Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Pitanja i prijedlozi za Posljednju Šansu

Recommended Posts

E ova tema i sve objave gore iznad pokazuju zašto smo mi, kao Balkanci, tu gdje jesmo i zašto sve češće čujemo pridjeve koje ne želim da nabrajam. Reći ćemo samo "južnjaci".

U toku najljepših godina  živio sam i studirao u Norveškoj, NTNU i mogu vam reći, najmanje sam naučio na predavanjima. Naravno, najviše od ljudi, ljudi iz Norveške pa onda i došlja iz država poput Švicarske, Švedske, Finske, Njemačke, Austrije. 

Nas je bilo 7 sa Balkana i to mi što smo bili na završnoj godini. Prijatelj, kolega, poznanik sa fakulteta (balkanac naravno), 3 predmeta do diplome, diplome jednog od prestižnijih IT fakulteta, pokušao je "uzeti kraći put" do završavanja projekta koji je možda u toku školovanja i nešto najzahtjevnije sa čime se možeš suočiti.

Naravno, par dana poslije, kao obična đukela kakva i jest, de***, dobio je pismo da je izbačen sa fakulteta, zabrana 3 godine studiranja na kompletnom univerzitetu te mu se viza ukida i da ima 14 dana da napusti državu.

Da li je to bilo varanje? Pa može se definisati kako poželimo. Kako ko to vidi ali je pokušao biti mnogo pametan i izabrati neki "lakši put".

E to je sva filozofija uređenih država. Nema opomene, nema štele, nema pomozi Bože. Jasno znaš šta je dozvoljeno i koji put je legalan i sve ostalo se najoštrije kažnjava. Ali kažnjava na način da nikada više nikome ne bi naumpalo da se to radi.

E sada, hajka na onog prvog. E pa to je onaj pritisak. Morao si znati da će sve oči biti uprte u tebe, da će se tvoji tipovi igrati za prave novce i ti odlučiš da uradiš što uradiš.

I onda, priznaš šta si uradio, priznaš da si uzimao prečice i da nisi poštovao pravila i šta onda dobijemo?

Dobijemo 150 objava o tome kako ga ne treba kazniti, kako ga treba pustiti, kako treba ovo kako treba ono. E pa ne treba. Treba da bude kažnjen, treba da bude izbačen i treba da dobije zabranu igranja narednu sezonu posljednje šanse. 

Niko neće osporiti znanje kolege, to šta može i kako može. Niko neće osporiti da je među 3 najbolja kladioničara na forumu ali prevara je prevara. Prevara se kažnjava i to je to. Zašto?

Zato što doslovno daješ drugima pravo da to isto rade i da prolaze bez kazne, ili barem sa minimalnom kaznom. Ok, oduzeti ćemo mu bod, dva tri, pet. Ko će mu ga znati koliko puta je kolega postavio stari screenshot ili radio na izmjenama kvota? Ne kažem da jeste ali ko zna?

Kolega je uhvaćen sa tipom manjim od 1.20 u 15:00 što je protiv pravila i što se računa kao obmana administratora, obmana kolega iz posljednje šanse i pokušaj varanja. Kratko i jasno.

Da li to bilo zbog nepažnje, da li to bilo namjerno, da li to bilo zbog nedostatka vremena, nebitno je.

Kolega treba biti izbačen, kolegi treba biti zabranjeno takmičenje naredne sezone i kolega treba da snosi posljedice svojih radnji. 

E tako prijatelji moji, niko više neće pomisliti da vara ni na kakav način.

E tako prijatelji moji, nema potrebe za tipovima iz jedne kladionice niti za uplatom listića niti za bilo kakvim rigoroznim mjerama.

E tako se prijatelji moji gradi nešto kvalitetno.

Nakon što su svi koji su to željeli iznjeli svoja mišljenja o „slučaju Nutrija“, te prije početka sljedećeg kola, evo i mog stava oko cijelog slučaja.

Za početak, htio bi se zahvaliti svima koji su podijelili svoja razmišljanja oko cijele situacije s argumentiranim sugestijama kako istu riješiti. Isto dokazuje da nam je svima stalo do ovog natjecanja te da, unatoč različitim viđenjima situacije, želimo da se situacija pravedno riješi.

Želio bi podsjetiti da je Posljednja šansa gospodsko natjecanje koje podrazumjeva poštivanje pravila, ali i poštovanje i respektiranje drugih sudionika natjecanja. Isto je zamišljeno kao natjecanje najboljih među nama koje će biti popraćeno druženjima u ugodnoj atmosferi, uz neizostavne sitne provokacije i podbadanja. Pravila natjecanja vrijede i vrijedit će, kako za administratore, tako i za sve druge sudionike natjecanja jednako.

Prije nego krenemo u detalje konkretnog slučaja, napomenut ću da nam je itekako jasno da niti jedna donesena odluka oko ove situacije neće zadovoljiti baš sve sudionike natjecanja. Samim tim, kakva god odluka bude donesena, biti će onih koji se neće slagati sa istom.

Isto tako jasno želim napomenuti i da nam je kristalno jasno da bi većina sudionika natjecanja, mnogi iz osobnih interesa, pozdravila odluku kojom bi Nutrija bio izbačen iz natjecanja na temelju ćega bi svi drugi napredovali na ljestvici.

Ipak, napomenuo bi da nam cilj nije populizam odnosno donošenje odluke koja će se svidjeti većini, već donošenje pravedne odluke na temelju činjenica. Često je puno lakše pasti pod utjecaj raznih pritisaka i prikloniti se većini, međutim lakše obično nije i ispravnije.

Na vama je da prosudite je li kazna prestroga ili preblaga te da isto slobodno argumentirano komentirate istu u ovoj temi.

Na SvijetKladjenja forumu je oduvijek vlada i vladat će sloboda govora. Svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje, kakvo god ono bilo. Ono što nećemo tolerirati jest govor mržnje odnosno vrijeđanje drugih članova foruma.

Molio bi da se držimo činjenica i podataka a ne pretpostavki, nagađanja i insinuacija za koje nemamo nikakvih dokaza.

Činjenica je da je nutrija u 54.kolu, točno po otvaranju teme, prijavio betbuilder tip sa tečajem koji je bio u trenutku kada je napravio screenshot tipa, a prije nego se otvorila tema. Kako se tečaj u međuvremenu smanjio, prijavljeni tip odmah po otvaranju teme imao je veći tečaj nego je isti bio u tom trenutku kod bet365 kladionice odnosno prijavljeni tip je imao koeficijent koji je bio manji od minimalnih 1,20.

Razumijem da su mnogi sudionici natjecanja, još vrući, reagirali na isto što je protivno pravilima i čini tip nevažećim, međutim čudi me i da se zbog jednog ovakvog slučaja dovodi u pitanje regularnost cijelog natjecanja kao i svi prijašnji tipovi. Znate li da ćemo ove sezone, u obje lige Posljednje Šanse i bez Guts-Leonardo kupa prijaviti 2.325 tipova?

Mislim da ćemo se svi složiti da inicijalno prijavljeni tip nutrije nije bio u skladu sa Pravilima natjecanja i da isto treba biti sankcionirano. Ono oko ćega ćemo sigurno imati razna viđenja, a odluka može biti samo jedna, jest koja je kazna primjerena.

Zbog navedenog slučaja spominjalo se i prethodno kolo, i mnoga prije a netko je spomenuo i mogućnost korištenja inspect elementa. Iako je korištenje inspect elementa teorijski moguće, za isto nemamo apsolutno nikakvih dokaza te osobno, a znajte da nije Leonardo jedini koji je imao neprospavane noći gledajući razne podatke i prijašnje tipove, sumnjam da se ovdje radilo o svjesnom i namjernom pokušaju varanja već prije o ljudskoj gluposti koja je rezultirala prijavljenim tipom koji nije u skladu sa pravilima.  

Htio bi poslati jasnu poruku da u Posljednjoj šansi neće biti mjesta za one koji će svjesno pokušati varati koristeći photoshop, inspect element i druge slične metode. Potpuno se slažem da je za ovakve stvari mjera deportacije, izbacivanja pa ako je potrebno iz ranijeg primjera i pješačenja od Norveške do BIH primjerena. Mislim da će se s ovim složiti svaki natjecatelj Posljednje šanse međutim isto tako čvrsto vjerujem da ovakvih pokvarenih igrača među nama nema te da je glavni motiv svima pobjeda, ali prema pravilima i na „sportski“ način.

Stvari su često puno kompleksnije od crno-bijelih kakvim ih se često želi prikazati.

Svaki prekršaj u nogometu nije nužno odmah i crveni karton. Boja kartona najviše obično najviše ovisi o težini prekršaja kao i nekim drugim faktorima poput toga je li bila izgledna prilika za postizanje zgoditka ili ne.

Sudovi za razne prekršaje imaju, kako novčane, tako i kazne zatvora koje mogu biti od X do Y. Samim tim određuju se neki gabariti u kojima bi financijska ili vremenska kazna trebala biti a težinu iste se donose individualno, na temelju činjenica i specifičnog slučaja.

Kako se uvijek trebaju čuti obje strane, u srijedu sam po prvi put ikad kontaktirao Nutriju preko privatne poruke i zatražio dodatne informacije.

Nutriji će, na temelju njegove samoinicijativne izjave kojom je potvrdio da je u zadnja dva kola screenshot napravljen prije otvaranja teme biti oduzeto 5 bodova te izrečeno upozorenje na temelju kojega će ga se izbaciti iz natjecanja ukoliko se ponovi situacija gdje se prijavljuje tip tečaja koji nije u trenutku kada se isti i prijavljuje odnosno kada je vrijeme za prijavu tipova.

Želim još jednom naglasiti da odluka u oduzimanju 5 bodova nije donesena na temelju retroaktivnog oduzimanja bodova iz određenih kola već na temelju njegove izjave.

Samim tim, možemo debatirati jel kazna trebala biti 6, 7, 10 ili možda 1, 2, 3 bodova ali budući da je odluka donesena mislim da nam je pametnije posvetiti se završnici Posljednje šanse i završnici raznih natjecanja kada je najbolje vrijeme za igranje sa ozbiljnijim ulozima.

Prije nego mnogi reagiraju kako je sramota da Nutrija nije izbačen htio bi sa vama podijeliti par podataka a zaključke donesite sami.

Koeficijent 1,20 podrazumjeva vjerojatnost od 83,3%. Ako bi netko 75 kola igrao na događaj za koji je vjerojatnost 83,3% - isto bio pogodio 62,47 puta.

Uz izuzetak članka 24., svaki prijavljeni tip koeficijenta koji je manji od 1,20 je automatski i nevažeći međutim želim dočarati koliko bi u končanici Nutrija „profitirao“ da je ovaj tip prošao ispod radara i da je po koeficijentu od 1,20 (ili 1,22) prijavio tip kojem je u tom trenutku koeficijent bio bliži 1,16. Vjerojatnost da će se neki ishod i desiti je 2,9% veća kod koeficijenta 1,16 nego kod koeficijenta 1,20.

Koeficijent 1,16 podrazumjeva vjerojatnost od 86,2%. Ako bi netko 75 kola igrao na događaj za koji je vjerojatnost 86,2% - isto bio pogodio 64,65 puta.

Dakle, da Nutrija svih 75 kola prijavljuje koeficijent 1,16 a svi mi ostali 1,20 matematički imao bi oko 64 pogodaka a svi drugi oko 62 pogotka, odnosno 2 manje.

Mislim da ovo ne bi trebali izjednačavati sa korištenjem inspect elementa, photoshopa ili drugi pokušajima bezobraznim prevarama koji zaslužuju iste takve kazne.

Samim tim, smatramo kako je kazna oduzimanja 5 bodova uz upozorenje dovoljna za navedenu situaciju i da šalje jasnu poruku da za sve vrijede ista pravila te da će se nepoštivanje istih sankcionirati. 

Isto tako jasno potvrđuje da nećemo padati pod razne pritiske te da ćemo se držati činjenica kako u ovom tako i u potencijalno drugim slučajevima u budućnosti gdje možda baš vi budete "Nutrija".

Ovakvi slučajevi me ne vesele te se nadam da ih nećemo imati tako skoro u budućnosti. Mislim da bi nam svima puno pametnije, bolje i isplativije bilo da energiju utrošimo na ponudu i traženje infomracija.

@nutrija - Tvoje vrijeme nije vrednije od vremena drugih sudionika natjecanja. Ako drugi u tih 24 sata kada je otvoreno vrijeme za prijavu parova mogu naći par minuta da prijave parove, možeš i ti. Nadam se da ti je jasno da će po objavi tvog tipa biti navala na bet365 kladionicu. Unatoč ovoj kazni i dalje imaš priliku dokazati da si najbolji, osvojiti prvo mjesto i izboriti Prvu ligu sljedeće sezone. 

Drugi natjecatelji Druge Lige Posljednje Šanse pak imaju priliku pobjediti te "na terenu" što bi im možda dugoročno bilo i veće zadovoljstvo nego da si izbaćen iz natjecanja. 

Za kraj, moram podijeliti da sam razočaran cijelom situacijom i nekim od komentara. Ponovit ću još jednom da je Posljednja šansa gospodsko natjecanje koje imamo zahvaljujući Leonardovoj ideji. Posljednja šansa je zamišljena kao natjecanje kojem bi našli najboljeg među nama u toj sezoni te iako uz istu idu i financijske nagrade vjerujem da je isto u drugom planu većini, a u prvom natjecanje u sportskom duhu, ugodno druženje uz neizostavna podbadanja i sitne provokacije te jasno osvajanje natjecanja.

Osiguravanja da natjecanje, i to samo operativno, protekne u najboljem redu potrebno je uložiti puno energije i vremena ćega ste nadam se i sami svjesni. Za svako od kola potrebno je otvoriti temu, unijeti sve tipove koje igrači i prijave, a kasnije iste i ručno obračunati prije nego se sljedeće kolo otvori. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez našeg @IzudinB i stvarno su mi degutantne izjave da administrator ili netko imaju nešto protiv nekog od sudionika natjecanja jer su se eto usudili tražiti da se navede sport/natjecanje koje je prijavljeno. Molio bi da se sljedeći put, prije nego krenete sa komentarima tipa admin me ne voli i sl. barem sjetite da isti ti admini vama na ruke računaju minimalno 2.325 tipova godišnje. 

Mislim da smo iz ove situacije puno naučili te da je otvorila određena pitanja oko potencijalnih poboljšanja pravila Posljednje šanse za sljedeću sezonu, uz pretpostavku da ovu sezonu završimo u ugodnoj atmosferi:  

• Žalbu na prijašnje kolo može se uputiti najkasnije do vremena prijave teme za sljedeće kolo. 
  • Želimo li betbuilder oklade i sljedeće sezone 
  • Želimo li i sljedeće sezone prihvaćati tipove i iz online i iz zemaljskih kladionica 
  • Jedan od prijedloga je bio screenshot koji bi na sebi imao i vrijeme pa isto stavljam ovdje za, nadam se, diskusije svih nas na ljeto.

Možemo imati samo jednu odluku za ovu situaciju. Odluku smo donjeli uzimajući u obzir širu sliku i kontekst, sve činjenice i dostupne informacije i vjerujemo da smo, s obzirom na situaciju, donjeli ispravnu odluku. 

I za kraj, još jednom, pozivam sve sudionike Posljednje Šanse da u ovoj temi slobodno prokomentiraju ovu odluku ukoliko za tim imaju potrebe međutim isto odluku promijeniti neće niti planiramo ići u dodatne rasprave oko ovog slučaja. 

Radi preglednosti, molio bi da u temi za prijavu tipova imamo samo tipove koji su prijavljeni za to kolo. 

prije sat vremena, Goksim said:

Nakon što su svi koji su to željeli iznjeli svoja mišljenja o „slučaju Nutrija“, te prije početka sljedećeg kola, evo i mog stava oko cijelog slučaja.

Za početak, htio bi se zahvaliti svima koji su podijelili svoja razmišljanja oko cijele situacije s argumentiranim sugestijama kako istu riješiti. Isto dokazuje da nam je svima stalo do ovog natjecanja te da, unatoč različitim viđenjima situacije, želimo da se situacija pravedno riješi.

Želio bi podsjetiti da je Posljednja šansa gospodsko natjecanje koje podrazumjeva poštivanje pravila, ali i poštovanje i respektiranje drugih sudionika natjecanja. Isto je zamišljeno kao natjecanje najboljih među nama koje će biti popraćeno druženjima u ugodnoj atmosferi, uz neizostavne sitne provokacije i podbadanja. Pravila natjecanja vrijede i vrijedit će, kako za administratore, tako i za sve druge sudionike natjecanja jednako.

Prije nego krenemo u detalje konkretnog slučaja, napomenut ću da nam je itekako jasno da niti jedna donesena odluka oko ove situacije neće zadovoljiti baš sve sudionike natjecanja. Samim tim, kakva god odluka bude donesena, biti će onih koji se neće slagati sa istom.

Isto tako jasno želim napomenuti i da nam je kristalno jasno da bi većina sudionika natjecanja, mnogi iz osobnih interesa, pozdravila odluku kojom bi Nutrija bio izbačen iz natjecanja na temelju ćega bi svi drugi napredovali na ljestvici.

Ipak, napomenuo bi da nam cilj nije populizam odnosno donošenje odluke koja će se svidjeti većini, već donošenje pravedne odluke na temelju činjenica. Često je puno lakše pasti pod utjecaj raznih pritisaka i prikloniti se većini, međutim lakše obično nije i ispravnije.

Na vama je da prosudite je li kazna prestroga ili preblaga te da isto slobodno argumentirano komentirate istu u ovoj temi.

Na SvijetKladjenja forumu je oduvijek vlada i vladat će sloboda govora. Svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje, kakvo god ono bilo. Ono što nećemo tolerirati jest govor mržnje odnosno vrijeđanje drugih članova foruma.

Molio bi da se držimo činjenica i podataka a ne pretpostavki, nagađanja i insinuacija za koje nemamo nikakvih dokaza.

Činjenica je da je nutrija u 54.kolu, točno po otvaranju teme, prijavio betbuilder tip sa tečajem koji je bio u trenutku kada je napravio screenshot tipa, a prije nego se otvorila tema. Kako se tečaj u međuvremenu smanjio, prijavljeni tip odmah po otvaranju teme imao je veći tečaj nego je isti bio u tom trenutku kod bet365 online kladionica" rel="external">bet365 kladionice odnosno prijavljeni tip je imao koeficijent koji je bio manji od minimalnih 1,20.

Razumijem da su mnogi sudionici natjecanja, još vrući, reagirali na isto što je protivno pravilima i čini tip nevažećim, međutim čudi me i da se zbog jednog ovakvog slučaja dovodi u pitanje regularnost cijelog natjecanja kao i svi prijašnji tipovi. Znate li da ćemo ove sezone, u obje lige Posljednje Šanse i bez Guts-Leonardo kupa prijaviti 2.325 tipova?

Mislim da ćemo se svi složiti da inicijalno prijavljeni tip nutrije nije bio u skladu sa Pravilima natjecanja i da isto treba biti sankcionirano. Ono oko ćega ćemo sigurno imati razna viđenja, a odluka može biti samo jedna, jest koja je kazna primjerena.

Zbog navedenog slučaja spominjalo se i prethodno kolo, i mnoga prije a netko je spomenuo i mogućnost korištenja inspect elementa. Iako je korištenje inspect elementa teorijski moguće, za isto nemamo apsolutno nikakvih dokaza te osobno, a znajte da nije Leonardo jedini koji je imao neprospavane noći gledajući razne podatke i prijašnje tipove, sumnjam da se ovdje radilo o svjesnom i namjernom pokušaju varanja već prije o ljudskoj gluposti koja je rezultirala prijavljenim tipom koji nije u skladu sa pravilima.  

Htio bi poslati jasnu poruku da u Posljednjoj šansi neće biti mjesta za one koji će svjesno pokušati varati koristeći photoshop, inspect element i druge slične metode. Potpuno se slažem da je za ovakve stvari mjera deportacije, izbacivanja pa ako je potrebno iz ranijeg primjera i pješačenja od Norveške do BIH primjerena. Mislim da će se s ovim složiti svaki natjecatelj Posljednje šanse međutim isto tako čvrsto vjerujem da ovakvih pokvarenih igrača među nama nema te da je glavni motiv svima pobjeda, ali prema pravilima i na „sportski“ način.

Stvari su često puno kompleksnije od crno-bijelih kakvim ih se često želi prikazati.

Svaki prekršaj u nogometu nije nužno odmah i crveni karton. Boja kartona najviše obično najviše ovisi o težini prekršaja kao i nekim drugim faktorima poput toga je li bila izgledna prilika za postizanje zgoditka ili ne.

Sudovi za razne prekršaje imaju, kako novčane, tako i kazne zatvora koje mogu biti od X do Y. Samim tim određuju se neki gabariti u kojima bi financijska ili vremenska kazna trebala biti a težinu iste se donose individualno, na temelju činjenica i specifičnog slučaja.

Kako se uvijek trebaju čuti obje strane, u srijedu sam po prvi put ikad kontaktirao Nutriju preko privatne poruke i zatražio dodatne informacije.

Nutriji će, na temelju njegove samoinicijativne izjave kojom je potvrdio da je u zadnja dva kola screenshot napravljen prije otvaranja teme biti oduzeto 5 bodova te izrečeno upozorenje na temelju kojega će ga se izbaciti iz natjecanja ukoliko se ponovi situacija gdje se prijavljuje tip tečaja koji nije u trenutku kada se isti i prijavljuje odnosno kada je vrijeme za prijavu tipova.

Želim još jednom naglasiti da odluka u oduzimanju 5 bodova nije donesena na temelju retroaktivnog oduzimanja bodova iz određenih kola već na temelju njegove izjave.

Samim tim, možemo debatirati jel kazna trebala biti 6, 7, 10 ili možda 1, 2, 3 bodova ali budući da je odluka donesena mislim da nam je pametnije posvetiti se završnici Posljednje šanse i završnici raznih natjecanja kada je najbolje vrijeme za igranje sa ozbiljnijim ulozima.

Prije nego mnogi reagiraju kako je sramota da Nutrija nije izbačen htio bi sa vama podijeliti par podataka a zaključke donesite sami.

Koeficijent 1,20 podrazumjeva vjerojatnost od 83,3%. Ako bi netko 75 kola igrao na događaj za koji je vjerojatnost 83,3% - isto bio pogodio 62,47 puta.

Uz izuzetak članka 24., svaki prijavljeni tip koeficijenta koji je manji od 1,20 je automatski i nevažeći međutim želim dočarati koliko bi u končanici Nutrija „profitirao“ da je ovaj tip prošao ispod radara i da je po koeficijentu od 1,20 (ili 1,22) prijavio tip kojem je u tom trenutku koeficijent bio bliži 1,16. Vjerojatnost da će se neki ishod i desiti je 2,9% veća kod koeficijenta 1,16 nego kod koeficijenta 1,20.

Koeficijent 1,16 podrazumjeva vjerojatnost od 86,2%. Ako bi netko 75 kola igrao na događaj za koji je vjerojatnost 86,2% - isto bio pogodio 64,65 puta.

Dakle, da Nutrija svih 75 kola prijavljuje koeficijent 1,16 a svi mi ostali 1,20 matematički imao bi oko 64 pogodaka a svi drugi oko 62 pogotka, odnosno 2 manje.

Mislim da ovo ne bi trebali izjednačavati sa korištenjem inspect elementa, photoshopa ili drugi pokušajima bezobraznim prevarama koji zaslužuju iste takve kazne.

Samim tim, smatramo kako je kazna oduzimanja 5 bodova uz upozorenje dovoljna za navedenu situaciju i da šalje jasnu poruku da za sve vrijede ista pravila te da će se nepoštivanje istih sankcionirati. 

Isto tako jasno potvrđuje da nećemo padati pod razne pritiske te da ćemo se držati činjenica kako u ovom tako i u potencijalno drugim slučajevima u budućnosti gdje možda baš vi budete "Nutrija".

Ovakvi slučajevi me ne vesele te se nadam da ih nećemo imati tako skoro u budućnosti. Mislim da bi nam svima puno pametnije, bolje i isplativije bilo da energiju utrošimo na ponudu i traženje infomracija.

@nutrija - Tvoje vrijeme nije vrednije od vremena drugih sudionika natjecanja. Ako drugi u tih 24 sata kada je otvoreno vrijeme za prijavu parova mogu naći par minuta da prijave parove, možeš i ti. Nadam se da ti je jasno da će po objavi tvog tipa biti navala na bet365 online kladionica" rel="external">bet365 kladionicu. Unatoč ovoj kazni i dalje imaš priliku dokazati da si najbolji, osvojiti prvo mjesto i izboriti Prvu ligu sljedeće sezone. 

Drugi natjecatelji Druge Lige Posljednje Šanse pak imaju priliku pobjediti te "na terenu" što bi im možda dugoročno bilo i veće zadovoljstvo nego da si izbaćen iz natjecanja. 

Za kraj, moram podijeliti da sam razočaran cijelom situacijom i nekim od komentara. Ponovit ću još jednom da je Posljednja šansa gospodsko natjecanje koje imamo zahvaljujući Leonardovoj ideji. Posljednja šansa je zamišljena kao natjecanje kojem bi našli najboljeg među nama u toj sezoni te iako uz istu idu i financijske nagrade vjerujem da je isto u drugom planu većini, a u prvom natjecanje u sportskom duhu, ugodno druženje uz neizostavna podbadanja i sitne provokacije te jasno osvajanje natjecanja.

Osiguravanja da natjecanje, i to samo operativno, protekne u najboljem redu potrebno je uložiti puno energije i vremena ćega ste nadam se i sami svjesni. Za svako od kola potrebno je otvoriti temu, unijeti sve tipove koje igrači i prijave, a kasnije iste i ručno obračunati prije nego se sljedeće kolo otvori. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez našeg @IzudinB i stvarno su mi degutantne izjave da administrator ili netko imaju nešto protiv nekog od sudionika natjecanja jer su se eto usudili tražiti da se navede sport/natjecanje koje je prijavljeno. Molio bi da se sljedeći put, prije nego krenete sa komentarima tipa admin me ne voli i sl. barem sjetite da isti ti admini vama na ruke računaju minimalno 2.325 tipova godišnje. 

Mislim da smo iz ove situacije puno naučili te da je otvorila određena pitanja oko potencijalnih poboljšanja pravila Posljednje šanse za sljedeću sezonu, uz pretpostavku da ovu sezonu završimo u ugodnoj atmosferi:  

• Žalbu na prijašnje kolo može se uputiti najkasnije do vremena prijave teme za sljedeće kolo. 
  • Želimo li betbuilder oklade i sljedeće sezone 
  • Želimo li i sljedeće sezone prihvaćati tipove i iz online i iz zemaljskih kladionica 
  • Jedan od prijedloga je bio screenshot koji bi na sebi imao i vrijeme pa isto stavljam ovdje za, nadam se, diskusije svih nas na ljeto.

Možemo imati samo jednu odluku za ovu situaciju. Odluku smo donjeli uzimajući u obzir širu sliku i kontekst, sve činjenice i dostupne informacije i vjerujemo da smo, s obzirom na situaciju, donjeli ispravnu odluku. 

I za kraj, još jednom, pozivam sve sudionike Posljednje Šanse da u ovoj temi slobodno prokomentiraju ovu odluku ukoliko za tim imaju potrebe međutim isto odluku promijeniti neće niti planiramo ići u dodatne rasprave oko ovog slučaja. 

Radi preglednosti, molio bi da u temi za prijavu tipova imamo samo tipove koji su prijavljeni za to kolo. 

Bravo,svaka cast.

Na svakom Sudu, postoji i zavrsna rec. To je pravo izmisljeno, da bi nakon sto je presuda doneta, svako imao pravo da kaze sta hoce, pa da idemo. Neko kucama, neko u zatvor, a neko na novi predmet. Zavrsna rec nikoga nista ne obavezuje, sto se kaze, reci sta hoces, pa da idemo. Ona sluzi samo za to da kazes sta mislis, ako ce ti biti lakse nakon toga. Pa evo i moje

Zavrsne reci

Podsetio bih kako je sve pocelo, da se ne bi zaboravilo. Kolega je postavio predlog, a drugi kolega je reagovao ovim recima:

”... Zasto varas kvotama? ...Siguran sam da u vecini situacija menjas kvote koristeci inspect element ili slicno... i  Bog zna na koliko do sad predloga si isto u radio...”

Na to se dovezao treci kolega recima: “... kakav lopovluk, gadljivo, srami se i izadji iz lige, bas zalosno i jadno kakav si covek, srami se ...”

Posle toga je sve otislo u qurac.

Drugi deo moje zavrsne reci je cinjenica da, ako stvari posmatrate svojim ocima, mozete videti da u drugoj, amaterskoj nikada nije mirno, a u prvoj jeste. Iz druge lige su istupila barem pedeset ucesnika, a iz prve niko. Iz druge lige stalno neko nesto truje, a iz prve niko nikada. U drugoj ligi je administrator veci lopov od @nutrija dok u prvoj ligi ucesnici ni ne znaju ko su administratori.

Ovo su cinjenice u mojoj zavrsnoj reci, a moj stav u zavrsnoj reci, koji nicemu ne sluzi, osim da bude lakse onome ko izgovara jeste da, osim toga sto nikada ne bi trebalo da zaboravimo kako je sve pocelo, ne bi trebalo da zaboravimo i u kojoj ligi je pocelo, i ko je sve zapoceo, i u kom trenutku takmicenja se sve desilo. Da lì je sve zapocela Majka Tereza, Papa Francesco Jorge Bergoglio ili humanitarne mirovne organizacije, i da li je sve pocelo nakon dvadeset kola od pocetka takmicenja, ili pre poslednjih dvadeset kola.

Presuda je donesena, sveta Poslednja Sansa je prezivela, sto je najvaznije, a kada prodje malo vremena, kada se sve malo zaboravi, neka svako za sebe, u trenucima dosade, oduzme sebi pet pogodaka, cisto da svako za sebe ima neku predstavu kako bi stojao na tabeli u ovom trenutku bez pet pogodaka. Svako za sebe, iz obe lige, razume se. Ovo sam napisao iz prakticnih razloga, da bi svi mogli da imamo neke predstave o kaznama, kolike su i koliko uticu na plasman, kada sledeci put budemo opet kaznjavali drugoligase.

Ma kakav betbuilderi, ukinite to, jedan tip minimalne kvote 1.20..A ne 5 različitih tipova na istoj utakmici da navučete 1.20 kvotu, ako ne možete naći 2 para u tjedan dana s minimalnom kvotom 1.20 onda nek sve ide u k... A i natjecanje bi sigurno bilo zanimljivije a ne tipa Zvezda 1 (di je kvota 1.05 i onda se doda još 15 prijedloga s te utakmice da dohvatite 1.20kvotu), manje od 10.5 golova, bar jedan korner za Zvezdu, minimum 150 navijača na stadionu, itd, itd... 

prije 1 sat, josip123 said:

Ma kakav betbuilderi, ukinite to, jedan tip minimalne kvote 1.20..A ne 5 različitih tipova na istoj utakmici da navučete 1.20 kvotu, ako ne možete naći 2 para u tjedan dana s minimalnom kvotom 1.20 onda nek sve ide u k... A i natjecanje bi sigurno bilo zanimljivije a ne tipa Zvezda 1 (di je kvota 1.05 i onda se doda još 15 prijedloga s te utakmice da dohvatite 1.20kvotu), manje od 10.5 golova, bar jedan korner za Zvezdu, minimum 150 navijača na stadionu, itd, itd... 

Hahahaha a vidis taj bistri pametni muljator @nutrija ponekad nije ni tako mogao doci do prolazne kvote 1.20 hahahah, kakav tuzni i pretuzni mali covjek, zalosno i smjesno istovremeno. Dajte mu i prvo mjesto i nagradu, i sve sta ide uz to, bas mi je svejedno evo. Kakva tuzna sudbina da tako nisko ide, pa on pametan a mi svi glupi, hahahaha cuj nije imao vremena, to mi je najjace...kakav mufljuz prevarantski..

Na kraju, kad se gleda sve realno i pravno, donesena je pravedna odluka @Goksim uzimajuci sve u obzir i sve je jasno...i razumijem vase stajaliste, i postujem..

Ali, ionako nema te kazne koja ce mu oprati prljavi prevarantski obraz. Još jednom, @nutrija SRAMI SE!

prije 4 sati, josip123 said:

I ja sam pod hitno betbuilder da se izbaci, ne samo zbog ove situacije pricao sam i prosle sezone to je najveca glupost na takmicenje
Prvo zato sto od to ima korist onaj sto igra samo od b365, sta imam ja od betbuildera koji sam limitiran na sve akaunte sto sam otvorio u najprecenjenu svetsku kladionicu jos od 2017 ili svi one koji nemaju akaunt tamo?
Druga i mnogo bitnija po meni je sto tamo moze jedan isti par da odigramo bas svi koji se takmicimo i je totalno apsurdno, evo primer za to
Ja postavim Bayern 1, kolega postavi Bayern 1 i 1+ golova, drugi kolega postavi Bayern i 1+ kornera, treci kolega postavi Bayern i 1 + suteva
Sve dodatke na to su po 1,001 kvotu al po pravilama moze se postavit. totalno bezsmisleno

Takodje iako postavljam u anonimnije kladionice ja podrzavam i sam totalno za da od sledece sezone se odaberu recimo 10 kladionice, recimo 6/7 stranske i 3/4 domace (b365, pinnacle, WilliamHill, unibet, 1xbet pod default najpoznatije, a od balkanske recimo Mozzart, Meridian, Supersport itd..) i samo tamo da se postavljaju predloge
Citaj @LeonardoDrugi :D 

A da umalo zaboravio i obavezna analiza od bar 3 recenica na svaki predlozeni par ko sto smo radili na pocetku prve sezone

prije 20 minute, unkdy said:

I ja sam pod hitno betbuilder da se izbaci, ne samo zbog ove situacije pricao sam i prosle sezone to je najveca glupost na takmicenje
Prvo zato sto od to ima korist onaj sto igra samo od b365">b365, sta imam ja od betbuildera koji sam limitiran na sve akaunte sto sam otvorio u najprecenjenu svetsku kladionicu jos od 2017 ili svi one koji nemaju akaunt tamo?
Druga i mnogo bitnija po meni je sto tamo moze jedan isti par da odigramo bas svi koji se takmicimo i je totalno apsurdno, evo primer za to
Ja postavim Bayern 1, kolega postavi Bayern 1 i 1+ golova, drugi kolega postavi Bayern i 1+ kornera, treci kolega postavi Bayern i 1 + suteva
Sve dodatke na to su po 1,001 kvotu al po pravilama moze se postavit. totalno bezsmisleno

Takodje iako postavljam u anonimnije kladionice ja podrzavam i sam totalno za da od sledece sezone se odaberu recimo 10 kladionice, recimo 6/7 stranske i 3/4 domace (b365">b365, pinnacle">pinnacle, WilliamHill online kladionica">WilliamHill, unibet">unibet, 1xbet">1xbet pod default najpoznatije, a od balkanske recimo Mozzart, Admiralbet, Supersport itd..) i samo tamo da se postavljaju predloge
Citaj @LeonardoDrugi :D 

Potvrdi nam da si ovo zaista ti, i da niko drugi ne koristi tvoj nalog, i da je sve u redu sa zdravljem. Mislim na ovaj deo oko postavljanja predloga u zdravim kladionicama, i da lì ce tvoj predlog vaziti i za dva meseca, nakon sto ispadnes?

• 5 months later...

@LeonardoDrugi, @unkdy, @fic, @BoskoBuha, @Iblaz93, @noja57@Rome, @IzudinB
@Goksim, @furyshaa, @mesrine, @jansavc, @soyer567, @ante16, @McGarrett, @Humanic, @Ipoje4, @BobGraditelj, @nuki01, @josip123, @Mirko1987, @Silviyo1302, @nenosk, @FamilyGuy, @zeko1088, @nutrija, @COLT, @vjekos, @misterija, @Clutch, @Joker93, @stjepan91, @Nebojsao, @goran71, @drm, @bruno34, @campi91, @elnino, @SIMASIMAU13, @mural, @Guts1950, @risretto, @Dejvid, @pena29, @mester, @Marko15, @Mudrinho, @tome1993, @sestincan, @anastasov, @CarlosBacca70, @Mile5, @Leedsfan, @betonator

Nadam se da su svi uživali u ljetu koje nam se bliži kraju te napunili baterije za novu nogometnu i kladioničarsku sezonu!

Budući da je ostalo svega tjedan dana do početka nove sezone Posljednje šanse, htio sam još jednom pozvati sve sudionike natjecanja od prijašnjih sezona da, ukoliko imaju, podijele prijedloge oko promjene pravila te sugeriraju ideje za dodatno unaprijeđenje natjecanja. 

Poučeni iskustvima iz prijašnje sezone, te na temelju prijedloga koje su mnogi davali tijekom sezone, predlažem da u odnosu na Posljednju Šansu 2023/2024 imamo sljedeće izmjene pravila:

1. "Nutrija pravilo" - Betbuilder oklade se ne bi priznavale, odnosno sudionici natjecanja bi prijavili isključivo parove koji su jedan događaj minimalnog koeficijenta 1,20. Vjerujem da smo svi spospobni naći jedan single koeficijenta od barem 1,20 u bogatoj ponudi. Dodatno, obračunavanje oklada bi bilo znatno jednostavnije nego je to slučaj kad se veže više različitih događaja za jednu utakmicu.
  2. Kladionice - Definirali bi 1, 3 ili max 5 kladionica iz čije ponude bi morali biti prijavljeni parovi. Na ovaj način natjecanje bi bilo pravednije budući da bi svi gledali iste ponude i kladionice koje okvirno imaju identične ili jako slične koeficijente. Svrha ovog pravila je eliminirati manje poznate kladionice upitne legitimnosti, koje upravo iz tih razloga često nude izdašnije koeficijente.

Nadam se da ste barem koliko i ja uzbuđeni pred novu kladioničarsku sezonu, te da se radujete novoj sezoni Posljednje Šanse! 😊

prije 25 minute, Goksim said:

@LeonardoDrugi, @unkdy, @fic, @BoskoBuha, @Iblaz93, @noja57@Rome, @IzudinB
@Goksim, @furyshaa, @mesrine, @jansavc, @soyer567, @ante16, @McGarrett, @Humanic, @Ipoje4, @BobGraditelj, @nuki01, @josip123, @Mirko1987, @Silviyo1302, @nenosk, @FamilyGuy, @zeko1088, @nutrija, @COLT, @vjekos, @misterija, @Clutch, @Joker93, @stjepan91, @Nebojsao, @goran71, @drm, @bruno34, @campi91, @elnino, @SIMASIMAU13, @mural, @Guts1950, @risretto, @Dejvid, @pena29, @mester, @Marko15, @Mudrinho, @tome1993, @sestincan, @anastasov, @CarlosBacca70, @Mile5, @Leedsfan, @betonator

Nadam se da su svi uživali u ljetu koje nam se bliži kraju te napunili baterije za novu nogometnu i kladioničarsku sezonu!

Budući da je ostalo svega tjedan dana do početka nove sezone Posljednje šanse, htio sam još jednom pozvati sve sudionike natjecanja od prijašnjih sezona da, ukoliko imaju, podijele prijedloge oko promjene pravila te sugeriraju ideje za dodatno unaprijeđenje natjecanja. 

Poučeni iskustvima iz prijašnje sezone, te na temelju prijedloga koje su mnogi davali tijekom sezone, predlažem da u odnosu na Posljednju Šansu 2023/2024 imamo sljedeće izmjene pravila:

1. "Nutrija pravilo" - Betbuilder oklade se ne bi priznavale, odnosno sudionici natjecanja bi prijavili isključivo parove koji su jedan događaj minimalnog koeficijenta 1,20. Vjerujem da smo svi spospobni naći jedan single koeficijenta od barem 1,20 u bogatoj ponudi. Dodatno, obračunavanje oklada bi bilo znatno jednostavnije nego je to slučaj kad se veže više različitih događaja za jednu utakmicu.
  2. Kladionice - Definirali bi 1, 3 ili max 5 kladionica iz čije ponude bi morali biti prijavljeni parovi. Na ovaj način natjecanje bi bilo pravednije budući da bi svi gledali iste ponude i kladionice koje okvirno imaju identične ili jako slične koeficijente. Svrha ovog pravila je eliminirati manje poznate kladionice upitne legitimnosti, koje upravo iz tih razloga često nude izdašnije koeficijente.

Nadam se da ste barem koliko i ja uzbuđeni pred novu kladioničarsku sezonu, te da se radujete novoj sezoni Posljednje Šanse! 😊

Dok ne napisem sto stranica teksta na ovu temu, danas samo da pitam dve stvari. Sta je sa timerom, kada ce biti ukljucen, i da li ce prvo kolo svete Poslednje Sanse poceti bas kada su reprezentativne utakmice u ponudi?

prije 14 minute, LeonardoDrugi said:

Dok ne napisem sto stranica teksta na ovu temu, danas samo da pitam dve stvari. Sta je sa timerom, kada ce biti ukljucen, i da li ce prvo kolo svete Poslednje Sanse poceti bas kada su reprezentativne utakmice u ponudi?

Hvala na podsjetniku, tajmer će naravno biti uključen, kao i svake sezone 😊

Što se početka natjecanja tiće, mislim da je tvoj argument na mjestu budući da su većinom utakmice klubskog nogometa i na listićima natjecatelja. 

Ako većina sudionika natjecanja prijašnje sezone nema ništa protiv, početka natjecanja možemo prolongirati za tjedan dana što bi rezultiralo početkom natjecanja na petak 13ti (13.9.). 

• 2 weeks later...

Hej administratori

Vidim da u novim Pravilima, ima Pravilo - nutrija, Pravilo -Fitoz, samo mene nigde nema. Predpostavljam da mene smatrate jednim uobicajenim, prosecnim kolegom sa Foruma. 

Ok, nema veze. Da li je vas konacni predlog da BetBuilderi vise ne postoje, i da se ogranici broj kladionica samo na one zdrave? Da li to naredjujete, ili cemo o tome da pregovaramo. Ako se glasa o kladionicama, moji glasovi idu bet365 i William Hill kladionicama, sto sam vec i poslao ovom smesnom Forumu, a na crnu listu, i to na prvom, pocasnom mestu, postavljam kladionicu favbet.

Hej administratori, potvrdite samo da li znate da cete izbacivanjem kladionice favbet, direktno poslati u drugu ligu kolege @unkdy@Fitoz i @fic dok cete kolegu@mesrine poslati u trecu ligu, posto oni bez ciganskih kladionica nemaju sta da traze u svetoj Poslednjoj Sansi.

Kad ste vec bezveze zatrpali temu onda cu i ja par crta.

Prvo hvala vam svima sto se dopisujete u ovoj temi i tako otezavate preglednost i postavljanje tipa drugim natjecateljima a @IzudinB-u njegov posao. Sjajno! 

Drugo, drago mi je da vecina imena ispliva ovdje samo kad se igra posljednja sansa, to mi pokazuje sa kime se borim i u kakvom svijetu zivim.

I trece, ne zelim nikome srecu jer bi zo znacilo da sebi zelim nesrecu, nego vam zelim ono cega je nedostajalo prosle sezone a to je postenje, pravda, pravednost, istina, samopostovanje, postovanje drugih, iskrenost i zdrav razum. 

Cetvrto, ako zelite da se iduce sezone neko pravilo zove po vama potrudite se i smislite tokom sezone neku dobru prevaru i lopovsku muljazu kao nas sjajni kolega @nutrija koji ima obraz kao đon.

Peto, vesele me nova pravila i restrikcije i pohvaljujem admine @Goksim i @IzudinBza uvodenje istih, jer volim red i disciplinu.

Pozdrav od forumasa koji je ziv i van sezone posljednje sanse, i koji bi htio zasebnu premium ligu koja bi po svemu bila iznad ove dvije blatnjave lige, i u kojoj bi pravo nastupa imali samo odredeni i pomno odabrani, premium igraci a iste bi birao @LeonardoDrugi nakon cega bi popis ja odobrio ili odbio.

Pozdrav i sretno svima u novoj sezoni!

Ogranicen izbor kladionica te ukidanje BetBuildera ne podrzavam jer je to samo voda na mlin kladionicama a kontraproduktivno za nas na forumu te sve ostale clanove koji prate forum. Zasto smatram da je tako pokusat cu objasnit u nekoliko recenica. Ukoliko gledamo siru sliku to znaci da nasi tipovi na neki nacin utjecu i na ostale ljude koji iz razno raznih razloga nisu aktivni na forumu i ne sudjeluju u posljednjoj sansi. Smatram da puno ljudi koji nemaju neki tip za pojedini dan ili su u dvoumici oko necega dodu i pogledaju te se bas zbog necijeg tipa ili savjeta na forumu odluce bas za taj tip. 

Moje pitanje je koji je cilj kladionicarskog foruma i posljednje sanse? Za posljednju sansu znamo da je zasnovana na "tipu koji bi odigrao u zivot za pojedino kolo". Dali je smisao nase medusobno natjecanje ili je smisao da svi ili sto veci broj ljudi zaradi lovu bez obzira gdje u svijetu se nalazili i kojim kladionicama imaju pristup iz ovog ili onog razloga? Moj cilj je zaradit lovu a vjerujem i 99,9% drugih ljudi koji posjecuju ili su clanovi foruma na ovaj ili onaj nacin. Ako smo dosli do zakljucka da je cilj zaradit lovu i ako nasi tipovi utjecu na siru masu ljudi cemu onda razno razna ogranicenja i limiti u igranju tipova i kladionici u kojoj se igra? Tip je tip kakav god bio i gdje god bio jedino sto je na kraju dana bitno jel tip prosao ili nije?!

Samo ogranicavanje mogu razumjet ako forum jedino ima za cilj jedino nase medusobno natjecanje onda ok, treba se otezat igracima da bude sto vise padova a bit ce ih jer sami sebe ogranicavamo sa ukidanjem mogucnosti koje nam pruza internet i kladionice. Ne znam statistiku ali siguran sam da bar 30% dobitnih tipova iz prosle sezone cine BetBuilderi, zasto ih onda ukinut i smanjit znacajno ukupnu prolaznost tipova? 

Svi smo bili svjedoci da je nekoliko kolega bilo "specijalizirano" za BetBuildere i imalo veliku prolaznost istih sto naravno pozdravljam i nadam se da ce prevladat zdrav razum i da se nece ukinut jer cilj je kao sto sam rekao "sira slika" a ne punjenje racuna kladionicama. 

A na administratorima i nama ostalima je da pomognemo u kontroliranju i ispravljanju tudih gresaka te da sve protekne u fer i korektnom ozracju. 

Toliko od mene za sad, svoj tip cu objaviti do petka u 15:00 za prvo kolo.  

I ja cu se naravno ukljuciti u temu, sto jedva cekam, samo sam sebi dao vremena da prespavam, i da cujem predloge svih kolega, pa tek onda da naredjujem sta da se radi na ovom smesnom Forumu.

Za danas samo da pozovem sve kolege da iznesu svoje predloge, primedbe i sugestije, i da do pocetka svete Poslednje Sanse svi izbacimo svo zlo i sve ono najgore iz sebe, bas kao sto cu i ja izbaciti iz sebe sve ono najgore, da bi onoga trenutka kada tajmicenje pocne, svetu Poslednju Sansu ostavili na miru.

Kolege sa Foruma koji imaju manje od dvanaest godina bih podsetio da je najgori posao na svetu raditi sa ljudima, jer su ljudi stoka. Na Forumu ne postoje dvojica kolega koji se isto klade, a kamoli isto misle, sto se moze videti i u ovoj temi. Zato bih preporucio svim kolegama da kazu sta misle, jer ce sledeci put prilika za to biti, tek kada se ova sezona zavrsi, da bi svetu Poslednju Sansu ostavili na  miru tokom sezone.

Podsetio bih i kolege da teorije kazu da je, na kraju, uvek najbolje resenje ono, kada nakon donosenja konacne odluke, niko nije zadovoljan, bas kao onda kada je meni doslo da se polijem benzinom i samozapalim, nakon sto je kolegi @nutrija oduzeto per pogodaka mesec dana pre kraja takmicenja.

Pozivam i kolege koji imaju manje od dvanaest godina, da najpre procitaju predloge za izmenu pravila, da se ne bi desilo da neko kao kolega @unkdy predlaze ubacivanje kladionice pinnacle, a tema je glasanje o vec ubacenim kladionicama, za koje tek imam primedbe kojima cu srusuti ovaj smesni Forum.

I na kraju, podsetio bih kolege sa Foruma koji imaju manje od dvanaest godina, da je otpor najveci stepen apsolutnih sloboda, i da otpor, protest, neslaganje ili rusenje Foruma nije mana vec vrlina. U Francuskoj kada vlasti podignu cenu kikirikija za deset centi, rulja jos juce izadje na ulice i zapali pola Parisa, dok mi ovde saljemo poljupce administratorima.

Podržavam većinu novih pravila. Ukidanje bet-buildera je OK dok je ponuda raznovrsna, ali ima dana kada se nema šta igrat, a ono i šta bi tili igrat ne možemo jer je već netko drugi uzea. Dodao bih još pravilo da se stavi još link za odigravanje utakmice gdje možemo vidit kako je netko odigrao, a ne posebno tražit npr. ja pratim uglavnom samo balun i teško mi je tražit rezultat da vidim kako je netko odigrao tenis. Ukino bih također editiranje posta iako sam ga i ja dosta često koristio, ali moja svrha je bila da ispravim eventualne netočnosti, dok su ljudi znali u 15:00 pon i pet objavit samo točku pa naknadno objavit par što nije fer samo po sebi, a pogotovo ako stavi par što je neko prije njega napisa, a on kasnije editira pa ispada da ga je on prvi napisa. 

Ono što otežava preglednost ovog natjecanja je objava kilometarskih dugih screenshotova. Stvarno malo napora je potrebno da bi objava bila pregledna. pod tim mislim da se editira screenshoot na samo bitne stvari. Potrebno je samo Snipping tool --> copy --> paste (PC) ili uređivanje slike ne mobitelu samo je smanjit. O ovome sam par puta pisao 

Mislim da se možemo složit da će prije ljudi pročitat ovo 

image.thumb.png.7116f053a92de2cb6f2ca04580452e65.png

nego ovakav post

image.thumb.png.9c94f52986f2f92f37122479afcf9bf4.png

Ista je kladionica samo sam ja na PC-u pa je malo drugačije. Ovaj screenshoot bi mogao izgledati ovako

image.png.f7443d16f31d81844c7475f682b93113.png

ili 

IMG_20240911_175924.thumb.jpg.010d3fc58ce741be24ff309780e62112.jpg

Protesti, otpor, rusenje glasanja (prvi deo)

Postovane kolege sa Foruma

Danas cete imati prilike da vidite da otpor i protesti nisu mana vec vrlina. Danas cete isto tako  imati prilike da vidite sta znaci solidarnost, privrzenost, posvecenost i borba po svaku cenu. I na kraju, kao sto sam vec sto puta napisao na ovom smesnom Forumu, danas cete imati prilike da se uverite zasto ne treba da me procenjujete na osnovu onoga sto pisem, vec na osnovu onoga sto cinim za ovaj smesni Forum. A danas cu da dam sve od sebe da rusim Forum, sistem i administratore. jednostavno, danas cu da se borim za svetu Poslednju Sansu. pa da pocnemo od 

Teorije

Teorije kazu da nije vazno ko glasa i kako se glasa, vec je vazno ko broji glasove. Teorije kazu i da kada bi glasanjem nesto moglo da se promeni, nijedan vladar, car ili kralj nikada ne bi dozvolio glasanje, pa to je bar jasno. Koji to car ili vladar bi dozvolio glasanje gde postoji mogucnost, da bude srusen????? Svako glasanje se unapred priprema i pazljivo proucava, i tek nakon sto temeljna istrazivanja pokazu da se glasanjem nista nece promeniti, tek onda se glasanje zvanicno i odobrava. Teorije glasanja, a pogotovo demokratskog isto tako kazu da ako u jednu prostoriju za glasanje dovedete tri cobana i Aristotela i Sokrata, da ce tri cobana uvek nadglasati ovu dvojicu. Teorije glasanja isto tako kazu i da ako bi uvek prihvatali kako tri cobana nadglasavaju Aristotela i Sokrata, danas bi predloge za kladjenje u svetoj Poslednjoj Sansi, postavljali na kamenu, a ne na kompjuteru. Teorije isto tako kazu da je za svaku vlast ili za sve administratore ovoga sveta najveci problem javnost. Svaka vlast na svetu, i svi administratori ovoga sveta bi najvise voleli da javnost uopste ne postoji, i da tako mogu da rade sta hoce, uglavnom samo za sebe. Osim javnosti, najveci strah za svaku vlast na svetu, i za sve administratore ovoga sveta jesu protesti i otpori. Problem sa narodom, ruljom, stokom, masom je u tome sto pojma nemaju kakvu moc u sebi imaju protesti i otpori, i koliko masovna nezadovoljstva, otpori i protesti mogu da menjaju svet, odnosno koliko protesti i otpori svakog cara, kralja, diktatora, krvnika ili administratora pretvaraju u pravu malu macu. Pa hajde onda da proverimo sve ove teorije i na terenu.

Hej administratori, hej @Goksim hej @IzudinB

Teorije mase kazu da svaka grupa ljudi sama po sebi ima potrebu za vodjom, liderom, zato sto su ljudi stoka, a sve to se zajedno zove psihologija mase. To mozete proveriti u svakodnevnom zivotu, na poslu, u sportu, medju decom, na protestima .... jednostavno svaka grupa sama po sebi stvori lidera ili vodju. Mene grupa sa Foruma nije sama izabrala za vodju, jer su budale, vec sam sam sebe izabrao da rusim ovaj sistem zvani Forum Svijeta Kladjenja. U gornjem delu posta sam zaboravio da napisem da kao sto svakog cara, kralja ili diktatora uvek ruse protesti ili otpor, tako i svake proteste rusi komfor. Najveci problem za svaki protest ovoga sveta je kada sedite kod kuce u sobi, ne talasate, gledate svoja posla, gledate samo ono sto je vama najvaznije, jer je tako komotnije i lakse.

Ako bih gledao samo sebe, meni bi bilo vazno samo da u glasanju za izbor kladionica na listi budu veliki bet365, koji se na ovoj listi predloga kladionica zapravo lagano prosetao kroz glasanje, i William Hill koji ce izgleda proci na jaja u glasanju. Ako bih gledao samo sebe, ja bih mogao da sedim u sobi i gledam kako se kolege sa Foruma svadjaju izmedju sebe. Problem je sto onda za nekih sto godina kada me moji potomci jednoga dana budu pitali " ... je li Leonardo Veliki, sta si ti radio za celog svog zivota?... " ja nikada ne bih mogao da kazem protestvovao sam ... rusio sam nesto sto nije bilo dobro ... bio sam koristan ...

Hej @Goksim hej @IzudinB na Forumu postoji grupica kolega sa kojima menjam korisne informacije, sa kojima sam u kontaktu i gde svi zajedno imamo koristi od toga. Ali je najlepsi deo naseg internet-prijateljstva onaj kada pricamo o vama, administratorima, odnosno kada vam pricamo iza ledja, da ne kazem kada vas pljujemo. Ono sto vi ne znate, kao sto ne zna ni jedan car, kralj tiranin ili diktator, jeste da postoje i ljudi koji su nezadovoljni, ali iz ovoga ili onoga razloga se ne cuju, ne protestvuju, ili ne pruzaju otpor. Ali zato u masi predstavljaju snagu, i imaju potrebu za liderom, vodjom, o cemu govore i teorije mase.

Da ponovim jos jednom, ako u glasanju prodju bet365 i William Hill, ja bih mogao da sedim u sobi, ali necu to da radim. Hocu kao lider, vodja kojim sam sebe sam proglasio da vam kazem sve kritike koje postoje "u narodu" odnosno medju kolegama. Vama ne odgovara javnost, vama najvise odgovara da radite sta hocete, kao i svakom caru, kralju ili tiraninu, Ja kao vodja, lider koji sam samoizbran ako zelim da budem pravi vodja ne bi smeo da se bojim vas administratora, vec bih morao da budem hrabar, odlican i pravican. Sta ima da vas se bojim, kada sam vas obojicu izbacio iz prve u drugu ligu, iz koje necete izaci u narednih sto godina, zar ne?

Ovde cu vam napisati gotovo sve primedbe i nezadovoljstva koja postoje "u narodu" a narod je stoka, a vi kada budete odgovarali, odgovorite meni, a ne kolegama, jer ih danas ja predstavljam, iako ne moram. Odmah da kazem da mozete slobodno sebi da nadjete i dobrog i jeftinog advokata, a ne bi bilo lose da u blizini imate i helikopter, jer svaki car, kralj ili tiranin u jednom trenutku, kada nezadovoljstvo u masi dodje do kriticne tacke ima potrebu za helikopterom, jer se tako najbrze pobegne u drugu, prijateljsku zemlju.

Regionalni karakter

Ti @Goksim bi bio najbolji kandidat za predsednika Srbije. Tamo se glasa bas kao sto si i ti postavio glasanje na ovom smesnom Forumu. U Srbiji Predsednik na glasackom listicu postavi prvo sebe, i to slovima velicine prosecnog tenka, a onda u nastavku glasackog listica poredja neke budale, a na drugoj strani listica sitnim slovima, da ne mozete ni teleskopom da procitate, postavi kandidate opozicije. Uz to, Predsednik sebe kao kandidata predstavi imenom i prezimenom, pa onda njegova lista, na primer glasi Aleksandar Vucuc - dobicete leukemiju ako za mene ne glasate, i sve to slovima velicine prosecnog tenka. Taj mehanizam glasanja znaci da on zeli da njegovi glasaci, Romi, neobrazovani, nezaposleni i krezubi over 70 glasaci vide samo njegovo ime, i da se uopste ne muce prilikom glasanja, vec da samo zaokruze prvo sto vide na glasackom listicu. E tako si i ti predstavio kladionice u tvom predlogu za glasanje. Forum je u Hrvatskoj, ti si iz Hrvatske, vecina kolega je iz Hrvatske, ti bi voleo da najvise kladionica bude iz Hrvatske jer je tebi tako najjednostvanije, i kada pogledate rezultate glasanja, hrvatske kladionice su najbolje na svetu, zar ne? Ja Bosnu ne mogu da smislim, i kada bih mogao, izbrisao bih je iz svih geografskih atlasa na svetu, ali to ne znaci da Hrvatsku ne bih zapalio, kao sto je Neron zapalio celi Rim. Sta je Hrvatska, Vatikan mozda, a ti Papa Francesko????? Po tvojoj listi predloga za glasanje, gde si prvo postavio hrvatske kladionice, a ostale ostavio nama da poredjamo kako hocemo, kolegama iz Slovenije, Crne Gore, Severne Makedonije ili Kosova koje je takodje drzava, domace kladionice su takodje hrvatske kladionice kao i tebi, zar ne? Kolegama sa Kosova si ostavio da im domace kladionice budu srpske, a kolegama iz Slovenije su domace kladionice hrvatske, zar ne? Srbiju isto kao i Bosnu i Hrvatsku takodje smatram najgorom zemljom na svetu, ali kolege iz Srbije od mene traze da nam svima objasnite na osnovu kojih kriterijuma ste izabrali kladionicu BalkanBet, a na osnovu kojih kriterijuma niste kladionicu Meridijan. 

Dakle ovako,  tri hrvatske kladionice nisu dobile najvise glasova jer su najbolje kladionice na svetu, vec zato sto najvise kolega sa Foruma ima iz Hrvatske.  Izmedju sebe se dogovorite koju kladionicu kao trecu cete izbaciti, ili cete nama prepustiti da vam sami izbacimo, ili palite helikopter, jer ce vam trebati. Kolegama iz BiH vec od juce ubacujemo jos jednu njihovu kladionicu, a to nije predlog vec ja naredjujem u njihovo ime, a to je kladionica Wwin. Posto do jutra moram da zavrsim post, jer kolege to od mene ocekuju, kasnije cemo i o kladionicama kolega iz Slovenije, ili ostalih regionalnih zemalja, u ovom trenutku je najvaznije da se srusi glasanje.

Broj kladionica u konacnoj listi

Posto teorije kazu da nije vazno kako se glasa vec ko broji glasove, konacan predlog o tome koliko ce biti kladionica na zvanicnoj dozvoljenoj listi, ce, pretpostavljamo, odlucivati onaj ko broji glasove, a to ste vi, administratori, a kada je vec tako, onda ce u toj listi biti samo bet365 i hrvatske kladionice, zar ne? Kolege sa kojima pricam vama administratorima iza ledja, od mene kao vodje, ocekuju da vam pitam, koliko ce na kraju biti dozvoljenih kladionica, tri, pet, deset, pedeset ... i ko o tome odlucuje i na osnovu kojih kriterijuma, i kada ce ta odluka biti doneta ... danas, juce ... kada sveta Poslednja Sansa pocne, u toku sezone ... kada?

Razlicitost, sloboda misljenja

Forum nisu administratori, ali ni kolega @Marko15 pa da nam on odredjuje sta su apsolutne slobode. Na Forumu ne postoje dvojica kolega koji se isto klade, a kamoli isto misle. Kada cujete ove kolege koji brane BetBuildere, pomislicete da smo u Vatikanu, a da u svetoj Poslednjoj Sansi predloge postavlja samo Papa Francesco. Kao da se niko ne seca predloga u BetBuilderu da ce Arsenal kod kuce dati gol Sheffieldu, da ce na utakmici biti jedan karton i da ce Arsenal imati barem jednu sansu na utakmici po kvoti od 1,80. Ali, svakako treba da se cuju i razlicita misljenja, a meni su kolege rekle da kazem, javno na Forumu, bas to, razlicito misljenje. Dakle, BetBuilder je jedna opcija koju zdrave kladionice nude u svojoj  ponudi, bas kao i sve ostale, ali je mi zloupotrebljavamo jer smo stoka. Primedba je u smeru da vi niste protiv BetBuildera u realnom zivotu, jer je kolega @IzudinB postavlja u svojim predlozima u Dnevnim temama, vec ste protiv toga kada neko postavi u svom predlogu da Luton nece dati cetiri gola gradjanima u prvih deset minuta u sred Manchestera, zar ne? Kao sto vi zelite da na konacnoj listi bude sto manje kladionica, a niko ne zna koliko, postoje i drugacija misljenja, a koja ja kao vodja i lider kolega sa Foruma imam obavezu da iznesem. Pa evo jednog kolege koji navodi zasto bi trebalo samo da se napravi crna lista ciganskih kladionica, a da sve ostale budu dozvoljene:

"... Tacno je da weekendom ima milion dogadjaja, od kojih oni kriminalci nasi administratori (ovo sam ja dodao) od nas ocekuju da izaberemo samo jedan dogadjaj, ali za mene ne postoji milion dogadjaja, vec samo desetak, od kojih cu najpre izabrati tri, dva ili jedan kao svoj konacni predlog, ali je problem sto ta dva-tri ili jedan par igra 90% Foruma, poput Dinama, Celtika, gradjana, Bayerna, ili onih cobana iz Crvene Zvezde (i ovo sam ja dodao). Zato mislim da bi trebalo napraviti crnu listu ciganskih kladionica i ne dozvoliti uzimanje predloga iz njih, ali i dozvoliti sve ostale kladionice, ili pretrazivanje najpovoljnijeg predloga po internetu, jer na taj nacin ne bi bilo hrvatske diskriminacije da u listi budu tri hrvatske kladionice, jer na Forumu ima kolega iz Nemacke, BiH, Severne Makedonije ili Slovenije ..."

Iako sam tek poceo, ovde moram da zavrsim prvi deo protesta, jer sam kolegama koje hrabro i odlucno zastupam, obecao da cu post objaviti do 07.30. a i moram da idem na dorucak. Danas uvece, ili sutra ujutro cu napisati drugi, a mozda i treci deo, jer kolege u meni vide svetlost na kraju tunela.

Za kraj prvog dela protesta i rusenja glasanja, samo da vam napisem da je predivno biti lider i vodja. To je neprocenjivo iskustvo, boli koliko je lepo. Bilo je pravo uzivanje cuti iz prve ruke i anonimno sta kolege misle o administratorima, i pravo osvezenje se podsetiti koliko je nas jezik bogat, prosto sam zaboravio kakve sve psovke i uvrede postoje u nasem jeziku. Bilo je uzivanje cuti reci upucene meni poput ove "tvoj glas se daleko cuje, mozda samo zajedno uspijemo nesto promjeniti ..." ili one upucene svim ostalim kolegama sa Foruma poput ove "... protesti nista ne vrede, i sve ce to pasti u vodu, jer uvek ima samo 10-15 kolega koji se bune, i oni ce uvek biti crne ovce, dok ce ostalih 14.000 kolega ceskati jaja..."

Da budem posten do kraja, bilo je i budaletina koji su mene, najboljeg kockara na Forumu, kritikovali kao da sam administrator, pa poslusajte jednu budalu:

"...Samo mi napisi majmune za one tvoje predloge iz multichance da ce Arsenal pobediti ili ce na utakmici proci over 1,5 gol, koliko je taj predlog bio koristan za 98% ljudi na Forumu, jer ih toliko nema otvoren racun kod William Hilla koji jedini to nudi u ponudi, a kladim se da ih 50% to ne zna ni naci u toj kladionici ..."

Ova budala slobodno moze da zaboravi da cu i njega zastupati na Forumu, ali sam post napisao da uzivam u tome kako je kolega predstavio vecinu sa Foruma. Hej kolege, meni ovde ne deluje da vas ova budala smatra naucnicima.

Dakle, ovde zavrsavam sa prvim delom protesta i rusenja glasanja, jer kolege od mene to ocekuju, a ti @Goksim kada budes odgovarao na proteste, odgovaraj meni, a ne kolegama.

Dok ne stigne drugi deo protesta, razmislite o mom predlogu, kao najkreativnijem clanu ovog smesnog Foruma, a do kojeg sam dosao zahvaljujuci odlasku u rulju, masu, zahvaljujuci onome sto bi trebao da radi svaki car, kralj, diktator ili administrator na svetu, da cuje svakoga uzivo.

Za danas vam predlazem da se najpre napravi crna lista ciganskih kladionica, gde bih bio najsrecniji kada bi je ja sastavljao, a nakon toga bi u prvom kolu svake nove sezone, svaki ucesnik svete Poslednje Sanse, uz svoj prvi predlog postavljao i spisak tri kladionice koje ce koristiti tokom sezone. Tema za prvo kolo bi se zakljucala u subotu u 15.00 casova kao i uvek, svaki kolega bi imao svoje tri kladionice iz kojih bi uzimao predloge tokom sezone, i ne bi imao prilike da ih menja, jer bi tema bila zakljucana, a podrazumeva se da kladionica ne moze biti sa crne liste ciganskih kladionica. Time ne bi dozvolili da je moguce da su najbolje kladionice na svetu hrvatske, jer je Forum u Hrvatskoj, a administrator iz Hrvatske, dok bi svako igrao u kladionici u kojoj hoce, a da nije zabranjena.

A sutra ili danas uvece cu vam napisati i zasto ovaj predlog nece biti prihvacen.

Nastavice se ... (danas uvece ili sutra ujutro)

prije 4 sati, LeonardoDrugi said:

Protesti, otpor, rusenje glasanja (prvi deo)

Postovane kolege sa Foruma

Danas cete imati prilike da vidite da otpor i protesti nisu mana vec vrlina. Danas cete isto tako  imati prilike da vidite sta znaci solidarnost, privrzenost, posvecenost i borba po svaku cenu. I na kraju, kao sto sam vec sto puta napisao na ovom smesnom Forumu, danas cete imati prilike da se uverite zasto ne treba da me procenjujete na osnovu onoga sto pisem, vec na osnovu onoga sto cinim za ovaj smesni Forum. A danas cu da dam sve od sebe da rusim Forum, sistem i administratore. jednostavno, danas cu da se borim za svetu Poslednju Sansu. pa da pocnemo od 

Teorije

Teorije kazu da nije vazno ko glasa i kako se glasa, vec je vazno ko broji glasove. Teorije kazu i da kada bi glasanjem nesto moglo da se promeni, nijedan vladar, car ili kralj nikada ne bi dozvolio glasanje, pa to je bar jasno. Koji to car ili vladar bi dozvolio glasanje gde postoji mogucnost, da bude srusen????? Svako glasanje se unapred priprema i pazljivo proucava, i tek nakon sto temeljna istrazivanja pokazu da se glasanjem nista nece promeniti, tek onda se glasanje zvanicno i odobrava. Teorije glasanja, a pogotovo demokratskog isto tako kazu da ako u jednu prostoriju za glasanje dovedete tri cobana i Aristotela i Sokrata, da ce tri cobana uvek nadglasati ovu dvojicu. Teorije glasanja isto tako kazu i da ako bi uvek prihvatali kako tri cobana nadglasavaju Aristotela i Sokrata, danas bi predloge za kladjenje u svetoj Poslednjoj Sansi, postavljali na kamenu, a ne na kompjuteru. Teorije isto tako kazu da je za svaku vlast ili za sve administratore ovoga sveta najveci problem javnost. Svaka vlast na svetu, i svi administratori ovoga sveta bi najvise voleli da javnost uopste ne postoji, i da tako mogu da rade sta hoce, uglavnom samo za sebe. Osim javnosti, najveci strah za svaku vlast na svetu, i za sve administratore ovoga sveta jesu protesti i otpori. Problem sa narodom, ruljom, stokom, masom je u tome sto pojma nemaju kakvu moc u sebi imaju protesti i otpori, i koliko masovna nezadovoljstva, otpori i protesti mogu da menjaju svet, odnosno koliko protesti i otpori svakog cara, kralja, diktatora, krvnika ili administratora pretvaraju u pravu malu macu. Pa hajde onda da proverimo sve ove teorije i na terenu.

Hej administratori, hej @Goksim hej @IzudinB

Teorije mase kazu da svaka grupa ljudi sama po sebi ima potrebu za vodjom, liderom, zato sto su ljudi stoka, a sve to se zajedno zove psihologija mase. To mozete proveriti u svakodnevnom zivotu, na poslu, u sportu, medju decom, na protestima .... jednostavno svaka grupa sama po sebi stvori lidera ili vodju. Mene grupa sa Foruma nije sama izabrala za vodju, jer su budale, vec sam sam sebe izabrao da rusim ovaj sistem zvani Forum Svijeta Kladjenja. U gornjem delu posta sam zaboravio da napisem da kao sto svakog cara, kralja ili diktatora uvek ruse protesti ili otpor, tako i svake proteste rusi komfor. Najveci problem za svaki protest ovoga sveta je kada sedite kod kuce u sobi, ne talasate, gledate svoja posla, gledate samo ono sto je vama najvaznije, jer je tako komotnije i lakse.

Ako bih gledao samo sebe, meni bi bilo vazno samo da u glasanju za izbor kladionica na listi budu veliki bet365 online kladionica" rel="external">bet365, koji se na ovoj listi predloga kladionica zapravo lagano prosetao kroz glasanje, i William Hill online kladionica" rel="external">William Hill koji ce izgleda proci na jaja u glasanju. Ako bih gledao samo sebe, ja bih mogao da sedim u sobi i gledam kako se kolege sa Foruma svadjaju izmedju sebe. Problem je sto onda za nekih sto godina kada me moji potomci jednoga dana budu pitali " ... je li Leonardo Veliki, sta si ti radio za celog svog zivota?... " ja nikada ne bih mogao da kazem protestvovao sam ... rusio sam nesto sto nije bilo dobro ... bio sam koristan ...

Hej @Goksim hej @IzudinB na Forumu postoji grupica kolega sa kojima menjam korisne informacije, sa kojima sam u kontaktu i gde svi zajedno imamo koristi od toga. Ali je najlepsi deo naseg internet-prijateljstva onaj kada pricamo o vama, administratorima, odnosno kada vam pricamo iza ledja, da ne kazem kada vas pljujemo. Ono sto vi ne znate, kao sto ne zna ni jedan car, kralj tiranin ili direktor, jeste da postoje i ljudi koji su nezadovoljni, ali iz ovoga ili onoga razloga se ne cuju, ne protestvuju, ili ne pruzaju otpor. Ali zato u masi predstavljaju snagu, i imaju potrebu za liderom, vodjom, o cemu govore i teorije mase.

Da ponovim jos jednom, ako u glasanju prodju bet365 online kladionica" rel="external">bet365 i William Hill online kladionica" rel="external">William Hill, ja bih mogao da sedim u sobi, ali necu to da radim. Hocu kao lider, vodja kojim sam sebe sam proglasio da vam kazem sve kritike koje postoje "u narodu" odnosno medju kolegama. Vama ne odgovara javnost, vama najvise odgovara da radite sta hocete, kao i svakom caru, kralju ili tiraninu, Ja kao vodja, lider koji sam samoizbran ako zelim da budem pravi vodja ne bi smeo da se bojim vas administratora, vec bih morao da budem hrabar, odlican i pravican. Sta ima da vas se bojim, kada sam vas obojicu izbacio iz prve u drugu ligu, iz koje necete izaci u narednih sto godina, zar ne?

Ovde cu vam napisati gotovo sve primedbe i nezadovoljstva koja postoje "u narodu" a narod je stoka, a vi kada budete odgovarali, odgovorite meni, a ne kolegama, jer ih danas ja predstavljam, iako ne moram. Odmah da kazem da mozete slobodno sebi da nadjete i dobrog i jeftinog advokata, a ne bi bilo lose da u blizini imate i helikopter, jer svaki car, kralj ili tiranin u jednom trenutku, kada nezadovoljstvo u masi dodje do kriticne tacke ima potrebu za helikopterom, jer se tako najbrze pobegne u drugu, prijateljsku zemlju.

Regionalni karakter

Ti @Goksim bi bio najbolji kandidat za predsednika Srbije. Tamo se glasa bas kao sto si i ti postavio glasanje na ovom smesnom Forumu. U Srbiji Predsednik na glasackom listicu postavi prvo sebe, i to slovima velicine prosecnog tenka, a onda u nastavku glasackog listica poredja neke budale, a na drugoj strani listica sitnim slovima, da ne mozete ni teleskopom da procitate, postavi kandidate opozicije. Uz to, Predsednik sebe kao kandidata predstavi imenom i prezimenom, pa onda njegova lista, na primer glasi Aleksandar Vucuc - dobicete leukemiju ako za mene ne glasate, i sve to slovima velicine prosecnog tenka. Taj mehanizam glasanja znaci da on zeli da njegovi glasaci, Romi, neobrazovani, nezaposleni i krezubi over 70 glasaci vide samo njegovo ime, i da se uopste ne muce prilikom glasanja, vec da samo zaokruze prvo sto vide na glasackom listicu. E tako si i ti predstavio kladionice u tvom predlogu za glasanje. Forum je u Hrvatskoj, ti si iz Hrvatske, vecina kolega je iz Hrvatske, ti bi voleo da najvise kladionica bude iz Hrvatske jer je tebi tako najjednostvanije, i kada pogledate rezultate glasanja, hrvatske kladionice su najbolje na svetu, zar ne? Ja Bosnu ne mogu da smislim, i kada bih mogao, izbrisao bih je iz svih geografskih atlasa na svetu, ali to ne znaci da Hrvatsku ne bih zapalio, kao sto je Neron zapalio celi Rim. Sta je Hrvatska, Vatikan mozda, a ti Papa Francesko????? Po tvojoj listi predloga za glasanje, gde si prvo postavio hrvatske kladionice, a ostale ostavio nama da poredjamo kako hocemo, kolegama iz Slovenije, Crne Gore, Severne Makedonije ili Kosova koje je takodje drzava, domace kladionice su takodje hrvatske kladionice kao i tebi, zar ne? Kolegama sa Kosova si ostavio da im domace kladionice budu srpske, a kolegama iz Slovenije su domace kladionice hrvatske, zar ne? Srbiju isto kao i Bosnu i Hrvatsku takodje smatram najgorom zemljom na svetu, ali kolege iz Srbije od mene traze da nam svima objasnite na osnovu kojih kriterijuma ste izabrali kladionicu BalkanBet, a na osnovu kojih kriterijuma niste kladionicu Meridijan. 

Dakle ovako,  tri hrvatske kladionice nisu dobile najvise glasova jer su najbolje kladionice na svetu, vec zato sto najvise kolega sa Foruma ima iz Hrvatske.  Izmedju sebe se dogovorite koju kladionicu kao trecu cete izbaciti, ili cete nama prepustiti da vam sami izbacimo, ili palite helikopter, jer ce vam trebati. Kolegama iz BiH vec od juce ubacujemo jos jednu njihovu kladionicu, a to nije predlog vec ja naredjujem u njihovo ime, a to je kladionica Wwin. Posto do jutra moram da zavrsim post, jer kolege to od mene ocekuju, kasnije cemo i o kladionicama kolega iz Slovenije, ili ostalih regionalnih zemalja, u ovom trenutku je najvaznije da se srusi glasanje.

Broj kladionica u konacnoj listi

Posto teorije kazu da nije vazno kako se glasa vec ko broji glasove, konacan predlog o tome koliko ce biti kladionica na zvanicnoj dozvoljenoj listi, ce, pretpostavljamo, odlucivati onaj ko broji glasove, a to ste vi, administratori, a kada je vec tako, onda ce u toj listi biti samo bet365 online kladionica" rel="external">bet365 i hrvatske kladionice, zar ne? Kolege sa kojima pricam vama administratorima iza ledja, od mene kao vodje, ocekuju da vam pitam, koliko ce na kraju biti dozvoljenih kladionica, tri, pet, deset, pedeset ... i ko o tome odlucuje i na osnovu kojih kriterijuma, i kada ce ta odluka biti doneta ... danas, juce ... kada sveta Poslednja Sansa pocne, u toku sezone ... kada?

Razlicitost, sloboda misljenja

Forum nisu administratori, ali ni kolega @Marko15 pa da nam on odredjuje sta su apsolutne slobode. Na Forumu ne postoje dvojica kolega koji se isto klade, a kamoli isto misle. Kada cujete ove kolege koji brane BetBuildere, pomislicete da smo u Vatikanu, a da u svetoj Poslednjoj Sansi predloge postavlja samo Papa Francesco. Kao da se niko ne seca predloga u BetBuilderu da ce Arsenal kod kuce dati gol Sheffieldu, da ce na utakmici biti jedan karton i da ce Arsenal imati barem jednu sansu na utakmici po kvoti od 1,80. Ali, svakako treba da se cuju i razlicita misljenja, a meni su kolege rekle da kazem, javno na Forumu, bas to, razlicito misljenje. Dakle, BetBuilder je jedna opcija koju zdrave kladionice nude u svojoj  ponudi, bas kao i sve ostale, ali je mi zloupotrebljavamo jer smo stoka. Primedba je u smeru da vi niste protiv BetBuildera u realnom zivotu, jer je kolega @IzudinB postavlja u svojim predlozima u Dnevnim temama, vec ste protiv toga kada neko postavi u svom predlogu da Luton nece dati cetiri gola gradjanima u prvih deset minuta u sred Manchestera, zar ne? Kao sto vi zelite da na konacnoj listi bude sto manje kladionica, a niko ne zna koliko, postoje i drugacija misljenja, a koja ja kao vodja i lider kolega sa Foruma imam obavezu da iznesem. Pa evo jednog kolege koji navodi zasto bi trebalo samo da se napravi crna lista ciganskih kladionica, a da sve ostale budu dozvoljene:

"... Tacno je da weekendom ima milion dogadjaja, od kojih oni kriminalci nasi administratori (ovo sam ja dodao) od nas ocekuju da izaberemo samo jedan dogadjaj, ali za mene ne postoji milion dogadjaja, vec samo desetak, od kojih cu najpre izabrati tri, dva ili jedan kao svoj konacni predlog, ali je problem sto ta dva-tri ili jedan par igra 90% Foruma, poput Dinama, Celtika, gradjana, Bayerna, ili onih cobana iz Crvene Zvezde (i ovo sam ja dodao). Zato mislim da bi trebalo napraviti crnu listu ciganskih kladionica i ne dozvoliti uzimanje predloga iz njih, ali i dozvoliti sve ostale kladionice, ili pretrazivanje najpovoljnijeg predloga po internetu, jer na taj nacin ne bi bilo hrvatske diskriminacije da u listi budu tri hrvatske kladionice, jer na Forumu ima kolega iz Nemacke, BiH, Severne Makedonije ili Slovenije ..."

Iako sam tek poceo, ovde moram da zavrsim prvi deo protesta, jer sam kolegama koje hrabro i odlucno zastupam, obecao da cu post objaviti do 07.30. a i moram da idem na dorucak. Danas uvece, ili sutra ujutro cu napisati drugi, a mozda i treci deo, jer kolege u meni vide svetlost na kraju tunela.

Za kraj prvog dela protesta i rusenja glasanja, samo da vam napisem da je predivno biti lider i vodja. To je neprocenjivo iskustvo, boli koliko je lepo. Bilo je pravo uzivanje cuti iz prve ruke i anonimno sta kolege misle o administratorima, i pravo osvezenje se podsetiti koliko je nas jezik bogat, prosto sam zaboravio kakve sve psovke i uvrede postoje u nasem jeziku. Bilo je uzivanje cuti reci upucene meni poput ove "tvoj glas se daleko cuje, mozda samo zajedno uspijemo nesto promjeniti ..." ili one upucene svim ostalim kolegama sa Foruma poput ove "... protesti nista ne vrede, i sve ce to pasti u vodu, jer uvek ima samo 10-15 kolega koji se bune, i oni ce uvek biti crne ovce, dok ce ostalih 14.000 kolega ceskati jaja..."

Da budem posten do kraja, bilo je i budaletina koji su mene, najboljeg kockara na Forumu, kritikovali kao da sam administrator, pa poslusajte jednu budalu:

"...Samo mi napisi majmune za one tvoje predloge iz multichance da ce Arsenal pobediti ili ce na utakmici proci over 1,5 gol, koliko je taj predlog bio koristan za 98% ljudi na Forumu, jer ih toliko nema otvoren racun kod William Hilla koji jedini to nudi u ponudi, a kladim se da ih 50% to ne zna ni naci u toj kladionici ..."

Ova budala slobodno moze da zaboravi da cu i njega zastupati na Forumu, ali sam post napisao da uzivam u tome kako je kolega predstavio vecinu sa Foruma. Hej kolege, meni ovde ne deluje da vas ova budala smatra naucnicima.

Dakle, ovde zavrsavam sa prvim delom protesta i rusenja glasanja, jer kolege od mene to ocekuju, a ti @Goksim kada budes odgovarao na proteste, odgovaraj meni, a ne kolegama.

Dok ne stigne drugi deo protesta, razmislite o mom predlogu, kao najkreativnijem clanu ovog smesnog Foruma, a do kojeg sam dosao zahvaljujuci odlasku u rulju, masu, zahvaljujuci onome sto bi trebao da radi svaki car, kralj, diktator ili administrator na svetu, da cuje svakoga uzivo.

Za danas vam predlazem da se najpre napravi crna lista ciganskih kladionica, gde bih bio najsrecniji kada bi je ja sastavljao, a nakon toga bi u prvom kolu svake nove sezone, svaki ucesnik svete Poslednje Sanse, uz svoj prvi predlog postavljao i spisak tri kladionice koje ce koristiti tokom sezone. Tema za prvo kolo bi se zakljucala u subotu u 15.00 casova kao i uvek, svaki kolega bi imao svoje tri kladionice iz kojih bi uzimao predloge tokom sezone, i ne bi imao prilike da ih menja, jer bi tema bila zakljucana, a podrazumeva se da kladionica ne moze biti sa crne liste ciganskih kladionica. Time ne bi dozvolili da je moguce da su najbolje kladionice na svetu hrvatske, jer je Forum u Hrvatskoj, a administrator iz Hrvatske, dok bi svako igrao u kladionici u kojoj hoce, a da nije zabranjena.

A sutra ili danas uvece cu vam napisati i zasto ovaj predlog nece biti prihvacen  

Postovani kolega,naravno da sam za apsolutnu zabranu bolesnika koji paradiraju po gradu obuceni u zensku odjecu,djecu uvjeravaju da je spol "fluidan" i slicne gay odvratnosti.Da to vise stavimo a/a.No iznijeli ste zanimljive prijedloge u svojem postu.Jedan je da svaki sudionik P.S. izabere tri kladionice koje ce koristiti u odabiru tipova kroz sezonu.Drugi vas prijedlog je da se sastavi popis "sumnjivih" kladionica koje se ne bi smjele uzimati u PS.Oba vasa prijedloga,zanimljiva su i imaju temelj.Jedan od kolega iznio je takodjer zanimljivo razmisljanje koje se sastoji u tome da ako mi tu igramo da vidimo tko je bolji,ok,nema betbuildera i samo jedna kladionica neka bude...ali ako smo tu mi sudionici PS da ljudima s foruma koji se ne natjecu u PS ponudimo najbolje koef.i kladionicu na kojoj se moze odigrati bez bojazni da nece biti problema oko isplate ok,onda nema zabrane betbuildera i idemo napraviti popis klada u Hrvatskoj,Srbiji,Bih,Sloveniji,Crnoj Gori,Makedoniji na kojima ljudi mogu bez problema igrati i nesto zaraditi.U pravilu nisam tip osobe koji piskara na forumu,vjerojatno vise nikad necu ni napisati ovakav post ali mislim,ako je nekom ova PS bitna i ako netko tu i nesto zaradi,trebali bi naci najbolje rjesenje za sve igrace,i nas sa PS i za ljude koji citaju prijedloge i ulazu svoj novac na nase tipove.Sportski pozdrav svima.

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use