|
El Presidente
|
 |
« : Prosinac 30, 2008, 15:07:28 » |
|
ISERLOHN - MANNHEIM
TIP: 2 (u 60') KOEF: 2,25 ULOG: 5/10 VRIJEME: 19:30h KLADIONICA: GermaniaSport
Iserlohn je u seriji utakmica koje odlaze u OT ili se rješavaju nakon SO. 4 uzastpne tekme odlaze u OT, a ako pogledamo još unatrag onda vidimo da od zadnjih 10 čak 7 se rješavalo kroz OT. Napad kod Iserlohna nikad nije bio problem, po zabijenim golovima su pri vrhu lige, ali im je obrana jako propusna i mislim da će to ozbiljna i jaka ekipa kao što je Mannheim sigurno kazniti. Brad Tapper (17GP) i Sebastian Jones (4GP) su ozljeđeni.
Iako su na 3 mjestu, Mannheim je u ovom trenutku najbolja ekipa lige i da se sad igra play-off rekao bi da su oni sigurni prvaci. Imaju 3 boda zaostatka za vodećim Hannoverom, ali i 2 tekme manje od njih kao i tekmu manje od Eisbarena koji je drugi. Imaju 7 uzastopnih pobjeda, najbolju obranu lige koja je primila samo 63 gola i djeluju odlično. Najbolje izgledaju protiv ekipa koje ih napadnu i gdje oni odbiju počente napade, a onda kroz PP ili kontre uz odlično klizanje izleze kao pobjednici. Recimo da su u gostima pobjedili Eisbaren, Hannover, Augsburg....a to su ekipe koje igraju napadački, a pogotovo su jake na svome terenu gdje ih je Mannheim pobjeđivao. Ryan Prestin i Jason King (17GP) su ozljeđeni.
H2H ove sezone je 1:1. Pobjede su upisivali na domaćem terenu ipak danas mi moglo biti drugačije. Iserlohn ne blista, obrana je loša, a Mannheim bi morao znati iskoristiti sve slabosti domaćina.
EISBAREN - KOLN
TIP: 1 (u 60') KOEF: 1,60 ULOG: 6/10 VRIJEME: 19:30h KLADIONICA: GermaniaSport
Eisbaren zadnjih mjesec dana igra dosta toplo-hladno, ali današnja pobjeda nebi smjela doći u pitanje. Nakon što su ispali iz CHL dosta su pali u formi, zaredali su s porazima, ali danas je za njih posljednja tekma u ovoj godini pred svojim navijačima, karte za tekmu su već rasprodane i po završetku tekme se priprema velika proslava povodom najuspješnije godine u povijesti kluba i bila bi šteta to pokvarit porazom. Matt McLlvaine i Brandon Smith su već duže ozljeđeni, Daniel Weiss je na U20 prvenstvu, a Rene Kramer, Andre Rankel (15GP) i Frank Hordler (10GP) su ozljeđeni.
Koln je u teškoj krizi i ne pomažu im ni promjene trenere. U nedjelju su doma vodili 3:1 protiv Straubinga da bi izgubili sa 3:4. Na očajnom su 14 mjestu i doigravanje je sve dalje i dalje. Imaju 3 poraza u nizu, a pred njima je jedno od najtežih gostobaja u ligi. Nedostajati će im Marcel Muller (14GP), Bryan Adams (13GP), Moritz Muller (7GP) koji su ozljeđeni, a Jerome Flaake je sa U20 repkom.
H2H ove sezone je 1:0 za Eisbaren sa samog početka sezone. Mislim da Koln niti danas nema previše šansi i ovdje očekujem uvjerljivu pobjedu domaćina.
DUISBURG - NURNBERG
TIP: 2 (u 60') KOEF: 1,80 ULOG: 6/10 VRIJEME: 19:30h KLADIONICA: GermaniaSport
Duisburg je najlošija ekipa u DELu i to već nekoliko godina. Kod njih je kao na kolodvoru, igrači dolaze, odlaze, ozljeđuju se i stvarno je teško pratiti sve te promjene jer svatko tko se pokaže malo bolji odmah napušta ekipu, a uoči sezone su sasvim dobro izgledali i čak sam mislio da mogu napraviti neki pomak u odnosu na prošlu sezonu. Imaju 5 uzastopnih poraza, a u tih 5 tekmi gol razlika je 4:23 i mislim da to dovoljno govori. Na zadnjoj tekmi već u 1tr. se ozljedio prvi golman Lukas Lang i njegova zamjena Kauhanen je do kraja tekme primio 5 komada. Dakle prvi golman je loš, a rezervni je očaj.
Nurnberg je na 8 mjestu i ako želi među prvih 6 onda je pobjeda protiv ovakve ekipe neophodna. Ove sezone borili su se sa financiskim problemima, ali to je sad navodno sređeno i do kraja sezone će se izgurati. Imaju dva uzastopna poraza i danas je prava prilika da se prekine negativan niz i ostavri uvjerljiva pobjeda. Nedostajati će im Scott King (34GP) i Jerrett Cole (8GP)
H2H ove sezone je 2:1 za Nurnberg, a zanimljivo je to da je Duisburg svoju pobjedu ostavrio u gostima i to baš prije mjesec dana, kad je Nurnberg bio u teškoj finacijskoj krizi. Mislim da danas slijedi osveta i sigurna i uvjerljiva pobjeda gosta.
|