Vidim da danas vlada veliko zanimanje za utakmice Lige Prvaka. Na forumu do sada ima stvarno lijepih analiza sa kojima se uglavnom slažem, međutim smatram da nije loše pogledati i proširenu ponudu koja je za ligu prvaka stvarno bogata, posebno u favoritu koji stvarno ima sve moguće (od broja kornera, zaleđa, kartona do postotka posjeda lopte...).
Smatram da su Real Madrid - Roma i Porto - Schalke 04 dosta "škakljive" utakmice te da sitnice mogu odlučivati o pobjedniku tih utakmica. Proučavajući proširenu ponudu za oko su mi zapele sljedeće razrade za koje sam dosta siguran da prolaze...
4,5/Real Madrid - Roma 2 1,80 (Favorit) (broj žutih kartona)Imam običaj igrati ove žute kartone gotovo svako kolo Lige Prvaka i budući da dosta pratim suđenje i situaciju u nogometu može e sa dosta velikom sigurnošću predvidjeti dali će iti mirnija ili nervoznija utakmica što za posljedicu ima i puno ili malo preoštrih startova, prigovora, pritiska na suce, a samim tim i žutih kartona.
Real Madrid i Roma ne spadaju u one ekipe koje se mogu podičiti fer playom te često u derbijima i jedna i druga ekipa skupe zavidan broj kartona. U prvoj utakmici završili su 3:3 tj. zajedno su skupili 6 žutih kartona.
Delegirani sudac za ovu utakmicu je
Kyros Vassaras iz Grčke koji slovi za jednog od najopasnijih sudaca t. dosta je brz na kartonima. U prošloj sezoni od sudaca koj isu sudili Ligu Prvaka bio je prvi sudac po strogosti tj. u 6 utakmioca je dodijelio 31 žuti karton što daje prosjek od 5,16 žutih kartona po utakmici. Ukoliko uzmemo u obzir važnost utakmice i ne baš korektne ekipe koje se susreću kao i vruću atmosferu na Santiago Bernabeu, a i nekoliko dobrih tehničara sa svake strane koje će branići često u strahu zaustavljati na nedozvoljen način smatram da se isplati probati više od 4,5 žutih kartona za koeficijent od 1,80 koji daje favorit.
Također bi spomenuo da je u gremaniji i lutriji granica ista, međutim koeficijent da će biti 5 žutih i više se kreće oko 1,40-1,50 dok bwin i expekt daju granicu od 5,5. Dakle prema svemu sudeći očekuje se dosta kartona, pa iskoristite ovaj koeficijent dok nije smanjen...
Ovo sam uzeo sa maksimalnim ulogom
3,5/ Porto - Schalke 04 2 1,65 (Favorit) (broj žutih kartona)Također sam i ovdje uzeo da će biti više kartona tj. u ovom slučaju 4 i više. Ovo je utakmica je od velike važnosti za obje ekipe i sigurno će biti dosta nervoze kod igrača. Kako se utakmica bude približivala kraju nervoza će sve više rasti kod one ekipe koja nebude imala pozitivan rezultat, a druga ekipa će zadržavati loptu i igru i moguće je da dobije i poneki žuti karton iz tog razloga. Prošla utakmica je završila sa samo 3 žuta kartona, međutim danas očekujem više. Sudac je
Howard Webb koji se pomalo probija u sudačkoj organizaciji te počinje dobivati sve važnije utakmice. Sudi dosta dobro, a specifičnost mu je to da obično prvo poluvrijeme ili makar prvi dio prvog poluvremena ne kartonira već upozorava igrače što mi je nekoliko puta odnjelo dosta živaca, međutim onda zna u 10ak minuta izvaditi 3 žuta kartona. Dakle i ovdje očekujem vieš žutih i još bi spomenuo da sve druge kladionice imaju granicu od 4,5 što upučuje da očekuju više žutih kartona, a npr. germanija daje 1,70 da će biti 5 žutih i više, a lutrija 1,60 da će biti 5 žutih i više pa zašto onda nebi uzeli
1,65 za 4 žuta i više. Drugi VB