20:45 Sevilla - FenerbahceEvo, danas sam odlucio napisati analizu za susret Lige prvaka za koji mislim da je jako velika vjerojatnost da prolazi! Iako nisam expert za strani nogomet, nadam se da ce danasnji par proci!
U uzvratnom susretu 1/8 finala Lige prvaka, sastaju se Sevilla i Fenerbahce. Prvi susret je u Turskoj, po meni ocekivano sa 3:2 dobio Turski Fenerbahce, cime je napravio dobar posao jer mu je danas dovoljan i remi za prolaz, ali ipak ja mislim da je bolji posao napravila Sevilla koja je zabila 2 gola na gostovanju, sto znaci da im je danas dovoljan rezultat gola prednosti ako ne prime vise od 1 gola, sto mislim da ce danas tesko, ali mislim da ce zabiti barem 2. Iako nisam gledao prvi susret u cijelosti, dovoljno sam vidio na sazecima nakon utakmice. Sevilla je po meni imala inicijativu, i Fenerbahce je imao vise srece nego pameti sto je dobio ovaj susret, iako ko sesjetimo da je Sevilla zabila jedan gol- autogol, onda je i ona imala srece da nije izgubila sa vise od gola razlike.
Evo kako je to izgledalo u prvom susretu :
Turski prvak je osvojio sve bodove u domacim susretima u natjecanju po skupinama, a trend su nastavili i u prvom susretu osmine finala. Sevilla je u posljednjih pet susreta u Ligi prvaka pobjedjivala no na Sukru Saracogluu nisu uspjeli nastaviti niz. Španjolci su u dva navrata vracali neriješen rezultat, no treci puta im se sreca nije osmjehnula.Za prvi zgoditak pobrinuo se Mateja Kežman koji je necuvan nakon centaršuta s desne strane donio prvu prednost domacinima. Sevilla je, ni kriva ni dužna, izjednacila nakon autogola Edua u 23. minuti. Fenerbahce je do novog vodstva doveo Lugano koji je s deset metara neometan glavom prebacio branice i vratara Seville, a poravnao Escude u 66. minuti kada se došuljao pred Volkana Demirela te gurnuo loptu u nebranjeni dio mreže.Nakon izlaska iz igre Mateje Kežmana, Fener je došao do konacnih 3:2 preko Semiha Sentürka.
Fenerbahce: Volkan Demirel, Roberto Carlos, Lugano, Edu, Gokhan Gonul, Ugor Boral, Aurelio, Selcuk Sahin, Deivid, Alex, Kežman.
Sevilla: Palop, Adriano, Dragutinovic, Escude, Daniel Alves, Duda, Poulsen, Keita, Jesus Navas, Kanoute, Luis Fabiano.
Sudac: Florian Meyer (Njemacka)
Sevilla je nakon susreta Lige prvaka imala jos 2 susreta. Jedan je bio na domacem terenu protiv Zaragoze, gdje su dokazali sto oni znace na domacem terenu pred domacom publikom i svladali Zaragozu sa 5-0. Tadasnji sastav je izgledao skoro kao danasnji koji ce izici protiv momcadi Fenerbahce-a, jedino sto je tad igrao samo Fabiano u spici a Kanouté mu je bio iza ledja, a sad ce igrati jedan uz drugog sto je jos veca vjerojatnost da zabiju gol. Tad nije igrao u obrani Dragutinovic koji ce danas izici u prvom sastavu. Danas ce umjesto njega igrati Mosquera koji je igrao i posljednji susret na gostovanju kod Deportivo de la Coruña-e gdje je Sevilla porazena sa tijesnih 2-1, ali kad se prisjetimo da je u tom susretu za Svillu igrao samo Kanouté od prve minute (koji je i zabio gol za 0-1), a kasnije ga zamijenio Fabiano, te da tad nisu igrali ni Keita, Capel, a ni Escudé, onda je taj susret jos dobro zavrsio za njih. Keita i Capel su kasnije usli sa klupe, i odigrali dobro tako da su zavrijedili odigrati danasnji susret od prve minute.
Sevilla u posljednjih 9 domacih susreta nije izgubila ni jedan susret, od cega je samo 2 puta remizirala, icak 7 puta pobjedjivala dok Fenerbahce ne impresionira svojm igrom u zadnja 3 susreta kad je osvojio samo bod. Prije ta 3 susreta je imao u gostovanjima 7 susreta bez poraza ali mislim da im je vec vrijeme da dokazu svoju slabost prema Spanjolskim klubovima.. Sevilla daje skoro uvijek u ligi prvaka po 2 gola i vise na domacem terenu dok je doma izgubila u Europskim natjecanjima samo jednom.
Evo sastava :
SEVILLA Pocetni sastav : Palop - Alves, Escudé, Dragutinovic, Correia - Navas, Poulsen, Keita, Capel - Kanouté, Fabiano
Klupa : Maresca, De Sanctis, Barbosa "Duda", de Mul, Renato, Koné, Crespo, Mosquera
Ozlijedjeni : Nitko
Suspendirani : Nitko
FENERBAHCEPocetni sastav : Demirel - Vederson, Luciano, Edu, Gokhan - Boral, Sahin, Aurelio, Deivid - Kezman, Alex
Klupa : Senturk, Bilgin, Turaci, Kemal, Kulbilge, Yasin, Kazim
Ozlijedjeni : Roberto Carlos
Suspendirani : Nitko
Tip : 1 @ 1,50 (pobjeda Seville)