Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Četvrtak 28.10.2021.

IzudinB

Recommended Posts

Primera

04dI9WZ.pngCbe7YRs.png

PRIMERA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Serie A

RJXXVI5.pngnTdqsrj.png

SERIE A - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 19.10. u 23:59 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem unaprijeđenja SvijetKladjenja zajednice, te zahvaljujući vašim prijedlozima kako istu unaprijediti, otvoren je SvijetKladjenja Viber Community kanal kojem se možete pridružiti potpuno besplatno! 

Na SvijetKladjenja Viber kanalu možete očekivati povremene pravovremene kvalitetne informacije za klađenje što će osigurati da određenu grešku kladionice, koja će biti napisana i objašnjena na forumu, možete ispratiti dok je u ponudi i po najboljim tečajevima. 

Spamanja neće biti pa će tako biti dana kada nećete dobiti nikakvu notifikaciju a biti će i dana kada ćete možda više puta biti notificirani o grešci u ponudi. 

Prave informacije u pravo vrijeme su moć pa toplo preporučujemo da se pridružite SvijetKladjenja kanalu i pripremite za bogato sportsko ljeto.

Na ovaj način dodajemo još jedan u nizu kanala preko kojih možete biti obaviješteni o novim sadržajima na SvijetKladjenja portalu i forumu. Saznajte više o email i Chrome notifikacijama te praćenju određenih članova foruma

SKviber1.png

Shenzhen - Guangdong više 202   1.69 , za manji ulog može i 204 više 1.83  što se tiče kineske košarke postoje 2 tina koji dominiraju godinama,upravo jedan od njih je Guangdong kao najbolji tim lige,koliko pratim 2 godine za redom du finalisti i osvajaci kineske lige. Krasi ih brza ,dinamicna i efikasna kosarka. Uz najbrzu kosarku postižu i najveci broj poen u citavoj ligi. Mislim da cs i danas nametnuti svoj stil igre i uredno prebaciti ovu marginu,čak mislim da je i dosta niska i da će proći bez problema,za malo hrabrije može se uzeti i veća margina.  

DINAMO Bu. - Veszprem  preko 60 golova   ,  Porto Barcelona preko 60 golova . Dva para koja su isplativa za uzeti.  Inače Barcelonu nikada skoro nećete vidjeti ispod 60 golova u ponudi na nižoj margini.  Sa razlogom je to tako jer upravo ovaj tim igra najbrži rukomet i najviše zabijaju golova kao tim . Filpzofija je sljedeca : Na početku utakmice napraviti razliku od 4-5 golova tokom meča pojačavaju razliku  odbranu staviti u drugi plan  (ne trošiti se na one strane odbrana - napad) i to je prilika da se u potpunosti otvori meč uključujući i njihovog protivnika. Sretno 

Kaze admin javno ili nikako, pa evo ide public u liveu. Pošto je na izvolte, slipove ne smijem stavit ovdje. Ako je bas netko skeptik-PM pa neka uvidi💰

Ne diram svoja 2 beta sa tenisom pa to je razlog publisha

ITF M25 PORTIMAO parovi

Caripi/Gerch v Noguchi/Romios

1 pobjednici ////2,05 kv

Zagrijavanje krenulo, traziti live I uzeti laku Munich bez risika :)

Mojih 5 ljubilarnih danas. 

Atl. Madrid mislim da mora dobijati ovakve utakmice ukoliko želi ostati konkurentan za titulu. Levante do sada u 10 kola, 5 nerješenih i 5 poraza. Pisao sam čak analizu i kada su igrali protiv Seville da će izgubiti i izgubili su. Kao što sam rekao, jedino iznenađenje protiv Real Madrida još u 2. kolu gdje su odigrali 3:3 a sve ostalo ubjedljivi porazi. Nerješene su uspjeli izvući protiv ekipa Cadiza, Elchea i Getafea gdje uz Levante to su čak 4 od 6 ekipa u dnu tabele. Nerješeno su izvukli protiv Rayo Vallecanoa koja će također sletiti sa trenutno visokog 5. mjesta. Porazi od Mallorce, Barcelone, Celte i Sociedada gdje nisu uspjeli ni gola zabiti. Zadnje kolo 5:3 protiv Seville. Mislim da ovo Atletiko može čak i u hendikepu riješiti.

Napoli - Bologna, utakmica na kojoj ću malo pripaziti sa ulogom jer Bologna zna iznenaditi. Najbolji pokazatelj je utakmica sa Laziom gdje su dobili 3:0. Ipak, imam povjerenja trenutno u Napoli jer su u odličnom nizu, 8 pobjeda i 1 nerješena i siguran sam da taj niz žele da zadrže što je duže moguće.  Ono što me veseli je to da do sada Bologna u gostima od 4 utakmice ima 2 poraza i 2 nerješena sa gol razlikom 4:11 a sa druge strane Napoli je 100%, 4-0-0. Gledao sam Bolognu par puta i ima tu dosta falša i kikseva za koje sam siguran da će Napoli uspjeti iskoristiti.

Ajax - Cambuur, dvica ko kuća. Bez puno nekog razmišljanja i mozganja mislim da je ovo tip dana.

Granada - Getafe, prethodne 4 utakmice su redom imale 6, 6, 10 i 10 kartona. Trenutno druga i treća najgrublja ekipa u ligi, sa skoro u prosjeku 7 kartona po utakmici. Getafe zadnji, Granda 2 mjesta iznad, oboje u zoni za ispadanje i bodovi su i više nego potrebni. 

Partizan imam u kombinaciji u hendikepu po tečaju od 1.38 i da daju barem 2 gola na utakmici što mislim da protiv ekipe kao što je Metalac neće biti problema, barem ne kod kuće. Zaista ne pratim previše niti ligu niti Partizan pa ako ima neko razlog zašto da preskočim ovo, slušam :)

Sretno.

Screenshot 2021-10-28 at 12.24.58.png

Granada - Getafe 1 (2.50) ili 1X (1.36) bet365

Getafe je ove sezone bio apsolutno najgora momčad u cijelom španjolskom prvenstvu, a razumljivo je da su na dnu tabele bez pobjede u prvih deset odigranih kola. Iako je Granada imala dosta problema također, oni su i više nego sposobni osigurati prijeko potrebnu pobjedu večeras na svom stadionu. Granada je u posljednjoj utakmici u gostima zabilježila remi od 1-1, protiv šestoplasirane Osasune. I dok su imali problema sa ukupnom formom, momčad je to pokušala riješiti sa pristojnim nastupima na domaćem terenu.

Međutim, sada su na 18. mjestu na tabeli i očajnički trebaju poboljšati svoju poziciju, a možda neće dobiti bolju priliku od susreta sa Getafeom. Oni na domaćem terenu igraju protiv najgoreg tima u ligi. Oni također imaju po jednu ili dvije utakmice manje od timova iznad.

Getafe je izgubio 0-3 na svom terenu u prethodnom kolu, protiv 14-plasirane Celte Vigo. Izgubili su i osam od posljednjih deset utakmica, a jedine pobjede u 2021. godini (sa izuzetkom pobjede protiv Valencije) bile su protiv momčadi koje se nalaze na dnu tabele ili protiv ekipa koje su trenutno u Segundi. Po svemu sudeći, večeras očekujem pobjedu Granade po kvoti 2.50, ali za one koji žele nešto sigurniji tip može se odigrati i 1X po kvoti 1.36 u bet365 kladionici. Sretno!

Granada: Maximiano; Quini, Diaz, Abram, Neva; Rocinha, Milla, Montoro, Machis; L. Suarez, Bacca

Getafe: Soria; D. Suarez, Mitrovic, Cuenca, Olivera; Arambarri, Luis, Timor, Alena; Maksimovic; Unal

Screenshot_64.png

Napoli - Bologna 1 (1.28) bet365

Napoli ima jednu od najboljih momčadi u Seriji A ove sezone, a s obzirom da se Juventus i Inter muče sa formom, oni se definitivno mogu boriti za naslov. Večeras će ugostiti Bolognu koja se muči sa formom i ne bi trebala biti veliki izazov za njih, tako da očekujem pobjedu Napolija u ovom susretu po kvoti 1.28 u bet365 kladionici. 

Napoli je u posljednjem susret na gostovanu protiv Rome upisao remi bez golova, čime je prekinuti njihov niz od osam pobjeda u ligi.

Izgubili su samo jednom kod kuće od početka siječnja, a zadržali su mrežu netaknutom u sedam od dosadašnjih 11 nastupa na domaćem terenu.

S druge strane, Bologa je izgubila 2-4 na svom terenu proteklog tjedna od AC Milana, Također su bili bez pobjede u 19 od posljednjih 26 utakmica, a na gostovanju su primili ukupno 11 golova u prethodna tri gostovanja. Kada uporedimo forme ova dva tima, razlika je nebo i zemlja, dok Napoli ove sezone još uvijek nema poraza. Sretno!

Napoli: Ospina; Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Rui; Demme, Ruiz, Elmas; Lozano, Osimhen, Insigne

Bologna: Skorupski; De Silvestri, Medel, Theate; Skov Olsen, Dominguez, Schouten, Svanberg, Hickey; Barrow, Arnautovic

Screenshot_65.png

Levante - Atletico Madrid 2 (1.53) bet365

Nakon što su se neke utakmice odigrale sinoć, Atletico Madrid je pao na sedmu poziciju i sada uz utakmicu manje imaju i tri boda manje od Real Madrida. Tri boda više imaju još tri ekipe (Sevilla, Betis i Real Sociedad) koje također imaju jednu ili dvije utakmice više od Simeoneove momčadi. Ovo je savršena prilika da sustignu Reala na vrhu tabele, s obzirom da igraju protiv jedne od najgorih momčadi u ligi, gdje se očekuje rutinska pobjeda.

Levante je izgubio 5-3 na gostovanju u posljednjoj utakmici protiv Seville. Također su u nizu od 11 utakmica bez pobjede, a tako je bilo u 23 od posljednjih 26. Dakle, nisu uspjeli postići gol u četiri od posljednjih pet utakmica, a imaju ukupno samo dvije pobjede na domaćem terenu tijekom cijele 2021. godine. Imajte na umu da je jedna od ove dvije pobjede došla protiv momčadi koja je trenutno u Segundi.

S druge strane, Atletico Madrid možda i nije u najboljoj formi, ali je ipak jedna od najboljih ekipa u La Ligi od koje se očekuje da će se boriti za naslov sa Realom, s obzirom da je Barcelona u velikim problemima. Izgubili su samo dva puta tijekom cijele ove sezone, a jedan od tih poraza bio je u Ligi prvaka od Liverpoola.

Pobijedili su četiri od prethodnih pet gostovanja, dok su prošlog tjedna ostvarili pobjedu protiv sedmerostrukog europskog prvaka Milana (1-2) na San Siru.

Levante: Aitor; Miramon, Vezo, Pier, Clerc; Malsa; De Frutos, Melero, Bardhi, Morales; Soldado

Atletico Madrid: Oblak; Felipe, Gimenez, Hermoso; Trippier, Koke, De Paul, Carrasco; Felix, Suarez, Griezmann

Screenshot_67.png

prije 7 sati, Nihad26celebic said:

Shenzhen - Guangdong više 202   1.69 , za manji ulog može i 204 više 1.83  što se tiče kineske košarke postoje 2 tina koji dominiraju godinama,upravo jedan od njih je Guangdong kao najbolji tim lige,koliko pratim 2 godine za redom du finalisti i osvajaci kineske lige. Krasi ih brza ,dinamicna i efikasna kosarka. Uz najbrzu kosarku postižu i najveci broj poen u citavoj ligi. Mislim da cs i danas nametnuti svoj stil igre i uredno prebaciti ovu marginu,čak mislim da je i dosta niska i da će proći bez problema,za malo hrabrije može se uzeti i veća margina.  

DINAMO Bu. - Veszprem  preko 60 golova   ,  Porto Barcelona preko 60 golova . Dva para koja su isplativa za uzeti.  Inače Barcelonu nikada skoro nećete vidjeti ispod 60 golova u ponudi na nižoj margini.  Sa razlogom je to tako jer upravo ovaj tim igra najbrži rukomet i najviše zabijaju golova kao tim . Filpzofija je sljedeca : Na početku utakmice napraviti razliku od 4-5 golova tokom meča pojačavaju razliku  odbranu staviti u drugi plan  (ne trošiti se na one strane odbrana - napad) i to je prilika da se u potpunosti otvori meč uključujući i njihovog protivnika. Sretno 

Upravo kao što juče rekoh ,možeš analizirati par ne znam ti kako ili imati dobar inf ali jednostavno ne možeš uticati na neke stvari kao što sudijske odluke,kriterij sudjenja (hoće li dati karton ili ne) ako postoje pravila zbog čega onda treba imati kriterij.  Zna se jeli to faul ili ne u svakom slučaju.   NE postoji situacija da sad jeste a sad nije ili jeste ili nije faul za zuti ili nije  kod bilo kojeg sudije . Sto sE tice prednosti kad se faul ne svira i prednost pušta (npr faul na ivici šesnaesterca bio,primilikom pada dodje lopta na stranu do njegovog suigrača omjer igrača u šesnaestercu 3:6 za što se ne ocjeni situacija da je nedosudjeni faul bolja sansa za gol nego puštanje prednosti.  Misli  da je problem  izbor sudija u svim ligama generalno.  To su uvijek neki generali , inspektori, advokati (KAO školovani ljudi u nekim drugim profesijama a jedu brašno od sudjenja) ima izuzetaka naravno.  Sudija treba da bude neko ko poznaje fudbal u dušu i koji je sportista čitav život i naravno neutralna osoba koja uživa u svom poslu. Inače Svako od nas je gledao lakrdiju od sudjenja u tuce meceva ali prosjek prekršaja u ligama petice je izmedju 23-27 prekršaja (negdje oko 12 faula po ekipi) . El clasico koji se igrao tokom vikenda imao je blizi 40 prekršaja obe ekipe i vidjena su cini mi se 2-3 kartona.  Na toliki broj prekršaja cirkus je pokazati 2 kartona. U današnjem nogometu na prijateljskim utakmicama pada više kartona bez obzira što je dodijeljeni sudac ubio se za overa ali taj dan ne dobio instrukcije da ne kažnjava igrače kao što obično radi .kada sam vidio da Sanchez sudi meč počeo sam se smijati kontajuci da će vrlo lako proci margina čak preko 8 kartona ali jedan on najveći overasa u ligama petice zaboravio je kartone u svlacionici.  Opet ponavljam bez obzira na analizu na dobar inf ako nemaš sreće... Tako za sve u životu.  

Ako je neko odigrao prvonavedeni par razlog pada je opet gore kao što rekoh sreća. Domaćin (Shenzen ) je postigal 1 kos za 6'30" . To je ravno u piredjenjun sa fudbalom da ti se tokom utakmice dosude 3-4 penala i ne realizujes niti jedan. Ako je neko ispratio jednostavno sreća nam ne ovaj put okrenula ledja. Sretno

Gledam Granada - Getafe i u zadnjih 10 minuta trebalo je biti barem ALI barem 4 žuta kartona, a prije toga je bilo još par startova gdje su se mogla pokazati 2 kartona ali doslovno sudija nema pojma šta znači karton. Da li sam naletio na neki ludi kriterij gdje se noga mora slomiti ili nešto ali znači sudija, Bože sačuvaj. Što je najgore, Adrián Cordero, uopšte ne izgleda kao osoba sa nekim strogim kriterijem. Ali 15 prekršaja, od kojih 3 sigurno pregruba, za žutog, par glupih potezanja kada se napad razvija i ništa. Jednostavno retardirano i za nepovjerovati.

@Nihad26celebic znači danas čitam tvoju objavu i kontam koliko si zaista upravu i onda gledam Atletico, znači strašno koliko jedan sudija može utjecati na utakmicu i kako neke odluke jednostavno mogu sve okrenuti naopačke. Ok, odigrao sam Atletiko pa je malo i drugačiji pogled na suđenje ali ne može me jednostavno niko ubjediti da je onaj drugi penal zaista penal. I faul gdje Atletiko trči kontru, povlačenje sa leđa, žuti karton što bi bio i drugi žuti, ali ne, samo odmahuje rukama. Mislim da su ove sudije danas toliko zaštićene da to postaje kriminalno.

prije 45 minute, furyshaa said:

@Nihad26celebic znači danas čitam tvoju objavu i kontam koliko si zaista upravu i onda gledam Atletico, znači strašno koliko jedan sudija može utjecati na utakmicu i kako neke odluke jednostavno mogu sve okrenuti naopačke. Ok, odigrao sam Atletiko pa je malo i drugačiji pogled na suđenje ali ne može me jednostavno niko ubjediti da je onaj drugi penal zaista penal. I faul gdje Atletiko trči kontru, povlačenje sa leđa, žuti karton što bi bio i drugi žuti, ali ne, samo odmahuje rukama. Mislim da su ove sudije danas toliko zaštićene da to postaje kriminalno.

Jedna potresna sudijama odluka donosi još nekoliko njih u nizu radi konprnzacije ili ti ga neke savjesti da se oduzi ostecenoj ekipi i da uspostavi ravnotežu pravi još veće greške i tim izbacuje sebe u prvi plan.  Sudija koji je u prvom planu ili jako primjetan na terenu je loš sudija. Sudiju kojeg me primjetite na terenu je odradio odličan posao.  Sto se tice usmenih opomena i ne pokazivanje kartona na vrijeme je takodjer greška velika.  Na početku većina njih oprašta groblje startove prvih 15-20' , daju usmena upozorenja,onda imaš situaciju udje igrač tek u 70-toj ' za prvi groblju start dobija žuti karton i ako u prvih 20' je svaki prekrsaj bio jačeg inteziteta od tog u 70-toj.  A ne pokazivanje kartona na vrijeme je upravo to problem.  Da igrač dobije karton na vrijeme tj. Kad zasluži,drugi je naravno isključenje ovako dobija šansu na novo i upravo te odluke mogu promjeniti tok utakmice a na prvu covjek me gleda kroz tu opciju.  Sve se svodi na to da se boris sa namještanjem-pristastnoscu-ne znanjem plus rezultat ti mora ići u prilog da bi bilo kartona još uz to moraš gledati jeli overas ,prosjek po utakmici i šta već sve ne,jeli derbi,jeli bitna utakmica za ekipe treba li kome za europi ili borbi za opstanak.  Mah ... 

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Škotska - Hrvatska - 3+ (1.95) bet365 Hrvatska nastavlja svoju borbu za vrh ljestvice Grupe 1 s Portugalom. U petak navečer ih očekuje težak izazov protiv Škotske u Glasgowu na Hampden Parku. S pobjedom u ovom susretu, Hrvatska bi ostala u utrci za osvajanje skupine te bi dočekala posljednje kolo i spektakularni okršaj s Portugalom pred domaćim navijačima. Nakon dvostrukog plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva, motivacije za pobjedu među izabranicima Zlatka Dalića sigurno neće nedostajati. Hrvatska u ovu utakmicu ulazi kao favorit, posebno jer je njihov napad u posljednjim utakmicama djelovao ubojito, s pet postignutih pogodaka protiv Škotske i Poljske u protekla dva kola. Škotska je prošlog mjeseca uspjela osvojiti svoj prvi bod, odigravši remi bez golova protiv Portugala u hrabrom nastupu na Hampden Parku. Ipak, sreća je bila na strani domaćina, s obzirom na to da je Portugal promašio nekoliko čistih prilika. Hrvatska je slavila u posljednja dva međusobna susreta protiv Škotske, postigavši pritom pet pogodaka. Škoti su, pak, primili barem dva gola u tri od četiri utakmice u dosadašnjem dijelu Lige nacija, što dodatno ide u prilog našim igračima. Igrači poput Andreja Kramarića, Martina Baturine, Igora Matanovića i Ante Budimira u izvrsnoj su formi. Posebno se ističe Budimir, koji trenutno drži peto mjesto na listi strijelaca La Lige sa šest golova za Osasunu. Ozljede i izostanci Nakon nekoliko mjeseci bez ključnih igrača zbog ozljeda, Škotska će u ovom ciklusu konačno moći računati na povratak Jacka Hendryja, Johna McGinna i Stuarta Armstronga. Neće nastupiti Torinov napadač Che Adams, koji se još uvijek oporavlja od ozljede. U njegovom odsustvu, Tommy Conway, Lyndon Dykes i Lawrence Shankland konkurirat će za mjesto u napadu. Niti jedan od njih trenutno nije u top formi. Conway je zabio pet golova za Middlesbrough, Dykes još uvijek čeka svoj prvi pogodak u League One, dok je Shankland postigao samo jedan gol ove sezone nakon impresivnih 33 gola prošle godine za klub i reprezentaciju. Hrvatska će biti oslabljena neigranjem Lovre Majera i Brune Petkovića zbog ozljeda, ali Modrić će kao kapetan predvoditi iskusnu ekipu u kojoj je i Ivan Perišić. Krilni igrač PSV-a sudjelovao je u tri pogotka u dva dosadašnja susreta protiv Škotske, ali još uvijek čeka svoj prvi pogodak u Ligi nacija, unatoč tome što je odigrao 18 utakmica u ovom natjecanju. Dominik Livaković, prvi vratar Hrvatske, suspendiran je nakon crvenog kartona u utakmici protiv Poljske, pa će Nediljko Labrović iz Augsburga stajati na golu. Gvardiol će se jako morati paziti žutih kartona, jer bi u protivnom propustio susret s Portugalom u Splitu. Osim Gvardiola, suspenzija prijeti i Luki Modriću, Mateu Kovačiću, Marku Pjaci, Petru Sučiću, Ivanu Perišiću, Martinu Baturini i Mariju Pašaliću. Škotska: Gordon; Ralston, Souttar, Hendry, Robertson; McLean, Gilmour; McGinn, McTominay, Doak; Dykes Hrvatska: Labrović – Jakić, Šutalo, Gvardiol, Sosa – P. Sučić, Modrić, Kovačić – Perišić, Kramarić, Pjaca. Oklada na više od 2.5 gola na utakmici (koeficijent 1.95) čini se izvrsnom opcijom, jer su tri od četiri utakmice Škotske u Ligi nacija završile s najmanje tri postignuta pogotka. (Koeficijenti 14.11. u 23:11 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
    • Postovani kolega,mene vi uvijek razveselite svojim objavama...i nema veze ako ste "desperados"😀Kaj sad,tak je kak je.I ne zamjeram vam kad par ne prodje.Nek ste vi nama zivi i zdravi😀
    • Pozdrav, interesira me što je s Guts - Leonardo kupom?  Trebao je već biti definiran raspored i odigrat se prvo kolo ako se ne varam? @IzudinB @Goksim
    • Liga nacija LIGA NACIJA - DIREKTNI LINK NA PONUDU! (Koeficijenti 13.11. u 14:13 CET)  Koeficijenti su podložni promjenama Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal. Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija    
    • Liga nacija LIGA NACIJA - DIREKTNI LINK NA PONUDU! (Koeficijenti 13.11. u 14:11 CET)  Koeficijenti su podložni promjenama Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal. Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija    
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use