Pittsburgh Penguins - Anaheim Ducks 5:2- Pittsburgh u prošloj utakmici pobjedio Boston sa 6:5 u produžecima...sjajnu utakmicu su odigrali...Vodili su na toj utakmici sa 1:0, 2:1, 3:2, 4:3...pa su gubili sa 4:5 da bi u zadnjoj sekundi utakmice izjednačili na 5:5 i pobjedili u produžecima (zbog greške Bruinsovog golmana Thomasa). Vratio se Evgeni Malkin u ekipu Penguinsa i odmah njihova igra sa igračem više (powerplay, PP) bolje izgleda. Malkin je u toj utakmici ostvario 3 asistencije i pokazao koliko on znači toj ekipi! Uz njega i Crosby izgleda kao nezaustavljivi Oveckhin (Oveckhinu nije nitko potreban da bi tako izgledao

)!
-Anaheim zadnju utakmicu izgubio od Detroita koji igra sjajno u zadnje vrijeme... izgubili su 7:4...a tri gola im je zabio Henrik Zetterberg (sva tri u zadnjem periodu). Giguere i Hiller očito nisu imali odgovor na igru Detroita, a i Giguere je izjavio kako ne želi biti zamjena za Hillera pa se i tu možda naslučuje nekakva svađa...u svakom slučaju Anaheim ne stoji dobro na zapadu, trenutno su posljednja ekipa sa 15 bodova....prestigla ih je čak i Minnesota koja u gostima igra očajno.
-uz mnogobrojne ozljede Pittsburgha ja ipak u ovoj utakmici vidim njih kao favorite. Oni će u slučaju poraza New Jerseya kod Philadelphie i njihovom pobjedom nad Anaheimom na svom ledu biti najbolja ekipa Istoka, a Anaheim je kao što sam to već rekao trenutno najlošija ekipa zapada. Povratkom Malkina Pittsburgh je po mom mišljenju dublo jači nego bez njega, još ako bude branio Fleury (dobitni golman kako ga nazivaju) mislim da Ducksi nemaju previše šansi.
-Uz pobjedu Pittsburgha očekujem i da će dobiti prvu trećinu jer kao što to sve jake momčadi rade oni obično povedu u prvoj trećini i onda održavaju tu prednost do kraja utakmice, do sada su u sezoni zabili 18 golova u prvom periodu, a Ducksi samo 9!! Ove sezone su se ove dvije ekipe vec susrele i utakmica je bila dosta gusta, završila je 4:3 za goste (Pittsburgh) a Crosby je pred kraj utakmice spasio gol za izjednačenje... u toj utakmici je Anaheim parirao vrlo vjerojatno jer su bili domaćini no dali će to moći ponoviti u Mellon Areni? ja mislim da neće, ponovno očekujem borbenu utakmicu no očekujem da će Malkin donijeti prevagu na stranu domaćina...
Moj tip:Pittsburgh Penguins - Anaheim Ducks 1 2,00 5:2(pobjeda Pittsburgha Penguisa u regularnom vremenu)
ili
Pittsburgh Penguins - Anaheim Ducks t1 2,65 2:1(pobjeda Pittsburgh Penguinsa u prvoj trećini)
Ovako je to bilo u prevoj utakmici ove sezone između ova dva kluba, tada je domaćin bio Anaheim...
http://www.youtube.com/v/XZZ0Xka9uTw&rel=1