Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

1. PŠ - Kolo I - 15.10.-18.10. (Pet-Pon)

Goksim

Recommended Posts

Prognoze za prvo kolo prve lige u kojoj se natjeću @LeonardoDrugi, @IzudinB i @Goksim

Svi članovi koji žele sudjelovati u natjecanju svoje prognoze mogu postaviti u za to predviđenoj temi za Drugu ligu Posljednje šanse na donjem linku. Pobjednik Druge lige Posljednje šanse će osim financijske nagrade izboriti sudjelovanje u Prvoj ligi Posljednje šanse u sezni 2022/2023.

• Goksim changed the title to 1. PŠ - Kolo I - 15.10.-18.10. (Pet-Pon)

Juventus vs Roma    Serie A    1X dupla sansa,   bet365, kvota 1,22

Potencijalno, ovo bi mogao da bude opasan mec za Juventus, a teoretski mogao bi da bude izuzetno interesantan susret. U momentu dok pisem post, a to je sreda, kasno vece, kvote su 1,85 na veliki Juve, X je 3,80 dok je pobeda Rome kvotirana sa cak 4,00. Ono sto ne mogu da verujem jeste da je dupla sansa 1,22 sto je pravi dar sa neba i sto svakako nisam propustio da singlujem. Da je ovo “onaj pravi” Juventus, kvote bi verovatno izgledale otprilike 1,50 4,33 i 6,00. Na zalost, ovaj Juventus nema za sada nista zajednicko sa “onim” Juventusom. Na srecu, Juve daje znakove zivota, malo se digao od ocajnog starta, mada tu ima jos da se radi ohoo-hoo. Na prvi pogled, Roma igra kao dopingovana, trenutno su cetvrti, dakle na mestu koje vodi u Ligu Prvaka, a imaju i cetiri boda prednosti u odnosu na veliki Juve. Na drugi pogled, sta veliki bet365 misli o Romi, moze vam reci kvota kojom su kvotirali prognozu da Roma ove sezone nece uzeti ni jedan pehar, cak ni Cup, cak ni ono smesno evropsko takmicenje sto se igra cetvrtkom, o scudettu da i ne govorim. Dakle, veliki bet365 kvotira sa sramnih 1,12 da ce Roma ovu sezonu igrati za kikiriki. Da velikog Mourihna ne smatram svecem, po Romi bi pljuvao vise nego po Arsenalu. Posto ga smatram vecim svecem cak i od Jorge Maria Bergoglia, drzacu se samo cinjenica kada pisem o Romi. Pred pocetak sezone, osvajanje scudetta od strane Rome, kladionice su kvotirale sa kvotama 15,00 16,00 pa cak i 17.00. Nakon sedam kola, i to kada igraju dobro, i kada su u zoni Lige Prvaka, veliki bet365 im i dalje uopste ne veruje, kvota da osvajaju scudetto je velikih 11,00. Sto je jos smesnije, veliki bet365 kvotira prognozu da ce biti na kraju sezone medju cetiri sa cak 2,40, a da nece, sa smesnih 1,50.

Na prvi pogled Roma igra dobro, dok na drugi, malo pazljiviji pogled, od njih nece biti nista na kraju sezone. Dobar plasman na tabeli je posledica izuzetno povoljniog rasporeda, kojeg ne bi napravili cak i da su sami mogli da ga prave. Dobili su Fiorentinu u prvom kolu na entuzijazam, pa su pocistili Salernitanu, najgoru ekipu u Evropi, u gostima, pa dobili kod kuce Sassuolo sa 2:1, da bi izgubili od Verone u gostima kao i gradski derby od Lazia, dok su dobili Udinese i Empoli kod kuce. Uz ovakav raspored cak bi i Arsenal uspeo da se dovuce do sredine tabele, naravno pod uslovom da ja sedim na klupi gunnersa. Od cega je sastavljena Roma videcemo u narednim kolima kada idu Juventusu, dolaze im primitivci sa juga, idu Cagliariju koji je ocajno startovao, te im dolazi Milan. Dakle, mislim da je Roma koja je inace veoma rano pocela sezonu, jos 19.08. prvom zvanicnom utakmicom sa Trabzonspor-om, u izuzetno povoljnom rasporedu na pocetku sezone, dobila sve one utakmice “koje je trebala da dobije”, dok je one “teske”, izgubila (Verona u gostima i gradski derby). Ako veliki Mourihno cita nas Forum, nadam se da ce mi oprostiti sto ce kladjenje protiv njega biti moje najagresivnije kladjenje od pocetka nove sezone.

O Juventusu, cak i ovakvom, naravno da necu pisati. Sve sto sam imao da napisem, pisao sam u Topicu “Dugorocne opklade”.

Ovo je moj prvi post u novoj, istorijskoj, drugoj sezoni “Poslednje Sanse”, te cu najpre pozeleti sam sebi sve najbolje. Sutra ili u petak cu pozeleti nesto i ostalim ucesnicima, a to svakako nece biti nesto pristojno.

Sretno svim učesnicima u novoj sezoni 'Posljednje šanse' i pozivam sve članove da nam se pridruže prije 16.10.. Pored toga što ćemo se dobro zabaviti možemo osvojiti i lijepe nagrade na kraju sezone. Neka najbolji pobijede!

Borussia Dortmund - Mainz 1 (1.40) bet365

Dortmund se nalazi na trećem mjestu na tabeli u Bundesligi, sa jednim bodom ispod vodećih Bayerna i Leverkusena. S obzirom na to da će Bavarci igrati upravo protiv Leverkusena u subotu, Dortmund sada sa nova tri boda ima priliku da poboljša svoju poziciju, pa možda čak i pređe na prvo mjesto ako Leverkusen i Bayern remiziraju.

Domaćin ima 100% pobjednički rekord na domaćem terenu ove sezone u svim natjecanjima, zanemarujući poraz u Superkupu od Bayerna. Dortmund je u posljednjoj utakmici ostvario pobjedu od 2-1 protiv Augsburga, dok su također pobijedili šest od posljednjih sedam utakmica. Oni su postigli tri ili više golova u svim ligaškim utakmicama na svom stadionu, osim u susretu sa Augsburgom.

Screenshot_44.png

Izvor: bet365

S druge strane, Mainz je prošlog tjedna izgubio na svom terenu od Union Berlina (1-2). Također su u nizu od tri utakmice bez pobjede, a izuzevši gostovanje u Hoffenheimu, nisu uspjeli postići gol na svim gostovanjima u ligi ove sezone. Pored toga imaju loš rekord protiv Dortmunda proteklih sezona. Očekujem pobjedu domaćina, a za sve one koji će odigrati u bet365 kladionici, ne zaboravite da imamo Early Payout. Dortmund ako povede sa dva gola razlike naša oklada će biti automatski dobitna. Sretno svima!

Dortmund: Kobel - Passlack, Pongracic, Akanji, Schulz - Bellingham, Witsel, Brandt - Reus (c) - Haaland, Malen
Van terena: Coulibaly, Dahoud, Guerreiro, Morey, Moukoko, Zagadou
Pod znakom sumnje: Hummels, Meunier, Reyna, Schmelzer

Mainz: Zentner - Hack, Bell, Niakhate (c) - Widmer, Barreiro, Stach, Lucoqui - Burkardt, Ingvartsen - Onisiwo
Van terena: Kohr, St. Juste, Szalai

Screenshot_43.png

PSG - Angers 1 (1,30) bet365

Mislim da neuspjeh u prošloj sezoni posljednje šanse mogu najviše zahvaliti forsiranju PSG-a te njihovim sramotnim izvedbama. Kada sam već toliko vjerovao u njih prošle sezone red je da i novu otvorim sa tipom na njih. 

PSG je dimenzija za sebe iako, rezultati u Ligue 1 izgledaju bolje ne utakmice budući da su dvije pobjede upisali zahvaljujući golovima duboko u sudačkoj nadokandi. Angers je najugodnije iznenađenje lige, u devet kola imaju samo jedan poraz međutim mislim da će baš zbog ovoga te poraza u prošlom kolu pristup PSG-a biti na nivou.

Utakmica se igra u petak u 21:00 a PSG ugošćuje Leipzig u Ligi Prvaka tek u utorak i mislim da ima sasvim dovoljno vremena da se nakon ove utakmice PSG pripremi za Leipzig odnosno da danas neće biti nikakvog kalkuliranja sa sastavima. 

Također, sa pobjedom PSGa bi, barem na kratko, zasjeo na prvo mjesto na tablici budući da i Juve i Dortmund igraju nakon PSG-a. :D 

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use