Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Pitanja i prijedlozi za Posljednju Šansu

Recommended Posts

Ljubazno bih zamolio administratore da najpre otvore novi Topic u okviru Poslednje Sanse, i da nakon toga prenesu ovaj moj post u novi Topic. Najmanje je vazno kako ce se novi Topic zvati, mnogo je vaznija njegova svrha. Mozete ga nazvati “Pitanja i predlozi za Poslednju Sansu” ili samo “Predlozi” ili nesto vec smislite, mada meni najbolje zvuci Topic “Podrska Poslednjoj Sansi”. Kada novi Topic bude otvoren, moj post ce biti prvi, a to je ovaj i u njemu cu pozvati kolege sa Foruma da, tokom trajanja sezone Poslednje Sanse, iznesu svoje predloge, zapazanja, kritike ili reci podrske, iskljucivo namenjene Poslednjoj Sansi. Povod za otvaranje novog Topica jeste moje nezadovoljstvo talasanjem dvojice kolega, varvara i razbojnika @unkdy i @Silviyo1302 koji su se usudili dana 10.12. da nasrnu na Poslednju Sansu sa pokusajem da predloze izmenu pravila svete Poslednje Sanse.

Nakon sto sam uspesno odbranio nasu Poslednju Sansu od varvara, te nakon sto sam se oporavio od stresa, pozivam sve kolege sa Foruma da uzmu ucesce i u ovom delu Foruma iznesete vase predloge, tokom sezone, a u vezi svete Poslednje Sanse. Iznesite slobodno svoje misljenje, stavove ili predloge o bilo kojoj temi, cak i izmeni pravila. Vase predloge ionako niko nece citati, a kome bude palo na pamet da menja pravila, ruka mu se osusila. U ovom delu Topica iznosite svoja zapazanja ili predloge, i molim vas da za to ne koristite deo u kome se iznose predlozi za obe lige Poslednje Sanse, jer cu tako lakse znati koji deo Foruma da ne citam, posto ni jedno pravilo nece biti promenjeno u narednih sto godina.

Minimalna kvota ostaje 1,20 i to dozivotno, a kao najbolji kockar na Forumu, administrator, Bog i batina ovog Topica, osecam potrebu da vam ispricam kako su u Russiji pre sto godina zli rusi resavali problem kritickog misljenja koje nije dozvoljeno vise od sto godina ni u Russiji, a kamoli na nasem Forumu. Dakle, ako bi se neko usudio pre sto godina da iznese neko kriticko misljenje protiv Russije, policija bi upala u kucu vec oko 10.00 pre podne. Hapsenje bi bilo gotovo vec oko 10.10, a sudjenje, bez prava odbrane, bi bilo zakazano za 11.15. Nakon zavrsetka sudjenja, a to bi bilo vec oko 11.30 ostala bi samo formalnost, a to je streljanje, koje bi bilo gotovo vec oko 12.30 da bi moglo da se stigne na rucak. Dakle, kolege da smo u zloj Russiji, vasi predlozi da se menjaju pravila svete Poslednje Sanse, bi bili vasi poslednji predlozi u zivotu, tako da na ovom, novom Topicu iznesite vase predloge ili stavove, koji svakako nece biti ni procitani, a kamoli prihvaceni.

Pre nego sto iznesem moje predloge koji bi trebalo da svetu Poslednju Sansu ucine jos boljom, najpre da se predstavim. Ja sam LeonardoDrugi, najbolji kockar na Forumu, i jedini pobednik svete Poslednje Sanse od kada postoji ovaj Forum, a to je vec oho-hooo godina. Ako pogledate tabelu prve lige Poslednje Sanse, tamo sam upisan kao Leonardo Veliki, sto nije moje pravo ime. Ja svakako jesam Veliki, tacnije najveci na Forumu, ali se ne zovem tako. Administratori su me upisali kao Leonarda Velikog, jer je to posledica projekcije u njihovim mozgovima, a koje su nastale kao posledice straha od kvaliteta koje posedujem. Na kraju, mozete me slobodno zvati i Velikim, verovatno i mislite kao administratori da sam Veliki, mada je moje pravo ime, zapravo LeonardoDrugi. Za sve predloge koje eventualno budete imali, otvoricemo poseban Topic, posto nemam nameru da ikada u zivotu udjem u Topic druge lige i tamo bilo sta pisem. Usao sam u drugu ligu, samo jednom, prvi i poslednji put, i to samo na nekoliko minuta, i to da odbranim svetu Poslednju Sansu, i odmah mi je pozlilo. Mene druga liga nikada nece videti, niti imam zelju da vidim kako je tamo, a i da nesto podje po qurcu, a ne znam sta bi to bilo, menjacemo pravila. Pre nego sto, tokom sezone, iznosite vase predloge za bolju Poslednju Sansu, a koji nece biti ni procitani, a kamoli prihvaceni, dozvolite da napisem nekoliko teoretskih recenica o Pravilima uopsteno, a o cemu sam vec nekoliko puta pisao na Forumu.

Pravila

Pravila, pogotovo nova, se donose da bi se nesto unapredilo, takmicenje, igra, uzbudjenje, interesovanje … nemam pojma. O tome sam vec pisao sto puta na nasem Forumu, poredeci pravila u svetom basketu, i glupom fudbalu. U kosarci je svako pravilo doneseno pametno, kreativno i sa smislom da unapredi tu najlepsu kolektivnu igru na svetu. Pravilo za tri poena je donelo revoluciju u toj igri, i za sva vremena ucinilo tu, najlepsu igru jos lepsom. Skracenje vremena za napad je takodje bilo revolucionarno i ionako brzu igru, ucinilo jos brzom i dinamicnijom. Da ne govorim o prosirenju dimenzija terena ili uvodjenju tehnickih gresaka za simulaciju na terenu. Sa druge strane, za to vreme, majmuni u glupom fudbalu su uvodili sprej da sudija obelezi liniju, jer stoka prilikom postavljanja “zivog zida” hoce da ukrade nekoliko cm terena. Nadoknada vremena je uvedena jer su svinje bile u stanju da se valjaju pola sata po terenu glumeci kancer, a ne povredu. Pravilo da golman ne moze rukama da uhvati loptu nakon sto mu je saigrac doda je uvedeno, jer su majmuni ranije mogli da vrse opstrukciju igre i vreme zadrzavaju osam sati. Cak je uvedeno i pravilo da majmun prilikom izmene, mora da izadje na deo terena koji je najblizi delu gde se nalazi, da se ne bi desavalo da prilikom izmene, igrac dva i po sata prelazi lagano teren. Dakle, kolege pre nego sto vam padne na pamet da nesto predlazete, a sto svakako nece biti ni procitano, a kamoli prihvaceno, potrudite se da predlozi za svetu Poslednju Sansu budu kreativni i iskljucivo namenjeni unapredjenju takmicenja.

Dok ne pocnete da pisete predloge ili zapazanja, koja svakako nece biti prihvacena, ja, kao najbolji kockar na Forumu cu se potruditi da prvi iznesem probleme koje moramo resavati tokom sezone, a kasnije cu napisati i predloge koji bi trebalo da svetu Poslednju Sansu ucine jos boljom.

Prvi problem, vlasnik Portala

Da smo u Svajcarskoj ili Svedskoj, vlasnik Portala sigurno ne bi bio na slobodi, a ovde na zlom Balkanu cak i pise Pravila. Cita li neko uopste na Forumu sta on pise???

Pogledajte Pravilo 10.14 “Svijet Kladjenja” u svakom trenutku zadrzava pravo prekinuti natjecanje ili promeniti pravila.” Hej, Goksime, sta si hteo sa ovim pravilom da kazes? Kako to mislis da imas pravo u svakom trenutku da prekines natjecanje??? Ovo mi smrdi da si smislio ako nesto podje po qurcu po tebe, ako ispadnes u drugu ligu, ili ako bankrotiras i nemas para da nas isplatis, lepo kazes “...pojela maca Poslednju Sansu i nema vise...” Za pocetak, necu traziti da se ovo pravilo brise ili menja, niti da nam objasnjavas sta si hteo sa ovim pravilom, ali cu traziti da jos juce javno napises da ce se sveta Poslednja Sansa igrati i kada budes pisao analize u drugoj ligi, a da ce se igrati cak i ako bankrotiras. Dakle, Goksime ako moze od tebe, jedna jednostavna recenica da je imamo zapisano, za svaki slucaj: “... da, Poslednja Sansa ce se igrati cak i kada budem pisao analize u drugoj ligi...”

Drugi problem, opet vlasnik Portala

Drugi problem se zove arhiva. Topic Poslednja Sansa bi osim prve lige, druge lige i Topica za podrsku ili predloge za unapredjenje Poslednje Sanse a koji niko nece ni citati a kamoli menjati pravila, morao da ima i deo za arhivu, gde bi svaki novi registrovani clan mogao da vidi ko je sve bio pobednik Poslednje Sanse. To bi moglo da izgleda ovako;

Sezona Pobednik takmicenja

2020/2021 LeonardoDrugi

2021/2022 LeonardoDrugi

itd

itd

Treci problem, druga liga Poslednje Sanse i opet vlasnik Portala

Na stranu sto drugoligase ne podnosim, na stranu sto bih i tamo bio najbolji, na stranu sto bih vise voleo da igram sa njima, nego sa administratorima, na stranu cak da stavim i moju sujetu, ali druga liga Poslednje Sanse je nesto najbolje sto se dogodilo ovome Forumu, i to cu ponoviti, ako treba i sto puta. Cim sam smislio drugu ligu, valjda je jasno da sam bio jedan od retkih na Forumu koji je znao kakav se potencijal krije u kolegama, i to mi niko ne moze oduzeti. Na stranu moja sujeta i neizlecivi takmicarski nagon, ali druga liga Poslednje Sanse je za nekoliko nivoa iznad prve lige, i to pojedinacno, a kamoli zbirno gledano. Prvih pet, deset, petnaest ili dvadeset na tabeli druge lige su jednostavno fenomenalni, visokog kvaliteta i ja sam zaista ponosan na sebe, sto su oni bas u mojoj Poslednjoj Sansi pokazali kakav se potencijal krije na Forumu. Ali, meni se posebno svidja drugi, donji deo druge lige, od kojih veliki broj kolega ne zasluzuje poziciju koju zauzimaju, i gde takodje ima kolega u kojima se krije potencijal. Ako zabopravim na sujetu, mislim da se cak ni sva tri ucesnika prve lige ne bi proslavili u donjem delu druge lige, a o mestu medju prvih pet, deset, petnaest ili dvadeset da i ne govorim. Pravila se tokom sezone sigurno nece menjati, i kome to padne na pamet, ponovicu, ruka mu se osusila kojom dirne na pravila, ali druga liga zasluzuje mnooooooogo vecu paznju. I tako opet dolazimo do vlasnika Portala i zapravo, najveceg problema na Forumu. Pogledajte samo sta on pise u zaglavlju druge lige “...druga liga Poslednje Sanse u kojoj se clanovi Foruma natjecu za prvo mesto i nagradu od 150 eu, te mozda i bitnije od novcane nagrade priznanje na Forumu...” Hej, Goksime, sta kazes... priznanje na Forumu …eeeeej drugoligasima priznanje, a ti igras za nagradu od 550 eura ???? Kako bi bilo da ti pises sledece sezone analize u drugoj ligi za priznanje na Forumu, a da, ako se slazes, drugoligasi zasluzuju mnooogo vise. Ne znam da li si sam smislio, ili ti je neko drugi predlozio da ti igras za 550 eu, a drugoligasi za priznanje i bednih 150 eu, ali i u jednom i u drugom slucaju, ovo pravilo nije dobro, ili nije dobro procenjeno, ili nije posteno, ili jednostavno, zasluzuju mnogo vise, a najmanje mislim na novac. Odmah da se razumemo, cak i da me uspavaju, nikada necu priznati da tamo ima boljih kockara od mene, ali moram da priznam, da o drugoligasima razmisljam od kada je sezona pocela. Nisam ni administrator, a ni vlasnik Portala, a trebalo bi i jedno i drugo da budem, ali drugoligasi zasluzuju da se cuvaju, postuju i neguju, a zasluzuju i mnoooogo vise. Videcemo... ko dirne u pravila, ruka mu se osusila, ali do kraja sezone cu razmisljati, a tu sam najjaci, kako da drugoligasi dobiju nesto vise. U glavi su mi mnoge stvari, glava mi je otekla od razmisljanja o drugoligasima, i jako sam ponosan i na sebe i na njih i na Forum zbog toga. Imam i neka resenja u glavi, ali sada imam vecih problema u Poslednjoj Sansi, jer ne stojim bas najbolje na tabeli.

Cetvrti problem, opet vlasnik Portala i vizuelni deo naseg Foruma

Vec sam pisao nekoliko recenica o ovome na Forumu. Za sest dana ce 2022 godina, a nas Forum vizuelno izgleda kao da su devedesete. Sadrzaj je ok, servisni deo ili podrska clanovima Foruma najbolja u regionu, imamo sjajnu Poslednju Sansu koja je donela revoluciju na ovom smesnom Portalu, imamo i mene, najboljeg kockara, ali vizuelni deo … ccccc. Ne znam da li ste emotivno vezani za slova Svijeta Kladjenja, ali dizajn je ipak, ziva nauka, i ako niste znali sluzi da lepe stvari ucini jos lepsim. Evo, na primer, Italia, zemlja dizajna. Sto se kaze, niti ce od italijana ikada postati ljudi, niti ce Fiat ikada biti normalan automobil. Fiat 500, moderna verzija legendarnog starog Fiata 500 je klasican primer kakva cuda moze da stvara dizajn. Fiat 500, nova verzija je najveci krs u istoriji automobilske industrije, ali je zbog svoje lepote i kreativnosti dizajnera vise od dvadeset godina jedan od prodavanijih modela, narocito medju zenama, ali da sada ne pocinjem jos i o zenama i automibilima. Goksime, imas privilegiju da imas Poslednju Sansu, imas i privilegiju da imas mene kao najboljeg kockara, imas i sjajnu drugu ligu, jos samo malo da sredis ta slova Svijeta Kladjenja..

Avangarda, kreativni predlozi za bolju Poslednju Sansu

Prvo da objasnim rec avangarda. Rec je francuskog porekla, potice iz francuskog vojnog recnika, i vezivao se za odabrane, elitne trupe koje su prethodile vojsku i isle ispred nje. Danas je to pojam za nesto sto prednjaci svojem vremenu, nesto sto je inovativno, originalno, ultramoderno, progresivno, pionirsko, izazovno, eksperimentalno, sto odbacuje tradicionalno, uobicajeno. Avangarda se uvek vezuje i za manjinu, najcesce nesvacenu, odnosno za nekoga ko ide ispred sveta i koga razumeju tek nakon sto i vise godina. E taj sam, a vi na Forumu imate privilegiju sto sam medju vama. Dakle, ja cu vam, kao najkreativniji kolega na Forumu, samo napisati sta bih ja jos dodao nasoj Poslednjoj Sansi da bude jos bolja, a vi slobodno preskocite ovaj deo, posto je za vas jos uvek rano da razumete moje predloge, kao sto je i rano za promenu bilo cega drugog.

-kladjenje unutar kladjenja- (avangardni predlog)

Da sam ja vlasnik Foruma, a kada za to dodje vreme, uveo bih kladjenje unutar Poslednje Sanse. Pred pocetak sezone, a i tokom sezone, lepo postavimo kvote kao Antepost kladjenje, ili dugorocno kladjenje unutar Poslednje Sanse. I tako se kladimo na sebe, ako ste budale, ili na druge, odnosno na mene, ako ste pametni. Kada dodje vreme za to, postavicemo kvote za pobednike, za one koji ispadaju, za prvih cetiri, za prvih sest, za one koji mozda ispadaju … itd itd. Novac cemo uplacivati administratorima jer smo gospoda, igracemo na kolegu/kolege ili sebe ako ste budala, a administratori ce nas isplacivati na kraju sezone, ako su gospoda. Ali ko ce sve to da radi, verovatno se pitate? Kvote cu da formiram ja, jer sam najkreativniji na Forumu, i to dok Goksim ne ispadne u drugu ligu. Kada ispadne, kvote ce da formira on jer ce imati dovoljno vremena u drugoj ligi. Evidenciju ce da vodi, ko bi drugi nego Izudin, i tako ce umesto cetrnaest sati dnevno morati da radi dvadeset sati dnevno na nasem Forumu. Teoretski, na danasnji dan, u nedelju 25.12. u 04.37. kada bih ja formirao kvote za pobednika prve lige Poslednje Sanse, kvote bi izgledale ovako; LeonardoDrugi, pobednik takmicenja, kvota 1,44 Goksim pobednik takmicenja, kvota 4,00 Izudin, pobednik takmicenja, kvota 17,00. Naravno, ove kvote su trenutne i podlozne promenama, i ovakve su samo zato sto trenutno lose stojim na tabeli. Jasno je svima da bi pre pocetka sezone, kvote bile sasvim drugacije, verovatno ovakve; LeonardoDrugi, kvota 1,15-1,20 Goksim 7,00 Izudin 26,00. Naravno da imam i kvote za drugoligase, ali to sada nije najvaznije. Najvaznije je da kada dodje vreme za kladjenje unutar kladjenja na nasem Forumu, teoretski mozemo imati situaciju da Goksim ili Izudin objave analizu, na primer ovoga tipa: “... Uplacujem na sebe, ali rekreativno, sa malim iznosom... samo da probam, iako i sam ne verujem, po kvoti od 7,00 ili 26,00 ...” a citanje takvog posta bi bilo, priznacete, bolje od sexa.

-kasa uzajamne pomoci- (avangardni predlog)

Kada za to dodje vreme, najverovatnije cemo i to uvesti. Mi kockari smo elita, gospoda, visa klasa, ali gotovo svi imamo isti problem, nikada dovoljno novca za onoliko kladjenja koliko bi smo zeleli. Ne verujem da postoji kolega na Forumu kome bi bio dovoljan novac prosecne svajcarske banke za sve narodne ili seljacke tikete, za sve singlove, za sve dugorocne opklade … E takve probleme resavamo mi, kockari, gospoda i to na elegantan nacin. Novac i to simbolican cemo uplacivati svakoga meseca na nas Forum, a ima nas oho-hooo i kada se to bogatstvo nagomila, lepo se najavis, kazes da ti treba da investiras, ili da se podignes sa kolena, uzmes koliko ti treba, i kada se sredis, uredno i elegantno vratis Forumu. Znam da ne mozete da me pratite, ali po mojoj racunici, ne biste verovali o kojoj kolicini novca se radi. Ko ce sve to da radi, ko ce sve to da evidentira, verovatno se pitate? Pa, Izudin, ko ga yebe. Znam i da mislite da je ovo tehnicki nemoguce izvodivo. E, pa zato sam ja avangarda ili manjina, koju ce vecina razumeti tek za sto godina. Tesko da bi vasi preci, recimo tesko da bi vas deda, poverovao da je moguce ne izlaziti iz stana i kladiti se, a da pet dana ne udahnete svez vazduh i ne izadjete na ulicu, a to je danas oho-hooo moguce.

-zajednicki susret svih kolega saForuma jednoga lepog dana-(avangardni predlog)

Poslednja stvar na svetu koju bih sebi pozeleo jeste da vidim uzivo administratore ili drugoligase. Ali, desio se neverovatan obrt. Kada sam pao na mom predlogu iz Poslednje Sanse u sredu na mecu Efes vs Crvena Zvezda, i kada su beogradska govna uspela da daju vise od 80 poena na mecu, toliko sam se iznervirao da sam morao toliko da se ponizavam, te sam izasao uvece na svez vazduh da se prosetam. To je bio moj najgori dan u zivotu, tako da sredu na cetvrtak nisam ni spavao. Nisam spavao ni u cetvrtak na petak jer sam spremao predlog za Poslednju Sansu, pa sam tako slomljen u petak uvece otisao na neku zabavu. Sa zabave se secam samo umora, avganistanskih lekova iz prve ruke i skotskih cajeva, a kada sve to unesete u organizam, pa jos zajedno, e onda moje kolege, nastaju snovi. U realnom zivotu nisam nista sanjao godinama, posto skoro da ni ne spavam, ali ovaj put je bilo uznemirujuce. Teorije kazu da su snovi refleksije nesvesne mentalne aktivnosti, stanje slucajnosti ili simulacija realnog zivota, odnosno obrada aktivnosti koje se desavaju u budnom stanju. Meni se izgleda desilo sve to istovremeno, sanjao sam se da smo se svih 12.000 registrovanih clanova sreli u realnom zivotu i to u Madridu, a da sam sve to, bas ja, organizovao. Jedino imam odgovor zasto bas u Madridu, Pa zato sto sam se kladio na pobedu Cska protiv Reala i to u Madridu, gde su domacini bili desetkovani Covidom, i gde sam naravno pao, i ne samo pao vec i ispratio ceo mec kroz live. Uglavnom, necete verovati, u snu je bilo sjajno, zabava je bila sjajna, bilo je dovoljno alkohola, kvalitetne marihuane, o prostitutkama da i ne govorim, ali se ne secam orgija. I sve je bilo nezaboravno do samog jutra, kada smo se, necete verovati, posvadjali oko toga ko je najbolji kockar na Forumu. Ostalo cega se secam jeste neki masakr epskih razmera, neka pucnjava koja je trajala pola jutra, i krv, mnogo krvi po zidovima. Hej, kolege, kada resimo sve probleme na Forumu, sta mislite da li bi mi, svi zajedno izdrzali vise od deset minuta zajedno, barem da popijemo pice, ko zna jednoga dana i na jednome mestu ?

-Izudinov ugao- (avangardni predlog)

Hej Izudine, nadam se da se secas da smo se slozili da se ti i ja ne bi slozili ni da je danas nedelja. Nadam se da se slazes da bi tesko isla cak i nasa zajednicka kafa od nekoliko minuta, a kamoli zajednicki rucak. Cak si ti prvi, u onom mom kosmaru od sna, potegao sumnju ko je najbolji kockar na Forumu, a rezultat te sumnje je masakr epskih razmera. Ali, kao sto znas, mi kockari smo gospoda, elita i postojimo da zaboravimo na nase sujete i da budemo humani. Ako uspem da zaboravim sujetu, mislim da ti zasluzujes poseban Topic unutar Topica Poslednja Sansa i da bi on trebao obavezno da se zove po tebi, evo na primer Izudinov ugao. Da sam ja vlasnik i administrator Foruma, kao sto nisam, ja bih pozvao sve ucesnike Poslednje Sanse, a ima nas oho-hoo, da samo za tebe postavimo dva puta mesecno dva predloga za kladjenje i to samo za tebe. Predlozi bi, teoretski receno, morali biti prolazni, ti bi, teoretski recno, trebalo da ispratis nase predloge samo za tebe, a sve to bi predstavljalo nas izraz postovanja za sve sto cinis za nas Forum. Uz to, bi imao, sto kaze Goksim, priznanje na Forumu, da jedini imas svoj Topic, sa svojim imenom, a nadam se i da bi nesto zaradio, jer ne verujem da se gadis na novac. Posto sam ja avangarda, najkreativniji clan Foruma, iako tvoj Topic jos nije otvoren, ja cu ti ponuditi moj predlog, a kao sto znas, vec jednom sam ti poklonio dobitni tiket (pobeda Tottenhama i pobeda Juventusa). Dakle, u istorijskom Topicu Izudinov ugao, moj predlog samo za tebe, i to potpuno besplatno, a kao izraz postovanja za sve sto cinis za nas Forum, a i za promociju kockanja, bi bio

Tottenham vs Crystal Palace 1 (nedelja) kvota 1,65

Partizan vs Mega 1 (ponedeljak) kvota 1,10

Ukupna kvota 1,82

Ako ces verovati meni, i ako ces ovaj double napasti agresivno, bas kao i ja, ne propusti da odigras i odbranu ovog dobitnog tiketa sa Tottenham X i Partizan 1 po kvoti od 4,30

Za istorijski Topic Izudinov ugao bih ti predlozio na nekom seljackom ili narodnom tiketu, na kome ces vec negde pasti na nekom tvom predlogu, igru Cska pobednik prvog poluvremena protiv Enisey po kvoti od 1,15 (Vtb United League, nedelja 12,30), ili pobedu ekipe Brindisi nad Pesarom (Serie A, nedelja 18.00, kvota 1,20). Ove parove za seljacki ili narodni tiket, slobodno preskoci, to necu ni ja igrati, ali samo da znas da sam samo za tebe ipak nesto napisao i ulozio neki trud.

I za kraj, jos samo dve stvari. Osecam potrebu da napisem nekoliko recenica posebno za kolege iz druge lige Poslednje sanse, a koji trenutno ne stoje bas najbolje na tabeli, bas kao i ja. Osecam potrebu da ih ohrabrim i pruzim podrsku, a nemam nameru da ikada u zivotu ulazim u Topic druge lige, pa cu to uciniti ovde;

Podrska

Hej, drugoligasi, do kraja sezone ima jos tacno 42 puta da postavljate predloge, a to sto ne stojite najbolje na tabeli, bas kao i ja, nista ne znaci, apsolutno nista. Budite sigurni da se pobednik resava na prolece, kada ostali ucesnici Poslednje Sanse pocnu da padaju kao kruske na predlozima i kada sva evropska takmicenja udju u zavrsnicu, i kada ekipe koje igraju za nista, pocnu da ruse tikete po celoj Evropi, kao sto je na primer, prosle sezone Verona srusila Napoli u poslednjem kolu, a ne zaboravite i da je na prolece Eurosong, pa ce nekome na Forumu mozda pasti na pamet, da i to postavi kao svoj predlog u Poslednjoj Sansi, a da ne ulazimo sada, kada i kome je to palo na pamet. I za kraj, samo za vas drugoligase koji ne stojite bas najbolje, samo da vam kazem da sam prosle sezone u jednom periodu prve, istorijske sezone Poslednje Sanse, imao pet promasaja iz osam pokusaja, a Goksim i Izudin po jedan promasaj iz deset pokusaja. Sta se posle toga desilo je istorija.

I za kraj, da pokusam da odgovorim varvarima koji su se usudili da predlazu izmenu pravila, odnosno koji su nasrnuli na minimalnu kvotu od 1,20. Gledacu da budem sto pristojniji.

Hej @unkdy

“...pa zato mislim da nema bukvalno nikakve korist od postavljanje svako kolo najigraniji ocigledni betova iz ove top lige, a jos manje ponavljanje isti tipova i mislim da to je pravilo malo glupo … i vise od pola tipova svako kolo su jedne iste ekipe ...”

Hej @Silviyo1302

“... u pravu si. Mislim da je granica koeficijenta trebala biti visa … Barem 1,40 pa da taj par ima nekakvu tezinu i obrazlozenje zasto bi bas taj par trebao proci... Ovako moze doc netko tko nema pojma o sportu opcenito i samo bubne dva puta tjedno napamet neki par s kvotom 1,20 bez ikakvog obrazlozenja i velike su sanse da pogodi 8-9 parova od 10, a mozda i sve!...”

Hej @unkdy i @Silviyo1302 imam jednu odlicnu vest za vas. Vas dvojica ste jedni od malobrojnih iz onog mog kosmara od sna, koji ste preziveli onaj masakr epskih razmera, a da se uopste ne secam kako je to moguce. Izgleda da su tacne teorije da su snovi zapravo obrada aktivnosti koje se desavaju u realnom zivotu, a ja ne pamtim veci stres u mom zivotu, od ovih vasih predloga da se menjaju pravila. Trenutno smo pod Bozicnim praznicima, a jos malo ce i Nova Godina, pa cu se pretvarati da sam vam oprostio na ovim postovima. Pretvaracu se i da je sve ovo tacno sto je gore napisano. Predlazem da se nagodimo, i tako pokazemo da su kockari gospoda, elita i visa klasa. Hajde da svi zajedno najpre zavrsimo ovo tesko i naporno takmicenje koje se zove Poslednja Sansa, i da sva trojica pobedimo na kraju, i tako i delom pokazemo da je lako pogoditi najigranije ocigledne betove iz top liga ili da je moguce da neko ko nema pojma o sportu uopsteno, bubne dva puta sedmicno napamet neke parove i osvoji ovako tesko i naporno takmicenje. Ako je sve to lako i moguce, ne samo da cemo menjati pravila, vec cemo i podici minimalnu kvotu na preko 2,00 a ko promasi vise od tri puta u toku sezone, bice spaljen na lomaci. Da nismo pod Bozicnim praznicima i jos malo pred Novom Godinom, napisao bih moj utisak da mi se cini da je Poslednja Sansa teza i napornija cak i od engleske Premier League, koja je najpostenija i najteza liga u istoriji svih kolektivnih takmicenja. Jos nismo dosli ni do polovine sezone Poslednje sanse, a vec sam umoran kao pas, a i takmicenje igram kao qurac. Necu ni da pominjem prvu ligu Poslednje Sanse jer sva trojica ne da ne zasluzuju da igraju za nagradu od 550 eu, vec bi trebali da ispadnu u trecu ligu. Kada vidim na kakvim su predlozima padale mnoge kolege iz druge lige Poslednje sanse, a pogotovo na koji nacin, kao i koliko je potrebno znanja, srece, strpljenja i discipline, cini mi se da je igranje prave, realne Premier League, prava kamilica u odnosu na osvajanje prvoga mesta druge lige Poslednje Sanse.

Uh, umalo da zaboravim, imam poruku i za kolegu @BoskoBuha

Hej @BoskoBuha

“...kako moze LeonardoDrugi objaviti post za Poslednju Sansu u dnevnoj temi u petak ujutro dok jos nije ni otvorena tema za naredni krug Poslednje sanse... da li su za svakog pravila ista bez obzira sto je neko kreator ove igre...”

Hej, @BoskoBuha svoj odgovor cu poceti pohvalama na tvoj racun. Obojica znamo da ja nisam jedan od tvojih omiljenijih kolega sa Foruma, kao ni ti meni, hvala na pitanju. Ako zaboravim na sujetu, tvoje kladjenje je najblize mom karakteru, i zato se i desi da ponekad izadjem iz kuce, a da ne ponesem osobne dokumente, dok se jos nikada nije desilo da prodje dan, a da ne vidim kako stojis na tabeli druge lige. Skoro da me zabrinjava koliko je tvoje postavljanje predloga slicno mom karakteru. Masta na minimumu, predlozi pazljivo odabrani, gotovo nemoguce da ne prodju, a ono malo sto si pao, i kako si pao bi moglo da se svrsta u tragediju svetskih razmera. Uz to, tvoj predlog je unapred spremljen, ako ne racunamo poslednje kolo, tvoj predlog je uvek bio prvi postavljen. Od dvadeset tvojih predloga, mislim da samo jedan ili jedan i po, ja ne bih postavio kao moj predlog, a sve ostalo bih potpisao, i to me dodatno zabrinjava Ja ne znam koga moze da zacudi tvoj plasman na tabeli, a pogotovo koliko si dugo medju prvih tri ili pet, svejedno, pogotovo uzimajuci u obzir koliko je druga liga tesko takmicenje. Imam neki gadan osecaj da ces do kraja sezone biti u Top tri na Forumu, narocito zbog stila igre, a ako smem da iznesem moju procenu, imam neki osecaj da ces izgubiti prvo mesto na nacin kako je Hamilton izgubio poslednju trku u Formuli 1 i prvo mesto u konacnom plasmanu. Ako smem da iznesem svoju procenu, postoji jedan kolega koji je opasan takmicar, i koji se gotovo i ne cuje na Forumu, i koji bi mogao da bude opasan protivnik po sve kolege na Forumu. Inace, mislim da ce zavrsnica druge lige biti spektakularna, i pravo uzivanje za pracenje, a ocekujem pred kraj i tugu epskih razmera kada neki nesrecni pad nekog teskog favorita u zavrsnici top evropskih takmicenja, obori nekog kolegu i sjebe celu, ovako tesku i napornu sezonu.

I da odgovorim na pitanje oko privilegija. Da, stvarno mislim da pravila nisu ista za sve, odnosno da za sve vaze ista pravila, samo za mene su moguca mala odstupanja. Ili da se preciznije izjasnim, svi smo jednaki, samo sam ja malo jednakiji. Ali to nije zato sto sam kreator ove igre, nego sto sam jedini pobednik Poslednje Sanse od kada postoji ovaj portal, a to je oho-hooo, a to svakako nije lako.

Uh...ala sam se nalupetao u ovom postu, za medalju nema sta. Hej administratori, ne zaboravite da ovo lupetanje prebacite u neki Topic gde ce kolege moci da iznose svoje predloge kako da poboljsamo Poslednju Sansu, pogotovo sto nijedan predlog nece biti prihvacen, a ja ionako nemam nameru nikada vise u zivotu da udjem u Topic druge lige.

prije 21 sati, LeonardoDrugi said:

Ljubazno bih zamolio administratore da najpre otvore novi Topic u okviru Poslednje Sanse, i da nakon toga prenesu ovaj moj post u novi Topic. Najmanje je vazno kako ce se novi Topic zvati, mnogo je vaznija njegova svrha. Mozete ga nazvati “Pitanja i predlozi za Poslednju Sansu” ili samo “Predlozi” ili nesto vec smislite, mada meni najbolje zvuci Topic “Podrska Poslednjoj Sansi”. Kada novi Topic bude otvoren, moj post ce biti prvi, a to je ovaj i u njemu cu pozvati kolege sa Foruma da, tokom trajanja sezone Poslednje Sanse, iznesu svoje predloge, zapazanja, kritike ili reci podrske, iskljucivo namenjene Poslednjoj Sansi. Povod za otvaranje novog Topica jeste moje nezadovoljstvo talasanjem dvojice kolega, varvara i razbojnika @unkdy i @Silviyo1302 koji su se usudili dana 10.12. da nasrnu na Poslednju Sansu sa pokusajem da predloze izmenu pravila svete Poslednje Sanse.

Nakon sto sam uspesno odbranio nasu Poslednju Sansu od varvara, te nakon sto sam se oporavio od stresa, pozivam sve kolege sa Foruma da uzmu ucesce i u ovom delu Foruma iznesete vase predloge, tokom sezone, a u vezi svete Poslednje Sanse. Iznesite slobodno svoje misljenje, stavove ili predloge o bilo kojoj temi, cak i izmeni pravila. Vase predloge ionako niko nece citati, a kome bude palo na pamet da menja pravila, ruka mu se osusila. U ovom delu Topica iznosite svoja zapazanja ili predloge, i molim vas da za to ne koristite deo u kome se iznose predlozi za obe lige Poslednje Sanse, jer cu tako lakse znati koji deo Foruma da ne citam, posto ni jedno pravilo nece biti promenjeno u narednih sto godina.

Minimalna kvota ostaje 1,20 i to dozivotno, a kao najbolji kockar na Forumu, administrator, Bog i batina ovog Topica, osecam potrebu da vam ispricam kako su u Russiji pre sto godina zli rusi resavali problem kritickog misljenja koje nije dozvoljeno vise od sto godina ni u Russiji, a kamoli na nasem Forumu. Dakle, ako bi se neko usudio pre sto godina da iznese neko kriticko misljenje protiv Russije, policija bi upala u kucu vec oko 10.00 pre podne. Hapsenje bi bilo gotovo vec oko 10.10, a sudjenje, bez prava odbrane, bi bilo zakazano za 11.15. Nakon zavrsetka sudjenja, a to bi bilo vec oko 11.30 ostala bi samo formalnost, a to je streljanje, koje bi bilo gotovo vec oko 12.30 da bi moglo da se stigne na rucak. Dakle, kolege da smo u zloj Russiji, vasi predlozi da se menjaju pravila svete Poslednje Sanse, bi bili vasi poslednji predlozi u zivotu, tako da na ovom, novom Topicu iznesite vase predloge ili stavove, koji svakako nece biti ni procitani, a kamoli prihvaceni.

Pre nego sto iznesem moje predloge koji bi trebalo da svetu Poslednju Sansu ucine jos boljom, najpre da se predstavim. Ja sam LeonardoDrugi, najbolji kockar na Forumu, i jedini pobednik svete Poslednje Sanse od kada postoji ovaj Forum, a to je vec oho-hooo godina. Ako pogledate tabelu prve lige Poslednje Sanse, tamo sam upisan kao Leonardo Veliki, sto nije moje pravo ime. Ja svakako jesam Veliki, tacnije najveci na Forumu, ali se ne zovem tako. Administratori su me upisali kao Leonarda Velikog, jer je to posledica projekcije u njihovim mozgovima, a koje su nastale kao posledice straha od kvaliteta koje posedujem. Na kraju, mozete me slobodno zvati i Velikim, verovatno i mislite kao administratori da sam Veliki, mada je moje pravo ime, zapravo LeonardoDrugi. Za sve predloge koje eventualno budete imali, otvoricemo poseban Topic, posto nemam nameru da ikada u zivotu udjem u Topic druge lige i tamo bilo sta pisem. Usao sam u drugu ligu, samo jednom, prvi i poslednji put, i to samo na nekoliko minuta, i to da odbranim svetu Poslednju Sansu, i odmah mi je pozlilo. Mene druga liga nikada nece videti, niti imam zelju da vidim kako je tamo, a i da nesto podje po qurcu, a ne znam sta bi to bilo, menjacemo pravila. Pre nego sto, tokom sezone, iznosite vase predloge za bolju Poslednju Sansu, a koji nece biti ni procitani, a kamoli prihvaceni, dozvolite da napisem nekoliko teoretskih recenica o Pravilima uopsteno, a o cemu sam vec nekoliko puta pisao na Forumu.

Pravila

Pravila, pogotovo nova, se donose da bi se nesto unapredilo, takmicenje, igra, uzbudjenje, interesovanje … nemam pojma. O tome sam vec pisao sto puta na nasem Forumu, poredeci pravila u svetom basketu, i glupom fudbalu. U kosarci je svako pravilo doneseno pametno, kreativno i sa smislom da unapredi tu najlepsu kolektivnu igru na svetu. Pravilo za tri poena je donelo revoluciju u toj igri, i za sva vremena ucinilo tu, najlepsu igru jos lepsom. Skracenje vremena za napad je takodje bilo revolucionarno i ionako brzu igru, ucinilo jos brzom i dinamicnijom. Da ne govorim o prosirenju dimenzija terena ili uvodjenju tehnickih gresaka za simulaciju na terenu. Sa druge strane, za to vreme, majmuni u glupom fudbalu su uvodili sprej da sudija obelezi liniju, jer stoka prilikom postavljanja “zivog zida” hoce da ukrade nekoliko cm terena. Nadoknada vremena je uvedena jer su svinje bile u stanju da se valjaju pola sata po terenu glumeci kancer, a ne povredu. Pravilo da golman ne moze rukama da uhvati loptu nakon sto mu je saigrac doda je uvedeno, jer su majmuni ranije mogli da vrse opstrukciju igre i vreme zadrzavaju osam sati. Cak je uvedeno i pravilo da majmun prilikom izmene, mora da izadje na deo terena koji je najblizi delu gde se nalazi, da se ne bi desavalo da prilikom izmene, igrac dva i po sata prelazi lagano teren. Dakle, kolege pre nego sto vam padne na pamet da nesto predlazete, a sto svakako nece biti ni procitano, a kamoli prihvaceno, potrudite se da predlozi za svetu Poslednju Sansu budu kreativni i iskljucivo namenjeni unapredjenju takmicenja.

Dok ne pocnete da pisete predloge ili zapazanja, koja svakako nece biti prihvacena, ja, kao najbolji kockar na Forumu cu se potruditi da prvi iznesem probleme koje moramo resavati tokom sezone, a kasnije cu napisati i predloge koji bi trebalo da svetu Poslednju Sansu ucine jos boljom.

Da smo u Svajcarskoj ili Svedskoj, vlasnik Portala sigurno ne bi bio na slobodi, a ovde na zlom Balkanu cak i pise Pravila. Cita li neko uopste na Forumu sta on pise???

Pogledajte Pravilo 10.14 “Svijet Kladjenja” u svakom trenutku zadrzava pravo prekinuti natjecanje ili promeniti pravila.” Hej, Goksime, sta si hteo sa ovim pravilom da kazes? Kako to mislis da imas pravo u svakom trenutku da prekines natjecanje??? Ovo mi smrdi da si smislio ako nesto podje po qurcu po tebe, ako ispadnes u drugu ligu, ili ako bankrotiras i nemas para da nas isplatis, lepo kazes “...pojela maca Poslednju Sansu i nema vise...” Za pocetak, necu traziti da se ovo pravilo brise ili menja, niti da nam objasnjavas sta si hteo sa ovim pravilom, ali cu traziti da jos juce javno napises da ce se sveta Poslednja Sansa igrati i kada budes pisao analize u drugoj ligi, a da ce se igrati cak i ako bankrotiras. Dakle, Goksime ako moze od tebe, jedna jednostavna recenica da je imamo zapisano, za svaki slucaj: “... da, Poslednja Sansa ce se igrati cak i kada budem pisao analize u drugoj ligi...”

Drugi problem se zove arhiva. Topic Poslednja Sansa bi osim prve lige, druge lige i Topica za podrsku ili predloge za unapredjenje Poslednje Sanse a koji niko nece ni citati a kamoli menjati pravila, morao da ima i deo za arhivu, gde bi svaki novi registrovani clan mogao da vidi ko je sve bio pobednik Poslednje Sanse. To bi moglo da izgleda ovako;

2020/2021 LeonardoDrugi

2021/2022 LeonardoDrugi

itd

itd

Treci problem, druga liga Poslednje Sanse i opet vlasnik Portala

Na stranu sto drugoligase ne podnosim, na stranu sto bih i tamo bio najbolji, na stranu sto bih vise voleo da igram sa njima, nego sa administratorima, na stranu cak da stavim i moju sujetu, ali druga liga Poslednje Sanse je nesto najbolje sto se dogodilo ovome Forumu, i to cu ponoviti, ako treba i sto puta. Cim sam smislio drugu ligu, valjda je jasno da sam bio jedan od retkih na Forumu koji je znao kakav se potencijal krije u kolegama, i to mi niko ne moze oduzeti. Na stranu moja sujeta i neizlecivi takmicarski nagon, ali druga liga Poslednje Sanse je za nekoliko nivoa iznad prve lige, i to pojedinacno, a kamoli zbirno gledano. Prvih pet, deset, petnaest ili dvadeset na tabeli druge lige su jednostavno fenomenalni, visokog kvaliteta i ja sam zaista ponosan na sebe, sto su oni bas u mojoj Poslednjoj Sansi pokazali kakav se potencijal krije na Forumu. Ali, meni se posebno svidja drugi, donji deo druge lige, od kojih veliki broj kolega ne zasluzuje poziciju koju zauzimaju, i gde takodje ima kolega u kojima se krije potencijal. Ako zabopravim na sujetu, mislim da se cak ni sva tri ucesnika prve lige ne bi proslavili u donjem delu druge lige, a o mestu medju prvih pet, deset, petnaest ili dvadeset da i ne govorim. Pravila se tokom sezone sigurno nece menjati, i kome to padne na pamet, ponovicu, ruka mu se osusila kojom dirne na pravila, ali druga liga zasluzuje mnooooooogo vecu paznju. I tako opet dolazimo do vlasnika Portala i zapravo, najveceg problema na Forumu. Pogledajte samo sta on pise u zaglavlju druge lige “...druga liga Poslednje Sanse u kojoj se clanovi Foruma natjecu za prvo mesto i nagradu od 150 eu, te mozda i bitnije od novcane nagrade priznanje na Forumu...” Hej, Goksime, sta kazes... priznanje na Forumu …eeeeej drugoligasima priznanje, a ti igras za nagradu od 550 eura ???? Kako bi bilo da ti pises sledece sezone analize u drugoj ligi za priznanje na Forumu, a da, ako se slazes, drugoligasi zasluzuju mnooogo vise. Ne znam da li si sam smislio, ili ti je neko drugi predlozio da ti igras za 550 eu, a drugoligasi za priznanje i bednih 150 eu, ali i u jednom i u drugom slucaju, ovo pravilo nije dobro, ili nije dobro procenjeno, ili nije posteno, ili jednostavno, zasluzuju mnogo vise, a najmanje mislim na novac. Odmah da se razumemo, cak i da me uspavaju, nikada necu priznati da tamo ima boljih kockara od mene, ali moram da priznam, da o drugoligasima razmisljam od kada je sezona pocela. Nisam ni administrator, a ni vlasnik Portala, a trebalo bi i jedno i drugo da budem, ali drugoligasi zasluzuju da se cuvaju, postuju i neguju, a zasluzuju i mnoooogo vise. Videcemo... ko dirne u pravila, ruka mu se osusila, ali do kraja sezone cu razmisljati, a tu sam najjaci, kako da drugoligasi dobiju nesto vise. U glavi su mi mnoge stvari, glava mi je otekla od razmisljanja o drugoligasima, i jako sam ponosan i na sebe i na njih i na Forum zbog toga. Imam i neka resenja u glavi, ali sada imam vecih problema u Poslednjoj Sansi, jer ne stojim bas najbolje na tabeli.

Vec sam pisao nekoliko recenica o ovome na Forumu. Za sest dana ce 2022 godina, a nas Forum vizuelno izgleda kao da su devedesete. Sadrzaj je ok, servisni deo ili podrska clanovima Foruma najbolja u regionu, imamo sjajnu Poslednju Sansu koja je donela revoluciju na ovom smesnom Portalu, imamo i mene, najboljeg kockara, ali vizuelni deo … ccccc. Ne znam da li ste emotivno vezani za slova Svijeta Kladjenja, ali dizajn je ipak, ziva nauka, i ako niste znali sluzi da lepe stvari ucini jos lepsim. Evo, na primer, Italia, zemlja dizajna. Sto se kaze, niti ce od italijana ikada postati ljudi, niti ce Fiat ikada biti normalan automobil. Fiat 500, moderna verzija legendarnog starog Fiata 500 je klasican primer kakva cuda moze da stvara dizajn. Fiat 500, nova verzija je najveci krs u istoriji automobilske industrije, ali je zbog svoje lepote i kreativnosti dizajnera vise od dvadeset godina jedan od prodavanijih modela, narocito medju zenama, ali da sada ne pocinjem jos i o zenama i automibilima. Goksime, imas privilegiju da imas Poslednju Sansu, imas i privilegiju da imas mene kao najboljeg kockara, imas i sjajnu drugu ligu, jos samo malo da sredis ta slova Svijeta Kladjenja..

Avangarda, kreativni predlozi za bolju Poslednju Sansu

Prvo da objasnim rec avangarda. Rec je francuskog porekla, potice iz francuskog vojnog recnika, i vezivao se za odabrane, elitne trupe koje su prethodile vojsku i isle ispred nje. Danas je to pojam za nesto sto prednjaci svojem vremenu, nesto sto je inovativno, originalno, ultramoderno, progresivno, pionirsko, izazovno, eksperimentalno, sto odbacuje tradicionalno, uobicajeno. Avangarda se uvek vezuje i za manjinu, najcesce nesvacenu, odnosno za nekoga ko ide ispred sveta i koga razumeju tek nakon sto i vise godina. E taj sam, a vi na Forumu imate privilegiju sto sam medju vama. Dakle, ja cu vam, kao najkreativniji kolega na Forumu, samo napisati sta bih ja jos dodao nasoj Poslednjoj Sansi da bude jos bolja, a vi slobodno preskocite ovaj deo, posto je za vas jos uvek rano da razumete moje predloge, kao sto je i rano za promenu bilo cega drugog.

-kladjenje unutar kladjenja- (avangardni predlog)

Da sam ja vlasnik Foruma, a kada za to dodje vreme, uveo bih kladjenje unutar Poslednje Sanse. Pred pocetak sezone, a i tokom sezone, lepo postavimo kvote kao Antepost kladjenje, ili dugorocno kladjenje unutar Poslednje Sanse. I tako se kladimo na sebe, ako ste budale, ili na druge, odnosno na mene, ako ste pametni. Kada dodje vreme za to, postavicemo kvote za pobednike, za one koji ispadaju, za prvih cetiri, za prvih sest, za one koji mozda ispadaju … itd itd. Novac cemo uplacivati administratorima jer smo gospoda, igracemo na kolegu/kolege ili sebe ako ste budala, a administratori ce nas isplacivati na kraju sezone, ako su gospoda. Ali ko ce sve to da radi, verovatno se pitate? Kvote cu da formiram ja, jer sam najkreativniji na Forumu, i to dok Goksim ne ispadne u drugu ligu. Kada ispadne, kvote ce da formira on jer ce imati dovoljno vremena u drugoj ligi. Evidenciju ce da vodi, ko bi drugi nego Izudin, i tako ce umesto cetrnaest sati dnevno morati da radi dvadeset sati dnevno na nasem Forumu. Teoretski, na danasnji dan, u nedelju 25.12. u 04.37. kada bih ja formirao kvote za pobednika prve lige Poslednje Sanse, kvote bi izgledale ovako; LeonardoDrugi, pobednik takmicenja, kvota 1,44 Goksim pobednik takmicenja, kvota 4,00 Izudin, pobednik takmicenja, kvota 17,00. Naravno, ove kvote su trenutne i podlozne promenama, i ovakve su samo zato sto trenutno lose stojim na tabeli. Jasno je svima da bi pre pocetka sezone, kvote bile sasvim drugacije, verovatno ovakve; LeonardoDrugi, kvota 1,15-1,20 Goksim 7,00 Izudin 26,00. Naravno da imam i kvote za drugoligase, ali to sada nije najvaznije. Najvaznije je da kada dodje vreme za kladjenje unutar kladjenja na nasem Forumu, teoretski mozemo imati situaciju da Goksim ili Izudin objave analizu, na primer ovoga tipa: “... Uplacujem na sebe, ali rekreativno, sa malim iznosom... samo da probam, iako i sam ne verujem, po kvoti od 7,00 ili 26,00 ...” a citanje takvog posta bi bilo, priznacete, bolje od sexa.

-kasa uzajamne pomoci- (avangardni predlog)

Kada za to dodje vreme, najverovatnije cemo i to uvesti. Mi kockari smo elita, gospoda, visa klasa, ali gotovo svi imamo isti problem, nikada dovoljno novca za onoliko kladjenja koliko bi smo zeleli. Ne verujem da postoji kolega na Forumu kome bi bio dovoljan novac prosecne svajcarske banke za sve narodne ili seljacke tikete, za sve singlove, za sve dugorocne opklade … E takve probleme resavamo mi, kockari, gospoda i to na elegantan nacin. Novac i to simbolican cemo uplacivati svakoga meseca na nas Forum, a ima nas oho-hooo i kada se to bogatstvo nagomila, lepo se najavis, kazes da ti treba da investiras, ili da se podignes sa kolena, uzmes koliko ti treba, i kada se sredis, uredno i elegantno vratis Forumu. Znam da ne mozete da me pratite, ali po mojoj racunici, ne biste verovali o kojoj kolicini novca se radi. Ko ce sve to da radi, ko ce sve to da evidentira, verovatno se pitate? Pa, Izudin, ko ga yebe. Znam i da mislite da je ovo tehnicki nemoguce izvodivo. E, pa zato sam ja avangarda ili manjina, koju ce vecina razumeti tek za sto godina. Tesko da bi vasi preci, recimo tesko da bi vas deda, poverovao da je moguce ne izlaziti iz stana i kladiti se, a da pet dana ne udahnete svez vazduh i ne izadjete na ulicu, a to je danas oho-hooo moguce.

-zajednicki susret svih kolega saForuma jednoga lepog dana-(avangardni predlog)

Poslednja stvar na svetu koju bih sebi pozeleo jeste da vidim uzivo administratore ili drugoligase. Ali, desio se neverovatan obrt. Kada sam pao na mom predlogu iz Poslednje Sanse u sredu na mecu Efes vs Crvena Zvezda, i kada su beogradska govna uspela da daju vise od 80 poena na mecu, toliko sam se iznervirao da sam morao toliko da se ponizavam, te sam izasao uvece na svez vazduh da se prosetam. To je bio moj najgori dan u zivotu, tako da sredu na cetvrtak nisam ni spavao. Nisam spavao ni u cetvrtak na petak jer sam spremao predlog za Poslednju Sansu, pa sam tako slomljen u petak uvece otisao na neku zabavu. Sa zabave se secam samo umora, avganistanskih lekova iz prve ruke i skotskih cajeva, a kada sve to unesete u organizam, pa jos zajedno, e onda moje kolege, nastaju snovi. U realnom zivotu nisam nista sanjao godinama, posto skoro da ni ne spavam, ali ovaj put je bilo uznemirujuce. Teorije kazu da su snovi refleksije nesvesne mentalne aktivnosti, stanje slucajnosti ili simulacija realnog zivota, odnosno obrada aktivnosti koje se desavaju u budnom stanju. Meni se izgleda desilo sve to istovremeno, sanjao sam se da smo se svih 12.000 registrovanih clanova sreli u realnom zivotu i to u Madridu, a da sam sve to, bas ja, organizovao. Jedino imam odgovor zasto bas u Madridu, Pa zato sto sam se kladio na pobedu Cska protiv Reala i to u Madridu, gde su domacini bili desetkovani Covidom, i gde sam naravno pao, i ne samo pao vec i ispratio ceo mec kroz live. Uglavnom, necete verovati, u snu je bilo sjajno, zabava je bila sjajna, bilo je dovoljno alkohola, kvalitetne marihuane, o prostitutkama da i ne govorim, ali se ne secam orgija. I sve je bilo nezaboravno do samog jutra, kada smo se, necete verovati, posvadjali oko toga ko je najbolji kockar na Forumu. Ostalo cega se secam jeste neki masakr epskih razmera, neka pucnjava koja je trajala pola jutra, i krv, mnogo krvi po zidovima. Hej, kolege, kada resimo sve probleme na Forumu, sta mislite da li bi mi, svi zajedno izdrzali vise od deset minuta zajedno, barem da popijemo pice, ko zna jednoga dana i na jednome mestu ?

-Izudinov ugao- (avangardni predlog)

Hej Izudine, nadam se da se secas da smo se slozili da se ti i ja ne bi slozili ni da je danas nedelja. Nadam se da se slazes da bi tesko isla cak i nasa zajednicka kafa od nekoliko minuta, a kamoli zajednicki rucak. Cak si ti prvi, u onom mom kosmaru od sna, potegao sumnju ko je najbolji kockar na Forumu, a rezultat te sumnje je masakr epskih razmera. Ali, kao sto znas, mi kockari smo gospoda, elita i postojimo da zaboravimo na nase sujete i da budemo humani. Ako uspem da zaboravim sujetu, mislim da ti zasluzujes poseban Topic unutar Topica Poslednja Sansa i da bi on trebao obavezno da se zove po tebi, evo na primer Izudinov ugao. Da sam ja vlasnik i administrator Foruma, kao sto nisam, ja bih pozvao sve ucesnike Poslednje Sanse, a ima nas oho-hoo, da samo za tebe postavimo dva puta mesecno dva predloga za kladjenje i to samo za tebe. Predlozi bi, teoretski receno, morali biti prolazni, ti bi, teoretski recno, trebalo da ispratis nase predloge samo za tebe, a sve to bi predstavljalo nas izraz postovanja za sve sto cinis za nas Forum. Uz to, bi imao, sto kaze Goksim, priznanje na Forumu, da jedini imas svoj Topic, sa svojim imenom, a nadam se i da bi nesto zaradio, jer ne verujem da se gadis na novac. Posto sam ja avangarda, najkreativniji clan Foruma, iako tvoj Topic jos nije otvoren, ja cu ti ponuditi moj predlog, a kao sto znas, vec jednom sam ti poklonio dobitni tiket (pobeda Tottenhama i pobeda Juventusa). Dakle, u istorijskom Topicu Izudinov ugao, moj predlog samo za tebe, i to potpuno besplatno, a kao izraz postovanja za sve sto cinis za nas Forum, a i za promociju kockanja, bi bio

Tottenham vs Crystal Palace 1 (nedelja) kvota 1,65

Partizan vs Mega 1 (ponedeljak) kvota 1,10

Ukupna kvota 1,82

Ako ces verovati meni, i ako ces ovaj double napasti agresivno, bas kao i ja, ne propusti da odigras i odbranu ovog dobitnog tiketa sa Tottenham X i Partizan 1 po kvoti od 4,30

Za istorijski Topic Izudinov ugao bih ti predlozio na nekom seljackom ili narodnom tiketu, na kome ces vec negde pasti na nekom tvom predlogu, igru Cska pobednik prvog poluvremena protiv Enisey po kvoti od 1,15 (Vtb United League, nedelja 12,30), ili pobedu ekipe Brindisi nad Pesarom (Serie A, nedelja 18.00, kvota 1,20). Ove parove za seljacki ili narodni tiket, slobodno preskoci, to necu ni ja igrati, ali samo da znas da sam samo za tebe ipak nesto napisao i ulozio neki trud.

I za kraj, jos samo dve stvari. Osecam potrebu da napisem nekoliko recenica posebno za kolege iz druge lige Poslednje sanse, a koji trenutno ne stoje bas najbolje na tabeli, bas kao i ja. Osecam potrebu da ih ohrabrim i pruzim podrsku, a nemam nameru da ikada u zivotu ulazim u Topic druge lige, pa cu to uciniti ovde;

Podrska

Hej, drugoligasi, do kraja sezone ima jos tacno 42 puta da postavljate predloge, a to sto ne stojite najbolje na tabeli, bas kao i ja, nista ne znaci, apsolutno nista. Budite sigurni da se pobednik resava na prolece, kada ostali ucesnici Poslednje Sanse pocnu da padaju kao kruske na predlozima i kada sva evropska takmicenja udju u zavrsnicu, i kada ekipe koje igraju za nista, pocnu da ruse tikete po celoj Evropi, kao sto je na primer, prosle sezone Verona srusila Napoli u poslednjem kolu, a ne zaboravite i da je na prolece Eurosong, pa ce nekome na Forumu mozda pasti na pamet, da i to postavi kao svoj predlog u Poslednjoj Sansi, a da ne ulazimo sada, kada i kome je to palo na pamet. I za kraj, samo za vas drugoligase koji ne stojite bas najbolje, samo da vam kazem da sam prosle sezone u jednom periodu prve, istorijske sezone Poslednje Sanse, imao pet promasaja iz osam pokusaja, a Goksim i Izudin po jedan promasaj iz deset pokusaja. Sta se posle toga desilo je istorija.

I za kraj, da pokusam da odgovorim varvarima koji su se usudili da predlazu izmenu pravila, odnosno koji su nasrnuli na minimalnu kvotu od 1,20. Gledacu da budem sto pristojniji.

Hej @unkdy

“...pa zato mislim da nema bukvalno nikakve korist od postavljanje svako kolo najigraniji ocigledni betova iz ove top lige, a jos manje ponavljanje isti tipova i mislim da to je pravilo malo glupo … i vise od pola tipova svako kolo su jedne iste ekipe ...”

Hej @Silviyo1302

“... u pravu si. Mislim da je granica koeficijenta trebala biti visa … Barem 1,40 pa da taj par ima nekakvu tezinu i obrazlozenje zasto bi bas taj par trebao proci... Ovako moze doc netko tko nema pojma o sportu opcenito i samo bubne dva puta tjedno napamet neki par s kvotom 1,20 bez ikakvog obrazlozenja i velike su sanse da pogodi 8-9 parova od 10, a mozda i sve!...”

Hej @unkdy i @Silviyo1302 imam jednu odlicnu vest za vas. Vas dvojica ste jedni od malobrojnih iz onog mog kosmara od sna, koji ste preziveli onaj masakr epskih razmera, a da se uopste ne secam kako je to moguce. Izgleda da su tacne teorije da su snovi zapravo obrada aktivnosti koje se desavaju u realnom zivotu, a ja ne pamtim veci stres u mom zivotu, od ovih vasih predloga da se menjaju pravila. Trenutno smo pod Bozicnim praznicima, a jos malo ce i Nova Godina, pa cu se pretvarati da sam vam oprostio na ovim postovima. Pretvaracu se i da je sve ovo tacno sto je gore napisano. Predlazem da se nagodimo, i tako pokazemo da su kockari gospoda, elita i visa klasa. Hajde da svi zajedno najpre zavrsimo ovo tesko i naporno takmicenje koje se zove Poslednja Sansa, i da sva trojica pobedimo na kraju, i tako i delom pokazemo da je lako pogoditi najigranije ocigledne betove iz top liga ili da je moguce da neko ko nema pojma o sportu uopsteno, bubne dva puta sedmicno napamet neke parove i osvoji ovako tesko i naporno takmicenje. Ako je sve to lako i moguce, ne samo da cemo menjati pravila, vec cemo i podici minimalnu kvotu na preko 2,00 a ko promasi vise od tri puta u toku sezone, bice spaljen na lomaci. Da nismo pod Bozicnim praznicima i jos malo pred Novom Godinom, napisao bih moj utisak da mi se cini da je Poslednja Sansa teza i napornija cak i od engleske Premier League, koja je najpostenija i najteza liga u istoriji svih kolektivnih takmicenja. Jos nismo dosli ni do polovine sezone Poslednje sanse, a vec sam umoran kao pas, a i takmicenje igram kao qurac. Necu ni da pominjem prvu ligu Poslednje Sanse jer sva trojica ne da ne zasluzuju da igraju za nagradu od 550 eu, vec bi trebali da ispadnu u trecu ligu. Kada vidim na kakvim su predlozima padale mnoge kolege iz druge lige Poslednje sanse, a pogotovo na koji nacin, kao i koliko je potrebno znanja, srece, strpljenja i discipline, cini mi se da je igranje prave, realne Premier League, prava kamilica u odnosu na osvajanje prvoga mesta druge lige Poslednje Sanse.

Uh, umalo da zaboravim, imam poruku i za kolegu @BoskoBuha

Hej @BoskoBuha

“...kako moze LeonardoDrugi objaviti post za Poslednju Sansu u dnevnoj temi u petak ujutro dok jos nije ni otvorena tema za naredni krug Poslednje sanse... da li su za svakog pravila ista bez obzira sto je neko kreator ove igre...”

Hej, @BoskoBuha svoj odgovor cu poceti pohvalama na tvoj racun. Obojica znamo da ja nisam jedan od tvojih omiljenijih kolega sa Foruma, kao ni ti meni, hvala na pitanju. Ako zaboravim na sujetu, tvoje kladjenje je najblize mom karakteru, i zato se i desi da ponekad izadjem iz kuce, a da ne ponesem osobne dokumente, dok se jos nikada nije desilo da prodje dan, a da ne vidim kako stojis na tabeli druge lige. Skoro da me zabrinjava koliko je tvoje postavljanje predloga slicno mom karakteru. Masta na minimumu, predlozi pazljivo odabrani, gotovo nemoguce da ne prodju, a ono malo sto si pao, i kako si pao bi moglo da se svrsta u tragediju svetskih razmera. Uz to, tvoj predlog je unapred spremljen, ako ne racunamo poslednje kolo, tvoj predlog je uvek bio prvi postavljen. Od dvadeset tvojih predloga, mislim da samo jedan ili jedan i po, ja ne bih postavio kao moj predlog, a sve ostalo bih potpisao, i to me dodatno zabrinjava Ja ne znam koga moze da zacudi tvoj plasman na tabeli, a pogotovo koliko si dugo medju prvih tri ili pet, svejedno, pogotovo uzimajuci u obzir koliko je druga liga tesko takmicenje. Imam neki gadan osecaj da ces do kraja sezone biti u Top tri na Forumu, narocito zbog stila igre, a ako smem da iznesem moju procenu, imam neki osecaj da ces izgubiti prvo mesto na nacin kako je Hamilton izgubio poslednju trku u Formuli 1 i prvo mesto u konacnom plasmanu. Ako smem da iznesem svoju procenu, postoji jedan kolega koji je opasan takmicar, i koji se gotovo i ne cuje na Forumu, i koji bi mogao da bude opasan protivnik po sve kolege na Forumu. Inace, mislim da ce zavrsnica druge lige biti spektakularna, i pravo uzivanje za pracenje, a ocekujem pred kraj i tugu epskih razmera kada neki nesrecni pad nekog teskog favorita u zavrsnici top evropskih takmicenja, obori nekog kolegu i sjebe celu, ovako tesku i napornu sezonu.

I da odgovorim na pitanje oko privilegija. Da, stvarno mislim da pravila nisu ista za sve, odnosno da za sve vaze ista pravila, samo za mene su moguca mala odstupanja. Ili da se preciznije izjasnim, svi smo jednaki, samo sam ja malo jednakiji. Ali to nije zato sto sam kreator ove igre, nego sto sam jedini pobednik Poslednje Sanse od kada postoji ovaj portal, a to je oho-hooo, a to svakako nije lako.

Uh...ala sam se nalupetao u ovom postu, za medalju nema sta. Hej administratori, ne zaboravite da ovo lupetanje prebacite u neki Topic gde ce kolege moci da iznose svoje predloge kako da poboljsamo Poslednju Sansu, pogotovo sto nijedan predlog nece biti prihvacen, a ja ionako nemam nameru nikada vise u zivotu da udjem u Topic druge lige.

zapelo mi je ovo za oko kasa uzajamne pomoci ti kao pravi kockar bi trebao znat da nikad ali nikad se novci ne posuduju da bi se kockalo ili prodavat nesto kredit i slicne gluposti  nekad se to prode u mladosti sva sreca sa manjim svotama i bude lekcija za zivota ako ista imamo u glavi ,,,mnogi ljudi u zivotu uniste prijateljstva bas zbog tog posudivanja jer normalan covjek sanja dug a ne kao da to nije nista..

cemu tolika rasprava oko tih kvota pa da je tako lako pogodit 1,20 samo bi to igrali dobro ti prvi imas veliku vecinu parova po 1,20 pa cak i 1,18 i sta jel to tako lako pogodit, mislim da bi se svi trebali trudit sto bolje izvuc iz ponude a ne gledat kvote ali opet svak ima razlicitu igru no nije to tek tako pogodit 8/10 malih kvota  .. onda najbolje uzet 100 1000€ i samo ganjat to kad je tako lako 

Jos jedna stvar kad kazem izvuc najbolje iz ponude to mislim da se pomazemo medusobno i da svima bude zeleno a ne molit boga i kletve bacat da padne kolega ja se ne natjecem protiv vas nego protiv kladionice a  tablica ce izbacit najboljeg na kraju no ljepo je vidjeti da ima dosta dobrih tipsera nekad i ispratim nekog netko skrene paznju na neki par itd itd  

i nisam ti iskomentirao iz zle namjere  niti se imam namjeru prepirat raspravljat s tobom jer nekad kad procitam pitam se jesi stvarno ozbiljan ili zelis bit zabavan dobro jesi nekima sa svojim analizama simpatican  no bilo kako bilo svako ti dobro i ne posuduj novce da bi kockao savjet drugoligasa ;) 

@LeonardoDrugi Postovanje i cenim trud koji ulazes u svoji postova(iako to sto hejtas Messi ti ne valja ni malo) i bas mi dodje odlicno kad god procitam ali si malo pomesao stvari :D

Ja se nisam bunio za minimalni tecaj 1.20 nego naprotiv uglavno tako i igram vec 10tak godina, uzmem 3-5 "zicera" i probam da dupliram, retko to bude i single/double tako da meni bas ovo natecanje dosao odlicno i cesto skupim predloga od ostali u PS 2 koji isto moram da pohvalim i nadam se da cemo produzit do kraja u isti ritam!

Ja sam se bunio jedino za povtaranje parova i ovi public betova iz top 5 lige ali nema veze, ne mora nista da se menja, bitno da oziveo ovaj forum i za da uspijemo koliko-toliko u ovaj rat protiv kladionice moramo se drzit skupa pa sretno nam bilo!

Poštovani kolege @IzudinB, i @Goksim vi kao glavni administratori i moderatori ovoga foruma i ove stranice, i kolega @LeonardoDrugi kao začetnik ove lige i ja kao član ovoga foruma želim i ja dati jedan svoj prijedlog za ovo natjecanje, normalno ako se slažu i ostali igrači oko moga prijedloga.

Mogli bi od iduće sezone, proširit ovo natjecanje u stilu kao tipa američke lige NBA,MLB,NHL,NFL Itd….

Znaci mogli bi napravit tipa jednu “Profesionalnu kladioničarsku ligu” od minimalno 20 igrača, normalno ako su igrači zainteresirani.

Možemo proširit i na vise, jer stvarno na ovom forumu ima dosta dobrih prognozera.

Koliko vidim ukupna isplata pobjednika na kraju ove lige je sve ukupno 1000€.

Neznam dali te novce će isplatit iz svoga džepa administratori ovoga foruma ili to sponzorira sportske online kladionice, to stvarno neznam?….jer nisam bas osobno u toliko dobrim odnosima sa administratorima foruma da znam u vezi toga.

Ovo govorim za dobrobit ovoga foruma, i iskreno bih htio da ovo bude NAJBOLJI i NAJACI!! forum na BALKANU!!.

Znaci ajmo reci da liga bude od tipa 20 igrača. Znaci svaki igrač bi trebao uplatit pred početak sezone 100€  glavnom administratoru foruma.

Znaci na 20 igrača to ispada 2000€. Plus na tih 2000€ trebalo bi još naći 1000€ da sve ukupno vrijednost ovoga natjecanja bude 3000€.

E sada za ovih dodatnih 1000€ neznam dali to može administrator ovoga foruma preko nekih sponzora dobiti ili on to daje iz svoga džepa?!.

Znaci liga bi ovako funkcionirala. Liga od tipa 20 igrača. Vrijednost lige bi trebala biti 3000€.

Znaci prvih pet najboljih igrača na kraju sezone bi osvojili novčane dobitke, dok ostalih 15 igrača bi dobili svoj povrat novaca koji su uplatili za učešće u ligi.

Evo kako bi to trebalo izgledat.

20 igrača - uplata 100€ za natjecanje

Sponzor lige - 1000€

Vrijednost lige ili fond novaca lige  - 3000€

1.Mjesto - 600€

2.Mjesto - 350€

3.Mjesto - 250€

4.Mjesto - 150€

5.Mjesto - 150€

Kada se zbroji prvih pet igrača, oni bi na kraju sezone bili u plusu. Naravno tko će imati bolju poziciju imat će normalno i veću dobit.

Prvoplasirani ce imati cistu zaradu od 500€, drugi 250€, treći 150€, četvrti i peti imat ce zaradu po 50€, to je zarada kad se odbije 100€ za učešće u ligi koje je uplaćeno. 

Znaci za prvih 5 na tablici isplatit će se ukupno 1500€ Iz fonda lige, dok za ostalih 15 isplatit će se po 100€ znaci vratit ce im se novac koji su uplatili pred početak natjecanja.

Znaci kao sto vidite na kraju sezone niti jedan od natjecatelja neće biti u gubitku ili minusu.

Dobro, ja znam sad da možda pretjerujem, mnogi ce reci da sam možda lud, tko ce dati 100€ za natjecanje, ali to govorim zbog kvalitete i jačanja ovoga foruma.

Znaci ja neću imati nikakvu korist od ovoga, tako da nebi bilo da nešto tu surađujem sa administratorima foruma, jer ja sam obični član ovoga foruma kao i ostalih 99% članova.

Kada se pogleda tih 100€, podijelimo na 12 mjeseci to ispada po mjesecu nekakvih 8,33€, kada se pogleda, to je u ovim zapadnim razvijenim zemljama, ajmo reci kutija cigareta, u ovim našim balkanskim “siromašnijim” državama dvije kutije možda istočnijem djelu balkana čak i tri kutije cigareta.

Ali kad se pogleda ljudi godišnje znaju popušiti od 1000€-2000€ na cigarete, a da ne govorim još koliko ljudi zna prokockati i zapiti svoj krvavo zarađujemo novac, a ovdje će ipak na kraju sezone dobiti povrat svoga novca, tako da nebi nitko bio u minusu!.

Osobno bi volio kad bi ovaj prijedlog zaživio, i da svaki sudionik natjecanja na kraju sezone ako bi se dalo izvuci da ima nekakvu zaradu od ovoga natjecanja, pa makar i 10€, kad se pogleda bit je skupit najbolje igrače na jednom mjestu, i da si jedni drugi pomognemo u zaradjivanju novaca od kladjenja i da uspijemo ovaj forum napraviti da bude najbolji na balkanu!

Eto, neka ovaj moj prijedlog dobro razmisle administratori foruma a i ostali članovi.

Znaci ne treba liga imati 20 igrača može imati i vise ako će biti zainteresiranih, a normalno moze biti i manje ako će nas biti manje zainteresiranih!.

Znaci bit ove lige je jačanje foruma i da jedni drugima pomognemo sa svojim prognozama.

Hvala na inicijativi @LeonardoDrugi. Bit će odlično prikupiti feedback svih sudionika kako bi iduće godine dodatno unaprijedili  Posljednju Šansu  pa samim tim pozivam sve sudionike Posljednje šanse da iznesu svoja mišljenja i prijedloge za poboljšanje u idućoj sezoni. 

On 26. 12. 2021. at 2:51, LeonardoDrugi said:

Posljednja šansa će se naravno igrati i sljedeće a vjerujem i idućih godina, dokle god to drugi članovim foruma budu htjeli neovisno o tome budem li ja prvi u Prvoj ligi ili igrao Drugu ligu. Iako, nadam se da do ovog drugoga neće doći :) međutim budite sigurni da isto nikako neće utjecati na održavanje natjecanja.

S moje strane je sugestija da bi trebali izbjegavati igrati oklade u kojima postoji mogućnost "VOID-a" odnosno koeficijenta 1,00. Primjera radi, tip koji sam igrao ovog tjedna je više od 40,5 poena u NFLu na što je koeficijent 1,25. Mogao sam odabrati i više od 40 poena po koeficijentu 1,20 međutim u slučaju da na utakmici bude baš 40 poena oklada bi bila VOID odnosno igrač bi dobio ulog nazad (koeficijent 1,00). Po pitanju Posljednje šanse u ovoj situaciji igrač bi u sljedećem kolu, isto kao i kada je bila odgođena utakmica, mogao prijaviti dva tipa. 

Na odgođene utakmice ne možemo utjecati međutim na izbog oklade možemo pa moja sugestija da se izbjegavaju tipovi gdje u nekim scenarijima kladionica vraća ulog odnosno stavlja koeficijent 1,00. 

2020/2021 LeonardoDrugi

2021/2022 LeonardoDrugi

itd

itd

Odličan prijedlog koji itekako ima smisla. Topic je otvoren na:

Pravila se tokom sezone sigurno nece menjati, i kome to padne na pamet, ponovicu, ruka mu se osusila kojom dirne na pravila, ali druga liga zasluzuje mnooooooogo vecu paznju. I tako opet dolazimo do vlasnika Portala i zapravo, najveceg problema na Forumu. Pogledajte samo sta on pise u zaglavlju druge lige “...druga liga Poslednje Sanse u kojoj se clanovi Foruma natjecu za prvo mesto i nagradu od 150 eu, te mozda i bitnije od novcane nagrade priznanje na Forumu...” Hej, Goksime, sta kazes... priznanje na Forumu …eeeeej drugoligasima priznanje, a ti igras za nagradu od 550 eura ???? Kako bi bilo da ti pises sledece sezone analize u drugoj ligi za priznanje na Forumu, a da, ako se slazes, drugoligasi zasluzuju mnooogo vise. Ne znam da li si sam smislio, ili ti je neko drugi predlozio da ti igras za 550 eu, a drugoligasi za priznanje i bednih 150 eu, ali i u jednom i u drugom slucaju, ovo pravilo nije dobro, ili nije dobro procenjeno, ili nije posteno, ili jednostavno, zasluzuju mnogo vise, a najmanje mislim na novac. Odmah da se razumemo, cak i da me uspavaju, nikada necu priznati da tamo ima boljih kockara od mene, ali moram da priznam, da o drugoligasima razmisljam od kada je sezona pocela. Nisam ni administrator, a ni vlasnik Portala, a trebalo bi i jedno i drugo da budem, ali drugoligasi zasluzuju da se cuvaju, postuju i neguju, a zasluzuju i mnoooogo vise. Videcemo... ko dirne u pravila, ruka mu se osusila, ali do kraja sezone cu razmisljati, a tu sam najjaci, kako da drugoligasi dobiju nesto vise. U glavi su mi mnoge stvari, glava mi je otekla od razmisljanja o drugoligasima, i jako sam ponosan i na sebe i na njih i na Forum zbog toga. Imam i neka resenja u glavi, ali sada imam vecih problema u Poslednjoj Sansi, jer ne stojim bas najbolje na tabeli.

Slažem se sa tim da pravila za ovu sezonu, nakon odigrane 1/3 ne mijenjamo a otvoren sam za sve prijedloge za sljedeću sezonu pa samim ti i distribucija nagrada sljedeće sezone može biti znatno drugačija. Defirat ćemo koji je fond nagrada i iste u određenom postotku distribuirati na mjesta koja smatramo da treba nagraditi. 

Osobno mi se logo sviđa međutim istina je da je isti već desetak godina. Rebranding uz malu vizualnu promjenu logoa je često slučaj kod mnogih kompanija pa ne isključujem mogućnosti da se logo izmjeni i SvijetKladjenja u 2022 a uz to osvježi i forum ali neka to za sad ostane kao iznenađenje :), pa neću više u detalje. 

U ovom postu nisam komentirao sve prijedloge međutim ne znači da nećemo razmišljati o njima te još jednom pozivam i druge sudionike Posljednje Šanse da iznesu svoja mišljenja i sugestije koje će doprinjeti da Posljednja Šansa sljedeće sezone bude još bolja na zadovoljstvo svih nas! 

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
prije 7 minute, Mile5 said:

jedan prijedlog imam ...  kako bi  bilo da uz ovu posljednju sansu uvede se jos npr da mozemo  i listice postavit npr ukupne  kvote min 1,80 do 4-5 sa nekim odredenim brojem parova ili ne odoredenim pa da se i to boduje ili stvori neka nova listic liga 

Losa ideja previse bi bilo to haoticno, moj predlog je ne mora od ovu sezonu nek bude od buducu nek ima 2 natjecanja jedna nek bude ko sto je ova min kvota 1.2 i ko najvise pogodeni parova, a druga nek bude isti koncept al ne mora po 2  parova recimo nek budu vise od 3 do 5 u 1 tjedan al kvota minimum 1.50 i pobednik onaj koji ce imat najveci profit, recimo ulog nek bude od 1-5 units da nema previse varijacije.

prije 29 minute, unkdy said:

Losa ideja previse bi bilo to haoticno, moj predlog je ne mora od ovu sezonu nek bude od buducu nek ima 2 natjecanja jedna nek bude ko sto je ova min kvota 1.2 i ko najvise pogodeni parova, a druga nek bude isti koncept al ne mora po 2  parova recimo nek budu vise od 3 do 5 u 1 tjedan al kvota minimum 1.50 i pobednik onaj koji ce imat najveci profit, recimo ulog nek bude od 1-5 units da nema previse varijacije.

nije llose

al da svi dobijemo npr na pocetku sezone po 10unita i raspodijelit kako zelimo te unite kroz tjedne mjesece i npr svaki tjedan dobivat po par unita jer zamisli na unite pa svak ce stavljat najvise da bude veci plus treba nekao ogranicit da bi bilo relno  ako svi dobijemo 10  pa kad dodes do 0  onda cekat ove koje bi dobili kao bonus ..nez nesto na taj nacin samo ogranicit da ne bude lupanja max units zbog profita

prije 34 minute, Mile5 said:

nije llose

al da svi dobijemo npr na pocetku sezone po 10unita i raspodijelit kako zelimo te unite kroz tjedne mjesece i npr svaki tjedan dobivat po par unita jer zamisli na unite pa svak ce stavljat najvise da bude veci plus treba nekao ogranicit da bi bilo relno  ako svi dobijemo 10  pa kad dodes do 0  onda cekat ove koje bi dobili kao bonus ..nez nesto na taj nacin samo ogranicit da ne bude lupanja max units zbog profita

Ne nema veze, neces moci preterivat sa unitsa zato 1-5 recimo ako igras nesto 1.5-1.6 kvote naravno da ces ulozit 5 ako igras nesto vece kvote ulozis manje i tako, meni se najsivdje svidja sistem na koji funkcionira portal betrush tamo je 1-10 units i 3 max tipova u dan, to je previse realno tu bi mogli recimo 5-10 svaki tjedan, al ima vremena za to bitno je da sto vise clanova budu aktivni i ne posecivat forum samo zbog poslednje sanse nego postirat i u ostali tema.

• 2 months later...

Dakle, već sam napisao u drugoj ligi posljednje šanse pa da bude i na pripadajućoj temi moj prijedlog za iduću sezonu je da za oba kola imamo isti vremenski rok za postavljanje parova. Dakle ako kolo krene u utorak postavljamo parove od ponedjeljka. Kad krene u petak onda od četvrtka.

I drugi manje bitan, ali ako se slažete, bi bio da ponedjeljak ili petak dodamo ovom kolu u tjednu. Vikendom se ionako igra najviše, a tokom tjedna nekad je ponuda nikakva.

Slazem se da se ponedeljak ubaci u kolo Uto-Cet zato sto obicno taj dan izvisi i niko ne postavlja parove zato sto imas vikend kad je ponuda najveca i meni se licno jednom od 51 par desilo da mi se igra u ponedeljak (odnosno bio NFL nakon ponoc u nedelju)

Ovo je bilo jako zanimlivo kolo u PS obe lige, desilo se da sva 3 u prvoj ligi @Goksim@LeonardoDrugi@IzudinB i 3 u drugoj koji imamo najvise pogodka  @fic @BoskoBuha promasimo svoji predloge, meni je osobno veoma krivo zato sto do ovo kolo sam imao 49 uzastopni pogodoka i nisam uspjeo da stignem do taj jubilejni 50ti ali sta je tu je, sretno nam bilo :D

prije 44 minute, fic said:

@unkdy mogli smo ti se @BoskoBuha i ja približiti, ali kiksali i mi i sad je gotovo. Mada je bilo i ranije jasno da si pobjednik, ali sa ova dva promašaja zaredom u posljednja dva kola dao si nam malo nade.

Teoretski je jos moguce, ali ako ima kvote bila bi 1.01 🤣 Ispao sam i ja iz forme u zadnje slabije analiziram nemam puno vremena bio na obuku 2 nedele, ne kladim se uopste i  predloze sam postirao onako mehanicki najmanje kvote i one parova sto pocinju ranije (recimo zadnje kolo bila dvojba Fritz 2-0 ili Brooklyn NBA i uzeo debila zato sto bio ranije, nije iskoristio 3 SP pa onda 5-2 u TB) ali sam imao srece sa Real basket sto mi se racuna WIN zato sto vodili 20 i jos neke sa predaja Opelka, egali kod Fritz i rukomete ali kako god bilo jasno je da je 2 liga klasa iznad 1 😜

Moj konacni predlog za (minimalno) unapredjenje svete Poslednje Sanse

Dosao je i taj istorijski dan, ulazimo u poslednjih mesec i nesto dana prve, istorijske zajednicke prve i druge lige svete Poslednje Sanse. Kao jedan od ucesnika ovog najboljeg i najtezeg takmicenja u regionu, zeleo bih da cestitam i da se zahvalim svim kolegama koji su igrali, podrzali ili posmatrali jedno ovoliko tesko takmicenje. Zahvalio bi se svim kolegama koji su poceli, a narocito onima koji zavrsavaju svetu Poslednju Sansu. Kada se sezona bude zavrsila, a to je za samo mesec i nesto vise dana, verovatno ce svako od nas imati svoje utiske, primedbe ili zapazanja, a posto ih ja vec imam, u ovom postu u ih izneti.

Opsti utisak o Poslednjoj Sansi i Forumu uopsteno

Prvo bih da napisem nesto uopsteno o pisanju analiza, ili aktivnosti na nasem Forumu. Aktivnost ili pisanje analiza ne donosi bas nista, to je barem jasno. Analize se ne naplacuju, broj postova se ne naplacuje, aktivnost i potroseno vreme, takodje. Uz to, ne poznajemo se, nikada se nismo ni videli, tako da ne postoji ni neka moguca opipljiva korist od aktivnosti. Na kraju, niko nas ni ne tera da pisemo postove, kao sto nas teraju od malih nogu, da idemo u skoletine. Sa druge strane, sa aktivnoscu mozete samo da izgubite, i to vreme, nerve, strpljenje ili zdravlje, pogotovo ako ne pogadjate prognoze. Ako vec trecu analizu promasite na Forumu, sigurno da ostale kolege nece napisati da ste dobri kao Jorge Mario Bergoglio Papa Franesco, vec ce se traziti hapsenje kolega koji su promasili analize. Pa ipak, svi i dalje pisemo analize, i to besplatno, trosimo svoje vreme, nerve i zdravlje, a pored toga, sve to radimo osim u dnevnim tipovima, jos i dva puta sedmicno u Poslednjoj Sansi, i to besplatno. Sve to mogu samo gospoda kockari, visa rasa, a jedini interes koji moze da vas motivise da posecujete Forum, jeste pripadnost zajednici kockara, najzdravijeg dela drustva.

Ako bi se izjasnjavao kao u matematickim gimnazijama, ocenama od 0 do 10, ovogodisnju sezonu Poslednje Sanse bih ocenio sa 7,65 dakle sasvim pristojnom ocenom, ali i ocenom gde ima dosta prostora za napredak. Poslednja Sansa je bila relativno citana i posecena, a takmicenje tesko, naporno i dugo. Da nije bilo prve lige, koja je izuzetno neprijatno ovosezonsko iznenadjenje, da ne kazem da su svi zajedno doziveli pravi fijasko, zahvaljujuci drugoj ligi, koja je bila spektakularna, i da su samo oni ucestvovali u takmicenju, sveta Poslednja Sansa bi sigurno mogla da zasluzi i vrlo dobru ocenu od 8,85. Ako se pretvaramo da ucesnici prve lige nisu ni ucestvovali ove sezone, druga liga Poslednje Sanse je, po mom misljenju, u potpunosti ispunila, i vise od toga, ocekivanja, a to znaci da je tamo moglo da se pronadje oho-hoo dobrih predloga za kladjenje, sto je i osnovna ideja postojanja Topica Poslednje Sanse. Da se podsetimo, osnovna svrha Poslednje Sanse bi trebalo, kao sto i samo ime kaze, da kolege koje ponekad zapadnu u krizu, ili odu u qurac i pomisle da kladjenje vise nema smisla, uvek imaju Poslednju Sansu, kao poslednji izbor pre nego sto potraze najblizi, dovoljno visoki most, i skoce na glavu. A ko misli da nije bilo koristi od kolega koji su imali po dva, sedam, ili devet promasaja od 53 napisana predloga, taj bi svakako trebalo da poseti dobrog lekara. Ko misli da nije bilo koristi od kolega koji su imali po deset, petnaest, trideset ili 49 uzastopnih pogodaka, taj bi svakako trebao da dodje sledece sezone u Poslednju Sansu i dokaze da moze i bolje.

Takmicenje koje ulazi u samu zavrsnicu je imalo sve sto treba da ima jedno ovako dugo, tesko i naporno takmicenje. Bilo je radovanja zbog prolaza predloga na jaja, bilo je i tugovanja i ocaja zbog teskih i bolnih padova, svidja mi se sto smo se kao i u svakom teskom takmicenju ljutili i nervirali na sudiju (administratora Izudina), a mom karakteru, najvise su prijale tenzije unutar Poslednje Sanse, one izmedju prve i druge lige.

Uopsteno o unapredjenju Poslednje Sanse, da bi bila sto bolja.

Bice zanimljivo videti u kom ce pravcu ici Poslednja Sansa. Ono sto je sigurno, jeste da ce, teoretski receno, svih 12.854 uredno registrovanih clanova Foruma imati svoje predloge za sto bolju Poslednju Sansu u sledecoj sezoni, a posebno uzivanje ce biti gledati ko ce donositi konacne odluke. Ne verujem da postoji neko sa Foruma, koji veruje da cemo svih 12.854 registrovanih clanova uspeti da se dogovorimo, prvo jer zivimo na zlom Balkanu, a drugo, jer se tesko muskarac i zena dogovore u jednom stanu, a kamoli 12.854 kockara. Ne znam ko ce donositi konacne odluke, ne mogu da smislim demokratiju ni u realnom zivotu, a kamoli na Forumu, a ne verujem ni u dogovor izmedju vise od jedne osobe. U ovom postu cu izneti samo moje predloge kako bi Poslednja Sansa (mozda) mogla biti jos bolja. To, svakako znaci, da necu biti objektivan i da ce svaki predlog biti napisan u smeru kako meni, ili mom karakteru najvise odgovara, sto svakako nije lepo, ali tesko da ce bilo ko drugi biti objektivan. Moja strast i emocije ka Poslednjoj Sansi u sledecoj sezoni ce biti usmerena na sto manje izmena postojecih pravila, a ono sa cime bih unapredio nasu ligu jesu najbolje stvari iz najboljih liga na svetu. I za kraj, dok ste vi svi svirali qurcu tokom sezone, ja sam i danju i nocu mislio o Poslednjoj Sansi, lose spavao zbog nje, gubio apetit i zdravlje zbog nje, odvajao od sna, bio veci deo sezone pod stresom zbog nje, i nije mi nimalo zao zbog svega toga.

Pravila cije cu zadrzavanje braniti svim sredstvima

Zadrzavanje pravila od minimalne kvote od 1,20 cu braniti svim metodama, strajkom gladju, polivanjem benzinom i samospaljivanjem ili rusenjem Portala. U raspravama da li minimalnu kvotu od 1,20 treba menjati, uopste nemam nameru da ucestvujem, cak stavise, vrsicu opstrukciju svake najave bilo kakve promene. Ko misli da je lako pogoditi male kvote, neka slobodno dodje u Poslednju Sansu i dokaze da moze bolje od cetrdesetidevet uzastopnih pogodaka, neka dodje i dokaze da moze i bolje od 42, 44, ili 46 pogodaka od 53 postavljena predloga. Ko dirne u minimalnu kvotu od 1,20 morao bi da zna da velike kvote u Poslednjoj Sansi uopste nisu zabranjene, i da svako moze da postavi predlog sa kvotom koju zeli, pogotovo ako misli da se jedno ovako tesko i naporno takmicenje moze osvojiti visokim kvotama. Oni koji su pokusali ovako tesko takmicenje sa visokim kvotama nisu ucestvovali u zavrsnici takmicenja, a ko je pratio i igrao predloge najboljih iz druge lige Poslednje sanse, sigurno ne moze reci da takvo kladjenje nije bilo isplativo tokom sezone, jer kvote nisu bile visoke. Strajkom gladju, polivanjem benzinom i samospaljivanjem, kao i rusenjem Portala, cu braniti i pravilo koje bi moralo da ostane, a to je da poslednjeplasirani iz prve lige ispada na kraju sezone. O prvoj ligi Poslednje Sanse u odlazecoj sezoni, osim u dve stvari, mislim sve najgore, ukljucujuci i sebe. Mislim da smo sva trojica imali jednu izuzetno losu i tesku sezonu, da smo pravili pogresne izbore i da nicim nismo opravdali naziv prve lige. Ni neverovatni padovi, tkz “ziceri” ne mogu biti izgovor, pogotovo kada uzmete u obzir kakve su padove imali ucesnici druge lige. Jedine dve stvari kojima cu braniti svim sredstvima prvu ligu Poslednje Sanse, je vezano bas za pravilo ispadanja. Sva tri ucesnika prve lige, koliko god bili losi tokom sezone, su ipak u zavrsnici sezone pokazali karakter, da ne kazem cojones, i ako ikada u zivotu uspem da zaboravim sramotu 52-gog kola, kada smo sva trojica promasila svoje predloge, uvek cemo moci da sami sebi kazemo da smo pokazali da smo zivi, da smo grizli, da smo se borili, da smo pokazali karakter i da nismo odustajali, cak i kada je izgledalo da gore ne moze. Ko jos nije bio u prvoj ligi, svakako ne moze da razume pritisak i stres koji imate igrajuci ligu od tri ucesnika, od kojih su dva administratora, ili od kojih je jedan vlasnik portala, i gde od tri ucesnika, jedan ispada. Ko ne moze da zamisli pritisak i stres gde te jedan promasaj vodi u qurac, a dva promasaja u pakao, nadam se da ce to, sto pre, osetiti jednoga dana kada dodje u prvu ligu. Ispadanje u drugoj ligi ne postoji, jer tokom sezone ucesnici sami odustaju ali neka svako bude siguran da je pravilo o ispadanju iz prve lige najgore pravilo od svih pravila u Poslednjoj Sansi. Stres i pritisak od ispadanja, unosi u prvu ligu tugu, ocaj, naboj, radovanje, razocarenje i strah i jedva cekam da se buduci pobednici druge lige upoznaju sa tim emocijama. Osim toga, Euroleague i Nba nikada nece imati takmicarski naboj (ako izuzmemo play-off utakmice) poput engleske Premier League gde je, na primer, jedan Burnley iskrvavio tokom sezone, i na kraju ispao, dok jedan Zalgiris boli qurac sto je poslednji u Euroleague, kada ce i sledece sezone lagano igrati u evropskoj eliti. I na kraju, moje predloge za sto bolju Poslednju Sansu u sledecoj sezoni bih uporedio sa najboljim stvarima iz najboljih liga. Iz engleske Premier League bih uvek uzeo tezinu takmicenja, kao neupitni kvalitet, znaci zadrzavamo dva kola tokom sedmice, zatim kontinuitet, sto znaci da igramo tokom cele sezone, i za Bozic, i za Novu Godinu, i po snegu i po suncu, bez prestanka. Ono sto ostaje, jeste regionalni karakter, a sto je pravilo koje uzimamo iz Aba League. Kakva god da je Aba League, ona ipak postoji vec oho-hoo godina, i uopste nije slucajno zasto je ljudima iz kosarke to uspelo, a majmunima iz fudbala to nece uspeti u narednih sto godina. Iako smo se svadjali, raspravljali, negodovali tokom cele sezone, i iako ne govorimo istim jezicima, ne delimo ista religiozna, muzicka, verska ili sexualna opredelenja, ipak se odlicno razumemo na kladionicarskom jeziku i uspeli smo ono sto niko osim kosarkasa nije, igramo najbolje i najteze regionalno takmicenje.

Predlozi za dopunu pravila Poslednje Sanse

Popunjavanje prve lige

Kolega @Leedsfan je predlozio da “ … mogli bi od iduce sezone prosirit ovo natjecanje u stilu kao tipa americke lige, znaci mogli bi napraviti tipa jednu profesionalnu kladionicarsku ligu od minimalno dvadeset igraca...”  Ako se ovaj predlog prihvati, strajkovacu gladju, policu se benzinom i zapaliti, srusicu portal i sve to istovremeno. Ovde mi je prvo zaparalo usi ovo mogli bi napraviti jednu profesionalnu kladionicarsku ligu. Dok sam na Forumu, svu strast, energiju i entuzijazam cu uloziti u to da se u prvu ligu ulazi i izlazi, a ne da se formira, pogotovo poput americkih liga gde nema ispadanja i gde postoji play-off pa mozes tokom sezone da sviras qurcu, i u play-offu odigras kao dopingovan i osvojis prvo mesto. Kolega @Leedsfan ne bi smeo da zaboravi da je druga liga Poslednje sanse pocela sa preko pedeset ucesnika, a zavrsava se sa oko desetak, sto uopste ne znaci da nisam za (postepeno) prosirenje prve lige. Zbog spektakularne druge lige Poslednje Sanse, nekoliko meseci sam odvajao od sna razmisljajuci kako iskoristiti taj potencijal za sto bolju Poslednju Sansu u novoj sezoni. Sve do pre dvadesetak dana, jedan od mojih konacnih predloga je bio da strpljivo sacekamo kraj takmicenja, i na opste iznenadjenje svih, sve ucesnike druge lige koji su ostali do kraja, predlozimo kao ucesnike u prvoj ligi sledece sezone. To bi bila jedna romanticna ideja kojom bi se pre svega, poslala poruka da se posvecenost, istrajnost, strpljivost i kvalitet, na duge staze uvek isplati. Ono sto ne mogu sebi da objasnim, jeste kako je moguce da me ta ideja drzala toliko dugo, gotovo nekoliko meseci. A onda sam se jedno jutro probudio, i pre umivanja zapitao koji mi je qurac? Zasto bi bili humanitarna ogranizacija? Da li bi to bilo fer i posteno prema kolegi @unkdy ? Da li bi nekome u Premier League bilo kada palo na pamet da jednostavno proglase Nottingham Forest prvoligasima samo zato sto su oni nekada bili prvaci Evrope i zato sto to zvuci romanticno. I tako sam dosao do najboljeg sto nudi EuroCup i Euroleague. Nakon osnivanja EuroCupa, oni su imali pravilo da pobednik automatski sledece sezone igra Euroleague, ali je to promenjeno iz pametnih razloga, pa sada i finalista ulazi u elitu. Dakle, od pametnih kosarkasa iz EuroCupa bih preuzeo odlicno pravilo da se prva liga Poslednje Sanse popunjava sa dva ucesnika tokom sezone, i to sa dva prvoplasirana ucesnika druge lige. Ako bi iz prve lige svake sezone ispadao jedan ucesnik, a ulazila dva, liga bi se postepeno povecavala iskljucivo ulascima, a ne bi se formirala sa dvadeset ucesnika. I to nije sve. Iz Euroleague, opet od kosarkasa, koji su pravi akademici u odnosu na fudbalere, bih preuzeo odlicno pravilo o specijalnim pozivnicama. Celnik Euroleague, Jordi Bertomeu, a koji je inace jedan obican kriminalac koji odlicno radi svoj posao, putem specijalnih pozivnica, cini Euroleague uvek sve boljom i boljom. Aba League oduvek zeli jos jednog predstavnika u Euroleague, jer lupetaju da se na nasim prostotima uvek igrala prava i dobra kosarka. To isto kazu i oni iz Vtb lige, dok rusi kazu da bi oni trebalo uvek da dobijaju specijalne pozivnice jer imaju najvise para, dok spanci podsecaju Bertomea da je on ipak iz Spanije, a krv nije voda., i da bi Spanija trebalo da ima pedeset predstavnika u Euroleague. Virtus, opet kaze da moze da skupi novaca koliko i zli rusi, pa vi meni recite ko ne bi voleo da bude na mestu Bertomea. Specijalnim pozivnicama, taj Bertomeu u nasoj Poslednjoj Sansi (administratori, vlasnik) bi mogao da iskoristi ovogodisnju spektakularnu drugu ligu Poslednje Sanse i na taj nacin pozove, nagradi i podstakne da se kvalitet, posvecenost i strpljenje uvek isplati. Od stresa i pritiska koji imamo u prvoj ligi Poslednje Sanse, nisam stigao da razmisljam koliko bi specijalnih pozivnica postojalo, a nisam stigao ni da razmisljam da li bi specijalne pozivnice bile eticka, fer ili ne znam kakva druga stvar, prema kolegi @unkdy. Sezona jos nije zavrsena, tako da ne bi bilo eticki i fer da sada iznosim svoj stav, ali jedva cekam da se sezona zavrsi i da iznesem svoje predloge kako i kome bih, da sam vlasnik ili administrator, dodelio specijalne pozivnice za novu sezonu u prvoj ligi od jeseni, a sve kao poruku da spektakularna druga liga Poslednje Sanse, zasluzuje mnogo vise od jednog mesta za prolaz dalje.

Postoji odlicno pravilo koje bih preuzeo cak iz, necete verovati, Nba Lige. Kada sam prosle godine pobedio u prvoj, istorijskoj Poslednjoj Sansi, a ne znam ko bi drugi mogao da pobedi, kolega @IzudinB mi je stidljivo cestitao recima “...Sve cestitke i nadam se da cemo uzivati u ovom topicu i u novoj sezoni. Mozda bi cak bilo dobro napraviti nesto slicno i sa Euro 2020 ali neka Leo odluci s obzirom da je on uzeo Zlatnu Loptu” ...”

Vid ovako @IzudinB, vec sam odlucio. Po uzoru na Nba, a koje je inace, odlicno pravilo, sa zavrsetkom sezone, nastupa totalni relax, i zakonom se zabranjuje bilo kakvo drugo takmicenje na nasem Forumu. Nba zabranjuje svojim igracima da igraju reprezentativne utakmice i to nije bez razloga. Takmicenje Poslednje Sanse je izuzetno tesko takmicenje, umorni smo kao psi, krvna slika nam je ocajna, a i sa nervima smo na vi. Letnja sezona bi trebalo da sluzi da se odmorimo, skupimo energiju, izlecimo povrede, narocito one povrede glave, i da se sto bolje pripremimo za pakao koji nosi takmicenje u Poslednjoj Sansi.

I za kraj, ovo su moji konacni predlozi za unapredjenje Poslednje Sanse u novoj sezoni, i do jeseni necu imati nista novo da dodam, a jedva cekam da svih 12.854 uredno registrovanih clanova Foruma izbace svoje predloge, kao sto i jedva cekam da vidim ko ce biti taj, (administratori, vlasnik) koji ce sve te predloge odbiti, prihvatiti ili smisliti nesto trece;

Predlog da vecina pravila iz prosle sezone ostanu i dalje.

Predlog da se od zavrsetka tekuce sezone, zakonom zabranjuju se sva druga takmicenja na Forumu sve do jeseni i pocetka nove sezone Poslednje Sanse

Predlog da od sledece sezone, u prvu ligu direktno ulaze dva prvoplasirana ucesnika druge lige.

Predlog da se od ove sezone uvedu specijalne pozivnice za ucesce u prvoj ligi.

• 3 weeks later...

Moj post nije predlog, zato neznam ili sam u pravu da pisem ovde, slobodno prebacite. Ja imam samo jedan komentar na posljednju sansu. Zbog poslednje sanse se vise ne posta toliko u ostale topice ( @IzudinB i @LeonardoDrugi i nesto ostalih su izjeme). Moj post je kritika, iako nemam pravo na kritiku za @Goksim. Pratim forum vec dugo i @Goksim je po meni bog i batina ovog foruma po kvaliteti. izvinite ostali ovo je samo moje mnenje a za to moze da vas boli qurac bi rekao @LeonardoDrugi. I u pravu ste ako vas boli ku***. Po meni je ovaj forum najbolji forum koji postoji. Pratim svaki dan iako nisam puno aktivan, zato sto vise ili manjse samo obracam bonuse. Da skratim. Moj post je kritika za @Goksim jer zbog poslednje sanse ne objavlja vise tickete u dnevne topice. Nadam se da ce ovo ovaj post promijeniti

Dosta sam neaktivan u zadnje vrijeme i baš mi je žaj što su mi se često zaredeala neodigrana i promašena kola. Iman puno posla i puno manje posevćujem vremena kockanju. Ova Posljednja Šansa je nešto najbolje na forumu. U početku sam i ja mislio odmah za sljedeću sezonu povećati na 10 do 20 igrača u Prvoj ligi, ali puno bolje mi zvuči ova opcija sa 2 ulaze i 1 izlazi. Dodaje neki značaj ligi, ako bih možda dodao da ako zadnji natjecatelj ima veću prolaznost odigranih prova od 85-90 % ostaje u ligi. Mislim napisat jedan duži post, ali otom potom. Evo mojih prijedloga i slaganja sa prijedlozima kolega:

- igrači prve lige bi trebali napisati analizu barem jednog par tjedno u dnevnoj temi da se "pojača" forum 

-zanimljivo bi bilo organizirati kup gdje bi se našli igrači prve i druge lige. O tome u "dugom postu"

-objavljivanje parova - mislim da bi bilo preglednije i bolje kad bi svi isto imali objavljen par na koji se kladimo, a meni osobno ja najdraže kad vidim obajvu sa naslovom utakmicu   tip   kvota (kladionica) podebljanim slovima. Tako i ja nastojim pisati (iako mi nisu svi objavljeni parovi ovako) jer mislim da osoba koja čita najbrže dolazi do željene informacije. Svakako sliku kao dokaz za kvote do 1.30 (ne i 1.30). Da se razumimo nije ovoj moj načine pisanje nego sam to preuzeo od starijh članova foruma koji mi je i najlogičniji.

-analiza parova - pa s obzirom da bi odigrani par trebao bit onaj u koji smo najviše sigurni da će proći, jer to je i definicija Posljednje Šanse, onda bi se taj par mogao i obrazložit sa barem 2-3 rečenice

- svako kolo bih volio viditi statistiku pojednihog kola - koliko je igrača igralo, koliko je parova prošlo, najveća pogođena kvota... (sve jednostavno napravljeno u excelu)

-neaktivnost bi sakcionirao na 3 neodigrana kola, kvalitetni igrači su konstantni, a ne dok ih ide

-o specijalnim pozivnicama neznam iako mi ovaj prijedlog eventualno ide u koristi, neka pametniji odluče 

- pohvale @Goksim za financijsku nagradu i ostalima ako ko još sudjeluje u financiranju PŠ, ali pošto ovo natjecanje traži truda u vezi organizacije, praćenja, pisanja tablice... mislim da igrači prve lige mogli uplatit simboličnih 10 €. Uvrstio bih i igrače druge lige, ali onda bi to moglo odbiti potencialne nove igrače za drugu ligu.

Bit će toga još, ali ovo je ovako na prvu

• Goksim changed the title to Pitanja i prijedlozi za Posljednju Šansu

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

• 18:45 CET - Belgrade (Stadion Rajko Mitić) FK CRVENA ZVEZDA (SRB) - VFB STUTTGART 1893 (GER) Sudac: Erik Lambrechts BEL 18:45 CET - Klagenfurt am Wörthersee (28 Black Arena) SK STURM GRAZ (AUT) - GIRONA FC (ESP) Sudac: Rohit Saggi NOR 21:00 CET - Liverpool (Anfield) LIVERPOOL FC (ENG) - REAL MADRID CF (ESP) Sudac: Francois Letexier FRA 21:00 CET - Eindhoven (Philips Stadion) PSV EINDHOVEN (NED) - FK SHAKHTAR DONETSK (UKR) Sudac: Urs Schnyder SUI 21:00 CET - Zagreb (Stadion Maksimir) GNK DINAMO (CRO) - BORUSSIA DORTMUND (GER) Sudac: Clement Turpin FRA 21:00 CET - Glasgow (Celtic Park) CELTIC FC (SCO) - CLUB BRUGGE (BEL) Sudac: Georgi Kabakov BUL 21:00 CET - Monaco (Stade Louis II) AS MONACO FC (FRA) - SL BENFICA (POR) Sudac: Rade Obrenovic SVN 21:00 CET - Birmingham (Villa Park) ASTON VILLA FC (ENG) - JUVENTUS (ITA) Sudac: Jesus Gil Manzano ESP 21:00 CET - Bologna (Stadio Renato Dall’Ara) BOLOGNA FC 1909 (ITA) - LOSC LILLE (FRA) Sudac: Michael Oliver ENG
    • Dinamo - Dortmund - 2 i oba daju gol (2.87) bet365 Dortmund u utakmicu ulazi s ciljem da osigura drugu uzastopnu pobjedu u natjecanju, nakon što su minimalnim rezultatom 1:0 savladali Sturm Graz. Pobjedu im je donio Donyell Malen pogotkom u drugom poluvremenu. Ipak, treba napomenuti da žuto-crni imaju problema u gostujućim susretima, jer su bez pobjede u posljednjih šest utakmica u svim natjecanjima. S druge strane, Dinamo Zagreb je uvjerljivo savladao Slovan Bratislavu s 4:1, što im je donijelo pomak na 16. mjesto ljestvice. No, domaći sastav još uvijek traži pravu formu, budući da u posljednja tri susreta nisu uspjeli doći do pobjede. Dinamo Zagreb ulazi u susret bez veznjaka Josipa Mišića, koji je ozlijedio nogu u dvoboju protiv Rijeke 23. studenoga. Njegov povratak na teren je neizvjestan, dok će Petar Sučić biti spreman tek krajem prosinca. Napadači Bruno Petković i Juan Cordoba neće biti na raspolaganju. S druge strane, Dortmund također ima problema s ozljedama. Karim Adeyemi još nije spreman zbog ozljede zadnje lože. U obrani su Kjell Watjen i Niklas Sule izvan terena. Očekivani sastavi: Dinamo: Zagorac; Ristovski, Theophile-Catherine, Torrente, Ogiwara; Kačavenda, Bernauer, Baturina; Špikić, Kulenović, Pjaca Dortmund: Kobel; Ryerson, Anton, Schlotterbeck, Bensebaini; Nmecha, Can; Malen, Brandt, Bynoe-Gittens; Beier Iako kladionice favoriziraju gostujući sastav, Dinamo će pred domaćim navijačima sigurno tražiti maksimalan učinak. Borussia Dortmund ulazi u utakmicu s boljim rezultatima u Ligi prvaka, no njihova upitna obrana otvara prostor za golove s obje strane. (Koeficijenti 27.11. u 00:01 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
    • Bayern - PSG – oba daju (1.53) bet365 Bavarci su u posljednjoj utakmici juzahvaljujući pogotku Jamala Musiale u drugom poluvremenu svladali Benficu s minimalnih 1-0, čime su se pomaknuli na sedamnaesto mjesto ljestvice. Allianz Arena već dugo nosi reputaciju “neosvojive tvrđave”, budući da Bayern nije doživio poraz na svom terenu od ožujka. S druge strane, Paris Saint-Germain ulazi u ovaj susret s ciljem osvajanja svoje druge pobjede u natjecanju, nakon što su u prošlom kolu u Parizu pretrpjeli poraz od Atletico Madrida rezultatom 2-1. Međutim, Parižani su u gostima uhvatili “zamah” i u utakmicu ulaze s nizom od tri uzastopne utakmice bez poraza. Glavna prijetnja za gostujuću obranu bit će Harry Kane, engleski napadač u vrhunskoj formi, koji je u četiri utakmice ovog natjecanja postigao pet pogodaka i upisao jednu asistenciju. Kane je u posljednjoj utakmici postigao hat-trick, te se od njega očekuje još jedna izvanredna izvedba. Bayern će ponovno biti bez Joaa Palhinhe zbog problema s aduktorom, dok je Mathys Tel pod upitnikom nakon što je propustio utakmicu protiv Augsburga zbog ozljede. Aleksandar Pavlović i Josip Stanišić vratili su se treninzima nakon ozljeda, no Hiroki Ito ostaje duže vrijeme izvan terena. Leon Goretzka mogao bi zauzeti mjesto Joaa Palhinhe, dok se Serge Gnabry i Konrad Laimer očekuju u početnoj postavi nakon što su bili na klupi protiv Augsburga. Paris Saint-Germain dolazi u Njemačku oslabljen izostancima Sennyja Mayulua, Lucasa Hernandeza, Goncala Ramosa i Presnela Kimpembea zbog ozljeda. Nuno Mendes će biti podvrgnut dodatnim pregledima nakon problema s gležnjem. Marquinhos se vraća u momčad nakon suspenzije, dok će Vitinha, Gianluigi Donnarumma i Willian Pacho također zauzeti svoje pozicije u početnih 11. Bayern: Neuer; Laimer, Upamecano, Kim, Davies; Kimmich, Goretzka; Olise, Musiala, Gnabry; Kane PSG: Donnarumma; Hakimi, Marquinhos, Pacho, Mendes; Zaire-Emery, Vitinha, Neves; Dembele, Asensio, Barcola Očekujem izuzetno uzbudljivu utakmicu s golovima na obje strane, s obzirom na napadačku formu obje momčadi. (Koeficijenti 26.11. u 11:32 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
    • Manchester City vs Feyenoord – oba daju(1,95) bet365 Manchester City će večeras na Etihad stadionu ugostiti Feyenoord, s ciljem prekida negativnog niza od dva uzastopna poraza.  Građani su u prošlom kolu Lige prvaka doživjeli težak poraz od Sportinga rezultatom 4-1, što ih je stavilo pod dodatni pritisak uoči ove utakmice. Iako su u domaćem prvenstvu bili nepobjedivi, njihova posljednja utakmica na Etihadu donijela je razočaravajući poraz od Tottenhama. No, momčad Pepa Guardiole želi se vratiti pobjedničkim navikama. S druge strane, Feyenoord dolazi u Englesku s dvije uzastopne pobjede, što im je podiglo moral nakon poraza od RB Salzburga (3-1). Posebno su impresivni na gostovanjima ove sezone, gdje još uvijek nisu doživjeli poraz. Manchester City ne može računati na Rodriga, Oscara Bobba i Matea Kovačića zbog ozljeda, dok su Ruben Dias i Jeremy Doku upitni, iako su se vratili treninzima. Kevin De Bruyne, koji je pokazao odlične trenutke po ulasku s klupe u prošlom kolu, mogao bi zauzeti mjesto u početnoj postavi uz Jacka Grealisha, dok se očekuje da Nathan Ake zamijeni Johna Stonesa ili Joška Gvardiola. Feyenoord dolazi oslabljen izostankom Chrisa-Kevina Nadjea zbog suspenzije. Ipak, optimizam nizozemskog kluba raste jer su se treninzima pridružili ključni igrači poput Santiaga Gimeneza, Justina Bijlowa i Quinten Timbera. Unatoč tome, nekoliko važnih igrača, uključujući Ayasea Uedu i Quilindschyja Hartmana, neće biti na raspolaganju za ovu utakmicu. Manchester City: Ederson; Walker, Akanji, Stones, Ake; Nunes, Lewis; Savinho, De Bruyne, Grealish; Haaland Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop, Trauner, Hancko, Smal; Timber, Zerrouki, Milambo; Moussa, Gimenez, Paixao Unatoč trenutnom padu forme, Manchester City je i dalje favorit zahvaljujući svojoj kvaliteti i iskustvu u ovakvim utakmicama. Feyenoord, s druge strane, vidi priliku u slabijoj defenzivnoj izvedbi Cityja, što bi moglo rezultirati golovima na obje strane. (Koeficijenti 26.11. u 12:10 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use