Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak 11.1.2022.

IzudinB

Recommended Posts

Premier liga

Xw3oq4g.pngziFG9VW.png

PREMIER LIGA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Serie A

Ox5lekb.pnglwDHGFA.png

SERIE A - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 10.1. u 22:25 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png Signal.png

Cagliari vs Bologna 1X dupla sansa, kvota 1,50 unibet

Ne znam cime bi drugo zapoceo ovaj post, nego pohvalama na svoj racun. Mozda je bolje da napisem da vise zasluzujem ovacije, nego pohvale, ali, najbolje da krenem redom.

Iako vecina na Forumu smatra da je najbolja analiza napisana na Forumu, samo ona koja je dobitna, a sto svakako moze biti tacno, ja se naravno ne slazem sa tim. Postoji mogucnost da analiza bude gubitna, a da od nje, ipak moze biti koristi. U nedelju sam napisao analizu za utakmicu Genoa vs Spezia, sto je bio derby gubitnika, predlozio sam duplu sansu 1X na domacina i propao. Po nasem, starom dobrom forumaskom obicaju, ako je neko vec odigrao moj predlog od kolega, verovatno mi je yebao sve po spisku nakon utakmice. Niti mi je to prvi put na Forumu da me neko salje u qurac, a pogotovo nece biti ni poslednji put, ali bez obzira na to, ja sam veoma zadovoljan mojom analizom, iako je bila gubitna, a pogotovo mislim da je teoretski receno, veoma korisna (analiza). I ne samo to, mislim da je moja analiza za utakmicu Genoa vs Spezia jedna od boljih koje sam napisao poslednjih godina, bez obzira sto nije prosla.

Ukratko, u nedelju je Genoa igrala kod kuce jednu od najvaznijih utakmica sezone, sa Speziom koja ima isti ili cak i slabiji roster. Verovao sam da ce tesko pobediti, ali i jos teze da ce izgubiti. Odigrali su kao pic*#*ke, narocito prvo poluvreme, na kraju nisu dali cak ni gol, na kraju su pali na 19-to mesto, jedan bod vise od Salernitane, najgore ekipe u Evropi, pet boda manje od poslednjeg mesta koje vodi u opstanak, i cak sedam bodova manje od Spezie. Sve to zasluzuju, kao, uostalom i ja sto sam verovao da je nemoguce da se na ovakvoj utakmici vuku po terenu kao sline.

Ali, zasto mislim da je moja analiza korisna, iako je bila gubitna?

Vise od mesec dana pisem o Genoi, a isto toliko pljujem po glupom ukrajincu Shevchenku. Cak sam u dnevnim tipovima od 05.12. 2021-e napisao ovu istorijsku recenicu; “...dakle Shevo, ako citas nas Forum, gledaj da zapamtis moje reci. Mene ameri iz 777 Partners (americki vlasnici kluba) nisu hteli dovoljno da plate (da im budem trener), a ti si pomislio da je trenerski posao kamilica. E zato ces Bozic i novogodisnje praznike provesti u Kievu, pa gledaj na vreme da rezervises avio kartu jer su pred Bozic guzve velike ...”

Najveci problem sa ovim postom je sto sam promasio prognozu da ce Shevu oterasti u qurac, i to za samo dvanaest dana. Dakle, u toku ove sedmice, glupi ukrajinac bi trebalo da bude vec bivsi, i to nakon manje od mesec dana od kada je potpisao ugovor. Hajde sto sam ekstremno pametan, hajde sto sam vidovit i uspevam da predvidjam buducnost, ali zapravo je fascinantno koliko sam koristan na Forumu. Ja sam vam potpuno besplatno tokom poslednjeg meseca predstavio situaciju u Genoi, a na vama je samo da to iskoristite. Idemo redom (potpuno besplatno, razume se)

U Genoi je potpuno ludilo, da ne kazem raspad sistema i oni (vlasnici kluba) jednostavno ne znaju gde udaraju. Glupog Shevu su potpisali na dve godine ugovora, a vec su u razgovorima sa njim kako da pronadju najelegantniji nacin da ga oteraju u qurac. Glupi ukrajinac je odigrao devet utakmica, osvojio je cak tri boda, i kako trenutno stvari stoje, jedini nacin da Genoa opstane u Serie A jeste da zamole Antonia Contea da ostavi Tottenham i da vise ne bude drugi najplaceniji trener na svetu, vec da pristane da se sa ovim govnima valja u blatu. Majmuni u klubu tek sada ne znaju gde udaraju, jer trenutno placaju dva otpustena trenera Ballardinia i Marana, dok bi Sheva bio treci, a ako nadju cetvrtog, onda ce verovatno biti jedini klub na svetu koji ce placati cetiri trenera istovremeno. Ali, zasto bi vas boleo qurac za Genou, pitate se, zar ne? Pa, evo zasto. Za dva dana (nakon samo dva kolektivna treninga od one sramote sa Speziom) igraju sa Milanom, Cup utakmicu i to u Milanu, pa za tri dana idu Fiorentini (gde ni Interu ne bi bilo lako), pa im za pet dana dolazi Udinese, pa idu Romi. Postovane kolege, ako se do 06.02 ne obogatite zahvaljujuci meni, ili ne promenite sebi zivot, opet zahvaljujuci meni, a igrajuci protiv Genoe, vama je potrebno ozbiljno lecenje.

I danas cu poceti da spasavam jednog davljenika, bolje da napisem da cu pokusati zajedno da se spasem ispadanja sa ekipom Cagliari.

Sardinija je posle Sicilije drugo najvece ostrvo u Italiji, i u Sredozemnom moru. Da nije toliko snobovsko mesto, Sardinija bi bila pravi raj na zemlji. Posebno je zanimljivo sto su prilicno daleko od kopna Italije, brodom je potrebno u zavisnosti odakle krenete izmedju pet-sest ili cak sedam sati putovanja. Jednim svojim delom, ovaj raj na zemlji, je cak blizi africkom kontinetu (Tunis) nego maticnoj zemlji. Jos zanimljivije je sto na tom raju na zemlji zivi cak dva miliona ljudi, a najzanimljivije je sto je to tek desetak procenata koliko je tamo zivelo ljudi pre 50-70 godina. Sardi su posebna vrsta ljudi, teskog karaktera sa naglasenom teritorijalnom pripadnoscu, ako ih ne prihvatite onakvim kakvi su, gori su cak i od splicana. Ako ih prihvatite onakvim kakvi zapravo jesu, imacete prijatelje za ceo zivot, odanije cak i od rodbine. Cagliari je, naravno glavni grad i tu dolazimo do calcia. Cagliari je samo jedna od dve ekipe juzno od Rima koje su uspele, u istoriji duzoj od sto godina da budu prvaci Italie. Iako poslednjih godina igraju od sjaja do ocaja i jedan su od najnestabilnijih klubova, teoretski gledano oni nikako ne bi smeli da ispadnu (a to sam pisao i za Genou). Svako ostrvo, a posebno ovoliko udaljeno od kopna, je specificna sredina. Ljudi se drze skupa, izraziti je osecaj pripadnosti, ponosa, oni za sebe kazu da su sardi, a ne italijani. To znaci da celo ostrvo zivi za svoj klub, odnosno da nemaju probleme koje imaju rimski ili klubovi iz Milana.

Jesenji deo su katastrofalno odigrali, gotovo da nisu izlazili iz zone ispadanja, gde su i trenutno, na osamnaestom mestu, sa cetiri boda manje od zone opstanka. U dosadasnjem delu prvenstva su uspeli da pobede tek dva puta, sedam puta su igrali nereseno, i cak jedanaest puta su potopljeni. Najsmesnije je sto su jedine dve pobede koje imaju nad Sampdorijom, od kojih je druga pobeda, pre sest dana i to u gostima, a za koje mislim da nisu bila cista posla, ali to naravno, ne mogu da dokazem. Da bih vam objasnio sta se sve desavalo sa Cagliarijem tokom sezone, morao bih da pisem postove u nastavcima, i to sve do subote, i pod uslovom da pisem sto krace. Bili su sve sto je sada Genoa, pa jos tri puta gore, publika im je yebala sve po spisku, odlazili su u karantin, gubili neverovatne meceve, na kraju otpustali igrace, najvece zvezde … Sezonu su otvorili sa sedam utakmica bez pobede (tri neresena ishoda i cetiri poraza) pa su dobili Sampdoriju kod kuce, pa su vezali cetiri poraza, pa su opet vezali cetiri neresena ishoda … ccccccc... Za razliku od Genoe, koja nema nista osim imena i tradicije, Cagliari ima roster za mesto na tabeli izmedju devetog i dvanaestog mesta, i to da se ne znoje na utakmicama, vec da igraju lagano i opusteno. Pogledajte samo njihov roster, Godin (ex Atletico Madrid), Caceres (ex Juve), Strootman (ex Roma), K Balde (ex Lazio), Rog, Joao Pedro, Nandez … e... sad druga je prica sto igraju kao qurci. Po rosteru trebalo bi da budu ekipa koja bi resavala prvenstvo, odnosno ekipa koja bi bila nagazna mina za ekipe koje ih potcene, a bore se za sami vrh. Trener je Mazzari koji je doktor nauka za Shevchenka, i koji je nekada pravio cuda sa Napolijem, bio solidan sa Torinom, a trenirao je i Watford u Premier League. Cak su u jednom trenutku karijere mnogi verovali da ce od njega biti nesto, pa je nekoliko meseci bio trener i u Interu, sve u svemu, za italijanske prilike srednji donji dom, a za Shevchenka Pep Guardiola.

Ja cu pokusati da se spasavam sa njima i tu nema nazad. Sanse da se spasemo ispadanja iz Serie A su jednake onima da Liverpool uzme titulu u narednih trideset godina. Pogledajte samo Cagliariev raspored u naredna tri meseca; danas igraju sa Bolognom, pa idu Romi, pa im dolazi Fiorentina, pa idu Atalanti, pa idu Empoliju, pa im dolazi Napoli, pa idu Torinu, te im dolazi Lazio. Ako budu igrali kao u jesenjem delu, ja im predvidjam dva boda u naredna tri meseca. Ako bi pristali da me dovoljno plate, i uz to, ako bi me zamolili da sednem na njihovu klupu, i da im pomognem da se spasu, ja bih im garantovao cistih sest bodova. Bolognu bih svakako dobio (tri boda) od Empolija i Torina bih kupio po bod (dva boda ukupno), a na utakmici kod kuce sa Fiorentinom bih, uz pomoc sudije ukrao jedan bod (sest ukupno).

Bologna je najgora ekipa za pocetak cekanja utakmice na kojoj Cagliari nece izgubiti. Ako se igraci Bologne klade na svoje utakmice, a naravno da se klade, nema sanse da su “u plusu”. Bologna je jedna ludacka ekipa gde niko unutar kluba pojma nema kako ce oni odigrati utakmicu. Bologna je razbila Lazio sa 3:0, dobili su Romu sa 1:0, uzeli bod Atalanti u gostima, u gostima su dobili Sampdoriu, Speziju i Sassuolo, ali i izgubili kod kuce od Venezie 0:1, ispali iz kupa kod kuce od treceligasa, ili su potopljeni kao protiv Intera sa 1:6. Sve u svemu, ko pogodi pobednika na bilo kojoj utakmici Bologne, trebalo bi jos juce da pocne sa uplacivanjem lutrije. Sve ovo sto sam napisao o ove dve ekipe, znamo samo ja i veliki unibet i jos veci bet365 a u to se mozete uveriti gledajuci kako su ovi humanisti kvotirali ovaj tezak mec. Tezak za gledanje, a kamoli za kladjenje.

I za kraj, ne znam u narednih tri meseca koga Cagliari moze da pobedi, ali signali koji dolaze iz kluba, svakako ohrabruju. I pored samo dve pobede, od kojih je najmanje jedna verovatno kupljena, oni su podrzali trenera, a poceli su sa odstranjivanjem juznoamerikanaca, pred teranjem u qurac su dva najzvucnija imena, Godin i Caceres, a sve to bih i ja radio da me dovoljno plate da sednem na njihovu klupu. Posto sam u nedelju pao na Genoi, danas povecavam uplatu, kladjenje je agresivno, a ako padnem i danas, moracu da povecavam uplate na narednim utakmicama ekipe Cagliari, pa dokle stignemo … ili cemo se spasti ispadanja … ili bankrot.

Sunderland - Lincoln City 1 (1.53) bet365

Sunderland je trenutno u zoni za promociju u Championship na drugom mjestu, dok je Lincoln City daleko ispod sa dva boda više od zone ispadanja. Sunderland je odmah ispod vodećeg Rotherhama sa istim brojem bodova i utakmicom više, te bi sa eventualnom pobjedom u ovom susretu napravili pritisak na lidera prelaskom na prvo mjesto. Domaćin ima 50 osvojenih bodova iz 25 odigranih utakmica. Pobijedili su 15 utakmica u ligi, dok su remizirali četiri i izgubili pet. Imaju najbolji napad u ligi u ovom trenutku koji je u 25 utakmica postigao nevjerojatnih 50 golova. 

Screenshot_6.png

Izvor: bet365

Osim što su izgubili od Arsenala u EFL kupu u prosincu, oni su neporaženi u devet utakmica u ligi,  prethodni susret su igrali protiv trećeplasiranog Wycombea u gostima, gdje su remizirali sa 3-3. U toj utakmici nisu imali sreće nakon što su primili gol u posljednjim sekundama utakmica (čak 98 minuti). Prije tog kola su ostvarili pobjedu od 5-0 protiv Sheffield Wednesdaya.

Što se tiče gostiju, oni su u posljednjem kolu ostvarili svoju šestu pobjedu ove sezone protiv Oxforda (2-0). Prije toga nisu imali pobjede sedam uzastopnih utamica u ligi. Nalaze se na 19. poziciji sa samo 25 osvojenih bodova. Jedan su od najlošijih timova u ligi kada je napad u pitanju. Do sada su postigli tek 26 golova, dok su primili 31. Gledajući njihovu formu, zabili su u posljednjih šest utakmica, dok su protivničke ekipe postigle čak 12 golova u tom periodu protiv njih.

Jedina stvar koja gostima ide u korist je i ta da nisu bili strašni na gostovanjima, gdje su ostvarili tri pobjede, četiri remija i četiri poraza u 11 odigranih utakmica. S obzirom da su blizu zone ispadanja, to i nije tako loša statistika. Ali, bez obzira na tu statistiku, očekujem pobjedu Sunderlanda u ovom susretu, s obzirom da su najbolja ekipa na domaćem terenu u ligi, gdje imaju čak 10 pobjeda u 12 odigranih utakmica ove sezone. Primili su samo šest golova u tom periodu i bore se za prvu poziciju.

Imamo uključen i Early Payout u bet365 kladionici, te ako Sunderland povede sa dva gola razlike, naša oklada će automatski biti označena dobitnom. Sretno!

Sunderland: Patterson; Winchester, Flanagan, Doyle, Cirkin; Diamond, Neil; Gooch, Pritchard, Embleton; Stewart

Lincoln City: Griffiths; Eyoma, Sorensen, Poole, Bramall; Fiorini, McGrandles, Bishop; Whittaker, Maguire, Scully

Screenshot_5.png

Warrenpoint - Dungannon | Oba daju gol (1.53) više od 2.5 (1.60) bet365

Imamo jednu zanimljivu utakmicu u Sjevernoj Irskoj u kojoj ću igrati na golove. Obje momčadi traže izlazak iz krize, dok su ovo dvije najgore obrambene ekipe u ligi. Warrenpoint je do sada primio 46 golova dok je Dungannon deset više. Oba tima nemaju pobjede već duže vrijeme i danas najavljuju kako će to pokušati prekinuti. S obzirom da su im obrane katastrofa, vjerujem da oba tima mogu naći put do mreže, baš kao što je to bio slučaj u posljednjem međuobnom susretu koji je zavrio 2-2 u prosincu. Pokušat ću i više od 2.5 gola na nekom drugom listiću. Sretno svima.

Screenshot_7.png

Screenshot_8.png

Slažem se sa @LeonardoDrugi za utakmicu Cagliari - Bologna. Gledam Cagliari ima uobičajne izostanke kao i u prošlom kolu protiv Sampdorie. Dok sa druge strane Bologni ne dostaju napadači Santander i Barrow koji je na Afričkom kupu te bitni Gary Medel i lijevi bek Hickey. Ima tu još izostanaka. Uz to Bologna nije igrala od 22.12 sad već prošle godine pa je pitanje kakvi će biti nakon pauze. Dok Cagliari ima tu pobjedu protiv Sampdorie prije 5 dana. Smatram da je ovo velika prilika Cagliariu da dohvati bodove u borbi za ostanak. Plan mi je odigrati da daju gol na listiću kojeg trenutno pokušavam sastaviti. A opcija je i taj dvoznak, ali za to ću pričekati do utakmice čisto da sam siguran u sastave koji će izaći.

Reading - Fulham 2 (1.44) bet365

Fulham je bio jedna od najboljih momčadi u ligi ove sezone, a od samog početka su izgledali kao tim koji će se boriti za promociju u Premier ligu. Trenutno su na trećem mjestu i to sa dvije utakmice manje od prva dva i četiri boda zaostatka. Ako dobro odigraju svoje karte zauzet će prvu poziciju. Fulham je izgubio sa 1-0 kod kuće proteklog tjedna protiv Sheffielda. Međutim, to im je bio prvi poraz od listopada i premda su imali četiri remija zaredom, prije toga su bili u nizu od sedam pobjeda. Ono što mi ulijeva najveću nadu jesu njihovi nastupi na gostujućim terenima, gdje su pet utakmica bez poraza. Tri od tih pet utakmica su bile pobjede. Druga su najbolja ekipa na gostujućim terenima.

Screenshot_10.png

U međuvremenu je Reading jedan od najgorih timova u ligi sa tri boda iznad zone ispadanja. Oni su također u dugoj seriji bez pobjede na domaćem terenu i primaju golove skoro u svakoj utakmici. Reading je odigrao neriješeno u posljednjoj utakmici kod kuće protiv posljednjeplasiranog Derbyja. Oni su bez pobjede u devet od posljednjih 11 utakmica, a pritom su imali i niz od četiri poraza. Posljednji put su na domaćem terenu ostvarili pobjedu još u listopadu, a cijele ove sezone su na pred svojim navijačima ostvarili samo četri pobjede. Ovdje očekujem pobjedu Fulhama po kvoti 1.44 u bet365 kladionici. Uključen nam je i Early Payout. Sretno!

Reading: Southwood, Holmes, Moore, Dann; Yiadom, Drinkwater, Laurent, Rahman; Swift, Halilovic; Carroll

Fulham: Rodak; Tete, Adarabioyo, Ream, Robinson; Reed, Cairney; Wilson, Carvalho, Kebano; Mitrović

Screenshot_9.png

Thompson je igrač koji može igrati kvalitetan tenis na svim vrstama podloge ali najviše mu odgovaraju uslovi igre na hardu. Također, jako je opasan kada igra doma i sigurno može odigrati na visokom nivou ali sa formom sa kraja prethodne sezone i početka ove teško da može napraviti nešto protiv igrača kao što je Opelka.Opelka je mladi američki igrač koji je na veliku scenu dospio prije 3 godine kada je i prvi put ušao u top 100. Jedan je od najvisočijih igrača na touru te mu je najveće oružje servis te spade u grupu igrača koji većinom igraju Serve & Volley te rijetko gube servis.Pobjeda Opelke nekako realan ishod. 

Cressy, kao i većina amerikanaca ima odličan servis što i nije začuđujuće s obzirom da je visok preko 2 metra. On je igrač koji igra serve& volley i time čuva servis dok na servis protivnika mnogo riskira i pokušava vezati nekoliko odličnih udaraca da bi došao do break lopti. Ovu godinu je počeo sjajno, na ATP turniru u Melbourneu je igrao finale koje je izgubio od Nadala i u sedam odigranih mečeva je izgubio svega četiri breaka.Sa druge strane Dušan Lajović je trenutno 43-i igrač svijeta. On je igrač koji nikada na hardu nije pružao najbolje partije, ima jednu očajnu sezonu iza sebe koju je završio na omjeru 18-28. S obzirom na formu u kojoj se nalaze igrači mišljenja smo da je Cressy apsolutni favorit u ovom meču. 

Dzumhur nema najbolju godinu iza sebe ali je ovdje u prvom meču protiv Lua bio sjajan, izgubio je svega četiri gema te ukoliko ponovi takvu igru bit će ogroman favorit noćas protiv Hijikata koji je trenutno 358.igrač svijeta. Set hendikep +1.5 Dzumhur. 

Prošlog tjedna Khachanov je igrao finale Adelaidea koje je izgubio od Monfilsa te je godinu započeo sjajno.Sa druge strane Gianluca Mager je trenutno 63-i igrač svijeta. Igrač je koji je većinu karijere proveo igrajući Challengere, omiljena podloga mu je zemlja te iako može odigrati na visokom nivou na hard una ATP turnirima nikada nije imao mnogo uspjeha. Karen je sigurno daleko kvalitetniji igrač, vodi sa 1-0 protiv Magera u međusobnom te je apsolutni favorit danas.Pobjeda Khachanova

Thompson-Opelka  2  1.57

Cressy-Lajović  1  1.50

Hijikata-Dzumhur  setH+1.5  2  1.36

Khachanov-Manger  1  1.21

Kv. 3.88   SRETNO SVIMA 🍻

Nisam vidio prije, ali baš sad gledam sastav u odnosu na prošlu utakmicu protiv Oympiacosa, danas je Bresci ne dostajao samo Renzuto i onaj Bicari. Tako da se mogao ovaj tečaj hvatati. Jedino što taj vaterpolo je muka pronaći sastave prije utakmice. Možda je bilo na nekakvoj službenoj (Facebook) stranici kluba.

prije 18 sati, Cantona said:

Thompson je igrač koji može igrati kvalitetan tenis na svim vrstama podloge ali najviše mu odgovaraju uslovi igre na hardu. Također, jako je opasan kada igra doma i sigurno može odigrati na visokom nivou ali sa formom sa kraja prethodne sezone i početka ove teško da može napraviti nešto protiv igrača kao što je Opelka.Opelka je mladi američki igrač koji je na veliku scenu dospio prije 3 godine kada je i prvi put ušao u top 100. Jedan je od najvisočijih igrača na touru te mu je najveće oružje servis te spade u grupu igrača koji većinom igraju Serve & Volley te rijetko gube servis.Pobjeda Opelke nekako realan ishod. 

Cressy, kao i većina amerikanaca ima odličan servis što i nije začuđujuće s obzirom da je visok preko 2 metra. On je igrač koji igra serve& volley i time čuva servis dok na servis protivnika mnogo riskira i pokušava vezati nekoliko odličnih udaraca da bi došao do break lopti. Ovu godinu je počeo sjajno, na ATP turniru u Melbourneu je igrao finale koje je izgubio od Nadala i u sedam odigranih mečeva je izgubio svega četiri breaka.Sa druge strane Dušan Lajović je trenutno 43-i igrač svijeta. On je igrač koji nikada na hardu nije pružao najbolje partije, ima jednu očajnu sezonu iza sebe koju je završio na omjeru 18-28. S obzirom na formu u kojoj se nalaze igrači mišljenja smo da je Cressy apsolutni favorit u ovom meču. 

Dzumhur nema najbolju godinu iza sebe ali je ovdje u prvom meču protiv Lua bio sjajan, izgubio je svega četiri gema te ukoliko ponovi takvu igru bit će ogroman favorit noćas protiv Hijikata koji je trenutno 358.igrač svijeta. Set hendikep +1.5 Dzumhur. 

Prošlog tjedna Khachanov je igrao finale Adelaidea koje je izgubio od Monfilsa te je godinu započeo sjajno.Sa druge strane Gianluca Mager je trenutno 63-i igrač svijeta. Igrač je koji je većinu karijere proveo igrajući Challengere, omiljena podloga mu je zemlja te iako može odigrati na visokom nivou na hard una ATP turnirima nikada nije imao mnogo uspjeha. Karen je sigurno daleko kvalitetniji igrač, vodi sa 1-0 protiv Magera u međusobnom te je apsolutni favorit danas.Pobjeda Khachanova

Thompson-Opelka  2  1.57

Cressy-Lajović  1  1.50

Hijikata-Dzumhur  setH+1.5  2  1.36

Khachanov-Manger  1  1.21

Kv. 3.88   SRETNO SVIMA 🍻

Tenis ide odlično lagano se zeleni iako je Hijikata predao meč Dzumhur je dobio prvi set tako da je i dobitni tip. Cressy odgođen zbog kiše za večeras ali nadam se pobjedi tako da nema cash outa eventualno nešto stavit na Lajovića da pokrijem ulog kad se već ima prilika🍻

prije sat vremena, Cantona said:

Tenis ide odlično lagano se zeleni iako je Hijikata predao meč Dzumhur je dobio prvi set tako da je i dobitni tip. Cressy odgođen zbog kiše za večeras ali nadam se pobjedi tako da nema cash outa eventualno nešto stavit na Lajovića da pokrijem ulog kad se već ima prilika🍻

Čekam ga i ja 

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca, drugi deo Sede vlasi, bore na licu i dvadeset kilograma viska Zeljka Obradovica su vidljivi znakovi bioloskog starenja. I to takodje ne kazem ja, vec biologija. Teorija takodje kaze da je pravo zivotno doba da napravis nesto od svog zivota kada imas vise od 25 godina, kada nemas nikoga ko zavisi od tebe, kada nemas racune iza sebe, ili kada si spreman da ulazis u rizik. Kada imate 40 ili 50 godina, vi jeste zreliji i racionalniji, ali imate i porodicu, imate nekoga ko zavisi od vas, pa ste vec mnogo manje spremni da preuzmete velike rizike. Ovu teoriju je u praksi potvrdio i sam Obradovic, jer je sve svoje najvece uspehe, ostvario bas kako kaze i teorija.  U Srbiju se vratio jer je odlucivao srcem, a ne razumom. A teorija kaze da sve greske moraju i da se plate. Teorije kazu da sa 64 godina zivota veoma tesko pristajete da se menjate, menjaju vam se i prioriteti, i u tim godinama najmanje sto je potrebno jeste da rizikujete. Potreban vam je mir, sigurnost i da uzivate. A kada to hocete u Srbiji, i uz to odlucite srcem, a ne razumom, onda svakako mora takva odluka i da se plati tako sto cete slusati kako vam 20.000 umno poremecenih bolesnika skandira u direktnom Tv prenosu da ste turcin i da treba da se napusite qurcine. Kada je Zeljko Obradovic poceo da se bavi trenerskim poslom, nije bilo ni interneta, ni mobilnih telefona, ni drustvenih mreza, a u vecem delu Srbije nije bilo ni struje. U to vreme se treniralo deset sati dnevno, i trener je bio sveto bice. Danas profesionalni igraci po Kolektivnom Ugovoru ne mogu da treniraju vise od dva i po sata dnevno, a pripreme pred pocetak sezone zakonom ne mogu da pocnu vise od dvadeset dana pred pocetak sezone. A ja bih dodao da ce za nekoliko godina igraci lupati samare trenerima koji odluce da ih menjaju u toku igre. A ima jos nesto. Ja sam siguran da pitamo kolege sa Foruma da nam objasne u kom delu Usa se nalaze savezne drzave Idaho, Wisconsin, Alabama ili Delavare da pola Foruma ne bi imalo pojma. A onda vi ocekujete da polupismeni crnac koji dolazi iz Nebraske uziva sto dolazi u Srbiju, i sto se od njega trazi da razume sta je beogradski derby i da se od njega trazi da se baca na glavu igrajuci protiv Zvezde. Hteo sam da kazem da je Zeljko Obradovic najbolji trener na svetu starog kova sa savrsenim teorijskim trenerskim principima. Ali i osoba sa 64 godine na pogresnom mestu i sa dolaskom nekih drugih vremena. Nijedan polupismeni crnac nije spreman niti je navikao, niti razume zasto je pobeda nad Zvezdom pitanje zivota ili smrti, zasto se trener toliko dere na njega, i zasto nakon samo jedne obicne greske bude zakucan ekserima za klupu. Nijedan polupismeni crnac ne razume zasto se od njega u Srbiji ocekuje da protiv Crvene Zvezde mora da se baca na glavu, kada je u njegovoj crnoj glavi kosarka samo obicna zabava. Upravo sam vam potpuno besplatno napisao zasto su rezultati Partizana takvi kakvi su, i zasto je danas kvota na Zvezdu 1,35-1,40 kao i koji su razlozi da Zeljko Obradovic promeni ceo roster, a da Partizan izgubi vec cetiri utakmice kod kuce, iako je sezona tek pocela Prognoza za kladjenje Petorica kolega sa Foruma su jos u ponedeljak, tri dana pred pocetak utakmice podrzala Crvenu Zvezdu. Oni koji su pokvareniji i vise zli su svoje predloge postavili kroz klizni handicap, dok su kolege sa pozitivnom licnosti u sebi odigrale cistu jedinicu. Postoje barem deset razloga zasto su to dobri predlozi, pod uslovom da se utakmica igra na papiru, a ne na parketu. Prvi razlog je svakako roster, Crvena Zvezda svakako ima bolji roster i tu nema sta da se prica. Drugi razlog je svakako sirina rostera, gde Zvezda takodje ima mnogo vise upotrebljivih igraca. Treci razlog je sto grk na klupi Zvezde koristi gotovo sve igrace, dok Obradovic cak i kada je imao duplo bolju ekipu, uvek je igrao sa sedam-osam igraca. Cetvrti razlog jeste forma, pozicija na tabeli, opsta slika tima, i za to uopste necu da trosim tastaturu. Peti razlog je svakako trenutna situacija u klubu, gde je u Zvezdi sve relativno mirno, dok je u Partizanu pravi raspad sistema, i jos niko nista ne sme da kaze Faraonu, iako ne izlazi iz kafane. Sesti razlog je naravno domaci teren, gde niko iz rostera Partizana uopste ni ne zna sta ga veceras ocekuje. Sedmi razlog je pritisak gde Partizan ako ovo izgubi ostaje u rangu Albe, a tek treba da igra sa Olympiacosom, Zalgirisom i Panathinaikosom. Osmi razlog jesu kvote kladionica koje jasno sugerisu ko je favorit, a deveti razlog je sto kvota osim sto favorizuje Zvezdu, jos i pada. Deseti, a mozda bi trebalo da bude prvi razlog jeste navijacka opredeljenost Psiha (Predsednika Srbije) Sve ovo je teorija kada bi se utakmica analizirala na osnovu onoga kako stoje stvari na papiru, i kada bi se derby igrao na papiru, a ne na parketu. Ono sto me brine jeste iskustvo padanja. Na primer, kao kada je Milan izgubio od Parme, pa ga Liverpool demolirao u sred Milana, a ja onda odigrao duplu sansu 1x na Inter u gradskom derby-ju a Milan lagano dobio. Ili na primer, kada nikada u zivotu ne igram na Dinamo, pa ih onda odigram kod kuce, takodje duplu sansu 1X protiv Hajduka, a oni izgube 0:1. Postoje samo dva nacina kako bi Partizan mozda mogao da pobedi. Jedan je da se veceras bacaju na glavu, da ih ide kao sto je Zvezdu islo u sred Istanbula kada su demolirali Fenerbahce, a koji je danas prvi na tabeli, kada sam takodje pao, a da Crvena Zvezda odigra najgoru utakmicu u zivotu. Drugi jedini moguci nacin da Partizan dobije jeste da se nekako dovuce do kraja utakmice, a da ne gubi, i onda u nekoj drami, jednim potezom nekako, a ne znam kako, resi utakmicu. I za kraj, moj prvi predlog za kladjenje je svakako prognoza da ce se Aba League raspasti u narednim godinama, i da ce je direktno srusiti srbi, kao sto su srusili sve do sada. Aba League ce direktno srusiti dva zla, sadasnji predsednik srpskog Kosarkaskog Saveza i sadasnji selektor Svetislav Pesic, koji ima 75 godina, pa ce vam sada biti jasnije kako starost utice na telo i mozak. To je moj prvi predlog za kladjenje za koji bih preporucio da rasprodate imovinu, ili barem podignete kredit i uplatite moj predlog. Da imam u sebi toliko zla koliko i kolege @Joker93 i @Fitoz verovatno bih i ja kao svoj predlog postavio u 15.00 casova i pola sekunde, ekstremni klizni handicap na Zvezdu od +4,5 po kvotici od 1,20. Ovako, posto sam ja Leonardo Veliki, prvo predlazem live kladjenje, zatim oba najekstremnija klizna handicapa kod velikog bet365 onaj od +9,5 na Zvezdu, kao i onaj od +15,5 na Partizan sa nadom da bih mozda mogao da uhvatim oba ekstremna handicapa nadajuci se da niko nikoga nije u stanju da potopi. I za kraj, imam predlog za administratora Hej @IzudinB U utorak smo postavili predlog za kolegu @fic iako ti to zabranjujes. Deluje da nas je kolega zaista napustio. Predlog mu je prosao, bas kako je i on pogadjao svoje predloge dok je bio sa nama. Drugi gol je pao u 90 plus 9-om minutu. Upisi mu ovaj pogodak, napravi ovaj put izuzetak, neka mu stoji zapisano kao pogodak poslednji predlog u Poslednjoj Sansi. Nece ti nista faliti, niko ti nista nece zameriti, nismo u Skandinaviji, a nadajmo se da se neces ni ti nikada ni pomeriti sa tog poslednjeg mesta u drugoj, amaterskoj. Mi smo mu postavili predlog, a deluje kao da su i sudbina i karma i Bog i sreca hteli da mu poslednji predlog u nasoj svetoj Poslednjoj Sansi prodje u 90 plus 9-om minutu.  
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca Ne bih mogao da se setim kada je cak sest kolega iz svete Poslednje Sanse za svoj predlog postavilo izbor iz jednog te istog meca. Jos interesantnije je sto je u pitanju jedan gradski derby, a zanimljivo je i da su trojica kolega iz prve lige, a trojica iz druge. Svima je zajednicko sto su svi igrali na Crvenu Zvezdu, uglavnom klizne handicape, dvojica kolega cak i cistu jedinicu, dok je samo kolega @jansavc na neki nacin "podrzao" Partizan ako se to uopste moze nazvati podrska, da nece izgubiti vise od 14 razlike. Iako je za ovaj medjuweekend ponuda bila slaba, pa je i to jedan od razloga, ipak je bilo lepo videti da je u ovom kolu svete Poslednje Sanse cak devet predloga bilo iz kosarke, najlepse sportske igre na svetu. Hajde onda da vidimo, koji je razlog zbog cega je ceo Forum ovoliko podrzao Crvenu Zvezdu u jednom gradskom derby mecu, a ne vidim nikoga sa Foruma koji bi bolje od mene najavio danasnji mec. Pre najave danasnjeg meca, samo da skrenem paznju kolegama sa Foruma koji imaju manje od dvanaest godina, a koji ce danas gledati utakmicu da Jones, Brown, Bonga, Washington, Davies, Lundberg, Ntkilina, Mike, Canaan, Yago, Miller-Mcintyre, Daum i Gieadraitis nisu srpska prezimena, a nisu ni belci osim Dauma i Giedraitisa. Maloletnim kolegama sa Foruma da kazem i da beogradska govna ne igraju Euroleague zato sto je neko impresioniran srpskom kosarkom, vec zato sto nema ruskih klubova, i zato sto su Psiho i srpska propaganda procenili da im se isplati da godisnje placaju po klubu 1,250.000 eura za ucesce srpskih klubova u Euroleague. Uz to, grad Beograd je bio prinudjen cak dva puta u kratkom periodu da organizuje FinalFour Euroleague, a i ove godine ce morati da bude organizator, naravno o svom trosku, pa kada sve to saberete, dosli smo vec do deset miliona eura, koliko srpsku drzavu kosta ova propaganda. Ovde se ne racuna uobicajenih po 25 miliona eura koji se godisnje bace na polupismene crnce po klubu. Crvena Zvezda Gledajuci proslu sezonu Crvene Zvezde, samo se potvrdila moja teorija za koju bi smeo da dam vitalne organe da je odbranim, da najboljih sto svetskih igraca Fantasy-a vise znaju o kosarci od prvih sto najboljih trenera na svetu. Crvena Zvezda je prosle sezone, kao i svake godine potrosila 30 miliona eura i za sav taj novac bila 16-ta na tabeli sa skorom 11-23, jedina dva gora kluba od njih su bili Alba i Asvel, a i to se ne bi desilo da je sezona trajala jos koju sedmicu. Gore od plasmana su bili potezi koje su vukli majmuni iz Zvezde, u smislu izbora trenera i igraca, za sta bi mi trebalo deset stranica teksta. Ipak, na kraju su osvojili Aba League, osam puta su demolirali Partizana, a to je u Srbiji najvaznije, pa je sezona proglasena istorijski uspesnom. Ako bih trebao da prokomentarisem proslu sezonu Crvene Zvezde u jednoj ili dve reci, to bi bile reci fijasko ili debakl, a u jednoj prosirenoj recenici, to bi bilo da nijedan Fantasy igrac na svetu, pa cak i seoski, ne bi nikada spojio u svom virtuelnom timu onako nefunkcionalan tim. Odluku da potpisu Napiera, a da su u rosteru imali Teodosica, Nedovica, Yaga i Hangu bih proglasio najdebilnijim izborom u istoriji svih sportova.  Sto se tice ove sezone, Zvezdi se mora priznati da su ipak nesto naucili iz gresaka iz prosle sezone, sto i nije bilo tesko, kada gore nije bilo ni moguce. Vratili su pre svega, svoje bivse igrace, koji su imali lose sezone u svojim klubovima, sto je odlican potez, jer oni bolje od bilo kog polupismenog crnca razumeju da je u Srbiji jedini smisao kosarke biti bolji od Partizana. Doveli su jos jednog belca Dauma, a jedina dva nova crnca su Miller-McInture i Canaan sto su odlicna pojacanja. Na taj nacin, Crvena Zvezda je prilicno ocistila roster iz prosle sezone od beskorisnih govana, smanjila broj crnaca na najmanju mogucu meru, i povecala broj srpskih igraca. Odlican potez im je i povratak Petruseva tokom sezone.  Moj utisak je da je Crvena Zvezda odlicno poslozila roster, ili barem isparavila greske iz prosle sezone, ali da to nikako nije dovoljno za prvih osam mesta na tabeli, i da ce se tokom sezone vuci tu negde oko sredine tabele i verovatno biti u igri za doigravanje. Ove sezone u Euroleague imaju skor 5-5 a mislim da su morali imati jednu sigurno, a mozda i dve pobede vise. Lepe pobede su one u gostima nad Fenerbahceom, Monacom i Parisom, ali su morali da dobiju ili Asvel u gostima, ili Barcellonu kod kuce, gde su prakticno imali pobedu u samoj zavrsnici. Partizan Nikada vidjeno u istoriji bilo kog sporta. Tri godine potpunog fijaska, jedan trofej od mogucih osamnaest, potrosenih sto miliona ni za sta, i jos niko nista Faraonu ne sme da kaze, vec promene ceo roster za jedno leto. Cetrnaest novih igraca, od toga samo tri srpska igraca, i to samo da ih ne bude sramota da nemaju nijednog srpskog igraca. A cak je jedan i polu srbin, polu hrvat, majko moja. Cak i da ne gledamo u krvna zrnca, tesko da bi i Guardioli neko dozvolio da promeni ceo roster, a ako bi mu neko ipak dozvolio, tesko da bi bilo ko dozvolio Guardioli da zivi kako Faraon zivi u Srbiji. U Srbiji je rec odgovornost prakticno zabranjena rec, a bilo kakva kritika bi veoma lako mogla da vas odvede na neko sluzbeno putovanje od nekoliko godina. Da nema mene na ovom smesnom Forumu, tesko da bi bilo gde mogli da procitate bilo kakve kritike Faraona.  Faraon i Psiho imaju mnogo toga zajednickog, ali i jednu veliku razliku. Vestom propagandom i manipulacijom polupismenih gradjana, i jedan i drugi su proglaseni velikim, najvecima, nedodirljivima, svetim kravama, bez kojih bi dosao propast sveta. Jedina razlika je u tome sto je jedan Predsednik, a drugi trener, pa je jedan Faraon za sest miliona, a drugi za milion fanatika. I jedan i drugi su proglaseni za nuklearnog fizicara, Mesiju, Boga, neurohirurga koji spasava zivote ili vatrogasca koji glavom skace u vatru i spasava zivote gradjana. I jednom i drugom se klice, salju poljupci, pruza podrska, i jednom i drugom se veruje vise nego svojim ocima, i jedan i drugi su se odavno odvikli od bilo kakve kritike. Cetiri sezone u klubu, jedno ispadanje u EuroCupu u sred Beograda od turske Burse, jedna osvojena Aba league i jedno cetvrtfinale Euroleague, i tacka. Ove sezone, uz promenjen ceo tim i jasnu poruku polupismenim fanaticima "... sada da odem necu, ko god da dodje posle mene zeli zlo Partizanu, nisam tip koji se predaje ... ovo sto vidite svojim ocima nije tacno ...imam apsolutnu podrsku ... bla bla bla ..." Partizan je promenio ceo roster, ali je u ovoj sezoni sve ostalo isto. Skor u Euroleague je 2-8 igra je ostala ista, losa, nepovezana, spora uz porodjajne muke da se postigne poen, i dalje se gubi na jednu loptu, u samoj zavrsnici, i dalje Faraon nije kriv vec igraci, i dalje beogradska govna zasluzuju pozivnice jer je tamo publika najbolja, i dalje ovo .. i dalje ono ... a rezultata nigde. Cak vise ne postoji ni ono sto je jedino i drzalo Partizan u propagandi da su zdrav klub, a to su utakmice kod kuce. Partizan je kod kuce vec izgubio od raspalih Virtusa, Armanija, te Monaca i Barcellone dok su u gostima sve izgubili osim Maccabija sa kim su igrali u Beogradu. Starost Placanje poreza, starost i smrt niko na svetu ne moze izbeci. Nauka smatra da starost pocinje sa 74,7 godina mada neke teorije idu cak i do 77 godina. Zeljko Obradovic ima 64 godina, pa sada ne znamo gde njega da ubrojimo. Da li je on srednje dobi, da li je starija osoba ili je jednostavno veoma stara osoba? To na kraju nije ni vazno, vazno je da svaka osoba na svetu starenjem postaje drugacija osoba, najcesce sve to ide na gore. To ne kazem ja, to kaze biologija, to kaze bilo koja nauka. Uz to ide i teorija da se ne stari u svim zemljama isto. Nije isto stariti u Srbiji ili u Usa ili u Skandinaviji. Ovde cu vam postaviti dve fotografije da vidite kako se stari u Srbiji a kako u Hollywoodu. Ovo ovde su dva glumca. Obojica imaju 61 godinu i obojica lose glume. Na jednoj slici mozete videti kako izgleda starost u 61-ovoj godini u Srbiji, a kako izgleda starost u 61-oj godini u Hollywoodu. Na jednoj slici je srpski glumac Dragan Bjelogrlic, a na drugoj americki glumac Bred Pit, pa svojim ocima mozete videti kako se stari u Srbiji, a kako u Hollywoodu.   Obradovic je trenercina, kakve Evropa jos nije videla, to je bio, to jeste i to ce uvek biti. Niti je zaboravio kosarku, tesko da bilo ko vise zna o kosarci od njega. Ali nije Faraon vec je od krvi i mesa. I on stari kao i sav obican svet. I on se menja starenjem, uglavnom na gore, kao i svi ostali. Vratio se u Srbiju, a deset godina ranije mu to nikada nije padalo na pamet, a to ima svoju cenu. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da mu ekipa ovako igra, a kamoli izgleda. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da ga u gradu koji najvise voli na svetu, Beogradu, 20 000 psihopata divljacki vredja. Znate li vi uopste, kolege sa Foruma, kako to izgleda kada vas 20.000 ljudi divljacki vredja da ste turcin i da treba da popusite qurcinu, ili da vam 20.000 ljudi peva da ste ubili zenu u saobracajnoj nesreci, sto je tacno. Pre deset godina Obardovic sebi nikada ne bi dozvolio da ga u sred Beograda ponizavaju raspali Virtus ili Armani. Ovde cu malo da se zaustavim. Previse daleko sam otisao. Malo sam se pogubio. Previse volim kosarku, najlepsu sportsku igru na svetu, i previse postujem trenerski posao, najstresniji posao na svetu. Uvek cu vise verovati svojim ocima, nego Obradovicu, ali je Obradovic ipak Obradovic. Uzecu ipak sebi malo vremena, da zavrsim post, narocito predlog za kladjenje. Ostavicu sebi vreme da iz mene izadje zlo. Kosarka i Obradovic to zasluzuju, mada za ovo drugo jos malo moram da razmislim. Nastavice se oko 18.00 casova. mec se igra u 20.00    
    • Hvala za info taman imao par minuta i pogledam forum i cini mi se ajde probajmo i proslo za 10min:)
    • @furyshaa sve si mi rekao sad kolega, hvala i nadajmo se ostvarenju zamisljenog scenarija. Neka se zeleni!
    • @mesrine gledam. Samo što je utakmica počela, faul, žuti karton, Njegomirović zove iz VAR sobe, crveni karton.  Crveni karton nikad u životu. Niti je bilo namjere niti nekog intenziteta. Zaslužen žuti i Bog te veselio. Nastavak utakmice, viktorija.  3 100% šanse za Borac i brdo nekih pokušaja. Ovdje Borac dobija pa makar izmislili neki penal jer prilike za to će biti jer se gura konstantno 18 igrača u 11 metara. 
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use