20:30 Hrvatska-Južna Koreja/Južna Koreja(24,5) 2 @ 1.90 HL 8/10
Evo napokon je dosao i najveći sportski događaj u Hrvatskoj ove godine.Danas počinje Svjetsko rukometno prvenstvo.Prvu utakmicu otvara domaćin (Hrvatska) sa reprezentacijom Južne Koreje.Prva utakmica je vrlo bitna da se u natjecanje krene pobjedom ali ja ne sumnjam ni malo u nase dečke nego sam se odlučio na broj golova Koreje.Zašto?Baš zbog stila igre koji igraju Koreanci.Mogli ste vidjeti protiv Slovenaca kako su nas skoro pobijedili jer su počeli vući brzi centar i dobivali smo većinu golova na nepostavljenu obranu.O našj repki netreba puno pričat sve se zna imamo odlične i vrhunske igrače koji bi se trebali lako nositi sa Korejom jer ipak oni ciljaju na zlato...Ali sa druge strane Koreanci nemisle tako.Korea na SP dolazi kao najbolja repka Azije.Njihov rkometni stil i karakteristika je njihova brzina a njihove mane su snaga i visina.Zato Koreanci igraju obranu 3-3 ili takozvanu "igru indijanca".Njihov prednji i dva halfa stoje vrlo duboko i pokusavaju navesti protivničke vanjske igrače na grešku a i čuvaju ih duboko da nemogu šutirati iz blizine.Nakon greške napadača ili promašaja Koreanci se razvijaju u brzu kontru.Igraju moderan rukomet sa brzim centrom i ako protivnički igrače nakon zabijenog gola nepaze Koreanci brzo izvode centar i kreću na protivničku nepostavljenu obranu.To ste mogli vidjeti na utakmici Hrvatska-Slovenija kako su to slovenci izvodili.Rukomet im je atraktivan,igraju majstori poput Won Chul Paeka koji dugo igra u Europi i imaju Yoon-a koji je bio ponajbolji strjelac Bundeslige no povukao se iz Njemačke.Korea je uvjek opasna i spremna pobijediti svakog protivnika pa zato mislim da će njihova brza igra uroditi plodom i da će otići u over!Setno svima!!