavanja i sut. Inace, ono sto jeste logicno u ekipi Zadra je to sto oni u svome rosteru i imaju igrace koji omogucavaju ovakvu igru, te kod njih ne vidim nikakav problem, ni u poziciji koju zauzimaju na tabeli, niti u kladjenju na over poene na njihovim mecevima.

Da kazem nesto i o Mornaru iz Bara. Tesko da postoji gora sredina za zivot i rad od Splita, to svi vec odavno znamo. Ali, ako postoji sredina koja bi mogla da se priblizi jednoga dana Splitu, to bi bio svakako Bar. Dakle, ako ne najgora, onda svakako jedna od najgorih sredina za zivot. Bar je dovoljno mali grad da bude provincija sa seljackim mentalitetom, a dovoljno veliki grad da tezi da bude zdrava sredina sto svakako nikada nece biti. Da nemaju izlaz na more, bili bi pravi crnogorski krs u kojem bi trebalo da dodjete jednom i nikada vise. Mornar je uz nekoliko izleta uvek bio provincijski klub, sto ce uvek i ostati. Da su u nekoj vecoj zemlji od Crne Gore, oni bi bili nesto poput Dagenham&Red u engleskoj desetoj ligi, seoski klub bili i ostali. U Mornaru barem pedeset godina vedre i oblace dva brata Pavicevic, gde je jedan direktor, a drugi trener, a kuda to vodi mozete videti pogledom na tabeli i pozicijom koju Mornar zauzima. Oba brata vec pedeset godina guraju americku viziju, oni su neka verzija Maccabija za siromasne, ili seljacka verzija Maccabija. Dakle, prvo cemo da pronadjemo dva ili tri amera koji moraju da budu bekovi, i koji ce pristati da zive u seljani zvanoj Bar, a tek posle cemo da stvaramo roster. Takva im je i igra, “trci i pucaj”, sa time sto ovaj put (ove sezone) ta prica je otisla u qurac.

I evo nas opet kod matematicara. Kladionice su postavile granicu na over od cak 178,5 sto bi znacilo da bi rezultat trebao da bude oko 90:90 da bi igra na over prosla. Naravno da je to moguce kod ovakve dve ekipe, i to jos tokom trece cetvrtine, ali je ipak to previsoka granica. Pogotovo sto Mornar igra u qurcu vec duze vreme. Sa druge strane, moji profesori sa odvikavanja od oblika zavisnosti bi rekli “ali kako da odigram under na ovakve dve ekipe????”. I tu dolazimo do istorijske recenice da “kuca nikada ne gubi”. Realna granica da se prodje over je 158,5 – 160,5 ali onda bi “kuca izgubila” a ako odigramo over preko 178,5 rizikujemo da mi izgubimo. Pa, kada je vec tako neko svako od nas odluci za sebe.

Sassuolo vs Lazio, Serie A, igranje overa na utakmicama Lazia, da ili ne ?

Lazio je ove sezone na zvanicnim utakmicama osamnaest puta odigrao over 1,5 gola na utakmici i sest puta under 1,5 gol na utakmici. Od tih sest puta kada je dosao under, barem pet puta je visio u vaduhu jos jedan gol, gde ili nisu dali gol iz penala, ili su promasivalim ono sto bi i moja ujna Danica pogodila. Lazio je ove sezone cak petnaest puta odigrao “over 2,5 gola na utakmici”, a sve to zahvaljujuci Sarriju, koji je trenercina kakve nema u Serie A, ali sta mu to vredi kada je budala. I ovde se vracamo na matematicare sa mog odvikavanja od kockanja, veliki bet365 nudi postenih 1,90 – 1,90 na igru under ili over, pa sami odlucite sta da igrate. Kada padnete, nikada ne mozete reci da vam je neko drugi kriv. Sassuolo je odlicna ekipa kod kuce, a ako niste pohlepni “over 1,5 gol na utakmici” po kvotici od 1,25 bi mozda mogao i da dodje da fudbal ne igraju najgluplji ljudi na planeti.

Alba Berlin vs Telekom Bonn, Bundesliga, basket, igranje overa na utakmicama Albe, da ili ne?

Sve ovo gore sto sam potpuno besplatno samo za vas napisao, i to jos u nedelju ujutro u 07.00 vazi i za Albu iz Berlina. Struka predvidja da ovo sto Alba igra jeste buducnost evropske kosarke, i da ce buducnost evropske kosarke biti priblizavanje Nba, ali ce se to desiti kada odu srpski treneri starog kova poput Obradovica ili vojnog lica koje sedi na klupi Crvene Zvezde. Teoretski receno, ovo danas bi mogao da bude spektakl od kosarke jer se sastaju u Berlinu dve prvoplasirane ekipe koje igraju odlicnu kosarku, i gde obe ekipe imaju tek po jedan poraz. Iza njih je Bayern koji igra kao qurac i ima tri poraza, i koji ima tesko gostovanje, ali bi mozda i mogao da pobedi danas. Telekom Bonn sam gledao vise puta, odlicna su ekipa, igraju odlicno, sve vristi na over poene, ali granica od 169,5 …. majko mila, cist bezobrazluk.

I evo nas na kraju posta. Sto bi moji profesori sa odvikavanja od oblika zavisnosti rekli “iako se i mi kladimo, matematicki gledano kuca nikada ne moze da izgubi i to ce vam svaki seoski matematicar potvrditi”

Sva tri meca mirisu na overe, ali su granice postavljene da se navucemo kao neizlecivi narkomani, ili sto se kaze ovce sluze da se sisaju, a ribe da se upecaju, pa neka svako od nas 13000 kockara sa Foruma odluci za sebe sta da radi sa visokim i neizvesnim kvotama.

I za kraj, meni je over 1,5 gola na utakmici Sassuolo vs Lazio u pocetku bio fix weekenda, pa sam ga u Poslednjoj Sansi zamenio sa dvojkom na utakmici Aba League Buducnost vs Crvena Zvezda i sada mi dodje da skocim sa najblizeg mosta i to na glavu.

Odigrati ću jedan malo ludi listić pa ću sve ovdje i napisati.

Mac.Haifa-Hap.Jerusalem, 1, 1.35. Macabi veoma dominantna, 15-0-2 sa gol razlikom 38:14, ali ipak se ne smiju opustiti jer Tel Aviv čeka njihov kiks sa 6 bodova iza. Haifa kući 8-0-0 sa gol razlikom 23:6 i mislim da će se to nastaviti i danas. Jedini problem je to što Hapoel igra strašno u gostima, 18 bodova od ukupno 27 su uzeli u gostima sa gol razlikom 12:4 od ukupno 23:16. Hapoel na 4. mjestu, 7-6-4 omjer sa 4 nerješena ishoda u posljednje 4 ligaške utakmice.

Giannina-Panathinaikos, 2, 1.55. Po meni iznenađujuće visoka kvota na gosta i mislim da će ovo pasti i na 1.40 do početna susreta. Jedino što diže kvotu jeste dobra serija domacina poslije pauze sa 2 nerješene i 2 pobjede. Dobili su AEK kući sa 2:1 gdje su doslovno imali 2 šuta i gdje je AEK dominirao, te uzeli su bod Olympiakosu kući 2:2 gdje su imali 3 šuta po golu. Mislim da će Panathinaikos učiti iz tuđih grešaka i da neće dozvoliti ovdje kiks jer AEK im je na 4 boda, PAOK na 6 i Olympiakos na 7 bodova.  Prošlo kolo Panathinaikos je kiksao protiv AEK-a 1:0 gdje su bili i nadigrani može se reći ali moraju što prije vratiti se u kolosjek inače veoma upitno prvo mjesto koje drže. Giannina do prije pauze u samom dnu tablice ali 2 pobjede i 2 nerješena susreta digli su je na 9 mjesto. Gol raylika 20:33 i mislim da se neće baš mnogo pitati ovdje.

AEK Atena-Panaitolikos, 1, 1.16. Bez puno mozganja, nošeni pobjedom protiv Panathinaikosa dočekuju Panetolikos i siguran sam da sve osim pobjede bilo bi veliko razočarenje.

Porto-Famalicao, 1, 1.19. Porto treći, Famalicao 13. Porto juri Bragu koja im je na 4 boda i sa utakmicom više te Benficu koja je prva sa 40 bodova, 7 bodova više od porta. Benfica ima puno teži meč sa Sportingom i siguran sam da se nadaju kiksu i da se približe prvom mjestu i do kraja ostanu u borbi za to prvo mjesto. Famalicao, 17 bodova, gol razlika 15:19, zadnje 2 utakmice, 2 pobjede protiv ekipa Vizele i Chavesa ali mislim da to ne bi trebalo da igra bilo kakvu ulogu jer ovdje sve ispod pobjede Porta sa 3 gola u mreži Famalicaoa bi bilo iznenađenje.

Groningen-Feyenoord, 2, 1.45. Feyenoord prvi, koriste lošu formu Ajaxa koji posljednje 4 utakmice kiksa sa nerješenim rezultatima. Feyenord 5 utakmica, 3 pobjede, 2 nerješeno. Ruku na srce, treba priznati da su imali nešto lakši raspored. Groningen tik iznad crvene zone, 15. mjesto sa 12 bodova i gol razlikom 17:30. 3-3-9 a u gostima 1-2-5 sa gol razlikom 5:15. Posljednjih 5 utakmica Groningena 4 poraza i nerješeno. Nerješeno protiv veoma lošeg Emmena koji je predzadnji. Feyenoord mora koristiti lošu formu Ajaxa i kupiti bodove na ovakvim utakmicama. Vrh tabele veoma gust, od prvog do 6 mjesta samo 7 bodova razlike. Odmah iza Feyenoorda Alkmar sa bodoma manje ali i utakmicom više, Ajax sa 2 boda manje i utakmicom više, PSV sa 3 boda manje itd itd itd. Ne mislim da će biti lagano ali siguran sam da Feyenoord zna da na ovakvim utakmicama titule se uzimaju tako da mislim da će biti puni fokus ovdje.

Fortuna Sittard-PSV, 2, 1.35. Već rečeno, gusta trka u vrhu tablice, PSV trenutno 4 ali sa utakmicom manje i od Ajaxa i od Alkamara. Pobjedom idu na drugo mjesto i mislim da je protivnik baš po mjeri. Fortuna trenutno 13. Posljednjih 5 utakmica 3 poraza, nerješeno i pobjeda. PSV u gostima nešto lošiji ali mislim da bi ovo trebali rutinski riješiti.

Chelsea-Crystal P, 1, 1.80. Tip koji je tu samo zato što je listić kakav jest i zato što se nadam i nadam i nadam da će ova agonija Chelsea prestati. Ovo je navijački i možete slobodno preskočiti. Chelsea loš, bezidejan, povreda toliko da ti bude mrsko i čitati ali sreća Crystal P. još lošiji, odgovaraju ekipi Chelsea i mislim da bi ovdje napokon mogli prekinuti loš niz pred duel sa Liverpoolom. Ako ko hoće sigurniji tip, onda Chelsea daje gol po kvoti 1.20 za koji sam ubjeđen da će proći.  

Newcastle-Fulham, 1, 1.50. Iskreno, zaprepastio sam se kada sam vidio da je Fulham na velikom 6. mjestu u jednom Premier ligi. Newcastle igra dobro, veliko iznenađenje ove sezone i 4. mjesto zasluženo ali Fulham ... To mora prestati, niz od 4 pobjede mislim da prestaje ovdje. Fulham sam gledao protiv Chelsea i definitivno ništa posebno i ubjeđen sam da će ovdje Newcastle uzeti pa čak i u hendikepu. 

Monaco-Ajaccio, 1, 1.40. Jedan malo rizičan tip iz razloga što je Monaco mnogo nestabilna ekipa ali imaju kvalitet za puno bolje mjesto od 5. u jednoj francuskoj ligi. 8 bodova od pozicije koja vodi u kvalifikacije za LP ali i utakmica manje od Marseille tako da je ovo must win za ekipu Monaca. Lille i Lorient im dišu za vratom pa bi na kraju moglo da ostanu i bez EL ili čak Konferencijske lige. Ajaccio 17., 4-3-11 sa gol razlikom od 15:27. Posljednje 2 utakmice porazi protiv Toulousea i Reimsa bez datog gola. Posljednja 4 međusobna omjera Monaco je rješavao u svoju korist i tome se nadam i danas. 

Real - Barcelona, više od 1.5 gola, 1.21. Mislim da se skupimo mi sa foruma, zabili bi go Barceloni. Koliko god ofanzivno jaka, defanzivno puše sa svih strana. Real Madrid ništa bolji ali za njih bi možda morali probrati prvih 11 sa foruma. 

Tottenham-Arsenal, više od 3.5 kartona, 1.20. Derbi, već vidim da će Tottenham čekati kontre, Xhaxa i Partey će dobiti po jedan sigurno. Derbi, Arsenal gazi prema tituli, naboj, nervoze će sigurno biti.

Atalanta-Salernitana, 1, 1.35. Salernitana koliko god je loša, Sampdoria, Verona i Cremonese su zakucano loši tako da su možda i sigurni ove sezone. Atalanta će sigurno pokušati izboriti mjesto za ligu prvaka, trenutno 6. te im Inter koji je 4. bježi 6 bodova ali i utakmicom više. Gledao sam malo Atalantu i jedino je problem odbrana koja je da je trun bolja, bila bi grozna.

Sve ovo će ići u neki sistem a za "sigurice" ću kombinovati sve osim Chelsea kojeg bi preporucio i vama da izbjegnete ma koliko lijepa kvota bila i sva ova prica o "MORA IH KRENUTI".

LeonardoDrugi, hvala mnogo sto si nasao vremena i ulozio toliko truda da nam ispricas tu lijepu pricu. !! Moja je sreca da sam bas danas nakon ko zna koliko godina ponovo se vratio na ovaj forum i odmah usao ovdje da vidim sta ima i da procitam ovu lijepu pricu i danasnje prijedloge. 

LeonardoDrugi, zanima me sada najvise da li si se i kako si uspio da se kladis u tih 5 dana dok si bio na tom odvikavanju ? Hahahahahaha...

I ja licno sam imao nekoliko neuspjelih pokusaja da se "skinem" i "ocistim" od kladjenja. Nisam uspio u tome ali sam uspio da promijenim oblik te ovisnosti i promijenim oblik toga kako sada gledam na kocku. Prihvatio sam to kao svoju bolest, slabost, nedostatak a prestao sam da posmatram kladjenje kao neku investiciju,  kao nadu da cu bas danas dobiti, da cu vratiti dio izgubljenog, da cu od danas napraviti neki dobar niz, zaraditi nesto i slicno. Nema od toga nista. Sada gledam na ovo kao skupi hobi, skupu zajebanciju...Sa tim u vezi samo ulazem onoliko novca koliko mogu izgubiti taj dan a da mi to nece napraviti neki problem..Zivim sa tim jbg i ide polako dan za dan.. 

Da ne bude da samo pisem licna iskustva, napisat cu i neke svoje parove za danas..Pisem skraceno jer pisem sa mobilnog, ali iza tih konstatacija stoji dugo pracenje timova i moji tipovi su bazirani na dugogodisnjem iskustvu i duzem analiziranju i pracenju..Dat cu svoje najsigurnije prijedloge za danas...

Turska, Gaziantepspor - Fenerbahce.  Tip 2 ili Fenerbahce daje 2 gola ili vise

Fenerbahce je u nokautu u trci za titulu jer su dozivjeli poraz na domacem terenu u najvecoj i najvaznijoj utakmici ove sezone, 0-3 od najljuceg i najveceg rivala Galatasaraya. Uz to, kao sol na ranu je uslijedila i nova pobjeda Galate kuci u petak nad Hataysporom nakon cega se Galata lijepo odvojio na vrhu tabele. No treba reci ovdje da na papiru Fener ima najjaci tim u turskoj ligi i da ce se oni sigurno vrathti na pobjednicki niz. Sve te frustracije bi mogao platiti Gaziantep vec u danasnjem mecu. Vjerujem i dalje Feneru i oni imaju tako dobar napad da bas svakome mogu dati 2-3 gola bez ikakvih provlema. Nakin pauze i svjetskog prvenstva nisu nastavili tamo gdje su stali kada je uslijedila ta pauza, ali ponavljam, vratit ce se oni sigurno u mrtvu trku za titulu..To garantujen..Ovdje igram ili tip 2 ili Fenerbace daje 2+..

Turska liga, Kasimpasa - Fatih Karagumruk. Tip x2, ili Draw no bet tip 2 ili Fatih Karagumruk daje 2+

Turci su se ipasno raspucali sa golovima ove sezone. Razlog je sljedeci, promjena pravila i ukidanje restrikcija kada je u pitanju broj stranih igraca koji mogu nastupiti na jednoj utakmici, ali i najvaznije finansijska situacihe. Sve to je utjecalo da ekipe u svoje redove dovedu jako mnogo stranih igraca. Za promjenu u odnosu na ranije sezone kada su iskusne, zvucne igrace dovodila samo  uglavnom ista 4 velika tima iz turske lige, sada to cine skoro svi timovi u ligi pa imamo situaciju da do juce manje poznatiji timovi (ne meni jer tursku ligu pratim preko 20 godina), sada dovode zvucna imena iz sviheta fudbala. Jedan od takvih timova je i Fatih Karagumruk, tim iz europskog dijela Istanbula. Fatih je kao i Adana Demir , krenuo sa talijanskim programom pa je pored trenera Andrea Oirla doveo i zvucno ime iz Itakije, napadaca Borinija uz koje je doslo jos nekoliko Itakijana. Rezultat je to da Fatih u ovoj sezoni igra jako lijep i keprsav nogomet i dosta efikasan jer daju jako mnogo golova, a najvecu zaslugu ima vec spomenuti Borini koji je dao 9 te M Diagne koji je stigao iz West ahama i dao 10 golova. 

Danas Fatih igra konsijski mali istanbulski derbi orotiv Kasimpase a timovi su udalheni svega 2-3 kilometra u Istanbul sto za Istanbul ne predstavlja nista. 

Za razliku od Fatiha, Kasimpasa koji je rezimski klub predsjednika Erdogana, kiji je rodjen i odrastao u tom dijelu istanbula, ali i igrao za taj klub jedno vrijrme, ti klubovi idu u razlicitim oravcima. Fatih gradi i jaca svoje ime, izrasta u znacajan klub u Turskoj, a Kasimpasa nakon politickog fijasja Erdogana u Istanbulu, sprema se lagano na put za drugu ligu stonpokazuju i njihovi rezultati. Uz to, vjerovatno iz finabsijskih razloga, prodaki su svog najboljeg napadaca Besiktasu..Iako je gradski derbi, i iako se Kasimpasa gusi u oroblemima, kladionice daju kvjtu pa skoro 3 00 na pobjedu Fatiha sto mi je van svake pameti..Na Kasipasu daju oko 2.15 a ne bih se na to kladio ni sa tudjim novcima..Stoga ovu utakmicu vidim kao x2, draw no bet Fatih kso i to da Fatih zanija 2 gola ili vise..

Nakon uspješnoga petka i jučerašnjega dana u timskom natjecanju, idemo probati uzeti danas dobitak i ostati na 100% u Poljskom Zakopanu.

A988536D-EB84-426A-A448-D19AE409D10F.jpeg.bb614b1a1dfd5e0000f5361a6885f7ca.jpeg

Austrijanci su jučer osvojili za samo jedan bod timsko natjecanje ali moram napomenuti da je bilo malo i “guranje” Poljaka od strane sudaca, ali opet jucer su Austrijanci jednostavno bili nedostižni tako da su zasluženo osvojili natjecanje.

Što se tiče Nijemci su iznenađujuće jučer završili na postolju dok su prošlogodišnji osvajači iz Zakopana Slovenska ekipa ostali bez postolja.

“Rezultati timskog natjecanja”

E9672DFF-2BD7-4D34-B2F3-54578523F69A.jpeg.d16da6d6acfb313fa401b3fd5d8607fb.jpeg

“Ukupni poredak Svijetskoga kupa”

41B6659F-0DAC-4752-B957-87187FB356CD.jpeg.51b681eb8062267e9754281501f3d8e6.jpeg

Petak sam uspješno započeo sa Michael Hayboeckom i danas ocekujem da ću ponovno uspješno završit sa Austrijancem. Moj tip dana je da će Michael Hayboeck završiti medju top 10 po vrlo lijepom 1,80 tečaju. Oklada po meni ima vrijednost igranja.

71445965-28CB-4E6D-85EB-065B0066AC02.jpeg.691f420c0f01056ba294a87a04193dac.jpeg

Jučer je u svom timu bio jedan od najboljih skakača. Završio je sa svojim skokovima na ukupnom 9.mjestu ali da sudci nisu “gurali” Poljake i Nijemce završio bi i na boljoj poziciji.

Pratim ga i vidim da dobro skače u posljednje vrijeme tako da ocekujem i danas dobar rezultat od njega i da završi na ovom turniru medju top 10 na kraju.

72CFC2AB-A8B3-4021-90FB-675DE7E6A450.jpeg.0724f0cc0b91043023d7569032e4bc69.jpeg

Što se tiče vremena očekuje se kiša sa malo pojačanim vjetrom. Nešto slično vrijeme kao što je bilo i u petak.

LP!

prije 4 sati, Leedsfan said:

Nakon uspješnoga petka i jučerašnjega dana u timskom natjecanju, idemo probati uzeti danas dobitak i ostati na 100% u Poljskom Zakopanu.

A988536D-EB84-426A-A448-D19AE409D10F.jpeg.bb614b1a1dfd5e0000f5361a6885f7ca.jpeg

Austrijanci su jučer osvojili za samo jedan bod timsko natjecanje ali moram napomenuti da je bilo malo i “guranje” Poljaka od strane sudaca, ali opet jucer su Austrijanci jednostavno bili nedostižni tako da su zasluženo osvojili natjecanje.

Što se tiče Nijemci su iznenađujuće jučer završili na postolju dok su prošlogodišnji osvajači iz Zakopana Slovenska ekipa ostali bez postolja.

“Rezultati timskog natjecanja”

E9672DFF-2BD7-4D34-B2F3-54578523F69A.jpeg.d16da6d6acfb313fa401b3fd5d8607fb.jpeg

“Ukupni poredak Svijetskoga kupa”

41B6659F-0DAC-4752-B957-87187FB356CD.jpeg.51b681eb8062267e9754281501f3d8e6.jpeg

Petak sam uspješno započeo sa Michael Hayboeckom i danas ocekujem da ću ponovno uspješno završit sa Austrijancem. Moj tip dana je da će Michael Hayboeck završiti medju top 10 po vrlo lijepom 1,80 tečaju. Oklada po meni ima vrijednost igranja.

71445965-28CB-4E6D-85EB-065B0066AC02.jpeg.691f420c0f01056ba294a87a04193dac.jpeg

Jučer je u svom timu bio jedan od najboljih skakača. Završio je sa svojim skokovima na ukupnom 9.mjestu ali da sudci nisu “gurali” Poljake i Nijemce završio bi i na boljoj poziciji.

Pratim ga i vidim da dobro skače u posljednje vrijeme tako da ocekujem i danas dobar rezultat od njega i da završi na ovom turniru medju top 10 na kraju.

72CFC2AB-A8B3-4021-90FB-675DE7E6A450.jpeg.0724f0cc0b91043023d7569032e4bc69.jpeg

Što se tiče vremena očekuje se kiša sa malo pojačanim vjetrom. Nešto slično vrijeme kao što je bilo i u petak.

LP!

Pad! 😕….završio je na kraju na 12. poziciji. Sljedeći vikend je natjecanje u Japanu u Sapporu. Pronaći idući vikend neke dobitne duele!.

LP!

Danas divan dan i već u plusu iako dosta tiketa još uvijek nije završilo. Šteta za PSV da primi go u 98 minuti ali hajde, šta je tu je, trebali su ranije završavati utakmicu a Bogme je i bilo prilike za to. Nadam se da je neko nešto uzeo od silnih tipova sem PSV-a. 

btw., idemo ispratiti Porto i za danas dosta.

56926063060001.png

prije 16 sati, furyshaa said:

Danas divan dan i već u plusu iako dosta tiketa još uvijek nije završilo. Šteta za PSV da primi go u 98 minuti ali hajde, šta je tu je, trebali su ranije završavati utakmicu a Bogme je i bilo prilike za to. Nadam se da je neko nešto uzeo od silnih tipova sem PSV-a. 

btw., idemo ispratiti Porto i za danas dosta.

56926063060001.png

Bravo kolega, ispratio sam neke parove, svi su prošli. Nadam se da će biti još ovakvih analiza od tebe. Idemo jako i hvala ti 

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use