Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Nedelja 18.12.2022.

IzudinB

Recommended Posts

Svjetsko prvenstvo

Screenshot_312.png

SP - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 14.12. u 23:14 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

B. Sillkeborg- Aalborg 57 vise

GoG - Fredericia 60 vise

Ferencvaros- Banil ( Ferencvaros vise od 39 golova kao domacin 

Sorhamer-Rapid 54 više

Bez analiza na  svakom od gotr navedenih meceva očekujem golove.

Moguce je pasti u slucaju da je meč namjesten, da igrači imaju los dan a golamani vrhunski I što je teze za povjerovati.  Ove timovi igrate preko ili ih zaobidjete.

Crvena Zvezda vs Mega, Aba League, jedinica kao kuca, kvota 1,18

Partizan vs Fmp, Aba League, jedinica, kvota 1,15 (ponedeljak)

Argentina vs Francuska, funale, neresen rezultat u prvih 10 minuta, kvota 1,13

Ukupna kvota 1,55

Aba League, pobede Crvene Zvezde i Partizana

Kao sto svi vec znamo, Aba League postoji samo zbog toga da vidimo na kraju sezone, da li ce u Euroleague ici Partizan ili Crvena Zvezda. To bi trebalo da se uskoro promeni, posto je novi celnik Euroleague srbin Dejan Bodiroga, koji ce, naravno, sve uciniti da oba srpska tima ugura sa stalnim licencama u Euroleague. Vec je spremna i prica za te sramne i prljave igre, a ona glasi kako se na ovim prostorima uvek igrao dobar basket, kako su ovi prostori iznedrili mnoge Nba igrace, i kako niko nema publiku kao ova beogradska govna, ili kako je beogradski ambijent najbolji u Euroleague, pa tako i beogradska govna zasluzuju Euroleague. Ne treba zaboraviti, jos tri stvari. Prva je da je grad Beograd jedan od zvanicnih sponzora Euroleague, te je cak dva puta bio organizator FinalFoura. Druga je da Euroleague o licencama beogradskih govana ne pregovara sa ta dva kluba, vec sa Vladom Republike Srbije. I treca, najvaznija stvar su srpska posla, odnosno postavljanje srbina na celo Euroleague, bez obzira sto on ne bi znao da nabroji sve cetiri strane sveta, a imao bi i teskoce da nabroji redosled boja na obicnom semaforu. Razlika izmedju Crvene Zvezde i Partizana sa jedne strane, i na primer Bayerna i Ajaxa, dva najzdravija kluba na svetu sa druge strane, je poput razlike izmedju finskog i crnogorskog pogleda na turizam. Crna Gora ima 100 km dugu obalu i tamosnji turizam se svodi na to da ujutro ustanete, pojedete tepsiju bureka i bure piva i tako naduvani odete na plazu i przite se na 50 stepeni gde vas zabavlja trash muzika od koje vam pucaju bubne opne. Za rucak se jedu crkotine od mesa, najbolji je rostilj od deset kilograma mesanog mesa, pa opet na sunce. Uvece, nakon sto su vam transplantirali sprzenu kozu, se izlazi na ljute pljeskavice i opet pivo. Za to vreme, u Finskoj je vrhunac turizma tako sto ujutro, pred zoru, dok svi spavaju, uzmete bicikl, ponesete dva lista salate i destilovanu vodu ili caj, i odete da pedalirate sto kilometara u neku planincinu. Uvece se finci vrate kuci mrtvi umorni, kao da su dosli iz pustinjskih ratova, i kazu sami sebi; e ovo je zivot, nikada se nisam lepse proveo. Razlike izmedju crnogorskog i finskog pogleda na turizam su sustinske prirode, bas kao sto postoje sustinske razlike sa beogradskim govnima, Partizanom ili Crvenom Zvezdom, sa jedne strane i Bayernom ili Ajaxom, sa druge strane. Recimo, klub kao Partizan... nemaju nista, nemaju svoju dvoranu, nemaju omladinsku skolu, nemaju izvor finansiranja, nisu imali ni trenera, a ni igrace, prakticno nisu imali nista. Od tog, jednog velikog nista, su doveli Obradovica, Nunnaly-a, Lessorta, Puntera, Papapetrou-a, LeDay-a, Madara, Brodziansky-og, Glasa, a cak i ono malo srpskih igraca su doveli sa strane. Dakle, nemate nista, a hocete da igrate Euroleague, i jos hocete dugorocnu licencu, pa to je za hapsenje. Sto se tice Aba League, razlika izmedju beogradskih govana i ostatka lige je kao sto je razlika izmedju Hajduka i ManCity-a. Kada sam vec kod Hajduka, a ima veze sa danasnjom analizom, samo da iznesem svoje vidjenje kako vidim resavanje problema zvanog Hajduk iz Splita. Kada bi ovi iz Hajduka pristali da me dovoljno plate, a trazio bi da budem placen kao Mbappè, ja bih im, kao generalni savetnik, konsultant, resio sve probleme. Hajduku bih predlozio tri opcije, a sami neka izaberu najbolju. Prva opcija je da nista ne diramo, neka sve ostane kako jeste. Dakle, sve ostaje kao i do sada, sedamnaest godina nismo ni videli, a kamoli osvojili titulu, a svaka sledeca sezona, kao i do sada ce biti “mozda je ovo bas ta sezona...” i boli nas qurac. Druga opcija koju bih predlozio jeste selidba iz Splita. Dakle, iznajmimo dovoljno kamiona, razmontiramo Poljud i utovarimo ga na kamione, a sve to uradimo i sa travom, igracima, strucnim stabom i tetkicama koje ciste, i pravac Istra, najzdraviji deo sveta. Dakle, ostajemo i dalje Hajduk, sve ostaje isto, samo smo dovoljno daleko od Splita, i krecemo sve iz pocetka, ali ovoga puta iz Istre, jedinog komada teritorije otvorenog uma. Treca opcija, je najjednostavnija, radimo sve ono sto radi i danasnji protivnik Crvene Zvezde, ucesnik Aba League, kosarkaski klub Mega. Mega je u vlasnistvu najpoznatijeg, najveceg, najsposobnijeg, najuglednijeg, najuticajnijeg, najbogatijeg kosarkaskog menadzera na svetu Miska Raznatovica. On je bivsi kosarkas, ali i advokat, koji je advokatsku kancelariju i razvode, zamenio zastupanjem kosarkasa. Danas kao najbogatiji menadzer na svetu vedri i oblaci evropskim dvoranama i klubovima, zastupa sve najbolje evropske igrace i trenere i bogat je kao da je arapin. Manje bi vremena trebalo da nabrojim igrace koji nisu prosli kroz Megu, nego one koji jesu, a svakako najpoznatiji je Nikola Jokic koji je bio Raznatovicev srpski Nba-transfer veka. Iako formalno zivi u Beogradu, preko dvesto dana godisnje provodi po avionima, aerodromima i hotelima. Zastupanje igraca, ne znaci samo pronalzaenje kluba, vec je to mnogo vise od toga. Zastupanje prilikom sporova sa klubovima, briga o novcu, saveti za ulaganje novca, saveti za zivot nakon zavrsetka karijere, ulaganja.... o svemu se on brine, za procenat, naravno. On je jedini menadzer sa Nba, Euroleague i Fiba licencom, od kojih nema neke koristi, ali sluze da se plasi konkurencija. Misko Raznatovic je, osim sto je jedan od suvlasnika Aba League, ujedno i direktni osnivac druge Aba League. Kosarkaski klub Mega je osnovao iz jedinog zdravog i ispravnog rezona koji pokrece svet, a to je interes. Raznatovic uzima tri procenta od ugovora, ako igrac ima klub, ali zeli da ide, odnosno sest procenata, ako igrac nema ugovor. Kosarkaski klub Mega postoji samo iz interesa, a to je da najbogatija osoba iz sveta kosarke bude jos bogatiji. Dakle, u Megi igraju samo mladi talentovani igraci “od koji ce biti nesto”, a koji nigde ne bi imali priliku da (toliko) igraju. Ponekad u klub zaluta i stariji igrac koji je bez ugovora, pa igra ligu dok ceka na ugovor. Kosarkaski klub Mega nema publiku, nema navijace, nema nikakvu igru, nema rezultate, nema svoj grad, nema svoju dvoranu, nema nista. Svrha je samo jedna, da igraci igraju, da se razviju i da se prodaju, a novac od prodaje da ode tamo gde treba. Od njih niko nista ne ocekuje, nema pritiska, nema stresa, nema taktike, nema nicega. Mega nikada nije ispala, jer igra sa kvalitetnim, ali mladim igracima, prakticno uvek igra Aba League, od kada su se prikljucili ovom takmicenju, a to je nesto malo manje od dvadeset godina. Ako bi Hajduk pristao da me plati kao sto je placen Mbappè, ja bih im predlozio da budem njihov vlasnik, da radimo sve isto sto i Mega. Nema titula, nema publike, nema ambicija, nema ocekivanja, nema nicega, kao sto i sada nema nicega, a postojimo samo da prodamo mlade i talentovane igrace, a novac, razume se, ide meni u dzep. Ako im to ne odgovara (Hajduku) ili im se ne svidja, neka ostane sve po starom, cekacemo i narednih sto godina “mozda je bas ovo ta sezona...” Ovakva danasnja Mega, koja ima samo tri pobede u Aba League, i trenutno je na poslednjem mestu, ide Crvenoj Zvezdi, koja igra kao dopingovana i koja predstavlja jedan potpuno drugaciji svet i koncept od Mege, a kvota na pobedu domacina je takva kakva je.

Sto se tice Partizana koji igra sutra, u ponedeljak, samo da kazem da je kvota na njihovu pobedu od 1,15 skandalozna, iako ce proci. Fmp je trenutno zdraviji i kvalitetniji klub od Cedevite i Buducnosti zajedno, pa i ne cudi sto ima tek dva poraza i nalazi se na drugom mestu Aba League.

Svetsko Prvenstvo, Finale

Najpre da napisem svojim kolegama sa Foruma kako sam se kladio u proteklih mesec dana na Svetskom Prvenstvu. Prvo sam mudro uplatio na potencijalno iznenadjenje da bi (mozda) Belgija mogla da osvoji titulu. Posle sam procenio, da bi kriminalci iz Fife mogli da poguraju domacina da prodje grupu. Posle toga sam sumanuto uplacivao da Belgija i Nemacka (zajedno) prolaze grupe. Novcane uplate za ove mudre procene su bile prava mala maca, koliko sam uplatio da ce Nemacka pobediti Japan, gde sam se ogradjivao cak i sa X-om neresenim ishodom. Potom sam napravio pauzu u kladjenju, pa za vadjenje izabrao prolaz Nemacke u odlucujucem susretu ca Costaricom. Na kraju sam sebi rekao, evo Leonardo, odigracu jos prolaz dalje Brasila protiv Hrvatske, i zaista nema vise. Na kraju sam odustao, vodeci se principom da se na greskama uci. Jedini problem je sto se uci na tudjim, a ne sopstvenim greskama.

Na kraju, tokom Svetskog Prvenstva u fudbalu, najbolji sam bio u kladjenju na kosarci i Euroleague, a kladjenje tokom Svetskog Prvenstva bih opisao recima kolaps, tragedija, zalost, samoubistvo, zlocin ili jos preciznije, samo u pet reci, kladio sam se kao qurac.

Srecom u Topicu Dnevni Tipovi od 20.11. je ostalo zapisano za sva vremena sta sam napisao, kao najbolji kockar na Forumu, i to pred pocetak Svetskog Prvenstva.

... kako sada stvari stoje podrzacu Francusku po kvoti od 8,50 jer imaju odlican roster...”

... uzeo bih granicu od 155 golova, odnosno da ce biti vise od 155 golova na turniru...”

...neka svako od nas/vas odluci, Evropa ili juznoamericki svinjac, ja sam vec odavno odlucio; pobednik Svetskog Prvenstva bi mozda mogao da bude evropska selekcija po kvoti od 1,53...”

Vazno je da je sve ovo ostalo zapisano na Forumu, a cak i ako francuzi osvoje titulu, ovaj prolaz bi samo smanjio stetu koju sam imao kockajuci se na glupi fudbal, a ne kosarku, najlepsu kolektivnu igru na svetu

I da kazem nekoliko recenica za veliko finale. Bookmakersi velikog bet365 su konacnog pobednika kvotirali sa po 1,90. dakle, obe selekcije su kvotirane sa po 1,90 a osnovna ponuda je 2,70 3,10 2,80. Dakle bookmakersi, koji postoje da bogate kladionice postanu jos bogatije, koji postoje da onih dva procenata koje gube, padne na ispod jednog procenta, nemaju pojma ko bi mogao da osvoji titulu. Oni kojima je to posao, koji imaju sve informacije, koji imaju svoje ljude po klubovima i savezima, koji imaju sofisticirane programe i matematicke tablice, oni nemaju pojma.

Za mene je veliko finale, uglavnom NoBet, srce mi kaze da bi bilo prelepo da titulu osvoji bilo ko osim argentinaca, dok mi stomak kaze da ce bas ta govna biti prvaci. Pred ovo finale imam isti osecaj kao kada cekam ispred stomatoloske ordinacije, dok se kroz zid cuje busilica kojom mesar u ordinaciji kopa po tkivu. Stomak mi kaze da u nardnih sto godina necu moci da zivim od fundamentalista koji ce moci da se hvale da je seljacina iz Rosarija sada osvojio cak i Svetsko Prvenstvo.

Da se kladim na veliko finale, privlacile bi me igre da obe ekipe dobijaju po karton, vise kartona u drugom poluvremenu ili X, nereseni ishod u barem jednom poluvremenu. Od alternativnog kladjenja, mozda neku sitninu uplatim na “penal na utakmici”, ili “sudija ce gledati Var” a razlog je broj crnaca i juznoamerikanaca koji ce veceras istrcati na teren.

CB 1939 Canarias - Real Madrid

Real Madrid -2.5 @ 1.869 pinnacle

Derbi 12 kola španjolskog prvenstva između Canarias i Real Madrida. Obje ekipe su na omjeru 9-2. I dok Realov omjer nije nikakvo iznenađenje,takav ulazak u sezonu Canarias meni je itekako iznenađnje jer momčad koju vodit Slovenski strućnjak Jaka Laković ipak nema takvu kvalitetu za se borit za najviše pozicije. Real je uvijek u vrhu ne samo Španjolske već i europke košarke. Nama dva najzanimljivija igrača u rosteru su Dženan Musa i Mario Hezonja oba igrača s NBA iskustvom . 

Pošto je to utakmica dvije vodeće ekipe vjerujem da će motiviranost ekipe iz glavnog grada biti na razini i samim time bi trebala i kvaliteta doć do izražaja

Evo završio je i ovaj cirkus od WC-a, i namjerno sam napisao skracenicu koja aludira na mjesto gdje se ide obavljati nužda, jer unatoč za neutralne gledatelje nikad boljem finalu, mišljenja sam da su se organizatori i suci posrali po mnogima, da bi malog seljaka iz Rosaria, koji je inače odličan nogometaš, dovukli do trofeja.

Kaže jedan eminentni svjetski medij  da je ova treća titula za Argentinu najčišće osvojena...pa kru te jebo kako su uzeli druge dvije, ako je ova najpostenija!?

U svakom slučaju kad pogledam sve u globalu, mislim da nisam u krivu ako kažem da se tituli raduju samo Argentinci i da ni jedan normalan i pri zdravoj pameti neutralan navijač neće otići sutra kupiti šal, dres ili barem kemijsku olovku sa obilježjima argentine da ga podsjeća na ovu veličanstvenu predstavu lessija i društva...

Igram nogomet od svoje osme godine, znači punih 27 godina i obožavam ga...ali ovo svjetsko mi se toliko zgadilo i sva sreća pa će uskoro Božić i Nova Godina pa ću ubiti tugu u hrani i piću, koje naravno ne smije vući podrijetlo iz Argentine...

Živjela Fifa i Katar

E i da se dotaknem podjele individualnih nagrada...

Poručujem Mbappeu, da brzo utovari zlatnu kopacku u avion i pravac Francuska, jer kakve su njuske u Qataru, smisliti će kako da i to daju nekom argentincu...

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca, drugi deo Sede vlasi, bore na licu i dvadeset kilograma viska Zeljka Obradovica su vidljivi znakovi bioloskog starenja. I to takodje ne kazem ja, vec biologija. Teorija takodje kaze da je pravo zivotno doba da napravis nesto od svog zivota kada imas vise od 25 godina, kada nemas nikoga ko zavisi od tebe, kada nemas racune iza sebe, ili kada si spreman da ulazis u rizik. Kada imate 40 ili 50 godina, vi jeste zreliji i racionalniji, ali imate i porodicu, imate nekoga ko zavisi od vas, pa ste vec mnogo manje spremni da preuzmete velike rizike. Ovu teoriju je u praksi potvrdio i sam Obradovic, jer je sve svoje najvece uspehe, ostvario bas kako kaze i teorija.  U Srbiju se vratio jer je odlucivao srcem, a ne razumom. A teorija kaze da sve greske moraju i da se plate. Teorije kazu da sa 64 godina zivota veoma tesko pristajete da se menjate, menjaju vam se i prioriteti, i u tim godinama najmanje sto je potrebno jeste da rizikujete. Potreban vam je mir, sigurnost i da uzivate. A kada to hocete u Srbiji, i uz to odlucite srcem, a ne razumom, onda svakako mora takva odluka i da se plati tako sto cete slusati kako vam 20.000 umno poremecenih bolesnika skandira u direktnom Tv prenosu da ste turcin i da treba da se napusite qurcine. Kada je Zeljko Obradovic poceo da se bavi trenerskim poslom, nije bilo ni interneta, ni mobilnih telefona, ni drustvenih mreza, a u vecem delu Srbije nije bilo ni struje. U to vreme se treniralo deset sati dnevno, i trener je bio sveto bice. Danas profesionalni igraci po Kolektivnom Ugovoru ne mogu da treniraju vise od dva i po sata dnevno, a pripreme pred pocetak sezone zakonom ne mogu da pocnu vise od dvadeset dana pred pocetak sezone. A ja bih dodao da ce za nekoliko godina igraci lupati samare trenerima koji odluce da ih menjaju u toku igre. A ima jos nesto. Ja sam siguran da pitamo kolege sa Foruma da nam objasne u kom delu Usa se nalaze savezne drzave Idaho, Wisconsin, Alabama ili Delavare da pola Foruma ne bi imalo pojma. A onda vi ocekujete da polupismeni crnac koji dolazi iz Nebraske uziva sto dolazi u Srbiju, i sto se od njega trazi da razume sta je beogradski derby i da se od njega trazi da se baca na glavu igrajuci protiv Zvezde. Hteo sam da kazem da je Zeljko Obradovic najbolji trener na svetu starog kova sa savrsenim teorijskim trenerskim principima. Ali i osoba sa 64 godine na pogresnom mestu i sa dolaskom nekih drugih vremena. Nijedan polupismeni crnac nije spreman niti je navikao, niti razume zasto je pobeda nad Zvezdom pitanje zivota ili smrti, zasto se trener toliko dere na njega, i zasto nakon samo jedne obicne greske bude zakucan ekserima za klupu. Nijedan polupismeni crnac ne razume zasto se od njega u Srbiji ocekuje da protiv Crvene Zvezde mora da se baca na glavu, kada je u njegovoj crnoj glavi kosarka samo obicna zabava. Upravo sam vam potpuno besplatno napisao zasto su rezultati Partizana takvi kakvi su, i zasto je danas kvota na Zvezdu 1,35-1,40 kao i koji su razlozi da Zeljko Obradovic promeni ceo roster, a da Partizan izgubi vec cetiri utakmice kod kuce, iako je sezona tek pocela Prognoza za kladjenje Petorica kolega sa Foruma su jos u ponedeljak, tri dana pred pocetak utakmice podrzala Crvenu Zvezdu. Oni koji su pokvareniji i vise zli su svoje predloge postavili kroz klizni handicap, dok su kolege sa pozitivnom licnosti u sebi odigrale cistu jedinicu. Postoje barem deset razloga zasto su to dobri predlozi, pod uslovom da se utakmica igra na papiru, a ne na parketu. Prvi razlog je svakako roster, Crvena Zvezda svakako ima bolji roster i tu nema sta da se prica. Drugi razlog je svakako sirina rostera, gde Zvezda takodje ima mnogo vise upotrebljivih igraca. Treci razlog je sto grk na klupi Zvezde koristi gotovo sve igrace, dok Obradovic cak i kada je imao duplo bolju ekipu, uvek je igrao sa sedam-osam igraca. Cetvrti razlog jeste forma, pozicija na tabeli, opsta slika tima, i za to uopste necu da trosim tastaturu. Peti razlog je svakako trenutna situacija u klubu, gde je u Zvezdi sve relativno mirno, dok je u Partizanu pravi raspad sistema, i jos niko nista ne sme da kaze Faraonu, iako ne izlazi iz kafane. Sesti razlog je naravno domaci teren, gde niko iz rostera Partizana uopste ni ne zna sta ga veceras ocekuje. Sedmi razlog je pritisak gde Partizan ako ovo izgubi ostaje u rangu Albe, a tek treba da igra sa Olympiacosom, Zalgirisom i Panathinaikosom. Osmi razlog jesu kvote kladionica koje jasno sugerisu ko je favorit, a deveti razlog je sto kvota osim sto favorizuje Zvezdu, jos i pada. Deseti, a mozda bi trebalo da bude prvi razlog jeste navijacka opredeljenost Psiha (Predsednika Srbije) Sve ovo je teorija kada bi se utakmica analizirala na osnovu onoga kako stoje stvari na papiru, i kada bi se derby igrao na papiru, a ne na parketu. Ono sto me brine jeste iskustvo padanja. Na primer, kao kada je Milan izgubio od Parme, pa ga Liverpool demolirao u sred Milana, a ja onda odigrao duplu sansu 1x na Inter u gradskom derby-ju a Milan lagano dobio. Ili na primer, kada nikada u zivotu ne igram na Dinamo, pa ih onda odigram kod kuce, takodje duplu sansu 1X protiv Hajduka, a oni izgube 0:1. Postoje samo dva nacina kako bi Partizan mozda mogao da pobedi. Jedan je da se veceras bacaju na glavu, da ih ide kao sto je Zvezdu islo u sred Istanbula kada su demolirali Fenerbahce, a koji je danas prvi na tabeli, kada sam takodje pao, a da Crvena Zvezda odigra najgoru utakmicu u zivotu. Drugi jedini moguci nacin da Partizan dobije jeste da se nekako dovuce do kraja utakmice, a da ne gubi, i onda u nekoj drami, jednim potezom nekako, a ne znam kako, resi utakmicu. I za kraj, moj prvi predlog za kladjenje je svakako prognoza da ce se Aba League raspasti u narednim godinama, i da ce je direktno srusiti srbi, kao sto su srusili sve do sada. Aba League ce direktno srusiti dva zla, sadasnji predsednik srpskog Kosarkaskog Saveza i sadasnji selektor Svetislav Pesic, koji ima 75 godina, pa ce vam sada biti jasnije kako starost utice na telo i mozak. To je moj prvi predlog za kladjenje za koji bih preporucio da rasprodate imovinu, ili barem podignete kredit i uplatite moj predlog. Da imam u sebi toliko zla koliko i kolege @Joker93 i @Fitoz verovatno bih i ja kao svoj predlog postavio u 15.00 casova i pola sekunde, ekstremni klizni handicap na Zvezdu od +4,5 po kvotici od 1,20. Ovako, posto sam ja Leonardo Veliki, prvo predlazem live kladjenje, zatim oba najekstremnija klizna handicapa kod velikog bet365 onaj od +9,5 na Zvezdu, kao i onaj od +15,5 na Partizan sa nadom da bih mozda mogao da uhvatim oba ekstremna handicapa nadajuci se da niko nikoga nije u stanju da potopi. I za kraj, imam predlog za administratora Hej @IzudinB U utorak smo postavili predlog za kolegu @fic iako ti to zabranjujes. Deluje da nas je kolega zaista napustio. Predlog mu je prosao, bas kako je i on pogadjao svoje predloge dok je bio sa nama. Drugi gol je pao u 90 plus 9-om minutu. Upisi mu ovaj pogodak, napravi ovaj put izuzetak, neka mu stoji zapisano kao pogodak poslednji predlog u Poslednjoj Sansi. Nece ti nista faliti, niko ti nista nece zameriti, nismo u Skandinaviji, a nadajmo se da se neces ni ti nikada ni pomeriti sa tog poslednjeg mesta u drugoj, amaterskoj. Mi smo mu postavili predlog, a deluje kao da su i sudbina i karma i Bog i sreca hteli da mu poslednji predlog u nasoj svetoj Poslednjoj Sansi prodje u 90 plus 9-om minutu.  
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca Ne bih mogao da se setim kada je cak sest kolega iz svete Poslednje Sanse za svoj predlog postavilo izbor iz jednog te istog meca. Jos interesantnije je sto je u pitanju jedan gradski derby, a zanimljivo je i da su trojica kolega iz prve lige, a trojica iz druge. Svima je zajednicko sto su svi igrali na Crvenu Zvezdu, uglavnom klizne handicape, dvojica kolega cak i cistu jedinicu, dok je samo kolega @jansavc na neki nacin "podrzao" Partizan ako se to uopste moze nazvati podrska, da nece izgubiti vise od 14 razlike. Iako je za ovaj medjuweekend ponuda bila slaba, pa je i to jedan od razloga, ipak je bilo lepo videti da je u ovom kolu svete Poslednje Sanse cak devet predloga bilo iz kosarke, najlepse sportske igre na svetu. Hajde onda da vidimo, koji je razlog zbog cega je ceo Forum ovoliko podrzao Crvenu Zvezdu u jednom gradskom derby mecu, a ne vidim nikoga sa Foruma koji bi bolje od mene najavio danasnji mec. Pre najave danasnjeg meca, samo da skrenem paznju kolegama sa Foruma koji imaju manje od dvanaest godina, a koji ce danas gledati utakmicu da Jones, Brown, Bonga, Washington, Davies, Lundberg, Ntkilina, Mike, Canaan, Yago, Miller-Mcintyre, Daum i Gieadraitis nisu srpska prezimena, a nisu ni belci osim Dauma i Giedraitisa. Maloletnim kolegama sa Foruma da kazem i da beogradska govna ne igraju Euroleague zato sto je neko impresioniran srpskom kosarkom, vec zato sto nema ruskih klubova, i zato sto su Psiho i srpska propaganda procenili da im se isplati da godisnje placaju po klubu 1,250.000 eura za ucesce srpskih klubova u Euroleague. Uz to, grad Beograd je bio prinudjen cak dva puta u kratkom periodu da organizuje FinalFour Euroleague, a i ove godine ce morati da bude organizator, naravno o svom trosku, pa kada sve to saberete, dosli smo vec do deset miliona eura, koliko srpsku drzavu kosta ova propaganda. Ovde se ne racuna uobicajenih po 25 miliona eura koji se godisnje bace na polupismene crnce po klubu. Crvena Zvezda Gledajuci proslu sezonu Crvene Zvezde, samo se potvrdila moja teorija za koju bi smeo da dam vitalne organe da je odbranim, da najboljih sto svetskih igraca Fantasy-a vise znaju o kosarci od prvih sto najboljih trenera na svetu. Crvena Zvezda je prosle sezone, kao i svake godine potrosila 30 miliona eura i za sav taj novac bila 16-ta na tabeli sa skorom 11-23, jedina dva gora kluba od njih su bili Alba i Asvel, a i to se ne bi desilo da je sezona trajala jos koju sedmicu. Gore od plasmana su bili potezi koje su vukli majmuni iz Zvezde, u smislu izbora trenera i igraca, za sta bi mi trebalo deset stranica teksta. Ipak, na kraju su osvojili Aba League, osam puta su demolirali Partizana, a to je u Srbiji najvaznije, pa je sezona proglasena istorijski uspesnom. Ako bih trebao da prokomentarisem proslu sezonu Crvene Zvezde u jednoj ili dve reci, to bi bile reci fijasko ili debakl, a u jednoj prosirenoj recenici, to bi bilo da nijedan Fantasy igrac na svetu, pa cak i seoski, ne bi nikada spojio u svom virtuelnom timu onako nefunkcionalan tim. Odluku da potpisu Napiera, a da su u rosteru imali Teodosica, Nedovica, Yaga i Hangu bih proglasio najdebilnijim izborom u istoriji svih sportova.  Sto se tice ove sezone, Zvezdi se mora priznati da su ipak nesto naucili iz gresaka iz prosle sezone, sto i nije bilo tesko, kada gore nije bilo ni moguce. Vratili su pre svega, svoje bivse igrace, koji su imali lose sezone u svojim klubovima, sto je odlican potez, jer oni bolje od bilo kog polupismenog crnca razumeju da je u Srbiji jedini smisao kosarke biti bolji od Partizana. Doveli su jos jednog belca Dauma, a jedina dva nova crnca su Miller-McInture i Canaan sto su odlicna pojacanja. Na taj nacin, Crvena Zvezda je prilicno ocistila roster iz prosle sezone od beskorisnih govana, smanjila broj crnaca na najmanju mogucu meru, i povecala broj srpskih igraca. Odlican potez im je i povratak Petruseva tokom sezone.  Moj utisak je da je Crvena Zvezda odlicno poslozila roster, ili barem isparavila greske iz prosle sezone, ali da to nikako nije dovoljno za prvih osam mesta na tabeli, i da ce se tokom sezone vuci tu negde oko sredine tabele i verovatno biti u igri za doigravanje. Ove sezone u Euroleague imaju skor 5-5 a mislim da su morali imati jednu sigurno, a mozda i dve pobede vise. Lepe pobede su one u gostima nad Fenerbahceom, Monacom i Parisom, ali su morali da dobiju ili Asvel u gostima, ili Barcellonu kod kuce, gde su prakticno imali pobedu u samoj zavrsnici. Partizan Nikada vidjeno u istoriji bilo kog sporta. Tri godine potpunog fijaska, jedan trofej od mogucih osamnaest, potrosenih sto miliona ni za sta, i jos niko nista Faraonu ne sme da kaze, vec promene ceo roster za jedno leto. Cetrnaest novih igraca, od toga samo tri srpska igraca, i to samo da ih ne bude sramota da nemaju nijednog srpskog igraca. A cak je jedan i polu srbin, polu hrvat, majko moja. Cak i da ne gledamo u krvna zrnca, tesko da bi i Guardioli neko dozvolio da promeni ceo roster, a ako bi mu neko ipak dozvolio, tesko da bi bilo ko dozvolio Guardioli da zivi kako Faraon zivi u Srbiji. U Srbiji je rec odgovornost prakticno zabranjena rec, a bilo kakva kritika bi veoma lako mogla da vas odvede na neko sluzbeno putovanje od nekoliko godina. Da nema mene na ovom smesnom Forumu, tesko da bi bilo gde mogli da procitate bilo kakve kritike Faraona.  Faraon i Psiho imaju mnogo toga zajednickog, ali i jednu veliku razliku. Vestom propagandom i manipulacijom polupismenih gradjana, i jedan i drugi su proglaseni velikim, najvecima, nedodirljivima, svetim kravama, bez kojih bi dosao propast sveta. Jedina razlika je u tome sto je jedan Predsednik, a drugi trener, pa je jedan Faraon za sest miliona, a drugi za milion fanatika. I jedan i drugi su proglaseni za nuklearnog fizicara, Mesiju, Boga, neurohirurga koji spasava zivote ili vatrogasca koji glavom skace u vatru i spasava zivote gradjana. I jednom i drugom se klice, salju poljupci, pruza podrska, i jednom i drugom se veruje vise nego svojim ocima, i jedan i drugi su se odavno odvikli od bilo kakve kritike. Cetiri sezone u klubu, jedno ispadanje u EuroCupu u sred Beograda od turske Burse, jedna osvojena Aba league i jedno cetvrtfinale Euroleague, i tacka. Ove sezone, uz promenjen ceo tim i jasnu poruku polupismenim fanaticima "... sada da odem necu, ko god da dodje posle mene zeli zlo Partizanu, nisam tip koji se predaje ... ovo sto vidite svojim ocima nije tacno ...imam apsolutnu podrsku ... bla bla bla ..." Partizan je promenio ceo roster, ali je u ovoj sezoni sve ostalo isto. Skor u Euroleague je 2-8 igra je ostala ista, losa, nepovezana, spora uz porodjajne muke da se postigne poen, i dalje se gubi na jednu loptu, u samoj zavrsnici, i dalje Faraon nije kriv vec igraci, i dalje beogradska govna zasluzuju pozivnice jer je tamo publika najbolja, i dalje ovo .. i dalje ono ... a rezultata nigde. Cak vise ne postoji ni ono sto je jedino i drzalo Partizan u propagandi da su zdrav klub, a to su utakmice kod kuce. Partizan je kod kuce vec izgubio od raspalih Virtusa, Armanija, te Monaca i Barcellone dok su u gostima sve izgubili osim Maccabija sa kim su igrali u Beogradu. Starost Placanje poreza, starost i smrt niko na svetu ne moze izbeci. Nauka smatra da starost pocinje sa 74,7 godina mada neke teorije idu cak i do 77 godina. Zeljko Obradovic ima 64 godina, pa sada ne znamo gde njega da ubrojimo. Da li je on srednje dobi, da li je starija osoba ili je jednostavno veoma stara osoba? To na kraju nije ni vazno, vazno je da svaka osoba na svetu starenjem postaje drugacija osoba, najcesce sve to ide na gore. To ne kazem ja, to kaze biologija, to kaze bilo koja nauka. Uz to ide i teorija da se ne stari u svim zemljama isto. Nije isto stariti u Srbiji ili u Usa ili u Skandinaviji. Ovde cu vam postaviti dve fotografije da vidite kako se stari u Srbiji a kako u Hollywoodu. Ovo ovde su dva glumca. Obojica imaju 61 godinu i obojica lose glume. Na jednoj slici mozete videti kako izgleda starost u 61-ovoj godini u Srbiji, a kako izgleda starost u 61-oj godini u Hollywoodu. Na jednoj slici je srpski glumac Dragan Bjelogrlic, a na drugoj americki glumac Bred Pit, pa svojim ocima mozete videti kako se stari u Srbiji, a kako u Hollywoodu.   Obradovic je trenercina, kakve Evropa jos nije videla, to je bio, to jeste i to ce uvek biti. Niti je zaboravio kosarku, tesko da bilo ko vise zna o kosarci od njega. Ali nije Faraon vec je od krvi i mesa. I on stari kao i sav obican svet. I on se menja starenjem, uglavnom na gore, kao i svi ostali. Vratio se u Srbiju, a deset godina ranije mu to nikada nije padalo na pamet, a to ima svoju cenu. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da mu ekipa ovako igra, a kamoli izgleda. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da ga u gradu koji najvise voli na svetu, Beogradu, 20 000 psihopata divljacki vredja. Znate li vi uopste, kolege sa Foruma, kako to izgleda kada vas 20.000 ljudi divljacki vredja da ste turcin i da treba da popusite qurcinu, ili da vam 20.000 ljudi peva da ste ubili zenu u saobracajnoj nesreci, sto je tacno. Pre deset godina Obardovic sebi nikada ne bi dozvolio da ga u sred Beograda ponizavaju raspali Virtus ili Armani. Ovde cu malo da se zaustavim. Previse daleko sam otisao. Malo sam se pogubio. Previse volim kosarku, najlepsu sportsku igru na svetu, i previse postujem trenerski posao, najstresniji posao na svetu. Uvek cu vise verovati svojim ocima, nego Obradovicu, ali je Obradovic ipak Obradovic. Uzecu ipak sebi malo vremena, da zavrsim post, narocito predlog za kladjenje. Ostavicu sebi vreme da iz mene izadje zlo. Kosarka i Obradovic to zasluzuju, mada za ovo drugo jos malo moram da razmislim. Nastavice se oko 18.00 casova. mec se igra u 20.00    
    • Hvala za info taman imao par minuta i pogledam forum i cini mi se ajde probajmo i proslo za 10min:)
    • @furyshaa sve si mi rekao sad kolega, hvala i nadajmo se ostvarenju zamisljenog scenarija. Neka se zeleni!
    • @mesrine gledam. Samo što je utakmica počela, faul, žuti karton, Njegomirović zove iz VAR sobe, crveni karton.  Crveni karton nikad u životu. Niti je bilo namjere niti nekog intenziteta. Zaslužen žuti i Bog te veselio. Nastavak utakmice, viktorija.  3 100% šanse za Borac i brdo nekih pokušaja. Ovdje Borac dobija pa makar izmislili neki penal jer prilike za to će biti jer se gura konstantno 18 igrača u 11 metara. 
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use