Sljedeći meč Davis Cupa koji ću analizirati je između Austrije i SAD-a; između S. Koubeka i J. Blakea. Igra se clay (zemlja) podlozi gdje je puno uspješniji Blake (67-39) od Koubeka(70-80). Treba spomenuti kako ni jedan od igrača ne igra loše, dapače, obojica su u formi. Vrijedno spomenuti je da je Blake dobio u AO-u naseg Čilića koji je igrao najbolje u svojoj karijeri i onda došao na federera od kojeg je izgubio 3-0 u setovima ALI ne glatko već sljedecim rezultatom: 5-7, 6-7, 4-6 iz čega možemo zaključiti da je ipak igrao vrlo dobro protiv federera. Koubek pak je pobijedio u prvom kolu Dohe Ljubicica koji više nije ono što je bio, a u AO-u je dobio Moyu 3-1, Callerija 3-0 i onda u 3. kolu izgubio od Mathieua 3-2 u setovima sa zadnjim setom 7-6 za Francuza. Koubek igra pred svojim navijačima što je dodatni motiv, podloga mu ne ide baš u prilog ali siguran sam da ce dati sve od sebe. Kako su koeficijenti na pobjedu Blakea, odnosno Koubeka od kladionice do kladionice razliciti ja cu ovdje napisat Expektovu procjenu. S. Koubek - J. Blake 1.83 1.91.
Ja uzimam Blakea te smatram kako ovaj koef od 1,91 na Blakea se mora uzet. Također smatram da meč može otići u 5 setova te tako pokriti i OVER. Granica je postavljena na 39,5 gejmova (iz Supersporta jer Expekt još nije ponudio U/O okladu)
Pick: J. Blake
Stake: 7/10S r e t n o FT: KOUBEK S. BLAKE J. 7-5 5-7 2-6 2-6