svijetkladjenja.com
Svibanj 23, 2012, 21:23:44 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: F1 Malaysia; 05.04.2009.  (Posjeta: 975 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Goksim
Administrator
Živi od kladionice

Spol: Muški

« : Travanj 03, 2009, 13:36:30 »

DUŽINA KRUGA: 5 543 metara
UKUPNO KRUGOVA: 56 (310.408 km)
NAJBRŽI KRUG: J.P. Montoya - 1:34:223 (2004, Williams)
POSTOLJE 2008: 1. K. Raikkonen - 2. R. Kubica - 3. H. Kovalainen

Evo i preview-a staze u drugom dijelu videa...

<a href="http://www.youtube.com/v/gpv9b04Jy8I&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/gpv9b04Jy8I&rel=1</a>

Vjerujem da bi na prvom zavoju nakon starta moglo biti svašta i očekujem da će završiti manje vozača od ponuđenog. Neke klad. još imaju granicu 16,5 i to bi trebalo odigrati manje jer je dosta da već 4 vozača ispadnu dok se drugdje granice kreću oko 14,5-15,5. Prošli put sa ovim nisam imao sreće i nadam se da će biti bolje ovaj vikend...

Također vjerujem da će Brawn opet napraviti odličan posao te da će oba vozača biti u prvih 5. Vidim lagani VB u Barrichellu da će biti prvi na kvalifikacijama - 6,00...

« Zadnja izmjena: Travanj 04, 2009, 12:26:52 Goksim » Evidentirano

Goksim
Administrator
Živi od kladionice

« Odgovor #1 : Travanj 03, 2009, 19:25:30 »

Barrichellu kazna pred VN Malezije zbog mjenjača

BRAZILSKI vozač nove F1 momčadi Brawn GP, Rubens Barrichello, startat će se pet mjesta slabije pozicije od one koju ostvari u kvalifikacijama za Veliku nagradu Malezije.

Barrichello je, podsjetimo, na otvaranju sezone u Australiji osvojio sjajno drugo mjesto, tik do momčadskog kolege Jensona Buttona i nije se činilo da ima ikakvih problema sa svojim bolidom, baš kao niti na slobodnim treninzima koji su uslijedili.

Ipak, momčad je odlučila promijeniti mjenjač u njegovom bolidu. Sukladno pravilima koja kazuju da on mora izdržati barem četiri utrke u nizu, Barrichello će u Kuala Lumpuru biti sankcioniran već spomenutom kaznom.

Velika nagrada Malezije vozi se u nedjelju na stazi u Sepangu.

http://www.index.hr/sport/clanak/barrichellu-kazna-pred-vn-malezije-zbog-mjenjaca/428251.aspx
Evidentirano

matty
Početnik
*

« Odgovor #2 : Travanj 03, 2009, 19:35:40 »

Nakon prošle utrke dobili smo neke odgovore. Točnije, sada znamo da je supersoft mješavina guma u stvari živo smeće. Također, doznali smo da KERS (barem zasad) nije toliko dobra stvar kao što su svi očekivali. Naravno da su timovi to uvidjeli i u sljedećim utrkama možemo očekivati promjene taktika, prvenstveno u kvalifikacijskim krugovima i u prvom stintu utrke.

Dakle, Malezija. Staza ima puno brzih ravnina i bolje će odgovarati timovima koji imaju KERS. To već možete vidjeti na rezultatima slobodnih treninga - najbolja vremena po krugu rade Kimi Raikkonen i Felipe Massa. Naravno da rezultati slobodnog treninga mogu biti varljivi, ali ipak daju neke indikacije. Momčadi koje bi još mogle postignuti dobre rezultate su Williams, RBR i Brawn. Situacija je malo kompliciranija nego u protekloj utrci.

Rubens Barrichello je zaradio kaznu od pet mjesta za koji god rezultat napravi na kvalifikacijama. Tako, ako odveze prvo vrijeme, startat će kao šesti. Nisam dosad imao iskustva s time u kladionicama, pa ako netko ima neka kaže, hoće li kladionice priznati rezultat koji je odvezao tokom kvalifikacija ili neće?

Inače, kao pobjednika kvalifikacija opet vidim Brawn team. Supersport nudi:

Pole Position Jenson Button 1-2 - 1,45
Pole Position Rubens Barrichello - 1-2 - 1,75

Šteta što su koeficjenti tako mali, jer bi zbilja moglo biti iznenađenja, pogotovo zato što je Ferarri dosta dobar na ovoj stazi. Kimi dosta dobro poznaje Maleziju i u više navrata je ovdje odvozio dosta dobre krugove. Zbog toga planiram napraviti još jedan listić, iz zafrkancije, za manji ulog gdje bih stavio:

Pole Position Kimi Raikkonen 1-2 - 3,00
Pole Position Felipe Massa 1-2 - 3,50

E, da, zaboravio sam spomenuti, izbjegnite duele za ovu trku.
« Zadnja izmjena: Travanj 05, 2009, 17:53:19 matty » Evidentirano
Goksim
Administrator
Živi od kladionice

« Odgovor #3 : Travanj 03, 2009, 22:00:40 »

Očekuje se kiša što znaci da nas očekuje jako zanimljiva utrka, sa puno ispadanja, nadam se (i to u prvih 90% utrke!)

http://www.weather-forecast.com/locations/Kualalumpur/forecasts/latest
Evidentirano

Goksim
Administrator
Živi od kladionice

« Odgovor #4 : Travanj 05, 2009, 13:04:58 »

kao samo su dva vozaca odustala &#352;? &#352;? &#352;? &#352;? &#352;? &#352;? &#352;?

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAa
Evidentirano

d_eye.dee
Živi od kladionice

« Odgovor #5 : Travanj 05, 2009, 15:12:15 »

Button je dobio samo 5 bodova za pobjedu, no po novim pravilima je bitnije imati više pobjeda nego bodova (što je meni jako glupo)...potpuno je jasno da je Button sada prvi favorit za naslov, a ostat će vodeći vozač i kada se bude dolazilo u španjolsku tj. europu kada druge ekipe očekuju da će počet bolje voziti tj. biti konkurentni Brawnu...a mislim da će  Button do tada još i povećati svoje vodstvo (treba sada dok je još rana faza sezone staviti da će Button biti svjetski prvak, jer će koeficjent stalno padati to je sigurno)...nadam se da je koeficjent pristojan i da nije do sada jako pao

Po mojoj računici oko 7 pobjeda će biti potrebno da netko uzme naslov prvaka, znači Buttonu treba još 5 pobjeda, 2 od tih 5 bi mogao lako ostvariti u Kini i Bahreinu 19. i 26. travnja...
Evidentirano

Philadelphia Flyers

Let's go Flyers!!!

Hokej, hokej, hokej i samo hokej
matty
Početnik
*

« Odgovor #6 : Travanj 05, 2009, 17:52:02 »

kao samo su dva vozaca odustala &#352;? &#352;? &#352;? &#352;? &#352;? &#352;? &#352;?

A čuj, pravila. Ja se nikada ne kladim na to koliko će ih završit utrku, previše je riskantno, čak i ako znaš da će biti kaotična utrka, kao danas, kad ih se hrpa izvrtila na stazi i imali smo crvenu zastavu i sve...

Danas sam preskočio klađenje na utrku, jer sam se jučer nakon kvalifikacija teško razočarao. A sad mi je žao što nisam otišao zato jer bih imao dobitni listić. Nema veze sad, više sreće drugi put.

Button je dobio samo 5 bodova za pobjedu, no po novim pravilima je bitnije imati više pobjeda nego bodova (što je meni jako glupo)...

Ne, tu odluku nisu uveli. Odnosno, jesu, uveli su je, ali se onda velik dio vozača pobunio protiv toga, i zbog toga su je "odgodili", navodno da će je uvest od sljedeće godine, skupa sa salary capom.
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

30bonus
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!