svijetkladjenja.com
Svibanj 24, 2012, 14:11:52 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Srijeda 06.02.2008  (Posjeta: 507 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
goco
Početnik
*

Spol: Muški

Hrvatska europski prvak 2008

« : Veljača 06, 2008, 17:04:37 »

20:15   Szavay-Garbin 2:0   (1,85 - Stanleybet)

Szavay je mlada Mađarica koja ima tek 19 godina a već je 20.igračica svijeta. U posljednje dvije godine napravila je veliku ekspanziju, s time da je 2006.igrala uglavnom po challengerima, a prošle se godine upustila u WTA turnire sa izuzetnim uspjehom. Podjednako dobro joj leže i zemlja (gdje ima skor 46:21) i hard (potpuno isti skor, 46:21). Zadnjih nekoliko turnira na tvrdoj podlozi na kojima je nastupila imala je odlične rezultate. U New Havenu je došla do finala gdje je, iako je dobila prvi set, morala predati meč Kuznetsovoj zbog ozljede. Samo jednom je igrala u tri seta. Zatim, na US Openu bez izgubljenog seta dolazi do četvrtfinala gdje je opet bila bolja Kuznetsova. Zatim ide u Beijing i osvaja taj turnir pobjedivši Janković u finalu. Godinu završava u Seoulu gdje opet predaje meč zbog ozljede. Ovu godinu započela je dosta loše, jer je na Gold Coastu i AO izgubila već u prvom kolu i to od vrlo loših tenisačica, Fedak i Makarove. No na Fed Kupu opet je igrala odličan tenis, gdje je izgubila samo od jake Schnyder. U prvom kolu ovoga turnira u Parizu pregazila je solidnu Govortsovu sa 6:1 6:1.

Talijanka Garbin ima već 31 godinu, dakle 12 godina više od Szavay. Na njezonoj strani je svakako veće iskustvo, ali pitanje je može li u jakom tempu izdržati dva seta. Plus toga, Garbin je više zemljašica tako da ovo nije njena podloga, a pogotovo u dvoranskom tenisu gdje je odigrala samo 7% svojih mečeva i ima loši skor 8:11. U dvorani nije igrala čitavu godinu, upravo od prošlogodišnjeg Pariza gdje je odmah u prvom kolu ispala od Dechy 2:0 u setovima. Pogledamo li njezinih zadnjih 9 turnira, vidimo da je u užasno lošoj formi jer niti na jednom nije došla dalje od drugog kola. Ove godine ispada od loših tenisačica, npr. 111. Vanje King, 126.Fedak, ili pak Cibulkove koja je solidna, ali ipak slabija od Szavay. U prvom kolu ovog turnira prolazi slabašnu Tu.

Mišljenja sam da je Szavay puno kvalitetnija igračica, mlađa i fizički spremnija, i svakako je i motivacija na njenoj strani. Rasturanje Govortsove bi joj trebalo dići moral i mislim da protiv Garbin ne bi smjela imati većih problema. H2H je 1:0 za Tathianu, no to je bilo 2005. godine kad je Szavay tek počinjala svoju tenisku karijeru tako da me taj podatak uopće ne zabrinjava.

Koeficijent na čistu pobjedu je oko 1,25 što je realno, ali hendikep je dosta nerealno postavljen. U ženskom tenisu, za razliku od muškog, daleko veći broj mečeva se završi u dva seta nego u tri, tako da je po meni profit u klađenju na ženski tenis puno veći kad se igra na hendi nego na čistu pobjedu. Mislim da bi ovaj hendi trebao biti oko 1,50 tako da vidim solidan value u ponuđenih 1,85. Standardan ulog ovdje.
Evidentirano

Nemoj me je...., možda ćeš me trebati!
Goksim
Administrator
Živi od kladionice

Spol: Muški

« Odgovor #1 : Veljača 06, 2008, 19:44:28 »

Pohvale za lijepu analizu!
Spomenuo bi da je na Betfairu koeficijent 1,35 na pobjedu Szavay
Evidentirano

Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

30bonus
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!