Nakon nekoliko mjeseci ova dva igrača će se opet susresti i svi vide Blakea ako favorita.
Blake je trenutno 8.igrač svijeta i igra solidno iako se mora priznati da nije previše stabilan te ima dosta oscilacija između mečeva kao i u samom meču. Iza njega je prilično naporan vikend gdje je igrao dva meča za SAD (protiv Francuske), te je u petak relativno lagano sa 3:0 pobjedio Gasqueta da bi se u nedjelju namučio u iscrpljujučem meču kojeg je pobjedio 3:2 Mathieua. Prednost za Bleake će biti i u tome što je na domačme terenu, međutim sigurno je iscrpljeniji od Japanca sa kojim će igrati.
Nishikori je 116. igrač svijeta i dolazi iz Japana. Relativno je mlad igrač i za par godina bi mogao biti u samom vrhu svijetskog tenisa. Pokazao je da je neugodan tenisač koji će mnogim, bolje rangiranim, tenisačima pomrsiti račune. Več se je susreo sa Blakeom u Finalu na Floridi (dakle isto je Blake imao prednost domačeg terena) te je Blake izgubio meč, iako je prvi set dobio 6:3. U sljedeća dva je izgubio 6:1 i 6:4 od istog tog igrača sa kojim će se danas susresti. Tog meča se dobro sječam jer sam čekao Blakea za dobitak i nakon što je dobio 1.set nisam mogao vjerovati šta se događa u druga dva, a mislim da je i eduard7 navijao za Amerikanca u tom meču, ali nismo imali sreće...
Taj meč se je igrao prije dan manje od dva mjeseca (17.02.) i evidentno je da Nishikori u ovom meču neće biti totalni autsider te mislim da Blake neće lako do pobjede.
Smtram da se za manji ulog isplati probati hendikep na Nishikori ja tj. -3,5/ Blake - Nishikori 2 1,90
SuperSport daje hendikep od 4,5 i koeficijent je 1,85 pa je bolje uzeti to nego u Favoritu...