Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Subota 9.4.2022.

IzudinB

Recommended Posts

Premier liga

Subota1.pngScreenshot_1.png

PREMIER LIGA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Primera

Subota2.pngScreenshot_2.png

PRIMERA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Serie A

Subota3.pngScreenshot_3.png

SERIE A - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Bundesliga

Subota4.pngScreenshot_4.png

BUNDESLIGA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Ligue 1

Subota5.pngScreenshot_5.png

LIGUE 1 - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

1. HNL

Subota6.pngScreenshot_6.png

1. HNL - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 8.4. u 16:26 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png Signal.png

Premier liga

Everton - Manchester Utd (13:30) bet365
Sudac: Jonathan Moss (2.40)
Prosjek ekipe 1: 2.07
Prosjek ekipe 2: 2.03

A1.png

Arsenal - Brighton (16:00) bet365
Sudac: David Coote (4.53)
Prosjek ekipe 1: 1.52    
Prosjek ekipe 2: 1.90

A2.png

Southampton - Chelsea (16:00) bet365
Sudac: Kevin Friend (4.71)
Prosjek ekipe 1: 1.77
Prosjek ekipe 2: 1.66

A3.png

Watford - Leeds (16:00) bet365
Sudac: Andre Marriner (3.50)
Prosjek ekipe 1: 1.73
Prosjek ekipe 2: 2.90

A4.png

Aston Villa - Tottenham (18:30) bet365
Sudac: Graham Scott (3.10)
Prosjek ekipe 1: 2.23
Prosjek ekipe 2: 1.73

A5.png

DIREKTAN LINK ZA KARTONE

Primera

Cadiz - Betis (14:00) bet365
Sudac: Jesús Gil Manzano (5.00)
Prosjek ekipe 1: 2.87
Prosjek ekipe 2: 2.40

B1.png

Mallorca - Atl. Madrid (18:30) bet365
Sudac: Juan Martínez Munuera (4.00)
Prosjek ekipe 1: 2.83
Prosjek ekipe 2: 2.83

B2.png

Villarreal - Ath. Bilbao (18:30) bet365
Sudac: Carlos Del Cerro Grande (6.08)
Prosjek ekipe 1: 2.13
Prosjek ekipe 2: 2.20

B3.png

Real Madrid - Getafe (21:00) bet365
Sudac: César Soto Grado (5.50)
Prosjek ekipe 1: 1.90
Prosjek ekipe 2: 3.27

B4.png

DIREKTAN LINK ZA KARTONE

Serie A 

Empoli - Spezia (15:00) bet365
Sudac: Giovanni Ayroldi (6.00)
Prosjek ekipe 1: 2.13
Prosjek ekipe 2: 2.38    

C1.png

Inter - Verona (18:30) bet365
Sudac: Livio Marinelli (4.00)
Prosjek ekipe 1: 1.97
Prosjek ekipe 2: 2.57    

C2.png

Cagliari - Juventus (20:45) bet365
Sudac: Daniele Chiffi (3.75)
Prosjek ekipe 1: 2.61
Prosjek ekipe 2: 1.97

C3.png

DIREKTAN LINK ZA KARTONE

(Koeficijenti 9.4. u 20:22CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Siroki sistem "devet od dvanaest"

Do juce, fix ovoga weekenda, u mom slucaju bi trebalo da bude pobeda Intera kod kuce nad Veronom (subota), vezana sa pobedom Partizana nad Megom (nedelja) gde bi se nekako dovukao do kvote od 1,60. Tokom sedmice sam sumanuto uplacivao na Inter, cak vezano i sa utakmicom od weekenda za sedam dana i njihove pobede na Speziom. To je bilo do juce, a onda mi je razum predlozio da se smirim, da stisam emocije i da budem sto oprezniji. Ulazimo u poslednjih mesec i nesto dana zavrsnice svih nacionalnih takmicenja, isto je i u Poslednjoj Sansi, a to je tradicionalno period kada se kidaju nervi, i kada jedan neoprezan predlog, radost euforiju i entuzijazam pretvaraju u tugu, ocaj i bankrot. U nacionalnim prvenstvima, kao i u Poslednjoj Sansi, svaka greska ce se sve teze ispravljati, jer je ostalo malo vremena, tenzije i pritisak, kao i ocekivanja su sve veca, a to znaci da jedna greska mozda jos i moze da se ispravi, ali dve greske vode ili u bolnicu, ili u ludnicu. Tradicionalno, u ovom periodu, pojedine ekipe koje ne igraju ni za sta, dakle ekipe koje su vec ispale, ili one koje ne mogu ni gore, ni dole na tabeli, znaju da nagaze favorite koje su pod pritiskom i na taj nacin im sjebu celu sezonu. Dakle, oprez je jedini razlog zasto predlazem siroki sistem od dvanaest parova gde cemo traziti devet prolaza.

Inter vs Verona, Serie A, jedinica, kvota 1,36

Ova utakmica je klasican primer onoga gore napisanog. Inter je pobedio Juventus u gostima u jednom veoma teskom mecu, Milan je izgubio titulu kod kuce protiv Bologne, i ako danas Inter ne pobedi, niti ce naplatiti veliku pobedu nad Juventusom, niti ce osvojiti titulu. Danas ce svakako biti pod pritiskom, Verona je idealan protivnik da im sjebe celu sezonu, oni su vec nekoliko sezona takva ekipa, a i prosle godine su u poslednjem kolu sjebali Napoli i tako im izbili iz budzeta sto miliona eura zbog neigranja Lige Prvaka. Veliki bet365 misli da je Inter najveci favorit za scudetto po kvoti od 1,90, ja mislim da su scudetto vec osvojili, a istina je, kao i uvek, negde izmedju, a to znaci da sve od njih zavisi. Danas i u sledecem kolu, imaju najlakse utakmice na papiru (Verona i Spezia) posle igraju polufinale italijanskog kupa sa Milanom, pa im dolazi Roma, te gostuju dve utakmice uzastopno Bologni i u Udinama.

Mega Basket vs Partizan, Aba League, dvojka, kvota 1,18

Ako ovde ne dodje dvojka kao kuca, onda neka ide i zivot i kladjenje u qurac. Mec nema nikakvog rezultatskog znacaja, jos se igra u nedelju, pa jos u vreme rucka, od 12.00 a ja ne bih mogao da se setim kada sam u tom terminu poslednji put u zivotu imao dobitni tiket. Mega ima jedinstveni projekat u Evropi, dakle jednostavno ih boli qurac za plasman, postoje samo samo da razvijaju ekstremno mlade igrace i da ih na kraju sezone prodaju i tako vlasniku donesu lako i brzo zaradjen novac. Nemaju pritisak za vratom, nemaju publiku, ako ne racunamo rodbinu igraca koja ih jedino i gleda, nemaju iskustvo, nemaju kvalitet da “ubiju” utakmicu, ako povedu, nemaju nista. Partizan osim sto je deset puta kvalitetniji, osim sto ima najboljeg trenera na svetu, ima za vratom i najvazniji deo sezone, dakle samu zavrsnicu na osnovu koje ce biti ili propali drzavni projekat, ili ce sledece sezone igrati Euroleague. Ne znam kako je to moguce, ali Supersport jos uvek drzi neverovatnu kvotu od 1,25 na Partizan (ne ukljucujuci eventualne produzetke)

Roma vs Salernitana, Serie A, (mozda) jedinica, kvota 1,25

Zamislite da se ova utakmica igra u Splitu, i da je do 81-og minuta rezultat 0:0. Zavrsnica ovakvog meca bi, teoretski imala samo dva moguca ishoda; ili bi se zavrsila rezultatom 0:2 za goste, ili bi mec bio prekinut jer bi publika srusila tribine. Rim je idealna sredina da se na ovakvim utakmicama sjebe sezona i da se trener poput velikog Mourinha proglasi neznalicom. Ovakav tip utakmice je idealan da se nakon pada, kockanje napusti i to zauvek, i to jos po kvoti od 1,25. Roma u tri meca ove sezone, jos nije uspela da pobedi jedan Bodo/Glimt a ovu mogucu jedinicu sam stavio u sistem samo zato sto je poslednja, odnosno posto se igra u nedelju od 18.00 pa ce biti prilike da se brani sistem.

Aston Villa vs Tottenham, Premier League, dupla sansa X2, kvota 1,35

Racunajte da nista nisam napisao, posto me u ovome predlogu vode emocije, a ne razum. Posto me vode emocije, ovaj dvoznak je, po meni, najsigurniji fix u ovome sirokom sistemu, a uz to je jos i druga najveca kvota. Siroki sistem dozvoljava tri greske, odnosno tri pada, sto znaci da svaki pad salje u qurac cak osam tiketa, ali kada me Antonio Conte obori na kladjenju nekako me manje boli. Ako uspem da mu oprostim i zaboravim Muru u Conference League, razume se.

Le Portel vs Monaco, francuski basket

Cedevita vs Cibona, Aba League

Venezia vs Fortitudo, italijanski basket

U ova tri meca, jedini problem je koji od ova tri izbora da ne uzmem, odnosno jos nisam odlucio koja dva cu sigurno ugurati u siroki sistem. Za prva dva meca kvote su smesne, ni jedna ne prelazi 1,16 ali su meni te kvote odlicne. Monaco igra kao dopingovan, u seriji su pobeda, trenutno su u najboljem delu sezone sto se tice forme, ali igraju u gostima, mada bi sve manje od 15-20 razlike za goste bilo iznenadjenje. Cedevita igra protiv prosjaka iz Zagreba, i ovde svako eventualno iznenadjenje se moze objasniti cinjenicom da smo na Balkanu, mada ja Sloveniju nikada ne bi geografski svrstao u Balkan. U trenutku dok pisem analizu, a vi svi sa Foruma spavate kao bebe, kvote za mec Venezie i Fortituda iznenadjujuce jos nisu izasle, ali i ovde sve osim lagane pobede domacina bi bilo veliko iznenadjenje. Fortitudo je vec ispao, ili ce tek ispasti, dok je Venezia odlicna ekipa koja igra EuroCup, ali je i tokom cele sezone bila nestabilna sa rezultatima.

Isner vs Garin, Atp Houston

Ovo nije klasicni americki turnir, iako na njemu ucestvuje cak petnaest amera. Turnir se igra na zemljanim terenima, sto je u Americi incident. Kvote jos nisu izasle za ovaj mec, jer osim vas kolega sa Foruma, i kladionice jos uvek spavaju, dok jedini ja rudarski radim. Veeeeoma me interesuju kvote za ovaj mec, kao i sam mec, ali jos uvek nisam u stanju da napisem analizu, mada sam najblizi izboru na broj asova Isnera ako donja granica bude dovoljno niska, a kvota sto manja. Isner nije najbolji na sljaci, ali je na turniru nanizao relativno solidne (sve americke) igrace. U prvom kolu je bio slobodan, u drugom je dobio Johnsona, u trecem Tiafoa. I cileanac Garin je imao izuzetno tezak raspored i u sva tri kola je igrao po tri seta (dobio Socka, Thompsona i Fritza)

Osmi predlog u sistemu ce biti Goksimov predlog iz Poslednje Sanse, ali ovde nisu u pitanju sportski razlozi, a deveti, deseti i jedanaesti predlozi ce biti golovi na utakmicama Ajaxa, Bayerna i Hajduka, ali je problem sto za ovakve utakmice, nije potrebno da budete kockar, vec naucnik, da bi napravili pravi, a ne pogresni izbor. U ovom trenutku, a tek je jutro, nemam nikakvu predstavu o tome da li ce golova na ovakvim utakmicama biti malo ili puno. Jedni ce imati mec nakon teske utakmice u Ligi Prvaka, drugi ce verovatno igrati opusteno i bez pritiska, a treci dolaze sa juga.

Poslednji predlog je, naravno utakmica godine izmedju ManCity i Liverpoola, gde cu za izbor kladionicarske igre morati najpre da se izolujem, iskljucim telefone, ugasim svetla i na miru razmisljam, a gde sam zapravo najjaci (u razmisljanju). Trenutno sam najblizi neverovatnoj kvoti od 1,20 kod velikog bet365 da ce do desetog minuta biti nereseni ishod.

Ako nekoga na Forumu uopste interesuje igra strpljivo i disciplinovano cekanje neresenog ishoda na mecu, samo da napisem da truli Everton vec cetrnaest uzastopnih utakmica nema nereseni ishod, kao i da sam ih na svih cetrnaest cekao, i da vec polako gubim i strpljenje i novac. U poslednjih cetrnaest utakmica imaju deset poraza i cetiri pobede, poslednji put su igrali nereseno jos 08.01 u utakmici FaCupa, dok su u prvenstvu poslednji put remizirali jos prosle godine, 06.12. I Cagliari vec zadnjih pet utakmica nema nereseni ishod (jedna pobeda i cetiri poraza), mada su pre toga imali tri neresena ishoda na cetiri utakmice. Za one kolege koji bi eventualno cekali nereseni ishod na ova govna, uz postepeno povecavanje novcanog uloga, mislim da je veeeeeoma vazno da napisem da danas igraju sa ManUtd-om i Juventusom, sto znaci da sanse, da se obogatite i sebi promenite zivot, rastu.

Ovaj weekend ce biti sjajan, osim utakmice godine ManCity vs Liverpool, ne propustite dva velika kosarkaska derby-a Barcelona vs Real Madrid i Armani Milano vs Virtus Bologna. Ako volite tenis, ne propustite nikako mec Kyrgios vs Opelka i to na sljaci u Houstonu. Ako sve ovo uspete da odgledate, a uz to uspete jos i da se kladite, svim kolegama sa Foruma zelim dobar, brz i jeftin razvod.

prije 19 sati, Leedsfan said:

8A7076AD-C794-48E3-B5E5-4E2BE9A13648.jpeg.94fb6367f7bd6d790d66ef7c700bc379.jpeg

LP!

Oklada koja bi po meni danas trebala se naći na listićima kladionicara.

Ocekujem danas pobjedu PSG igraju protiv Clermonta koji je katastrofalan u posljednje vrijeme.

Osobno sam uplatio ovu utakmicu u singlu za veći ulog na pobjedu Parižana u 1.pol po 1.80 tečaju u bet365 kladionici. Koliko vidim tečaj je trenutno pao u 1.72 koef.

Parizanima je ostalo samo prvenstvo, ispali su iz LP i francuskoga kupa. Parižani su izgubili posljednje četiri gostujuće utakmice. Posljednju utakmicu su “razvalili” Lorient sa 5:1 rezultatom, ocekujem danas da nastave sa pobjedama i napokon da uzmu tri boda na gostujućem terenu.

Oba dvije momčadi imaju nekih problema sa ozljedjenim igračima, ali PSG ima dosta široku klupu tako da ovi igrači koji fale lako se mogu nadomjestiti.

Mislim da se netreba puno premisljati ocekujem ovdje nova tri boda PSG-a i prolaz listića već u 1.pol.

SRETNO!

Young Boys - Laussane 1 (1.28) bet365

Young Boysi su imali potpuno drugačiju formu ove sezone u odnosu na prošlu u kojoj su bili nositelji naslova. U ovom trenutku zauzimaju treće mjesto i unutar su prva tri na tabeli. U švicarskoj ligi prvoplasirani se kvalificira za Ligu prvaka, dok drugi i treći idu u Konferencijsku ligu. Young Boysi imaju 46 bodova osvojenih do sada, što je isto kao i Lugano ispod njih, što ovu utakmicu čini još važnijom za Young Boyse.

Screenshot_14.png

Izvor: bet365

Domaćini su u posljednje vrijeme izgubili dosta bodova. U posljednjoj utakmici su odigrali remi od 2-2 protiv Basela na gostovanju. S tim remijem su u nizu od pet utakmica bez pobjede u ligi. Nadaju se da će okončati svoju katastrofalnu seriju i imaju velike šanse zabilježiti pozitivan rezultat u ovoj utakmici.

Young Boysi su izgubili samo dva puta kod kuće u posljednjih 10 utakmica u svim natjecanjima. To uključuje i utakmice u Ligi prvaka. Zabili su dva ili više golova u šest od tih 10 domaćih utakmica. Velika je razlika u kvaliteti između ova dva tima, a nakon nekoliko utakmica bez pobjede, mislim da je vrijeme da Boysi danas ostvare sva tri boda.

U međuvremenu je Luassane nedvojbeno najgora momčad ove sezone. Rijetko su do sada uopće ostvarivali pobjede. Nalaze se na dnu tabele sa tek 16 osvojenih bodova, dok također posjeduju najlošiju ofanzivnu i defanzivnu postavu ove sezone. Gosti su zabilježili motivirajući pozitivan ishod u posljednjem ligaškom susretu kod kuće protiv Servettea. Bila je to njihova treća pobjeda od ukupno 28 utakmica ove sezone.

Laussane je prije te pobjede bio u nizu od osam poraza u svim natjecanjima, dok imaju šest uzastopnih poraza na gostujućim terenima. Stanje na tabeli vam sve govori. Očekujem pobjedu domaćina po kvoti 1.28 u bet365 kladionici u kojoj nam je uključen i Early Payout. Ako domaćin povede sa dva gola razlike, naša oklada će automatski biti dobitna. Sretno!

Screenshot_13.png

Tondela - Sporting 2 (1.25) bet365

Od početka ove sezone Sporting uživa u jakoj formi. Uspjeli su zabilježiti dovoljno pozitivnih rezultata da zauzmu drugo mjesto na tabeli. Željet će prvo do kraja sezone, ali im trenutno Porto bježi šest bodova. Stoga je ova završnica sezone mnogo važna za njih. Moraju dobijati sve utakmice i čekati grešku Porta.

Screenshot_17.png

Sporting je zabilježio pobjedu od 2-0 kod kuće protiv Pacosa Ferreire u svom posljednjem ligaškom susretu. S tom pobjedom imaju devet uzastopnih utakmica bez poraza u ligi. Znači da motivacije neće nedostajati. Sporting također u posljednje vrijeme ima jako dobru formu u gostima. Neporaženi su u svakoj od posljednjih devet utakmica na gostujućim terenima u svim natjecanjima.

Na drugoj strani imamo Tondelu, koja je bila u razočaravajućoj formi do sada. Izgubili su čak 17 utakmica od 28 odigranih do sada. Mislim da sa takvom formom ovdje nemaju što tražiti. Tondela je u svom posljednjem ligaškom susretu protiv Maritima upisala pobjedu na gostovanju. To je bilo olakšanje za Tondelu, s obzirom da su bili sedam uzastopnih utakmica bez pobjede. Bore se za opstanak stoga pozivam na oprez sa ulozima. Imaju samo bod manje od Arouce koja je na posljednjoj sigurnoj poziciji.

Međutim, jasno možemo vidjeti da Tondela ima nedosljednu formu na domaćem terenu kada pogledamo posljednjih deset domaćih utakmica u svim natjecanima. Pobijedili su samo jedno mu posljednjih osam utakmica na ovom stadionu. Očekujem pobjedu gostiju sa kvotom 1.25 u bet365 kladionici.

Tondela: Trigueira; Manu, Alves, Sagnam; Borges, Augusto, Undabarrena, Bebeto; Barbosa, Agra, Dadasov

Sporting: Adan; Inacio, Coates, Feddal; Porro, Nunes, Ugarte, Reis; Goncalves, Paulinho, Sarabia

Screenshot_16.png

Inter - Verona 1 (1.44) bet365

Inter je uživao u vikendu iz snova nakon međunarodne stanke. Uspjeli su smanjiti zaostatak za vodećim Milanom unatoč tome što su tom prilikom imali mnogo teži meč. Nerazzurri su podsjetili na svoje obrambene nastupe tijekom ere Josea Mourinha (Kada su podigli naslov Lige prvaka pobijedivši Bayerna u finalu) prošle nedelje protiv Juventusa. Momci Simonea Inzaghija su zabili jedini pogodak na utakmici i ostvarili tri boda. Upisali su pet šuteva po golu, dok je Juve imao čak 21.

Screenshot_3.png

Ipak, Inzaghi će biti oduševljen usponom obrambene forme svoje momčadi u posljednje vrijeme, jer je njegova ekipa primila samo dva gola u posljednjih sedam nastupa u svim natjecanima.

Ni u jednoj od posljednje četiri utakmice koje su odigrali nisu postignuta tri ili više golova. Zbog toga vjerujem da će se taj trend ovdje nastaviti i da nećemo vidjeti mnogo golova, ali svakako očekujem pobjedu domaćina po kvoti 1.44 u bet365 kladionici.

Samo jedna od posljednje četiri utakmice koje je Verona odigrala postignuta su tri ili više golova. Momčad koju vodi Igor Tudor primila e samo jedan gol u posljednja dva susreta. Verona se pomaknula na devetu poziciju na tabeli Serije A nakon pobjede od 1-0 nad Genoom u posljednjoj utakmici. Sada su sedam bodova ispod eurpskih pozicija uz još sedam utakmica do kraja. 

Ovo je velika utakmica za Inter, koji ima četiri boda manje od lidera Milana sa utakmicom manje. Očekujem pobjedu, ali mislim da to neće biti sa mnogo golova. Sretno!

Inter: Handanovic; Skriniar, de Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Dzeko, Correa

Verona: Montipo; Casale, Gunter, Ceccherini; Faraoni, Tameze, Ilic, Lazovic; Bessa, Caprari; Simeone

Screenshot_18.png

Evo malo igranja na favorite za danas. Za 10-ak eura se može uzeti lijepa suma, samo da ispoštuju svi.

Za PSG ne moram ništa ni govoriti. Kolega @Leedsfan već sve naveo, očekujem pobjedu gostiju. 

Što se tiče Arsenala i Chelseaja, tu se vodi grčevita borba za treću i četvrtu poziciju. Chelsea ima pet bodova više od Tottenhama i Arsenala, ali i utakmicu manje od Tottenhama. Ako ovdje kiksaju, a Arsenal dobije Brightona na domaćem terenu, onda će biti u velikom problemu. Zbog toga vjerujem da će ići na pobjedu od prve minute.

Arsenal ima motivaciju, to je Liga prvaka, sada imaju veće šanse da se kvalificiraju nego što su imali ikada. Mislim da ovu šansu neće propustiti, a igraju i silidno u posljednje vrijeme, osim tog poraza u posljednjem kolu od Crystal Palace (3-0). Tu šansu nisu iskoristili, ali ovu sada moraju na domaćem terenu kako bi otiši na tri boda iznad Tottenhama. Oba tima su favoriti, kvote su previše dobre da se ne bi odigrale barem za neki minimalni ulog.

Real Madrid ne treba ni spominjati, vidjeli smo za što su sposobni protiv Chelseaja i kako Karim vodi napad kraljevskog kluba. Fenomenalan je ove sezone i ovdje od njega ponovo očekujem barem jedan gol, ali na ovom listiću idem sa pobjedom Reala. Možda im bodovi nisu prijeko potrebni, ali mislim da sa ovom ekipom sa kojom mislim da će izaći sve osim pobjede bi bilo iznenađenje.

Courtois; Vazquez, Militao, Alaba, Nacho; Valverde, Casemiro, Camavinga; Asensio, Benzema, Vinicius

Tu je i nikad prežaljeni Juve koji mora ići po pobjedu, inače će Roma sutra da im se približi na dva boda, jer igraju protiv Salernitane gdje očekujem laganu pobjedu. Cagliari će se boriti za opstanak do kraja sezone i u katastrofalnoj su formi. Imaju četiri uzastopna poraza u posljednjih pet utakmica. Nadam se da favoriti danas dobijaju. Idemo po novce.

Screenshot_20.png

Hajduk daje gol u oba poluvremena 1,75

Stavio sam Hajduk u posljednjoj šansi da će dati više od 1 gola i to mi ide na glavni listić danas. No po ovom tečaju moram odigrati i da će Hajduk zabiti gol u oba poluvremena protiv Šibenika. Šibenik je u drugom dijelu sezone pao sa formom. Uz to obrana je propusna. Jedino je Dragovoljac u sezoni primio više golova. Hajduk je u zadnjoj doma Lokomotivi koja je puno jača od Šibenika zabio 2 gola do poluvremena pa u drugom još 2.

prije 1 sat, IzudinB said:

Young Boys - Laussane 1 (1.28) bet365 online kladionica" rel="external">bet365

Young Boysi su imali potpuno drugačiju formu ove sezone u odnosu na prošlu u kojoj su bili nositelji naslova. U ovom trenutku zauzimaju treće mjesto i unutar su prva tri na tabeli. U švicarskoj ligi prvoplasirani se kvalificira za Ligu prvaka, dok drugi i treći idu u Konferencijsku ligu. Young Boysi imaju 46 bodova osvojenih do sada, što je isto kao i Lugano ispod njih, što ovu utakmicu čini još važnijom za Young Boyse.

Screenshot_14.png

Izvor: bet365 online kladionica" rel="external">bet365

Domaćini su u posljednje vrijeme izgubili dosta bodova. U posljednjoj utakmici su odigrali remi od 2-2 protiv Basela na gostovanju. S tim remijem su u nizu od pet utakmica bez pobjede u ligi. Nadaju se da će okončati svoju katastrofalnu seriju i imaju velike šanse zabilježiti pozitivan rezultat u ovoj utakmici.

Young Boysi su izgubili samo dva puta kod kuće u posljednjih 10 utakmica u svim natjecanjima. To uključuje i utakmice u Ligi prvaka. Zabili su dva ili više golova u šest od tih 10 domaćih utakmica. Velika je razlika u kvaliteti između ova dva tima, a nakon nekoliko utakmica bez pobjede, mislim da je vrijeme da Boysi danas ostvare sva tri boda.

U međuvremenu je Luassane nedvojbeno najgora momčad ove sezone. Rijetko su do sada uopće ostvarivali pobjede. Nalaze se na dnu tabele sa tek 16 osvojenih bodova, dok također posjeduju najlošiju ofanzivnu i defanzivnu postavu ove sezone. Gosti su zabilježili motivirajući pozitivan ishod u posljednjem ligaškom susretu kod kuće protiv Servettea. Bila je to njihova treća pobjeda od ukupno 28 utakmica ove sezone.

Laussane je prije te pobjede bio u nizu od osam poraza u svim natjecanjima, dok imaju šest uzastopnih poraza na gostujućim terenima. Stanje na tabeli vam sve govori. Očekujem pobjedu domaćina po kvoti 1.28 u bet365 online kladionica" rel="external">bet365 kladionici u kojoj nam je uključen i Early Payout. Ako domaćin povede sa dva gola razlike, naša oklada će automatski biti dobitna. Sretno!

Screenshot_13.png

Izvor: bet365 online kladionica" rel="external">bet365

Ovo i ja očekujem. Uz jedinicu možda i spojiti da YB daju više od jednog gola. YB su im dali barem 2 gola, točnije 6 pa 3 pa 2 u prošle 3 utakmice ove sezone. U svakom slučaju jedinica bi morala doći. Zanimljivo da YB iako zaostaju velikih 17 bodova za vodećim Zurichom imaju skoro istu gol razliku. Isto su zabili, a Zurich je primio samo 3 gola manje.

prije 12 minute, fic said:

Ovo i ja očekujem. Uz jedinicu možda i spojiti da YB daju više od jednog gola. YB su im dali barem 2 gola, točnije 6 pa 3 pa 2 u prošle 3 utakmice ove sezone. U svakom slučaju jedinica bi morala doći. Zanimljivo da YB iako zaostaju velikih 17 bodova za vodećim Zurichom imaju skoro istu gol razliku. Isto su zabili, a Zurich je primio samo 3 gola manje.

Evo kolega da ispoštujem i tvoju riječ, a iskreno mislimo isto što se tiče Young Basela. Uz tvoj prijedlog pobjede uz dva gola dodao sam još nekoliko parova. 

Screenshot_21.png

prije 1 sat, IzudinB said:

Evo malo igranja na favorite za danas. Za 10-ak eura se može uzeti lijepa suma, samo da ispoštuju svi.

Za PSG ne moram ništa ni govoriti. Kolega @Leedsfan već sve naveo, očekujem pobjedu gostiju. 

Što se tiče Arsenala i Chelseaja, tu se vodi grčevita borba za treću i četvrtu poziciju. Chelsea ima pet bodova više od Tottenhama i Arsenala, ali i utakmicu manje od Tottenhama. Ako ovdje kiksaju, a Arsenal dobije Brightona na domaćem terenu, onda će biti u velikom problemu. Zbog toga vjerujem da će ići na pobjedu od prve minute.

Arsenal ima motivaciju, to je Liga prvaka, sada imaju veće šanse da se kvalificiraju nego što su imali ikada. Mislim da ovu šansu neće propustiti, a igraju i silidno u posljednje vrijeme, osim tog poraza u posljednjem kolu od Crystal Palace (3-0). Tu šansu nisu iskoristili, ali ovu sada moraju na domaćem terenu kako bi otiši na tri boda iznad Tottenhama. Oba tima su favoriti, kvote su previše dobre da se ne bi odigrale barem za neki minimalni ulog.

Real Madrid ne treba ni spominjati, vidjeli smo za što su sposobni protiv Chelseaja i kako Karim vodi napad kraljevskog kluba. Fenomenalan je ove sezone i ovdje od njega ponovo očekujem barem jedan gol, ali na ovom listiću idem sa pobjedom Reala. Možda im bodovi nisu prijeko potrebni, ali mislim da sa ovom ekipom sa kojom mislim da će izaći sve osim pobjede bi bilo iznenađenje.

Courtois; Vazquez, Militao, Alaba, Nacho; Valverde, Casemiro, Camavinga; Asensio, Benzema, Vinicius

Tu je i nikad prežaljeni Juve koji mora ići po pobjedu, inače će Roma sutra da im se približi na dva boda, jer igraju protiv Salernitane gdje očekujem laganu pobjedu. Cagliari će se boriti za opstanak do kraja sezone i u katastrofalnoj su formi. Imaju četiri uzastopna poraza u posljednjih pet utakmica. Nadam se da favoriti danas dobijaju. Idemo po novce.

Screenshot_20.png

Chelsea bi trebalo izbjeci po meni 

prije 11 minute, ante16 said:

Svakako, tko god igra nešto sigurnije treba ih izbjeći, zato sam i napisao dobre su kvote da bi propustio pa barem jedan listić ide sa minimalnim ulogom na velikane ove subote :) Trebali bi do pobjede, ali vidjet ćemo, Southampton nije nimalo naivan.

Jucer je bilo malo cupavo ali na kraju dobro proslo, TOR okrenuo 0-6 i dobio.

Za danas ovako:

mlb.jpg.4ef3b64d1976f56429fe7ecb962438e1.jpg

CWS su jucer u zadnjem inningu vodili 4-3 i izgubili 4-5, danas imaju boljeg bacaca, bolja su ekipa i ocekujem prvu pobjedu.

Angelse su Astrosi jucer dobro nalupali, danas su tu dva odlicna bacaca, za HOU je tu lehenda ovog sporta Justin Verlander, a za LAA baca Thor, Noah Syndergaard, koji se vratio nakon Tommy John operacije i prema Spring treningu opet je onaj stari.

Uz to jos i:

mlb2.jpg.6cee1bd5737903d2eae456df51146d55.jpg

Ovdje jos nisam siguran da li ce ovako ici, ali TOR je strasno jak napadacki, trebali bi pobjediti tako da ulazi i pobjeda sa hendikepom ili timski over u obzir. Twinsi moraju danas upisati prvu pobjedu protiv slabijih Marinersa.

prije 25 minute, ante16 said:

Slažem se. Zapravo ja od @IzudinB parova na ovom listiću ništa ne igram, eventualno Arsenal, ali to ću probati pratiti pa uživo. No to i gledam kao neki narodni listić i sam je napisao da igra zbog tečaja. Chelsea i Real su mislima u LP.  Real je siguran u prvenstvu, Chelsea još brani tu treću poziciju, ali ga ne mislim igrati. PSG i to kako se njima sprdne ne igram na ovoj razlici. Zapravo još ću vidjeti što sa Juveom. Ali idu Cagliariu koji se bori za ostanak i bit će na nož. Arsenal ima protivnika koji je izgleda već na godišnjem pa je to par kojeg sam i sam mislio ovdje postaviti. Ali pošto je to Arsenal bez gledanja ne igram.

prije 19 sati, fic said:

Slažem se. Zapravo ja od @IzudinB parova na ovom listiću ništa ne igram, eventualno Arsenal, ali to ću probati pratiti pa uživo. No to i gledam kao neki narodni listić i sam je napisao da igra zbog tečaja. Chelsea i Real su mislima u LP.  Real je siguran u prvenstvu, Chelsea još brani tu treću poziciju, ali ga ne mislim igrati. PSG i to kako se njima sprdne ne igram na ovoj razlici. Zapravo još ću vidjeti što sa Juveom. Ali idu Cagliariu koji se bori za ostanak i bit će na nož. Arsenal ima protivnika koji je izgleda već na godišnjem pa je to par kojeg sam i sam mislio ovdje postaviti. Ali pošto je to Arsenal bez gledanja ne igram.

Znači dobili svi koje sam u startu izbacio iz kombinacija da ih odigram, a Arsenal kojeg sam mislio igrati pao. Srećom, samo mislio jel kad sam vidio prvih 10-15 minuta nisam imao volje ni gledati tu utakmicu više, a kamoli igrati.

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use