Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Nedelja 31.7.2022.

IzudinB

Recommended Posts

1. HNL

Screenshot_715.png

1. HNL - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 28.7. u 22:20 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličniminformacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Najava velikog Finala Evropskog Prvenstva za zene u fudbalu

Svako od nas na Forumu ima svoj najlepsi i najgori dan u zivotu. Moj najlepsi dan u zivotu tek treba da dodje, a to ce biti dan kada ce vlasnik ovog smesnog Portala napisati istorijsku, svoju prvu drugoligasku analizu u drugoj ligi Poslednje Sanse, ali je zato moj ubedljivo najgori dan u zivotu bila ova poslednja sreda, 27.07. Toga dana, zapravo u noci izmedju utorka i srede sam pisao analizu samo za vas, kolege sa Foruma, i to potpuno besplatno, za polufinalnu utakmicu Evropskog Prvenstva za zene izmedju Francuske i Nemacke. U njoj sam predlozio deset dobitnih opklada, poput prolaza dalje Nemacke, duple sanse na Nemacku, Nemacka daje barem gol, over 1,5 gola na utakmici, overa 2,5 gola na utakmici … itd itd. I tamo negde pred zoru, kada sam sav smoren zavrsio analizu, odlucim da prvo odem po burek i jogurt, i tek nakon dorucka objavim analizu na ovom smesnom Portalu. I nista, nakon dorucka, napravim svoju najvecu gresku u zivotu, uplasim se kvota, uplasim se meca, a znam i da se nedobitne analize na ovom Portalu ne oprastaju i odustanem kao neka pic*#*ka. Obrisem analizu, ne uplatim ni jedan jedini euro na nemice, cela neprospavana noc ode u qurac i naravno propustim da objavim najbolju dobitnu analizu u istoriji ovoga smesnog Portala. A razlog je samo jedan, nesigurnost, strah, igranje visokih kvota ili “igranje protiv kladionica”, strah da mi ne prodje analiza na Forumu … jednom recju, na balkanskom jeziku da me svi razumete, pic*#*ka od karaktera. A kvote vise nego sjajne, prolaz francuskinja 1,90, prolaz nemica 1,90, osnovna ponuda 2,50 3,10 3,10

Za one koji nisu ispratili Evropsko Prvenstvo za zene u fudbalu, moram da napisem da ce imati jednu veliku rupu u zivotu zbog toga. Ja sam poceo sa neobaveznim pracenjem, pa sam se zakucao ekserom prilikom prenosa utakmica, a danas ne postoji nista sto me moze spreciti da ne odgledam veliko finale na Wembley stadionu u Londonu. Englezima svaka cast kako su organizovali ovako spektakularno prvenstvo, a svim zenama se ovim putem javno izvinjavam sto sam ih vredjao u mojim postovima. Osobno, ne bih mogao da setim kada sam u zivotu gledao ovoliko kvalitetan fudbal, te gledajuci zene na ovom prvenstvu, mogli ste da steknete utisak da je fudbal najjednostavnija i najlepsa igra na svetu. Jos vise od one obrisane analize, mi je zao sto sam veliki deo vremena, prateci Evropsko prvenstvo za zene, izgubio razmisljajuci o seljacini iz Rosaria. Razmisljao sam o njemu u smislu da li bih uspeo da pronadjem zensku reprezentaciju na turniru u kojoj bi taj polupismeni kepec imao mesta u prvih 11, i nasao sam samo jednu reprezentaciju, a to je Italija. Jedino je ona igrala fudbal na turniru iz nekih vremena pre trideset/cetrdeset godina, dakle mlako, sporo, sa malo trcanja, sa puno beskorisnog drzanja lopte... sve u svemu jedan potpuno beskorisni fudbal. Ni u jednoj drugoj zenskoj ekipi na turniru, seljacina iz Rosaria ne bi imao mesta u rosteru, a ako bi ga neka ekipa i primila, on svakako ne bi bio pojacanje, vec oslabljenje.

Dakle na turniru smo mogli da vidimo spektakularan fudbal, puno trcanja, tehniku o kojoj igraci Dinama i Crvene Zvezde, dva najgora kluba na svetu, mogu samo da sanjaju. Ako ne bih racunao na reprezentaciju Italije i donekle francuskinje, na turniru nije bilo ekipa koje su zadrzavale loptu, igrale sporo, vec je to bio jedan dinamicni, brzi, efikasni i spektakularni fudbal sa uklizavanjima, kontrama, a o golovima bolje da nista i ne pisem. Samo na polufinalnoj utakmici izmedju Nemacke i Francuske, najbolji strelac na turniru nemica Popp (sest gola iz pet utakmica) je dala dva spektakularna gola glavom, sto seljacina iz Rosaria, nije dala u toku cele karijere. Ko se od kolega sa Foruma seti samo jednog gola glavom tog seljaka, zaista bi trebao da dobije neko nagradno letovanje ili krstarenje morem. I za kraj, o utiscima samo jos da dodam, da je bilo impresivno gledati kako se zene lako odlucuju za suteve van kaznenog prostora, dakle sa nekih dvadeset ili vise metara, i sa kakvom tehnikom udarca su padali neki od najlepsih golova na turniru, i to sutevima van kaznenog udarca. I naravno, budite sigurni u to, igraci Dinama i Crvene Zvezde, da igraju na turniru, ne da ne bi prosli grupu, vec ne bi uzeli bod.

Ako danas na velikom Wembley stadionu bude zaista preko 90.000 gledalaca, onda zaista treba na kolenima poslati jedno veliko izvinjenje svim zenama, a vizionarima poput vlasnika Juventusa koji je jos pre deset/dvadeset godina tvrdio da ce zenski fudbal doziveti neverovatnu ekspanziju, definitivno treba predati kompletnu Uefu u ruke.

Za danasnje spektakularno finale cu svakako napisati potpuno besplatnu analizu za sve kolege sa Foruma, ali se necu kladiti iz principa, jer za polufinale nisam imao cojones, a kada je tako moram sam sebe kazniti. Kvote za danasnje finale su spektakularne, pobeda Engleske je kvotirana sa 2,45 nereseni ishod je 3,25 dok je pobeda nemica kvotirana sa 2,90 sto znaci da ima svega za svakoga. Osvajanje titule reprezentacije Engleske je kvotirano sa 1,75-1,80 dok je pehar u rukama nemica kvotiran sa 2,00

I jedna i druga reprezentacija u finale ulaze sa svih pet pobeda iz pet utakmica i sa samo jednim primljenim golom. Nemice imaju iz pet utakmica gol razliku 13:1, dok engleskinje imaju gol razliku 20:1. I jedna i druga reprezentacija je lagano osvojila prvo mesto u grupi, i jedna i druga reprezentacija su pobedile Spaniju, koja je bila nezgodan rival, ali su nemice u polufinalu imale znatno tezi mec, dobile su Francusku, individualno najkvalitetniju ekipu na turniru. Kladjenje za danasnje finale je veeeeeoma tesko, iz nekoliko razloga. Finale je uvek finale, mogu da odlucuju detalji, kao sto i ocekujem da odlucuju, neki potez, neka greska i slicno. Evropsko Prvenstvo je bilo izuzetno efikasno prvenstvo, golovi su padali cak i unutar pet metara od gola, ali je veoma moguce da utakmica bude tvrda i oprezna. Na kraju, ne mogu da verujem da je moguce da danas bude svih 90.000 gledalaca, a ako zaista bude, za kladjenje ce biti potrebno da bude prisutan i psiholog da bi mogli da razumemo kako ce reagovati zenski mozak na pritisak.

Engleskinje su kvalitetna reprezentacija, igracice dolaze iz veoma kvalitetne zenske engleske lige, ali sam stekao utisak da igraju na talasu entuzijazma, publika ih je nosila, igrali su na neki nacin “bez pritiska”, osim u jednoj ili nijednoj utakmici. Voleo bih da ih vidim na gostujucem terenu, i u uslovima kada gube, da bih se stvorila nesto kompletnija slika.

Nemicama zelim sve najbolje, oni su neverovatna reprezentacija. One predstavljaju sve ono sto predstavlja zemlja Nemacka, i nemci kao narod, visa germanska rasa. Kompaktne, timski najkvalitetnija reprezentaija na turniru, fizicki spremne do perfekcije. To kakav fudbal one igraju bi trebalo uneti u knjige na svim trenerskim akademijama. Puno trcanja, puno dodavanja, pola tima sevne u kontu, a odmah zatim u punom sprintu, svi u odbranu. Iz aviona se vidi da je nemacka najbolje pripremljena reprezentacija na turniru, iako nisu najkvalitetnije. Na turniru imaju najvise dodavanja, sto je najbolja slika stanja u svlacionici, a i to se vidi iz aviona da je unutar svlacionice sve ok. Igraju nesto slicno kao sto igra i Bayern, a u pobedi protiv francuskinja, sto je bilo trenersko remek-delo, su pokazale i da umeju lagano da se nose sa pritiskom. Ako i ne pobede, strucni stab njihove reprezentacije treba proglasiti najboljim na turniru.

Za kraj, evo i predloga za kladjenje, od cega nista necu odigrati jer sam bio pic*#*ka na polufinalnoj utakmici izmedju Francuske i Nemacke.

Kao prvo, preporuka je live kladjenje, to obavezno. Kao drugo, odigrao bih duplu sansu na nemice po odlicnoj kvoti od 1,55. Osvajanje titule svakako ne bih smeo da singlujem, pre live kladjenja, ali da imam cojones, uvek bih pre podrzao nemice. Od alternativnog kladjenja mi se svidja da bi mozda moglo da bude produzetaka na utakmici, mozda da ce obe ekipe primiti po karton, a kockanje da ce sjajna Alexandra Popp, prvi strelac turnira, dati gol jednostavno “vristi” da se odigra. Ako bi doslo do produzetaka, tacan rezultat od 1:1 bi bio jedini logican, a to je i tacan rezultat koji nosi najmanju kvotu od svih tacnih rezultata i kvotiran je sa 6,00

Posto je cik zore, ovde prekidam pisanje analize, idem na jutarnje kupanje u moru, pa na spavanje, a izmedju 13.00 i 14.00 ce stici najava finala Atp u Umagu izmedju Alcaraza i Sinnera, pa bih zamolio sve kolege sa Foruma, da meni ostave da najvim to finale (dobitnim) postom.

Najava finala Atp Umag, Alcaraz vs Sinner

Pre nego sto napisem analizu, moram da kazem da je veliki Wembly u ovom trenutku (14.35) skoro rasprodat i da ce se zensko finale Evropskog prvenstva u fudbalu igrati pred skoro 90.000 gledalaca a i gotovo svi vazniji sportski kablovski operateri u celoj Evropi ce direktno prenositi ovaj spektakl. Necu napisati na koga da se kladite, neka pobede bolje, pa makar to bile i nemice. Dakle, naaaaapred nemiceeeee, samo hrabro, napreeeeeed nemacka visa rasoooooo.

O Alcarazu sam na Forumu pisao barem sto puta, a o Sinneru bezbroj puta. Osim toga, Sinnera sam bas ja prvi predstavio na Forumu, i to kada ni najuza rodbina nije znala cime se on bavi, a vi, kolege sa Foruma niste ni znali sa koliko se loptica igra tenis. I danas cu nekoliko recenica o obojici, i to ce biti obicno ponavljanje onoga sto sam vec sto puta napisao.

Sinner je moju, a i paznju teniske javnosti skrenuo time sto se napokon pojavio teniser koji nije bolestan u glavu. Nakon svih onih psihopata poput Tsitsipasa i Zvereva, pojava Sinnera je delovala kao da je nakon sest meseci smrtonosnog uragana iznenada izaslo prolecno sunce. Sinner je tirolac, pripadnik nemacke nacionalne manjine, koji je kao i svi germani sa severa Italije imao tu nesrecu da se rodi na teritoriji Italije, a da ga niko za to nije pitao. Roditelji Sinnera su Siglinde i Hanspeter sto, na srecu, nisu italijanska imena, i oni su bili veeeeeeliki zaljubljenici u skijanje i sve zimske sportove, a takvi ljudi svakako ne mogu biti budale. Na kraju, cela porodica je i zivela od zimskih sportova jer su imali mali ski centar. Posto ce, na svu srecu, sever uvek biti dovoljno daleko od primitivnog juga, roditelji su Jannika vec sa cetiri godine u potpunosti naucili svim zimskim sportovima, i tako ga dovoljno daleko odvukli od glupog fudbala. Sinner se cak do trinaeste godine polu-profesinalno bavio zimskim sportovima gde je imao cak i internacionalne uspehe. Takvi roditelji i takvo dete je jednostavno moralo da postane “nesto”, te je Sinner u jednom periodu zivota cak uporedo trenirao polu-profesionalno oba sporta. Izmedju 14-te i 16-te godine su ga roditelji poslali u jednu od najprestiznijih italijanskih teniskih akademija koju je vodio jedno od najvecih italijanskih teniskih imena Riccardo Piatti. Sve ostalo je istorija, jedna toliko jednostavna, a toliko retka sportska prica. Ovi iz akademije su dobili jednu normalnu, vrednu, posvecenu osobu, koja, na srecu ne dolazi sa juga, i koji je bio spreman da slusa, radi i trenira kao mazga. Jos veca prednost za ove iz akademije jeste sto roditelji Sinnera prakticno nisu znali ni pravila tenisa, i imali su poverenje u one kojima ostavljaju svoje dete, sto danas nigde necete sresti. Niko od poznavaoca tenisa uopste i ne zna kako izgledaju njegovi roditelji, dok su roditelji onog psihopate Tsitsipasa poznatiji od Rafe Nadala. Sinner je imao srece sto su ga ovi iz akademije tretirali kao stoku, i sto su prepoznali da nema talenta u njemu, ali je zdrava osoba, a to je u danasnje vreme mnogo vaznije. Sinner je veoma mlad poceo sa nizerazrednim turnirima, pa challlenger turnirima, pa je usao na Atp listu, pa medju prvih 200, pa prvih 100, pa prvih 12 … itd itd.

Sinner je predstavnik male grupe normalnih i zdravih igraca na Atp Touru, koji nisu tetovirani, koji dolaze iz zdravih porodica, koji nisu psihopate, koji ne slusaju smece od muzike, koji ne vise po drustvenim mrezama, i na kraju, koji uopste nisu interesantni medijima. Ta grupa je mala, ali na srecu postoji, a najveca sreca je sto svi dolaze sa severa, a ne juga (Casper Ruud- Norveska, Sinner-tirolac, severna Italia, Norrie-Engleska). Tehnicki gledano, Sinner nema nijedan sampionski udarac, nema nista sto bi ga cinilo sampionom. Na mrezu, kao i ja, izlazi samo da se rukuje na kraju meca, servis “onako”, igra na mrezi nikakava, dok su jedino udarci sa osnovne linije vise nego odlicni. Oba udarca su ravna, ostra i dugacka, sto je danas dobitna kombinacija, naterati protivnika da se krece i da nema vremena da se namesti za udarac. Mnogo vaznije od udaraca jeste psiha tog germana, koji uvek igra meceve na isti nacin. Miran, koncentrisan, potpuno odvojen od spoljnih desavanja, i uz to, neko ko uvek daje sve od sebe. Osobno, meni je bio jedan od omiljenih igraca, najpre zbog porekla, zatim zbog rase, zatim zbog severa, a kladionicarski je bio veoma zahvalan igrac jer se po terenu nikada nije vukao kao slina, niti je gubio od slabije rangiranih igraca, niti je ikada igrao preko qurca, kao sto to radi onaj pajser Zverev, misleci da nekome cini uslugu sto igra tenis.

Sta je jedini problem sa Sinnerom? U jednom trenutku je odrastao i pozeleo da ga ovi iz akademije ne tretiraju vise kao stoku, vec kao coveka. U jednom trenutku, kada je postajao odrasla osoba, pozeleo je vise gospodski odnos prepun poverenja. Sinner je oduvek bio izrazito ambiciozna osoba, spremna na odricanja i rad preko granice bola, ali kada je pozeleo ljudskiji odnos, on i ja (LeonardoDrugi) smo se razisli. Ja mislim da, zbog nedostatka talenta, on mora duplo vise da radi od svih ostalih igraca na Touru, da mora da se ponizava i da sa njim nikada ne biste smeli da ste zadovoljni, iako je medju prvih 12 na Atp listi. On je mislio, da zasluzuje ljudskiji odnos, pa smo se svi razisli. On je napustio akademiju koja je od njega napravila igracinu, ja sam napustio da ga podrzavam, iako je kladionicarski receno, veoma zahvalan igrac za kladjenje na njega. Novi trener Sinnera je postao mladi i ambiciozni italijanski trener Vagnozzi, koji ima sve ono sto Sinner zeli, mnogo su blizi generacijski, i ima nesto lezerniji (ljudskiji) odnos. Kao grom iz vedra neba je odjeknula vest od pre nekoliko sedmica da je cuveni Darren Cahill, supercoach, ex coach Hewitt-a, Agassi-a i Simone Halep prihvatio da radi sa njim. I ne samo prihvatio, vec ga hvali na sva usta, odusevljen je svim onim sto ja znam vec barem pet godina.

I za kraj, Sinner je odlican igrac, ali ima nedostatke koji mu nikada nece dozvoliti da postane igracina. Malo je problem u anatomiji, malo u nedostatku suvog talenta, a malo sto nije spreman da se ponizava, a sve radi sto boljih rezultata.

Alcaraz. Kod njega postoji samo jedan, jedini problem. Da li da ga vec sada svrstamo u grupu propalih igraca, ili da ga strpljivo i disciplinovano cekamo da (dovoljno) odraste i sazri. Prva opcija ima rezona jer ovo sto se sada prica o Alcarazu se na isti nacin govorilo prvo o Dimitrovu, koga su se usudili cak da nazovu baby Federer, pa o Raonicu, pa o Dominic Thiem-u, a o onim psihopatama Tsitsipasu, Zverevu i ostalim govnima da i ne govorim. Osim toga, iako je osvojio velike turnire, cini se jos uvek da Grand Slam moze samo da sanja. Upitno je sto, ima tek 19 godina, a vec je poceo da, zajedno sa svojim timom, pazljivo bira turnire na kojima ce igrati. Osim toga, ima i neke poraze, koje je morao da izbegne. Tehnicki gledano, udarci su ok, iako tek treba da radi na svemu, i to treba da radi kao mazga. Druga opcija, ona da bi trebalo da ga strpljivo i disciplinovano cekamo, ima rezona, jer se iz aviona vidi da Alcaraz iz meseca u mesec napreduje, udarci su sve bolji i bolji, vidi se da slusa svoj tim i puno radi na sebi. Osim toga, govor tela i neki detalji govore u njegovu korist, i tu bih da se malo zaustavim. Samo pre sest dana, Alcaraz je igrao finale Atp Hamburga i izgubio od otpada od igraca Musettia. Naravno da sam na tom mecu tesko pao, i to na kvoti od samo 1,16 ali ono sto razlikuje igrace od igracica jeste ono sto se desilo u toku ove sedmice. Musetti, kao pobednik Hamburga je dosao i na turnir u Umagu, na jaja je prosao prvo kolo, da bi vec u drugom lagano ispao, dok je mladi spanac i na drugom, uzastopnom turniru dosao do finala.

Sta je problem sa Alcarazom, sta mu nedostaje? Problem je sto ne gleda dovoljno utakmice Juventusa. Na utakmici Juventusa protiv Venezie od 01.05. gde je Venezia prakticno vec ispala iz Serie A, a utakmica se igrala u Torinu, Juventus je poveo vec u 07-om minutu, da bi se cela ekipa nakon toga povukla u zacementirani bunker i cekala kraj utakmice. Ovi pajseri iz Venezie, iako nemaju pojma su krenuli u juris, sve ili nista i napali veliki Juve kao pcele. Redjale se sanse gostiju, pogadjali su drva i to nekoliko puta, odbrana Juventusa je vadila loptu ca gol-crte, da bi nakon opsade Juventusovog gola, napokon stiglo i izjednacenje, i to u 71-om minutu. Nervoza, salve zvizduka i bacanje predmeta na teren su ipak naterale igrace Juventusa u napad, i vec u 76-om minutu je Juve opet poveo sa 2:1. I onda smo svi imali prilike da vidimo zasto je Allegri jedan od najboljih trenera na svetu. Iz igre izlaze Morata i Vlahovic, ulazi Chiellini i mrzi me da se secam ko jos, bunker se jos vise zacementirao, da bi se sacuvala pobeda protiv otpada od tima, pa jos kod kuce. Publika preti da srusi stadion, a Allegri pojacava odbranu i cuva rezultat i tako ubija utakmicu. Eto, to je ono sto nedostaje Alcarazu, takticka pamet, nije u stanju da lagano uzme gem igracu, iako sto puta ima prednost u mecu. Uvek igra agresivno, uvek tezi da osvoji poen, a ponekad je dovoljno i pametno samo prebaciti loptu, a protivnik ce valjda pogresiti.

I za kraj, prognoza. Postoje nekoliko alternativnih interesantnih ponuda u broju gemova ili vremenu koliko ce trajati mec, ali cu ipak sa agresivnom uplatom podrzati Alcaraza uz kvotu koja je iznenadjujuce visoka. Podrzao sam ga u finalu Hamburga i tesko pao na kvoti od 1,16, podrzacu ga i danas, uz povecanje uplate, da bih pokrio minus od pre samo sest dana. Mislim da je ovo teoretski izjednacen mec, Alcaraz je ukupno gledano kvalitetniji igrac, ali je Sinner za dve klase racionalniji igrac. Bice interesantno i za koga ce se publika opredeliti. Ovo je njihov cetvrti medjusobni mec, Sinner ga je odrao kao vola na turniru u Wimledonu, dok je mladi spanac dva puta pobedio na sljaci, sto je i presudilo na koga da se opredelim

I stvarno, za kraj. Mislim da je ovima iz kladionica zaista bilo tesko da odrede kvote za ovo finale.

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use