Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Četvrtak 18.8.2022.

LeonardoDrugi

Recommended Posts

Uvek ista prica na Forumu. Hteo bih da objavim post za cetvrtak, a Topica za taj dan nema, ili ga je pojela maca. Zato post postavlam ovde, a administratori kada se probude, oko rucka, neka ga slobodno prebace u odgovarajuci Topic.

Villareal vs Hajduk Conference League, jedinica, kvota 1,22

Da krenemo od juga, na primer od Splita. Da ste rodjeni u Splitu, pre sedamnaest godina, vi biste od prvog dana rodjenja slusali uvek istu pricu, ili bolje receno, uvek iste price. One otprilike izgedaju ovako;

… ove sezone bi Hajduk konacno mogao da se vrati tamo gde mu je i mesto …

… ceka nas zanimljiva sezona, koja bi mogla pokazati koliko Hajduk moze ove sezone...

… cini se da bi borba za naslov ove sezone mogla biti izuzetno zanimljiva …

… Hajduk bi ove sezone mogao biti opasna pratnja plavima do samog kraja prvenstva …

… velika je sansa da cemo ove sezone gledati Hajduk kakav dosad nikada nismo imali prilike gledati

… ove sezone bi mogla da se ocekuje veoma neizvesna borba za naslov …

… ove sezone bi Hajduk mogao nakon dugo vremena imati realne sanse uzeti naslov …

… nakon dugo godina Hajduk bi ove sezone mogao biti relevantni protivnik …

itd itd itd … i tako uvek iste price vec sedamnaest godina. Najmanji je problem sto splicani ovakve te iste price izgovaraju vec sedamnaest godina. Problem, i to neizlecivi je sto oni zaista i misle to sto govore, a za to nema leka. Meni osobno najbolje su one cuvene price tipa : … ovo bi mogla da bude ta sezona … ili hajdukovci osecaju da bi ovo mogla da bude ta sezona ...” mada je best of svakako izjava Kalinica koji samo govori ono sto svi splicani zaista i misle: “... bolji smo od Dinama, imamo najbolje navijace i najveci smo hrvatski klub ...”

A onda, na zalost, dodje realan zivot. A u realnom zivotu, ako ste rodjeni pre sedamnaest godina, vi ne samo da niste nikada ni videli da je Hajduk bio prvak, vec niste ni culi da je to moguce. U realnom zivotu, u poslednjih sedamnaest godina, Dinamo je bio prvak 16 puta, jednom pet puta uzastopno, drugi put jedanaest puta uzastopno, a jednom je to uspelo Rijeci. Iako splicani dugo cekaju ovo bi mogla biti ta sezona, realni zivot kaze da je u istoriji Hrvatske, Dinamo bio prvak 23 puta, a Hajduk sest puta. Realni zivot takodje kaze da Hajduk ove sezone, nikoga nije pobedio u pripremnom periodu, da je izgubio Superkup, da je izgubio od Dinama sa 1:4, a realni zivot kaze i da je Hajduk u zadnjih devet godina osvojio tek jedan Cup, i da su to navijaci proslavili utrcavanjem u teren.

Sve ovo ne kazem ja, ovo kazu cinjenice koje mozete proveriti sa jednim klikom za manje od sedam sekundi. Zasto je to tako, i ima li leka za pristalice Hajduka ? E … ovde bi moglo biti rasprave, i ako bi je danas otvorili, rasprava ne bi bila zavrsena do Bozica. Na Forumu nas ima 13.124 uredno registrovanih clanova i verovatno bi svako od nas imao svoje objasnjenje zasto je situacija sa Hajdukom, takva kakva je. Svakako da i ja imam objasnjenje u cemu je problem, ali bih izbegao da iznesem svoj stav, jer bih mogao da uletim u osetljivu temu koja se zove teritorijalni rasizam, a vec sam jednom bio kaznjen zbog toga. Moram to da vam ispricam. Pre nekoliko godina se u Rimu igrala kup utakmica izmedju Rome i Napolia. Sasvim slucajno sam tih dana bio kod nekog kockara, koji je veeeeliki navijac Rome, i uopste mu nije trebalo puno vremena da me nagovori da uzivo gledamo utakmicu. Troskovi su bili, naravno, na njegov racun, a naravno i da smo se kladili na Romu, pre ulaska na stadion. Na stadionu je sve bilo ok, ali samo dok nisu usli varvari sa juga, tifozi Napolija. Jos se nisu ni smestili u kavez koji im je odredjen u delu za gostujuce navijace, a vec su poceli da uriniraju po sedistima i da vredjaju zenski deo publike. Horskim pevanjem, juznjaci su rimljanima hteli da objasne da oni zapravo nisu dosli da gledaju utakmicu, vec su dosli da rade one smesne pokrete sa zenskom populacijom na stadionu. To zasta su oni dosli se svakako ne zove vodjenje ljubavi, vec su pitanju bile mnogo grublje opcije. Nakon sto je Geeeeeeeervinho u 88-om minutu dao goooooooooool za vodjstvo Rome od 3:2 stadion je eksplodirao. To nikada nisam doziveo u zivotu. Deset minuta bez prestanka, ceo Rim je pevao, a sa njima i ja, i to sa velikim zadovoljstvom, jednu rasisticku pesmu koja govori o tome da bi sve juznjake iz Napulja trebalo spaliti u Vezuvu (Vesuvio), jedinim zivim, i najopasnijim vulkanom u Evropi, a koji je od Napulja udaljen samo 9 km. Rasisticka pesmica namenjena juznjacima je zapravo istinita, jer je vulkan nekada daaaaavno zaista sravnio sa zemljom celi jug izbacivsi lavu, pepeo i vulkansko kamenje u kolicini od 1,5 miliona tona po sekundi ispustajuci termicku energiju nekoliko hiljada puta vise od bombardovanja Hirosime. To horsko pevanje istinite pesmice je bio moj najlepsi dan u zivotu, ali na zalost, zbog toga je Roma kaznjena sa tri utakmice bez prisustva publike, a mene su u elektronskoj obradi gledalaca sa kupljenom kartom, registrovali kao izgrednika na utakmicama. Ali, boli me qurac, vredelo je.

Da se vratimo na Hajduk i kockanje na danasnjoj utakmici. Secam se kao da je danas bilo. Prosle sezone, splicani su izvukli Tobol, bili prezadovoljni kakvog protivnika su izvukli, opet je bila prica ovo bi mogla biti ta sezona, ali je za samo sedam dana, izmedju 22.07. i 29.07. dakle jos u sezoni kupanja, Hajduk zavrsio evropska takmicenja. Godinu dana kasnije, opet uz ono istorijsko ovo bi mogla biti ta sezona, splicani idu u Spaniju, i to Villarealu. Goru situaciju po Hajduk od gostovanja takvoj vrsti ekipe, ima samo ManUtd jer im u ponedeljak, 22.08. dolazi Liverpool, tako da splicani treba da pevaju od srece, jer kada mislite da je najgore, znajte da uvek moze jos gore. Potpuno sam ozbiljan kada pisem da bi Hajduku bilo lakse da danas igraju sa Psg-om, jer sa tim padavicarima se moze igrati, pogotovo sto ne postoji medju njima dva igraca koja medjusobno komuniciraju. Teoretski receno, Hajduk moze cak i da pobedi u Spaniji, jer tesko da ce se domaci motivisati protiv ovakvog protivnika, a tesko i da ce trener domacih izvesti najjaci sastav a ako se sve to desi, i Hajduk izvuce nereseni ishod, ili cak pobedi, i zasluzujemo svi da padnemo na kockanju protiv Hajduka. Kladionice prolaz Villareala kvotiraju sa 1,14 a prolaz Hajduka sa 5,50

Znam da na Forumu ima mnogo pristalica Hajduka i da se mnogima nece svideti ovo moje lupetanje na Forumu. Ako ste ljuti na mene, znajte da sam i ja ljut sto sam na ovom smesnom Forumu, a ljut sam i kakve imamo administratore. Ako ste iz posta stekli utisak da je Hajduk najgori klub na svetu, zamislite kako je samo navijacima Rome. Serie A postoji 122 godine, a Roma je bila prvak samo tri puta, a oni takodje misle da bi ovo mogla biti ta sezona.

Villarreal - Hajduk 1 (1.28) bet365

Slažem se sa kolegom @LeonardoDrugi što se tiče Villarreala. Unatoč tome što su prošle sezone stigli do polufinala Lige prvaka i usput elminirali Juventusa i Bayerna, Villarreal je ove sezone prisiljen igrati play-off Konferencijske ligi. Žuta podmornica je bila izvanredna u predsezoni, pobijedivši Southamptona, levantea i Intera u tri od posljednje četiri utakmice.

U međuvremenu su odigrali 1-1 kod Fulhama. Momčad koju vodi Unai Emery je ovu formu prenijela i na početak sezone u La Ligi, savladavši Real Valladolida u gostima sa 3-0 na otvaranju sezone.

Hajduk će, s druge strane, u utakmicu ući znatno slabijeg raspoloženja. U subotu su pretrpjeli težak poraz od 4-1 protiv Dinamo Zagreba u ligi. Utakmica protiv aktualnog hrvatskog prvaka nije došla u pravo vrijeme za izabranike Valdasa Dambrauskasa. Činjenica da je Hajduk primio četiri gola protiv najvećeg rivala itekako zabrinjava litvanskog menadžera uoči okršaja protiv Villarreala.

Na kraju da kažem da je veliki jaz u kvaliteti ova dva tima. Ako dodamo da Villarreal ovog ljeta postiže golove iz zabave i da je Hajduk upravo primio četiri gola, nemamo što drugo očekivati sem obuhvatne pobjede domaćina po kvoti 1.28 u bet365 kladionici. Sretno!

Villarreal: Rulli; Foyth, Torres, Cuenca, Pedraza; Chukwueze, Parejo, Coquelin, Morales; Baena, Moreno

Hajduk: Kalinic; Mikanovic, Borevkovic, Simic, Melnjak; Grgic, Vukovic; Sahiti, Krovinovic, Colina; Livaja

Screenshot_86.png

Izvor: bet365

West Ham - Viborg 1 (1.20) bet365

West Ham će nastojati zaboraviti svoj tužan početak nove sezone u Premier ligi kada večeras ugosti danskog Viborga u borbi za grupnu fazu Konferencijske lige. Čekićari nisu uspjeli postići gol u prve dvije utakmice ove sezone u domaćem prvenstvu. Dok je poraz od 2-0 protiv branitelja naslova Manchester Cityja prvog dana bio na neki način očekivan, poraz od 1-0 u gostima kod novopromoviranog Nottingham Foresta sigurno nije.

Ako dodamo remi bez golova protiv Lensa iz francuske Ligue 1 na posljednjoj predsezonskoj utakmici, to su tri uzastopne utakmice bez postignutog gola za momčad Davida Moyesa. West Ham se ove sezone muči u napadu, ali očekujem da im ova utakmica protiv Danaca otključa vrata i podigne raspoloženje uoči nadolazećih utakmica u Premier ligi. Domaćini bi trebali biti jako motivirani za pobjedu u ovom susretu, što i očekujem po kvoti 1.20 u bet365 kladionici.

S druge strane Viborg uživa u svojim nastupima u ovom natjecanju. Imaju savršen skor od četiri pobjede u četiri susreta u dosadašnjim kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Unatoč tome, pobjede nad ekipama kao što su Suduva i B36 se neće puno računati uoči duela protiv West Hama koji igra u Premier ligi, najjačoj u Europi.

West Ham: Areola; Coufal, Zouma, Johnson, Cresswell; Downes, Rice, Lanzini; Bowen, Scamacca, Benrahma

Viborg: Lund; Anyembe, Zaletel, Burgy, Sorensen; Bonde, Gronning, Leemans; Said, Grot, Lonwijk

Screenshot_87.png

Fiorentina - Twente 1 (1.55) bet365

Fiorentina je u posljednje vrijeme jedna od najboljih momčad u talijanskoj ligi, a osigurali su sedmo mjesto prošle sezone u Seriji A. U međuvremenu se Twente morao zadovoljiti četvrtom pozicijom prošle sezone u nizozemskoj Erediviziji. Iako se smatraju jednom od najboljih momčadi u Nizozemskoj, nisu nimalo na razini nekih veterana u Europi. To je za njih ozbiljan hendikep, pogotovo u nadolazećem susretu u Konferencijskoj ligi. ored toga, nisu bili u mogućnosti popraviti svoju formu na gostujućim terenima.

Fiorentina zaslužuje posebne pohvale nakon što su osigurali sedmu poziciju u žestokoj konkurenciji. Morali su ostvariti neke impresivne pobjede na kraju prošle sezone kako bi se učvrstili na toj poziciji i tako plasirali za ovaj play-off. Pored toga igraju na domaćem terenu, gdje u posljednej vrijeme bilježe dobre nastupe. Oni su također postizali dosta golova i sudeći prema svemu tome očekujem još jednu pobjedu Fiorentine.

Talijani su neporaženi u sedam od posljednjih 10 utakmica, dok su pritom ostvarili niz od četiri pobjede. Imajte na umu da su postigli dva ili više golova u pet od posljednjih osam utakmica. Fiorentina je izgubila samo četiri puta pred svojom publikom od prvog tjedna listopada,a pritom su nastavili niz od pet i šest uzastopnih pobjeda. Neiksutvo u europskim natjecanjima će vjerojatno koštati Twentea ovog četvrtka. Sretno!

Fiorentina: Gollini; Dodo, Milenkovic, Martinez Quarta, Biraghi; Bonaventura, Amrabat, Mandragora; Ikone, Jovic, Gonzalez

FC Twente: Unnerstall; Brenet, Hilgers, Pleguezuelo, Smal; Zerrouki, Sadilek; Cerny, Vlap, Tzolis; Van Wolfswinkel

Screenshot_88.png

Takoder se slazem s kolegama vezano za pobjedu Villareala 1.40, sve su vec rekli, a uz to dodajem i

OVER 1.5golova Ludogorets-Zalgiris 1.20

Tottenham-Wolwerhampton 1(subota)

1.35

To je lagani triple za fino duplanje po ukupnoj kvoti 2.26  SUPERSPORT

Ludogorets ocekujem da i sam zabije bar 2 gola i pobjedi jer su napadacka i luda ekipa pogotovo doma, morali bi pobjediti Zalgiris kojeg je nedavno Bodo bas unakazio u Norveskoj, i vucem tu neke paralele i usporedbe sa susretima Dinama i Ludogoretsa, te Dinama i Bodoa koji mi sugeriraju ovu okladu, ali obzirom na prodaje Santane i Sotirioua u redovima bugara, igram ovu oprezniju varijantu i vjerujem u prolaz.

Spursi i ludi Conte nakon smjesnog sudenja i iscupanog boda proslo kolo kod Chelseaja docekuju Wolwse koji se traze, kojima strasno fali Jimenez i muce se u napadu, zato je i kupljen Guedes al mislim da im nece ni on pomoci u subotu i to ce biti sigurna pobjeda Spursa.

Sretno

prije 14 minute, Xxx0 said:

Jbt zasto igras kod tih lopova od supersporta, ne mogu shvatit da u 2022. Godini jos postoje ljudi koji igraju u lokalnim kladionicama, tu prvenstveno mislim na Hrvatsku, jer ovakve poreze na klađenje nema ni jedna zemlja na svijetu.

Teski je lopovluk, znam, i najradije bih u nekoj stranoj igrao ali se bojim problema s igrom/isplatom obzirom da je zabranjeno kladenje u stranim kladionicama 

A ove domace su ionako sve isti drek

AZ - Gil Vicente 1 (1.44) bet365

Alkmaar je bio jedna od najboljih momčadi u nizozemskoj ligi u proteklih nekoliko godina, a u posljednje vrijeme su također bili u fantastičnom nizu nastupa, posebno pred domaćom publikom. Domaćin je pobijedio u sedam od proteklih osam utakmica i postigao ukupno 10 golova u posljednje dvije utakmice zajedno. Također su u nizu od osam utakmica bez poraza pred svojim navijačima, od čega su 7 bile pobjede.

Treba istaknuti da su zadnji put na svom stadionu u Konferencijskoj lig upisali veliku pobjedu od 7-0. 

Na drugoj strani imamo Gil Vicente koji u posljednje vrijeme nije pokazao neku dosljednost, dok primaju i dosta golova. Veliku muku muče sa obranom već duže vrijeme, pogotovo na gostovanjima, gdje su bili totalni haos. Rijetke su utakmice igrali bez primljenog gola, pogotovo na gostujućim terenima. Završili su na petoj poziciji u portugalskoj ligi prošle sezone, ali treba spomenuti da su bili bez pobjede u 21 od 34 ukupna susreta.

Gil Vicente je bio bez pobjede u devet od posljednjih 14 susreta, dok su također bez pobjede u 5 od zadnjih šest gostovanja. Primili su četiri ili više golova u dva od prethodna četiri susreta u gostima. Ovdje očekujem pobjedu domaćina po kvoti 1.44 u bet365 kladionici.

AZ Alkmaar: Verhulst; Chatzidiakos, Martins Indi, Beukema, Kerkez; Clasie, Reijnders; Evjen, De Wit, Van Brederode; Pavlidis

Gil Vicente: Andrew; Veiga, Fernandes, Cunha, Gomes; Tiba, Carvalho, Fujimoto; Villodres, Navarro, Boselli

Screenshot_91.png

Pozdrav svima, odavni pratim sajt i forum ali nikad nisam pisao, pa evo da oprobam srecu veceras.

Jedan tripl kvote 4.10-4.40 zavisi od kladionice.Za vecinu meceva ste pisali analize gore pa da se ne ponavljamo, jednostavno sam izabrao tri favorita za koje smatram da su za klasu bolji od protivnika te vjerujem da ce od samog starta krenuti jako kako bi stekli sto vecu prednost i rastereceni otisli na revans i gostovanja.

Partizan Tim1 pp1+&2+

West Ham Tim1 pp1+&2+

Viljareal Tim1 pp1+&2+

Dakle sva tri domacina da daju dva ili vise gola uz makar jedan gol u prvom poluvremenu.

prije 6 sati, KoiSaran said:

Pozdrav svima, odavni pratim sajt i forum ali nikad nisam pisao, pa evo da oprobam srecu veceras.

Jedan tripl kvote 4.10-4.40 zavisi od kladionice.Za vecinu meceva ste pisali analize gore pa da se ne ponavljamo, jednostavno sam izabrao tri favorita za koje smatram da su za klasu bolji od protivnika te vjerujem da ce od samog starta krenuti jako kako bi stekli sto vecu prednost i rastereceni otisli na revans i gostovanja.

Partizan Tim1 pp1+&2+

West Ham Tim1 pp1+&2+

Viljareal Tim1 pp1+&2+

Dakle sva tri domacina da daju dva ili vise gola uz makar jedan gol u prvom poluvremenu.

Hvala na listiću. Ispratio i uzeo novce, iako sam ja igrao malo sigurnije kvote :):)
Screenshot_5.png

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use