Panathinaikos - Anorthosis FamagustaOčekuje nas zadnje kolo Lige Prvaka, kolo u kojem će se riješiti sve nedoumice oko putnika u sljedeću fazu Lige Prvaka kao i Kupa UEFA. Večina putnika u sljedeće kolo Lige Prvaka je poznata i zato sugeriram oprez kod klađenja na klubove koji su na prvi pogled favoriti, jer je pitanje u kojim sastavima će ekipe istračati na teren, kao i koliko će biti motivirani...
Susret Panathinaikosa i Anorthosis Famagustae će u utorak privući veliku pažnju budući da će u međusobnom ogledu klubovi odlučiti o putniku u Ligu Prvaka, dok bi poraženi u nekim kombinacijama mogao ostati i bez Kupa UEFA. Panathinaikos je domačin i u ovom dvoboju im igra i X, dok će senzacija ovogodišnje Lige Prvaka, Anorthosis Famagusta, morati ići na sva tri boda ukoliko želi proći u sljedeću fazu natjecanja Lige Prvaka.

Koeficijent na pobjedu Panathinaikosa se kreće oko 1,70 i sigurno će biti nešto bliži pobjedi, ali pitanje je dali baš toliko kao što koeficijent sugerira. Naime, kao što sam već spomenuo Panathinaikosu igra i X i ukoliko do pred kraj utakmice (zadnjih 20-ak minuta) ne dođu do vodstva sigurno neće bezglavo juriti po pobjedu. Istina, u toj situaciji bi se gosti trebali otvoriti i ići na sve ili ništa, međutim treba respektirati dosadašnje rezultate Anorthosisa budući da su na gostovanju kod Werdera su odigrali za njih ogromnih 0:0, dok su kod Intera izgubili samo 1:0. Anorthosis Famagusta je pokazala koliko su neugodna i radnička ekipa koja nema previše zvučnih imena, ali kao kolektiv funkcioniraju jako dobro. Dosadašnji rezultati Anorthosisa ne daju mi za pravo prognozirati pobjedu domačina, pogotovo u situaciji kada domačinima igra i X, međutim to nisam planirao niti igrati...
Naime od kada je Panathinaikos iznenadio Intera te ga pobjedio 1:0 i od kada se je znalo da će ova utakmica donjeti drugog putnika u sljedeću fazu natjecanja Lige Prvaka iz skupine B sa nestrpljenjem sam očekivao delegiranje suca za ovu utakmicu. Sudac koji je delegiran za ovu utakmicu je
Bertrand Layec. Iskusni 43-godišnji Frnacuz do sada je odsudio nekoliko sezona Lige Prvaka i ukazano mu je povjerenje da sudi jednu od bitnijih utakmica u 6.kolu Lige Prvaka, utakmicu u kojoj će svaka odluka biti pod posebnim povečalom zbog važnost utakmice.

U sezoni 2004/2005 odsudio je samo jednu utakmicu Lige Prvaka i podijelio
4 žuta kartona, da bi sljedećse sezone ponovio skor iz predhodne sezone. U sezoni 2006/2007 dijelio je pravdu na 4 utakmice Lige Prvaka i ukupno pokazao 15 žutih kartona (
3,75), da bi prošle sezone u jednoj utakmici pokazao
5 žutih kartona. Kao što se vidi iz priloženog, Layec spada u skupinu sudaca koji ne prežu od davanja kartona te slovi za jednog od najstrožih sudaca u Ligi Prvaka.
Panathinaikos je u do sada 5 odigranih utakmica Lige Prvaka skupio 11 žutih kartona (2,4 po utakmici) dok je Anorthosis bio nešto korektniji te su skupili samo 7 žutih kartona (1,4 po utakmici). Svakako treba istaknuti da su se ovi klubovi susreli u 2.kolu Lige Prvaka i da je Anorthosis slavio rezultatom 3:1, međutim ono što je za ovaj bet bitnije jest da je utakmica završila sa 5 žutih kartona uz čak 43 dosuđena prekršaja (što je puno iznad prosjeka Lige Prvaka).
I za kraj jako bitna činjenica koja ide u prilog jest netrpeljivost između Grka i Ciprana koji se "ne vole" i koji imaju dosta političkih neslaganja kao i razmirica oko granica, te će ta činjenica dati još jednu dimenziju više ovoj utakmici.
Dakle pred fanatičnim Panathinaikosovim navijačima domačin će tražiti prolaz dalje u utakmici u kojoj mu je dovoljan i bod. Atmosfera će biti "uzavrela" i zbog važnosti utakmice, ali i zbog toga što bi Grci jako rado voljeli vidjeti (njima) omražene Ciprane na koljenima i osvetiti im se za poraz u 2.kolu. Uz sve to sudac delegiran za ovu utakmicu spada u kategoriju sudaca koji vole davati dosta kartona i ne vidim načina kako ova utakmica može završiti miroljubivo, sa malo žutih kartona.
Očekujem pravi "rat na terenu" te da će biti svakako više kartona od ponuđenog što bi i stavio kao glavni bet. Mislim da je ovo puno pametnije odigrati nego pobjedu Panathinaikosa koji je već izgubio od Anorthosisa, a uz sve dovoljan im je i bod.
Oni koji češće posječuju potal SvijetKladjenja znaju da redovito stavljam ovakve oklade kada je Liga Prvaka, i mogu reći da je to područje u kojem imam jako dobar postotak pogođenosti. Naravno zna se i promašiti, ali jako rijetko...
Moj tip:
4,5/Panathinaikos - Anorthosis Famagusta 2 (1,80 - germania) (dakle više kartona)