Sporting Lisabon - Glasgow Rangers
Evo sjecam se još da sam odlučio da će igrati ovaj par nešto ozbiljnije još nakon utakmcie Sporting Lisabon-Bolton kada me je Sporting užasno razočarao, ali krenimo redom.
Ovo svakako neće biti sezona za pamčenje u
Sportingu budući da u prvenstvu stoje vrlo loše, te su 4.plairani, iako im 2.plasirana Benfica bježi samo 2 boda, međutim svakako moraju uloviti makar drugo ili treće mjesto ukoliko žele vidjeti Europu, a to im neće biti lagan posao, pogotovo ukoliko uzmemo u obzir njihovu igru. Kao što sma već spomenuo u 1/4 Cupa UEFA su ušli zahvaljujući pobjedi nad Boltonom 1:0 na svojem terenu, dok je u Engleskoj bilo 1:1. U drugu utakmicu koju je Bolton igrao u gostima došli su sa 2.sastavom budući da se bore za ostanak u Premierligi, te su izjavili da im je Premierliga prioritet i da će odamrati igrače u Cupu UEFA. Unatoč 2.postavi Boltona i utakmici sezone za Sporting igali su jako loše i bezidejno u napadu i u cijeloj utakmici stvorili 2-3 poluprilike. Rezultat 1:1 iz prijašnje utakmcie im je išao na ruku, međutim željeli su pobjediti a po prikazanoj igri imao sam dojam da neće dati gola niti da se tri dana igra utakmica. Bolton se je morao otvoriti zadnjih 10minuta, te pokušati nešto napraviti i ek je onda Sporting u 89'minuti dao gol za pobjedu iz jedne kontre.
Kao što i statistika govori Sporting ne blista ove sezone, i ostao sam pomalo iznenađen kada su otišli neporaženi sa Ibroxa, međutim mislim da danas navijači Sportinga neće imati previše razloga za slavlje.
Za Sporting neće nastupiti jedino Anderson Poga kojeg će najvjerojatnije zamjeniti Gladstone.
Glasgow Rangers igra iznenađujuće dobro ove sezone. Prvi su u Škotskom prvenstvu te imaju vrlo veliku zalihu u odnosu na Celtic i, nažalost, samo bi se čudo moralo dogoditi da im Celtic preotme krunu. Zadnju utakmicu igrali su sa njima uvijek nezgodnim Dundee Unitedom s kojim su se susreli već u finalu kupa kada je lutrija jedanaesteraca dolučila pobjdnika. U prvenstvu su odigrali 3:3 iako je Dundee United 3 puta vodio. Unatoč tome Glasgow Rangers će ući u ovu utakmicu maksimalno koncentriran budući da im je prvenstvo gotovo riješeno i Cup UEFA im je u ovom trenutku prioritet. Pomalo su razočarali kada su na Ibroxu sa Sportingom odigrali razočaravajučih 0:0, međutim to i nije tako loš rezultat jer ih svaki remi sa postignutim golom (1:1, 2:2...) vodi dalje. Imaju iskusnu i usudio bi se reći kvalitetniju momčad od domačina u ovo ujakmici i mislim da kladionice malo previše favoriziraju Sporting ponajviše zbog domačeg terena, međutim Rangers je već prolazio teška gostovanja i u ligi prvaka, a poslije i u Cupu UFA (tu bi ponajviše istaknuo Grčku gdje su vrlo fanatični navijači) i mislim da im činjenica što nisu domačini neće previeš "igrati" u ovoj utakmici.
Za ovu utakmicu u ekipi Glasgowa nemogu računati na Davida Weira i Charliea Adama.
Očekujem "iznenađenje" u ovoj utakmici tj. da
Glasgow Rangers neće izgubiti. Osobno planiram odigrati X2 sa nešto ozbiljnijim ulogom budući da ukoliko bude 1:1, 2:2 i sl. Glasgow ide dalje a ako ostane 0:0 igraju se produžetci što bi značilo da je moj pick dobitni. Naravno svaka pobjeda Glasgowa bi bila također dobitna.
Možda i
najrealniji rezultat mi se čini 1:1 sa kojim Glasgow ide dalje, a izgledno izgleda i manje od 2.5 golova, međutim ukoliko u ranoj fazi utakmice padne gol ovaj pick lako pada u vodu. Očekujem tvrdu i rovovsku bitku u kojoj je Glasgowu cilj postići gol jer ukoliko ga daju Sporting mora dati 2 za prolaz dalje i vidim valuebet u prolazu Glasgowa kao i u X2 što ću i odigrati (nešto sigurnija varijanta jer pokriva i 0:0 dok da igram prolaz moram u tom slučaju strepiti i u produžetcima).
Prva utakmica: Glasgow Rangers - Sporting Lisabon 0:0
http://www.youtube.com/v/yMaK-s3cc9g&rel=1