svijetkladjenja.com
Svibanj 23, 2012, 13:05:24 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Novosti iz nogometnog svijeta (Međunarodni susreti)  (Posjeta: 2667 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Goksim
Administrator
Živi od kladionice

Spol: Muški

« : Veljača 01, 2008, 14:57:03 »

Ovaj dio foruma je namjenjen svim korisnim informacijama iz nogometnog svijeta vezanim uz međunarodne susrete. Slobodno prenesite neku vijest, novost, ili korisnu informaciju.
Ukoliko copy/pastate molimo da napišete izvor.
Evidentirano

Goksim
Administrator
Živi od kladionice

« Odgovor #1 : Rujan 24, 2008, 07:51:52 »

Bye, bye Ukrajina: Njemačka uskače i organizira Euro 2012. s Poljskom?

Prema pisanju najtiražnijega njemačkog dnevnika Bilda, Nijemci bi samo šest godina nakon organizacije SP-a opet mogli biti (su)domaćini jednoga velikoga nogometnog natjecanja.

Europska nogometna federacija (UEFA), tvrdi Bild, sve je sklonija pomaknuti orijentaciju na sudomaćinstvo s Ukrajine na Njemačku.

Dok Poljska uzorno odrađuje vlastite pripreme za Euro, Ukrajinci se i dalje nisu pomakli s mrtve točke, iako ih je Michel Platini u posjetu Kijevu početkom srpnja upozorio kako će tri predstojeća mjeseca biti presudna.

UEFA je motrila razvoj sitruacije. Napretka nije bilo.

Zato su, tvrde u Bildu, iz Uefe tajno kontaktirali Njemački nogometni savez (DFB) i iskazali mogućnost da bi stadioni u Berlinu (kapaciteta 74.400 gledatelja) i Leipzigu (45.000) mogli dobiti domaćinstvo utakmica tijekom Eura, i to u suorganizaciji s Poljacima.

Na direktno pitanje iz Bilda generalni je tajnik DFB-a Wolfgang Niersbach izjavio da “službenog zahtjeva iz UEFA-e nije bilo”.

Berlinski je stadion bio domaćin utakmicama SP-a 2006. godine u šest navrata, među ostalima i finalne između Italije i Francuske. Leipzig je pak ugostio pet utakmica.

Izvor: Index

http://www.index.hr/sport/clanak/bye-bye-ukrajina-njemacka-uskace-i-organizira-euro-2012-s-poljskom/403256.aspx
Evidentirano

Goksim
Administrator
Živi od kladionice

« Odgovor #2 : Listopad 14, 2008, 12:14:28 »

Brazilska kalvarija: Nakon pobjede nad Venezuelom kroz pustinju i prašumu do Rio de Janeira

NAKON uvjerljive pobjede nad Venezuelom 4:0, članovi ekspedicije brazilske nogometne reprezentacije potrošili su na putovanje do Rija gotovo 15 sati.

Brazilska nogometna reprezentacija pobijedila je u nedjelju u San Cristobalu selekciju Venezuele sa 4:0 u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Povratak Kake u sastav nakon 11 mjeseci, koji je zabio prvi gol već u 5. minuti, očito je djelovao inspirirajuće i na njegove suigrače koji su u ovim kvalifikacijama često znali podbaciti, ali su protiv Venezuele obavili posao na zadovoljstvo brazilskih navijača. Nakon pogodaka Robinha i Adriana Brazilci su već nakon 20 minuta vodili sa 3:0.

Brazil je pobijedio lako i bez problema, ali je zato ekspedicija imala itekakvih poteškoća u povratku. Putovanje se neplanirano jako odužilo. Problemi su počeli kada je aerodrom u blizini San Cristobala, odakle je momčad trebala poletjeti za Maracaibo, bio zatvoren zbog lošeg vremena. Brazilske su nogometne zvijezde morale trpjeti putovanje autobusom od 3 sata ''preko brda i planina'' do Meride.

Stigli su u Meridu oko ponoći, samo da bi saznali da je njihov avion još uvijek u Caracasu. Nakon dugog čekanja u zračnoj luci, tijekom kojega su nogometašima servirali sendviče i gazirana pića, krenuli su s velikim zakašnjenjem u Maracaibom, a nakon toga u Rio de Janeiro, u kojem će u srijedu u novom kvalifikacijskom ogledu ugostiti Kolumbiju.

Nakon dugačkog i iscrpljujućeg putovanja, brazilski nogometaši u ponedjeljak su, umjesto planiranog treninga, dobili slobodni dan. Robinho i vratar Julio Cesar iskoristili su ga za opuštanje na plaži ispred hotela u kojem je odsjela reprezentacija.

Izvor: Index

http://www.index.hr/sport/clanak/brazilska-kalvarija-nakon-pobjede-nad-venezuelom-kroz-pustinju-i-prasumu-do-rio-de-janeira/405768.aspx
Evidentirano

Goksim
Administrator
Živi od kladionice

« Odgovor #3 : Ožujak 08, 2010, 12:02:59 »

Pod istragom sudac utakmice Hrvatska - Meksiko sa SP-a 2002.

ISTAKNUTA kineska sudačka četvorka, među njima i djelitelj pravde s utakmice Hrvatska - Meksiko sa SP-a 2002., te jedan s međunarodnim iskustvom, privedeni su u policiju zbog sumnji u namještanje utakmica.

Hrvatska je poražena na Mundialu u organizaciji Japana i Južne Koreje 2002. godine od Meksika nakon što je jedini pogodak, i to iz jedanaesterca, postigao Blanco u 60. minuti. Tu je utakmicu sudio danas umirovljeni Lu Jun koji zajedno s Huangom Junjieom (FIFA-ina međunardona licenca), Shenom Huangying i Zhouom Weixinom čini osumnjičenu četvorku.

Nastavak je to istrage oko namještanja utakmica u kineskom nogometnom prvenstvu koju su već poslom platili predsjednik Kineskoga nogometnog saveza (CFA) Nan Yong i njegov zamjenik Yang Yimin. Dvojac je smijenjen sredinom siječnja sa svojih funkcija nakon što se ispostavilo da su umiješani u skandal oko namještanja utakmica.

Podsjetimo da je preko 20 službenika saveza, nogometaša i trenera, privedeno tijekom posljednjih mjeseci zbog sumnje u manipuliranje rezultatima nogometnih utakmica i u klađenje, koje je u Kini zakonom zabranjeno.

Kineski nogometni klubovi Guangzhou GPC i Chengdu Blades zbog istih su razloga izbačeni iz prvenstva, a drugoligaš Qingdao Hailifeng uopće iz natjecanja.

http://www.index.hr/sport/clanak/pod-istragom-sudac-utakmice-hrvatska--meksiko-sa-spa-2002/479671.aspx
Evidentirano

Goksim
Administrator
Živi od kladionice

« Odgovor #4 : Rujan 24, 2010, 15:52:58 »

SLAVEN BILIĆ je objavio popis od 25 igrača za kvalifikacijske utakmice protiv Izraela i Malte. Na popisu nema Dinamovca Sammira kao što je bilo i očekivano.

"Nakon starta kvalifikacija očekuje nas teška utakmica u Tel Avivu koja će bitno odrediti daljnji tok kvalifikacija. Ulazimo s puno samopouzdanja i s čelne pozicije. Sigurni smo da ćemo odigrati dobro i da ćemo pobijediti.  Kako nas očekuju dvije utakmice pozvali smo 25 igrača jer će se neki igrači priključiti i mladoj reprezentaciji za uzvratni susret dokvalifikacija", rekao je Bilić na startu:

Popis: Runje, Subašić, Pletikosa, Ćorluka, Šimunić, Schindelfeld , Strinić, Lovren, Buljat, Srna, Bartulović, Vukojević, Dujmović, Pokrivač, Modrić, Rakitić, Kranjčar, Pranjić, Iličević, Gavrić, Olić, Jelavić, Da Silva, Mandžukić, Petrić

O Izraelu:

"Protivnik je dobar, dobar je bio i prije. Izuzetno je kvalitetan na svom terenu zbog specifične atmosfere koju stvaraju. U posljednjih 10 godina, u kvalifikacijama za velika natjecanja, izgubili su samo dva puta. Sjećate se poraza protiv nas i protiv Latvije prošle godine."

"Imaju novog izbornika, analizirali smo ih i dobro su startali u ove kvalifikacije. Očekujemo jednu mušku borbu. Uvjereni smo da ćemo tamo uzet bodove. To nam je cilj, to nam je plan i to ćemo napraviti."

O nepozivanju Sammira:

"Pokazao sam s ovim spiskom što mislim o temi Sammir. Po mom izboru i izboru i mišljenju svojih suradnika, ovih 25 su najbolji izbor za utakmicu s Izraelom. To je jedna kompaktna grupa, izuzetni nogometaši. Dobro smo startali i držimo čelnu poziciju. O svim drugim igračima koji nisu na spisku zbog važnosti ove utakmice smatram da nije potrebno niti pričati."

"Sammir igra dobro. To je činjenica i sami pišemo da mu je nađeno optimalno mjesto iza centralnog napadača. Niko Kranjčar, Luka, Petrić, Dudu, a u određenim situacijama i Rakitić su igračine koji su i do sada igrali i odlično. Oni su nas odveli do svih pobjeda, oni nas drže među top 10. Oni su na toj poziciji bolji od Sammira i tu završava priča."

Rasizam je nešto najgore što su ljudi napravili u povijesti ljudske rase. Gore od holokausta i fašizma. Stavljanje mene i mojih suradnika u sami kontekst s rasizmom je potpuno suludo i ne želim to komentirati."

O neigranju Benayounu:

"On je kapetan, vođa i najbolji igrač, ne treba ponavljati što on znači za njihovu reprezentaciju. Bilo bi dobro da Benayoun ne igra. No, naravno, Izrael nije samo Benayoun. I ostali igrači su kvalitetni i igraju u dobrim momčadima i dobrim ligama. Na toj pozicijama imaju još dobrih igrača. Žao nam je što se ozlijedio, ali Izrael sa i bez Benayouna nije ista ekipa."

O razočarenju nakon Grčke:

"Naša najveća snaga je kompaktnost grupe, cijelog stožera skupa s igračima. Pokušavamo biti realni prema sebi, a tako nastupamo prema van. I nama je protiv Grčke bio cilj osvojiti sva tri boda. Neke moje rečenice su bile krivo interpretirane. Samo sam se nasmijao na neke opaske i komentare da smo igrali defanzivno. Od početka smo napadali, a zadnjih pola sada smo igrali čak i pomalo suludo ofanzivno. Na to smo se odlučili jer Grci nisu imali intenciju da kolektivno napadaju."

O neigranju hrvatskih igrača u Tottenhamu:

"Luka i Ćorluka su standardni u Tottenhamu, barem do sada su bili. U ekstremnim situacijama nije dobro kada igrač ne igra, ali nije niti idealno kada igra 70 utakmica u sezoni. Ova situacija s Nikom nije idealna, međutim, ja sam siguran, znajući koliko ga Redknapp cijeni i koliko je napravio lani za momčad, da će se izboriti za adekvatnu minutažu. Sada to nije velik problem i nije kritičan, ali kad bi se nastavilo, onda je to objektivni problem jer mu nedostaje kontinuitet."

O startu hrvatskih klubova u Europa ligi:

"Dinamo - Villareal je sjajna bila utakmica. Za svaku pohvalu, Dinamo je odlično startao protiv favorita skupine. Hajduk nažalost nije uspio izvući pozitivan rezultat. Možda se to nije očekivalo jer se nije znalo koliko je zapravo AEK jak. Prema onome što smo vidjeli u prvom poluvremenu, Hajduk je mogao napraviti nešto više. Dobro su reagirali nakon primljenog gola, a uz malo sreće i neke bolje sudačke odluke, možda je Hajduk mogao i voditi."

O neigranju u Splitu:

"Malo sam iznenađen kad sam čuo tu odluku. Očekivali smo i htjeli smo neke utakmice odigrati u Splitu. Sjećate se da je i Grčka trebala biti u Splitu. Ta utakmica nije odigrana u Splitu zbog atletike da se ne ošteti travnjak. Ja sam puno o tome pričao i s igračima i donijeli smo odluku da bi igrali u Splitu. To je bio i plan da se starta u Splitu i s Norveškom i Maltom i Gruzijom, pa i s Izaelom."

"Nisam ja ovo rekao na kavi, ovo sam rekao pred 20 mikrofona. Moj stav je jasan, a to je i stav igrača. Meni je najbitnije da pobijedimo utakmicu. Sve je to kompleksno jer se igrači moraju osjećati dobro, gdje su adekvatni uvjeti...Davno smo rekli da i u Maksimiru i u Splitu imamo sve te uvjete."

"Mislim da je Split zaslužio domaćinstvo. Recimo i na temelju utakmice protiv Italije koju ja nisam mogao igrati. Bilo je neviđeno ludilo, a sjetite se samo Brazila i prijateljske utakmice. Pa i protiv Nizozemske je bilo dobro. S pravom su ljudi u Splitu revoltirani što nije bilo više utakmica u Splitu. Drugi razlog je taj što nikada nismo pobijedili u Splitu. No, tamo smo igrali protiv jako dobrih reprezentacija protiv kojih bi remizirali i u Zagrebu. Ne vjerujem u praznovjerja, ali bi bilo idealno započeti s Maltom koji nije protivnik visoke klase. Kroz tu pobjedu bi se stvorila atmosfera i fluid između igrača i publike."

O Iličeviću i Pamiću:

"Iličević je već bio pozvan i praćen je. Lani je malo stagnirao jer je bio na posudbama i nije bila idealna situacija. Nešto je igrao, a sada ima dobru situaciju u Kaiserslauternu. Od početka sezone igra jako dobro na pozicijama lijevo i desno. U najmanju ruku očekujemo da zaoštri konkurenciju već za Izrael i kvalitetnim treninzima da nas prisili na najkonkretnije razmišljanje o njemu. Drago mi je da je Pamiću skinuta suspenzija. On će sigurno ako ovako nastavi zaoštriti konkurenciju za poziciju lijevog beka."

Index.hr
Evidentirano

Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

30bonus
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!