Steaua - Fiorentina (Liga Prvaka ; Skupina F ; 10.12.2008.)Očekuje nas zadnje kolo Lige Prvaka, kolo u kojem će se riješiti sve nedoumice oko putnika u sljedeću fazu Lige Prvaka kao i Kupa UEFA. Večina putnika u sljedeće kolo Lige Prvaka je poznata i zato sugeriram oprez kod klađenja na klubove koji su na prvi pogled favoriti, jer je pitanje u kojim sastavima će ekipe istračati na teren, kao i koliko će biti motivirani…
Možda i najzanimljiviju utakmicu zadnjeg dana ove faze natjecanja u Ligi Prvaka odigrati će Steaua i Fiorentina, te će u međusobnom susretu odlučiti tko će se nastaviti natjecati u Kupu UEFA, a tko će se oprostiti od Europskih susreta za ovu sezonu. Steaua će bodrena svojim navijačima morati ići po pobjedu, dok se Fiorentina može zadovoljiti i remijem.

Dosta je nezahvalno predvidjeti pobjednika, ali mislim da nema potrebe za tim kad postoje razrade utakmica i mogu se naći bolji betovi za odigrati od klađenja na pobjednika.
U 2.kolu su se ekipe međusobno susrele u Italiji i utakmica je završila sa 41 faulom i samo 2 žuta kartona. Obje ekipe su do sada sakupile po 11 žutih kartona iz 5 utakmica (prosjek 2,2 kartona po utakmici).
Ono što je jako bitno za ovaj bet je sudac. Delegirani sudac za ovu utakmicu je Luis Medina Cantalejo iz Španjolske. Mislim da je ovaj nogometni sudac poznat večini zaljubljenika u Ligu Prvaka budući da 44. godišnji Španjolac ima puno velikih utakmica iz sebe. Kao i večinu španjolskih sudaca glavna mu je karakteristika da ne preže od davanja kartona, te se može reći da je lak na kartonima. Prošle sezone je imao prosjek od 3,75 žuta katona po utakmici, a sezonu prije 3,25.

Većina online kladionica, kao i fortuna postavili su nešto nezgodniju granicu za klađenje od 4,5, međutim kao što sam se nadam germanija i hattrick su postavili granice od 3,5 žuta kartona i daju 1,70 da će biti 4 žuta i više.
Očekuje nas slična utakmica jučerašnjoj između Panathinaikosa i Anorthosisa. Obje momčadi će biti nervozne i ovisno kako se rezultat bude kretao živci će pucati na jednoj, ili na drugoj strani. Sudac se neće libiti dijeliti kartone, a i momčad Fiorentine zna skupiti dosta kartona. Talijani su poznati i po zadržavanju igre pred kraj utakmice, ako im rezultat bude išao u prilog, a Cantalejo je preiskusan sudac da takve igrice nebi sankcionirao.
Moj tip:
4 i više žuta kartona na utakmici (1,70)