Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

1. PŠ - Kolo 15 - 3.12.- 6.12. (Pet-Pon)

IzudinB

Recommended Posts

prije 6 sati, LeonardoDrugi said:

Juventus vs Genoa Serie A jedinica kao kuca, kvota 1,25

Genova je cudesan grad. Najveca luka u Italiji, druga u Sredozemnom moru, nakon Marseille. Uz Milano i Torino je jedan od najbogatijih gradova u Italiji, industrijski jedan od najjacih centara, a tradicionalno su i jako sediste bankarstva. Najuzi centar grada je pod zastitom Unesca, a u Genovi je i najveci akvarijum u Italiji. Fudbal u Genovi je posebna prica. Imaju dva kluba velike tradicije i rivalstva, od cega je Genoa najstariji fudbalski klub u Italiji i zbog toga na neki nacin “povlasten”. Stadion je najengleskiji u tom delu Evrope, a italijanska reprezentaija, ne bez razloga, veoma cesto igra svoje utakmice kao domacin u tom gradu. Kao najstariji klub u Italiji, Genoa je dugo bila najtrofejniji klub u zemlji, ali govorim o periodu pre nesto manje od sto godina. Osim sto ima posebno mesto u srcima svih italijana, Genoa je prepoznata i na svetskom nivou, jer je uvrstena u “istorijsko sportsko bogatstvo” pod zastitom Unesca. I ne samo to, 2013-te godine su uvrsteni u asocijaciju najstarijih klubova na svetu, gde su pre njih uvrsteni Sheffield FC i Huelva Recreativo. Zbog svoje bogate istorije i znacaja, Genoa je cesto “pogurana” od strane Saveza, odnosno cesto se desavalo da celnici iz saveza ljubazno zamole sudije da pre utakmice procitaju istoriju tog kluba. Navijaci su posebna prica, verovatno zbog najengleskijeg stadiona van Engleske, mislim da se u zadnjih nekoliko desetina godina nikada nije desilo da ih je bilo manje od 20.000, a uglavnom ih ima izmedju 25.000 i 30.000. Poslednjih 20 godina, vlasnik Genoe je bio Enrico Preziosi, veoma interesantan lik, covek koji je poceo ne od nule, vec ispod nule i na kraju postao preduzetnik svetskog nivoa. Genoa je za njega u poslednjih dvadeset godina bila ventil opustanja, da ne kazem zabava ili beg od stresa kao preduzetnika, jer je imao kompanije u vlasnistvu po celom svetu, od Hong Konga do Kine. Ljubav prema fudbalu mu je usadio veliki prijatelj iz mladosti, Silvio Berlusconi, najuspesniji vlasnik jednog kluba u istoriji fudbala. Kao i Berlusconi pre nekoliko godina, i Preziosi je ove godine odlucio da proda klub, i to nakon skoro dvadeset godina. Kao i Berlusconija, malo su ga pregazile godine, malo su dosla neka druga vremena, malo je i izgubio strast koja ga je vodila, a najverovatnije sve to po malo. Preziosi je klub prodao americkom investicionom fondu 777 Partners, milijarderima koji se bave leasingom Boeinga low cost kompanijama. Amere naravno boli qurac za fudbal, ali ih veeeeoma interesuje Genova kao druga najveca luka u tom delu Evrope, a svaka velika luka mora da ima i aerodrom, a svaki aerodrom mora da ima i avione, a koji avioni su bolji od americkih, narocito Boeinga, i eto tu se krug zatvara. Investicioni fond 777 Partners je manjinski akcionar i Seville, mada su ih tamo navijaci docekali na noz, a vlasnici su i Lions Basket-a, kosarkaskog kluba iz Londona, za koje je samo pitanje dana kada ce dobiti licencu za Euroleague. Posto ameri ne znaju ni sa koliko lopti se igra ta najgluplja kolektivna igra na svetu, morali su da pronadju coveka koji bi bio tehnicki supervisor, covek od poverenja, te su izbrali Gustava Mascardija, argentinca, italijanskog porekla. Argentinca je bivsi vlasnik Preziosi upoznao sa Berlusconijem, a ovaj prevejani lisac je predlozio da novi predsednik kluba bude jedan od njegovih najboljih prijatelja, ugledni italijanski hirurg, profesor Zangrillo, inace veliki zaljubljenik u fudbal i grad Genovu.

I eto za sve vas, kolege sa Foruma, sve ovo sam napisao potpuno besplatno, da vidite kako funkcionise glupi svet fudbala, najgluplje kolektivne igre na svetu. Ameri ne znaju razliku izmedju hatchback-a i offside-a, ali ih interesuje luka i aerodrom, pa su nasli lopove italijane, ovi im predlozili svoju fiziju fudbala, a vi se posle cudite kako je moguce, da u fudbalu, igrac koji je OBELEZIO 2021 godinu, bude neko ko je u prvih sest meseci bio treci u Spaniji, i ispao iz Lige Prvaka u drugom mesecu sa 1:4 kod kuce, a u drugih sest meseci dao cak JEDAN gol, uz NULA asistencija, za svoj novi klub.

Ostaje na kraju jos samo jedan detalj. Otkud Shevchenko u Genoi, ko je njega iskopao, koji qurac??' Pa, opet se vracamo na Berlusconija, cirkusanta koji jos uvek zivi u nekim davnim vremenima, zivi barem trideset godina u nazad, vremenima kada je njegov Milan bio najbolji klub na svetu. Zaljubljenik u fudbal, romanticar … a nema pojma o njemu – najgora kombinacija, uvek bila i bice. Taj pajac, dozivotni zaljubljenik u svoj nekadasnji Milan, je pomislio da je trenerski posao kamilica pa i ne cudi sto je “gurao” i namestao klupe klovnovima poput Pirla, Seedorfa, Leonarda (direktor Psg), Filippa Inzaghi-a, Montelle, Rijkaarda, a sada je kako vidimo, dosao red i na Shevchenka. Predpostavljam da je razgovor Berlusconija i Sheve trajao manje od jednog minuta, a verovatno je izgledao ovako;

Berlusconi: “...ciao Sheva, da li bi ti mogao da budes trener...mogao bih da ti namestim Genou...”

Sheva: “...ciao direttore, naravno da bih mogao...kada pocinjem?...”

I eto, to vam je fudbal, tako ce jednoga dana i Dzeko biti selektor Bosne, neko ce reci, “cekaj, pa igrao je u Nemackoj, Engleskoj i Italiji, valjda zna nesto o fudbalu...”

Inace, onoj listi propalih trenera, ex igraca koji su pomislili da je za trenerski posao dovoljno to sto su bili (dobri) igraci slobodno dodajte Thierry Henry-a, Alan Shearera, Hrista Stoichkova, i ostale Solskjaere. Pa ipak, Top tri propala trenera, Best Of, ako se za njih uopste moze reci da su nekoga trenirali ce zauvek ciniti Maradona, Pirlo i Gary Neville, a zaustavicu se na ovome poslednjem jer samo govori o tome, koliko su fudbaleri glupi ljudi. Garry Neville je bio simbol i legenda ManUtd-a, jedan od najboljih defanzivaca u istoriji engleskog fudbala. Nakon zavrsetka karijere je postao jedan od najuglednijih “opinionista” strucnih komentatora na engleskom Sky, a nikada necemo saznati ko mu je predlozio da moze biti uspesan trener. I ne samo predlozio, vec su ga i postavili na klupi Valencie, eeeeeeej. I kao sto to vec biva u jednoj tako glupoj igri poput fudbala, Neville je dosao u Spaniju bez i jednog dana iskustva na klupi nekoga kluba, bez i jedne reci na spanskom, a rezultate takvog izbora ste mogli da vidite nakon samo cetiri meseca na klupi Valencie. Samo tri bedne pobede, otkaz nakon 16 sedmica i arrivederci trenerskom poslu za sva vremena.

U Top tri propala trenera ce uci i Shevchenko, tu nema sumnje, ali ce problem biti koga da izbacimo izmedju Maradone, Pirla i Nevilla.

Ovde se i zavrsava moja analiza za mec Juventus vs Genoa. Jedinica kao kuca, i tacka. Na Juventus ove sezone necu vise igrati, taman da vezu i deset pobeda. Cak u mojoj analizi i ne igram na Juventus, vec protiv Genoe, tacnije protiv Shevchenka. Samo fudbaler moze napraviti ovako glup izbor. Genoi treba trener poput Simeonea ili Contea, a ako nemaju para da ih dovedu, jedino jos ja bih mogao da ih spasim. Ako ni mene ne mogu da plate, onda im sledi ispadanje. Inace Genoa nema najgori tim u Serie A, ali ima roster koji zasluzuje grcevitu borbu za opstanak. Da ih ja treniram, budite sigurni da bi se spasili, ali bi to bile porodjajne muke, a to bi ih kostalo oho-hoooo.

I za kraj, cak i moja ujna Danica, da je na mestu Shevchenka, bi zakljucila da nije pravi trenutak da sedne na klupu Genoe, kada bi joj ovi iz 777 Partners ponudili trenerski posao. Cak i Danica bi najpre pogledala raspored Genoe, pre nego sto bi stavila potpis na Ugovor. Ono sto glupom ukrajincu uopste nije ni palo na pamet da pogleda, pre nego sto je pomislio da ce spasavanje Genoe biti lako, jeste raspored. Pred potpisivanje ugovora, Shevu i genovljane je cekao sledeci raspored: Roma kod kuce, Udinese u gostima, Milan kod kuce, Juventus u gostima, GRADSKI DERBY sa Sampdorijom, odlucujuca utakmica sa Salernitanom kod kuce, gostovanje ekipi Lazio, dolazi im Atalanta … Dakle, Shevo, ako citas nas Forum, gledaj da zapamtis moje reci. Mene ameri iz 777 Partners nisu hteli dovoljno da plate, a ti si pomislio da je trenerski posao kamilica. E zato ces Bozic i novogodisnje praznike provesti u Kievu, pa gledaj na vreme da rezervises avio kartu jer su pred Bozic guzve velike.

Kada ova prognoza prodje, najverovatnije ce sledeca biti vec za nekoliko dana a glasice ovako:

Disciplinovano i strpljivo cekanje neresenog ishoda na utakmicama Genoe”

Ljubazno bih zamolio administratora kada se probudi, tamo negde posle rucka, da mi ovu dobitnu analizu prebaci iz dnevnih tipova u prvu ligu Poslednje Sanse sto ce biti i moj (dobitni) predlog.

prije 3 sati, LeonardoDrugi said:

Odlicna prilika. Subota, 12.45. Imamo jos samo 15 minuta do zakljucavanja Topica. Ako administrator ne objavi posta za 15 minuta, izbacujemo ga iz prve lige , jer pravila postoje da se postuju

Ne treba toliko drastično, ali od 1000 utakmica se može nać bar jedna utakmica di su koeficijenti postavljeni. Tako da je @Goksim imao dovoljno vremena da izabere par, tj. gotovo cijeli dan jer je @IzudinB postavio temu u petak u 13:16. Za ovo kolo ne bih uvažio par Goskima. Pravila su jasna:

10.5. Prognoze za period od petka do ponedjeljka trebaju biti postavljene najkasnije do subote u 13:00 CET. Prognoze za period od utorka do četvrtka najkasnije do utorka u 13:00 CET. Iznimka je prvo kolo natjecanja - pravilo 10.1.

image.gif

prije 5 minute, Guts1950 said:

Ne treba toliko drastično, ali od 1000 utakmica se može nać bar jedna utakmica di su koeficijenti postavljeni. Tako da je @Goksim imao dovoljno vremena da izabere par, tj. gotovo cijeli dan jer je @IzudinB postavio temu u petak u 13:16. Za ovo kolo ne bih uvažio par Goskima. Pravila su jasna:

10.5. Prognoze za period od petka do ponedjeljka trebaju biti postavljene najkasnije do subote u 13:00 CET. Prognoze za period od utorka do četvrtka najkasnije do utorka u 13:00 CET. Iznimka je prvo kolo natjecanja - pravilo 10.1.

image.gif

Hej Guts1950 hoces li da postanes moj prijatelj? Ne znam da lì znas, ali portal je Goksimov. Ja nisam za to da mu se ne prizna predlog, ali svaki neprijatelj administratora bi mogao biti moj prijatelj.

prije 5 sati, Goksim said:

Moj tip bi bio da Hrvatska ne osvaja Davis cup međutim finaliste a onda i koeficijente cemo znati tek večeras. Trebali bi gledati Rusiju i Hrvatsku a nadam se da ce koeficijent biti preko 1,20. Nažalost isto još nije u ponudi

bet365 je maloprije izbacio koeficijente na pobjednika Davis Cupa nakon što su Rusi slavili sa 2:0. Slažem se da je tip postavljen nakon definiranog vremena i samim tim inzistiram da se isti ne broji odnosno da za ovo kolo imam 0. 

Za vikend je stvarno bogata ponuda i istina je da se moglo odabrati mnogo drugih parova. Razlog zašto forsiram Davis Cup jest to što sam na istom nesretno pao više puta za redom. Prvo je SAD prošle nedjelje izgubio 2:1 i to kako, tako što je Isner izgubio u tie brejku treće seta 7:5. 

Nakon toga imali smo sudar Italije i Hrvatske gdje sam vjerovao talijanima što se pokazalo pogrešnim. U utorak je možda bio i najgori pad budući da sam se kladio na Veliku Britaniju protiv Njemačke. Nakon što je Evans slavio u manje od sat vremena u prvom meču Norrie na kojeg je bilo 1,30 trebao je imati lagan meč. Propustio je servis za prvi set i tri set lopte u provm setu kojeg je izgubio, dobio je drugi, imao par brejk lopti u trećem setu da bi na kraju isti i izgubio. Nakon toga su se igrali parovi gdje je Britanska kombinacija u tie brejku prvo seta imala četiri set lopte da bi izgubili 12:10 i onda grand finale - u tie brejku drugog seta Britanska kombinacija je imala 5:0. Da 5:0. Vjerovali ili ne set je završilo 5:7 za Njemačku odnosno uspjeli su izgubili 7 poena u nizu, od čega 4 na svom servisu. 

Zanimljivo je i da je Hrvatska u finalu a da je prvi reket reprezentacije izgubio zadnja tri meča. Jučer sam također vjerovao da će Srbija slaviti u oba singla što se pokazalo pogrešnim. Sumnjam da će u nedjelju Rusi propustiti priliku. 

Vidjeli smo daleko puno previše iznenađenja u Davis Cupu gdje od zadnjih 4-5 susreta reprezentacija, do danas, niti jedan favorit nije slavio što je statistički velika anomalija. 

2021-12-04 13_28_34.png

Po pitanju posljednje šanse za ovo kolo knjižit ćemo 0 bodova na mom kontu. 

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use