svijetkladjenja.com
Svibanj 23, 2012, 21:17:40 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: F1 Australija 2009  (Posjeta: 860 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
matty
Početnik
*

« : Ožujak 25, 2009, 18:45:00 »

Za sve nas ljubitelje F1, nova sezona službeno započinje za par dana kvalifikacijama i utrkom u Australiji. Znam da je klađenje na F1 puno riskantnije nego na ostale sportove, zbog toga što je broj nepredviđenih stvari koje se mogu desiti nevjerojatan, ali ako se dobro odigra isplati se.

Ukoliko se već kladite, pogotovo na pozicije, preporučam da se kladite na rezultate kvalifikacija. Kao što sam već spomenuo, utrke su nepredvidive, 20 bolida se gužva na stazi, dolazi do dodira, bolidi izlijeću, ponekad se dešavaju nesreće u boksevima i slično, dok na kvalifikacijama vozači ispred sebe imaju relativno praznu stazu.

Za ovu sezonu uvele su se mnoge promjene pa se tako promijenio i odnos snaga. Prema rezultatima testiranja najbolji bolid ima Brawn f1 team, a slijede Ferarri i BMW.

Osobno ću probati ovakav listić, koeficjenti su prilično veliki tako da mogu proći s relativno malim ulogom. Ali napravit ću još i par listića koji su malo manje ekstremni...

Kvalifikacije: Pole Position 1 Jenson Button 5,50
Kvalifikacije: Pole position 1-3 Rubens Barrichello 2,30

Kao što sam već spomenuo, Brawn team ima najjači bolid od svih. Na testiranjima su radili od 0,5 do 1 sekunde brže krugove od svih, i još su imali jednu ekstra sesiju testiranja bolida. Drugi vozači, poput Masse i Lewisa, su u intervjuima rekli kako je Brawn team u svakom slučaju superioran (Massa je doslovce rekao da nema teorije da on može biti tako brz). Mogli bi biti veliko izneneđenje na subotnjim kvalifikacijama i zauzeti jako dobre pozicije i mislim da se na ove koeficjente može riskirati barem 20-ak kuna.

Kvalifikacije: Head to Head 1 Kimi Raikkonen - Lewis Hamilton 1,50

Mercedes je u testnim sesijama imao užasno loš bolid i redovito su radili jako, jako loše krugove. Momčad je renomirana i još uvijek dobro stoji u kladionicama, ali mislim da je takva situacija stvarno nerealna. Ferarri s druge strane ima jako dobar bolid i Kimi bi u svakom slučaju trebao završiti kvalifikacije ispred Lewisa Hamiltona.
« Zadnja izmjena: Ožujak 28, 2009, 10:13:32 matty » Evidentirano
Goksim
Administrator
Živi od kladionice

Spol: Muški

« Odgovor #1 : Ožujak 26, 2009, 13:08:24 »

Apsolutno se slažem i mislim da veliki value leži u pole positionu Buttona ili Barrichella budući da imaju očito najbrži bolid, a iako su ih bookiji svrstali u sami vrh favorita mislim da koef. i dalje nije realan te će kroz naredne utrke padati. Ako rade oko 0,8 sekundi prednosti u odnosu na konkureniciju onda ih teško itko može ugroziti jer je to kod njih znatna prednost...

Evo kako je to izgledalo prošle godine...
<a href="http://www.youtube.com/v/0NM-0jhiV9M&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/0NM-0jhiV9M&rel=1</a>

Evo malo sam pogledao kako se kreću koeficijenti i mišljenja sam da su sljedeći betovi valuebet:

Večina klad. daju oko 4,50-5,00 za Brawn da će osvojiti konstruktnorski naslov, međutim na betfairu se može naći koef. od 9,40 na Brawn što je svakako valuebet. Dokazali su da imaju najbolji bolid ove sezone i očekujem da će biti prava senzacija. Očekujem da se borba vodi između Ferrarija i Brawna dok ostale ekipe IMO teško mogu ugroziti navedeni dvojac. McLaren je prema mnogim kuloarima napravio dosta loš posao i oprez sa njima, makar u početku, a da je koef. za Brawn 9,40 je IMO nevjerojatno jer ako rade oko sekunde prednosti u odnosu na druge znaći da će gotovo uvijek imati bolinde na pol positionu ili u prva tri, a sa tom brzinom, budući da im je bolid nešto superiorniji od drugih lako mogu sačuvati poziciju. Očekujem i odličan rez. Brawna u Australiji a tada bi koef. trebao znatno pasti...
« Zadnja izmjena: Ožujak 26, 2009, 13:32:25 Goksim » Evidentirano

d_eye.dee
Živi od kladionice

Spol: Muški

« Odgovor #2 : Ožujak 26, 2009, 15:41:21 »

Brawn, Williams i još neke momčadi imaju drugačiji bolid od drugih ekipa (koliko sam shvatio imaju nešto kao peraju na leđima što im daje tu veliku prednost...velike su polemike oko novih pravila)...nisam baš sve popamtio što je točno razlika ali gledao sam onu emisiju u nedjelju na hrt-u prije volim nogomet i tamo su naglasili da bi se ostale momčadi mogle žaliti zbog tih stvari na te ekipe (brawn, williams...)...upravo zbog velikih polemika oko novih pravila mislim da nije pametno igrati na brawn kao pobjednika konstrukotora (FIA skoro uvjek ugađa ferrariju, pa su zato i po mom mišljenju napravili da je prvak onaj ko ima najviše pobjeda jer će tu vozači ferrarija uvjek biti u prednosti nad drugim vozačima i ekipama)

U svakom slučaju treba odigrat duel raikkonen - hamilton 1
(ne volim baš previše brtianca jer mi se oduvjek činio bahatim, no kao što su u onoj emisiji rekli sada prvi puta neće imati bolid koji konkurira za naslov (barem ne još u ovom djelu sezone) i svakako očekujem da će finac biti ispred Hamiltona na treningu)
Evidentirano

Philadelphia Flyers

Let's go Flyers!!!

Hokej, hokej, hokej i samo hokej
matty
Početnik
*

« Odgovor #3 : Ožujak 26, 2009, 19:40:53 »

da je koef. za Brawn 9,40 je IMO nevjerojatno jer ako rade oko sekunde prednosti u odnosu na druge znaći da će gotovo uvijek imati bolinde na pol positionu ili u prva tri, a sa tom brzinom, budući da im je bolid nešto superiorniji od drugih lako mogu sačuvati poziciju. Očekujem i odličan rez. Brawna u Australiji a tada bi koef. trebao znatno pasti...

E, sad. Još se nisam odlučio kakav ću listić napraviti za trku, ali evo kako razmišljam (ako pretpostavimo da će netko iz Brawna uzet pole position): Brawn team nema KERS. Neke druge momčadi (prvenstveno Ferarri) imaju KERS. Lako se može desiti da Ferarrijevi vozači okinu KERS već pri samom startu, jer im krug za zagrijavanje ionako služi da zagriju kočnice. Ako preteknu Brawna, mislim da ih ovaj više neće moći prestići prije odlazaka u boks, iako ima brži bolid. Na ravnicama će mu lako bježati pomoću KERS-a, a u zavojima se lako blokiraju pokušaji pretjecanja.

Osobno, očekujem odlične rezultate Brawna u početku sezone, a kasnije pad forme.
Evidentirano
matty
Početnik
*

« Odgovor #4 : Ožujak 28, 2009, 10:47:53 »

Sve je prošlo Sirast Nadam se da sam nekome pomogao!

Što se tiče utrke, evo, sad nakon kvalifikacija su koeficjenti drastično pali, tako da ste zakasnili na veće dobitke. Preporučam:

Pobjednik: Button 1  2,30
1. na startu pobjednik da  2,30

Gledao sam danas kvalifikacije, i stvarno su nedodirljivi. Neće doći prvi samo ukoliko se ne desi nešto stvarno, stvarno nepredviđeno.
« Zadnja izmjena: Ožujak 29, 2009, 13:44:46 matty » Evidentirano
matty
Početnik
*

« Odgovor #5 : Ožujak 29, 2009, 13:49:31 »

I opet, sve prošlo Sirast uz malu dozu sreće, naravno. Ova trka je umalo loše završila za favorite (Brawn), ali u sljedećim možete očekivat njihovu uzlaznu putanju, kao i uostalom svih ostalih timova. Mislim da stvarno nitko nije očekivao da će supersoft gume bit ovakav težak promašaj, pa zato očekujem mijenjanje taktika za sljedeće utrke.
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

30bonus
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!